Page 1


2


En els propers dies Cerdanyola tornarà a gaudir dels actes organitzats amb motiu de la celebració del Carnaval. La ciutat estarà governada pel rei Carnestoltes i la disbauxa serà la protagonista d’uns carrers plens de colors de les disfresses que grans i petits lluiran en els diversos actes programats. Les activitats i els esdeveniments que viurem a la ciutat ens han de permetre, malgrat les dificultats que estem vivint, passar uns dies de festa per a tothom. Vull animar-vos a participar i a ser els veritables protagonistes de les activitats programades, i molt especialment de la rua de Carnaval que amb tant d’èxit es fa any rere any. Us hi esperem! Carme Carmona Alcaldessa

Cerdanyola es prepara per l’arribada del rei Carnestoltes. Cal enllestir les disfresses perquè ens esperen uns dies d’absoluta disbauxa! Grans i petits esteu convidats a sortir al carrer i gaudir de la música, el ball i la festa. No us podeu quedar a casa! Oblideu per uns dies les obligacions i les penes i deixeu-vos sorprendre per l’alegria i la gresca! Ja ho sabeu... Per Carnaval, tot s’hi val! Enguany Sa Majestat té molta pressa i ha anunciat la seva arribada a la tarda de Dijous Gras, i diu que porta sorpreses! Veniu tots a rebre’l com es mereix i... Que comenci la festa! Montse Montiel Regidora de Cultura 3


BAN DE CARNAVAL dels xafarders , dels desmarxats, dels ximples i dels desmesurats!

Jo, Carnestoltes, per ordre del poble! Ordeno: que s’oblidin les penes i arribi la gresca!

I exigeixo que tots es dediquin al ball, a moure l’ossamenta i a deixar que la carn, al so dels tabals i dels tambors, ompli d’energia i alegria la nostra Cerdanyola!

Dono permís perquè la disbauxa sigui la reina de la festa! Autoritzo totes les persones de bona i vella voluntats a viure, riure i conviure, com es mereixen!

Que ningú no s’aparti ni s’allunyi de la festa!

Declaro exiliats a tots els estafadors, els blanquejadors de diners i els que ens fan passar sempre amb raons i ens acaben fent pagar els seus deutes!

Que tothom canviï el seny per la rauxa!

Que la música sigui la nostra passió luxuriosa!

Que els dolents no tinguin perdó, que els roïns s’enfonsin als pous i que els bons triomfin, d’una punyetera vegada...

Proclamo la llibertat de tots els que volen viure el carnaval amb marxa i xerinola, dels que volen ser comparses de lletanies,

Visca la disbauxa! Visca la gresca! Visca jo, la gran Majestat de la festa!

5


ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES Dijous 27 de febrer 19 h, Plaça de l’Abat Oliba L’arribada del Rei Carnestoltes amb el seu seguici donaran el tret de sortida de les festes de Carnaval a Cerdanyola.

plegats, en aquest Dijous Gras, amb un bon tastet de botifarra d’ou!

Veniu tots a rebre’l com es mereix a la plaça de l’Abat Oliba i celebrem-ho

Hi col·laboren l’Escola de Dansa i el Grup de Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola.

6


CARNAVAL ALS MERCATS MERCAT DE SERRAPERERA

Divendres 28 de febrer

Concurs de disfresses Inscripcions a la parada “Frutos Secos Mercedes” fins a les 14 h

- Nens i nenes de 0 a 6 anys (3 premis) - Nens i nenes de 7 a 14 anys (3 premis) - Adults (2 premis) - Comparses (2 premis)

Durant tot el dia tindrà lloc el concurs de disfresses amb les categories següents:

19.15 h: lliurament de premis

MERCAT DE LES FONTETES

A partir de les 10.30 h: grup d’animació amb espectacle infantil i rua per dins del mercat Concurs de disfresses amb les modalitats següents: - Nens i nenes (5 premis) - Millors parades (2 premis)

Dissabte 1 de març

13 h: lliurament de premis

7


GRAN RUA DE CARNAVAL Dissabte 1 de març

16 h: Concentració de comparses a l’av. d’Espanya cantonada amb av. de Roma (davant de l’Escola Saltells)

c. Francesc Layret, av. de Catalunya, av. de la Primavera, pl. Estatut, ronda de Cerdanyola fins al parc del Turonet

17 h: Inici de la Rua Recorregut: av. d’Espanya, c. de Sant Casimir, c. de Francolí, pg. de Cordelles,

17.45 h: Pregó del Rei Carnestoltes Al balcó de l’Ajuntament, en el transcurs de la Rua

RECORREGUT DE LA RUA

8


Inscripcions de les comparses a: Ateneu de Cerdanyola c. de la Indústria 38-40 de dilluns a divendres de 9 a 22 h Dissabtes de 9 a 13.30 h i de 17 a 21.30 h Diumenge de 9 a 13.30 h.

18.30 h: Ball de Carnaval amb l’actuació de l’orquestra Aquarium al Parc del Turonet De les 18 a les 22.30 h: hi haurà servei de bar

Data màxima d’inscripció: dimecres, 26 de febrer a les 19.30 h.

UA

9


BARDANYOLA El Bar de Carnaval Des de les 18 h oferirà begudes, aperitius i entrepans perquè tothom recuperi forces! Preus populars! Un espai per continuar rient i gaudint de la festa! OFERTA ESPECIAL PER A LES COMPARSES PARTICIPANTS Frankfurt + Cervesa o Refresc o Aigua: 3,50 € - Inclòs el descompte sobre els preus de venda - No haureu de fer cues! Tindreu la comanda a punt en arribar al Parc del Turonet Per gaudir d’aquesta oferta cal comprar els tiquets amb antelació. L’organització es posarà en contacte amb totes les comparses inscrites per oferir-los aquests avantatges.

10


GRAN BALL DE CARNAVAL AL PARC DEL TURONET Dissabte 1 de març de 18.30 a 22.30 h. Al voltant de les 20 h, quan el Jurat haurà atorgat el seu veredicte, es realitzarà el lliurament dels premis següents:

I després de la Rua, veniu tots a ballar al Turonet! Us hi espera l’Orquestra AQUARIUM amb un atractiu repertori de temes propis i de versions per garantir la festa i la gresca fins ben entrada la nit!

1r Premi de Comparses 2n Premi de Comparses 3r Premi de Comparses Menció especial a la Millor Comparsa Infantil Menció especial a la Comparsa Més Participativa

11


AFECTACIONS AL TRÀNSIT RODAT PEL PAS DE LA RUA DE CARNAVAL Dissabte 1 de març, el pas de la Rua de Carnaval afectarà el transit rodat dels carrers següents (els horaris són aproximats): Hora d’inici aprox.

Hora de finalització aprox.

15.30 h

17.30 h

Tallat el trànsit de l’av. Roma des de la pl. dels Enamorats fins a l’av. Espanya Tall progressiu del trànsit dels carrers per on passa la rua i els encreuaments corresponent. El trànsit es restablirà progressivament en acabar el pas de l’ultima comparsa.

A partir de les 17 h 18.15 h

18.30 h

Tallat el trànsit del carrer Pineda des de ronda de Cerdanyola fins a l’av. Primavera

18.30 h

19.30 h

Tallat el trànsit de la ronda de Cerdanyola des de carrer Pineda fins a la pl. de l’Estatut

18.30 h

19.30 h

Tallat el trànsit del pg. d’Horta des del c. del Bages fins a la pl. de l’Estatut

18.30 h

19.30 h

Tallat el trànsit de l’av. Primavera des de la pl. de Marconi fins a la pl. de l’Estatut, només en sentit cap a la pl. de l’Estatut

En alguns dels trams del recorregut de la rua es restringiran les zones d’aparcament des de les 9 del matí fins que hagin acabat de passar totes les comparses. Les zones afectades seran degudament senyalitzades

12


ENTERRAMENT DE LA SARDINA Dimecres 5 de març Durant tot el dia: Instal·lació de la capella ardent de Sa Majestat el rei Carnestoltes a la plaça de Francesc Layret 18.30 h: Inici del seguici fúnebre, pl. Francesc Layret 19.00 h: Cerimònia de l’Enterrament de la Sardina, Ateneu

Avui, dimarts 4 de març, a les 17.14 h, ha tingut lloc el traspàs del nostre benvolgut rei Carnestoltes. Sa Majestat, incapaç ja de superar més lluites entre vicis i virtuts, realitats i ficcions, capsigranys i caps de trons, s’ha volatitzat en un núvol gegant transgredint totes les lleis de la gravetat i les ordenances de la nostra ciutat. Diuen que en aquesta acció comptava amb l’ajut d’un sincrotró. Demà, a l’alba, en un tristíssim Dimecres de Cendra, s’instal·larà a l’Ajuntament la capella ardent de Sa Majestat. Us convidem a portar-li flors (no violes) per acomiadar-lo dignament. A les 18.30 s’iniciarà el seguici fúnebre de ploramiques i fartaneres que l’acompanyaran en el seu darrer viatge fins l’Ateneu, on tindrà lloc, a les 19 h, l’acte de comiat i el solemne Enterrament de la Sardina. Hi esteu tots convidats. Es prega vestir de dol rigorós.

13


INSTRUCCIONS PER LES COMPARSES DE CARNAVAL 1) Lloc i data de concentració: Dissabte 1 de març de 2014 Hora: 16 h Lloc: Av. d’Espanya cantonada amb av. de Roma (davant de l’Escola Saltells) 2) Cada comparsa haurà de designar una persona responsable que en arribar al lloc de concentració s’haurà d’identificar a les persones de l’organització. 3) A cadascuna de les comparses se’ls donarà un cartell amb un número que hauran de mostrar de forma visible durant tot el recorregut per a la seva identificació per part dels membres del jurat.

e. En cas d’emergència, vetllar per mantenir la calma i coordinar l’evacuació o confinament de tots els integrants de la comparsa d’acord amb les indicacions de l’organització o de la Policia Local.

4) El responsable de la comparsa s’ocuparà de: a. Seguir en tot moment les instruccions dels responsables de l’organització de la rua o de la Policia Local i informar-los de qualsevol incident. b. Vetllar perquè qualsevol roba, cortina, paper, palla o cap altre material inflamable no pugui entrar en contacte amb cap focus de calor. c. Mantenir l’ordre de la comparsa, atendre en primera instància les possibles indisposicions dels participants i sol·licitar ajut dels responsables de l’organització o la Policia Local si fos necessari. d. Informar a l’organització o a la Policia Local del comportament impropi reiterat dels participants o d’actituds incíviques o perilloses per part del públic assistent.

5) El responsable de la comparsa serà, a més a més, el dipositari de les autoritzacions signades pels pares o tutors de tots els menors de 14 anys o persones discapacitades que vagin sols. També s’encarregarà de destinar com a mínim 3 adults a la vigilància específica de cada grup de 10 nens no acompanyats. 6) La velocitat mitjana de les carrosses serà de 1,6 km/h. El conductor i els responsables de cada carrossa o vehicle respectaran la distància de 4 metres amb la comparsa que tingui al davant i en cap cas es superarà la velocitat de 4 km/h. 7) No hi haurà llançament de caramels des de les carrosses.

CARNAVAL 2014 Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès Fotografies: Ajuntament de Cerdanyola (J.R.Urbano)

14


15


Cerdanyola del Vallés Carnaval 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you