Page 1

CALONGE

Festa Major de St MartĂ­ i Festa del Vi Nou 2016

1


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou 2016

DIVENDRES, 4 DE NOVEMBRE A les 19 h, presentació del llibre Un secret de l’Empordà, d’Imma Tubella

Edita: Ajuntament de Calonge

3


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou 2016

SALUTACIÓ Els dies s’escurcen a poc a poc, però el novembre encara ens anima amb l’estiuet de Sant Martí. Als voltants de la celebració del patró del nostre poble s’acosten dies generalment de bonança, una mena de pausa abans d’encarar el rigor de l’hivern, que ens permet celebrar a l’aire lliure una bona part de les activitats de la Festa Major de Calonge. D’aquesta manera arriba una de les festes més nostres, més tradicionals, que celebrem en família i amb els amics, quan ja hem deixat lluny el brogit de l’estiu, i que enguany ens permetrà gaudir d’un cap de setmana llarg de diversió. Arriben dies de festa, d’oci i de cultura, i també dies per apropar-nos un cop més a les arrels de la vinya i el vi. Espero que gaudiu d’aquestes activitats i que aprofiteu l’estiuet de Sant Martí per sortir al carrer i viure amb entusiasme la Festa Major. Jordi Soler i Casals, Alcalde de Calonge

5


Festa Major de Sant Martí i Festa del Vi Nou Del 4 al 13 de novembre DIVENDRES, 4 DE NOVEMBRE A les 19 h, Presentació del llibre Un secret de l’Empordà, d’Imma Tubella, a la Biblioteca Pere Caner. Imma Tubella, bisbalenca, presenta el seu llibre que parteix de fets reals: la desaparició d’unes joies en l’accident d’un luxós Rolls-Royce que corria a tota velocitat, l’agost del 1935, per la carretera d’Albons a Viladamat. Al cotxe, hi viatjaven el príncep georgià Alexis Mdivani i la seva amant, la baronessa Maud Thyssen, madrastra del marit de Tita Cervera. La novel·la fa un salt en el temps, al juliol del 1992, quan dos homes que s’acaben de conèixer rememoren l’accident i el secret que s’hi amaga.

Coincidint amb el 60è aniversari de la Cobla-Orquestra Costa Brava, es presenta un concert de música per a cobla on la música, la dansa i la veu s’entrellacen. S’interpretaran sardanes com Per tu ploro (Pep Ventura), La llevantina (Vicenç Bou), La santa espina (Enric Morera), Catalunya plora (Joan Viladomat) o Girona m’enamora (Ricard Viladesau). Gratuït.

DILLUNS, 7 DE NOVEMBRE A les 17 h, Ball de Festa Major, obert a tothom, a la Sala Fontova. Ho organitza: Casal L’Amistat. Gratuït.

DIMARTS, 8 DE NOVEMBRE De 20 a 21.30 h, Curs de cuina amb vi: aprèn a cuinar diferents plats elaborats amb vi de Calonge i sigues el xef de casa teva. A la cuina del Restaurant Can Muni de Calonge (c/ Major, 7), a càrrec d’Amadeu Serch. Inscripcions a l’Oficina de Turisme de Sant Antoni. Preu: 5 €. Places limitades.

DIMECRES, 9 DE NOVEMBRE DIUMENGE, 6 DE NOVEMBRE A les 18 h, Concert La veu de la Cobla, 60 anys d’història, ofert per la Cobla-Orquestra Costa Brava.

De 20 a 21.30 h, Tast maridat de vins de la Ruta del Vi DO Empordà amb flors silvestres de la Costa Brava. A l’ermita del Collet de Sant Antoni. Inscripcions a l’Oficina de Turisme de Sant Antoni. Preu: 8 €. Places limitades

7


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou

DIJOUS, 10 DE NOVEMBRE A les 17 h, Festa infantil amb xocolatada i música per ballar, a la Sala Fontova. Ho organitza: AMPA Escola Pere Rosselló

2016

A les 17 h, Cinema infantil: Zootrópolis. A la sala Fontova. Gratuït. A les 20 h, Elecció del vi novell de Calonge: vine a votar quin és el vi de Calonge que serà el que se servirà el diumenge durant l’acte d’obertura de les bótes. Al pati de la magnòlia de l’Ajuntament de Calonge. Gratuït. A les 21.30 h, 5a. Nit de Cabaret. Espectacle multidisciplinar de música, dansa, teatre, circ, màgia, poesia, audiovisuals i molt més, de joves de Calonge i rodalies. A la Sala Fontova. Val d’ajut: 3 €. Ho organitza: Associació Juvenil i Cultural Pengim-Penjam.

DISSABTE, 12 DE NOVEMBRE Tot el dia, Exposició de maquinària vitivinícola antiga, amb les eines cedides per Can Ribot de Sant Daniel. A la capella del Carme. Gratuït. Ho organitza: Albert Ribot

A les 20 h, Inauguració de l’exposició de fotografia “Una dècada d’imatges del Club Motor Clàssic Calonge 2006-2016”, al castell de Calonge. Ho organitza: Club Motor Clàssic Calonge. De 20.30 a 22 h, Breu curs-taller d’iniciació de còctels amb vi, a càrrec de Cocktail Time. A l’ermita del Collet de Sant Antoni. Inscirpcions a l’Oficina de Turisme de Sant Antoni. Preu: 8 €. Places limitades.

DIVENDRES, 11 DE NOVEMBRE Torneig de Futbol Sala Espai Jove. Per a més informació, contacteu amb l’Espai Jove de Calonge, tel. 972609402 i facebook/espaijove. A les 11 h, Ofici solemne, amb la Coral del Casal L’Amistat, a l’església de Sant Martí. A les 11.45 h, Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, a la plaça Major.

8

A les 8 h, Cursa americana de motos, al mas Ponjoan (costat Restaurant Samal). Categories: 50 deb, 50 cc, 65 cc, 85 cc, Màster, Veterà i Elit. Inclosa al calendari de la Federació ACCEMA (Associació Catalana Cultural Esportiva Motor Amateur). www.accema.cat. Ho organitza: MotoClub les Gavarres


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou 2016 De 10 a 14 h, Sortida guiada amb bicicleta elèctrica. Punt de sortida i d’arribada: passeig Josep Mundet, 83, de Sant Antoni de Calonge. Opció 1: visita al poble i mercat amb bici elèctrica sense aturades: 10 €/ persona. Opció 2: visita al poble i mercat amb bici, amb recorregut d’1 hora a peu per participar a les activitats de la Festa del Vi Nou: 20 €/persona. Inscripció prèvia al telèfon: 649 446 827. A partir de 14 anys, màxim 4 persones. Ho organitza: Aposta x l’Elèctrica.

De 17 a 20 h, Sortida guiada amb bicicleta elèctrica. Punt de sortida i d’arribada: passeig Josep Mundet, 83, de Sant Antoni de Calonge. Opció 1: visita al poble i mercat amb bici elèctrica sense aturades: 10 €/persona. Opció 2: visita al poble i mercat amb bici elèctrica, amb recorregut d’1 hora a peu per participar a les activitats de la Festa del Vi: 20 €/persona. Inscripció prèvia al telèfon: 649 446 827. A partir de 14 anys, màxim 4 persones. Ho organitza: Aposta x l’elèctrica.

A les 10.30 h, Safari fotogràfic. Trobada al mas Molla. Ho organitzen: Associació Fotogràfica Parets i Ateneu Popular de Calonge.

A les 17 h, Visita guiada i tast de vi a Can Ribot. Preu: 3,10 €.

A les 11 h, Visita guiada i tast de vi al celler Clos d’Agon – mas Gil. Punt de trobada: mas Gil, bodegues Clos d’Agon (c/ Afores, s/n, tel. 972 66 14 86 i a/e: info@closdagon.com). Preu: 15 €/persona.

A les 18 h, Marxa solidària Forastock Calonge. Recorregut d’aproximadament 8 km per camins de terra de dificultat baixa. Cal portar frontal. Sortida de la zona esportiva de Calonge. Límit de 350 participants i inscripcions el mateix dia, a partir de les 16.30 h. Col·laboració de 2 € per a la investigació mèdica de l’Atàxia de Friederich

D’11 a 13 h, Curs d’iniciació al món del vi, a càrrec de Marta Arenas: introducció al món del tast. Els aromes i sabors, les denominacions d’origen, vins blancs i vins negres, diferents tipus d’elaboracions, l’envelliment del vi i el suro i tast de 6 vins. A la casa de Cultura de Calonge. Ho organitza: Marta Arenas. Inscripcions al tel. 647 443 873. Preu: 25 € /persona. Places limitades (mínim 10 persones). D’11 a 13 h, Pony Games: gran exhibició a través d’un circuit de jocs amb ponis. A l’acabament de l’exhibició, tots els nens i nenes podran participar de l’activitat i jugar amb els ponis. Preu: 2 €/persona. Lloc: passeig d’Hivern. Ho organitza: Hípica Unicorn.

A les 18 h, Espectacle infantil Festa a la plaça, a càrrec de Fefe i Companyia. A la plaça Major. Gratuït. A les 19 h, Taller de desgorjar el cava a càrrec d’Albert Ribot. A la plaça d’Armes del Castell. Gratuït. Ho organitzen: Albert Ribot i Josep Cargol.

D’11.30 a 13.30 h, Taller d’aixafar raïms. Nens i nenes, sabeu que per fer vi s’ha d’aixafar raïm? I sabeu com A les 19 h, Classes de swing - Iniciació al lindy hop es fa? Veniu a descobrir-ho! A la plaça Major. Preu: 1 €. amb Els Windy Hoppers. A la Sala Fontova. Ho organitza: Cargol Treu Farra De 12 a 13 h, Classe d’iniciació al ioga entre vinyes, al celler Mas Eugeni. Punt de trobada al celler Mas Eugeni. A les 19.30 h, Botifarrada popular, amb ambientació A càrrec de Món Harmonia. A partit de 7 anys. Gratuït. musical amb la disco mòbil Nou So. En acabar, s’oferirà Cal portar roba còmoda i una màrfega. cremat per a tothom. Als jardins del Castell. Ho organitza: Agrupació de Carrossaires Calongins. De 16.30 a 18 h, Taller de manualitats per als més petits. Vine a fer les teves pròpies creacions a partir A les 20 h, Taller estrellat. Imagina’t una nit perfecta: d’elements relacionats amb el vi. A la plaça d’Armes del mirar les estrelles mentre degustes una copa de vi de les Castell. Preu: 1 €. bodegues Clos d’Agon. Punt de trobada: Punt d’Informació de Calonge. Cal venir ben abrigat, portar llanterna i De 16.30 a 18.00 h, Pony Games: gran exhibició a amb calçat adequat. Preu: 2 €. través d’un circuit de jocs amb ponis. A l’acabament de l’exhibició, tots els nens i nenes podran participar de A les 20 h, Parlem de vi, xerrada a càrrec de Josep l’activitat i jugar amb els ponis. Preu: 2 €/persona. Cargol i Marc Abellí. A la capella del Carme. Gratuït. Ho Lloc: passeig d’Hivern. Ho organitza: Hípica Unicorn. organitzen: Marc Abellí del Mas Monells i Josep Cargol

9


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou A les 23 h, Inici del Rockabilly Fest al Pub per un dia amb ambientació dels anys 50, música en viu amb l’actuació de Benisfri i Costa Brava Dj. A la Sala Fontova. Informa-te’n a www.festagenda.com/cargoltreufarra i al Facebook: @cargoltreufarra

2016

5. El concurs es desenvoluparà als jardins del castell, el diumenge, 13 de novembre, de 10 a 13 h. 6. A les 13 h es presentaran els plats al jurat i posteriorment, hi haurà l’entrega de premis. 7. Els premis: Cada participant rebrà un obsequi. Hi ha dues categories de premis: A- El plat més bo B- La millor presentació La categoria A tindrà 3 premis i la categoria B, 1. A les 10.30 h, Visita guiada i tast de vi a Can Pereclara. Preu: 3,10 €. 11 h. Música en viu amb el grup The Almighty Blues Band. Als jardins del castell.

DIUMENGE, 13 DE NOVEMBRE Tot el dia, Exposició de maquinària vitivinícola antiga, amb les eines cedides per Can Ribot de Sant Daniel. A la capella del Carme. Gratuït. Ho organitza: Albert Ribot De 10 a 14 h, Sortida guiada amb bicicleta elèctrica. Punt de sortida i d’arribada: passeig Josep Mundet, 83, de Sant Antoni de Calonge. Opció 1: visita al poble i mercat amb bici elèctrica sense aturades: 10 €/ persona. Opció 2: visita al poble i mercat amb bici, amb recorregut d’1 hora a peu per participar a les activitats de la Festa del Vi Nou: 20 €/persona. Inscripció prèvia al telèfon: 649 446 827. A partir de 14 anys, màxim 4 persones. Ho organitza: Aposta x l’elèctrica.

D’11 a 13 h, Pony Games: gran exhibició a través d’un circuit de jocs amb ponis. A l’acabament de l’exhibició, tots els nens i nenes podran participar de l’activitat i jugar amb els ponis. Preu: 2 €/persona. Lloc: passeig d’Hivern. Ho organitza: Hípica Unicorn. D’11 a 13 h, Curs d’iniciació al món del vi, a càrrec de Marta Arenas: vins d’autor, vins naturals, ecològics i biodinàmics, els sulfits, les etiquetes i les puntuacions, vins rosats i vins dolços. Tast de 6 vins. A la casa de Cultura de Calonge. Ho organitza: Marta Arenas. A la casa de Cultura de Calonge. Inscripcions al tel. 647 443 873. Preu: 25 €/persona. Places limitades (mínim 10 persones).

A les 10 h, Concurs de cuina. El plat a cuinar és Peus de porc amb cargols. Inscripcions gratuïtes a l’Oficina de Cultura (Calonge) i Turisme (Sant Antoni), als jardins del castell.

D’11 a 13 h, Taller de cuina infantil. Nens i nenes, voleu convertir-vos en petits xefs? Cuinarem diferents plats amb productes de temporada, de tardor. Als jardins del castell. Preu: 1 €.

Bases Concurs de Cuina Sant Martí -2016

A les 11.30 h, Cercavila dels gegants i grallers de Calonge, pels carrers del nucli antic i els jardins del castell.

1. El plat a cuinar en aquesta edició és PEUS DE PORC AMB CARGOLS 2. Els participants han de ser cuiners no professionals. 3. El concursant s’ha de portar un fogonet, els estris i els productes que han de cuinar. 4. L’Organització hi posa taula, cadires, oli i alls.

10

11 h. Visita i exhibició dels vehicles clàssics del Club Les Vieilles Soupapes Catalanes de Perpignan, pertanyents a la Federations Française des Véhicules d’Époque .

De 12 a 14 h, Els pagesos et conviden a un traginyol de vi nou. Hi participen diversos masos i cases de pagès que oferiran als assistents un tast de vi nou amb el tradicional porró. Als jardins del castell. Ho organitza: Fundació Remença XXI.


CALONGE

Festa Major St Martí i Vi Nou 2016 A les 12.45 h, Encetada de les bótes del vi nou de Calonge i tast popular. Les bótes que contenen el vi nou arriben custodiades al castell. El mestre cellerer, el senyor Lluís Puig, és l’encarregat d’encetar-les, juntament amb algun convidat més... Tot seguit, l’alcalde convidarà a tothom a fer un tast de vi blanc, rosat i negre. Als jardins del castell. Gratuït. A les 13.30 h, Entrega de premis del concurs de cuina, als jardins del castell.

A les 18 h, Obra de teatre: Un tast reial. Vine a gaudir d’un breu curs-tast d’iniciació al vi teatralitzat i ambientat en l’època medieval. A càrrec de la companyia de teatre Sommelier. A la sala Fontova. Preu: 8 € (nens fins a 14 anys, gratuït). Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme de Sant Antoni i el mateix dia a taquilla 1 hora abans de l’inici de l’obra.

Del 10 al 13 de novembre

A les 16.30 h, Visita guiada i tast de vi al mas Eugeni. Exposició de fotografia “Una dècada d’imatges del Club Punt de trobada: mas Eugeni (c/ del Ronquillo). Motor Clàssic Calonge 2006-2016”, al castell de Preu: 3,10 €. Calonge. Horaris: divendres, 11 De 16.30 a 18.00 h, Pony Games: gran exhibició a i dissabte, 12 de notravés d’un circuit de jocs amb ponis. A l’acabament de vembre, d’11 a 13 h i de l’exhibició, tots els nens i nenes podran participar de 18 a 20 h. Diumenge, l’activitat i jugar amb els ponis. Preu: 2 €/persona. 13 de novembre, d’11 Lloc: passeig d’Hivern. Ho organitza: Hípica Unicorn. a 13 h. A les 17 h, Taller de desgorjar cava, a càrrec d’Albert Ribot. A la plaça d’Armes del Castell. Gratuït. Ho organtizen: Albert Ribot i Josep Cargol. Altres activitats: estades en hotel o turisme rural, menú del vi als restaurants de Calonge-Sant Antoni, tapes elaborades amb vi i tractaments en centres d’estètica i salut. Per a més informació a l’Oficina de Turisme www.calonge-santantoni.cat o 972 661 714.

12


CALONGE

Festa Major de St Martí i Festa del Vi Nou 2016

FESTA MAJOR DE SANT MARTÍ HI COL·LABOREN:

CASAL L’AMISTAT

FESTA MAJOR DEL VI NOU HI COL·LABOREN:

• Fundació Remença XXI • Silken Park Hotel San Jorge • Celler Can Ribot • Celler Mas Gil-Clos d’Agon • Celler Mas Eugeni

• Restaurant Can Muni • Aposta x l’elèctrica • Hípica Unicorn • Josep Cargol • Lluis Puig

• Patronat de Turisme, Ruta del vi DO Empordà • Protecció Civil de Calonge • Celler Mas Monells • Celler Can Pereclara

AMB EL SUPORT DE:

13


CALONGE

Festa Major de St MartĂ­ i Festa del Vi Nou 2016

15


Calonge Sant Martí Festa Major 2016  
Calonge Sant Martí Festa Major 2016  
Advertisement