Page 1


2

Al a quĂ s falles 2018


4

Al a quĂ s falles 2018


Elvira García Campos Alcaldessa d’Alaquàs

E

l passat mes de gener celebràrem al Castell l’Assemblea de la Junta Central Fallera amb totes les Juntes Locals de la nostra província, iniciant així els actes de celebració per la declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic amb les Falles com a protagonistes. El Castell i les Falles, dos elements fonamentals per a entendre Alaquàs, la nostra cultura i les senyes d’identitat que ens són més pròpies. Però aquest és només un exemple de la importància cada vegada major que les nostres falles estan adquirint en la vida social, cultural i festiva del nostre poble, ocupant més espai públic, participant amb il·lusió per a construir més poble, per a construir més Alaquàs. Vull compartir ací la meua alegria quan comprove com cada vegada les onze Comissions Falleres del nostre poble estan més unides, més juntes, caminant en la mateixa direcció. Projectem, debatem i diem junts, com la millor manera de fer a les nostres falles cada vegada més grans i fortes. El meu reconeixement i la meua gratitud a les onze comissions falleres d’Alaquàs per la vostra tasca i el vostre compromís.

Vull enguany, a més, aprofitar per a reivindicar la importància del paper de la dona en les Falles, figura principal a partir de la que en gran manera s’articula la resta de la celebració. Tenim dones presidentes de Comissions, artistes falleres, pirotècniques, però hem de continuar treballant per a fer més visible el paper de les dones en la festa fallera. Les nostres Falleres Majors Paula i Clara són, en aquest sentit, exemple de dones joves del nostre poble, amb capacitat de lideratge, molt preparades i valentes. No vull acabar sense agrair a les i els integrants de la Junta Local Fallera el seu gran treball, la seua il·lusió i el seu bon fer, encarnat en la figura de la seua Presidenta, Juli Roselló, una dona extraordinària, alaquasera i fallera. Disfrutem d’aquest exercici faller amb intensitat, fem gala d’una de les nostres millors essències col·lectives, la participació, la presència social i cultural de la nostra ciutadania, i com diu el lema que hem confeccionat per a la celebració del Centenari de la Declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional, fem que aquestes siguen unes falles per a la història. Amb afecte. Elvira García Campos.

5


6

Al a quĂ s falles 2018


Isabel Mondéjar Villarejo Regidora de Falles

F

alleres i fallers:

Una altra vegada ens veiem en aquestes pàgines. Ja han passat 365 dies i és una alegria per a tots retrobar-nos, perquè això vol dir que la nostra festa més volguda ja està prop! En primer lloc, vull manifestar el meu agraïment a la Junta Central Fallera de València per la seua visita al nostre volgut Alaquàs, amb motiu especial del centenari del nostre Castell com a bé de protecció especial i, de manera destacada, a la Fallera Major de València, Rocío Gil. Per descomptat, a la Presidenta de Junta Local, July Roselló, i a tots i cada un de les i els components que estan treballant de manera incansable amb l’objectiu que les nostres Falleres Majors i les falles d’Alaquàs lluïsquen en l’àmbit faller comarcal. La meua enhorabona, per avançat, a les onze comissions falleres del nostre poble pels monuments que plantaran, pels actes que prepararan, per omplir els nostres carrers de música, alegria i color durant la setmana fallera... i per fer-te sentir als seus casals com una fallera més. Finalment, no puc ni vull oblidar-me de les dues extraordinàries falleres que ens representen a totes i a tots: Paula Sanchis i Clara Pozo. A les dues vos dic que no es pot estar més a l’altura, i estic segura que tindreu el més feliç dels regnats perquè tots els que vos coneixem ens anem a preocupar de què així siga. Felices Falles… i que ens respecte l’oratge un poquet!

7


July Roselló Giménez Presidenta Executiva

É

s impossible descriure amb paraules un sentiment quan el portes al cor, quan brolla pels teus ulls o quan plena el teu somriure. És impossible descriure aqueix sentiment quan parles de les Falles.

Per primera vegada estic al capdavant de Junta Local Fallera d’Alaquàs i tinc l’oportunitat i el plaer de dirigir-me a tots els veïns i veïnes del meu estimat poble. Any molt especial per a Alaquàs ja que celebrem el centenari del Castell Palau des de que es va declarar Monument Històric i Artístic, del qual hem aprofitat cada racó per a fer infinitat d’activitats, fins i tot tinguérem l’honor de rebre a la Fallera Major de València, Rocío Gil. Estem a punt d’entrar de ple a la Setmana Fallera desprès d’un any de treball dur. L’any de la revolució i els canvis, que espere que marque un abans i un desprès. Un gran any per als components que formen la JLF. I es a ells als primers que vull felicitar, pel seu esforç i dedicació. Orgullosa és quedar-se curta. A les Corts d’Honor Infantils i Majors, gràcies per formar part dels milers de moments divertits i d’estar al costat de les Falleres Majors sempre, Clara i Paula, grandíssimes representants. He gaudit amb les dues i he estat encisada per poder presumir de vosaltres a cada lloc. Ara toca no perdre detall i viure la resta de dies intensament. A l’Ajuntament, per l’esforç que realitza recolzant a les Falles; i a la Junta Local Fallera, moltes gràcies pel nou funcionament i per totes les facilitats que ens oferiu. Agrair la labor de les onze comissions, que treballen incansablement per a arribar fins a hui a ple rendiment. Als representants majors i menuts que tinguen unes festes magnífiques i inoblidables. Gràcies també per als patidors dels veïns d’Alaquàs que no viuen les falles com nosaltres, suportant tots els nostres sorolls. Els demane paciència i comprensió. I, si puc demanar un poc més, els demanaré que coneguen el mon faller més a prop i aleshores entendran el sentiment d’aquesta festa. A tothom, vos convide a gaudir de la festa Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Visquen les Falles! Visca Alaquàs!

8

Al a quà s falles 2018


Junta Directiva Presidència Nata: Elvira García Campos Presidència Executiva:

July Roselló Giménez

Àrea Administrativa: Secretaria: Aitor Poveda Saiz Vicesecretaria: Marta Casas Sánchez Àrea Econòmica: Vicepresidència: Carolina Sanchis Mengod Àrea de Protocol: Vicepresidència: Andrea Pla Constancio Delegada: Vanesa Ponce Escribano Àrea d’Actes: Organització d’Actes:  Vicepresidència: Miguel Torres Puchades  Delegat: Alejandro Ramos Reyes Logística:  Delegat: Juanma Mares Lozano  Delegada: Nuria Conde Parra  Delegada: Cristina Gómez Rincón Àrea d’Esports: Vicepresidència: Luis Alcázar Martínez Assessoria: Amparo Zomeño Roselló

9


10

Al a quĂ s falles 2018


Clara Pozo Cantos

Fallera Major Intantil d’Alaquàs

Q

uè són les Falles?

Pense que és la setmana més esperada, més intensa i més curta de l’any, en què tot es transforma i ja estem arribant a ella! Dies d’alegria i de dormir poc. Estem a les portes de les nostres festes falleres que són dignes de ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Aquest any és molt important per a mi ja que sóc l’encarregada de transmetre aqueixa il·lusió a tot el poble menut i de convidar-vos perquè la pugueu compartir amb mi. Estic molt contenta de formar part de la història d’aquest poble i vaig a posar tot el meu esforç i dedicació per a representar-vos com us mereixeu. Vull animar a totes les comissions i a tot el poble a gaudir de la festa i participar a tots els actes i activitats que s’ofereixen, perquè aquests dies són màgics. Alaquàs encén la seua banda sonora, mascletà i petards, que ompliran de ritme i alegria tots els racons i casals. Tot és art i color, Alaquàs tremola i tu amb ella! Perquè les falles són més que una festa, són el sentiment d’un poble cap a les seus tradicions, són cultura, orgull, passió, pólvora… sou vosaltres! Vull donar les gràcies a tots els que heu fet possible el meu somni, a la meua comissió, a Junta Local i, en especial, a la meua Cort d’Honor i a les majors. I, per suposat, a Paula la meua Fallera Major que em cuida con una germana gran. Així que… bruses preparades, indumentària a punt, que les falles comencen ja! A gaudir! Clara Pozo Cantos

11


12

Al a quĂ s falles 2018


Paula Sanchis Mengod Fallera Major d’Alaquàs

A

laquasers i alaquaseres:

Aquest any és molt especial per a mi. Sóc amant del nostre poble i de les seues tradicions, especialment de la festa fallera. Poder representar ambdues passions és una oportunitat única amb la qual estic intentant gaudir al màxim al costat de tots vosaltres, els fallers. Fallers que feu que a cada acte que se celebra als vostres casals em senta com un membre més de la vostra comissió, i és que aquesta és l’essència de la nostra festa: La germanor i la unió continua. En especial, vull agrair a les falleres majors i presidents per fer d’aquest any una experiència única. Done les gràcies a cadascun dels membres de Junta Local Fallera, que de manera desinteressada i amb l’amor per les falles com a únic motor impulsor treballeu a diari per coordinar i millorar aquesta festa, i l’esteneu cada vegada més al llarg de tota la Comunitat Valenciana. A la meua Cort d’Honor i Cort d’Honor Infantil, sou el nostre suport d’aquest any, una part imprescindible per a qualsevol fallera major. I gràcies a Clara, Fallera Major Infantil d’Alaquàs, un gran descobriment en aquest any. Una xiqueta que representa a la perfecció la innocència de tots els fallerets. Sols em queda dir que tanqueu els ulls, respireu profundament, i sentiu que ja fa olor a falles. Eixiu al carrer, gaudiu del sol de falles, el que anuncia la primavera, el que fa goig a la cara i li dóna a València i a la festa un color únic. Viviu cada instant de les falles 2018. Visca Alaquàs, visca València i visquen les Falles. Paula Sanchis

13


14

Al a quĂ s falles 2018


15


Aitana Palomares Madrid Cort d’Honor Infantil

16

Al a quĂ s falles 2018


Natalia Peral Padilla Cort d’Honor Infantil

17


María José López Triguero Cort d’Honor Infantil

18

Al a quà s falles 2018


Nerea Fuentes Peral Cort d’Honor Infantil

19


20

Al a quĂ s falles 2018


21


Nerea Celada Minuesa Cort d’Honor Major

22

Al a quĂ s falles 2018


Jessica Segovia Vázquez Cort d’Honor Major

23


Jenifer Fernández Martínez Cort d’Honor Major

24

Al a quà s falles 2018


Ana Marí Romo Cort d’Honor Major

25


26

Al a quĂ s falles 2018


27


28

Al a quĂ s falles 2018


29


Falles d’Alaquàs

30

Al a quà s falles 2018


Avinguda 18 de juliol

FALLERA MAJOR INFANTIL: SILVIA BOLINCHES DURO PRESIDENT INFANTIL: DANI MEJÍAS LÓPEZ FALLERA MAJOR: SARA MORCILLO TORRALBA PRESIDENTA: GELES GARCÍA GARCÍA

ARTISTA FALLA GRAN: ÓSCAR GARCÍA LEMA FALLA GRAN: LA CAIGUDA DE L’IMPERI

ARTISTA FALLA INFANTIL: CARLOS RAMÓN LEMA FALLA INFANTIL: EXPLOTAR LA NATURA ÉS TOTA UNA AVENTURA!! 31


Avinguda Genovés

FALLERA MAJOR INFANTIL: CAROLINA YÉBENES GRANADO PRESIDENT INFANTIL: AITOR VALCAYO MARTÍNEZ FALLERA MAJOR: SARA GRAU ESCRIVÁ PRESIDENT: ANTONIO QUINTANA SANCHO

ARTISTA FALLA GRAN: PALACIO I SERRA LEMA FALLA GRAN: CONTE CONTAT 32

Al a quà s falles 2018

ARTISTA FALLA INFANTIL: JOSÉ VICENTE ZURITA LEMA FALLA INFANTIL: UN MAR DE SOMNIS


Bonavista

FALLERA MAJOR INFANTIL: YAIZA RUIZ OLIVER PRESIDENT INFANTIL: MARIO BORGES MARTÍNEZ FALLERA MAJOR: JENNIFER CERQUEIRA FERRAGUT PRESIDENTA: MARÍA GIMENO LUJÁN

ARTISTA FALLA GRAN: ENRIQUE CARDELLS LEMA FALLA GRAN: LLUITA A LA CUINA

ARTISTA FALLA INFANTIL: CARLOS HERRANZ LEMA FALLA INFANTIL: REVOLUCIÓ A LA CLÍNICA DENTAL 33


Plaça d’Espanya

FALLERA MAJOR INFANTIL: ELENA PÉREZ RIBES PRESIDENT INFANTIL: LUCAS MARTÍNEZ GARCÍA FALLERA MAJOR: Mª JOSÉ TÁRREGA GIL JUNTA GESTORA: JUAN ANTONIO SEDEÑO TOMÁS MÓNICA ISERN GARCÉS INMACULADA USEDO GARCÍA

ARTISTA FALLA GRAN: INMA IBAÑEZ LEMA FALLA GRAN: DESENCANTADES 34

Al a quà s falles 2018

ARTISTA FALLA INFANTIL: EMILIO TAMARIT LEMA FALLA INFANTIL: BOMBOLANDIA


Camí Vell de Torrent

FALLERA MAJOR INFANTIL: MANUELA PARDO OSUNA PRESIDENT INFANTIL: VÍCTOR RUÍZ SÁNCHEZ FALLERA MAJOR: LAURA MIGUEL DE LA VIRGEN PRESIDENT: SERGIO RUIPÉREZ DURÁN

ARTISTA FALLA GRAN: ALBERTO RIBERA LEMA FALLA GRAN:CANTICS DE SIRENA

ARTISTA FALLA INFANTIL: GONZALO ROJAS MERCEDES TAIBO, PAU SOLER LEMA FALLA INFANTIL: NATURAL-MENT 35


Verge de l’Olivar

FALLERA MAJOR INFANTIL: MARINA MARTÍNEZ RUÍZ PRESIDENT INFANTIL: VÍCTOR MARTÍNEZ AGUILAR FALLERA MAJOR: MARTA RUÍZ RUÍZ PRESIDENT: MARIO HIDALGO FABRA

ARTISTA FALLA GRAN: ALFREDO BAYONA LEMA FALLA GRAN: I TÚ DE QUÉ VAS? 36

Al a quà s falles 2018

ARTISTA FALLA INFANTIL: ALFREDO BAYONA LEMA FALLA INFANTIL: DOLÇ O SALAT


Avinguda Miguel Hernández

FALLERA MAJOR INFANTIL: ALBA GIL PÉREZ PRESIDENT INFANTIL: MARCOS VIANA MORATALLA FALLERA MAJOR: CAROL RUÍZ CANO PRESIDENT: FRAN TORRES PUCHADES

ARTISTA FALLA GRAN: GERMANS MIÑANA LEMA FALLA GRAN:A L’ABORDATGE…!!

ARTISTA FALLA INFANTIL: GERMANS MIÑANA LEMA FALLA INFANTIL: CARNESTOLTES, MOLTES VOLTES 37


Cervantes

FALLERA MAJOR INFANTIL: MARÍA ALDEHUELA POVEDA PRESIDENT INFANTIL: MARIO OVENZA PARTAL FALLERA MAJOR: ANA MARÍA CARRASCO RUÍZ PRESIDENT: ENRIQUE MEDINA PESCADOR

ARTISTA FALLA GRAN: VÍCTOR HUGO LEMA FALLA GRAN: CONTES XINESOS 38

Al a quà s falles 2018

ARTISTA FALLA INFANTIL: VÍCTOR HUGO LEMA FALLA INFANTIL: JUGANT A L’ESPAI


Plaça Buenos Aires

FALLERA MAJOR INFANTIL: LUCÍA SANTERVÁS NAVAJAS PRESIDENT INFANTIL: JAIME BALLESTEROS CABALLO FALLERA MAJOR: MAIKA ROVIRA ORTIZ PRESIDENT: ANTONIO SANTERVÁS PARREÑO

ARTISTA FALLA GRAN: TONI FORNÉS LEMA FALLA GRAN:UN PARADÍS ES

ARTISTA FALLA INFANTIL: CARLOS RAMÓN LEMA FALLA INFANTIL: DEMANA UN DESIG 39


Avinguda Vicent Andrés Estellés

FALLERA MAJOR INFANTIL: AZAHARA LÓPEZ VILCHES FALLERA MAJOR: BEATRIZ RINCÓN VÁZQUEZ JUNTA GESTORA: ÁNGEL GONZÁLEZ LÓPEZ MIGUEL GIMÉNEZ GARCÍA

ARTISTA FALLA GRAN: LA COMISSIÓ LEMA FALLA GRAN: AMOR, AMOR 40

Al a quàs falles 2018

ARTISTA FALLA INFANTIL: LA COMISSIÓ LEMA FALLA INFANTIL: L’ÀRTIC


Plaça de la Llibertat

FALLERA MAJOR INFANTIL: ÁFRICA HERNÁNDEZ MARTÍN PRESIDENT INFANTIL: HUGO MOLINA ROIG FALLERA MAJOR: ARACELI SANZ SERRANO PRESIDENT: JESÚS PALOP LEGUA

ARTISTA FALLA GRAN: ÓSCAR GARCÍA LEMA FALLA GRAN: BAIXOS FONS

ARTISTA FALLA INFANTIL: BERNARDO ESTELA LEMA FALLA INFANTIL: MARE NATURA 41


Premis 2017 1

2

42

Al a quĂ s falles 2018


Premis 2017 3

4

7 5

1. Monument gran Av. Miguel Hernández 2 .Monument infantil Av. Miguel Hernández

6

3. Ninot gran Camí Vell de Torrent 4. Ninot infantil Av. Genovés 5. Ornat de carrer Cervantes 6. Llibret Av. Miguel Hernández 7. Cavalcada Av. Genovés 43


Llistat de premis 2017 Monuments infantils: 1r Av. Miguel Hernández 2n Camí Vell de Torrent 3r Plaça de la Llibertat 4t Av. 18 de Juliol 5é Av. Genovés 6é Verge de l’Olivar 7é Bonavista 8é Plaça Buenos Aires 9é Cervantes 10é Plaça d’Espanya 11é Av. Vicent Andrés Estellés Ingeni i gracia infantil 1r Camí Vell de Torrent 2n Av. Miguel Hernández 3r Cervantes Fantasia infantil: Plaça de la Llibertat Monuments majors: 1r Av. Miguel Hernández 2n Plaça de la Llibertat 3r Av. 18 de Juliol 4t Bonavista 5é Av. Genovés 6é Camí Vell de Torrent 7é Verge de l’Olivar 8é Cervantes 9é Plaça d’Espanya 10é Plaça Buenos Aires 11é Av. Vicent Andrés Estellés Ingeni i gracia major 1r Plaça de la Llibertat 2n Av. Miguel Hernández 3r Av. 18 de Juliol

44

Al a quà s falles 2018

Crítica social: Av. 18 de Juliol Ninot indultat infantil: Av. Genovés Ninot indultat major: Camí Vell de Torrent Ornat de carrer: 1r Cervantes 2n Plaça d’Espanya 3r Av. Vicent Andrés Estellés Llibret: 1r Av. Miguel Hernández 2n Av. Vicent Andrés Estellés 3r Av. Genovés Cavalcada del Ninot: 1r Av. Genovés 2n Verge de l’Olivar 3r Plaça de la Llibertat 4t Plaça d’Espanya 5é Av. Miguel Hernández 6é Plaça Buenos Aires 7é Bonavista 8é Av. 18 de Juliol 9é Av. Vicent Andrés Estellés 10é Cervantes 11é Camí Vell de Torrent Activitat Fallera: Bonavista Activitat Esportiva: Cervantes Campionat de Truc Pl. d’Espanya Campionat de Dominó Av. Miguel Hernández Campionat de Parxis Pl. d’Espanya Campionat de Poker Pl. Llibertat


Calendari d’actes DIUMENGE 25 DE FEBRER

DIUMENGE 11 DE MARÇ

12:00 h Inauguració de l’Exposició del Ninot al Castell d’Alaquàs. 19:00 h Cridà al Castell d’Alaquàs. Les Falleres Majors d’Alaquàs junt a les 11 comissions del nostre poble, fallers i veïns, donaran inici a les Falles 2018. 20:30 h Acte de Pleitesia a l’Auditori Nou d’Alaquàs.

DISSABTE 3 DE MARÇ 21:30 h Sopar de Gala al Restaurant El Romeral al Vedat de Torrent en homenatge a les Falleres Majors d’Alaquàs.

DIUMENGE 4 DE MARÇ 8:00 h Despertà amb tro de bac. Organitza: Joc de Trons 12:00 h Festival de Paelles al Parc de la Sequieta (a la banda del C/Lanjarón).

DISSABTE 10 DE MARÇ 18:00 h Cavalcada del Ninot. Eixida des del C.P. González Gallarza per l’itinerari habitual. 00:00 h Moguda Fallera al Parc de la Sequieta. Organitza: Junta Local Fallera.

Edita:

18:00 h Clausura de l’Exposició del Ninot al Castell d’Alaquàs.

DIJOUS 15 DE MARÇ

00:00 h Plantà oficial dels monuments fallers.

DIVENDRES 16 DE MARÇ

10:00 h Visita del Jurat als monuments i carrers ornats. 18:00 h Lliurament de premis al C.P. González Gallarza.

DISSABTE 17 DE MARÇ

18:00 h Ofrena de flors a la Mare de Deu de l’Olivar. Eixida des del C.P. González Gallarza per l’itinerari habitual.

DILLUNS 19 DE MARÇ

Hora determinada per cada Parròquia: Missa de Sant Josep i recollida d’aliments per als més necessitats. 21:00 h Cremà dels monuments infantils. 22:00 h Cremà del monument infantil guanyador del primer premi. A partir de les 00:00 h Cremà dels monuments grans.

Producció:

45


48

Al a quĂ s falles 2018


49


50

Al a quĂ s falles 2018


51


Alaquàs Fallas 2018  
Alaquàs Fallas 2018  
Advertisement