a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

: de

rob estesa a

A

ns

stra da per

co

il · l u

ar

So nia

li

çó c o nt can ad

a

a n u

i Ju anjo

B


b


Aquest conte... planteja una societat idíl·lica amb l’esperança que pugui esdevenir real. vol parlar de valors com la diversitat, el respecte i la tendresa, que són tan necessaris per viure en comunitat. es basa en la idea que el món pot ser millor si cadascun de nosaltres hi posa el seu granet de sorra.

c


Per a les nostres petites llavors, Cintia i Joana, que estem fent créixer amb somriures, amor i molts petons.

Per a totes les petites valentes, creixeu lliures i combatives...

...I per a les no tan petites, perquè seguim construint i fent real aquest imaginari.

Sonia Alins i Juanjo Barco

Roba Estesa

Neus Pagès

Quan i on vaig néixer? Primera edició: març del 2020 Editorial Nanit C. Ballester, 67, local 08023 Barcelona editorial@nanit.cat www.nanit.cat

Qui m’ha fet?

© de la lletra de la cançó: Roba Estesa © de la idea original i els textos del conte: Núria Puyuelo i Laia Figueras © de les il·lustracions: Sonia Alins i Juanjo Barco © d’aquesta edició: Editorial Nanit SL Disseny i maquetació: Joana Casals Impressió: Anman Gràfiques del Vallès SL

Les meves dades

ISBN: 978-84-949774-7-3 Dipòsit legal: B 2723-2020

Ho sabies?

Llibre local = Lector compromès Aquest és un llibre publicat amb el segell Llibre local, que garanteix que el 100% de l’elaboració –des del disseny fins a la impressió– s’ha dut a terme per professionals i empreses catalanes. Visita llibrelocal.cat per conèixer millor aquesta iniciativa.

Fem els nostres contes amb paper que respecta els arbres i els boscos, perquè són els pulmons del nostre planeta i volem cuidar-los. Si voleu reproduir, distribuir o transformar aquesta obra, poseu-vos en contacte amb Nanit (editorial@nanit.cat).

d


una cançó contada de roba estesa

un àlbum il · lustrat per

Sonia Alins i Juanjo Barco escrit per

Laia Figueras i Núria Puyuelo

1


2


Hi havia una vegada una escola molt petita d’un poble molt petit on un dia va arribar una mestra ben especial.

3


Els nens i les nenes de l’escola no sabien dir què era el que els sorprenia tant de la nova mestra, però fos el que fos els agradava. Era una mestra amable i riallera, que fins i tot semblava una mica màgica.

4


5


Un dia la mestra els va demanar que dibuixessin el poble i que li expliquessin com era, perquè ella encara no el coneixia prou. Els alumnes, encuriosits, també li van preguntar pel lloc d’on ella venia.

6


7


8


—Soc d’un poble molt ric —va dir ella—, però la riquesa del meu poble no ve dels diners ni de les coses que es tenen, sinó de la varietat de persones que hi viuen. Persones que estimen, vesteixen i pensen diferent.

9


10


—Soc d’un poble on, a més, no et miren malament pel carrer pel fet de ser diferent. Si algú veu en tu una cosa que li sembla estranya, s’acosta per coneixe’t i saber més de tu.

11


12


—Al meu poble tothom comparteix el que té —va afegir la mestra—. Si necessites alguna cosa, els veïns i les veïnes sempre miraran d’ajudar-te i, abans de llençar res, s’intenta que algú altre ho aprofiti. 13


14


—Soc d’un poble on la feina no és feina. Treballem conjuntament, braç a braç, fent créixer el poble amb il·lusió, perquè l’esforç de cada un de nosaltres és necessari per construir-lo.

15


16


—Soc d’un poble molt bonic, i tan petit que amb quatre carrers no et pots fer un embolic. Però, a més, si et perdessis, qualsevol dels seus habitants t’acompanyaria a trobar el camí fins a casa.

17


18


—Soc d’un poble on no veureu baralles al mig del carrer, ni tampoc entre la mainada. Preferim dir-nos el que sentim per tal de no enfadarnos. Si necessitem estar sols, intentem dir-ho i respectar-nos. O si volem una cosa, la demanem i provem de tenir paciència.

19


20


—Al meu poble tothom canta al vent i creu que la vida és preciosa. Que val la pena fer les coses de manera respectuosa amb el planeta, amb el nostre entorn i amb les persones que ens envolten, les coneguem o no. Que val la pena pensar que tot és possible.

21


—I per què vas marxar del teu poble si era tan bonic? —van demanar-li els infants. —Perquè al meu poble s’hi pot entrar i sortir quan es vulgui. T’hi pots quedar a viure i participar-hi, però també en pots marxar per viatjar i aprendre coses noves d’altres llocs.

22


23


—I on és el teu poble? —van preguntar-li els nens i nenes. —El meu poble és allà on em porta el vent. És qualsevol poble on la gent s’estima i es respecta.

24


25


26


I els infants, emocionats pel viatge que havien fet a través de les paraules de la seva mestra, van proposar fer una recepta amb tots aquells valors que els havien semblat tan màgics i van decidir endur-se’n un potet a casa per compartir aquella recepta amb la seva família.

27


28


Roba Estesa és un grup de música nascut l’any 2011 al Camp de Tarragona. El grup està format per l’Helena, que toca la guitarra elèctrica; la Clara, que toca l’acordió i canta; la Clàudia, al violí; l’Alba, a la bateria; la Laia, que toca la guitarra espanyola; l’Anna, el baix, i la Gemma, que és la cantant. Al principi també hi havia la Neus, que precisament és qui va escriure la lletra de Soc d’un poble, però un dia va decidir provar coses noves i ara treballa en altres projectes. Si haguéssim de buscar una paraula per definir-les, seria consciència, perquè elles creuen que és molt important pensar què fem i què deixem de fer. Miren al seu entorn i, si no els agrada el que veuen, intenten posar el seu granet de sorra per canviar-ho. Per això diem que són molt reivindicatives, perquè no callen el que pensen, sinó que ho canten ben fort perquè tothom les senti! A Roba Estesa els agrada la diversitat, és a dir, que el món estigui ple de gent diferent: diferent en edat, en el color de la pell, en gustos, en alçada, en capacitats, en la manera de moure’s, de veure-hi o de pensar. També creuen que la música és de tothom i volen que qualsevol persona pugui escoltar-la. Per això, també forma part del grup la Sandra, que canta en llengua de signes, perquè les persones que no hi senten també puguin gaudir de la seva música. Tal com elles mateixes es defineixen, Roba Estesa són un cos valent, que balla al compàs del vent!

29


30


Soc d’un poble on els infants s’esmunyeixen al tros del veí, i aquest en veure’ls serra bé les dents, i els fa fora amb insults dignes d’avi.

Soc d’un poble on tothom comparteix el que té, la moneda neix de l’intercanvi, on la feina no és feina sinó un espai més per fer créixer la història d’un somni.

Soc d’un poble prou conscient, ric, divers i ple de sentiment, on no et miren de reüll caminant pel carrer per vestir o estimar diferent.

Al meu poble tothom canta al vent, l’imagino des de la innocència.

Soc d’un poble on tothom comparteix el que té, la moneda neix de l’intercanvi, on la feina no és feina sinó un espai més per fer créixer la història d’un somni. Soc d’un poble tan petit, conegut per la seva bellesa i que amb quatre carrers no et pots fer un embolic doncs sempre et guiarà la tendresa.

Al meu poble tothom canta al vent, i viurà si en mantenim l’essència. Al meu poble tothom canta al vent, l’imagino des de la innocència. Al meu poble tothom canta al vent, i viurà si en mantenim l’essència.

Roba Estesa (2016)

Soc d’un poble pioner en resoldre conflictes d’alçada, on no veuràs baralles al mig del carrer ni tampoc entre la mainada. 31


A Nanit creiem que els nens s’han de poder emocionar amb la música i volem oferir-vos moments per gaudir en família a través de la lectura, per això creem contes que tenen vida més enllà de les seves pàgines. La Sonia Alins ha amagat un seguit de secrets i detalls a les il·lustracions que us convidem a descobrir. Us hi animeu?

De la pàgina 12 a la 27, la mestra descriu el seu poble d’acord amb els valors següents: comprensió, diversitat, llibertat, intercanvi, col·laboració, respecte, tendresa i il·lusió.

Quin valor posaríeu a cada pàgina?

Sabríeu trobar la mestra i el seu test a totes les pàgines?

A veure si ho aconseguiu!

Trobareu les solucions a aquestes propostes i descàrregues gratuïtes a nanit.cat.


En algunes pàgines hi surt un gatet.

Quantes vegades hi apareix?

En algun lloc d’aquest conte hi ha un mico amagat.

Sabeu on és?

33


Us agraïm la confiança de deixar-nos entrar a casa vostra a través d’aquest conte. Voleu compartir les vostres sensacions i l’opinió dels petits lectors de la família? #socdunpoble i #contesdeNanit

@editorial_nanit

@editorialnanit

@Editorial Nanit

Benvinguts a Nanit, benvinguts al nostre món!

34


35


Una mestra ben especial comença el seu primer dia en una escola molt petita d’un poble molt petit. Els nens i nenes de l’escola no saben dir què és el

nanit.cat

que els sorprèn tant de la nova mestra, però sigui el que sigui els agrada, i a través de les converses amb ella extreuen la recepta màgica per viure en una societat més justa, respectuosa i apassionant. Soc d’un poble és un conte basat en la cançó homònima de Roba Estesa que parla de la força de la col·lectivitat, perquè és entre tots que les coses

16,90 €

36

nanit.cat

Comprant un conte de Nanit, col·laboreu amb una ONG que treballa pels drets dels infants.

funcionen millor.

Profile for Editorial Nanit

Soc d'un poble. Una cançó contada de Roba Estesa  

Una mestra ben especial comença el seu primer dia en una escola molt petita d'un poble molt petit. Els nens i nenes de l'escola no saben dir...

Soc d'un poble. Una cançó contada de Roba Estesa  

Una mestra ben especial comença el seu primer dia en una escola molt petita d'un poble molt petit. Els nens i nenes de l'escola no saben dir...

Advertisement