Page 4

Meillä töissä

Kokenut osaaja mahdollisuuksien maailmassa Myynnin ja markkinoinnin osaaja Timo Tiainen on innoissaan uudesta tehtävästään Divest-konsernissa. Tulevaisuudessa siintää mahdollisuuksien maailma.

M

icrosoft Suomen entinen johtoryhmän jäsen Timo Tiainen aloitti Divest Groupin Vice Presidenttinä viime syksynä vastuualueenaan asiakkuuksien liiketoiminnan kehityshankkeet. Microsoftissa reilut 16 vuotta vaikuttaneella Tiaisella on taustalla vankka, 27 vuoden kokemus myynnistä ja markkinoinnista. Lisäksi ICT-sektorilla uraa uurtaneella konkarilla on runsaasti kokemusta johtoryhmätyöskentelystä ja takataskussa business coaching -tutkinto. Microsoft uran aikana Tiainen vastasi viimeiset kolme vuotta yhtiön Suomen kuluttajaliiketoiminnasta ja istui vuodesta 1999 lähtien ICT-jätin johtoryhmässä. Divest Group vaikutti heti alkuun kiinnostavalta yritykseltä, jossa yhdistyi monta Tiaista puhuttelevaa tekijää. – Halusin Microsoftin jälkeen tehdä työtä suomalaisessa yrityksessä. Minua kiinnosti Divestin ketteryys organisaationa, sen ainutlaatuinen kasvupotentiaali sekä mahdollisuus hyödyntää monipuolisesti vuosien saatossa kertynyttä osaamistani, Tiainen kertoo päätöksestään. Positiivinen ensivaikutelma yhtiöstä on ensimmäisten kuukausien aikana vain vahvistunut. – Yhtiössä on hyvä fiilis, tekemisen meininki ja hieno osaajakaarti. Pidän myös yhtiön suoraviivaisesta toimintakulttuurista, sillä olen aina ollut nopea päätöksentekijä, hän jatkaa.

Yhtiössä on hyvä fiilis, tekemisen meininki ja hieno osaajakaarti.

Ajankohtainen ydinviesti Suuren konsernin kasvattama Tiainen näkee uudessa tehtävässään paljon mahdollisuuksia: – Divest Groupin rikkaalla ja ajankohtaisella tarjoamalla on kasvupotentiaalia monella eri tasolla. Ambitionani onkin kehittää pitkäjänteisesti konsernin liiketoimintoja erityisesti myynnin näkökulmasta. Tilaa on myös uusille konsultointimuodoille. Esimerkiksi coaching-pal-

4 DIVESTNEWS

velulla on potentiaalia tuottaa asiakkaalle huomattavaa lisäarvoa myynnin konsultoinnin näkökulmasta. Tiaisen ajatusmaailmassa ei ole sijaa negatiivisuudelle ja epävarmuuden aikaa leimaavalle lama-ajattelulle. – Epävarmuuden aika ja siihen liittyvät kustannuspaineet ovat mielestäni jokaiselle yritykselle mahdollisuus löytää keinot tehdä asioita hieman paremmin, fiksummin ja tehokkaammin. Se liittyy saumattomasti myös Divest-konsernin sateenvarjon alla toimivien yritysten ydinosaamiseen. Meillä on mahdollisuus tarjota asiakkaille luovia ja järkeviä ratkaisuja. Siksi ydinviestimme yrityksille on mielestäni erittäin ajankohtainen juuri nyt. Ratkaisun avaimia Avainasemassa Tiaisen mukaan liiketoiminnan johtamisessa on tässä ajassa oikeiden kysymysten esittäminen. – Assidun luotsaaman Menestyvä johtaja -valinnan teemana oli tänä vuonna epävarmuuden johtaminen. Se on ajankohtainen teema jokaiselle johtajalle. Tärkeää epävarmuuden johtamisessa on tavoitteen ja yksilön roolin kirkastaminen pyrittäessä kohti yhteisiä tavoitteita. Ydintekemistä on myös kyettävä arvioimaan yksilön ja yrityksen näkökulmasta kriittisesti. Tässä prosessissa oikeat kysymykset auttavat jäsentämään monimutkaiselta tuntuvaa tilannetta, hän valottaa. Tästä löytyy puolestaan linkki Tiaisen coachingosaamiseen. Hän kertoo, että coaching-prosessissa coach voi auttaa valmennettavaa kysymällä oikeita kysymyksiä: ”Mitä muita näkökulmia tähän asiaan on” tai ”miten muuten tämän voisi tehdä”. – Mielestäni on mielenkiintoista, että konsultoivassa roolissa toimiva henkilöstömme toimii jo luontaisesti tässä roolissa asiakkaiden suuntaan. Oikeita kysymyksiä kysymällä voimme tarjota ratkaisumalleja ja avaimia, olipa sitten kyseessä IT-palveluiden tai myynnin ulkoistus. Tiaisen ajatuksissa siintääkin visio, jossa coaching saattaa olla näkyvämmässä roolissa konsultointitoiminnan ytimessä.

Divest News  

Divest Group Oy:n asiakas- ja henkilöstölehti

Advertisement