Page 2

DIVEST

pääkirjoitus 2013

NEWS

Sisältö 2 Pääkirjoitus: Lunta tupaan 3 Menestyjä käyttää myynnissä ulkoista kumppania 4 Kokenus osaaja mahdollisuuksien maailmassa 6 Monipuolisuus ja jatkuva oppiminen on trainee-ohjelman parasta antia 8 Eläke-Fennia Divest Groupin rahoittajaksi 10 Joakim Westerlund on innostava johtaja 12 ADVENin muutos on uuden alku ja mahdollisuus 14 Uskallatko laittaa tiimisi peliin 15 Henkilökohtaisen kasvun kautta tulevaisuuden tähtikaartiin 17 Assidulta ja Clarukselta palvelu­ paketti työsuhteen elinkaaren hallintaan 18 YT:den jälkeen alkaa yhteiset talkoot 19 Joustavasti mukana kasvussa ja muutoksessa 20 Kahden pysähdyksen taktiikka 22 Talousosastot murroksessa – nyt etsitään uusia ratkaisuja 23 Talousjohtajabarometri: Erinomainen ennustetarkkuus lähitulevaisuuteen 24 Vuoden Talousjohtaja 2012: Petri Härkönen on liiketoimintalähtöinen arvojohtaja 26 Apua vaihtuviin tilanteisiin 28 Imua maakuntiin 29 Kummiopiskelija­ohjelman avulla uusia kykyjä 30 Myyntityö on keskustelun herättämistä ja näkökulmien luotaamista 31 Dealin Oy kärkijoukossa kehittämässä rakennus­jätteiden käsittelyä 33 Joustavia, liiketoiminta­lähtöisiä rahoitusratkaisuja 34 Yrittäjän tarina: Tuomo Kolehmainen 35 Otatko haasteen vastaan?

Lunta Tupaan

T

iedäthän sen tunteen, kun kaikki menee hyvin? Asiakkaat ovat tyytyväisiä, henkilöstö on motivoitunutta, kaikki kulkevat kohti yhteistä visiota ja tulosta syntyy. Tässä positiivisessa onnistumisen flow-tilassa yhtiö jatkaa kehitystään, kunnes tulee murroksen hetki – vision ja strategian uudelleen määrittely. Maailman ja talouden tilanteiden muuttuessa yhtiön kehityksessä alkaa uusi vaihe ja Rohkeat ja pelkäämättömät siihen tulee sopeutua. Miten ihmiset ja asiat ”säädetään” uuteen kokevat ja voittavat, sanoo rooliin? Mikäli edellisestä murroksesta on pitkä aika, niin luuDivest Groupin partner Jari tuneiden ja betonoitujen mallien muuttaminen voi vaatia josKolehmainen. sain päin organisaatiota moukaria radikaaliin muokkaukseen, toisaalla voidaan selvitä pienellä hiekkapaperihionnalla. Jos edellisestä murroksesta on hyvin lyhyt aika, niin riskinä voi olla, ettei kukaan ota uutta muutosta vakavasti. ihmiset motivoituneena pitäen ja vielä kustannustehokkaasti – tiedäthän, avoimesti ja positiivisesti, mutta määrätietoisesti, riittävän rauhallisesti, mutta samalla kustannustehokkaasti? Myös näissä vaiheissa fokus pitää olla asiakkaissa. Yleensä, jos asiat menevät pieleen yhdessä kohtaa, niin ne tuppaavat menemään pieleen myös muissa kohdissa. Dominoefekti. Yhtä sattumusta seuraa toinen, tulee lunta tupaan ja kunnolla.

Miten murrosvaiheesta selvitään uudelle uralle

Tarvitseeko kaikkien ihmisten olla motivoituneita uudessa ajassa ja tilantees-

sa? Ei tarvitse, miksi tarvitsisi? Kaikilla ei ole halua tai kykyä muuttua. Murroskohdissa vaihtuu usein henkilöstöä. Muutoshalukkuus ja kiinnostus uusiin asioihin sekä uudistumisen taito on hyvin yksilöllistä. Parhaiten muutoksesta selviävät ne, jotka energisoituvat muutoksesta ja näkevät muutoksissa mahdollisuuden jyvän. Tuntematonta ei pidä pelätä. Rohkeat ja pelkäämättömät kokevat ja voittavat.

Divest Groupin tuplamurroksen vaiheet ajoittuivat vuosiin 2011 ja 2012. Ensin siir-

ryimme yhteisen sateenvarjon alle ja konserniteemojen noudattamiseen: yhdessä tekeminen, toistemme arvostaminen, työhyvinvointi ja tavoitteellisuus. Liiketoiminnat alkoivat tehdä yhteistyötä asiakkaidemme hyväksi. Tämä ei tapahtunut helposti – vanhat kaavat ja rutiinit oli murrettava. Ihmisiä lähti, muutosta ei kestetty tai ei haluttu muuttua. Tuplamurrokseen ajauduttiin virherekrytointien vuoksi. Nyt jälkimmäisenkin murroksen ongelmat on korjattu ja kasassa on todella motivoitunut ja osaava joukko Divestiläisiä: myyjiä, konsultteja ja asiantuntijoita taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, asiakaspalvelun ja IT:n osa-alueilta. Voimme taas kanavoida kaiken energiamme sekä osaamisemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme hyväksi. Liiketoiminnan kehitykseen kuuluu, että ennemmin tai myöhemmin tulee lunta tupaan,

kaikille. Tuplamurroksetkin ovat varsin tyypillisiä. Oleellista ei ole se, minkälaisessa murroksessa yhtiö on ja elää, vaan millaisia toimenpiteitä kyseisessä murroksessa tehdään. Palvelumme on konsernissa nyt viritetty sellaisiksi, että pystymme auttamaan laajasti asiakkaitamme erilaisissa murroskohdissa. Aina lunta tupaan -vaiheen jälkeen tulee energinen vaihe: kaikki onnistuu, asiakkaat ovat tyytyväisiä, henkilöstö viihtyy ja kaikki kulkevat kohti yhteistä visiota strategiaa noudattaen. Tästä lehdestä voit lukea miten autamme asiakkaitamme murroksessa kohti energistä vaihetta.

Toivotan kaikille mukavia lukuhetkeä – ja murroksen koittaessa, ota rohkeasti yhteyttä! Jari Kolehmainen

Divest Groupin asiakas- ja henkilöstölehti 2013. Divest Group -konserniin kuuluvat Assidu Finland, Clarus, Gutta, Sametti, Suomen Talousverkko ja Guida Invest. Tuotanto: Editor Helsinki Oy / Valtteri Rantalainen. Toimittajat: Mia Heiskanen ja Maarit Reingoldt. Kuvat: Jari Lindell, Sami Perttilä, Anna Lepistö ja Istock. Taitto: Pirja Kärki.

2 DIVESTNEWS

Divest News  

Divest Group Oy:n asiakas- ja henkilöstölehti

Divest News  

Divest Group Oy:n asiakas- ja henkilöstölehti

Advertisement