Page 1

edith

‘If you don’t know where you’re going, any road will take you there.’


Inhoud Inspiratie kanalen Portfolio’s Personal DNA Trefwoorden & statements Merkstijl Monogram Personal brands Mindmap Moodboards EYE verslag Typografie in het wild Recensie Ruud de Boer Grid Transmediale projecten Posters 100 vragen Reflectie verslag


inspiratie kanalen Tumblr is de het hoofdkanaal van mijn merk, Hier plaats ik alles wat ik maak. http://edithmentink.tumblr. com/

Mijn twitter is gekoppeld aan mijn Tumblr, alles wat ik op tumblr post komt automtisch ook op twitter.

https://twitter.com/

EdithMentink


Kirk wallace is een illustrator en graphic designer. Zijn style is be誰nvloed door reizen, stripboeken, skateboarden en punk muziek. Hij maakt aparte kunstwerken die je niet vaak ziet.

Kirk Wallace


Sean McCabe Sean McCabe heeft een passie voor typografie en voor handgeschreven letters. Bij het maken van lettertypes let hij op precisie, balans en compositie. Zijn lettertypes zijn orgineel en altijd verschillend.


Banksy

Banksy is een Britse straatartiest. Hij heeft een bepaalde manier van zijn mening overbrengen met humor en dit spreekt mij erg aan.

Banksy maakt door middel van sjablonen en graffiti orginele kunstwerken op straat.


personal DNA

licht blauw >spontaniteit donker blauw >vertrouwen bruin >verbeelding rood >zelfvertrouwen

Ik ben een Benevolent Creator Your imagination, confidence, willingness to explore, and appreciation of beauty make you a CREATOR. You are a great person to interact with— understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT Ik ben het hier aardig mee eens, van sommige dingen hoop ik dat het waar is en van sommige dingen weet ik dat het waar is. Er stonden ook dingen tussen die niet klopten.


Trefwoorden & Statements

‘Everything has beauty, but not eeveryone can see. ‘There’s no earthly way of knowing which direction we are going Chaotisch Impulsief ‘Always be yourself, unless you can be a unicorn, Vasthoudend then Enthousiast always be a unicorn.’


‘If you don’t know where you’re going, any road will take you there.’ Dit wordt niet letterlijk gezegd in Alice in Wonderland, maar hier komt het wel vandaan. Het past precies bij mijn merk, want mijn merk staat voor vrijheid. Deze zin maakt duidelijk als je bijvoorbeeld nog niet weet wat je later wilt worden je veel vrijheid hebt en dat dit helemaal niet erg is, maar dat dat juist handig kan zijn.


‘There’s no eartly way of knowing which direction we are going.’ - Willy Wonka Dit zong Willy Wonka in de film Charlie and the chocolatefactory. Het liedje, geschreven door Roald Dahl, heet ‘The rowing song’ en dit is de belangrijkste zin. Ik denk dat Roald Dahl ermee wil zeggen dat je met geen mogelijkheid kunt weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar dat je je daardoor niet moet laten stoppen en gewoon je ding moet blijven doen.


‘Everything has beauty, but not everyone can see.’ Dit zei de filosoof Confucious. Iedereen heeft een eigen mening over wat mooi is en wat niet, maar in feite is alles mooi op zijn eigen manier.


kuler theme In eerste instantie had ik deze 5 kleuren gekozen als onderdeel van mijn stijl, ondertussen is dat een beetje veranderd. Geel en grijs gebruik ik nog steeds als mijn hoofdkleuren. Ook zit rood er nog in, met een iets andere tint. Paars en turquoise zijn vervangen door zwart en wit. Ik kwam op deze kleuren door een kijkje te nemen in onze dvd-kast en te kijken welke kleuren opvallen, mooi bij elkaar passen en mooi bij mijn merk passen.


style Het letterlype ‘Traveling Typewriter’ gebruik ik in het rood of wit voor de uitleg teksten. Mijn merk staat voor vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn, de dingen te doen die jij graag zou willen doen en de vrijheid om te geloven wat jij wilt geloven. Vogels zijn een symbool voor vrijheid, dus die zul je een paar keer terug zien in mijn portfolio.

‘Orange juice’ gebruik ik in geel voor de titels.


personal brands


monogram Mijn eerste schetsen:

Ik begon met de drie streepjes boven elkaar, dat had ik gezien in het lettertype hammer, en ik vond het wel wat hebben. Ik wist alleen niet hoe ik er een logo van kon maken dus heb ik ook wat andere opties overwogen, zoals een deel van het deathly hollows sign met een ‘E’ erin.


Uiteindelijk kwam ik op zes strepen uit, zoals je ze hieronder ziet. De eerste drie strepen zijn een E, de laatste drie strepen zijn de M, alleen dan 90 graden gedraaid.

Hier heb ik een beetje geëxperimenteerd met het ‘zes strepen’ idee. Zo is het er uiteindelijk uitgekomen:

edith Niet alleen zijn de zes strepen mijn initialen, ook staan ze voor een notenbalk, de snaren van een gitaar en schrijflijnen. Dit omdat ik van muziek en lezen hou.


moodboards Het thema van dit moodboard is chaotisch. Ik ben begonnen met verschillende kleuren op een stuk karton te spuiten en heb er daarna verf en gescheurd papier opgekwakt. John Lennon heb ik er opgeplakt, omdat hij een chaotisch persoon is. De slurf en de staart van de olifant kun je ook nog aan de voorkant zien. Dit vond ik een grappig effect hebben.


Ruud de Boer De lezing ging over brand design, onze best Ruud vertelde dat brand design bestaat uit merk innerlijk, merk uiterlijk en merkgedrag en hoe je dit ook op jezelf kunt toepassen. Ook vertelde hij dat je het merkinnerlijk kunt onderverdelen in zes verschillende elementen, namelijk de merkvisie, merkmissie, merkwaarden, merkpersoonlijkheid, merkbelofte en merkkernconcept. Het meest interessante onderwerp vond ik het stukje over Fair Trade Original, dat hij uitlegde hoe zijn bedrijf Fair Trade geholpen heeft om weer beter op de markt te komen staan. Ook hoe zo’n verpakking wordt ontworpen met de achttien dingen die erop moeten staan vond ik interessant. Minder interessant vond ik het stukje over merkgedrag. Wat ik geleerd heb van deze lezing is om te beginnen het verschil tussen identiteit en imago. Ook snap ik nu beter hoe het merk innerlijk en het merk uiterlijk in elkaar zit en ik heb het gevoel dat ik het nu beter kan toepassen in de komende opdrachten.


grid Orginele spread >

Nagemaakte versie \/


transmedia projecten

The voice

is een programma dat je op televisie kunt bekijken, maar je kun er ook op andere media kanalen dingen mee doen. Je kunt meestemmen op de app, op de site vind je nieuws, via twitter wordt je op de hoogte gehouden en op youtube kun je filmpjes van de voice reporter kijken.


Zoals iedereen waarschijnlijk weet is Expeditie Robinson een programma waarin bekende mensen op een eiland tegen elkaar strijden. Dit kun je één keer in de week op televisie zien, maar dat is niet het enige. Ze hebben een facebook app gemaakt waarin jij het eiland kun verkennen en waarin je mee kan spelen. Ook hebben ze een site waar je nieuwtjes kunt lezen en foto’s en video’s kunt bekijken. Als je het programma op televisie gemist hebt kun je het terugkijken op rtlgemist.nl.


Het Geluid is een actie van Qmusic waarbij ze een geluidfragment hebben opgenomen en luisteraars kunnen raden wat dat geluid is. Op de radio laten ze het geluid horen, als je denkt te weten wat het geluid is kun je dit smsen naar de studio. Op de facebook pagina van Qmusic hebben ze tips gezet en op de site staan alle antwoorden die al gegeven zijn en dus fout zijn.


Wat voor een boeken vind je leuk om te lezen?

in de wereld zou je willen wonen? Welke landen wil je n tel? Heb je trek? Waarom verlies je je pinpas altijd? W je Amerika zo interessant? Wat vind je van Londen? We zoal? Waarom lees je graag echte boeken in plaats van Waarom loop je bij de 16e vraag al vast? Wat voor een ch len? Wat betekenen ze voor je? Heb je ze al ontmoet? Wat komt je concentratie probleem vandaan? Is het aangebo hemel? Waarom denk je dat de sterren zo ver weg vliege alle oceanen bij elkaar zijn? Zou je een haai will openbaar vervoer rijdt? Hoe komt het dat je nog steeds lerleukste in Londen? Wat vind je het allerleukste ove om mensen aan het lachen te maken? Kijk je naa zwart/wit films? Waarom ben je vegetarisch? Geloof je je naar de maan? Wat voor een film ga je morgen kij New York verhuizen? Wat is je kleding style? Wat is je f in Amsterdam komt? Wat is je pincode? Wanneer ga je willen vliegen als een vogel? Kangoeroes zijn leuk he? later worden? Wil je iets gaan doen met wat je op deze een superpower zou je graag willen hebben? Wa Hoe gaat het met je? Wat is je favoriete kleur? Welk d fie? Ben je een ochtend of een avond mens? Ben je va zoetigheid? Wat voor een kledingmerken draag je het v later gaan wonen? Wil je een huis of een appartementj Netflix? Naar hoeveel concerten ben je geweest? Wanne je van Disney films? Hoe vaak zit je gemiddeld op inte ’s ochtends over om te klaar te maken? Volg je vaak tren binnen? Hebben je hersenen ooit rust? Wat is je toeko je? Welke seizoen vind je het leukst? Heb je het gevoel blij van? Wat heb je altijd al willen doen? Wanneer ben het fijnst om in te wonen? Vind je jezelf wijs? Hoeveel c hebt? Ben je trots op jezelf?


Waarom vind je het zo leuk om boeken te lezen? Waar nog bezoeken? Waarom heb je nog steeds geen drumsWaar staat je naam voor? Lig je lekker? Waarom vind elk lettertype trekt je aan? Welke films kijk je n een e-reader? Welke muziek genre luister je vooral? hips vind je lekker? Heb je trek? Wie zijn je idot vind je van Obama? Hou je van gitaar spelen? Waar oren? Ben je dement? Mis je iemand? Geloof je in de en? Wil je graag kunnen vliegen? Hoe groot denk je len zijn? Waarom gaat het zo vaak mis als je met het ‘A Game of Thrones’ niet uit hebt? Wat vind je het aleral? Wat is dit voor een liedje? Vind je het leuk ar het nieuws? Lees je de krant? Wat vind je leuk aan in god? Waarom praat je tegen jezelf? Wanneer ga jken? Wat ga je na deze opleiding doen? Ga je echt naar favoriete winkel? Wist je dat er een Urban Outfitters e op kamers? Waarom trekken vogels je zo aan? Zou je ? Heb je enig idee welke kant je opgaat? Wat wil je opleiding geleerd hebt? Ben je gelukkig? Wat voor aarom doe je soms zo moeilijk als het makkelijk kan? dier zou je als huisdier willen? Hou je van kofaak chagrijnig? Wat is je favoriete bloem? Hou je van vaakst? Ben je die oordopjes ook zo zat? Waar wil je je? Wil je een tuin? Zou je willen emigreren? Heb je eer heb je voor het laatst de slappe lach gehad? Hou ernet? Welke kleur hebben je ogen? Hoe lang doe je er nds? In welke steden heb je gewoond? Ben je druk van omstdroom? Wat is je favoriete eten? Wie inspireert l dat je al iets bereikt hebt in je leven? Waar wordt je je van plan om dat te gaan doen? Welke huis vond je cd’s heb je? Ben je trots op de hoeveelheid dvd’s dat je


Analyse 1. Toekomstdroom: Filmtrailers maken als beroep. 2. Mijn missie: Als ik afgestudeerd ben van deze studie ga ik een studie volgen op de filmacademie in Amsterdam. Daarna kijk ik wat voor een werk ik kan vinden hier in Nederland om ervaring op te doen in de filmwereld. Als ik genoeg geleerd heb begin ik een eigen bedrijfje dat filmtrailers maakt. 3. Vul hieronder circa 5 waarden in die jouw typeren, die aangeven wat jou waardevol maakt: • Zelfstandig • Impulsief • Sociale vaardigheid • Eigenwijs • Optimisme 4. Vul hieronder de merken in waar jij je mee associeert, die jouw kunnen typeren: • Gibson, specialiseert zichzelf niet in een bepaald type. • Supra, soepel en sterk.


reflectie Voordat ik met deze opleiding begon had ik nog helemaal geen ervaring met photoshop, Indesign en illustrator. Ik snapte er ook niet veel van in het begin. Ik snap er nu nog steeds niet veel van eerlijk gezegd, maar photoshop en Indesign worden steeds duidelijker. Illustrator blijft een raadsel, maar dat komt nog wel. Ik ben heel enthousiast begonnen met alle opdrachten maken, zoals de mindmap en moodboards enzovoort zonder dat ik daarbij een stijl bedacht had. Pas na de tussenpresentaties snapte ik een beetje wat de bedoeling was, toen ben ik begonnen met het bedenken van mijn stijl door inspiratie op te doen van dvd hoesjes. Het logo vond ik lastig om te verzinnen, ik kwam er maar niet uit, maar ik ben trots op het eindresultaat. Wat ik het leukst vond om te doen, was de posters maken. niet heel ingewikkeld en toch komt er een mooi resultaat uit. Met de statements werken vond ik ook leuk. Ik ben nogal van de quotes en gezegdes en het was moeilijk om te kiezen welke ik in mijn merk wou zetten, maar degene die ik nu gekozen heb, passen naar mijn mening het best bij mijn merk-ik. Visuele verslagen maken van transmedia projecten vond ik iets minder leuk, ik vond het ook lastig om het op een goede manier in photoshop te zetten.


‘Take these broken wings and learn to fly’

Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you