Zomerbrochure 2023

Page 1

2023
ZOMER
04 Sport 08 Reizen 26 Algemeen 22 Culinair 32 Bewust wording 38 Jaaragenda’s en scheurkalenders 2024 30 Hobby 40 Backlist

Promotie

• Portret van succesvolste roeister ooit

• Verschijnt direct na het WK Roeien in Tsjechië, september 2023

• Voorpublicatie NRC Handelsblad

• Uitgebreide promotiecampagne richting o.m. Nederlandse roeiclubs

• Social media acties

Leo van de Ruit

Karolien Florijn

Blik

Zij is de regerende vorstin in het koninkrijk der roeiers, Karolien Florijn, wereldkampioene skiff. Meer dan honderd jaar heeft ons land op deze uitzonderlijke topsporter moeten wachten.

een unieke prestatie voor een vrouwelijke topsporter.

Karolien Florijn wil, behalve Jan Wienese, haar vader achterna. Ronald Florijn veroverde twee keer olympisch goud ­ in 1988 in de dubbeltwee met Nico Rienks en in 1996 met de Holland Acht. Haar moeder heeft zij al ingehaald. Antje Rehaag won met de Duitse Acht de wereldtitel in 1994.

Nederland is door de eeuwen heen een groot roeiland geweest, heeft met ploegen talloze titels en medailles gewonnen bij wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, maar nooit een individuele wereldtitel behaald. Karolien Florijn is de eerste en de enige. Zij leverde in het Tsjechische Racice haar unieke prestatie door de heersend olympisch kampioene Rebecca Twigg uit Nieuw­Zeeland te verslaan.

In Parijs 2024 gaat zij voor Olympisch goud (‘blik’) in de skiff. Wanneer zij slaagt, is dat

In dit bijzondere boek het verhaal van een zeldzame topsporter, maar ook het verhaal van een jonge vrouw die het enthousiasme van ‘thuis’ weet om te zetten in successen dankzij motivatie, afzien, doorzettingsvermogen, sportiviteit en een enorme drive.

Auteur Leo van de Ruit werkte een halve eeuw als sportjournalist. Hij schreef een tiental boeken over topsport en topsporters – een vijftal over bijzondere mensen uit de roeiwereld.

Auteur: Leo van de Ruit

Titel: Karolien Florijn

Ondertitel BLIK

Omvang: 192p., paperback met 16p. fotokatern

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-73-6

Prijs: € 22,50

NUR: 491

Verschijning: september 2023

“Er zijn mensen die zeggen dat mijn medailles voor druk zorgen. Ik geloof daar niet in. Je kan ook
zeggen: Karolien weet dat het normaal is om zoiets te halen.”
– Ronald Florijn
Sport 5 4 Zomer 2023

Promotie

• 1000 feiten, verhalen en anekdotes over Feyenoord

• Onmisbaar boek voor de ware Feyenoord supporter

• Alle grote Feyenoord namen zijn terug te vinden in dit boek

• Geheel geactualiseerd en bijgewerkt inclusief de hoogtepunten van 2022

• Advertenties op de speciale Feyenoord sites en - fora

Rob van Vuure

Feyenoord

niets is sterker dan dat ene woord

Over Feyenoord raken vele sportliefhebbers nooit uitgepraat.

Feyenoord supporter ben je niet voor je lol, maar voor je hele leven.

Honderdduizenden fanatieke supporters steunen de club uit Rotterdam door dik en dun en vele decennia lang. Honderden, zo niet duizenden anekdotes, fabels en geruchten deden en doen de ronde. In Feyenoord: Niets is sterker dan dat ene woord een verzameling van maar liefst duizend feiten, quotes, records, fabels en anekdotes over misschien wel de grootste club van Nederland.

Over de finale van de Conference League , de visie van Arne Slot, het herfstkampioenschap in november 2022, over de ‘kromme’ ballen van Van Hanegem, de dribbel van Coen Moulijn, over ‘stille’ Wim Jansen, maar ook over de meeuw van Eddie Treytel, de kroket van Michiel Kramer, de grote mond van John Guidetti , de coupe van Graziano Pelle, de hattrick van Dirk Kuyt, het brilletje van Joop van Daele, over IJzeren Rinus, Theo de Tank, het chagrijn van Berghuis, de zucht van Don Leo, Jorien van den Herik als de Grote Kale Leider (GKL), de slag bij Beverwijk, het lied van Lee Towers, de goals van Pi-air, de successen van Gio en veel meer.

Samensteller Rob van Vuure (‘Bladendokter’) schreef tientallen boeken over zijn vak ‘bladenmaken’, over sport en over communicatie. Hij was jarenlang hoofdredacteur van tijdschriften als Libelle, Viva en Panorama.

Auteur: Rob van Vuure

Titel: Feyenoord, niets is sterker dan dat ene woord

Omvang: 192p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-61-3

Prijs: 19,95

NUR: 489

Verschijning: mei 2023

‘”Het komt af en toe voor dat er een Feyenoordspeler in de zaal zit. Ik probeer dan niet steeds naar hem te kijken, maar ik doe wel extra mijn best”
– Paul de Munnik
Sport 7 6 Zomer 2023

openbaar vervoer. In een vakantie zijn de charmante kustdorpjes gemakkelijk te combineren met het bergachtige binnenland. Een uitnodigende gids voor een prachtig verblijf in een betoverende omgeving

Promotie

• Nieuw deel in de PassePartout reeks

• Zeer populaire bestemming voor Nederlandse en Vlaamse toeristen

• Auteur komt reeds lang in Wales

• Promotie in samenwerking met Brits Verkeersbureau (Visit Britain)

• Uitgebreide social media campagne

Lucy Deutekom

Wales

Met Cardiff en drie nationale parken

Wie Wales zegt, zegt schitterende natuur, vriendelijke mensen en een rijke Keltische geschiedenis.

Het land in het Verenigd Koninkrijk telt maar liefst drie nationale parken: het berggebied Snowdonia, de Brecon Beacons en de kustlijn van Pembrokeshire. Hoofdstad Cardiff is een verrassend gezellige stad die bruist van de cultuur, sportevenementen en gastro­pubs. De Welsh zijn een eigenzinnig volk dat trots is op hun eigen taal en tradities. Het land leent zich uitstekend voor natuurwandelingen en valt goed te bereizen met zowel auto als

Lucy Deutekom kwam als reisleidster jarenlang in Wales, Engeland en Ierland. Haar interesse voor deze landen komt mede vanwege het feit dat haar wortels in Engeland en Wales liggen. Ze woont sinds 2015 in de Ierse hoofdstad Dublin en ze schrijft met veel passie over de Keltische achtergrond van Ierland en Wales. Met haar achtergrond in de politicologie geeft ze historische en politieke inkijkjes in de roerige geschiedenis van de Britse overheersing.

Auteur: Lucy Deutekom Wales

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-62-0

€ 24,50

512

Verschijning: augustus 2023

“Ik ben geen Amerikaan geworden, ook al heb ik een huis in L.A. Ik draag Wales in mijn hart en ik zal terugkeren naar de plek die ik nooit echt heb verlaten.”
Reisgidsen 9 8 Zomer 2023

Promotie

• Zeer succesvolle gids over Dordogne, in geheel herziene editie

• Dordogne is een van meest populaire bestemmingen voor Nederlanders en Vlamingen

• Onmisbaar voor de Frankrijk Liefhebber

• Redactionele aandacht in onder meer En Route, En France en online platforms

Alice Broeksma

Weelderig Dordogne

Périgueux - Bergerac - Sarlat

De Dordogne is het gebied van de zintuigen: van kleur, geur, geluid, zomerhitte en hypnotiserende sterrenhemels. En beroemde streekgerechten natuurlijk, waarop Parijzenaars afkomen.

leiden naar dé Camino in Spanje. Door het landschap slingert de rivier Dordogne, voor kanovaarders en picknicks aan het water.

Kunstenaars weten de Dordogne van oudsher ook te vinden en gek is dat niet. De streek, nog bekend onder de oude naam Périgord, wordt de Pays de l’Homme genoemd en raakt de ziel. Het is een schilderachtige provincie met een rijke natuur, eeuwenoude dorpen, erg veel kastelen, prehistorische beschilderde grotten en middeleeuwse mystiek. Voor wandelaars lopen er door de bossen pelgrimspaden die

In deze geheel herziene editie van Weelderig Dordogne neemt schrijfster/journalist Alice Broeksma je opnieuw mee naar de driehoek Périgueux ­ Bergerac ­ Sarlat. Zij kent het gebied al meer dan dertig jaar en heeft er talloze reportages over geschreven voor Nederlandse en Engelse publicaties. Over de geschiedenis en schoonheid, de wilde orchideeën, de wijnen van Bergerac, de festivals, Franse surrealisten en hedendaagse architectuur. Maar vóór alles over hoe de Dordogne doordringt tot in je vezels als je smartphone en agenda terzijde schuift en je durft over te geven aan ‘zijn’. Want pas dan hoor je de bossen echt zingen.

Auteur: Alice Broeksma

Weelderig Dordogne

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-63-7

€ 24,50

512

Verschijning: juli 2023

“Ooit houdt Frankrijk wellicht op te bestaan, maar de Dordogne blijf altijd bestaan zoals dromen
blijven bestaan en zal de ziel blijven voeden”
– Henry Miller
Reisgidsen 11 10 Zomer 2023

Promotie

• Nieuw deel in de PassePartout reeks.

• Verschijnt in de aanloop naar 750 jaar Amsterdam

• Commercieel aantrekkelijke opzet, met oog voor ontwikkeling vanuit het verleden

• Redactionele aandacht en advertenties in diverse toeristische magazines/ kranten

Jessica Schots

Amsterdam

Dwars door de historie van de hoofdstad

Amsterdam - door de historie van de hoofdstad is een historische reisgids die je

al wandelend of bladerend laat zien hoe de stad gevormd is: van De Dam, over de grachtengordel, door de negentiende­eeuwse ring, van west naar oost naar zuidoost.

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Ooit een vissersplaatsje bij een dam aan de drassige oevers van de Amstel, dat in 1275 ‘tolrechten’ kreeg. Daarna geschiedde een wonder waardoor Amsterdam in moordend tempo uitgroeide tot wereldstad.

De Dam in de Amstel werd een middelpunt zoals er nooit eerder was geweest. Amsterdam heeft jaren van gigantische rijkdom en glorie gekend in een eeuw die we tegenwoordig niet meer ondubbelzinnig ‘goud’ noemen, maar die het centrum van de stad haar huidige vorm heeft gegeven.

Deze gids brengt je langs de hoogtepunten uit Amsterdams roemruchte verleden, de iconen van de stad. Plekken en dingen die je gewoon gezien moet hebben. Maar we komen ook in wat stillere straatjes, langs onbekendere uitzichten, vergeten hoekjes en nieuwe lievelingen ­ het zijn soms juist die plekken waar het legendarische karakter van Amsterdam als vrijzinnige stad het beste terugziet.

Jessica Schots is kunsthistoricus, schrijver, docent en trots op haar Amsterdamse wortels.

Amsterdam

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm 978-94-9330064-4

€ 24,50

511

Verschijning: augustus 2023

“Amsterdam was een grote verrassing voor mij. Voor mij was Venetië altijd de stad van de kanalen. Het was nooit bij mij opgekomen dat ik ooit nog een stad zou vinden met dezelfde karakteristieken”
– James Weldon Johnson
Reisgidsen 13 12 Zomer 2023

Promotie

• Speciaal geschreven voor campertoeristen, een zeer snel groeiende groep reizigers

• Auteur schreef eerder de inmiddels zeer succesvolle titels met de camper door Portugal (4e druk) en Met de camper door Noord-Duitsland (verschijnt mei 2023)

• Bosnië en Herzegovina is snel groeiende bestemming voor Nederlanders en Vlamingen

• Promotie via reis- en camper magazines

• Promotie i.s.m. de verkeersbureau’s

Met de camper door Bosnië en Herzegovina

Highlights en camperinformatie

IJskoude smaragd groene rivieren die met hoge snelheid over stroomversnellingen en door diepe ravijnen razen.

Tel daarbij op een vriendelijke bevolking die het leuk vindt dat je op bezoek komt én, niet te vergeten, een van de lekkerste keukens van heel Europa. Maar ook een land op het snijpunt van drie culturen. Hier ontmoeten oosterse en westerse beschavingen elkaar.

Sommige van de hoogste en grootste watervallen die je ooit zult zien. Gigantisch hoge, steile bergtoppen die ver boven het land uitstijgen. Kale hoogvlaktes met slechts hier en daar een huis. Eindeloze bossen. De natuur van Bosnië en Herzegovina is misschien wel de mooiste van Europa: vrijwel volledig ongerept, overweldigend en onvoorspelbaar. Ideaal voor een actieve vakantie met rafting, hikes, klimpartijen, kanotochten en andere avonturen die je alleen in Bosnië en Herzegovina kunt beleven.

Een prachtig land dat absoluut beleefd moet worden, maar wel één met een gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing levert dit boek.

Ingrid Vertessen (B) is reisleider van camperreizen in Bosnië en Herzegovina en kent het land op haar duimpje. Tina Reinders (NL) heeft diverse reisboeken geschreven die bij Edicola zijn verschenen.. Een plan was snel gemaakt: Ingrid liet Tina het land zien en samen maakten ze dit boek.

Auteur: Tina Reinders & Ingrid

Verfessen

Met de camper door

Bosnië en Herzegovina

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-65-1

€ 24,50

512

Verschijning: juni 2023

“Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest”
– Dalai Lama
Reisgidsen 15 14 Zomer 2023

Promotie

• Voorpublicatie Il Giornale Magazine

• Advertenties in Italië Magazine en Il Giornale

• Redactionele specials in reismagazines

• Samenwerking met Nederlandse en Vlaamse treinreizen specialisten

• Online promotie

Fons van den Broek en Edith Piguillet

Met de trein door Puglia, Basilicata & Calabrië

In deze sprankelende gids wordt Zuid­Italië ontsloten voor het reizen met trein en bus.

De in Italië geïnteresseerde reiziger wordt aangemoedigd om ontspannen per trein te reizen, te genieten van het landschap en de mooie uitzichten en waar alle hoogtepunten van Puglia, Basilicata en Calabrië zonder uitzondering worden bezocht en optimaal tot hun recht komen.

In Puglia rijden de staatsspoorwegen langs de kusten, terwijl drie afzonderlijke netwerken zorgen voor verbindingen tussen Puglia, Basilicata en Calabrië.

Basilicata is woest, desolaat, verlaten en indrukwekkend. Potenza is de belangrijkste stad met verbindingen alle kanten op: naar

Campania, Foggia, Bari en Matera. Calabrië is vooral kust en een bergachtig binnenland. Er zijn wat verbrokkelde lijntjes van de Ferrovie della Calabria. Waar de trein stopt, is de bus naar de bergstadjes en dorpjes in het woeste binnenland een mooi alternatief.

Slow Tourism langzaam én duurzaam reizen in Zuid­Italië is snel in opkomst en ook vanuit Nederland is het aanbod treinreizen naar Zuid­Italië snel groeiend en zorgt dat deze drie schitterende Italiaanse regio’s op een aantrekkelijke wijze verder worden ontsloten.

Edith Piguillet en Fons van den Broek zijn een stel. Wanneer ze de kans krijgen, vertrekken ze naar Italië. Fons is cutuursocioloog, werkte in de publieke sector en is actief in zijn woonplaats Utrecht op het terrein van erfgoed. Edith is de fotograaf en is werkzaam in het welzijn.

Auteur: Fons van den Broek en Edith Piguillet

Titel: Met de trein door Puglia, Basilicata en Calabrië

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-66-8

Prijs: € 24,50

NUR: 512

Verschijning: juli 2023

“Hoe langer de trein, hoe uitgestrekter het landschap”
– Jan Hertoghs
Reisgidsen 17 16 Zomer 2023

Promotie

• Tweede deel in de nieuwe

Passepertout bestemming Zwitserland

• De Zwitserland reeks wordt gerealsieerd in samenwerking met het Zwitsers verkeersbureau

• Reizen per trein wordt steeds populairder

• Redactionele aandacht in dagbladen en reismagazines

• André van Duin en Janny van der Heijden toeren voor Omroep Max met de trein door Zwitserland voor nieuwe

TV-Show

Rik Bomans

Met de trein door Zwitserland

In Zwitserland snellen in een oorverdovend wit winterlandschap rode treinen door de omgeving. IJsblauwe meren weerspiegelen de met wit poeder bedekte Alpen. In de zomer nodigen schilderachtige dalen met gezellige dorpjes uit om op verkenning te gaan.

We verkennen in dit boek Zwitserland per trein. Vanuit een centrale locatie in zorgvuldig geselecteerde regio’s maken we dagtochten met zowel de reguliere forenzentrein als met luxueuze panoramavoertuigen. We ontdekken verborgen parels, maar ook een heel aantal locaties die erkend zijn als UNESCOwerelderfgoed. We doen zowat 30 plekjes aan die erkend zijn in wat de “Grand Tour of Switzerland” wordt genoemd. De regio’s zijn verbonden met elkaar zodat de lezer, naadloos en naar believen, etappes van zijn eigen Grand Tour kan samenstellen.

Verder voldoende praktische informatie om je reis met kennis van zaken voor te bereiden. Leun achterover en geniet in je eigen tempo van Zwitserland en haar treinen. ‘Slow travel’ op zijn best.

Rik Bomans werkte jaren in het buitenland o.a. in Albanië, Roemenië, Perú en CentraalAmerika. Toch blijft Zwitserland en de Alpen hem telkens weer bekoren omwille van de imposante natuur, de vele wandelmogelijkheden en de superbe treinroutes. Hij bezoekt Zwitserland al vanaf 1994. Eerder verscheen in de PassePartout reeks Graubunden & Tessin van zijn hand

Rik Bomans

Met de trein door Zwitserland

160p., paperback met flappen

17 x 22 cm

978-94-93300-74-3

€ 24,50 512 juli

2023
“We gaan met die treintjes door de Alpen en onderweg maken we van alles mee”.
– André van Duin
Reisgidsen 19 18 Zomer 2023

Promotie

• Snel populair wordende streek in noorden van Spanje

• Geheel herziene en geactualiseerde editie van deze succesvolle titel

• Voorpublicatie en advertenties in Por Favor Spanje Magazine

• Online advertentie campagne

• Promotie i.s.m. Spaanse Verkeersbureau

Pieter Jan van der Linden

Extremadura

Authentiek en ongerept stuk Spaans achterland

Waar velen nog nooit over gehoord hebben, laat staan een bezoek aan

hebben gebracht, is dit stuk Spanje een ware ontdekking.

– Pieter Jan van der Linden

Deze achtergebleven streek, net iets groter dan Nederland is een waar paradijs voor die mensen die van rust, ruimte, een overweldigende ongerepte natuur en van verrukkelijk eten en drinken houden. Steeds meer vakantiegangers beginnen dit andere Spanje te ontdekken.

Ver weg van de drukke toeristische costa´s is Extremadura een verademing vol historische en eenvoudige pracht en praal, waar het soms lijkt dat de tijd stil heeft blijven staan.

Een prachtig boek over het ‘andere’ Spanje en een ware ontdekkingstocht

Pieter Jan van der Linden woont en leeft al 15 jaar vol overgave met zijn Spaanse Anabel in dit door hem aanbeden Spaanse achterland. Deze gids is meer een soort culturele beleving van wat je zou kunnen verwachten. Juist dat is de achterliggende gedachte achter deze gids. Niets meer en niets minder.

En zoals Pieter Jan zelf regelmatig zegt: ``Als ik hier al niet zou wonen, maakte ik direct plannen om er naar te vertrekken``.

Auteur: Pieter Jan van der Linden

Extremadura

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-67-5

€ 24,50

512

Verschijning: juli 2023

“Als ik hier niet al zou wonen, maakte ik direct plannen om er naar te vertrekken”
Reisgidsen 21 20 Zomer 2023

Promotie

• Nieuwe titel van culinair bestseller auteur Ursula Ferrigno

• Van haar boeken werden in Nederland reeds 50.000 exemplaren verkocht

• Voorpublicatie in Il Giornale Magazine

• Advertenties in onder meer Italië Magazine en Il Giornale

• Online adds via onder meer Ciao Tutti en Italienieuws.nl

Ursula Ferrigno De Italiaanse keuken van Amalfi

Zonovergoten gerechten van de magische kust

In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens. De familie van de vermaarde top­kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld.

Ontdek de heerlijke gerechten die deze streek te bieden heeft. Groentegerechten spelen hier de hoofdrol en vlees en vis worden vaak gecombineerd. Dit verleidelijke boek bevat 75 heerlijke recepten, die met aandacht en zorg zijn bereid met uitsluitend de beste ingrediënten. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving.

Geniet van de heerlijkste gerechten, van eenvoudige antipasti tot pane, pizza en pasta tot de piatti principali , contorni en de zo belangrijke dolci

Ursula Ferrigno is een vermaarde chef­kok, opgeleid aan de Auguste Escoffier School of the Culinary Arts en is thans consultant chef bij Caffè Nero en is vaak te zien bij de BBC.

Ursula is auteur van meer dan achttien kookboeken, waaronder de ook in Nederland verschenen bestsellers De Smaak van Sicilie Buonissimo en Trattoria

Auteur: Ursala Ferrigno

Titel: Italiaanse keuken van Amalfi

Ondertitel: Zonovergoten recepten van de magische kust

Omvang: 192p., hardcover

Afmeting: 20,5 x 26 cm

ISBN: 978-94-93300-59-0

Prijs: € 27,50

NUR: 441

Verschijning: juni 2023

“Alles wat je ziet, heb ik te danken aan spaghetti”
– Sophia Loren
Culinair 23 22 Zomer 2023

Promotie

• Boekpresentatie tijdens het grote Italië Evenement Haarzuilens (2-4 juni 2023)

• Voorpublicatie in Il Giornale Magazine

• Advertenties in Italië Magazine en Il Giornale Magazine

• Interviews in diverse landelijke dagbladen

• Online campagne

Roberto Pennino Siciliaanse toestanden

Verhalen uit het mediterrane hart van Italië

Sicilië neemt een speciale plek in binnen Italië. Het eiland heeft een unieke, door eeuwen van Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Arabische, Normandische en Gotische overheersing ontwikkelde aard en cultuur, maar is tegelijkertijd oer Italiaans.

In Siciliaanse Toestanden reist auteur Roberto Pennino (Siciliaanse vader, Nederlandse moeder) kriskras van Palermo naar Siracusa en van Agrigento naar Messina, doorgrondt de eeuwenoude mythologie en de eigentijdse passie voor het voetbal, vertelt anekdotes en verhalen over zijn voorvaderen en hedendaagse familieleden en doet uit de doeken hoe die onderdeel uitmaken van een lange mediterrane traditie. En natuurlijk komt ook het dramatische jaar 1992 aan bod, waarin de maffia de onderzoeksrechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino opblies, en daarmee ook onder haar eigen bestaan een bom bleek te hebben gelegd toen het eiland

na deze aanslagen massaal tegen de georganiseerde misdaad in opstand kwam. Dé Siciliaan bestaat niet volgens Leoluca Orlando, de oud­burgemeester van Palermo die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit boek. Maar alle veroveraars van het eiland hebben een stukje van zichzelf achtergelaten in het doen en laten van de tegenwoordige bewoners.

Siciliaanse Toestanden is een bundel van spannende, ontroerende en soms ongelooflijke eilandverhalen die de soms duistere Siciliaanse ziel tegen het licht houdt van haar heden en verleden.

Roberto Pennino (1971) is advocaat en voetbalschrijver. Behalve artikelen voor Staantribune, Panenka Magazine en het Friesch Dagblad schrijft hij voor het historisch voetbalmagazine Tardelli waarvan hij tevens eindredacteur is. Van zijn hand zijn ook de voetbalboeken ‘Onsterfelijk Torino’ en ‘Forza Olandesi’

Auteur: Roberto Pennino

Titel: Siciliaanse toestanden

Ondertitel: Verhalen uit het mediterrane hart van Italië

Omvang: 144p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-68-2

Prijs: € 19,95

NUR: 400

Verschijning: juli 2023

“Sicilië is een glorieuze bastaard, het resultaat van dertien overheersingen waarvan de Sicilianen het beste en het slechtste hebben overgenomen.”
– Andrea Camilleri
Culinair 25 24 Zomer 2023

Een boek voor zowel de professional als de oprecht geïnteresseerde hondeneigenaar en een inspirerend en vooral praktisch naslagwerk met boeiende onderwerpen. De hondenneus ­ ‘ mans best friend ­ in een nieuw daglicht.

Promotie

• Het nieuwe standaardboek over detectiewerk met de hond

• Voor zowel professionals als de geïnteresseerde hondeneigenaar

• Onderdeel van de succesvolle hondenboekenreeks van Edicola (ruim 200.000 ex verkocht)

• Promotie in onder meer Onze Hond, Hondenmanieren, Woef en Doggo.nl

• Lezingen door auteur door heel Nederland en Vlaanderen

Hotsche Luik De hondenneus

Alles over geuren, speuren en detectie

De hondenneus: wereldwijd zetten we honden in om met hun ongelooflijke reukvermogen behulpzaam te zijn in het vinden van mensen, drugs, explosieven, geld en meer.

Dat is waar bijna iedereen aan denkt als we spreken over speur­, zoek­ en detectiewerk met honden. Maar er is nog veel meer. Medische detectie, natuurbehoud, vapour en zelfs persoonsgebonden honden die alarmeren als hun eigenaar een risico loopt. Het is ongekend en echt baanbrekend. In dit boek laten we zien hoe deze prachtige wereld van geur en neusgebruik er uitziet. De ongekende mogelijkheden van die geweldige hondenneus. Zowel in de professionele als in de amateur wereld een populair onderwerp waarin we praktijk en onderzoek naar de werking en het gebruik van de neus meenemen.

Hotsche Luik heeft zich na haar studie psychologie gespecialiseerd in gedragsleer, leertechnieken en trainingstechnieken voor honden. Met een specialisatie in neusgebruik. Alles zowel in theorie als praktijk, uitzonderlijk in haar vak. Zij is het bekendst geworden door het baanbrekende onderzoek in samenwerking met een onderzoeksteam van een Nederlands academisch ziekenhuis naar de detectiemogelijkheid van een ziekenhuisbacterie. Hiermee heeft zij ongeëvenaard het wereldnieuws gehaald, een publicatie in the British Medical Journal, tv documentaire en zo nog veel meer.

Auteur: Hotsche Luik

Titel: De hondenneus

Ondertitel: Alles over geuren, speuren en detectie

Omvang: 224p., hardcover

Afmeting: 19 x 25 cm

ISBN: 978-94-93300-71-2

Prijs: € 36,95

NUR: 431

Verschijning: september 2023

“Als God alleen maar aanbeden wou worden, dan zou hij alleen maar honden hebben geschapen”
– Peter Sheperd
Algemeen 27 26 Zomer 2023

Promotie

• De meest uitgebreide en complete uitleg over de verzorging van de hond

• Sluit aan op de succesvolle Edicolaboekenreeks ‘Een Hondenleven lang’ (ruim 75.000 ex verkocht!)

• Zeer praktisch en makkelijk toepasbaar op iedere hond

• Auteur is expert op gebied van trimmen en verzorgen van honden

Een goed verzorgde hond is een blije hond

Je eigen hond wassen, trimmen, knippen doe je zo

Vachtverzorging van je hond gaat verder dan af en toe de borstel er doorheen.

Een goede verzorging van vacht en gebit is pure noodzaak en zorgt bovendien voor een betere band met je hond. Of de hond nu de ster is in de showring of thuis op de bank, correct trimmen en verzorgen is zeker geen luxe, maar een bijna dagelijkse terugkerende routine.

In dit boek leert de hondeneigenaar op een dier­, huid­ en vachtvriendelijke manier de hond te verzorgen. Regelmatige verzorging tackelt bovendien potentiële gezondheidsproblemen zoals allergieën, slechte voeding, parasieten of ziekten.

Dit boek is een uitgebreide en praktische handleiding hoe de hond de beste zorg kan krijgen, ongeacht ras, leeftijd of karakter. In detail wordt ingegaan op hoe de hond moet worden gewassen en getrimd, maar ook het verzorgen van nagels, oren en tanden komt uitgebreid aan bod en hoe dit te doen op een wijze die de hond zelf ook als prettig en ontspannen ervaart.

Het leven van Jessica Kremer-Frijling staat zowel privé als zakelijk in het teken van honden. Privé is ze het dagelijks personeel van vier dwerg ruwhaar teckels en een MaineCoon. Sinds 2010 fokt ze met dit ras onder de kennelnaam Smoochy Poochy.

Auteur: Jessica Kremer-Frijling

Titel: Een goed verzorgde hond is een blije hond

Ondertitel: Je eigen hond wassen, trimmen en knippen doe je zo

Omvang: 192p., hardcover

Afmeting: 19 x 25 cm

ISBN: 978-94-93201-11-8

Prijs: € 19,50

NUR: 431

Verschijning: mei 2023

MIDPRICE

“De grootste acteur aller tijden is mijn hond, als hij iets te eten wil krijgen doet hij alsof hij van me houdt”
– Thomas Senner
Algemeen 29 28 Zomer 2023

Promotie

• Van de makers van Landleven Magazine

• Alles over tuin en platteland

• Praktische gids voor alledag

• Al 7 jaar succesvol

• Uitgebreide print en online campagne in Landleven

Margreet Welink

Landleven Almanak 2024

Praktische raadgever voor (moes-)tuin & natuurliefhebber

De Landleven Almanak is al jaren een welkome inspiratiebron voor tuin­ en natuurliefhebbers.

Een onmisbare gids boordevol informatie over en voor het leven buiten. Alles over de moestuin, de natuur, de erfdieren, recepten met ingrediënten ‘van de boer’, wetenswaardigheden over vogels en dieren in de vrije natuur, tips voor wandelingen en natuurtrails en natuurlijk inclusief de kalenders voor de zon ­ en maanstanden. Maar ook de vogels in de tuin, vogelkastjes, bijen houden, wilde bloemen, het is allemaal terug te vinden in deze praktische gids. De nieuwe Landleven Almanak is weer een

inspirerende, kleurrijke en vooral ook handzame gids, die overal mee naar toe gaat. Vol praktische, informatieve en verrassende tips. De inhoud wordt in nauw overleg met de redactie van het magazine Landleven samengesteld.

Margreet Welink is journalist bij agrarisch vakblad Boerderij, daarnaast schrijft ze voor Landleven. De landbouw loopt als een rode draad door haar verhalen.

Auteur: Margreet Welink

Titel: Landleven ALMANAK 2024

Ondertitel Praktische raadgever voor de moestuinier, dierenhouder en natuurliefhebber

Omvang: 224p., paperpack

Afmeting: 11,5 x 15 cm

ISBN: 978-94-93300-72-9

Prijs: € 12,95

NUR: 533

Verschijning: september 2023

“Achter de veranderlijke vormen van de natuur ligt een onveranderlijke zuivere werkelijkheid”
– Piet Mondriaan
Hobby 31 30 Zomer 2023

Promotie

• Eerste titel in nieuwe boekenreeks van Monique Timmers

• Promotionele samenwerking met de Ur-Academie

• Landelijke lezingentour vanaf mei 2023

• Voorpublicatie in Paravisie magazine

• Advertenties in onder meer Paravisie, Bres, Mantra en Vruchtbare aarde

• Online campagne

Monique Timmers De Wet van EEN De mysteriën van de Kosmos

De Wet van EEN neemt je mee op een reis door de kosmische mysteriën waar geweldige geestelijke krachten werken.

Deze kennis bevrijdt je van het gesloten driedimensionale bewustzijn en het rad van karma en activeert tegelijkertijd een intensief proces van het zuiverende Levende Licht, waardoor je geestelijke vaardigheden steeds meer naar boven komen.

De Wet van EEN laat je zien dat zonder liefde en waarheid geen werkelijke bevrijding kan plaatsvinden. Bevrijding is in eerste instantie ook een noodzakelijke verstoring van alle oude structuren omdat je bewustzijn verandert, maar het leidt altijd tot het verwerven van wijsheid en werkelijke innerlijke vrijheid. Een ware wedergeboorte,

waarbij de kennis van de kosmische mysteriën laat ons beseffen dat dit alles mogelijk is.

Een boek dat uitnodigt om de ware identiteit van de lezer te tonen.

Als professioneel springruiter was Monique het van jongs af aan al gewend om de hoogste hindernissen te nemen, onbevreesd en vol vertrouwen. Door twee ingrijpende ziekteprocessen toen ze 27 was, opende zich het kanaal naar de kosmische werelden met als doel de door haar ontdekte geestelijke ‘rijkdom’ te delen. Monique ontwikkelde zich tot een ware alchemist en mystica en vertaalde haar inspiratie in al haar werk.

Dertig jaar heeft Monique gewerkt als energetisch en natuurgeneeskundig therapeute. Ze is de oprichtster van de Ur­Academie.

Auteur: Monique Timmers

Titel: De Wet van EEN

Ondertitel: De mysteriën van de Kosmos

Omvang: 256p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-69-9

Prijs: € 24,50

NUR: 720

Verschijning: juni 2023

“Kosmische tijd is voor iedereen hetzelfde, maar de menselijke tijd verschilt per persoon.”
– Yasunar Kawabata
32 Zomer 2023 Bewustwording 33

Promotie

• Uitgave onder auspicien van Eckhart

Tolle

• Peter Russell schreef eerder o.m. de bestsellers Waking up in time en From science to God

• Voorpublicatie in Bres Magazine

• Advertenties in Bres Magazine, Mantra, Vruchtbare Aarde en Paravisie

• Speciaal promotie webinar in juli 2023 voor de Nederlandstalige markt

Een Eckhart Tolle uitgave

Peter Russell

LAAT LOS wat niet bestaat

Kalmeer je geest en ontdek je ware aard

Praktische en krachtige aanwijzingen om gedachten en gevoelens los te laten die geluk blokkeren, verandering belemmeren en zelfacceptatie tegenwerken.

Iedereen die zich ook maar enigszins heeft beziggehouden met de spirituele tradities van de wereld weet dat loslaten cruciaal is.

Maar hoe doen we dat? Op een frisse, openhartige en krachtige wijze laat Peter Russell zien dat alles waar we ons over opwinden over het algemeen geen tastbare problemen zijn, maar in plaats daarvan gedachten, gevoelens, interpretaties, overtuigingen of verwachtingen die we er over hebben. De problemen zijn niet echt, ze bestaan alleen in onze geest. En we kunnen

deze ‘non­dingen’ ontkrachten en ze laten gaan door een eenvoudige omslag in het denken. In korte krachtige teksten komt Russell tot de kern van het loslaten en biedt eenvoudige methoden om te accepteren, te erkennen, te herkennen en zelfs bevriend te raken met waar we voor weglopen. Deze paradoxale oefeningen genereren gemoedsrust, frisse perspectieven en wijsheid. In turbulente tijden zoals de onze, is dit een ware kracht, een die voor ons allemaal beschikbaar is.

Met een voorwoord van Eckhart Tolle

Peter Russell is een Britse auteur en geeft wereldwijd lezingen en workshops over spirituele onderwerpen en persoonlijke ontwikkeling. Hij is ook verbonden aan diverse new age organisaties.

Auteur: Peter Russell

Titel: Laat los wat niet bestaat

Ondertitel: Kalmeer je geest en ontdek je ware aard

Omvang: 128p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-70-5

Prijs: € 19,95

NUR: 728

Verschijning: juli 2023

“Peter Russells boek is van onschatbare waarde en kan een essentiële begeleider worden op je spirituele pad.”
– Eckhart Tolle
Bewustwording 35 34 Zomer 2023

kunt opschakelen naar een betere wereld. Een absolute must-read voor iedere wakkere en verantwoordelijke persoon op de planeet.

Promotie

• Lang verwacht vervolg op Laszlo’s Blauwdruk voor een nieuwe wereld

• Zeer actueel onderwerp waardoor dit boek veel aandacht zal genereren

• Bestseller in de USA

• Voorpublicatie en interview in Bres Magazine

• Advertenties in o.m. Mantra, Bres, Paravisie

Ervin Laszlo

De

grote verandering

Op weg naar een betere wereld

De nieuwste en meest essentiële bijdrage aan vrede en welzijn in de wereld van Ervin Laszlo, die beschouwd wordt als een van de grootste denkers en humanisten van onze tijd.

Zijn boek is een tegengif voor het pessimisme en de passiviteit die zich in de wereld verspreiden. Het laat zien dat we de uitdagingen aankunnen waarmee we worden geconfronteerd ­ de uitdagingen van oorlog en agressie, van klimaatverandering en armoede, en van de pandemieën. Er zijn twee wegen die zich vandaag de dag voor ons openen: een pad OMHOOG naar genezing en evolutie en een pad OMLAAG naar crises en chaos. Dit boek vertelt je hoe je het opwaartse pad kunt betreden: hoe je

‘Dit boek is een perfecte mix van rotsvaste wetenschap, spirituele filosofie en gezond verstand verweven in een praktische gids voor het leven in de post­pandemische wereld!’ Gregg Braden

Auteur van o.a. De mens als ontwerp

Ervin Laszlo is wetenschapper, filosoof, musicus en auteur. Hij is de oprichter en voorzitter van de internationale denkgroep de Club van Boedapest, evenals het Ervin Laszlo Center for Advanced Study.

Auteur: Ervin Laszlo

Titel: De grote verandering

Ondertitel: Op weg naar een betere wereld

Omvang: 128p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-16-3

Prijs: € 19,95

NUR: 728

Verschijning: juli 2023

“Ervin Laszlo biedt een zowel wetenschappelijke als een spirituele routekaart voor de bevrijding van lijden volgens ons diepste verlangen.”
– Deepak Chopra
Bewustwording 37 36 Zomer 2023

JAARAGENDA’S EN SCHEURKALENDERS 2024

Met ruim dertig titels presenteert Edicola ook dit jaar een zeer compleet en gevarieerd pakket agenda’s en scheurkalenders. Fraai uitgevoerd, met zorg ontworpen en met inspirerende verhalen, tips en quotes.

Van de ‘all time’ bestsellers als de Tegeltjeswijsheden agenda, de Mind & Spirit agenda, de Formule 1 scheurkalender, de Brenda Makkelijke Maaltijden scheurkalender tot de sprankelende nieuwe titels waaronder de Zinspiratie agenda, de Liefste Opa & Oma agenda, de Bruce Springsteen scheurkalender, de Feyenoord scheurkalender en de Paardensprong Puzzel scheurkalender.

Ook is er ruimte in de kalender om wekelijks je boodschappenlijstje te noteren. De kalender zorgt ervoor dat je in 2024 geen feestdag of speciale food-feestdag vergeet. Én met feestdagen zorgen we voor een extra (zoet) feestdagenrecept. De Makkelijke Maaltijden-scheurkalender: bevat meer dan 250 makkelijke, verse maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan; biedt je 150 nieuwe recepten die niet op de website staan; heeft ruimte voor weekplanningen

In de kalender vind je bekende toppers van BrendaKookt.nl plus 150 nieuwe recepten. De toegankelijke recepten staan binnen 30 minuten op tafel, vlees- en visrecepten worden afgewisseld met vegetarische recepten en de ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt om de hoek. De kalender geeft je ieder weekend het weekmenu voor de komende week.

editie van de Makkelijke Maaltijdenscheurkalender. Ook in 2024 biedt de Makkelijke Maaltijden-scheurkalender inspiratie om iedere dag een snelle, lekkere, zelf gekookte maaltijd op tafel te zetten. Zo eet je in 2024 vers en gevarieerd.

De agenda’s en scheurkalenders zijn vanaf 1 september aanstaande leverbaar en worden in Nederland verspreid door Betapress en in België door AMP. Indien u niet regulier door hen wordt bevoorraad, neem dan contact op met ons via 0570 – 607561 of info@edicola.nl om verzekerd te zijn van deze commercieel aantrekkelijke titels in uw winkel.

Makkelijke

Maaltijden

scheurkalender 2024

Algemeen 39 38 Zomer 2023
ISBN 978-94-93300-32-3 Prijs € 13,95 ISBN 978-94-93300-31-6 Prijs € 13,95 ISBN 978-94-93300-30-9 Prijs € 13,95 ISBN 978-94-93300-36-1 Prijs € 13,95 ISBN 978-94-93300-44-6 Prijs € 15,95 ISBN 978-94-93300-54-5 Prijs € 15,95 ISBN 978-94-93300-42-2 Prijs € 15,95 ISBN 978-94-93300-56-9 Prijs € 15,95 € 15,95 Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2024 Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2024 “Dé scheurkalender die in 2024 zorgt voor verse en gevarieerde maaltijden.” Wauw, daar is hij dan: de vijfde
en boodschappenlijstjes; vemeldt o ciële feestdagen en speciale food-feestdagen; én biedt extra (zoete) feestelijke recepten met de feestdagen! Over Brenda: Brenda Ho (36) houdt van makkelijke maaltijden die binnen een half uur klaar zijn. Gerechten zonder poespas die je ook na een dag werken snel op tafel zet, zijn haar specialiteit. Brenda deelt haar recepten op het populair foodplatform www.brendakookt.nl. 250 verse maaltijden, vlees vis en vegetarisch binnen 30 minuten op tafel!