Voorjaarsbrochure 2023

Page 1

150ste PASSEPARTOUT REISGIDS

VOORJAAR 2023
30 Sport 04 Reizen 24 Algemeen 38 Culinair 42 Bewust wording 48 Backlist

Iedere

PassePartout, vernoemd naar het knechtje van Jules Verne, publiceert in het voorjaar van 2023 de 150ste titel: Friesland – de Friese elf steden en omstreken Jeroen Wielaert.

In 2013 bescheiden begonnen met De duizend tinten van Toscane en Puglia, een paradijs in Zuid-Italië e uitgegroeid tot de grootste oorspronkelijk Nederlandstalige reisgidsenreeks in de Benelux.

150 reisgidsen, geschreven door ‘lokale’ Nederlanders en Vlamingen, die de streek, stad en/of regio kennen als geen ander, hun persoonlijke route volgen en hun geheimtips delen. Die keuzes maken weg van de massa en net even een straatje extra inslaan, achter dat ene heuveltje gaan kijken of juist dat kleine riviertje ontdekken. Voor elke bestemming de perfecte reisgids.

Ontdek met PasssePartout de leukste bestemmingen dichtbij en verder weg.

Terschelling

Reisgidsen 5 4 Voorjaar 2023 150 ste
PASSEPARTOUT REISGIDS
bestemming heeft
150 REISGIDSEN, 16 LANDEN,
VERKOCHTE EXEMPLAREN SUZANNE CAES EN WALTER BOUWEN Sevilla PAREL ONDER DE ZON Sevilla Tien tips SUZANNE CAES EN WALTER BOUWEN xx xx 9 4 10 HESTER VAN DELDEN Terschelling Vlieland PARELS IN DE WADDENZEE ecabores simus. Soluptiae volor repudite simet que nullique officide ipiet ducil evereratest minctur, consed modis sum santibu santiat pa quiscia tessinctex es sum santibu santiat quiscia tessinctento omnist, eaquatur am ellat. Epedissimus, ute eatia nonecte ssundis explabo ressinc impores tectas eatiae pos eum exerum que entiusannto omnist, eaquatur ellat. Epedissimus, ute eatia nonecte ssundis explabo ressinc impores tectas eatiae pos eum exerum que entiusant quos eaquatur? Quianda quae uptatia dellaut empora blatia dolest pos ressum doluptas occatendes dolut volupta dus dolorio eumquid ellaccate verupidem haricus moluptaquis aut nis quis earchitam id quis quidem doloreh enecabores simus.Soluptiae volor repudite simet que nullique sed modis ex sum santibu santiat quiscia tessinctento omnist, eaquatursitas volupis harum que ressum doluptas occaten.
een onverteld verhaal
425.000
& Vlieland Terschelling & Vlieland PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT PASSEPARTOUT

Mulder ernaar om dit dun bevolkte gebied nieuwe aandacht te geven. Het is de kennismaking met sfeerrijke dorpen als Oudebildtzijl, Hallum en Holwerd. In het hoogste noorden aan het wad liggen Paesens en Moddergat.

Promotie

• 150 ste deel in de reisgidsen reeks van PassePartout!

• Friesland, één van de populairste vakantiebestemmingen binnen

Nederland

• Jeroen Wielaert, bekend NOS Radio 1 verslaggever, schreef eerder de reisgids Zeeland, zinderend, zilt waterland

• Brede promotie, ook als onderdeel van de 150 delen PassePartout Reisgidsen

• Advertentie in onder meer Hollands Glorie en diverse vakantiespecials

Jeroen Wielaert

Friesland

De Friese elf steden hebben grote bekendheid gekregen door hun positie op de route van de legendarische schaatstocht. Ze staan vol met erfgoed vanaf de middeleeuwen: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden.

De Elfstedentocht werd in 1997 voor het laatst verreden. In de nieuwe tijd is een variant ontstaan: de Sup 11-city Tour, stand-up paddling in 5 dagen langs alle steden.

Jorwerd kreeg grote bekendheid door Geert Mak. In stilte liggen de dorpen verder overal in het weidse groen. Arum, Wommels, Witmarsum, Tzum, Gytsjerk, Oentsjerk, Stiens, Sexbierum, Surhuisterveen, Kollum, Buitenpost, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha. En wat te denken van Sandfirden?

Heel bijzonder is ook de Friese vaste wal aan de Waddenzee. Onder de noemer Sense of Place streefde wijlen Oerol-oprichter Joop

Zo is er in de omstreken van de elf steden veel te ontdekken. Jeroen Wielaert ging er een aantal maanden voor op uit in Friesland, net zoals hij dat deed in Zeeland. Hij schreef er Zeeland, zinderend, zilt waterland over. Dat bleek ook voor Zeeuwen een ware eyeopener.

Jeroen Wielaert, bekend NOS Radio 1 verslaggever, maakte in 1970 voor het eerst kennis met Friesland als deelnemer aan een zeilkamp bij Langweer. Voor dit boek – een heerlijke aanleiding om deze mooie provincie minutieus te gaan ontdekken - trok hij opnieuw over de Friese meren, avontuurlijke onderdelen op een trektocht door heel Friesland.

Auteur: Jeroen Wielaert

Titel: Friesland

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-23-1

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 7 6 Voorjaar 2023
‘Als het begint te vriezen, ontdooien de Friezen.’
– Klaas Nicolay

Promotie

• Speciaal geschreven voor campertoeristen, een explosief groeiende groep reizigers

• Noord-Duitsland & Oostzeekust echt een ‘ontdekkingsregio’ voor actieve reizigers

• Auteur schreef eerder de succesvolle PassePartout-uitgave Met de camper door Portugal

• Praktisch geschreven met veel aandacht voor natuur en cultuur

• Promotie in diverse camper magazines en -platforms in Nederland en Vlaanderen

Tina Reinders

Met de camper door

Noord-Duitsland & de Oostzeekust

Een fijn vakantiegebied voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers als cultuurliefhebbers en gezinnen. Bezoek bekende Hanzesteden als

Bremen en Lübeck en onbekende pareltjes als Neustrelitz en Lüdwigslust.

‘Nederlanders zijn ziekelijk

geïnteresseerd in Amerika

terwijl Duitsland een veel interessanter land is.’

– Maarten van Rossum

Het relatief onbekende noorden van Duitsland heeft enorm veel te bieden: zon, zee, strand, eilanden, maar ook de oudste Hanzesteden, extravagante paleizen, kloosterruïnes en een ontelbaar aantal diepblauwe meren. Leun tussendoor lekker achterover in je privé ‘strandkorb’, ga suppen op de Zierker See en waag je aan ‘spaghetti eis’. Voor de kinderen is er naast strandplezier een overvloed aan dierentuinen, pretparken en belevingsmusea.

Een groot deel van Noord-Duitsland en de Oostzeekust ligt in het voormalige OostDuitsland. Voor de camper zijn zowel de moderne camperplaatsen als eenvoudige campings prima ‘stops’.

Met de reisgids Noord-Duitsland & de Oostzeekust ontdek je pittoreske binnensteden en dorpen, de eilanden Rügen en Usedom en het meren- en natuurgebied rond de Müritz. Volg je de route van het boek, dan begint je vakantie met koffie in Café Sand in Bremen en eindigt met een biertje bij Martins Musik Café in het vestingstadje Dömitz aan de Elbe.

Studies Toerisme en Communicatie en backpacken rond de wereld, maken dat Tina Reinders als freelance tekstschrijver al jaren veel over reisbestemmingen schrijft.

Sinds 2017 reist Tina met haar camper ‘Lily’ door heel Europa. Haar werk als reisschrijver gaat onderweg gewoon door.

Auteur: Tina Reinders

Titel: Met de camper door Noord-Duitsland & de Oostzeekust

Omvang: 160 p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-21-7

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 9 8 Voorjaar 2023

Promotie

• Nieuwe bestemming in de succesvolle Passepartout reeks

• Een van de zonnigste vakantiebestemmingen in Frankrijk

• Zeer populair bij Nederlandse en Vlaamse toeristen

• Voorpublicatie in En Route magazine

• Social media campagne en lezingen van de auteur

Ellen De Vriend

Veelzijdige Vendée

In de Vendée kun je heerlijk chillen op de zandstranden, cultuur snuiven en genieten van alle culinaire hotspots. Je kan er wandelen, fietsen en (water)sporten, een kijkje nemen in musea en shoppen.

Met 250 kilometer kustlijn en dertien rivieren is water overal dichtbij. In het binnenland liggen talloze meren en aan de zuidkant van de Vendée is het moerasgebied Marais Poitevin (Groen Venetië), een populair natuurgebied met een labyrint van kanalen. Aan de noordkant van het departement ligt een ander moerasgebied: Marais Breton waar veel vogels, bevers en otters te spotten zijn.

Het departement ligt op circa 800 à 900 kilometer van België en Nederland. Met gemiddeld 2200 zonuren is de Vendée, na de Provence, één van de zonnigste vakantiebestemmingen in Frankrijk én één van de meest toeristische regio’s. De dorpen en steden hebben elk hun eigen karakter, met pareltjes als Vouvant, Les Sables d’Olonne en Les Epesses.

In de Vendée kun je steeds weer terugkeren en tóch weer worden verrast.

Ellen De Vriend, (reis)journalist en thrillerschrijfster. Ze houdt niet van vastomlijnde plannen maar juist van op pad gaan en ontdekken. De Cariben en Frankrijk blijven haar favoriete vakantiebestemmingen en ze vindt het heerlijk om anderen hiervoor enthousiast te maken.

Auteur: Ellen De Vriend

Titel: Veelzijdige Vendée

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-22-4

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 11 10 Voorjaar 2023
‘Stuur een Franse kok met een tafelpoot en een keisteen naar zijn keuken en hij komt terug met een delicatesse.’
– Simon Carmiggelt

Promotie

• Meest onderscheidende gids over de Franse hoofdstad

• Auteur heeft blog met meer dan 1.000.000 volgers

• Al meer dan 20.000 Parijs gidsen verkocht van Ferry van der Vliet

• Onmisbaar voor iedereen die het andere Parijs wil ontdekken

• Ruime promotionele aandacht, zowel in magazines als social media

Ferry van der Vliet

Parijs anders bekeken

Ontdek Parijs op een andere manier, nadat je de top 10 hoogtepunten hebt bezocht. Je weet wel, van het Louvre tot aan Musée d’Orsay en van de Eiffeltoren tot aan de de Notre-Dame.

Bij een bezoek aan Parijs keer je altijd weer terug naar een hoogtepunt, maar de journalist, schrijver en fotograaf neemt je nu mee naar de straten achter deze toeristische trekpleisters zodat je de Franse hoofdstad anders gaat bekijken en intenser gaat beleven. Of het nou gaat om het leven op straat, een aangename markt of brasserie, het oude en het nieuwe Parijs of juist die delen waar de gewone bezoeker meestal geen voet zet, maar ook het Parijs dat de Parijzenaar zelf allang is vergeten.

Deze gids beschrijft het allemaal: de schoonheid, de kunst, de gastronomie, de cultuur, maar vooral het onweerstaanbare joie de vivre van deze stad. Om de woorden van Audrey Hepburn te gebruiken: “Parijs is altijd een goed idee”.

Ferry van der Vliet is schrijver, journalist, Parijsblogger en fotograaf. Lid van het gerenommeerde Atelier Néerlandais in Parijs en ambassadeur van Parijs. Zijn weblog Paris FvdV kent meer dan 1,3 miljoen lezers en hij heeft inmiddels drie Parijsgidsen op zijn naam staan.

Auteur: Ferry van der Vliet

Titel: Parijs anders bekeken

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-26-2

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 13 12 Voorjaar 2023
‘Voeg twee letters toe aan Parijs, en je hebt paradijs.’
– Jules Renard (schrijver, komiek)

Promotie

• Geheel herzien en geactualiseerd met veel nieuwe routes en geheimtips

• Succesvolle titel in de bekende Passepartout reisgidsen reeks

• Inclusief Beaune, Vezelay en Dijon

• Ruime promotie in de op Frankrijk gerichte media

• Social media actie

Marion van Amelrooij Bourgogne proef de weelde

Ontdek, proef en beleef de Bourgogne met deze geheel herziene reisgids. De auteur neemt je mee naar de Bourgogne voor een reis die alle zintuigen prikkelt.

Daarvoor doorkruist de auteur met een open blik de Bourgogne. Een ontwapenend oprechte ontdekkingstocht die leidt naar de mooiste plekken en leukste activiteiten.

Treed in de voetsporen van de Bourgondische hertogen en bewonder de weelde van de kunstschatten die zij nalieten. Geniet van eigentijdse cultuur via straatfestivals, openluchtconcerten en street art. Bewonder de genadeloos mooie schakering van groenfrisse bossen, bruisende beken, glooiende velden en schilderachtige dorpen.

De gids is thematisch ingedeeld en bekende hotspots als Beaune, Vézelay en Dijon ontbreken niet. Ook verborgen parels uit de Bourgondische schatkist en nieuwe recente bezienswaardigheden komen aan bod.

In de Bourgondische wijnen proef je het ‘terroir’, de grond en het klimaat waarin de druiven groeiden. En bij een goede wijn proef je de liefde waarmee de wijn gemaakt is. Dat geldt ook voor deze reisgids: met liefde gemaakt om je te helpen zélf een Bourgondiër te worden. Op reis in Frankrijk, of nagenietend thuis.

Leven als een Bourgondiër, dat is wat Marion van Amelrooij deed toen ze naar de Bourgogne verhuisde. De afgelopen 20 jaar leerde zij niet alleen de Bourgogne kennen maar ook de mensen die deze streek kleur en fleur geven.

Auteur: Marion van Amelrooij

Titel: Bourgogne, proef de weelde

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-27-9

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 15 14 Voorjaar 2023
‘Bourgogne, daar waar druiven met geschiedenis worden geperst.’
– Bart Van Loo

Promotie

• Bologna ontwikkelt zich tot een zeer populaire Italiaanse stedentrip

• Nieuw deel in de PassePartout reisgidsen reeks

• Voorpublicatie in Il Giornale Magazine

• Promoties en redactionele aandacht in onder meer Italië Magazine, Il Giornale en Ciao Tutti

• Presentatie tijdens Italië Evenement

Simone Vos Bologna

Bologna is dé stad in Emilia-Romagna om rond te struinen en veel mooie musea en kerken te zien. Daarnaast nodigen de vele terrasjes uit om te zitten en te genieten van het straatbeeld.

Twee scheve torens die overal hoog bovenuit piepen, op bijna elke hoek van de straat terrasjes en indrukwekkende pleinen met minstens één kerk om te bewonderen. Bologna is een stad vol historie en een echte culinaire stad. Uitgebreid tafelen bij één van de vele restaurants of winkelen in Quadrilatero een wirwar van straatjes met allerlei ambachtelijke winkels en restaurantjes maakt een bezoek aan Bologna een feest.

Niet voor niets draagt ze de bijnamen La dotta (de geleerde), La grassa (de vette) en La

rossa (de rode). La dotta voor de universiteitsstad die Bologna is; de oudste universiteit van Europa (1088) staat hier namelijk. La grassa voor het lekkere eten zoals mortadella, tagliatelle al rag’ en tortellini al brodo. La rossa staat voor de rode kleur van de gebouwen en voor de politieke kleur van de stad.

In Bologna heb je geen haast, daar heb je tijd voor eten, drinken en de cultuur. Het is dé stad voor levensgenieters.

Simone Vos is journalist en schrijver met een voorliefde voor reizen, kunst en wandelen. Ze woonde een half jaar in Italië om de cultuur te leren kennen, ontdekt graag nieuwe plekken en houdt van verhalen achter mensen en plaatsen.

Auteur: Simone Vos

Titel: Bologna

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-25-5

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 17 16 Voorjaar 2023
‘I love places that have an incredible history. I love the Italian way of life. I love the food. I love the people.’
– Elton John

Promotie

• Rome een van de meest populaire citytrip bestemmingen onder Nederlanders en Vlamingen

• Geheel geactualiseerde editie met vele nieuwe (geheim)tips, routes en foto’s

• Door opzet de ideale gids om Rome en omgeving goed te leren kennen

• Auteur woont reeds meer dan 20 jaar in Rome

• Promotie in onder meer Italië Magazine, Il Giornale en Ciao Tutti

Ewout Kieckens

Rome & Lazio

Wie Rome denkt te kennen, kent dit boek vast niet. Natuurlijk gaat dit werk niet voorbij aan het Colosseum, de Sint Pieter, de Trevifontein en het Pantheon, maar het gaat vooral ook in op minder bekende monumenten en buurten, zoals de wijk Monti (waar de auteur woont), Garbatella en EUR. Geheimtips vormen ook onderdeel van deze verhalende reisgids.

– Goethe

Rome staat niet op zichzelf. Het is de hoofdstad van Lazio, de regio die ook boordevol zit met geschiedenis, monumenten en natuur. Het zou zonde zijn om niet ook van díe cultuurschatten te proeven, ook al omdat keizers en pausen grote invloed hebben gehad op al dat moois buiten Rome.

Denk aan pausenstad Viterbo en andere plaatsen in het land van de Etrusken (Cerveteri, Tarquinia), kustplaatsen als Gaeta, Romeinse overblijfselen van bijvoorbeeld Tivoli, de meren (Bolsena, Bracciano), de adellijke paleizen en de kloosters van de heiligen Franciscus en Benedictus. Al deze plekken zijn gemakkelijk vanuit Rome te ontdekken.

Ewout Kieckens is historicus en auteur van 10 boeken, waaronder over Rome, Toscane en het Vaticaan. Hij is twintig jaar buitenland-correspondent in Italië geweest en werkt tegenwoordig als persattaché op de Nederlandse ambassade in Rome.

Auteur: Ewout Kieckens

Titel: Rome & Lazio

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-20-0

Prijs: €22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 19 18 Voorjaar 2023
‘In Rome heb ik mezelf voor het eerst gevonden, ik ben hier voor het eerst in harmonie met mezelf gelukkig en verstandig geworden’.

Promotie

• Verschijnt in de succesvolle Spanje reisgidsenreeks van PassePartout

• Populaire 12 maanden vakantiebestemming

• Voorpublicatie in Por Favor Spanje Magazine

• Uitgebreide social media campagne

Helena Redóns Schaatsbergen en Emmie Declerck

Mallorca & Menorca

Mallorca en Menorca vertegenwoordigen het continent

Spanje in het klein.

mountainbikes of racefietsen door bergen en vlakke gebieden, vissen, zeilen, snorkelen, zwemmen in de zee, winkelcentra, bruisend nachtleven... De eilanden hebben het allemaal

In deze geheel herziene reisgids presenteren de auteurs voor ieder wat wils op de eilanden. Ze nemen je mee langs de diversiteit van beide eilanden en schetsen de achtergrond van de huidige cultuur.

Historische gebouwen, bergketens, vlak binnenland, 447 unieke strandjes, luxe agro-toeristische accommodaties waar à la carte gegeten wordt van eigen land, talloze schitterende wandelroutes, routes voor

Sinds enige jaren is het goedkopere massatoerisme bewust omgetoverd naar kwalitatief duurzaam toerisme voor elke doelgroep. Met succes, want tegenwoordig bezoeken talloze doelgroepen Mallorca en Menorca het hele jaar door. Er is voor ieder wat wils op beide eilanden en in elk seizoen.

Helena Redóns Schaatsbergen

De familie van vaderskant van de Helena woont al meerdere generaties op Mallorca en in die cultuur is ze opgegroeid.

Emmie Declerck

De auteur woont al geruime tijd in Spanje. Ze is er actief als gids, vertaler en redacteur van diverse media.

Auteur: Helena Redóns Schaatsbergen en Emmie Declerck

Titel: Mallorca & Menorca

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-24-8

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 21 20 Voorjaar 2023
‘Mallorca is een prachtig eiland! Voor mij is het een van de meest fantastische plekken op de wereld.’
– Rafael Nadal

Promotie

• Na Centraal Griekenland en WestGriekenland nu de derde titel in de Passepartout reeks over Griekenland

• Veel aandacht voor de onbekende en onontdekte plekjes in het noorden van het land

• Griekenland wordt steeds populairdere vakantiebestemming

• Vlot geschreven en praktisch van aard

• Promotie in onder meer Griekenland Magazine, Lychnari en de blog Pausanias Project

Kees Rodenburg en Annelies Pelt

Noord-Griekenland

Geschiedenis en cultuur komen vanzelfsprekend uitgebreid aan bod, inclusief voor de kookliefhebber zelfs de karakteristieke lokale recepten.

Deze gids beschrijft de noordelijke provincies

Epirus en Thessalië, waar niet alleen toeristische trekpleisters als Meteora, Olympus en Parga te vinden zijn, maar ook onbekende plekjes als Drakenmeren, een in een bergwand gebouwd klooster, en zelfs een natuurlijke wasmachine. Een boeiende reis langs de pareltjes van dit prachtige berggebied.

De Ionische kust met strand, rivierdelta en het Nekromantion, de stad Ioannina met zijn

boeiende geschiedenis, het Pindosgebergte met de Vikos- en de Arachthoskloof en de bergtoppen zoals Astrakas en Smolikas. Aandacht voor de bijzondere Meteorakloosters in de Thessalische vlakte, de Tembivallei, het Olympusmassief met de hoogste top van Griekenland en het afwisselende Pilion schiereiland, de oorsprong van de Centauren.

Annelies Pelt woont al sinds 2009 in de Zuid-Pindos en organiseert wandelreizen. Kees Rodenburg is een bevlogen fotograaf en regelmatige bezoeker van het gebied met veel oog voor detail. Samen hebben zij een boek samengesteld dat zowel de actieve wandelaar als de liefhebber van rondreizen als hulpmiddel kan dienen bij het plannen van hun reis.

Auteur: Kees Rodenburg en Annelies Pelt

Titel: Noord-Griekenland

Omvang: 160p., paperback met flappen

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93300-09-5

Prijs: € 22,50

NUR: 512

Verschijning: mei 2023

Reisgidsen 23 22 Voorjaar 2023
‘Het duurt een leven lang om Griekenland echt te ontdekken, maar slechts een enkel moment om er verliefd op te worden.’
– Henry Miller

‘De

Rudolf Spoor

zo ver dat hij de route

de Koninklijke Stoet bepaalde – de echte baas van Koninginnedag dus.’

– NRC Handelsblad

Promotie

• Een unieke biografie van – volgens Matthijs van Nieuwkerk – een ‘meesterregisseur in ruste’

Tot in de hoogste kringen van het land weet Rudolf Spoor waardering af te dwingen. Het leverde hem het predicaat ‘hofregisseur op.

Promotie

• Bestrijkt 45 jaar televisiehistorie

• x

• Speciale TV uitzending in mei 2023 t.g.v. verschijning boek

• Interviews in dagbladen en magazines

• Radio commercials op NPO radio 1,2 en 4

• Lezingen tour door Nederland

Kevin Kraan & Rudolf Spoor

Van Maan tot Traan

45 jaar televisie door de ogen van regisseur Rudolf Spoor

Rudolf Spoor is verantwoordelijk voor een serie onuitwisbare beelden in het collectieve geheugen van Nederland: van de landing van de Apollo 11 op de maan tot de traan van Máxima in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Het is een etiket dat hij te danken heeft aan de tientallen uitzendingen die hij maakte met en over leden van het Koninklijk Huis.

Van Maan tot Traan biedt een intrigerende kijk achter de schermen van het televisievak aan de hand van de loopbaan van Rudolf Spoor. Een loopbaan die 45 jaar beslaat en zich laat schetsen aan de hand van de historie van de tv in Nederland. Dat er af en

toe kruispunten moesten worden gewijzigd, bushokjes moesten worden verplaatst, straatlichten overdag aan moesten of een kameel moest worden aangeschaft voor een mooi beeld, dat spreekt voor zich. Zo waren de uitzendingen van Rudolf Spoor. Het is een kwestie van net die ene stap meer zetten die het verschil maakt tussen doorsnee en memorabel en die maakt dat, wanneer in 2051 een avondvullende thema-uitzending wordt gewijd aan 100 jaar televisie in Nederland, de bijdragen van Rudolf Spoor nog steeds dominant zullen zijn.

Een gebeurtenis in Nederland was pas belangrijk als Rudolf Spoor erbij was.

Kevin Kraan (1982) werkt als speechschrijver voor diverse (voormalige) ministers, waaronder Mark Rutte en Hugo de Jonge. Hij schreef eerder de biografie van Henny Huisman (Henny).

Auteur: Kevin Kraan & Rudolf Spoor

Titel: Van Maan tot Traan

Ondertitel: 45 jaar televisie door de ogen van regisseur Rudolf Spoor

Omvang: 288p., paperback met foto’s

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-14-9

Prijs: € 24,50

NUR: 672

Verschijning: mei 2023

Algemeen 25 24 Voorjaar 2023
macht van
ging
van

Promotie

• x

Nieuw deel in de succesvolle 1000x reeks van Rob van Vuure

• Honderden herinneringen van bekende en onbekende ‘kinderen’

• ‘Een geweldige verzameling’- Elseviers weekblad

• Heerlijk boek om te geven en te krijgen

Rob van Vuure

Over vaders en moeders

1000 bijzondere herinneringen aan vroegere jaren

Kun je je vader of moeder met één uitspraak, met één herinnering of gebeurtenis typeren?

Ja, dat kan.

In dit boek hebben meer dan 1000 voorbeelden een plekje gevonden. Van ontroerend tot dramatisch, van ongelooflijk tot hilarisch. Maar ook gewoon ‘lief’ of verbijsterend.

Iedereen die deze verzameling leest, gaat denken: hoe zou ik het zélf formuleren? Wat zou ik zélf vertellen? Zou je boksles nemen, zoals Hugo Claus, die vervolgens zijn vader neersloeg of er achter komen dat je vader je vader niet is, zoals Sonja Barend overkwam

of de herinnering van Ischa Meijer, die in de oorlog in een kamp zat en doodleuk vertelde dat ‘na de oorlog bij ons thuis het kamp gewoon door ging’?

Bijzondere herinneringen aan de twee mensen waar iedereen zijn of haar leven aan te danken heeft, vaak met een lach, soms met een traan, maar altijd herkenbaar.

‘Een geweldige verzameling vaders en moeders. Ik kon niet ophouden met lezen, al die emoties’ – Arendo Joustra (hoofdredacteur Elseviers Weekblad)

Samensteller Rob van Vuure (‘Bladendokter’) schreef tientallen boeken over zijn vak ‘bladenmaken’, over sport en over communicatie. Hij was jarenlang hoofdredacteur van tijdschriften als Libelle, Viva en Panorama.

Auteur: Rob van Vuure

Titel: Over vaders en moeders

Ondertitel: Duizend bijzondere herinneringen aan vroegere jaren

Omvang: 176p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-15-6

Prijs: € 15,00

NUR: 400

Verschijning: maart 2023

Algemeen 27 26 Voorjaar 2023
‘Mijn ouders werkten allebei fulltime. Zelden waren we allemaal gelijk thuis. Ik kwam er pas na anderhalf jaar achter dat er een écht weg was, dat ze gescheiden waren.’
– Peter Pannenkoek

Promotie

• Van de makers van de boekenreeks Plattelanders (45.000 ex verkocht!)

• In samenwerking met magazine Landleven

• Actueel onderwerp dat op warme belangstellende wijze wordt beschreven

• Uitgebreide promotie ism Landleven, via magazine en online

• Veel pers-aandacht rond uitreiking eerste exemplaar

Margreet Welink & Lode Greven

Ode aan de boer

Hartverwarmende verhalen vanaf het platteland

Meer dan zomaar een ambacht. Boer zijn ben je altijd, dag en nacht, bij mooi en slecht weer.

Hartverwarmende verhalen en schitterende kleurenfoto’s nemen de lezer mee in de wereld van een bijzondere beroepsgroep die niet altijd de waardering krijgt die ze verdient.

de boeren en alles komt goed.’

Nederland telt nog iets meer dan 52.000 boerenbedrijven en dat aantal neemt snel af. Toenemende regelgeving, het ontbreken van een opvolger en de soms erg krappe inkomens, maken hun toekomst onzeker. Elke dag stoppen er gemiddeld drie en daarmee dreigt een unieke manier van leven te verdwijnen. Een manier waarin werk en privé niet los van elkaar te zien zijn. Waar lang en hard werken soms geen cent oplevert maar waar de liefde voor de grond en de dieren groter is dan de hang naar een goedgevulde portemonnee.

Wat geeft het als ze midden in de nacht op moeten staan om een koe te helpen met afkalven? Wat geeft het als ze tot diep in de nacht bezig zijn om de aardappels te rooien?

Boeren zijn veelal nuchtere types die je geen plezier doet met nietsdoen. Ze geven niets om een luxeauto of vakanties naar verre oorden. En waarom zouden ze met pensioen gaan? De meesten gaan door tot ze erbij neervallen. Hun boerderij is meer dan een hobby. Het is hun hele zijn.

Fotograaf Lode Greven en schrijfster

Margreet Welink kwamen voor tijdschrift Landleven jarenlang bij boeren over de vloer. Van dichtbij maakten ze het boerenleven mee en legden het vast in woord en beeld. Het werd een ode aan de boer.

Lode Greven is zelfstandig fotograaf met een groot gevoel voor mensen in hun natuurlijke omgeving. Hij portretteert ze zoals ze zijn zonder dat het gekunsteld wordt. Margreet Welink is journalist bij agrarisch vakblad Boerderij, daarnaast schrijft ze voor Landleven. De landbouw loopt als een rode draad door haar verhalen.

Auteur: Margreet Welink & Lode Greven

Titel: Ode aan de boer

Ondertitel: Hartverwarmende verhalen vanaf het platteland

Omvang: 144p., hardcover full colour

Afmeting: 20 x 28 cm

ISBN: 978-94-93300-23-1

Prijs: € 27,95

NUR: 948

Verschijning: april 2023

Algemeen 29 28 Voorjaar 2023
‘Laat

Promotie

• Ultieme verzameling uitspraken van en over de meest kleurrijke trainer ooit

• Verschijnt ter gelegenheid van 50 jaar ‘in het vak’

• Van belangrijke tot volstrekt onbelangrijke feiten en fabels

• Promotionele aandacht in kranten, voetbalmagazines en radio

• Radio spots op NPO Radio 1

Rob van Vuure

Ik ben de beste!

1000 quotes, anekdotes, feiten en fabels over Louis van Gaal

Als bondscoach tijdens het WK voetbal in Qatar

rondde hij zijn laatste klusje af. Of niet….

‘Hoe ik naar zijn persconferenties

In de aanloop ernaartoe liepen de gemoederen weer hoog op tijdens trainingen, persconferenties en interviews. Met name de media kregen de schuld van zo’n beetje alles. Van Gaal ging weer los!

Vijftig jaar na zijn intrede in het betaalde voetbal, verzamelde Rob van Vuure duizend feiten, quotes, aannames, records, mythes en commentaren van en over de meest spraakmakende voetbalcoach die Nederland wellicht ooit heeft gehad.

De meningen over Louis zijn zeer divers: van ‘stoornis in het spectrum van autisme’. Tot ‘lieve man, altijd vragen hoe het met je vrouw is’. Bijna alle spelers zijn het er over eens dat ze nooit een betere trainer hebben gehad. Wat is waar of bijna waar? Misschien allebei. In dit boek komen honderden spelers, trainers en bestuursleden aan het woord. Uit alle fases van zijn leven. Waaruit ook blijkt: Louis van Gaal was een veel betere voetballer dan de meesten denken, ondanks zoals Hugo Borst het ooit zei: ’Hij is zo snel als een vlieg op een nat zuurtje’.

Rob van Vuure, bladenmaker schreef vele boeken, over bladen maken, over communicatie en over sport. Hij was jarenlang hoofdredacteur van o.a. Libelle, Margriet, Panorama, Viva, Playboy.

Auteur: Rob van Vuure

Titel: Ik ben de beste!

Ondertitel: 1000 quotes, anekdotes, feiten en fabels over Louis van Gaal

Omvang: 192p, paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-10-1

Prijs: € 18,95

NUR: 489

Verschijning: april 2023

Sport 31 30 Voorjaar 2023
kijk? Kromme tenen, klotsende oksels, rode vlekken in mijn nek.’
– Leo Beenhakker

Promotie

• Unieke verzameling legendarische wedstrijden

• Verschijnt t.g.v. het 110-jarig bestaan van PSV

• Inclusief interviews met voormalige PSV-spelers en -coaches

• Promotie in regionale en landelijke voetbalpers

• Auteur werkte 30 jaar bij Voetbal International (VI)

(oud-doelman)

Kort na de invoering van het betaalde voetbal in Nederland (1954) was PSV ook de eerste vaderlandse vertegenwoordiger in het toernooi om de Europa Cup. Het eerste kampioenschap als profclub volgde in 1963. Bij het verschijnen van Legendarisch PSV staat de teller op 24 titels, negen nationale bekers, tienmaal de Johan Cruijff Schaal, een Europa Cup voor landskampioenen en een UEFA Cup.

Een prachtige erelijst, voortkomend uit talloze legendarische wedstrijden die PSV in die 110 jaar speelde. Alle reden dus speciaal voor deze gelegenheid 110 matches te selecteren om nog eens te herbeleven. Voor de oudere supporters een feest van herkenning, voor de

Harry Hamer

Legendarisch PSV 110 jaar, 110 memorabele wedstrijden

Op 31 augustus 2023 bestaat de Philips Sport Vereniging (PSV) 110 jaar.

Vanaf 1926 is de ploeg actief op het hoogste Nederlandse niveau en in 1928 werd zij voor het eerst landskampioen.

jongeren een mooie geschiedenisles over hoe de club die zij aanhangen zo groot werd. Uiteraard komen de Europese finales voorbij, net als een aantal bekerfinales en de vaak knetterende en doelpuntrijke confrontaties met de grote rivalen Ajax en Feyenoord. Maar we blikken in dit boek ook terug op enkele historische nederlagen. Niet alleen om een zo compleet mogelijk beeld van 110 jaar PSV te schetsen, maar tevens omdat je in de sport soms ook groots kan verliezen. En juist dáárdoor uiteindelijk een winnaar wordt.

Harry Hamer was tot 2022 liefst dertig jaar werkzaam bij Voetbal International, als bureau- en eindredacteur. Daar bekwaamde hij zich ook al in het schrijven van historische verhalen en rubrieken. Tevens werd hij negen keer Nederlands kampioen voetbalquiz. Vanuit die specialiteit maakte hij samen met zijn toenmalige collega en quizpartner Willem van Beeren het boek De Grote Voetbal IQ-test dat in 2016 verscheen.

Auteur: Harry Hamer

Titel: Legendarisch PSV

Ondertitel: 110 jaar, 110 memorabele wedstrijden

Omvang: 240p, paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-28-6

Prijs: € 22,50

NUR: 489

Verschijning: april 2023

Sport 33 32 Voorjaar 2023
‘PSV is geen club meer voor Brabanders, die tijd is voorbij. PSV is eigendom van heel Nederland.’
– Jan van Beveren

Promotie

• Eerbetoon aan één van de succesvolste wielrenners van de afgelopen decennia

• Winnaar van de Giro d’Italia, Wereldtitel tijdrijden, zilveren medaille Olympische Spelen

• Verschijnt aan begin van het nieuwe wielerseizoen 2023

• Uitgebreide radio- en printcampagne

• Social media acties

Roy Schriemer

Tom Dumoulin

Triomf en Twijfel

Nog één keer Tom Dumoulin in de schijnwerpers, want zijn plek in de Nederlandse wielergeschiedenis heeft hij zeker verdiend. Terugkijkend op een loopbaan met ups en downs, de vele hoogtepunten in beeld en in gesprek met mensen die zijn wielerpad kruisten.

Ploegleider Michiel Elijzen

Tom Dumoulin werd in 2017 de eerste

Nederlander die de Giro d’Italia op zijn naam schreef. Eindelijk kregen die andere twee grote ronde winnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen navolging. Datzelfde jaar volgde ook de wereldtitel tijdrijden. Een jaar later was een nieuwe Giro-eindzege nabij, maar werd het uiteindelijk een tweede plaats. Eenzelfde klassering was er die zomer in de Tour de France. Ons land leek verzekerd van een gouden wielertoekomst dankzij deze Limburger, die talentvol en bloedfanatiek was, maar ook een beschouwende kant had.

Want die prestaties van de seizoenen 2017 en 2018 werden nooit meer echt herhaald, met uitzondering van de zilveren plak op de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Dumoulin kende fysieke tegenslag, zocht een nieuwe omgeving, maar twijfelde steeds meer of alle inzet nog wel beloond zou worden met mooie resultaten.

In de loop van 2022 stopte de Limburger met wielrennen.

Roy Schriemer is één van de pijlers onder het wielerplatform CyclingOnline.nl, samensteller van de Wielerscheurkalender van Edicola en is freelance journalist voor onder meer De Telegraaf. Eerder verscheen van zijn hand Kampioenes op de Fiets, een ode aan de gouden generatie wielrensters in de periode 2012-2021.

Auteur: Roy Schriemer

Titel: Tom Dumoulin

Ondertitel: Triomf en Twijfel

Omvang: 240p., paperback met fotokatern

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-11-8

Prijs: € 22,50

NUR: 489

Verschijning: maart 2023

Sport 35 34 Voorjaar 2023
‘Hij moet met zijn vrouw wat leuks gaan doen. Een wijntje drinken, een frietje eten.’ –

Promotie

• Alle wielerklassiekers uitgebreid beschreven en beschouwd

• Top 50 van de meest succesvolle renners

• Commentaren van onder meer Eddy Merckx, Leo van Vliet en Bouke Mollema

• De klassiekers spreken zeer tot de verbeelding bij alle wielerliefhebbers

• Het ultieme boek voor de ware liefhebber van de ‘klassieker’

• Uitgebreide promotie in wielermagazines, dagbladen en social media

Louis Bovée, Evert de Rooij en Roy Schriemer

Koningen van de wielerklassiekers

De vijf grootste monumenten

In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de hoogtepunten van de vijf monumenten: Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een heel lange geschiedenis. Een geschiedenis vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een klassieker betekent eeuwige roem. Wat kenmerkt deze topwedstrijden? Hoe lukte het de veelzijdige Eddy Merckx, onbetwist ’s werelds beste coureur aller tijden, deze koersen stuk voor stuk op zijn naam te brengen? Hij vertelt het zelf. Uiteraard komt ook de Amstel Gold Race, eerste editie in 1966, aan bod. Jan Raas eindigde vijf keer eerste, mede dankzij de hulp van zijn meesterknechten, onder wie

Johan van der Velde en Henk Lubberding. Leo van Vliet, de huidige directeur, legt de charme uit van dit, qua bezoekersaantal, grootste sportevenement in Nederland. Waarom verdween Bordeaux-Parijs, de monsterklassieker over 560 kilometer, opeens van de kalender? Wat is de aantrekkingskracht van Gent-Wevelgem, Waalse Pijl en de ’sprintklassieker’ Parijs Tours? Inclusief een ranglijst van de beste 50 renners in de klassiekers ooit.

Louis Bovee werkt voor het weekblad Max Magazine en voor Wieler Revue. Evert de Rooij was van 1982 tot 2011 hoofdredacteur van resp. Wieler Revue en Wieler Magazine.

Roy Schriemer is één van de pijlers onder het wielerplatform CyclingOnline.nl, samensteller van de Wielerscheurkalender van Edicola en is freelance journalist voor onder meer De Telegraaf. Eerder verscheen van zijn hand Kampioenes op de Fiets

Auteur: Louis Bovée, Evert de Rooij en Roy Schriemer

Titel: Koningen van de wielerklassiekers

Ondertitel De vijf grootste monumenten

Omvang: 208p., paperback

Afmeting: 17 x 22 cm

ISBN: 978-94-93201-31-6

Prijs: € 15,00 MIDPRICE

NUR: 489

Verschijning: januari 2023

Sport 37 36 Voorjaar 2023
‘Rijd zo veel of weinig, zo lang, zo kort als je wilt, maar rijd!‘
– Eddie Merckx

Promotie

• Brenda Hoff bereikt maandelijks bijna 800.000 kookliefhebbers

• Opvolger van het boek Makkelijk & Snel waarvan ruim 10.000 exemplaren zijn verkocht

• Brenda is zeer bekend van haar kookplatform Brendakookt.nl

• Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is de populairste kookkalender van ons land

• Uitgebreide print en online campagne rondom de lancering

Brenda Hoff Makkelijk & Vers

Hét kookboek voor snelle maaltijden

Brenda Hoff laat zien dat het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is om een lekkere verse maaltijd binnen 30 minuten op tafel te zetten. Haar nieuwste kookboek staat vol met makkelijke maaltijden voor in je wekelijkse kookrepertoire.

‘De formule makkelijk, snel & vers is Brenda Hoff toevertrouwd. Alles zelf gemaakt en zonder zakjes’.

– Foodies

Na het grote succes van Brenda’s in 2020 verschenen kookboek Makkelijk & Snel een zeer aantrekkelijke nieuwe titel waarmee je iedere dag een snelle, lekkere en zelf gekookte maaltijd op tafel zet. Zonder pakjes en zakjes, maar wel met lekker veel groenten.

De toegankelijke maaltijden staan binnen 30 minuten op tafel en de ingrediënten zijn te koop bij supermarkt of speciaalzaak. Met extra tips om met de recepten te variëren én

vlees- en visgerechten om te turnen naar een vegetarisch gerecht. De makkelijkste traybakes en lekkerste ovenschotels. Maar ook snelle pastagerechten boordevol verstopte groenten en rijstgerechten met een zelfgemaakt sausje.

Brenda Hoff (36) is gek op snelle, makkelijke maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Gerechten zonder poespas die je ook na een dag werken op tafel zet, zijn haar specialiteit. Brenda deelt haar recepten op het foodplatform www.brendakookt.nl. Op de website komen maandelijks meer dan 700.000 bezoekers opzoek naar receptinspiratie, via Instagram weten meer dan 60.000 fans haar te vinden.

Auteur: Brenda Hoff

Titel: Makkelijk & Vers

Ondertitel: Hét kookboek voor snelle maaltijden

Omvang: 144 p., hardcover

Afmeting: 20 x 26 cm

ISBN: 978-94-93300-12-5

Prijs: € 24,95

NUR: 440

Verschijning: mei 2023

Culinair 39 38 Voorjaar 2023

Promotie

• Verschijnt in de succesvolle Wijngidsen reeks van Edicola

• Eerder schreef Sander de Vaan Wijngids Spanje en Wijngids Duitsland

• Allesomvattende gids over wijnhuizen, herkomstgebieden en de mooiste wijnen die Frankrijk te bieden heeft

• Redactionele aandacht in onder meer En Route, WineLife en Perswijn

• Uitgebreide social media campagne

Sander de Vaan Wijngids

Frankrijk

Een Tour du Vin et Vigneron door alle wijnstreken

Frankrijk blijft, ondanks toenemende concurrentie uit de Oude en Nieuwe

Wereld, voor velen hét wijnparadijs. Naast de usual suspects Bourgogne, Bordeaux en Champagne worden wijnstreken als Jura, Sud-Ouest en Languedoc-Roussillon steeds populairder bij een breed publiek.

Deze wijngids heeft ook een opvallend Nederlands-Belgisch tintje. De Vaan contacteerde in tal van regio’s ook mensen uit de Benelux die in La France op professionele wijze én met veel succes wijn maken, waaronder de domeinen La Monette en Guffens in Bourgogne, Marotte (Rhône), Terre des Dames (Languedoc), L’Amaurigue (Provence) en Villebois (Loire). Zij vertellen over hun vaak bijzondere ervaringen als buitenlandse producent in een puur Franse omgeving.

Het boek wordt gecompleteerd door interviews met bekende experts over de

belangrijkste Franse wijnstreken. Zo vertelt Gert Crum over de Champagne, Lars Daniëls over de Rhône, Joep Speet over Bourgogne en Xavier Kat over Bordeaux.

De Wijngids Frankrijk is een must voor eenieder die meer wil weten over dit magnifieke land dat zich opmaakt voor een nieuwe, bruisende én groene etappe in de wijngeschiedenis.

Sander de Vaan publiceerde bij Edicola eerder Wijngids Spanje Wijngids Duitsland Wijnzinnig Lekker en drie Wijnscheurkalenders. Verder schreef hij o.a. voor NRC De Volkskrant, Hard Gras, Die Welt en El País

Auteur: Sander de Vaan

Titel: Wijngids Frankrijk

Ondertitel: Een tour du Vin et Vigneron door alle wijnstreken

Omvang: 256p., paperback

Afmeting: 15 x 23 cm

ISBN: 978-94-93300-13-2

Prijs: € 24,95

NUR: 447

Verschijning: juni 2023

Culinair 41 40 Voorjaar 2023
‘Conversatie is de vijand van goede wijn en spijs.’
– Alfred Hitchcock

Promotie

• Zeer praktische gids en daardoor een aanrader voor allen geïnteresseerd in het Boeddhisme

• Raadgevingen en gedetailleerde instructies voor meditatie

• Nu voor het eerst als paperback verkrijgbaar

• Promotionele acties in samenwerking met onder meer Paravisie Magazine, Bres Magazine en Mantra

Lama Yeshe Losal Rinpoche

Boeddhisme in het

dagelijks leven

Op weg naar innerlijke

vrede

Hoe kun je de boeddhistische levenswijze praktisch toepassen in het dagelijks leven?

In zijn directe, nuchtere down-to-earth-stijl slaagt Lama Yeshe erin om deze diepzinnige lessen te ontdoen van hun mystiek en ze toe te lichten op een zodanige manier dat ook de meeste verstokte geest deze gemakkelijk kan begrijpen en toegang verkrijgt tot de lessen. Met zijn inzicht, zijn humor en zijn kennis van een breed spectrum van mensen zowel uit het Oosten als uit het Westen onderricht Lama Yeshe vanuit het

boeddhistisch perspectief op het leven en geeft hij praktische raad - op een eenvoudige doch inspirerende manier - met gedetailleerde instructies voor meditatie.

Lama Yeshe Losal is de kleurrijke en charismatische abt van het klooster en Tibetaans centrum Kagyu Samye Ling in Schotland, directeur van het internationaal erkende ‘Holy Island Project’ en de zeer geliefde en gerespecteerde retraite- en meditatiemeester voor leerlingen uit alle delen van de wereld.

Auteur: Lama Yeshe Losal Rinpoche

Titel: Boeddhisme in het dagelijks leven

Ondertitel Op weg naar innerlijke vrede

Omvang: 240 p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-17-0

Prijs: € 22,50

NUR: 728

Verschijning: april 2023

Bewustwording 43 42 Voorjaar 2023
‘Veel mensen denken dat Boeddhisme een religie is, maar Boeddhisme is niets anders dan een levenswijze waarin men bewust met zichzelf, de medemens en de natuur omgaat.’ – Jaap Hiddinga

Promotie

• Bijzondere agenda die loopt van 26 juli 2023 tot en met 24 juli 2024

• Reeds vele jaren een groot succes, met vaste groep gebruikers

• Inclusief uitgebreide toelichting op Galactische Signatuur, de jaar horoscoop en de gregoriaanse kalender en de 13 Manen van het jaar

• Met maanstanden, zonsopkomst en ondergang en Keltische jaarfeesten

• Promotie via Paravisie Magazine, Bres Magazine, mayatzolkin.com en andere sites en blogs

13 manen agenda 2023/2024

5 Tovenaar Jaar – Bekrachtiging van de Tovenaar

Verander je geest - Verander je kalender - Verander je tijd

De Natuurlijke tijd! Elk jaar telt 13 manen. Logisch dus dat veel oorspronkelijke volken een kalender van 13 maanden hadden. Deze agenda volgt de Maya kalender - ofwel Dreamspell - en brengt de 13 manen terug in het leven van de gebruiker, die daardoor beter kan afstemmen op de cycli van de natuur en van de tijd.

Niet alleen de maanden, maar ook elke dag heeft een eigen specifieke energie en heeft derhalve invloed op de gebeurtenissen, op geluk en emoties.

Nooit meer haast! In hectische tijden kan deze natuurlijke kalender helpen iedere dag vloeiend te laten verlopen in overeenstemming met de dagenergie; je leert werken mét de tijd in plaats van tegen de klok! Dit jaar heeft als thema ‘bekrachtiging van de tovenaar’ meegekregen.

Prachtig vormgegeven, met full colour afbeeldingen en inspirerende teksten.

Nicole E. Zonderhuis spiritueel teacher, schrijver, verhalenverteller, prayer woman, neo sjamanist, Maya kalender expert, en meer. Nicole publiceerde recent bij Edicola ook het 13 Manen Werkboek

Auteur: Nicole Zonderhuis

Titel: 13 Manen Agenda

Ondertitel: 5 Tovenaar Jaar –Bekrachtiging van de Tovenaar

Omvang: 180 p., paperback

Afmeting: 13,5 x 20 cm

ISBN: 978-94-93300-19-4

Prijs: € 18,95 (incl. 21% BTW)

NUR: 728

Verschijning: mei 2023

Bewustwording 45 44 Voorjaar 2023
‘Ik zou niet meer terug willen naar een gewone agenda.’
– Nicole E. Zonderhuis

Promotie

• Nieuw belangwekkend boek van Jaap Hiddinga

• 12de boek dat van deze auteur bij Edicola verschijnt

• Actuele veranderingen in de huidige wereld zijn startpunt voor dit boek

• Voorpublicatie in onder meer Bres Magazine

• Promotie in onder meer Paravisie, Mantra, Vruchtbare aarde en via social media

Jaap Hiddinga

Wereld in beweging

De zichtbare processen van de transformatie

Velen kondigen een nieuw tijdperk aan en gaan ervan uit dat we ons bevinden in een tijd van veranderingen naar een ander niveau van bewustzijn, een transformatie naar nieuw leven.

betrekking tot het gedrag van de mens: verdeeldheid, irritaties, boosheid, tegenover de expressie van liefde en spiritualiteit.

Er bestaan heel veel ideeën hierover waarbij men ervan uitgaat dat dit een bijzondere en mooie manier van leven op aarde gaat brengen. De werkelijkheid is dat we in een chaotische wereld leven waar veel dingen steeds verder achteruitgaan. Veel mensen vragen dan ook: wat is de ware aard van deze transformatie?

In dit boek worden de veranderingen, de transformatie nader bekeken. Veranderingen op het gebied van de natuur, met extreme weersomstandigheden, maar ook met

De mensheid bevindt zich in een beslissende fase van haar ontwikkeling op een wereld die in beweging is. Een beweging die al lang geleden voorspeld is vanuit verschillende spirituele, religieuze en filosofische bronnen, en die al geruime tijd werkzaam is en steeds sneller gaat.

Jaap Hiddinga studeerde kwantumnatuurkunde en chemie en kreeg in 1993 een openbaring die zijn leven en denken totaal veranderde. Woonachtig in Schotland houdt hij zich bezig met het schrijven van boeken en geven van lezingen en consulten. Van zijn hand verschenen enkele tientallen boeken, waarvan een groot deel bij Edicola zijn uitgegeven.

Auteur: Jaap Hiddinga

Titel: Wereld in beweging

Ondertitel: De zichtbare processen van de transformatie

Omvang: 240p., paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 978-94-93300-18-7

Prijs: € 22,95

NUR: 728

Verschijning: maart 2023

Bewustwording 47 46 Voorjaar 2023
‘Jaap Hiddinga is één van de innovators die doen wat anderen nog voor onmogelijk houden.’
– Ivo Valkenburg