Page 1

SECUNDÈRIA 153/FEBRER 2011

SECUNDÈRIA 1

REPORTATGE

NOM ENTREVISTAT/CÀRREC

www.deria.cat

154 MARÇ 2011

Lsa Frey dew yjhajwhnejh fdp ASSOCIATS A:

CONTROL:

Des de California, un programa de prime time uqe triomfa a casa nostra

+INFO

ement Entradeta Supl

Txt

saló de l’Ensenyament: Ladillo Tria el teu futur Txt Txt

Textos: Redacció (redaccio@edicat.cat) Fotos: Banc d’imatges

deria.cat

PÀG.09

Vols entrades peR Al concert de Justin Bieber?

PÀG.10

Teatre més barat per a joves

«El públic és qui millor et reconeix la feina»

r e m o l o C c s e c n a Fr s a m o C a n i r a M «els estudis, primer»


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

2 OPINIÓ

Troba’ns a sumari

2 editorial

El futur és català

7 reportatge

10 CULTURA

participa i guanya

Teatre per a joves

Marina Comas i Francesc Colomer

GUIA JOVE

8 PETITS ANUNCIS

12 CULTURA

6 ALTAVEU

9 adolescents.cat

12 L’opinió dels alumnes

4 convidats

agenda

destacat!!! 4 convidats

Marina Comas i Francesc Colomer Tot just després de guanyar els Goya com a millor actor i actriu revelació per la seva interpretació a Pa negre, Francesc Colomer i Marina Comas reben Secundèria

Justin Bieber

sopa de cabra

seguretat viària

ConCurs de disseny

L’av ent ura d’imaginar espais

segona edició

editorial

El futur és català Pa negre ha estat un èxit en tots els sentits, tant artístic com de públic i de reconeixement professional. Una bona notícia que arriba en un moment complicat per a aquest país, quan els aturats han depassat la ratlla dels 600 mil i tots els indicadors assenyalen cap avall. D’alguna manera, la pel·lícula d’Agustí Villaronga ha posat en valor la llarga tradició de la indústria cinematogràfica a Catalunya, infravalorada des que el gruix de la producció es va traslladar a Madrid. Aquesta producció catalana indica, certament, un camí a seguir, més enllà dels límits estrictes del món del cinema. La literatura catalana és una font molt poc explotada d’històries fascinants, moltes de les quals poden generar adaptacions de qualitat que omplin cinemes i obtinguin el reconeixement de la crítica. A més, a Catalunya hi ha disponibles professionals de primer nivell i empreses que poden assumir grans produccions amb la garantia d’aportar-hi mitjans tècnics d’última generació. I el component artístic té una qualitat assegurada, tant davant com darrere la càmera. En definitiva, Pa negre ha obert de bat a bat un portal que semblava més estret. El futur no està fora de Catalunya.

SUBSCRIPCIÓ: 1 €

(administracio@edicat.cat)

sorteIGs

concursos

Participa-hi a

Joves i conducció

Ficcions

DEIÀ

T’agrada fotografiar, les cançons... www.jovesiconduccio.cat

Si t’agrada escriure...

Si estàs boig pel disseny www.ficcions.cat/disseny www.deria.cat/disseny

www.deria.cat

ParticiPa i guanya

un MacBoo k

Z

Organitza:

www.ficcions.cat/ficcions

www.deria.cat

Patrocina:

Col·labora:

la il·lustració 20 entrades per A la pegatina

100 entrades per A la troba kung fu

No ho deixis pasar... 10 cultura

fins A un 50% de descompte per Gang Bang al TNC

Edita: Grup Nació Digital. President del Consell editorial: Josep Ritort. Cap de Relacions Externes: Jordi Sansalvador.

Redacció i edició: Diego Giménez i Susana Perdomo. Assessorament lingüístic: Xavier Borràs.

Impressió : Imprintsa. Dipòsit legal: GI-161-95. ISSN: 1137-4306. Tirada útil mitjana: 54.300 exemplars.

(PGD/OJD Distribució gratuïta 2005). SCG Aquitània SL Dos de Maig, 270, baixos, 2. 08025 Barcelona.

Redacció: 93 433 52 96. redaccio@edicat.cat. Publicitat: 93 451 61 70. jordi@edicat.cat. Web: www.deria.cat

8


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

4 els convidats

«Els estudis, primer»

Marina Comas i Francesc Colomer

Els protagonistes de Pa negre han estat els actors revelació dels Goya Tot just després de guanyar els Goya com a millor actor i actriu revelació per la seva interpretació a Pa negre, Francesc Colomer i Marina Comas reben Secundèria a Torelló per parlar de la pel·lícula i de les seves aspiracions. A Marina Comas. Així que t’agraden els tigres? Vols estudiar Biologia? M.C. Vull continuar amb la interpretació, però vull fer la carrera de Biologia. I tu Francesc? F.C. Jo aniré fent. De moment no sé gaire què vull fer. M’agradaria viure a pagès però no per fer diners sinó per passar-ho bé i a més a més interpretar.

Pa negre

Us resulta complicat combinar els estudis i la interpretació? M.C. Jo no faig teatre. Pel que fa al rodatge no ens hem perdut gaires dies perquè era a l’estiu. Ens hem perdut classes aquests dies, amb els premis. Tot i així, és molta feina després recuperar, tens una bona pila de deures per fer. F.C. Sí, depèn molt de quan facis la pel·lícula. Si el rodatge no hagués estat a l’estiu si que hagués estat complicat. I a classe què us diuen? Han vist la pel·lícula els companys i els professors? M.C. Alguns si i altres no. F.C. Depèn molt de la persona. Què us diuen? Estan contents? M.C. Sí, en general estan contents. Va ser molt complicat preparar el personatge? M.C. No, perquè vam tenir la Laura Jau que ens va estar ajudant a preparar els personatges. La Laura és «coach». Ens ensenyava com pensava el personatge, què sentia. Ens demanava que ens imaginéssim el que havien viscut. F.C. A mi no em va costar.

La pel·lícula, basada en la novel·la d’Emili Teixidor ha guanyat la Concha de Plata del festival de San Sebastià per a Nora Navas per la seva interpretació. En els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral front

És difícil conviure amb un personatge? És a dir, després te l’enduus a casa? M.C. Algun dia si que arribava a casa amb coses de la Núria. Però majoritàriament no, sabia fer un tall. Hi ha dies que costa desfer-te del personatge aquell. F.C. En el meu cas no me l’enduia. No m’assemblo gens a l’Andreu. Tot i així no em va costar gaire fer el personatge.

un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.

www.panegre.com

Quan us vau veure a la pel·lícula per primer cop, què vau sentir? M.C. En el meu cas, al principi molta vergonya, no m’hi sabia veure.

«Aquesta és la Marina?», em preguntava. A mesura que passa la pel·lícula et fas a la idea i t’hi vas acostumant. No m’agrada veure’m, perquè penso que no ho faig bé. Però estàs satisfeta de la interpretació, oi? M.C. Sí, molt. Fent memòria, recordeu quin és el moment en què vau decidir dedicar-vos a la interpretació? Tots dos. Quan vam acabar de fer la pel·lícula (riuen). M.C. Abans no m’havia plantejat mai ser actriu.

Marina Comas Tal com raja

de Besora, ent: Santa Maria em ix na de ta Lloc i da 01/06/96 rs. ica: Els Strombe Un grup de mús o Stilton. evol del Geronim Un llibre: Quals licitat. En busca de la fe Una pel·lícula: de formatge. millor: El pastís Plat que cuines illes Fiji. Un viatge: A les r un tigre. seriosa. Un somni: Toca e la gent estigui qu a ad gr ’a m o Una mania: N sa r molt: vergonyo Tens fama de se


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011 els convidats

5

F.C. En el meu cas també molt contents, però quan estava fent la pel·lícula patien una mica per si ho faria bé, si podria seguir el ritme... Perquè, és clar, eren 45 sessions, havia de sortir a totes les escenes... Sembla que ho has fet prou bé oi? F.C. (Riu mirant el Goya) Sí. Com va ser la gala dels Goya? Què vau sentir quan van dir el vostre nom per al premi a millor actor i millor actriu revelació? F.C. En el meu cas no m’ho esperava gens ni mica. Perquè hi havia competidors molt bons, com en Juan Carlos Aduviri que em pensava que guanyaria. M.C. Jo tampoc no m’ho esperava gens, perquè competia amb noies més grans. Intentava no pensar per no patir. Quan van dir el meu nom, no m’ho creia. Quan vaig pujar el meu cap es va quedar en blanc, el tenia en un altre lloc. Com valoreu les declaracions que s’han fet en d’altres mitjans sobre el castellà dels joves catalans? F.C. Ho trobo injust. Si una persona parla amb andalús o canari a ningú li molesta però si ho fa amb accent català tothom el critica. Jo he fet moltes classes en castellà i he millorat molt però quan em van donar el Goya em vaig posar molt nerviós i no em sortien les paraules ni en castellà ni en català. Vaig fent castellà per anar aprenent. Jo sempre he parlat en català i no tinc cap culpa de no saber parlar el castellà. També hi ha molts joves catalans que no parlen be el català. I només parlen del moment del premi, a les entrevistes vaig parlar més bé. Tot un èxit que en la primera pel·lícula que feu hàgiu tingut aquest reconeixement, no? M.C. No ens hi podem acostumar. F.C. No en totes les pel·lícules serem protagonistes.

Fins llavors havíeu interpretat? MC. Jo havia fet Pastorets. F.C. En el meu cas, jo vaig fer un càsting a l’escola i vaig ser seleccionat per al càsting a la Universitat de Vic, després a Barcelona i finalment em van agafar. Abans no havia fet res. Què és el millor i el pitjor de la professió? M.C. El millor sens dubte és poder interpretar. El pitjor és viatjar tant. Com va ser el rodatge? [Tots dos.] Va ser molt divertit. Ens ho passàvem molt bé amb tot l’equip. I la família com ho ha portat? M.C. Molt bé, n’estan molt orgullosos.

Francesc Colomer Tal com raja

Lloc i data de naixement: Vic, 08/06/97 Un grup de música: Els Am ics de les Arts. Un llibre: El mecanoscrit del segon origen. Una pel·lícula: Pa negre Plat que cuines millor: Ou s ferrats. Un viatge: Al pol nord. Un somni: No morir-me. Una mania: Dormir amb la persiana oberta. Tens fama de ser molt: esv erat. Un grup de música: Els Str ombers. Un llibre: qualsevol del Ge ronimo Stilton. Una pel·lícula: En busca de la felicitat. Plat que cuines millor: El pastís de formatge. Un viatge: A les illes Fiji. Un somni: Tocar un tigre. Una mania: No m’agrada que la gent estigui seriosa. Tens fama de ser molt: ver gonyosa Què li diríeu a un jove que es vol dedicar a la interpretació? F.C. Si tenen la possibilitat de signar un contracte que no s’ho pensin dues vegades. Que val la pena. M.C. Si vol ser actor o actriu que no perdi mai aquest somni, que el busqui, que faci teatre, interpretació... I vosaltres, ara què? Compaginar estudis i interpretació? F.C. Primer els estudis i després la interpretació. M.C. Si es pot compaginar millor. Text:Diego Giménez (diego@edicat.cat) Fotos: Adrià Costa

deria.cat


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

6 ALTAVEU

Sopa de Cabra

Bona nit (de nou) malparits! Diu el manual bàsic periodístic que els rumors no sempre són notícia. Per això hem hagut d’anar amb peus de plom a l’hora de donar veracitat al rumor més estès i comentat de l’escena musical catalana: la reunificació dels mítics Sopa de Cabra. En fòrums, blogs i xarxes socials s’han comentat a bastament durant els últims 10 anys tota mena d’especulacions sobre el retorn als escenaris del grup encapçalat per Gerard Quintana i Josep Thió, de ben segur la banda de rock més popular de la història del país. Ara, però, ha arribat l’hora de la veritat. Sopa de Cabra torna. Serà un únic concert al Palau Sant Jordi de Barcelona el 9 de setembre. Una nit única i..., irrepetible? En tot cas, una nova bona nit per a tots els malparits del rock català, just quan fa un quart de segle de la seva fundació com a banda, 20 anys del mític Sant Jordi —amb Sau, Els Pets i Sangtraït— i una dècada de la seva separació. Sopa de Cabra ha decidit reunificar-se per oferir un únic concert. Serà el divendres 9 de setembre al Palau Sant Jordi. A l’escenari només hi faltarà un dels membres històrics del grup: Joan Ninyín Cardona, que va morir l’any 2002. Hi seran el cantant Gerard Quintana, el guitarrista Josep Thió, el baixista Francesc Cuco Lisicic, el guitarrista Jaume Peck Soler i el bateria Pep Bosch. Els promotors de la iniciativa històrica, al marge del mateix

www.enderrock.cat Pau Alabajos

Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques) Cançó d’autor

El cantant de l’Horta ha plantejat una feina ben feta, i té la lliçó molt ben apresa. Només amb el seu títol —un vers del poeta valencià Vicent Andrés Estellés— ja podem confirmar el que s’esperava: que cada mot té una explicació. Tot té una —o mil— lectures —totes crítiques. El tercer treball discogràfic de Pau Alabajos manté la frescor de la seva joventut, però també respira els acords apresos després d’haver fet un bon reguitzell de cançons. Ritmes suaus —amb la contundència de l’orquestra en múltiples ocasions— per clavar cançons que són unes oportunes reflexions —des de l’experiència a Palestina fins a les fosses del silenci o els mitjans de comunicació. ELISENDA SORIGUERA

Eric Fuentes & El Mal

Eric Fuentes & El Mal grup, són l’actual management de Quintana, PromoArts Music, i The Project, l’empresa més important de gestió de festivals i de concerts d’astres internacionals a Catalunya. Hi haurà un únic concert. No hi haurà gira, ni tampoc no s’ha previst editar cap disc, en principi, segons la versió oficial confirmada pel grup i per les promotores. Els motius? Des de l’entorn de Sopa s’assenyala que el 2011 és un any d’efemèrides. En fa 25 de la creació de la banda, l’any 1986, entre esquads, fanzins, efluvis d’alcohol i fums de diversa procedència que omplien el «carrer dels Torrats»i les nits del barri vell de Girona. Fa deu anys de l’últim bolo del grup, el 6 de novembre del 2001 a la sala Razzmatazz de Barcelona, que es va gravar en directe a Bona nit, malparits! (Música Global, 2002). I, per acabar-ho d’arrodonir, fa vint anys del mític concert del Palau Sant Jordi que va reunir

els quatre grups bandera del rock en català: Els Pets, Sau, Sangtraït i els mateixos Sopa, el 14 de juny de 1991. Tres aniversaris, doncs. Prou coincidències per justificar un retorn, més que desitjat pels seguidors de la formació, que el grup no ha descartat mai. Com s’ha gestat el retorn de Sopa de Cabra? En primer lloc, cal dir que la idea no és precisament nova. Segons expliquen els promotors, fa més de dos anys que es va plantejar per primera vegada de manera seriosa. I en diverses ocasions, tant el cantant i lletrista del grup, Gerard Quintana, com el guitarrista i compositor, Josep Thió, s’han mostrat disposats a tornar als escenaris amb Sopa de Cabra i han fet declaracions als mitjans de comunicació en aquest sentit. Text: Roger Palà Foto: Xavi Mercadé (Arxiu Música Global)

deria.cat

(Subterfuge Records) Rock d’autor

Amb un nou àlbum en solitari, el primer que enregistra després de la dissolució de The Unfinished Sympathy, el músic barceloní Eric Fuentes torna ple de vitalitat i amb ganes de donar continuïtat a la seva forma d’entendre el rock’n’roll. Acompanyat per El Mal, el grup còmplice amb el seu ideari musical i integrat pel seu germà Pol a la guitarra, Iban Rodríguez (Rosa-Luxemburg) al baix i la bateria i Bernat Sánchez (Mine!) al piano, Fuentes ha recuperat l’esperit del hardcore i la immediatesa punk en cançons com «Growl» i «Rock and Roll Is a Full Time Job». FERRAN AMADO

Elena Gadel

Toquem fusta (Nómada 57) Pop-flamenc

El català i el castellà són les llengües que ha triat Elena Gadel per debutar amb el primer disc amb temes propis. Després del seu pas pel televisiu Operación Triunfo, la intèrpret tarragonina ha mostrat la seva espectacular capacitat vocal i artística en espectacles teatrals musicals (Grease o Mar i cel). Ara s’alia amb un grapat de músics amb unes capacitats tècniques inapel·lables per presentar-se en solitari. Ho fa component les lletres i les músiques, acompanyada del productor Toni Pagès, i el resultat és una desena de cançons d’estils diversos però amb el pop-flamenc com a fil conductor. VINYET FARRÉS


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

REPORTATGE

7

Participa i guanya Joves i conducció

www.jovesiconduccio.cat

Ficcions Ficcions és un concurs de relats organitzat per la revista Secundèria. Enguany celebra la cinquena edició amb un total de 6.000 participants en les quatre darreres edicions. Es tracta d’un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en quatre capítols i que pren com a punt de partida un primer inici (hi ha cinc propostes per escollir, enguany amb textos de Miquel Martí i Pol, Albert Balasch, Montse Banegas, Quim Monzó i Albert Sánchez Piñol).

www.ficcions.cat/ficcions

Joves i conducció és un concurs, coorgantizat entre la revista Secundèria, el RACC i el Servei Català de Trànsit. Els concursants, durant dos mesos, envien els seus vídeos, relats, fotografies i cançons sobre temes relacionats amb la seguretat viària. La present edició del concurs vol reflexionar sobre les motos i el civisme. Catalunya és un referent europeu en l’ús de la motocicleta. Hi ha 173 motos per cada 1.000 habitants. La Fundació RACC, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana, ha realitzat un estudi sobre l’accidentalitat del col·lectiu de motociclistes, i una de les principals conclusions obtingudes destaca que el risc de tenir un accident amb motocicleta és 8 vegades superior que

amb el cotxe. Per tot això, Joves i conducció vol proposar el motocivisme com a eix de la quarta edició del concurs. Les inscripcions al certamen es poden fer a través del web, el concurs començarà el 7 de febrer i durarà fins al 15 d’abril. Cada quinze dies, els participants hauran de penjar les seves propostes seguint la temàtica corresponent: Si vas amb moto, tu ets la carrosseria; Si has begut o consumit drogues, no agafis la moto i Alerta, les infraccions són el pas previ a l’accident. El 15 d’abril es publicarà l’últim capítol i al cap d’un mes el jurat decidirà qui és el guanyador.

Deià, l’aventura d’imaginar espais

ConC urs de diss eny

L’a v en tu ra d’imaginar espais

sego na edici ó

ParticiPa i guanya

un Ma cBo ok

Z 8 Deià, l’aventura d’imaginar espais és un concurs de creativitats i dissenys adreçats als joves estudiants de 14 a 18 anys amb una temàtica d’interiors i una d’exteriors. Com s’imaginen un habitatge per a joves? Com rey definirien el seu espai habitable, de forma alwww.deria.cat/dissen ternativa, econòmica i ajustada a les pròpies necessitats? Com s’imaginen el futur de l’habitatge per als joves? Aquest concurs convida els joves a dissenyar el lloc on viuen i adaptar els espais del seu habitatge a les seves necessitats, tot proposant solucions innovadores i creatives per aprofitar millor les possibilitats de l’espai. Organitza:

www.deria.cat

Patrocina:

Col·labora:

www.ficcions.cat/disseny

Et convidem al concert de La Pegatina

Sortegem 20 entrades Si vols una entrada gratis pel concert entra a a concursos i participa al sorteig

www.deria.cat


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

8 PETITS ANUNCIS

GUIA

JOVE

MODA

EDUCACIÓ

NIT

SERVEIS

Troba Secundèria

a les

xarxes socials

Centre adscrit a:

Escola Universitària de Turisme, Oci i Gestió Hotelera

T’agrada el Turisme? A Mediterrani t’oferim el GRAU EN TURISME amb 6 idiomes, i també els millors Cicles Formatius de Gestió d’Allotjament Turístic, Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments, o Guia, Informació i Assistència Turístiques, i a més regalem cursos de Guia o d’Amadeus de 30 hores, informa-te’n ara. També, podràs realitzar pràctiques internacionals i disposaràs d’una extensa borsa de treball. Descobreix per què són líders en Turisme a Barcelona.

GRAU EN TURISME c/ Aragó 55. Barcelona Tel.: 93 227 80 90 ceta@ceta.edu.es www.ceta.edu.es

concursos de

dèria.cat

entra, participa... i guanya!!!

C/Rocafort, 104 Tel.: 93 426 98 22. www.mediterrani.com

EUSS - Programes ADD * EUSS Activa * LaborEUSS * ProfEUSSional * fEUSS-te enginyer Pregunta’ns a comunicacio@euss.cat pel programa que millor s’adapta als teus estudis actuals EUSS Enginyeria Pg. Sant Joan Bosco, 74 932 805 244 www.euss.cat

Per a més informació sobre la GUIA JOVE: jordi@edicat.cat

T’obrim les portes al món · Hostessa Relacions Públiques · TCP Tripulant de Cabina de Passatgers, · Hostessa i Auxiliar de vol · Relacions Públiques i Màrqueting · Secretariat Internacional d’alta direcció · Agent de viatges Pg. De Gràcia, 66 (Barcelona) Tel.: 93 215 88 66 www.formatic-barna.com

formatic@formatic-barna.com

SECUNDÈRIA et convida al concert de La Troba Kung Fu

Sortegem 100 entrades Si vols una entrada

gratis pel concert entra a

www.deria.cat a concursos i participa al sorteig


Vols entrades per al concert de Justin Bieber a Barcelona? L’ídol adolescent visitarà Catalunya el 6 d’abril 18.000 persones podrien omplir el Palau Sant Jordi Justin Bieber aterrarà a Catalunya per presentar el seu disc My World del qual ja ha venut més de 9 milions de còpies per tot el món. L’escenari serà espectacular i les portes del Palau Sant Jordi s’obriran a les 18:00 h. El concert està previst que comenci entre les 20:00 h i les 20:30h.

Milers de Belieber esperen impacients l’arribada de Justin Bieber a Barcelona. El concert es farà el dimecres 6 d’abril al Palau Sant Jordi de Barcelona i es preveu una assistència massiva. Les entrades estan gairebé exhaurides, però si encara no te l’has comprada no pateixis!

Consells útils per al concert: Porta roba còmode i fàcil de treure per si fa calor. Tingues Foto recent d’un concert de J. B. aigua a l’abast per hidratar-te Adolescents.cat regalarà sovint. Evita empènyer la gent dues entrades per al concert del teu voltant. Porta el D.N.I més esperat de l’any; Justin (és obligat per entrar) i els diBieber. Per participar cal que ners justos i necessaris. Amb entris al web i en segueixis tanta gent algun il·luminat et atentament totes les instrucpot fotre la cartera. cions. És fàcil, ràpid i pots emportar-te una bona sorpresa. +info: adolescents.cat

1 Acosta’t a la presa. 2 Provoca una conversa

simpàtica de l’estil: -Ei! Ets la Míriam, oi? -No? -Perdona, ets igual que ella. T’ho estàs passant bé?

3

Pregunta-li coses sobre la seva vida, si no t’engega anem bé! De mica en mica sabràs quins són els seus interessos i quan en trobeu un de comú la conversa correrà sola.

4

Procura trobar una ambient acollidor, si pot ser amb música i llum tènue.

5

Mostra’t segur, rialler i simpàtic.

6

Si encara no t’ha rebutjat, probablement li interesses...

Llegeix el 4 passos que falten a:

El tap de cera de Justin Bieber Unes fotografies recents demostren que Justin Bieber necessita una neteja urgent d’orelles. El cantant ha estat fotografiat amb un tap de cera important. Des del Museu de Cera ja s’estan plantejant incorporar la figura de Justin Bieber aquesta primavera.

+info Adolescents.cat

Es confirma la relació entre Shakira i Gerard Piqué

Ja tenim les fotografies que confirmen la relació del jugador i la cantant. A les imatges s’hi pot veure com els... +info

Lady Gaga perd el cul per una nena que l’imita

La cantant s’ha declarat fan total de l’artista infantil. La nena ha gravat un vídeo on interpreta la nova... +info


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011

10 CULTURA teatre

Activitat del mes

γγTeatre Lliure

Les tres germanes Es podrà veure a partir del 9 de març Les tres germanes: L’afany per aconseguir una vida millor empeny la família Prosórov de l’esperança a la desil·lusió per un món en decadència i transformació on retornar al passat ja és impossible. Irina, Olga i Maixa, Txèkhov en estat pur. Descomptes Carnet Jove, + 25, estudiant, menors de 14 anys, jubilats, aturats, persones amb disminució,famílies nombroses i monoparentals,i grups a partir de 15 persones. (informació i reserves: 932 289 748 info@teatrelliure.com)

γγTeatre Auditori de Sant Cugat

Okupes

Okupes és el que proposa el Teatre Auditori de Sant Cugat, «uns personatges valents, il•lusionats, divertits, crítics i tendres, situats entre el passat, el present i el futur que, havent-se conegut en el viatge, acabaran vivint junts, no en una residència, sinó ocupant el millor palauet de la ciutat». Descomptes Tjove amb descompte del 25 % per a joves fins a 29 anys. Preu especial de 10 € per alguns espectacles. Informa’t al 93 589 12 68

Teatre per a joves Un art que guanya adeptes

γγTeatre Goya

Potser n’hi ha que no saben que el proper 27 de

catòlica, polítics, i els habituals del bar es barregen

març és el Dia del Teatre, una art que cada dia

amb el pressentiment que aquella nit serà especial.

µµDies: a partir del 24 de març

Un inspector de policia es presenta al domicili de la

les propostes més convencionals. Així, en aquest

Més enllà de la curiositat i la morbositat que desperta

Gang Bang

número, volem fer una agenda un pèl especial, on

la peça des del mateix títol, Josep Maria Miró ha

fem un cop d’ull a les propostes més interessants i

sabut escriure una obra delicada, amb un dibuix

amb les millors ofertes per als joves.

acurat dels personatges i un argument que atrapa de

Truca a un inspector família Birling, interromp el sopar amb què celebren el prometatge de Sheila i indaga la implicació dels comensals en el suïcidi d’una noia. Aixó és el que podem tornar al Teatre Goya amb Truca a un inspector de la mà de Josep Maria Pou. Descomptes Descomptes per a grups i escoles Tel. 93 309 70 04 - www.promentrada.com Tarifes especials: majors de 65 anys, menors de 14 anys, Club Tr3sC i Carnet Jove. Els descomptes no són acumulables

cobra més adeptes entre el poble jove que defuig

bon començament l’atenció de l’espectador. A mig El Teatre Nacional de Catalunya (TNC), per

camí entre la cruesa salvatge d’un relat fidedigne i

exemple, presenta a partir del 24 de març, Gang

l’elevació alquímica del realisme màgic, Gang Bang

Bang, de Josep Maria Miró, que ens situa a La Llum,

ens convida a davallar als inferns per emmirallar-nos

un local gai especialitzat en intercanvis sexuals de

en un conjunt de personatges que, com ens passa

tota mena entre homes. L’acció passa el dia abans

a tots, tenen somnis i esperances; un grup de gent

de la visita del Sant Pare a Barcelona, i aquell dia, La

que, immersos en la foscor de La Llum (una altra

Llum està plena de clients. Membres de l’Església

paradoxa), cerquen el que potser serà el darrer tren.

µµDies: partir del 24 de març

Aquesta temporada presentem una novetat per als joves menors de 25 anys: a partir d’aquesta temporada qualsevol menor de 25 anys es podrà beneficiar de fins a un 50% de descompte (vegeune les condicions al web) . http://www.tnc.cat/ca/descomptes-joves

fins a un 50% descompte


SECUNDÈRIA 154/MARÇ 2011 CULTURA

AGENDA/març 2011

11

L’opinió dels alumnes

MÚSICA I TEATRE I POESIA I CIRC I FIRES I CONFERÈNCIES I EXPOSICIÓ

Glòria Macià i Muñoz

µµDies: 06-04-2011

Justin Bieber Concert

Palau Sant Jordi Passeig Olímpic, 5-7 Barcelona www.bsmsa.cat

Seguretat viària µµDies: 18-03-2011

µµDies: 23-03-2011

Howl

Pau Vallvé

Cinema-Estrena

Concert

http://www.tellingpictures.com/films/

Heliogàbal

show/howl

C/Ramón y Cajal, 80 08037 Barcelona www.heliogabal.com

µµDia: fins el 03/06/11

LA TROBA KUNG-FÚ

Els joves som egoistes! Bé, si més no aquesta és la nostra fama... Apuntem a l’agenda de l’insti els dies que queden per poder tenir 16 anys i llavors, pam!: carnet de moto. Sí, potser és veritat que tothom s’ha empollat de memòria el manual i, a la tercera, es treu també la part pràctica, però després..., a la vida real ¿qui no té un dia en què es descuida els casc, o bé que fa tard i ha de córrer una mica més del compte? Qui no s’ha saltat mai un semàfor en vermell perquè «no venia ningú»? O anys després, qui no ha passat de posar-se el cinturó perquè, total, «eren un parell de cantonades»?

Concerts

19 de març, Hospitalet, Salamandra 1 d’abril, Maspujols, Sala Municipal 2 d’abril, Garcia, Sala Municipal 9 d’abril, Manresa, Sala Stroika 15 d’abril, Lliçà d’Amunt, Ateneu Aliança 23 d’abril, Cadaqués, La sala 1 de juny, Barcelona, Sala Apolo 3 de juny, St. Esteve de Palautordera, Circ cric www.latrobakungfu.net

µµDies: 29-03-2011

Gilberto Gil Concert

Palau de la Musica Catalana C/Sant Pere Mas Alt s/n 08003 Barcelona

L’altre dia vaig pensar en les probabilitats que tenia de ser rica, per ser concrets un 6 × 10–6 % de probabilitats... Sí, què passa?! Somiar és de franc... Ara, si la teva pregunta és «quantes probabilitats tinc de tenir un accident?», tu tens bastants més números que jo: quants? Doncs, mira, segons un estudi recent de l’Institut de Seguretat Viària de la Fundació Mapfre, ho tens força fàcil: un 7%. Només? Bé, pots augmentar les probabilitats de tenir un accident en un 16,5 % si és divendres, o en un 26% si és el primer any que tens el carnet. Ara bé, si et vols assegurar el premi, el millor que pots fer és posar-te a córrer de nit i borratxo i —per què no?— en contrasentit I, posats a fer-ho, fem-ho bé: no et posis casc, passa del cinturó, de les normes de trànsit, del que et diguin els teus pares... Llavors segur que tindràs el premi: unes vacances pagades per a sempre més! Oh, i et deixaran triar hotel, i fins i tot les vistes: podràs escollir entre el cementiri de Sabadell, el de Llagostera, el de Lleida... Tot un veritable luxe...!

www.palaumusica.org

µµDies: 29-03-2011

Roger Waters Concert

Spalau Sant Jordi C/Passeig Olímpic, 5-7

Potser el problema de tot plegat és que si jo no compro números, mai no em tocarà la loteria; i que si tu fas el mateix tampoc no tindràs un accident. Tots coneixem massa persones estimades, persones que trobaríem moltíssim a faltar si un dia desapareguessin, encara que potser no seria fins llavors que ens n’adonaríem. I elles a nosaltres també ens necessiten.

Barcelona www.bsmsa.cat

deria.cat


Secundèria 154  

Revista gratuïta per estudiants de secundaria

Secundèria 154  

Revista gratuïta per estudiants de secundaria

Advertisement