Page 1

TENIR PRESENT QUE SOM MODELS I HEM DE PREDICAR AMB L’ EXEMPLE

ACTUAR CONJUNTAMENT SENT COHERENTS ENTRE EL QUE FEM I EL QUE DIEM I SER CONSTANTS EN EL TEMPS

SABER VALORAR LES CONDUCTES ADEQUADES I TAMBÉ ELS SENTIMENTS I LES EMOCIONS

CREAR UN CLIMA DE CONFIANÇA AFAVOREIX LA COMUNICACIÓ A TOTES LES EDATS

DONAR-NOS TEMPS PER PENSAR I NO PRECIPITAR-NOS EN ALLÒ QUE DIEM O FEM

SABER RECONÈIXER ELS ERRORS I ACCEPTAR LES DIFERÈNCIES


A quest és un material elaborat amb les aportacions de totes les persones que participen de l’Espai de Debat Educatiu i té la intenció de ser una eina quotidiana que ens

serveixi de guia dins de l’àmbit familiar, escolar, sanitari i tots aquells espais on s’interactuï amb infants de 0 a 12 anys. L’arbre de Begues es presenta amb una informació que esperem que us sigui d’utilitat per ajudar-vos en la tasca educativa de fer créixer els nostres infants i joves fomentant la seva autonomia personal com un dels pilars importants que faciliten el seu creixement. A la copa de l’arbre trobareu unes pomes que donen uns consells bàsics tant per als adults com per als infants de com poder dur a terme la nostra tasca educativa dia a dia. Al tronc de l’arbre haureu d’enganxar el full que trobareu adjunt. Un cop doblegat el full veureu quatre franges diferenciades que si les obriu per l’edat corresponent podreu trobar tres aspectes bàsics en relació al tema que ens ocupa, l’autonomia personal, i a la part esquerra exemples d’habilitats concretes que els infants poden realitzar en acabar la franja corresponent. En cada apartat hi ha un espai buit perquè pugueu afegir allò que considereu adient per a cada infant. Pengeu l’arbre en un lloc visible per poder-lo consultar sempre que calgui.

ESPEREM QUE US AJUDI EN L’APASSIONANT TASCA D’EDUCAR. AQUEST MATERIAL HA ESTAT ELABORAT A L’ESPAI DE DEBAT EDUCATIU DE BEGUES PELS DIFERENTS AGENTS EDUCATIUS I LES FAMÍLIES DEL POBLE.

El joc és una eina d’aprenentatge que ajuda els infants a expressar i elaborar sentiments. (És molt important dedicar-li una estona al dia) Començar el dia sense presses ens ajuda a planificar-lo i viure’l amb tranquil·litat. (Esmorzar junts al matí és una bona estratègia)

CONSELLS PER VIURE I GAUDIR EN FAMÍLIA espai de debat educatiu

3

Els neguits s’exterioritzen a la nit, un acompanyament tranquil i decidit facilita el descans nocturn. (Explicar un conte pot ser un bon ritual)

autonomia personal

1 2 3

CrÉixer en

Profile for Espai de Debat Educatiu Begues

Arbre autonomia  

arbre autonomia

Arbre autonomia  

arbre autonomia

Profile for edebegues
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded