Page 1

Clubblad van GV Olympia Landgraaf Editie 2, mei 2014

Olympia’s World

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 1


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 2


Inhoud Inleiding

4

Bestuurlijk en technisch nieuws

6

Even achterom kijken

8

Agenda

28

In de schijnwerper

31

Uit de oude doos

35

Proficiat met je verjaardag

37

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 3


Inleiding Inleiding In deze tweede editie van het clubblad staan we uitgebreid stil bij de basis van onze vereniging, de recreanten. Onder meer met het Meisjes Turn Toernooi, gehouden in sporthal ‘in de Bende’ en de nieuwe hiphop lessen. Bijzonder trots zijn we op de feestelijke afsluiting van de gehandicaptengym, een prachtige samenwerking met de Jan Baptistschool en de stichting Special Heroes. En zelfs een televisie-optreden is ons tegenwoordig niet vreemd. Zo was Joyce Vliegen eind maart samen met de gehele acrogroep aanwezig bij TV Limburg, waar Joyce in een mooi interview uitleg gaf over acrogym in onze vereniging en de diverse teams een demo verzorgden. Op de Lokale Omroep verscheen een mooie reportage over het project gehandicaptengym, waarin Math Vankan aan het woord kwam om tijdens de diploma- uitreiking van de gehandicaptengym uitleg te geven over het verloop van het project en de doelstellingen ervan. We hebben geprobeerd vooral ook veel foto’s op te nemen en het tekstgedeelte wat te beperken. Bij de artikelen van de carnaval, de gehandicaptengym en het TV-optreden staat linkjes naar de uitzendingen. Veel leesplezier, maar vooral ook veel kijkplezier.

Planning van de volgende edities Dit jaar zullen we als vertrouwd weer 5 edities van ons clubblad uitbrengen. De resterende edities staan hieronder vermeld. Jullie bijdrage is zeer welkom. Graag artikelen en foto’s uiterlijk twee weken voorafgaand aan de publicatiedatum aanleveren, anders lukt het helaas niet om ze mee te nemen.  editie 3, publicatiedatum 1 juli 2014  editie 4, publicatiedatum 1 oktober 2014  editie 5, publicatiedatum 15 december 2014

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 4


Steun onze adverteerders Bij deze een verzoek om bij uw aankopen – waar dat zo uitkomt - rekening te houden met de bedrijven die ons steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Redactie Wij vertrouwen erop u weer een prettig leesbare editie van het clubblad te hebben bezorgd. Uw opmerkingen (ook uw kritische kanttekeningen) zijn welkom! Gebruik hiervoor s.v.p. het volgende e-mailadres: redactie@olympialandgraaf.nl. Ook kunt u rechtstreeks met een van de redactieleden contact opnemen: Natasja Jongen (natasja.jongen@olympialandgraaf.nl) Frans Erkens (frans.erkens@olympialandgraaf.nl) Eddy Toonen (eddy.toonen@olympialandgraaf.nl)

Overige redactiemedewerkers Van links naar rechts: Wendy Houben (evenementen), Lucienne Janssen (evenementen), Mario Sweelssen (groepsspringwedstrijden), Joyce Vliegen (acrowedstrijden) en Marjo Vaessen (advertenties).

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 5


Bestuurlijk en technisch nieuws Spek jouw club! Ook dit jaar organiseert de Rabobank Parkstad weer de Clubkas Campagne, waarmee alle verenigingen in onze regio in totaal € 150.000 kunnen ontvangen. Ook Olympia Landgraaf doet weer mee aan deze campagne. Vorig jaar heeft Olympia maar liefst ruim € 1.200 euro met dank aan jullie hulp opgehaald. Hopelijk lukt het dit jaar tenminste net zo goed.

Stemmen Van 21 mei tot en met 2 juni mogen alle leden van Rabobank Parkstad vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 150.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij, Olympia Landgraaf, ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is. Vorig jaar hebben we maar liefst 143 stemmen ontvangen.

Oproep aan alle leden Jullie begrijpen dat deze financiële bijdrage voor Olympia heel belangrijk is. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan Olympia Landgraaf tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Kijk voor meer info over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/parkstadlimburg. Uiteraard zullen jullie nog een mail van ons ontvangen als er gestemd kan worden. Bedankt voor jouw steun! Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 6


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 7


Even achterom kijken Zondag 2 maart en dinsdag 4 maart

Carnaval! Olympia was uiteraard weer aanwezig tijdens het carnavalsfeest in Waubach (zaterdag 2 maart) en Nieuwenhagen/Schaesberg (dinsdag 4 maart). Verderop een foto impressie. De foto’s zijn afkomstig van de opname van TVL. Zie ook het filmpje op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_Jau15hAKGM (google op carnaval 2014 Landgraaf). De hossende groep van Olympia komt vanaf 1:11:40 uur in beeld.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 8


Zaterdag 15 maart

Start hiphop @ Olympia Olympia is twee nieuwe, jonge trainers rijker. Mitchel de la CombĂŠ en Jeroen Janssen (beiden 16 jaar oud) gaan hiphop- en breakdancelessen geven in de sporthal van Olympia. Vanaf 15 maart jongstleden zijn de twee iedere zaterdag anderhalf uur aan de slag met hun hiphop moves. De lessen zijn voor iedereen en voor alle leeftijden. Op speciaal verzoek is de aanvang van de lessen verschoven naar 11.00 uur. Heb je interesse, kom dan eens langs en doe mee. Of stuur een mailtje naar info@olympialandgraaf.nl.

Hiphop is ontstaan in het straatleven van Amerika. Eerst waren dit losse passen en later werd dit een echte dansstijl. Hiphop ontwikkelde zich rond 1970 verder. Omstreeks 1990 en 2000 is het commerciĂŤler geworden. Sindsdien zijn we vaker hiphop moves gaan zien in videoclips. En geleidelijk zijn ook steeds meer mensen in Nederland het gaan doen. Breakdance (ook wel genaamd B-boying) is een deel van de hiphopcultuur samen met rap, dj-en en graffiti. De dansstijl bestaat grofweg uit toprocks (staand dansen), footworks

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 9


(vanuit gehurkte positie), Powermoves en freezes(poses). Bij breakdance gaat het erom dat je een eigen stijl creëert door creatief na te denken op je eigen manier. Er wordt vooral gewerkt aan kracht, lenigheid en creativiteit.

Even voorstellen: Mitchel de la Combé: Hey ik ben Mitchel de la Combé. Ik ben 16 jaar oud en kom uit Landgraaf. Ik ben iemand die echt van dans houd. Ik kan de hele dag door dansen. Ik vind freestylen het leukst om te doen. Hierbij probeer ik dan ook altijd verschillende stijlen door elkaar te gooien. Verder over mezelf: ik volg de opleiding CIOS dans. Daarnaast volg ik zelf nog lessen hiphop, breakdance en jazz. Jeroen Janssen: Mijn naam is Jeroen Janssen. Ik ben 16 jaar, mijn passie is breakdance, dat ik nu ongeveer 4 jaar beoefen. Vroeger heb ik ook regelmatig hiphop gedaan. Ik zit in een breakdance crew genaamd ‘’HeerlenF#ckingCity’’ en wij doen ook regelmatig mee aan wedstrijden. Volgend schooljaar begin ik aan de opleiding CIOS dans. Mijn doel met lesgeven is dat leerlingen zich uiten in dans en creatief denken.

Kom kijken en doe mee! Iedere zaterdag vanaf 11.00 uur in de sporthal van Olympia. Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 10


Zondag 23 maart

Zilver en brons in Zwolle voor acro A/B Op zondag 23 maart vond de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen plaats voor de A/B teams van Olympia Landgraaf. Doel van deze wedstrijd was het behalen van de NK limiet om in juni deel te mogen nemen aan het NK acro in de Ahoy te Rotterdam. In januari en februari lieten de vier teams die in actie kwamen al zien dat ze in Limburg op eenzame hoogte staan en ook in Zuid-Nederland werd er goud, zilver en brons behaald. De wedstrijd in Zwolle was de eerste krachtmeting met de rest van Nederland.

Op de foto Gwenny Wita, Celine Hamers en Byonce Ploum. Goed voor zilver!

Op zondagochtend waren eerst de B trio’s aan de beurt. Anouk Bonten, Chelsea Smeets en Daphne Snackers lieten twee mooie oefeningen zien. In de tempo- oefening maakten zij als enige team vier verschillende dubbele salto’s in gehurkte en gehoekte vorm. Tijdens de balansoefening maakten zij vooral met hun eerste toren veel indruk. Door een wat mindere choreografie behaalden de dames toch maar de 6e plek, waardoor zij helaas 0,3 punt tekort kwamen voor de NK limiet. Zij hebben echter nog twee kansen om de limiet te halen. De verwachting is dat dit nog wel zal gaan lukken. In dezelfde categorie kwamen Jennifer Jansen, Claudia Kohnen en Kelly Kusters uit. Na de tempo-oefening stonden zij op een vierde plek. Vertrouwen in elkaar hebben en eruit halen wat erin zit moeten de meiden gedacht hebben, want met de hoogste balansscore

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 11


van de dames B trio’s werkten zij zich op naar een 3e plek en een mooie verdiende bronzen medaille. Gwenny Wita, Celine Hamers en Byonce Ploum werden eerder dit seizoen al Zuid- Nederlands kampioen bij de B trio’s. Deze keer turnden zij weer zeer stabiel. Twee mooie, strakke oefeningen en een zilveren medaille was het resultaat. ’s Middags mocht het A junioren trio de vloer op. De jonge dames moesten het opnemen tegen vier teams die zich allemaal probeerden te kwalificeren voor het WK acro. Het team bestaande uit Femke Feiter, Naomi Waterreus en Lynn Arnoldussen begon ijzersterk aan hun tempo-oefening. Zij maakten als eerste element een tsukahara waarmee ze de geschiedenisboeken van de acro ingaan, want nog nooit eerder heeft een Nederlands acroteam dit op een wedstrijd laten zien. Vervolgens werd er een stabiele balansoefening neergezet. Op dat moment stond het team op een 2e plaats. De combinatie-oefening was niet geheel vlekkeloos, maar de voorsprong was al ruim, waardoor de 2e plek niet meer in gevaar kwam.

Weekend van 22 en 23 maart

Acrogroep te gast bij TV Limburg

Interview met Joyce Vliegen met op de achtergrond een deel van de arogroep

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 12


In het weekend van 22 en 23 maart is doorlopend het programma Sportarena uitgezonden bij TV Limburg. Onze vereniging was uitgenodigd als sportvereniging van de week. Het complete acroteam en leiding was uitgenodigd en veelvuldig in beeld tijdens het interview van Maurice Graef – oud-profvoetballer van onder meer Roda JC en VVV – met de speciale gasten Ron Elsen (trainer MVV) en Joeri Verlinden (zwemmer). Maar ook onze Joyce Vliegen, die vol trots een mooie kijk gaf van onze sportvereniging. Klik op onderstaande link om het interview terug te zien: http://www.tvl.nl/nl/tvl-sportarena/sportarena/elsenverlinden-en-de-hal-open-darts/#.U17Iy146JTA

Zondag 30 maart

Goud voor jongens tijdens turnontmoeting in Brunssum Op zondag 30 maart werd de Turnontmoeting gehouden te Brunssum. In deze wedstrijd nemen de recreatieve groepen van een aantal Zuid-Limburgse gymnastiekverenigingen het tegen elkaar op. Het wedstrijdprogramma omvat lange mat, brug, rek en sprong en dient voor de getalenteerde gymnasten als mogelijke opstap naar het divisie turnen, terwijl voor alle deelnemers het plezier in turnen voorop staat. Olympia nam in Brunssum alleen deel met een jongensteam, omdat de meisjes op zondag 6 april al een wedstrijd hebben, het Meisjes Turn Toernooi, dat plaatsvindt in sporthal de Baneberg in Landgraaf. Om in aanmerking te komen voor een eerste plaats moeten de teams minimaal 206 punten bij elkaar turnen. De jongensgroep van Olympia bestaande uit Stijn van Vliet, Mika Doveren, Adam Mourchid, Sem Vasmeer en Tygo Visser was ingeschreven op niveau 15+ verplichte oefenstof. Voor Mika Doveren was de wedstrijd extra spannend, want hij nam voor het eerst deel aan een wedstrijd. In een volle zaal met veel meegereisde supporters van de vele jonge turnertjes en turnstertjes lieten de jongens van Olympia op de vier onderdelen prima oefeningen zien, die hun een totaalscore opleverde van 221,20 punten. Met deze prachtige score wisten zij beslag te leggen op de 1ste plaats.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 13


Met blije gezichten en een turndiploma rijker mochten de jongens huiswaarts keren. Zij kunnen nu hun pijlen richten op de volgende turnontmoeting, die in november zal plaatsvinden. Doelstelling is dan op hun wedstrijd op niveau 13 te turnen, maar liefst 2 niveaus hoger dan nu het geval was.

De succesvolle jongensgroep van Olympia Landgraaf. Vlnr: Mika Doveren, Adam Mourchid, Stijn van Vliet, Loek Lutgens (assistent-leider), Sem Vasmeer en Tygo Visser.

Zaterdag 29 en zondag 30 maart

Topprestaties tijdens districtswedstrijd C/D/E in Breda Op zaterdag 29 maart vond de districtswedstrijd acrogym plaats. Plaatsing voor de landelijke halve finale die op 10 en 11 mei worden gehouden was het voornaamste doel van deze wedstrijd.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 14


Als eerste kwam het junioren E damespaar in actie, bestaande uit Esmee Bonten en Sanne Koch. De meiden lieten een mooie oefening zien die bekroond werd met een goede score. Met een score van 25.500 werd dit team knap 6e van de 23 teams. Helaas gingen de eerste 5 teams door naar de halve finale waardoor het team nu eerste reserve staat. Vervolgens was het de beurt aan de trio’s. Het damestrio E junioren, Darja Koullen, Senna Aussems en Verena Franck behaalde een score van 26.100 en dit was goed voor een gouden medaille. Het damestrio E senioren, Carmen Houben, Luna Aussems en Danee v.d. Broeck moet gedacht hebben wat die kunnen dat lukt ons ook want ook dit team haalde een score van 25.850 en werd eerste. Tenslotte was het D damestrio bestaande uit Mechel Borjans, Tessa Koch en Roos Theunissen aan zet. Met een score van 25.900 behaalde ook dit Landgraafse team goud en was daarmee automatisch geplaatst voor de volgende ronde. Pech was er voor Floris van Vliet en Renée Hamers. Tijdens de laatste training voor de wedstrijd liep Renée een blessure op waardoor deelname helaas niet mogelijk was. Dit betekent dat zij de rest van het seizoen niet meer in actie zullen komen tijdens officiële KNGU wedstrijden. Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 15


Op zondag 30 maart waren de 3 C teams aan zet. Ge誰nspireerd door de prachtige prestaties van de vorige dag wisten alle drie de teams zich te plaatsen voor de halve finale te Zwolle. Nanja Adema en Kyra Nieuwkamer turnden tot nu toe hun beste wedstrijd van het seizoen. Twee mooie oefeningen werden goed beoordeeld door de jury en een mooie zilveren medaille volgde. Het C trio, Keelin Dautzenberg, Amy Doornbos en Jaimy Eymael liet een mooie tempooefening zien, die beoordeeld werd met een score van 25.250. De balansoefening werd nog stabieler geturnd en met een score van 25.550 en een totaalscore van 50.800 legden zij beslag op een verdienstelijke 5e plek. Zij moesten een top 10 klassering halen om door te mogen naar de volgende ronde. Ook het trio Jessica Paulus, Chiara Houben en Marilien Morzolla moest die top 10 klassering halen. Zij turnden stabiele elementen, maar lieten hier en daar een steekje vallen v.w.b. de choreografie. Desondanks wisten deze meiden zich toch te plaatsen voor de volgende ronde. Een 7e plek en voldoende leermomenten was hun resultaat. Wederom waren de trainers ontzettend tevreden met de behaalde resultaten: 1 team reserve en de rest allemaal geplaatst. Een geweldige prestatie.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 16


Zondag 6 april

Supergezellig meisjesturntoernooi in Landgraaf In een bomvolle sporthal de Baneberg in Landgraaf vond op zondag 6 april het meisjesturntoernooi plaats. Olympia Landgraaf ontving er diverse Zuid-Limburgse gymnastiekverenigingen, de Gulpener Turnclub, de Landgraafse zustervereniging PH DES, Juventa Margraten, Balans Kerkrade en SVE Eygelshoven om met elkaar de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Ongeveer 220 meisjes uit de recreantenafdelingen van de deelnemende verenigingen zetten hun beste beentje voor om de meegereisde supporters – veelal hun papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes – hun kunnen te tonen op lange mat en minitrampoline. Geen wonder dat het een geanimeerd gebeuren werd in Landgraaf. Bij de prijsuitreiking bleek dat alle verenigingen wel hier of daar een prijsje in de wacht hadden gesleept, de ene wat meer dan de andere, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat is er mooier dan dat alle kinderen, hun supporters en de leiding met een voldaan gevoel huiswaarts keren en dat was zeker het geval.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 17


De jonge turnstertjes in leeftijd variĂŤrend van 6 tot 12 jaar ontmoeten elkaar weer in het najaar, maar dan bij Balans in Kerkrade, Gegarandeerd wordt het dan weer een leuke, gezellige en sportieve wedstrijdmiddag.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 18


Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 19


Zondag 6 april

Toestelturnen heren levert Olympia drie titels op Op zondag 6 april werd in Budel de finalewedstrijd gehouden voor het Limburgs kampioenschap toestelturnen heren alle divisies. De jongens van Olympia hadden in de twee voorgaande wedstrijden al mooie prestaties neergezet en op verschillende niveaus een flinke voorsprong opgebouwd. Tijdens de finale moest het karwei wel nog even worden afgemaakt.

De eerste Olympiaan die in actie kwam was Lukas M端ller, uitkomend in de 7e divisie, instap 1, niveau 14. Hij turnde een constante wedstrijd, die hem brons opleverde. Freek Regtop die op hetzelfde niveau turnt als Lucas startte aan de wedstrijd met een voorsprong van 7 punten op nummer twee. Hoewel zijn prestatie tijdens de finale iets achterbleef werd Freek met gemak Limburgs kampioen in zijn klasse, een titel die hem eigenlijk al niet meer kon ontgaan.

Alec Swaalf, uitkomend in de 7e divisie, instap 2, niveau 14 had de twee voorgaande wedstrijden al gewonnen en een voorsprong opgebouwd van maar liefst 12 punten op nummer 2. Ook in de finalewedstrijd bleef hij de concurrentie de baas en veroverde hij met vlag en wimpel het Limburgs kampioenschap.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 20


De volgende turners van Olympia waren Cianan Dautzenberg en Maxim van Vliet, die op het iets hogere niveau 13 uitkwamen. Maxim stond na de twee voorgaande wedstrijden op plaats twee en moest in de finalewedstrijd proberen deze plek vast te houden. Dat lukte hem ruimschoots, hoewel hij iets van zijn opgebouwde voorsprong moest prijsgeven. Een mooie zilveren plak voor Maxim dus. Cianan had al een voorsprong van 13 punten opgebouwd, waardoor hem de titel al eigenlijk niet meer kon ontgaan. Toch was het nog even spannend, want hij kampte met een blessure, die mogelijk roet in het eten kon gooien. Na het inturnen werd besloten om toch deel te nemen aan de wedstrijd. En omdat deze wedstrijd - ondanks de pijn - prima verliep kon Cianan zijn titel veilig stellen.

Op niveau 12 kwamen Dion Swaalf en Floris van Vliet namens Olympia in actie. Dion stond na de twee voorwedstrijden op plaats vier. Hij slaagde er helaas niet in hier nog verandering in te brengen en moest uiteindelijk genoegen nemen met de meest ondankbare plek.

Floris turnde een strakke wedstrijd en leek aanvankelijk voor een verrassing te gaan zorgen door alsnog een plaats te klimmen in het klassement. Later in de wedstrijd ging het iets minder, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een overigens zeer fraaie 3e plaats, brons voor Floris dus. Daan Lanters, uitkomend in de 3e divisie niveau 11, was de laatste Olympiaan die in actie kwam. Daan turnde een stabiele wedstrijd, waarin hij de bronzen plak voor zich opeiste. Voor hem is dat een mooie opsteker voor de landelijke finale op 10 mei in Nijverdal, waaraan Daan deelneemt.

Samenvattend mag Olympia zich gelukkig prijzen met de behaalde resultaten met maar liefst drie Limburgse titels als meest aansprekend uithangbord. Maar beschouwen we de derde wedstrijd en de uiteindelijke klasseringen in zijn geheel, dan zien we dat de Olympianen maar liefst zeven bronzen, twee zilveren en vijf gouden medailles in de wacht sleepten, een prestatie waarop de gymnasten, hun leiding en alle Olympianen trots kunnen zijn.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 21


Donderdag 10 april

Feestelijke afsluiting gehandicaptengym Maar liefst 60 leerlingen waren samen met hun ouders uitgenodigd tijdens de feestelijke afsluiting van de gehandicaptengym bij Olympia. Zo’n 6 weken lang hebben onze sportieve gasten zich iedere donderdag kunnen uitleven bij Olympia onder leiding van Jolanda Hannemann en Math Vankan. Zondermeer een succesvol initiatief samen met de Jan Baptist school uit Kerkrade.

Busbedrijf Slangen heeft geheel belangeloos een bus beschikbaar gesteld om alle sportlieden op te halen en veilig naar huis te brengen van en naar deze instuif. Hulde. De feestelijke afsluiting vond plaats in bijzijn van de wethouders Caroline Szalata en Leo Jongen van Kerkrade, de wethouders Freed Janssen en Harrie Erkens van Landgraaf en Connie Wezeman, regionaal projectleider Special Heroes van de overkoepelende stichting. Om 12 uur ontvingen alle gymnasten onder luid applaus hun felbegeerd diploma. Het laatste woord was aan directeur Ilja Theunissen van de JanBaptistschool, die woorden van lof sprak aan het adres van Olympia en bovenal Math Vankan en Jolanda Hannemann bedankte, de kartrekkers van dit gebeuren aan de zijde van Olympia.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 22


Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 23


Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 24


Zaterdag 12 april

Tweede plaatsingswedstrijd acro A/B te Zwolle Afgelopen zaterdag 12 april was het tweede kwalificatie moment voor een finaleplaats in juni voor het Nederlands kampioenschap in de Ahoy te Rotterdam. De acroteams van Olympia Landgraaf presteerden deze keer wederom goed. Tijdens de eerste kwalificatie in Zwolle, eind maart, hadden drie van de vier teams

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 25


de limiet al gehaald. Deze keer behaalden alle vier de teams de NK limiet waardoor de teams zo goed als zeker zijn van een plek in de finale.

Bij de damestrio’s B ging het goud naar Gwenny Wita, Celine Hamers en Byonce Ploum. Brons was er - net zoals tijdens de eerste kwalificatie - voor Jennifer Jansen, Kelly Kusters en Claudia Kohnen. Een stabiele tempo-oefening en een mooie balansoefening hield het trio nipt van het zilver af. Daphne Snackers, Chelsea Smeets en Anouk Bonten turnden eveneens een super goede wedstrijd. Dit Landgraafse team eindigde op een keurige 4e plek. Van de veertien teams waren plek 1, 3 en 4 voor Olympia. Het juniorenteam A bestaande uit Femke Feiter, Naomi Waterreus en Lynn Arnoldussen maakte een fout in hun eerste oefening, waardoor een flinke aftrek volgde. Een goede klassering was hierdoor verkeken. Toch liet het team zien dat het zich kan herpakken na een fout. Een sterke tempo- en combinatieoefening gaven het team weer voldoende vertrouwen om de komende weken hard door te trainen om straks tijdens het NK een podiumplek te veroveren. Deze keer bleven zij steken op een 5e plek.

Kelly Kusters, Claudia Kohnen en Jennifer Jansen

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 26


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 27


Agenda Bijgaand een overzicht van de activiteiten in de periode mei en juni.

wanneer

Wat

01-05-14

Jubilaris Peter Smeets - 50 jaar (1-1-1964)

10-05-14

NK springen finale bondskampioenschap

waar

Nijverdal

(4e divisie) 10-05-14

1/2 finale acro (C niveau)

Zwolle

11-05-14

1/2 finale acro (DE niveau)

Zwolle

11-05-14

IDA Danswedstrijd d'r SVV

Eygelshoven (NL)

18-05-14

IDA Danswedstrijd DK ism TSG Rot Weisse

J端lich (DE)

Funken G端sten 24-05-14

Finale Groepspringen C-niveau

Landgraaf

24-05-14

NK springen finale bondskampioenschap

nog niet bekend

(1e, 2e en 3e divisie) 25-05-14

NK springen toestelfinale

nog niet bekend

bondskampioenschap (1e 2e en 3e divisie) 25-05-14

IDA Danswedstrijd NK/BK ism New Dance

Kortessem (BE)

Revolution 31-05-14

IDA Danswedstrijd EK ism Tanzsportclub

Lindlar (DE)

Lindlar 01-06-14

zwemmen

De Bende

01-06-14

Plaatsingswedstrijd acro (AB niveau)

Zwolle

07-06-14

NK acro (DE niveau)

Zwolle

10-06-14

Sportdag basisschool De speurneus

Olympiahal

14-06-14

Ahoy cup A-lijn jeugd, junioren en senioren

Rotterdam

21-06-14

NK acro (ABC niveau)

Rotterdam

22-06-14

NK acro (ABC niveau)

Rotterdam

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 28


Vanaf deze plek willen we graag aandacht vragen voor twee evenementen. Zondag 1 juni

Zwemmen in de Bende

De evenementencommissie heeft een leuk initiatief georganiseerd. Zwembad In de Bende is zondag 1 juni gereserveerd voor Olympia en iedereen is welkom. Je mag familie of vrienden gewoon meenemen. De entreeprijs is slechts 1 euro. Het zwemmen is van 13.30 tot 16.30 uur. Wacht niet te lang en meld je nog snel aan: info@olympialandgraaf.nl.

Verplaatst naar 2015

Summershow Olympia In het vorige clubblad hebben we aangekondigd dat deze zomer een summershow georganiseerd zal worden. Helaas gaat dit niet lukken en hebben we de zomershow moeten verplaatsen naar 2015.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 29


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 30


In de schijnwerper Keelin Dautzenberg, al 12,5 lid Deze keer zetten wij Keelin Dautzenberg in het zonnetje die haar 12,5 jarig jubileum bij onze vereniging viert. Eerder dit jaar, 15 februari om precies te zijn, bereikte Keelin deze mooie mijlpaal.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 31


Keelin was nog een klein meisje toen ze op 15 augustus 2001 lid werd van onze vereniging. Ze begon haar Olympia carrière bij de kleutertjes waar ze de smaak van het turnen al snel te pakken kreeg. Al snel trok de acro-gymnastiek ook haar aandacht en besloot ze naast het turnen ook te starten met acro. Dit betekende een hele hoop uurtjes aan training echter dat vond Keelin niet erg.

Een van de leukste ervaringen binnen Olympia vindt Keelin toch de optredens in Bürstadt en de leuke en gezellige sfeer die er tijdens deze dagen heerst tussen het team en leiding. Keelin heeft afgelopen jaar in Bürstadt zowel haar acro- als springkunsten laten zien en de keer ervoor heeft zij met de springgroep opgetreden. Momenteel vormt Keelin een acro trio met Amy en Jaimy en zijn zij volop aan het trainen voor de komende wedstrijden waarmee wij de dames natuurlijk heel veel succes wensen.

Naast trainen bij Olympia moet er ook nog gestudeerd worden. Keelin zit momenteel in haar laatste jaar van het VMBO en zal volgend schooljaar gaan studeren in Sittard waar zij de opleiding laboratoriumtechniek zal gaan volgen. Verder gaat Keelin heel graag met haar vriendinnen op pad om leuke dingen te ondernemen.

Wij wensen Keelin proficiat met haar jubileum en heel veel succes met het eindexamen en komende wedstrijden !!

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 32


Gouden jubilaris Peter Smeets (lid vanaf 1 mei 1964) In de volgende editie van ons clubblad besteden we uitgebreid aandacht aan het gouden jubileum van rasolympiaan Peter Smeets. Hierbij alvast een mooie foto van de jubilaris uit 1961, te midden van zijn ploeggenoten, vierde van rechts.

De trots van Nieuwenhagen: de gymnaestradaploeg van 1961. V.l.n.r. Leo Kampman, Guus Cremers, Arnold Stuart, Hans Vuist, Wiel Nieswand, Heinz Jorna, Martin de Kok, Hein Roelofs, Jan Römkens, Cor Vanovermeere, Willy Stuart, Willy Smeets, Peter Smeets, Jan Kessels, Eed Smeets en Thijs Spronck.

Overige jubilarissen van 2014 Onze Peter Smeets bijt de spits af als eerste jubilaris in 2014, maar er volgen nog een paar toppers. Wat te denken van Leo Kampman. Op 1 september is onze Lei maar liefst 65 jaar trouw aan onze vereniging. En 1 september moet wel een bijzonder goede datum zijn, want ook onze Hein Roelofs is op deze dag 65 jaar lid van onze vereniging. Wiel Nieswand is blijkbaar “een blokje omgelopen” want hij is precies een dag later, 2 september, 65 jaar lid van onze vereniging. Kortom, na de zomer kunnen we een mooi eresaluut afvuren voor deze drie clubiconen. Een maand later, 1 oktober om precies te zijn, staat de huldigingscommissie aan de deur bij Maurice Maar die dan zijn 40 jarig jubileum viert.

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 33


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 34


Uit de oude doos Het jaar 1955 Voor deze ene keer geen oude herinneringen in deze rubriek. Maar niet getreurd, voor de volgende editie zal Frans Erkens weer de archieven doorpluizen op zoek naar leuke interessante nieuwsfeiten uit onze rijke geschiedenis en uiteraard veel nostalgische foto’s. Als teaser, bij deze alvast een leuke foto uit de schoendoos ‘1955’. We maken er een kleine quizvraag van: herkennen jullie de personen op deze foto? In de volgende editie van het clubblad (juli) krijgen jullie de antwoorden. Onderstaande foto is niet zo heel duidelijk, maar misschien herkennen de ouderen onder ons toch wel enkele mensen op deze foto, die genomen is in zaal Storms, ons toenmalige clublokaal. Wie de meeste goede antwoorden uit de hoge hoed weet te toveren, trakteren wij op een lekkere fles troostrijk vocht. Stuur je oplossing naar Frans Erkens, e-mail: franserkens@ziggo.nl of bel even en geef je antwoorden telefonisch door (045-5315147).

Wie is de rekturner?

Wie zijn de toeschouwers (vlnr), beginnend bij de persoon links van de rekturner?

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 35


Met dank aan onze sponsors

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 36


Proficiat met je verjaardag Vanaf deze plek feliciteren we graag onze leden met hun komende verjaardag. Proficiat en een fijne dag.

Naam

Achternaam

Verjaardag

Maria

Gerards - Aretz

1 mei

Stijn

Van Vliet

1 mei

Romy

De Groot

3 mei

Natasja

Jongen

3 mei

Mechel

Borjans

4 mei

Mika

Doveren

4 mei

Kyra

Vanovermeere

5 mei

Pieke

Van de Ven

7 mei

Dimphy

Arets

8 mei

Marilien

Marzolla

11 mei

Wendy

Houben - Hendriks

12 mei

Anjes

Bringmann - Rosenboom

13 mei

Naomi

Dassen

13 mei

Cindy

Schmitz

13 mei

Jana

Vermeulen

13 mei

Tiny

Timmermans - Hendriks

15 mei

Danee

Van der Broeck

17 mei

Evy

Kochen

18 mei

Tillie

Korach - Stienen

18 mei

JosĂŠ

Ackermann

19 mei

Els

Hodenius

19 mei

Lukas

MĂźller

19 mei

Mikki

Quaden

20 mei

Verena

Franck

21 mei

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 37


Naam

Achternaam

Verjaardag

Noa

Winkens

22 mei

Luna

Aussems

23 mei

Alicia

Malensek

23 mei

Sanne

Cox

24 mei

Geordy

Lardenoije

24 mei

Lieke

Ekhart

26 mei

Myrthe

Fischer

26 mei

Peter

Houben

27 mei

Nils

Paffen

27 mei

Martin

Kowalski

29 mei

Frederique

Van der Burgt

30 mei

Jose

Lemmen - Gerards

30 mei

Ria

Weerts

30 mei

Benthe

Duijzings

1 juni

Jaida

Ngodizi

4 juni

Gwenny

Wita

5 juni

Els

Vankan - Post

8 juni

Ron

Bitter

9 juni

Truus

Lhomme - Heynen

10 juni

Tiny

Stormen - Vankan

12 juni

Al

Herings

15 juni

Dunya

El hassouni

18 juni

Jinte

Vaessen

19 juni

Deborah

Hendrix

20 juni

Jamie

Luit

20 juni

Aisa

Ploum

20 juni

Lois

Ploum

20 juni

Jentl

Van der Leek

21 juni

Nina

Stoffers

21 juni

Jenny

Gillessen

23 juni

Anne

Nievelstein

25 juni

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 38


Naam

Achternaam

Verjaardag

Cady

Dassen

26 juni

Keelin

Dautzenberg

26 juni

Demi

Jurgen

27 juni

Miranda

Nieuwkamer

27 juni

AimĂŠe

Halmans

28 juni

Yvette

Tillmanns

28 juni

Alisha

De jong

29 juni

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 39


Onze hoofdsponsoren

redactie@olympialandgraaf.nl

Clubblad GV Olympia Landgraaf, editie mei 2014

Pagina 40

Clubblad olympia nr 2 mei 2014  

De redactie van GV Olympia Landgraaf presenteert met trots deze tweede editie van ons clubblad in 2014. Veel leesplezier.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you