Page 1

DET SKER I AALBORG ØST

// JANUAR - APRIL 2012 //

KNALLERTDRENGE VI HAR BANKET PÅ HJELMEN

NY SMØMMEHAL

MASSER AF MULIGHEDER FOR VANDHUNDE

KULTUR ER ET HIT SE HVAD DER SKER i KULTURKALENDEREN...

..BÅDE PÅ SOMALISK OG THAILANDSK


Hjertet i Aalborg Øst Forfatter: Trekantens leder Ingelise Pedersen

HVER UGE Hver MANDAG Kl. 10 - 14 Fri-Sundet Tambosundvej 41 kld : Kreativt værksted Kl. 14 - 16 Mellervangskolen Livemusik og indspilning i studiet - også torsdage. Kontakt Niels Sørensen på tlf.: 30 82 05 92 Kl. 14–17 Butik-Cafeen Syning Kl. 18.30 til 21.30 Krea-kilden Blåkildevej 67A Åbent Glasværksted Kl. 19-22 Butik-Cafeen Knipling - i lige uger (underviser til stede)

Hver TIRSDAG Kl. 10 Nr. Tranders Kirke Babysalmesang. Nyt hold starter 9. aug. Tilmelding på 9815 7205 Kl. 13-15.30 Butik-Cafeen Forskelligt håndarbejde Kl. 13.30 til 16.30 Krea-kilden Blåkildevej 67A Holdundervisning i glas. Tilmelding hos Birgith Droob på 40 20 51 46. Kl. 15 Globen Kom og Kvit - rygestop Kl. 16-18 Trekanten: Sprogcafé Kl. 16–20 Butik-Cafeen Syning (underviser til stede) Kl. 18.30 – 20 Skallerupvej/Skaloppen: Børnemix.

Da jeg for mere end 10 år siden fortalte, at jeg havde fået job på Trekanten og ville flytte til Aalborg Øst, rullede folk med øjnene og spurgte, om jeg da ikke havde hørt om alle problemerne derude. Nej, det havde jeg ikke! Jeg kendte hverken Aalborg eller Aalborg Øst. Jeg kom helt uden fordomme og glædede mig bare til at komme i gang. Og jeg har ikke fortrudt et øjeblik: Trekanten er en fantas-

REDAKTION: Sebbersundvej 2a 9220 Aalborg Øst

tisk arbejdsplads, og Aalborg Øst er et herligt sted at bo! Som leder af Trekanten har der lige fra starten været to ting, der lå mig på sinde. For det første, at Trekanten skal have tilbud til alle borgere. Sommetider spørger folk om Trekantens profil og tænker på særlige musikgenrer, målgrupper osv. Aalborg Øst er en bydel med rigtig mange forskellige mennesker, og netop derfor er mangfoldigheden af tilbud en del at Trekantens profil. Det passer til vores bydel. Og så skal vi jo heller ikke glemme, at Trekantens drift betales af kommunale skattekroner, dvs. tilhører os alle sammen! For det andet har det været vigtigt for mig, at både Trekanten og jeg personligt bidrager til en positiv omtale af Aalborg Øst.

Vi skal benytte enhver lejlighed til at fortælle de gode historier. Og vi må ikke lukke os om os selv som arbejdsplads eller bydel. Det er helt afgørende, at der kommer folk udefra, der får gode oplevelser med hjem samtidigt med at de ser, hvor grønt og dejligt, der er i Aalborg Øst. De er nemlig gode ambassadører for vores bydel! Privat har både min mand og jeg nydt at cykle på arbejde på det fantastiske stisystem i Aalborg Øst. Det går hurtigt, og man følger med i årstidernes skiften: Alt det grønne om sommeren, de skønne efterårsfarver, sne og rimfrost om vinteren, forårssolen og de første blomster. Aalborg Øst er en herlig bydel! Her er (næsten) det hele: Børnehaver, skoler og uddannelsesinstitutioner. Landsbyer

922O Aalborg Øst

trekanten bibliotek

Jannik: 20 81 04 64 info@9220.dk

& kulturhus

Frederik Alken (ansv) 9931 7612 fa-kultur@aalborg.dk

www.9220.dk

www.trekanten.info

med kirke og gadekær. Boliger for unge og gamle. Kulturhus, bibliotek og sportsaktiviteter. Og masser af mennesker, der vil gøre en forskel for deres bydel! Perspektiverne for Aalborg Øst er store. Boligforeningerne er i gang med omfattende byfornyelser og boligsocialt arbejde. Et stort hospitalsbyggeri tager snart sin begyndelse. Og Aalborg Øst indgår sammen med Klarup og Storvorde i en meget spændende plan for en international og bæredygtig forstad. Her skal Trekanten være et centralt mødested, hvor døren altid står åben, når vi som borgere vil låne en bog, gå på nettet, have råd og vejledning, drikke en kop kaffe eller have en god kulturoplevelse sammen med familie og venner!

Kvarterværkstedet Grethe: 99 31 76 16 gra-sbu@aalborg.dk kvarterloft@aalborg.dk www.kvarterloft.dk

Willy Brandts Vej 31 gigantium@aalborg.dk

Næste deadline er 12.marts for udgaven 1.april - 31.august. Henv. for annoncer ol. til Jannik eller Frederik


HVER UGE Retshjælp 1. tirsdag hver måned fra 15-18 på Trekanten

Hver ONSDAG Kl. 10-16 Butik-Cafeen Syning (underviser til stede kl. 11-15) Kl. 13-16 Lokalhistorisk forening, Kirkecenteret Lemvigvej 100. Åbent for alle Kl 14 - 22 Linedance på Trekanten

Hver TORSDAG Kl. 10 Globen - Aggersundvej 28 Stavgængere mødes Kl. 10 – 13 Krea-kilden: åbent kreativt værksted Kl. 13.30 - 16 Butik-Cafeen Patchwork (underviser til stede) Kl. 14 - 18 Trekanten Sundhedshjørnet har åbent - så besøg sundhedskonsulenten Kl. 17 – 19 Skallerupvej/Skaloppen: Lektiehjælp v/ Ungdommes Røde Kors

Hver FREDAG

Kl. 10-16 Butik-Cafeen Syning

Gigantisk svømmehal åbnet Spring ud i det! Otte baner på 25 meter ligger og venter på, at du kommer og leger, pjasker, sjasker og alt det, som glade børn og voksne nu finder på, når de slippes løs i et svømmebassin. Gigantium har nemlig åbnet for den nye svømmehal, som blev overdraget til borgerne 28. november. Ud over at give den gas i bassinet kan du springe fra vipper, nappe en tur på rutschebanen, eller måske prøve wellness-afdelingen med spabade, sauna og babylounge – og for de hårde (vand) hunde er der også mulighed for et modigt spring ud i koldtvandsbassinet. God fornøjelse.

GIGANTIUM SVØMMEHAL Billetsalg – tlf. 99 82 46 16 Åbningstider: Mandag kl. 7- 21 Tirsdag kl. 6-21 Onsdag kl. 7-20 Torsdag kl. 6-20 Fredag kl. 8-18 Lørdag kl. 9-17 Søndag & Helligdage kl. 9-17


JANUAR Kanalhuset Damstræde 48 Januar: FOTO-UDSTILLING “Mit Aalborg Øst”

Onsdag 4/1

kl. 20 Gigantium Arena Damehåndbold: ADH - Viborg Se mere på www.aalborgdh.dk

Torsdag 5/1

kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey Herning Se: /ishockey.aabsport.dk/

Fredag 6/1

Andre kulturer hitter Arrangementer hvor både danskere og udlændinge kan møde hinanden er noget der appellerer både til danskerne og de udlændinge der står bag arrangementerne. Både en Somalisk og en Thailandsk aften blev derfor store successer med totalt fyldte sale i både Globen og På Trekanten. Somalisk aften på Globen Over firs mennesker deltog i arrangement på Globen på Aggersundvej . Her stod den på somalisk mad i stride strømme, forrygende foredrag, dans og musik, og mange mennesker fra forskellige dele af verden. Det var Qvindeforeningen der kunne byde velkommen til et arrangement, der også var noget for dem, som normalt ikke deltager i julefrokoster eller andre traditionelle arrangementer.

Thailandsk på Trekanten ”Swadiwe khab” var den hilsen man blev mødt med på Trekanten den første dag i julemåneden. Det betyder ”goddag” på Thai, og anledningen var at det denne gang var Thaier der var gæsteværter på Mad og mennesker på Trekanten. Arrangementer havde været fuldt besat i månedsvis i forvejen, og tiltrak også byrådsmedlemmer og repræsentanter fra det officielle Thailand. Derfor fortsætter de populære kulturmøder på Trekanten også til næste år for: ”Mad er en nem for os danskere ind i en ny kultur. For maden kan vi samles om, uanset hvor vi kommer fra.” siger medarrangør Mette Sonn fra Folkeinformation på Trekanten.

Første arrangement var faktisk med somaliske gæsteværter, og det blev selvfølgelig også en helt overvældende succes. Forskellighed giver fællesskab ”Succesen skyldes, at folk er nysgerrige på hinandens liv og kultur. De vil smage maden, høre foredragene og prøve de forskellige danse, for eksempel. Men først og fremmest er de nysgerrige på hinanden, og hvem din nabo egentlig er. Det viser erfaringer fra tidligere også; mange forskellige nationaliteter og aldersgrupper er med i arrangementerne, og det udvikler fællesskabet i lokalområdet – og så er det også en nem og god oplevelse for dem, som måske ikke har råd til at rejse til udlandet. På den her måde kan man alligevel møde kulturerne, smage maden og danne nye netværk”, siger Nomeda Ring fra projekt 9220.

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb -også lør. 14-18 og søn. 10-14

Lørdag 7 – søndag 8/1

Gigantium Skimesse med Intersport Åbningstid: lørdag kl. 10 – 18 og søndag kl. 10 - 16

Søndag 8/1

kl. 11-18 Gigantium Isarena Red Bull Crashed Ice - landsfinale I Crashed ice race Kom og se de nervepirrende løb, hvor den mindste fejl kan blive kostbar. Gratis entré. Læs mere på /www.aab-is.dk/

CRASHED ICE

Det er ikke bare i Daiquiri’en at der skal knust is. Det skal der osse i denne nye sporsgren, hvor ishockeyspillere ol. slås om at komme først ned af en kæmpe indendørsgletcher. Masser af action i Gigantium 8. januar

Globalisering for fuld skrue: Kadra Yussuf fra Somalien bliver grinende budt velkommen til Thailandsk aften på Trekanten.


Tirsdag 10/1

Spørg Mette...

kl. 10 Nr. Tranders Kirke Babysalmesang begynder

Torsdag 12/1

kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey – Odense Bulldogs

Spørgsmål: Jeg er en mor, der søger at snakke med andre fra udlandet men også med danskere - hvad er der af tilbud til mig?

Fredag 13

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb - også lør. 14-18 og søn. 10-14

Svar: Vi har et rigtig godt tilbud til dig her på Trekanten hver tirsdag fra 16-18. Her kan du komme, drikke en kop kaffe og snakke med en af vores frivillige om hvad som helst. Det kan være hygge-snak om jeres børn. Det kan være hjælp til at forstå et brev fra kommunen. Det kan være hjælp til dine lektier. Det er uforpligtende og gratis. Og hvis du har børn, som skal have hjælp til lektier, kan du tage dem med. Der er nemlig en lektiecafé for børn på samme tidspunkt på Trekanten.

søndag 15/1

kl. 15 Gigantium Arena Damehåndbold: ADH – HC Odense Se mere på: www.aalborgdh.dk

Mandag 16/1

Kl. 19 Filmklub Kanalen viser Hævnen Danmark 2010 Instruktør: Susanne Bier /www.filmklubkanalen.dk/

Onsdag 18/1

kl. 14.30 Nr. Tranders Kirke Sogneeftermiddag: Henning Sørensen fortæller om sit liv som engageret skraldemand.

Fredag 20/1

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb - også søn. 10-14

Lørdag 21/1

Kl.15 Nørre Tranders Kirke “Nytårskoncert” med Tove Hyldgaard og Tonny Landy. Fri entré.

REJSEGILDER i 9220

Venlig hilsen Mette, Folkeinformation.

Der har været to store rejsegilder, siden sidste nummer af 9220-magasinet udkom. Det har samtidigt været to vigtige milepæle for Aalborg Øst, som flaget gik til tops over: Det ene var Tornhøjhallen, som nu får en stor renovering og bliver et vigtigt samlingssted for bydelen– og på den anden side af Boulevarden, kommer det nye Sundheds- og Kvarterhus på Fyrkildevej, en milepæl i udviklingen af Aalborg Øst.

5


Lørdag 21/1

Pris for nye undervisningsmetoder

Torsdag 26/1

To lærere på Mellervangskolen, Charlotte Rørvig Haaber og Carsten Hermansen, har vundet en pris for deres udvikling af innovativ pædagogik - og et skævt rum. ”Den tager udgangspunkt i børnenes eget liv, og hvad børnene tror der skal til, for at klare sig godt i en hektisk og foranderlig verden. Samtidig skal man have det godt, for at kunne lære noget, så vi bruger meget tid på at skabe den rigtige stemning hos eleverne,” siger prismodtager Carsten Hermansen. I den forbindelse er Den Grønne Guide, Per Thornberg, blevet bedt om at skabe “Det Skæve Rum” på Mellervangskolen som en ny slags faglokale for den nye spændende pædagogik. Læs mere på 9220.dk

Kl. 19.30-23.30 Trekanten NytårsBal med Bugge og Jensen E: 90,kl. 20 Gigantium Dansk Melodi Grand Prix 2012

Kl. 19 Trekanten Koncert med Lime River Jazzband. E: 135,- Spisning

Fredag 27/1

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb - også søn. 10-14 Kl. 19 Kanalhuset Fællesspisning. Best seneste mandagen før kanalhuset48@stofanet.dk

Lørdag 28/1

Kl. 10 - 14 Trekanten Spilopper på Trekanten musik, gøgl og leg for børn Gratis Kl. 20 Gigantium Børnenes MGP 2012

Mandag 30/1

Kl. 19 Filmklub Kanalen Øjnenes hemmelighed Instr: Juan José Campanella

Tirsdag 31/1

Åbent hus og indskrivning på de 3 folkeskoler i 9220. kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey – Copenhagen Hockey

Nordjysk Melodi Grandprix Sexminister og skærmdronning Emil Thorup og Louise Wolff viser nye sider af deres tv-talent, når de skal præsentere Dansk Melodi Grand Prix i Gigantium til januar. Men det bedste er, at Verdens måske største Gand Prix kor kommer til at bestå af Nordjyder hele vejen igennem. Det er endnu hemmeligt hvem de danske deltagere i Gigantiom bliver. Til gengæld er det ikke spor hemmeligt at du kan købe billetterne på www.akkc.dk. Der er Børne MGP 28. januar.

Jul og børnejubel på Sommerfuglen Et hav af skønne børn fra Aalborg Øst kiggede forbi Sommerfuglen til leg og motion, dans om juletræet og æbleskiver, da julefreden sænkede sig over smukke Aalborg Øst. Lotte Wagner og Per Thornberg legede og hyggede sammen med næsten 500 børn på 3 dage. Tak til nissehjælperne og Kaj, som i år kom og spillede harmonika til “Højt fra træets grønne top”. Børnene kom fra alle daginstitutioner, skoler mm. På trods af 80 børn af gangen til æbleskiver på Sommerfuglen, så var der alligevel plads til Smedegårdens Vuggestue, som helt spontant kom med en flok børn og medbragt risengrød.

And the winner is… Vinderen af den årlige plakatkonkurrence blev i år Michael Thagaard Jensen med sit smukke foto af Sommerfuglen. Og vinderen af børnekonkurrencen blev Liza Toft – men hvad dommerne ikke vidste, er at de er far og datter! Så det skabte glæde i det lille hjem på Saltumvej, da vinderne blev afsløret. Temaet i år var ”Mit Aalborg Øst”.


FEBRUAR

KNALLERTDRENGE med FREMTIDSHÅB

Torsdag 2/2

19.30 Trekanten Koncert Klondyke E:85,-

Fredag 3/2

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb -også lør. 14-18 og søn. 10-14

Lørdag 4 – søndag 5/2

Gigantium Arena Herrehåndbold event: Final 4 Se mere info på www.final4.dk

Mandag 6/2

kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey – Frederikshavn Whitehawks Se mere info på /ishockey. aabsport.dk/

Onsdag 8/2

kl. 19:30 Gigantium Arena Herrehåndbold: Aalborg Håndbold – AG København Se mere info på /aalborghaandbold.dk/

Torsdag 9/2

14-16 Trekanten Koncert med Marianne Mortensen og Michael Vesterskov E: 110,-

Vi er ved Trekanten midt i Aalborg Ø. Jeg står og venter på at komme ind. Inde i Cafeen sidder to vilde knallertdrenge og venter på mig. Jeg var noget nervøs - tænkte på alle de gange, jeg har måttet springe for livet på stierne herude, når knallerterne kommer fræsende ned af stierne med 130 i timen. Jeg var spændt på, hvad det her var for noget - også noget bange. Jeg regnede med at møde to forhærdede drenge, som ikke har èn fornuftig tanke i hovedet og som kun tænker på at køre ræs og chikanere folk på deres knallerter… Alle de frygtelige historier fra aviserne kørte rundt i hovedet på mig. Jeg så frygten i øjnene… og gik ind. Mødet med drengene Der var de. Ingen vej tilbage. De rejste sig – og de viste sig at være venlige, smilende, imødekommende. De gav hånd, præsenterede sig og havde i det hele taget en meget åben og velformuleret attitude - langt fra min egen forestilling og mediernes historier om dem. ”Vi har sagt ja til det her interview, fordi vi er trætte af den negative omtale i medierne af os, siger Kenneth, den ene af drengene. ”Vi er andet og mere end nogle vilde drenge, der kører stærkt. Vi er i gang med uddannelse, har fritidsjob i en dagligvareforretning som flaskedrenge og bor sammen med vores familie i Aalborg Øst”, fortsætter han. Kenneth går på Tech College og satser på at blive mekaniker og Thomas går på Amu Centret og er i gang med en uddannelse indenfor lager og logistik. Deres drømme om fremtiden ligner de fleste andre unge menneskers: arbejde, uddannelse, familie - i det hele taget at få et godt liv. De håber på at få læreplads og senere hen job, så de kan forsørge sig selv. Sammenhold og motorkraft I Aalborg Øst er der ”en kultur for at køre stærkt” - dvs. at det er normalt at køre stærkt. Det gør de så, selvom de godt er klar over at det er farligt. De kan nemlig ikke lade være. ”Følelsen af maskinens kraft er det fedeste – at mærke maskinens hestekræfter” siger Thomas. ”men vi prøver at tage hensyn til andre mennesker ved at tage farten af, når vi møder dem”, fortsætter han. Det er ikke kun at køre stærkt, der betyder meget for drengene: ”Man er der for hinanden i gruppen – og jeg synes også, at det er bedre at have få rigtig gode venner end mange tilfældige. Vi hjælper hinanden med at lave knallerterne og er en vigtig del af hinandens familier. Vi er der for hinanden”, siger Kenneth ”Vi mangler bare et mødested, hvor vi kan lave knallerter og hygge os, og det håber vi meget på, kan lade sig gøre,” fortsætter Thomas. (Drengenes navne er opdigtede, redaktionen kender deres rigtige navne. Vi skriver om mødestedet i næste nummer.) Af borgerjournalist Lone Kjær


Fredag 10/2

kl. 19 Gigantium Foredrag: Chris MacDonald – Motivation & Energi Læs mere på http://www.coachforum.dk/

Lørdag 11/2

Kl.13-23 Trekanten Spillemandskursus og bal Entre

søndag 12/2

kl. 15 Gigantium Arena Damehåndbold: ADH – Team Esbjerg Se //aalborgdh.dk/

En aften i frivilligcaféen En mørk tirsdag i november var frivillige fra Aalborg Øst sammen med ”kolleger” fra andre projekter i byen indbudt til frivilligcafé i det gamle rådhus i Aalborg. Ved siden af god mad og en masse erfaringsudveksling, fik vi ogå indblik i alle de faldgruber, der ligger for dem, der brænder for en sag og gerne vil involvere flere mennesker i arbejdet. Først så vi (i teaterform) hvordan Ballonklubben ”Tusindben” hvervede frivillige og overlæssede dem med materialer og aftaler, og hvordan man så kan komme til at

VARMESTUE i GENBRUGSEN

skræmme folk væk igen med indgroede (dårlige) vaner og afvisende adfærd. Bagefter diskuterede vi og endte med at lave vores egne ”10 bud” for hver vores projekt. I denne omgang var inviteret frivillige fra Kreakilden, Frisundet, Leg på Plænen og Vocal voices – senere vil andre få samme tilbud om at kvalitetsteste deres egen klub. Det er 9220 og boligsocialt forum, der laver aftnerne sammen med Frivillighuset.

Mandag 13/2

kl. 19 Filmklub Kanalen viser Profeten

På Saltumvej har de lavet deres egen genbrugsforretning - men nu har de udvidet Genbrugsen med en varmestue, hvor man kan komme og få sig en kop kaffe og en snak om dagligdagen og livet i al almindelighed. Der er sket en stor udvikling af Genbrugsen, og den er absolut et besøg værd. Kig selv ind i kælderen på hjørnet på Saltumvej 17og konstatér det ved selvsyn.

Tirsdag 14/2

Kl. 19(?) Trekanten Mad & Mennesker Kl. 19.30 Nr. Tranders Kirke Sogneaften: Hugo Mortensen fortæller om ørefigner, kærestesorger og om at grave tørv i Store Vildmose. Kl. 19 Kanalhuset Spil brætspil med andre voksne. Tilmelding senest 6.Februar til ingolf Tlf.:98-152088

Torsdag 16/2

Kl. 17 Mellervangsskolen Skolefest med Musical af 7. klasserne - 15./16. februar forbereder vi festen

GENBRUGSENS ÅBNINGSTIDER

Husk at DR / Ramasjang sender live fra Trekanten 29. februar og 2. marts. Så kom ned på Trekanten og se dig selv i tv.

ONSDAG 15-17 LØRDAG 11-13


”Hvor langt skal vi løbe Mikkel” lyder det ned ad gangen på Fritidscentret Smedegården, men spørgsmålet kunne også lyde ”hvor langt skal vi svømme eller gå”, men ingen er i tvivl om, hvad de skal bagefter. Så står den på mavebøjninger, armbøjninger eller strækøvelser. Og hvad er der så gang i? Op til sommerferien havde vi talt meget om at starte et sundhedsprojekt op i vores fritidsklub, men vores problem var, hvilken form det skulle laves i, og hvor omfattende det skulle være. Vi begyndte at lufte ideen blandt medlemmerne og ret hurtigt var der en flok på 7 af vores ældste medlemmer, som var meget tændte på ideen - fælles for dem alle var, at de er glade for at dyrke sport på mange forskellige måder, men at de ikke var fokuseret på at spise sundt eller have sunde tanker om forbruget af slik og sodavand. Ret hurtigt kom vi videre med vores ideer og efter sommerferien afholdt vi samtaler med forældrene for at fortælle om planerne og for at lave aftaler om deres støtte til projektet. Alle forældre var meget positive og når medlemmer og det øvrige personale på FC Smedegården også var med på ideen, så begyndte det at ligne noget stort. Så kom vi til det afgørende, nemlig om vi kunne ”sælge” ideen til nogen som ville støtte os økonomisk og her var Sundhedsværkstedet straks med på ideen, og så kunne vi gå i gang i starten af september. Udover vores, medlemmernes og forældrenes deltagelse, er projekt Vanebryderne koblet på projektet som en del af den ekspertise, der skal vejlede os alle sammen i projektet. Vanebryderne har været på hjemmebesøg, og det har været en god oplevelse bla. med inspiration til at lave sund kost og en snak om, hvordan man bruger sine lommepenge fornuftigt og ikke kun på usunde ting. Herefter samlede vi alle deltagerne og planlagde vores aktiviteter i den første periode og satte os nogle mål for, hvad vi ville udøve for at kunne komme på den første belønningstur. Den første belønning for godt arbejde skulle være en tur til Løkken Fritidscenter. Forud for turen havde vi tilsammen løbet 300 km, taget 1000 mavebøjninger og 500 armbøjninger samt hver svømmet 2 km - og det gav en god grundkondition. Det var 3 dage med sved på panden, hyggeligt samvær, personlige aftaler om indsatser og sund mad. Her kunne vi sagtens komme tilbage til. Nu er projektet gået ind i anden fase, hvor vi kobler nye motionsformer på og så skal vi sætte os et nyt mål og igen skal vi kæmpe for at få det opfyldt. Spinning er vinterens store aktivitet sammen med løb og svømning. Projektet er hårdt og det er hele tiden vigtigt med god opbakning når kriserne kommer, for det gør de. Kroppen skriger, benene syder og musklerne strejker - men det er sundt.

9 Motionsholdet på FC Smedegården. Fra venstre: Andreas, Nicklas, Stefan, Mikkel, Halil, Ahmed, Bayram


VI KOM - VI KVITTEDE BJARNE OG HANNA bor på Saltumvej. Begge går hjemme og nyder tilværelsen på hhv. pension og efterløn. Både Bjarne og Hanna har været røgfrie siden den 18. oktober 2011. ”Vi har begge røget siden vi var i tyverne” - og begge fortæller, de har været storrygere og har røget mere end 30 cigaretter dagligt. ”Det har været nemmere end forventet” – fortæller Bjarne om sit rygestop. Det har været svært indimellem, men kurset og nikotinen har været med til at støtte og motivere. Under forløbet har de brugt nekotinplaster, inhalator, sugetabletter og spray. Derudover har Bjarne læst bogen af Allen Carr ”Endelig ikkeryger”. “Det handler om at træffe en beslutning om en dato for, hvornår man vil stoppe! Og så hjælper det at sige til sig selv: Cigaretterne skal ikke have magten over mig!” Siden rygestoppet er parrets lugtesans forbedret, de trækker vejret bedre og sover bedre. “Rygestop-holdet har været rigtig godt - det virker godt at støtte hinanden!”

4 beboere fortæller om deres rygestop gennem ‘Kom og Kvit’

SANNE er 51 år og bor på Feggesundvej, er hjemmegående og frivillig i Genbrugskælderen. Sanne har været røgfri siden den 26. oktober 2011.

JESPER er 48 år og bor på Villsundvej. Han arbejder som lagermedarbejder og har været røgfri siden den 19. september, 2011.

”Jeg har røget i ca. 38 år – jeg startede, da jeg var 13 år”. Sanne har fået KOL som konsekvens af rygningen og advarer nu andre. Hun har forsøgt at stoppe 4-5 gange før, hvor det længste hun har været stoppet er tre måneder. Men nu er hun stoppet. Om sit rygestop fortæller hun: ”Det har været pisse dejligt! ... Jeg føler, der er flere timer i døgnet, og jeg kan flere ting”.

“Jeg har røget i 34 år. Jeg har røget omkring 25 cigaretter om dagen.” Jesper synes rygestoppet har været enormt nemt med hjælp af nikotinplaster - han kunne mærke forskel allerede den første dag, han fik det på. Efter ca. 8 uger bruger han ikke noget udover jeg alm. tyggegummi og Gajol. Han synes dog stadig det er svært, når han fx lige har spist.

Sanne mener, det er vigtigt at gøre sig klar til et rygestop og søge støtte og opbakning blandt venner og familie.

“Det er bare med at prøve! Man skal have viljen og lysten til at kvitte smøgerne – men den følger også med, når man ligger dem på hylden. Derudover skal man tage en dag af gangen.” Efter rygestoppet er Jesper blevet mindre stresset – han går ikke og tænker over, hvornår han kan få den næste smøg. Han har fået bedre kondition og kan få luft og smage og lugte mere. “Derudover sparer jeg ca. 1200 kr. om måneden, som jeg sparer op til en ferie med familien.”

Sanne har oplevet store forandringer siden sit rygestop: “Før skulle jeg holde pauser og få pusten, når jeg var ude at gå - det behøver jeg ikke længere. Nu cykler jeg til købmanden og handler - det kunne jeg heller ikke før. Derudover bruger jeg ikke længere min astma medicin.” Kvit og Frit rygestop-holdet har givet Sanne den støtte og opbakning hun behøvede. Hun har haft stor gavn af at mødes med andre i samme situation: “Det giver et pust til rygestoppet”.

“Kom & Kvit-møderne har hjulpet mig meget. Vi har været vidt forskellige, men haft samme mål. Møderne har fastholdt mig i rygestoppet.”

10


C IG A R E T E T IT V K Å S G O N A K U D

TERNE N

- NY T RY GE ST OP-TI Med KO M OG KV IT har emne.

NK ER PÅ AT LÆ GG LB UD TI L DI G, SO M TÆ

E TO BA KK EN PÅ HY LD

behov. Der 8 er nsætte dit rygestop efter lighed for selv at samme

GR Y H i fo ATIS E D kv rbin nik : it’ o ryg dels tine e r es to med stat p-f n or ‘Kom ing løb og

EN.

møder med hver sit

du mu

der relevante. Derudover er kun dem du mener er r elle ge, gan de mø alle du vil deltage i kelte mødegange. Du bestemmer selv, om mail og sms mellem de en via g nin bak op nlig rso mulighed for at få pe Hvem kan deltage? OG KV IT Alle kan deltage i KO M

KOM OG KVIT – KAFFE

kan forvente: De der ønsker at deltage, helt gratis. er r de • Et rygestop-tilbud r du/I bor. hvo af n de • Et tilbud i nærhe ld. e i forhold til tid og indho • Et fleksibelt tilbud – båd uger. 8. til op i ing atn rst nikotine • GRATIS deltagelse inkl.

Kaffe og hygge til dig, der har deltaget i KOM OG KVIT eller overvejer det.

(hvor vi ikke kvitter kaffen)

Har du lyst til at mødes med dem DU har gået på kurset med, eller til at tale med en rådgiver – så kom og vær med!

fri for at deltage

Du behøver ikke være røg

at starte på et rygestop. Tid og sted derfor altid mulighed for har Du . de en løb er kør KO M OG KV IT t - klokken 15.00 dvej 28, 9220 Aalborg Øs Tirsdag i Globen, Aggersun rg Øst - klokken 16:00 lbo Aa rsundvej 2A, 9220 be Seb , ten kan Tre på g Torsda Trekanten eller ringe Tilmelding i Sundhedsværkstedet på dig e nd nve he du l ska , Er du interesseret på telefon 31 99 02 29 døst.dk – eller facebook

Læse mere på: www.sun

til rygestoprådgiver Brian

Vi byder på kaffe og lidt til maven. Vi mødes den 7. februar, klokken: 17-18 på Trekanten.

Rohde

Vi planlægger også at holde arrangementer i maj, august og november – følg med på www.sundøst.dk eller facebook: Sundhedsværkstedet Øst


HEJ - JEG RINGER TIL DIG….

Sundhedsværkstedet gennemfører et nyt tilbud, for beboerne i Aalborg Øst. Det handler om, at vi ringer til beboerne i en boligafdeling og tilbyder dem at blive orienteret om lokale muligheder for rygestop. De borgere der ønsker det, får tilbud om at starte på et kursus i nærheden af, hvor de bor. Vi været rundt med flyers, så beboerne er bekendte med tilbuddet. Det er vigtigt at sige, at vi har respekt for borgernes beslutninger! Og ønsker den enkelte ikke at deltage – takker vi pænt for tiden. Udgangspunktet er, at mellem 50 og 60 procent af rygerne, har et stort ønske om at stoppe med at ryge. Det er bare ikke alle, der ved, hvor man kan få hjælp. Vi forsøger at imødekomme beboerne, så de får lettest mulig adgang til tilbuddet. Ønsker du at vide mere om rygestop eller tilmelde dig allerede nu, er du hjerteligt velkomne til at kontakte: Mads Borgstrøm-Hansen, Sundhedskoordinator Mobil: 25 20 19 17 mail: mbh-sbu@aalborg.dk Læse mere på: www.sundøst.dk

TORNHØJHALLEN SUND MAD I TORNHØJHALLEN I forbindelse med ombygningen af Tornhøjhallen, får hallen også en ny cafe. Her satser foreningerne på at cafeen bliver et spændende centrum, hvor spillere og gæster kan komme og blive inspireret af maden der bliver serveret i cafeen.

Vi har brug for hjælp til at gøre cafeen til en succes, og har brug for en hjælpende hånd.. kunne du tænke dig at hjælpe eller vide mere? kontakt Brian Rohde på telefon 31 99 02 29

FitnessØ

– hele familiens fitnesscenter fitnessØ flytter til nye lokaler på første sal i Tornhøjhallen. Vi udvider fra ca. 150 kvm i Tornhøjhallen, til 400 kvm. Centeret har med de nye lokaler bla. fået omklædnings- og badefaciliteter, mere plads til træningsmaskiner, nye løbebånd, længere åbningstid, mulighed for flere hold og meget mere. Se nye zumbahold for 2012 på www.fitnessø.dk FitnessØ – TILBUD - “Kun For Kvinder” Søndag kl. 10-13 har centeret åbent “Kun For Kvinder”. Søndag tilbydes også gratis børnepasning kl. 10-13. Kig ind og hør nærmere.

K VA R TA L E T S S U N D H E D S T I P

af sundhedskoordinator Mads Borgstrøm Hansen 5 sunde råd til dit næste år:

1) Spis mindre hvidt brød og vælg nogle grovere typer brød - gerne med hele korn i. Måske hver anden gang, du spiser brød. 2) Spis et stykke frugt hver dag på et bestemt tidspunkt. Og udvid, så det efterhånden bliver tre stk. om dagen. 3) Lov dig selv, at du serverer grøntsager til din mad. 4) Nedskær dit forbrug af fastfood. Vælg i stedet én dag om måneden og nyd det med god samvittighed. 5) Pas på, at du ikke giver dig selv dårlig samvittighed hele tiden. Glæd dig når det lykkedes med et lille skridt ad gangen og fasthold det.

l. t, ND lod cen dhed fra k Kom U b S S o . , D T yk tpr Sun ag g!) . H E R N E odtr fed te i orsd endi nte v Be Bl g lil r t Ø H J ålt: I o f ku Hve nød ed a . ke e m M m Få er, B hold nten r ik tal a d e am k k n k su ets i Tre lling de s d på ti en blo net sbes pligt jør tid or sh 7 ( n uf e –1 13 og få d ne


Sex og prævention - svære emner Sexualitet. Abort. Prævention. Kønssygdomme. Svære emner at tale om for de fleste - og måske endnu sværere, når du kommer fra Somalia og ikke er vant til snakke om så følsomme emner.

FEBRUAR

Det skal der ændres på, mener en håndfuld somaliske og enkelt dansk kvinde – alle fra Aalborg Øst – og de besluttede sig derfor til at sætte ord på de svære følelser og emner. Den resulterede i teaterstykket Den Svære Beslutning, som blev fremført for en propfyldt sal med næsten 100 tilskuere i Globen på Aggersundvej, Aalborg Øst.

Torsdag 16/2

kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey – SønderjyskE Se /ishockey.aabsport.dk/ Kl. 19.30 Trekanten Koncert med Jimmy Jørgensen E 105.-

Kontroversiel succes Stykket var en kæmpe succes, på trods af de kontroversielle emner, og det er der en god grund til, mener Formand for Kvindeforeningen i Aalborg Øst, Amina H. Hassan. Hun har været tovholder på projektet, som har åbnet en livlig debat hos de somaliske kvinder i 9220. En debat om svære emner, som ikke nødvendigvis er særlig tydelig til hverdag, mener Amina H. Hassan.

Fredag 17/2

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb - også lør. 14-18 og søn. 10-14

Søndag 19/2

kl. 14 Nr. Tranders kirke Fastelavnsgudstjenste og tøndeslagning

Mandag 20 – ons. 22/2 Gigantium DGI Håndboldskole for piger/ drenge U10 og U12. Se mere info på /www.dgi.dk/

Tirsdag 21/2

kl. 18.30 på Trekanten Borgerforum holder møde For alle, der interesserer sig for bydelens liv kl. 19:30 Gigantium Isarena Ishockey Liga: AaB Ishockey – EfB Se mere info på /ishockey. aabsport.dk/

Det sværeste valg

Åbenhed er vigtigt ”Det allervigtigste er i virkeligheden at være mere åbne over for hinanden. Der er så meget berøringsangst og generthed over for de her emner, og derfor kan det virke ekstra kraftigt, når man endelig løfter låget. Men vi skal blive bedre til at fortælle og oplyse -og mødre og døtre skal være bedre til at kommunikere og tale om problemerne. Derfor har vi taget hul på debatten med det her teaterstykke – og vi har allerede fået mange gode reaktioner”, siger Amina H. Hassan. Læs resten af artiklen og reportage fra forestillingen på www.9220.dk


Fredag 24/2

kl. 13-16 Gigantium Is træningshalOffentligt Skøjteløb - også lør. 14-18 og søn. 10-14 Kl. 19 Kanalhuset Fællesspisning. Best seneste mandagen før på kanalhuset48@stofanet.dk

Nye hjælpende hænder til børn og unge i 9220 De hjælpsomme hænder sidder forenden af armene på Johan og Christine – som er her for at give en håndsrækning til unge og børnefamilier i 9220.

Lørdag 25/2

”Vi vil dybest bare gerne støtte og bakke op om dem, der har behov for det – og så håber vi, at folk synes, at det er let og uforpligtende at komme til os. Vi er her jo for de unges skyld, og vi vil naturligvis alle det bedste”, forklarer Christine Bech-Skadhauge, den ene halvdel af områdets nye dynamiske duo.

Søndag 26/2

Den anden halvdel hedder Johan Ydesen, og han holder sammen med Christine til i Globen på Aggersundvej tæt ved Trekanten. ”Idéen er, at vi skal være så tilgængelige og nemme som overhovedet mulige at komme til. Vi arbejder med gruppen fra 0 op til 23 år, så målgruppen er bred. Samtidig har vi ikke så mange sager som andre, så vi kan virkelig gå ind og hjælpe det enkelte menneske, og tænke langsigtet – også fordi vi skal være her i fire år”, forklarer Johan Ydesen.

kl. 16:15 Gigantium Arena Herrehåndbold: Aalborg Håndbold – KIF Kolding Se mere info på http://aalborghaandbold.dk/

kl. 16 Gigantium Arena Damehåndbold: ADH – SK Århus Se mere på www.aalborgdh.dk

Mandag 27/2

Kl. 19 Filmklub Kanalen viser “In the Loop”

BEDRE BØRNELIV

Tirsdag 28/2

Hvorfor opdrager vi, som vi gør? Hvordan hjælper jeg bedst mit barn? Hvordan sikrer vi sammenhæng i børnenes liv, og hvad med venskaber? Og hvordan arbejder vi med rollemodeller af forskellig nationalitet? Dette og andre vigtige temaer er til debat, når Borgerforum, NIF og Medborgercentret inviterer alle forældre i Aalborg Øst til debataften med overskriften

Onsdag 29/2

Det foregår tirsdag d. 28. februar klokken 18.00 på Trekanten, og der serveres den traditionsrige Aalborg Øst-gryde. Aftenen byder også på oplæg fra professionelle personer med masser af meninger og brugbare input.

Kl. 18 Trekanten Bedre Børneliv: Borgerforum, NIF og Medborgercentret inviterer til debat

kl. 20 Gigantium Arena Damehåndbold: ADH – FC Midtjylland Se mere info på www.aalborgdh. dk

Hjælp på mange måder Johan og Christine har holdt til i Globen siden 6. november, og de hjælper lige nu ca. 20 familier. Alt sammen med overskriften ”forebyggende indsats”. ”Vi kan hjælpe på mange forskellige måder”, forklarer Christine BechSkadhauge. ”Vi havde for eksempel en polsk kvinde, der skulle have hjælp til at starte på arbejde igen efter barsel – så vi hjalp hende med alt papirarbejdet, så hun ikke kom i klemme og kom i gang igen på den rigtige måde. Det mest almindelige for os er råd- og vejledningsforløb,” siger Christine Bech-Skadhauge. De to socialrådgivere hjælper til på Sebbersundvej, Feggesundvej og Aggersundvej, men håber at udvide tilbuddet til flere områder i Aalborg Øst. De er på Globen tre dage om ugen – nemlig mandag, onsdag og fredag fra 8-15, men de har ingen faste træffetider. ”Vi er enten på kontoret eller ude i området, men du er altid velkommen til at slå på tråden – vi skal nok være der for dig”, siger Christine Bech-Skadhauge med et stort smil. Christine har telefon 31 99 01 48, og Johan Ydesen kan træffes på 31 99 01 49.

14


MARTS Torsdag 1/3

Peter Abrahamsen og BP boys. kl. 19.30 E: 105,-

Fredag 2/3

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal:: Offentligt Skøjteløb - aflyst lørdag & søndag kl. 19:30 Gigantium Arena Herrehåndbold: Aalborg Håndbold – SønderjyskE Herrer Se mere info på http://aalborghaandbold.dk/

Lørdag 3 – søndag 4/3

Gigantium Isarena Stadium Cup U11 Læs mere på /www.aab-is.dk/

Onsdag 7/3

Gigantium Karrieremesse 2012 Kl. 19.30 Trekanten Foredrag med Lisbeth Dahl E: 150,-

Torsdag 8/3

Trekanten Kvindernes Int, kampdag

Fredag 9/3

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal: Offentligt Skøjteløb - også lør 14-18. kl. 20 Gigantium Koncert: Hansi Hinterseer

I 2012 starter Folkeinformation åben IT-café på Trekanten. Her kan alle borgere få hjælp til personlige IT-spørgsmål, fx om jobsøgning, brug af mail, webbank, offentlige services og sociale medier. Der bliver åben IT-café 2 gange om ugen i samarbejde med bl. a. Ældresagen og Dansk Flygtninghjælp. Hold øje med startdatoer på Trekantens hjemmeside www. trekanten.info

Frivillige til åben IT-café på Trekanten

Det er ideen, at borgere med lyst og evner skal hjælpe andre borgere. Derfor vil vi gerne i kontakt med frivillige, der kan afse et par timer om ugen. Hvis du er interesseret i at blive frivillig, kan du kontakte Folkeinformation på Trekanten tlf. 99 31 76 00. Du er også meget velkommen til informationsmøde mandag 9. januar kl. 17.00 på Trekanten. Trekanten er blandt de 19 udvalgte steder i Danmark, der modtager støtte fra //Nethood-puljen til åben IT-café. // Nethood-programmet er resultatet af et offentligt-privat partnerskab mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier, Microsoft, BRFkredit og Foreningen Nydansker samt det nu nedlagte Integrationsministerium

CREW på Aalborg Øst dag 2012? Så er vi gået i gang med at arrangerer Aalborg øst dag – vil du være med? Så kom til informationsmøde tirsdag d. 27. marts 2012 kl. 19 på Trekanten og hør hvordan du kan blive frivillig alle er velkommen

Boldskur til KB-81

Det er store og tunge sager, når KB-81 skal have nyt boldskur. I forbindelse med ombygningen af Tornhøjhallen, blev hallens boldrum inddraget til ny klubzone, og derfor fik stedet brug for et nyt skur. ”Heldigvis fik vi hjælp fra Fritidsforvaltningen - de hjalp med en brugt pavillon, som alligevel bare stod. Den skal have en større overhaling – men så bliver den også rigtig god”, fortæller Per Thornberg, Grøn Guide. Heldigvis råder KB-81 over kompetente frivillige, og de flittige mennesker har påtaget sig at fikse den gamle pavillon op, så den bliver lækker og fin.


Søndag 11/3

Kl.10-14 Trekanten Samlertræf Gratis

Mandag 12/3

kl. 19 Filmklub Kanalen viser Endnu ikke programsat Se /www.filmklubkanalen.dk/

Mange vil være journalister

Borgerredaktionen på 9220-bladet har haft vokseværk, og nye medlemmer fra hele området er kommet til. Her kan du møde borgerjournalisterne fra 9220 og se, hvorfor de synes det er sjovt at være med. Og husk: der også er plads til dig. Ring til Jannik 2087 3708 jsn@9220.dk

Daniel Nyboe-Andersen vil skabe sammenhold i 9220. Han er politiker i byrådet, selvstændig erhvervsdrivende og bor på Fyrkildevej med sin kæreste og deres børn. Som politiker tror Daniel, at han måske hører noget og kan skaffe informationer, som kan være interessante for os, der bor i Aalborg Øst.

Tirsdag 13/3

Kl. 14 - 16 Trekanten Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst. E: 110,-

Torsdag 15/3

Kl. 19.30 Trekanten Koncert med Knud Møller og Hans Tessing. E: 150,-

Fredag 16

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal. Offentligt Skøjteløb - også lør. 14-18 og søn. 10-14 Gigantium Isarena Landsmesterskab U15.2 Læs mere på /www.aab-is.dk/ Kl. 19 Kanalhuset Kom & prøvesmag bedre rødvine, incl. lettere oste-traktemen. Tilmelding, til Ingolf d. 2. Marts PRIS: 150,-kr.

Tirsdag 20/3

kl. 18.30 på Trekanten Borgerforum holder møde For alle, der interesserer sig for bydelens liv Kl. 19 Kanalhuset BRUGERMØDE -Kanalhusets årsmøde. Valg til Husrådet

ig for at blive har bestemt m eg ”J k: er W Hannah at skrive”, siger fordi jeg elsker t, lis d na ur jo er borg ”det skrevne or Hun mener, at orier st hi ve siti Hannah Werk. po n vil få de Hu ”. en rd ve de re hvor fedt t er kan ænd bydelen, og om og lk fo om – frem at bo herude.

Hanne Hesthaven: Jeg vil gerne være med til at ændre negative holdninger, og vise at det er SKØNT at bo i 9220 Aalborg Ø.”

Kathrine Jensen vil gerne støtte op om til vores område, “så nu vil jeg hjælpe med at vise folk, at vi er her.”

Lone Kjær ønsker at få de positive historier fra Aalborg Øst frem, for de negative historier fylder alt for meget i medierne. ”Det er en stor udfordring for mig, fordi jeg ikke har prøvet det her før. Jeg synes fx det var grænseoverskridende at lave mit første interview - men bagefter var jeg helt høj”, fortæller hun.

Kristian Jørgensen vil skabe tryghed og stolthed blandt beboere, især børn, i Aalborg Øst. Han er FDF-leder i Nr. Tranders, og vil gøre noget for at fortæ lle om de mange aktiviteter i klubber og foreninger. Kristi an arbejder som opvasker og som mekaniker i Løvvang Bowlingcenter.

Vi må ikke glemme Anette Thiemer, Maria Palma og Hans Jørgen Vanggaard som også er med! med.


Onsdag 21/3

kl. 1930 Lokalhistorisk forening, Lemvigvej 100 Generalforsamling. kl. 20:00 Gigantium Arena Herrehåndbold: Aalborg Håndbold – Mors-Thy Håndbold Se mere info på /aalborghaandbold.dk/

Fredag 23/3

kl. 13-16 Gigantium Is træningshal. Offentligt Skøjteløb -også lør. 14-18 og søn. 10-14 OBS - sidste gang.

Fredag 23 - søndag 25/3

Gigantium Isarena DM Kvinder Læs mere på /www.aab-is.dk/

Søndag 25/3

Kl. 11-16 Trekanten Legetøjsmarked for samlere Gratis Kl. 13 - Tornhøjhallen New Balance Halvmaraton /aalborg-roadrunners.dk/

Mandag 26/3

Gårdsanger musikforedrag Kl. 14-16 Trekanten E: 110,Kl. 19 Filmklub Kanalen viser “En ganske rar mand”

Mening med meditation Hver mandag eftermiddag mødes en lille gruppe mennesker på Trekanten til mindfulness og meditation. Men hvad er det for noget, og hvorfor gør de det? Er de new-age eller religiøse? I 80’erne introducerede amerikaneren Jon KabatZinn den ikke-religiøse form for meditation, kaldet Mindfulness til USA’s elite idrætsfolk – med store resultater til følge. ”Mindfulness betyder at være opmærksom på en bevidst måde: at være opmærksom med vilje, i dette øjeblik og uden at vurdere det du er opmærksom på.” siger Kabat-Zinn For os andre, er mindfulness en metode og teknik som kan bruges til at opnå en højere livskvalitet, f.eks. ved at give indre ro, reducere stress, øge koncentrationen og effektiviteten i hverdagen. Den giver større selvindsigt, og skaber bevidsthed om egne tankestrømme. Vi har spurgt to af deltagerne i meditationsgruppen hvorfor de tropper op og sidder stille en times tid hver mandag. Vi har spurgt Susanne fra Fyrkildevej: Hvorfor mediterer du på Trekanten: ”For at komme i gang med at meditere, det er nemmere at komme i gang når man ikke er alene. Man får også en bedre energi når man sidder flere sammen. Jo flere jo bedre.”

Job og uddannelse

NB! Kun på valg for Kanalkvarterets beboere incl. kaffe - ingen tilmelding

Hvad giver meditation dig? Meditation giver mig ro i sjælen, og på øverste etage! Jeg får mere styrke at give af, når jeg får ro i sjæl og hoved. Hvem tror du har gavn af meditation? Alle mennesker i dag ville have gavn af det. Vi tager for lidt tid til at sidde og slappe af. .Man får fyldt batterierne op – det er bedre end en power nap. Denne form vi laver på Trekanten kræver ikke en bestemt tro. Den er ikke religiøs. Vi har også spurgt Hannah fra Hvalpsundvej: Hvorfor mediterer du på Trekanten: Jeg har brug for meditationen, og har nemmere ved at fastholde praksis, hvis jeg mediterer med andre. Vi holder os fast på at mødes hver mandag og gøre dette gode for os selv. Kan alle være med? Det lyder stadigvæk lidt svært og mystisk. Ja, alle er meget velkommen, hver mandag fra kl. 17 til 18.30 ca. Det lyder mystisk og er det måske også, indtil man finder ud af, at det er det slet ikke. Det er ikke new-age, religiøst, UFO eller noget andet. Uanset hvilke tro man selv har, kan man være med. Også hvis man ingen tro har. Og man mister ikke sin selvstændighed. Måske tværtimod, man opdager nye sider af sig selv. Af borgerjournalist Hannah Werk Læs hele artiklen på 9220.dk

er lige om hjørnet -Du kan i hvert fald komme tættere på målet, når jobcaféen på Skallerupvej 139 B åbner sine døre og muligheder for dig. Steen Hessellund og Nomeda Ring sidder klar hver tirsdag fra 13-16 for at give gode råd og vejledning, og måske er det en god idé at kigge forbi, hvis du har brug for noget at lave. Caféen har nemlig gode resultater: ”Umiddelbart synes jeg, at vi får en hel del mennesker i gang, både med job uddannelse. Det er både unge og voksne, og de har fået job mange forskellige steder. Ikea, Siemens, gartnerier, brødfabrikken, alt muligt. Samtidig har vi faktisk haft pæn succes med en uddannelsesplan, som vi har lavet. Den har også hjulpet mange borgere videre på en god måde”, fortæller Steen Hessellund. Steen kan kontaktes på 25 20 35 13 eller sh-jobcenter@ aalborg.dk og Nomeda kan fanges på 20 87 01 10 eller nr@9220.dk


Tirsdag 27/3

kl. 19 på Trekanten Info-møde om Aalborg Øst dag Alle kan komme og høre mere om mulighederne for frivillige, foreninger og institutioner

Torsdag 29/3

kl.19.30 Nr. Tranders Kirke Koncert med russisk ortodokst kirkekor fra Sct.Petersborg, ”Newa-Wolga” Gratis

Fredag 30/3

Kl. 19 Kanalhuset Fællesspisning. Bestil senest mandagen før

APRIL Lørdag 14/4

Kl. Trekanten Nordisk Dag - Island

Tirsdag 17/4

Kl. 18 Trekanten Borgerforums Årsmøde Kom og giv din mening om bydelens fremtid luft Kanalhuset Lyrik Cafe. mere om det te arr. senere.

”Katekis-Musen” - Musikalsk dåbsoplæring ved Nørre Tranders kirke Ved Nørre Tranders kirke kan man gå til musikalsk dåbsoplæring, når man afslutter babysalmesangen – man behøver dog ikke have gået til babysalmesang, for at deltage i ”Katekis-Musen”. På holdet indføres barnet i kristendommen gennem sang, musikalske lege, rytmik samt rim & remser. Hver gang får vi besøg af den lille mus ”Katekis-Musen”, som synger, fortæller bibelhistorie, lærer børnene at bede Fadervor – og meget mere! ”Katekis-Musen” henvender sig primært til børn i alderen 9 mdr. og til man runder 6 år. Mor eller far (gerne begge) deltager sammen med børnene i musikken og legen. Har du en musikglad bedste, så er du også velkommen i følgeskab med hende. Holdet ledes af sognemedhjælper og musikpædagog Helle Krogsbøll og mødes hver anden lørdag kl. 10.00-10.45 i kirkecentret på Lemvigvej 100. Efter den musikalske dåbsoplæring er der hygge med kaffe og brød. Se mødedatoer på kirkens hjemmeside: www. nrtranders.dk Deltagelsen på holdet er gratis og tilmelding nødvendig. Kontakt kirkekontoret på tlf.: 98 15 72 05.

BYDELSMØDRE I AALBORG ØST INTERESSEREDE SØGES “Hvis jeg ikke havde haft besøg af en bydelsmor ville jeg ikke kende én eneste her i Danmark” fortæller Ranya Boustan fra København. Projekt Bydelsmødre er kvinder, der hjælper andre kvinder. Med udgangspunkt i egne erfaringer og ressourcer gennemgår en gruppe kvinder - primært kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - et kursusforløb med emner som børneopdragelse, daginstitutions- og skolesamarbejde, sundhed, kost, ret og pligt, uddannelsesmuligheder med mere. Herefter er de Bydelsmødre og kan besøge andre mødre i deres lokalområde og fortælle om undervisning og erfaringer. Bydelsmødre danner netværk mellem kvinder i en bydel og med hinanden, og de laver arrangementer for kvinder. Lige nu søger Vibeke Tillemann fra Trekanten frivillige, der gerne vil være bydelsmor og være en del af det hold, der begynder uddannelsen i slutningen af januar 2012. Enhver interesseret er velkommen til at kontakte Vibeke på Trekanten og høre mere, og det er en god idé at være hurtig, da der er et begrænset antal pladser på holdet. Der kommer også et informationsmøde i begyndelsen - hør nærmere på tlf. 9931 7600


Torsdag 19 - Fre. 20/4 Trekanten Lyrikfestival

Lørdag 21/4

FitnessØ – TILBUD “Kun For Kvinder”

Babysalmesang Nyt hold begynder tirsdag den 10.januar kl.10.00 Ring og spørg, om der skulle være ledige pladser. Tilmelding på telefon: 98 15 72 05

kl 12.30 - 23.30 Trekanten Spillemandsfestival. Entre

Vi mødes i kirken hver tirsdag 10 gange i løbet af vinteren og synger, danser, vugger og leger til salmesang og musik og leger gamle og nye salmer ind i barnets bevidsthed. Efter musikken hygger vi i dåbslokalet med kaffe og brød. Holdet ledes af sognemedhjælper og musikpædagog Helle Krogsbøll, og det er gratis at deltage, men barnet skal være fyldt 3 måneder, når holdet begynder.

Butik-Caféen Mandag: lukket Tirsdag: kl. 11-16.30 Onsdag: kl. 11-16.30 Torsdag: kl. 11-16.30 Fredag: kl. 11-16.30

----------------------------------------------

Genbrugsbutik Vi modtager gerne varer til butikken i Caféens åbningstider. Vi søger frivillige, så har du tid og lyst til at yde en frivillig indsats hører vi gerne fra dig. Kig forbi eller kontakt os på tlf. 98 15 15 36

§

Søndag fra kl. 10.00 til 13.00 har centeret åbent “Kun For Kvinder” Ligeledes danses der Fitness-Zumba hver tirsdag (kl. 18.30 - 19.30), hvor mænd heller ikke har adgang. Kig ind og hør nærmere. Sofie og Isabella står klar til at tage imod dig. Søndag tilbydes der gratis børnepasning fra kl. 10.00 til 13.

FÅ HJÆLP MED PARAGRAFFERNE GRATIS

Juridisk rådgivning til private

VI STARTER tirs. 6/12 kl. 15

ed kl. 15-18 n å m hver g a d rs 1. ti 19

www.aalborg-retshjaelp.dk Trekanten – bibliotek & kulturhus, Sebbersundvej 2a Aalborg Øst tlf. 9931 7600


Den STORE

Lækre pandekager: 250 g hvedemel 4 æg 1/2 tsk salt 1 tsk sukker 3-3 1/2 dl mælk 2 spsk olie Olie el. smør til stegning

Tirsdag de n

Pisk æg sammen med mel, salt og sukker. Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk godt, så der ikke er klumper. Pisk 2 spsk olie i til sidst. Dejen har godt af at hvile en halv time før pandekagerne bages. På en god pande kommes lidt olie eller

21. februar

er der inte

rnational p

smør, og der hældes dej på, så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger. Pandekagen bages til den begynder at være lysebrun. Vend den hurtig med en paletkniv - eller i luften, hvis du tør!

andekaged

ag - det fejr er vi på Tre

kanten -

KOM OG VÆ

R M E D!

...PANDEKAGE-QUIZZEN...

Svar på pandekagespørgsmålene, aflever kuponen på Trekanten og vær med i konkurrencen om en flot 9220-t-shirt.

Hvad hedder Pippi Langstrømpes venner, som hun serverer pandekager for på sin første dag i Villa Villekulla? Tommy og Annika Mads og Mikkel Bernard og Bianca Hvem sørger altid for, at Rasmus Klump aldrig løber tør for pandekager? Pingo Hans far Hans mor Hvad hedder den fjollede kat, som har fødselsdag tre gange om året, og hver gang får en pandekagekage af sin ven Peddersen? Tom Findus Fido Navn: Alder: Telefonnummer:

Det sker i 9220 januar-april  
Det sker i 9220 januar-april  

Beboerblad for Aalborg Øst

Advertisement