Kontor Fokus Maj 2022

Page 1

Q2 |

KONTOR Fokus 2.907

i vores Køber-/Lejerkartotek søger efter nyt kontor

Kontortendenser – hjernen skal forkæles:

”Det er de små ting, der virker” Topmoderne kontorhus:

Op til 10.000 m² skal udlejes

The Central:

Attraktivt, bæredygtigt flerbrugerkontorhus på vej i Høje Taastrup C

1

2022


Indhold ”Det er de små ting der virker”

s8

s10 s22

Side 4 8

Kontortendenser – hjernen skal forkæles: ”Det er de små ting, der virker”

10

The Central: Attraktivt, bæredygtigt flerbruger-kontorhus på vej i Høje Taastrup C

13

Spændende TECH-nyhed introduceres i erhvervsmæglerbranchen

15

EDC Poul Erik Bech Fonden donerer 6 mio. kr. til skolestartshjælp

22 25 30

Sundhedshus i Køge

s30

Førsteklassesejendomme på det danske kontormarked tiltrækker udenlandske investorer

43 44 45

Månedens ejendom: Topmoderne kontorhus i Gladsaxe EDC Erhverv Poul Erik Bech står nu endnu stærkere på Vestegnen Unik og historisk udviklingsejendom i Køge skal transformeres til sundhedshus Markedstal Historisk få ledige kontorlokaler i Nordjylland Charmerende og herskabeligt kontorlejemål i Aalborg er netop udlejet

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du mod forventning ikke ønsker at modtage vores magasin, eller du ønsker flere udgaver tilsendt. Kontakt os på marketingerhverv@edc.dk eller afmeld magasinet på Poulerikbech.dk/afmeld Vi tager forbehold for trykfejl.

2


The Central Flerbrugerhus i Høje Taastrup C

Prime-kontorejendomme bliver mere og mere attraktive Kære læser I denne udgave kan du bl.a. læse om The Central i Høje Taastrup C, som bliver det første post-corona flerbruger-kontorhus, hvor virksomheder kan tilbydes kvalitetsarbejdspladser, der bygges og indrettes, så det kan konkurrere med hjemmearbejdspladsens fordele.

Corona har haft en lille påvirkning på efterspørgslen efter kontorlokaler. Men udvælgelseskriterierne er påvirket, så virksomheder i højere grad efterspørger fleksible kontorløsninger som følge af større fokus på hjemmearbejde. Det er endnu for tidligt at konkludere om tendensen fortsætter, da der er adskillige holdninger til hjemmearbejde og fremtiden.

Læs desuden om nogle af tendenserne for indretningen af fremtidens kontormarked, hvor hjernen kommer endnu mere i fokus, når virksomheder tænker i kontormiljø og optimering af arbejdspladsen.

Det er særligt prime-kontorejendomme, der har højere og højere efterspørgsel, hvor virksomheder og investorer er parate til at betale rekordlave afkast for de mest attraktive kontorejendomme. I EDC Erhverv forventer vi nogenlunde uændret efterspørgsel på kontorer for 2022. Det betyder, at der stadig er en høj efterspørgsel, som i høj grad er båret af den høje jobvækst, som er det vigtigste parameter for kontormarkedet.

Har du behov for sparring om, hvordan du bedst får udlejet dine kontorlokaler, er du meget velkommen til at kontakte os på www.edc.dk/kontor

Rigtig god læselyst. På fremtidens kontormarked vil der være endnu større efterspørgsel efter fleksible kontorer og kontorfællesskaber. Udover fleksibilitet efterspørger både lejerne og investorerne i høj grad også moderne, bæredygtige, energivenlige kontorlokaler, der er fremtidssikre.

Med venlig hilsen EDC Erhverv Poul Erik Bech

3


JLL og EDC Erhverv Poul Erik Bech gør status på det nordiske ejendomsmarked:

Førsteklassesejendomme på det danske kontormarked tiltrækker udenlandske investorer En af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, Jones Lang LaSalle (JLL), har sammen med EDC Erhverv Poul Erik Bech offentliggjort en ny rapport ’JLL Nordic Outlook - Spring 2022’ med fokus på nordiske kontorer. Kontormarkedet blev i 2021 boostet af M&A-transaktioner, og investeringsvolumen steg med 129%. På trods af stadig usikkerhed om fremtiden for kontorer i kølvandet på corona er efterspørgslen stor, og udenlandske investorer har blikket rettet mod det danske marked.

Kontormarkedet i Norden I den nyeste JLL-rapport er der fokus på det nordiske kontormarked, både hvad angår investerings- og arbejdsdynamikker. Joseph Alberti, Head of Research i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

En af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, Jones Lang LaSalle (JLL), har udgivet rapporten ’JLL Nordic Outlook - Spring 2022’ med et særligt fokus på fremtidsudsigterne for det nordiske kontor i 2022. EDC Erhverv Poul Erik Bech er JLL’s samarbejdspartner i Danmark og har bidraget med den danske del af markedet med kommentarer på alle ejendomssegmenter. Helle Nielsen Ziersen, partner og Head of EDC International Poul Erik Bech, fortæller:

”2021 var et rekordår hen over alle aspekter af investering i Norden. På ejendomsmarkedet fastholdt lav-risiko logistikog boligejendomme deres stærke position gennem anden halvdel af 2021, og fremtidsudsigterne ser også fornuftige ud i 2022. Vi forventer, at investeringer i bæredygtige ejendomme vil fortsætte, men at sekundære lokationer medbetydelige investerings- og opgraderingsbehov kan få større ledighed og have mere tvivlsomme udsigter for afkast. Det faldende afkast på logistikejendomme har også resulteret i, at investorer er begyndt at se mere interesseret på detail og sekundære lagerejendomme.”

I Danmark er billedet på kontormarkedet, at den hybride arbejdsmodel er populær, hvilket favoriserer de fleksible kontorer og skaber lidt usikkerhed på markedet

“ ”Investeringsvolumen på kontormarkedet, eksklusiv M&A-relaterede transaktioner, var i 2021 oppe med 6% og gradvist forbedret i anden halvdel af året. Udsigten for 2022 forbliver stærk, selvom COVID-19-restriktioner i den tidlige del af 2022 i kombination med høje renter kan forsinke de positive udsigter en anelse. Men vi forlader gradvist det coronapressede kontormarked og kigger i retning af et kontormarked i 2022, som vil fortsætte med at forbedres.”

”På kontormarkedet forventes markedet at dele sig i to og tage yderligere fart for de fleste lande i Europa, herunder også herhjemme. Forventningen er, at lejerne i endnu højere grad vil efterspørge moderne, bæredygtige ejendomme med prima lokationer, imens interessen for sekundære ejendomme fortsat vil falde. Denne forskel mellem primære og sekundære kontorer vil bare fortsætte med at accelerere i fremtiden, da kunderne kæmper om at fastholde og tiltrække arbejdskraft.”

4


Nordisk investeringsvolume - billion Euro 80 70 60 50 40 30 20 10 00 2013

2014

2015 Sverige

2016 Finland

2017

2018

Norge

2019

2020

2021

Danmark Kilde: Akershus, EDC og JLL

”Vi forventer generelt, at det bliver stadig vigtigere at sikre høj kvalitet i kontorejendomme. Kontorer udgør, sammen med forretningsrejser, hovedparten af CO2-udledningen i vidensøkonomiske virksomheder, og at skære ned på udledningen bliver derfor afgørende for at nå firmaernes bæredygtighedsmål.” ”Vigtigheden af kvalitetsejendomme skyldes også, at virksomhederne kæmper om talenterne i arbejdsstyrken, og de bliver nødt til at lytte til medarbejdernes ønsker i forhold til indretning, og i det hele taget at sikre et godt arbejdsmiljø. I den sammenhæng viser gode lokationer, bæredygtige bygninger og attraktivt design sig at være vigtige faktorer i både fastholdelse af nøglemedarbejdere og ansættelsen af nye. Muligheden for hjemmearbejde kommer til at indgå i fremtidens jobsamtaler, og det giver interesse for company houses med gode kantiner og sociale aktiviteter, hvor medarbejderne har lyst til at komme.” Strukturel fleksibilitet Debatten om fremtiden for fjernarbejde og fleksible arbejdspladser fylder fortsat, og det får lejerpræferencer til at bevæge sig mod mere agile muligheder.

Fortsættes side 6

› 5


“Over hele Europa er standardlængden på lejekontrakterne faldet. Arbejdsstyrken er blevet stadig mere mobil, og virksomheder er på den baggrund blevet mere forsigtige med at foretage kapitalinvesteringer. Derfor ser vi også, at virksomheder efterspørger lokationer, hvor de fleksibelt kan gå op og ned i kvadratmeter. Alt i alt tegner der sig altså et klart billede af, at ønsket om fleksibilitet gennemsyrer kontormarkedet,” siger Joseph Alberti og fortsætter:

Lejernes ønskeliste på kontormarkedet

”Efterspørgslen på fleksibilitet er en strukturel trend og hænger ikke kun sammen med coronapandemien. Den kommer til at påvirke udlejere, da de er nødt til at tilpasse deres ejendomme og porteføljer til lejernes efterspørgsel på øget fleksibilitet.” JLL har sammen med EDC Erhverv Poul Erik Bech ved årsskiftet udarbejdet en rapport om tendenser på arbejdsmarkedet efter COVID-19.

Læs den fulde rapport her:

Beliggenheder med gode transportmuligheder

Bæredygtighedscertificerede bygninger

Flexarbejdspladser

Gode kantineforhold

Analyse af impact på medarbejdernes transporttid ved flytning

Kortere lejekontrakter

www.poulerikbech.dk/nordic 6


5

Udenlandske investorer kigger mod Danmark Kontorsegmentet i Danmark kommer også under loop i rapporten, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech har bidraget med tal og viden om markedet. Joseph Alberti, Head of Research, siger:

hovedtendenser på kontormarkedet

”I Danmark er billedet på kontormarkedet, at den hybride arbejdsmodel er populær, hvilket favoriserer de fleksible kontorer og skaber lidt usikkerhed på markedet. På baggrund af den store interesse for hybride arbejdspladser er der stigende efterspørgsel på kortere og mere fleksible lejeperioder og mulighed for at skræddersy indretningen, da lejere ikke ønsker at binde sig på lange kontrakter. Overordnet er tomgangen faldet i de seneste kvartaler og er nu på 5,9%, hvilket er det laveste siden begyndelsen af 2009.”

1.

2.

”I Danmark brager beskæftigelsen derudaf, og det gælder især kontorrelaterede brancher, hvor et rekordhøjt antal er beskæftigede. Den udvikling understøtter, at der fortsat vil være et stort behov for kontorbygninger. Alt i alt er efterspørgslen stor i øjeblikket, og særligt er mange udenlandske investorer på udkig efter førsteklassesejendomme i Danmark.”

3. 4. 5.

Acceleration og opdeling af kontormarkedet i primære og sekundære kontorer Norden forlader gradvist det coronapressede kontormarked Efterspørgsel på bæredygtige ejendomme Strukturel fleksibilitet Udenlandsk interesse for Danmark

JLL Nordic Outlook Spring 2022 | Focus:

office

Mere information Joseph Alberti Head of Research, EDC Erhverv Poul Erik Bech Tlf.: 5858 8564 • joal@edc.dk Helle Nielsen Ziersen Partner, Director, Head of International Relations EDC Poul Erik Bech Tlf.: 5858 8563 • hni@edc.dk

7


Kontortendenser – hjernen skal forkæles:

”Det er de små ting, der virker” Forfatter, ledelsesrådgiver og foredragsholder Pia Hauge er en vaskeægte ekspert på området for kontormiljø- og tendenser. Senest har den tidligere chefrådgiver i DR udgivet bogen Kontorkoma, en tankevækkende fortælling om det moderne arbejdsliv og en lettilgængelig håndbog, der kan bane vejen for, hvordan vi værner om vores hjerner og udnytter vores evner bedst muligt. For fremtidens kontorer bliver det helt centralt, at hjernen kommer i fokus, når virksomheder tænker i kontormiljø og optimering af arbejdspladsen.

De åbne kontorlandskaber har eksisteret i mere end 100 år i forskellige varianter, fra de første samlebåndsinspirerede kontorhaller med tastedamer i lange lige rækker til legepladser med bordfodbold og caféområder med barista. Kontorerne udvikler sig hastigt, men hvor bevæger de sig hen, og hvad er vigtigt at have for øje? Pia Hauge siger:

tilbagevenden til kontoret virke uoverskuelig, forstyrrende og trættende. Der er risiko for at havne i en tilstand af kontorkoma, der er Pia Hauges begreb for den tilstand, hjernen kommer i, når tankekræften er nedsat af ydre og indre støj. Hjernens evne til at koncentrere sig og tænke kreativt, er vigtig at værne om:

”Pandemien har sat en turbo på kontorudviklingen, der i forvejen er gået enormt stærkt. Kontorerne har fået en anden funktion, hvor det sociale er endnu mere vigtigt end hidtil. Corona og de mange dage på hjemmekontoret har forstærket medarbejdernes behov for at interagere med hinanden, og derfor bliver det i fremtiden enormt vigtigt, at virksomheder og afdelingsledere tilbyder et kontormiljø, hvor det er legitimt at bruge tid til at være social med kollegaerne. Medarbejderne skal tilbydes fysiske rum, hvor de kan tale om alt og ingenting og ikke forstyrre hinanden. Det kan være bedre kaffeområder, gode pauserum eller lign. Vigtigst er, at medarbejderne ikke føler sig som et forstyrrende element på kontoret.”

”I et videnssamfund, hvor medarbejderens kognitive kapacitet er den væsentligste ressource, og lønninger ofte den største post på budgettet, må målet være at skabe et kontor, der stimulerer den allerfineste tænkning. Hjernen og stimulering af tænkeevnen bør være det absolutte fokus, når virksomheder og ledere skal indrette og udforme fremtidens kontor. Det skal være let for folk at arbejde, og her er arbejdsro bare altafgørende. Medarbejderne skal have fred og ro til at kunne fordybe sig i arbejdet. Om der fx sættes stoftelte op som alternativ til de klassiske skillevægge, eller man som Google sætter selvoppustelige ballonvægge imellem skrivebordene, er ikke så vigtigt. Så længe medarbejderne har mulighed for at lukke af og skabe arbejdsro i de situationer, hvor de skal lave noget komplekst eller måske skal koncentrere sig ekstra meget for at nå en deadline,” fortæller hun.

”Corona har i stor stil også betydet, at flere virksomheder har reduceret antallet af kontorpladser og bevæger sig længere mod ordninger med fleksible seating. Det er i teorien fint, da flere nyder et par dage om ugen fra hjemmekontoret, men man bør være opmærksom på bagsiden af medaljen. Denne tendens kan resultere i, at flere vil vælge hjemmearbejdspladsen oftere, fordi relevante kollegaer ikke nødvendigvis er til stede på kontoret. Så kontorerne skal gøres både socialt attraktive, og der skal være plads og ro til fordybelse, hvis medarbejderne skal trækkes tilbage på kontoret.”

”Det samme kan siges om omgivelserne. Vi kender alle situationen, hvor man kigger på en smuk udsigt eller skøn arkitektur, og pludselig vælter de gode ideer ind. Ny hjerneforskning viser, at vi er meget afhængige af vores omgivelser. Optimale omgivelser motiverer og inspirerer os, og vi tænker bare mere kreativt. Det tænder vores hjerner, når vi har noget flot eller smukt at se på. Derfor tror jeg også, at uderum og naturen vil blive en stor kontortrend i fremtiden. Under Corona så vi mange gå ture og benytte naturen mere end nogensinde før, og det tror jeg, vi vil tage med videre i hverdagen. Og det virker. Vores eksperimenter i flere danske virksomheder viser, at medarbejdere, der går en tur eller kommer uden for i frokostpausen, kan koncentrere sig bedre og generelt bliver gladere af det.”

Hjernen i fokus Pia Hauge peger på overstimulering som en negativ konsekvens af coronapandemien, når folk vender tilbage til de åbne kontorer. Mange har under krisen været vant til at arbejde på den stille hjemmearbejdsplads, og derfor kan en

8


Google inspirerer Pia Hauge har tidligere anmeldt nogle af de innovative kontortiltag, som giganten Google har indført på deres kontorer over hele verden. Google har i store dele af sin levetid været anset som frontfigur for smarte og innovative kontorløsninger, der optimerer effektivitet og kreativitet hos medarbejderne. Om Google fortæller Pia Hauge: ”Google tager hjernen alvorligt. De er grundige ift. at stille spørgsmål om, hvad der skal til for, at deres medarbejdere har det godt, og hvilke remedier de skal have for at præstere. De er meget innovative og prøver mange ting af i praksis for at måle effekten af dem. I et videnssamfund er hjernen vores vigtigste arbejdsredskab, så den skal forkæles, og det har Google formået at forstå at praktisere,” fortæller hun. Hvad gør de mindre virksomheder? For mange virksomheder kan det virke meget urealistisk at skulle måle sine faciliteter og kontormiljøer med Googles. Alene på baggrund af økonomi vil det for mange være fuldstændigt umuligt at kopiere tiltagene. Men Pia Hauge har en række råd til, hvordan alle størrelser virksomheder kan optimere deres kontormiljøer til gavn for dem selv og deres medarbejdere: ”Det behøver ikke at være dyrt. Det er de små ting, der virker. Det er meget tydeligt, når vi laver vores eksperimenter og undersøgelser i de danske virksomheder. En god kaffemaskine og et godt kafferum kan gøre en kæmpe forskel. Samtidigt skal rum til koncentrationsarbejde prioriteres højt, da de er meget vigtige for medarbejdernes trivsel og for lysten til at rejse hen til kontoret, lige så vel som det er vigtigt at skabe gode områder til socialisering. Det handler i høj grad om at være kreativ, indrette lidt anderledes og bruge uderummet som ekstra kvadratmeter. Hjernen arbejder jo ganske fint udendørs og uden skærm. Så en gåtur kan være oplagt til kreativt tænkearbejde eller fortrolige samtaler. Der er mange måder at forbedre kontormiljøet for medarbejderne, men det er også vigtigt at pointere, at vi ikke taler om en one size fits all situation. Alle arbejdspladser er forskellige og ingen mennesker er ens. Det bør man tage højde for og have fokus på, i alt der har med kontormiljø og arbejdspladser at gøre.” Er du interesseret i at vide mere om arbejdsmiljø, kontorer og kontormiljø, kan du læse mere på www.piahauge.dk

”Det behøver ikke at være dyrt” Pia Hauge

9


The Central:

Attraktivt, bæredygtigt flerbruger-kontorhus på vej i Høje Taastrup C The Central bliver det første post-corona flerbruger-kontorhus, hvor virksomheder på Vestegnen kan tilbydes kvalitetsarbejdspladser, der kan kombineres og konkurrere med hjemmearbejdspladsens fordele. Er I på udkig efter topmoderne kontorlokaler, så er The Central stedet for jeres medarbejdere. EDC Erhverv Poul Erik Bech og CBRE har sammen fået til opgave at udleje kontorerne i The Central.

Naturligvis er der taget udgangspunkt i de erfaringer ved coronakrisen, og der er som eksempel indtænkt bl.a. berøringsfri åbning af døre.

Med lanceringen af flerbruger-kontorhuset The Central, tager Arealudviklingsselskabet Høje Taastrups C hul på at skabe attraktive arbejdspladser, som næste led i succeshistorien om den nye bydel Høje Taastrup C. Lars Bloch, adm. direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C siger:

Mads Engel, associeret partner, Schmidt Hammer Lassen Architects siger om The Central: ”I designet har det været vigtigt for os at skabe et miljø, der både fordrer fællesska-

”Høje Taastrup C bliver ikke bare et fantastisk sted at bo. Det bliver også et fantastisk sted at arbejde. Vi ved, at corona-krisen har accelereret virksomheders behov for at tænke nyt, også når det gælder indretningen af kontormiljøer. Virksomhederne skal forvente at skabe kvalitetsarbejdspladser med fokus på både gode fysiske rammer, miljø og klima, hvis de vil have tilfredse og produktive medarbejdere tilbage fra hjemmekontoret. Det er måske det første kontorbyggeri i Danmark, der direkte er designet til at imødekomme disse nye post-corona behov.”

I designet har det været vigtigt for os at skabe et miljø, der både fordrer fællesskabet, men også gør det muligt at arbejde i dele af huset, hvor man vil være isoleret fra interaktion med

Højeste bæredygtighedscertificering The Central er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og bæredygtighedscertificeringen, DGNB Guld, med tillægsanerkendelsen hjerte for et ekstra godt indeklima.

de resterende brugere

“ bet, men også gør det muligt at arbejde i dele af huset, hvor man vil være isoleret fra interaktion med de resterende brugere. Arkitekturens ruminddeling kommunikerer en moderne hybrid-arbejdsplads.” Nr. 1 i landet til jobskabelse Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er i fuld gang med en ambitiøs udviklingsplan for Høje Taastrup C, hvor området mellem City2 og Høje Taastrup Station udvikles til at binde byen bedre sammen. Det bliver en ny attraktiv bydel med både bolig, erhverv, detail, nyt rådhus og det hele

10


bygges op om en grøn bypark med verdens længste skaterbane, der er en kilometer lang. Banen, der blevet indviet i 2021, er også designet til at fungere som et klimasikringsprojekt, der skal forebygge oversvømmelser i tilfælde af skybrud. The Central – flerbruger-kontorhus Hjertet i The Central bliver et stort, lyst og beplantet dobbelt-atrium, som kommer til at gå fra stueplan til 7. etage. En svævende fællestrappe vil forbinde alle husets etager, hvor de forskellige virksomheder vil have deres base. Flerbrugerkontorhuset tilbyder virksomheder alt fra et par kontorpladser til en hel etage eller mere. Virksomhederne vil selv kunne indrette de store rum med kontorer, møderum og fleksible zoner efter behov.

Lars Bloch siger: ”Siden 2010 er antallet af arbejdspladser i Høje-Taastrup Kommune vokset med 28%. Det gør den til nummer 1 i Danmark, når det gælder jobskabelse. Danske Bank har allerede over 1.000 medarbejdere i kommunen, Nordea, Nykredit, andre finansvirksomheder, DSV, WSP (tidligere Orbicon), Danske Handicaporganisationer og senest Copenhagen Markets er her, og norske Digiplex har et kæmpe datacenter under opførsel. Der er desuden en række store boksbutikker, heriblandt IKEA og Elgiganten og et af Danmarks største shoppingcentre City2. Med The Central ser vi frem til at byde endnu flere virksomheder velkommen til Høje Taastrup.”

Medarbejderne vil blive forkælet med en lang række fællesfaciliteter. Fra den store tagterrasse vil man kunne arbejde eller holde møder udendørs, mens man nyder udsigten over den nye bydel. På de gode dage vil man kunne se helt til København og Roskilde. I kælderen er der fokus på fysisk aktivitet. Her finder man fælles fitness-center, omklædningrum og cykelkælder med værksted. The Central kommer til at rumme fælles reception og mødefaciliteter. Og medarbejderne kan se frem til at mødes på tværs i den fælles kantine og café i stueplan.

Kontorudlejningen i gang Bag udviklingen af The Central står et unikt samarbejde mellem Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, totalentreprenør og udviklingsrådgiver Raundahl & Moesby, arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen samt CBRE og EDC Erhverv Poul Erik Bech, der alle har været med i projektet fra idéstadiet. EDC Erhverv Poul Erik Bech og CBRE har opstartet udlejningsarbejdet af kontorerne i The Central, og de første lejere forventes at flytte ind i foråret 2024. Læs mere på www.thecentralhtc.dk

11


T ECH Nyhed Nyt digitalt værktøj hjælper med at finde din køber Som ejendomsejer har du måske gået med overvejelsen om at sælge din ejendom. Måske ønsker du dog at se tiden an, eller bare have fornemmelse af interessen for din ejendom, inden du sætter til salg. Her er løsningen: Tilmeld dig vores nye digitale værktøj, Send-min-køber. Så følger vi efterspørgslen på din ejendom for dig og sender en mail, hver gang vi har nye kunder i vores Køberkartotek, der er på jagt efter en ejendom som din. Du er naturligvis anonym og kan vurdere, om du har lyst til at tage kontakt til køberne via EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Læs mere og tilmeld dig på www.sendminkøber.com

12


Poul Erik Bech Indehaver EDC Poul Erik Bech

Spændende TECH-nyhed introduceres i erhvervsmæglerbranchen EDC Erhverv introducerer et nyt digitalt værktøj til de ejendomsejere, der går med overvejelser om at sælge deres erhvervsejendom. Tiltaget har fået navnet ’Send-min-køber’ og giver ejendomsejere indblik i interessen for deres ejendom, inden de sætter til salg. Servicen kan altså være første skridt på vejen til at finde en køber til sin erhvervsejendom.

”Nu er vi klar med en fuldautomatisk, digital mailservice, hvor ejere af erhvervsejendomme kan tilmelde deres ejendom. Så kan de få besked, når der er nye, potentielle købere til netop deres ejendom. På den måde kan ejere af erhvervsejendomme løbende følge med i, om der er købere, som er på jagt efter netop en ejendom som deres. Den der tilmelder sig, er naturligvis anonym og ingen købere får at vide, at ejeren kunne være interesseret i at sælge. Det er altså helt op til ejeren, om denne efterfølgende har lyst til at tage kontakt til køberemnet via EDC Erhverv.

Som ejendomsejer har du måske gået med overvejelsen om at sælge din ejendom. Muligvis ønsker du dog at se tiden an eller også få en bedre fornemmelse for, om der er interesse for din ejendom, inden du sætter til salg. Det er der nu kommet en ny løsning på i mæglerbranchen. Poul Erik Bech siger: ”Vi introducerer nu i EDC Erhverv et helt nyt digitalt værktøj, der gør det nemt at følge efterspørgslen på din erhvervsejendom – og sætte til salg, når tiden er helt rigtig for dig. Vi forventer ganske meget, af dette nye tiltag, da det opfylder et ønske, som mange ejendomsejere har. Mange ejere af erhvervsejendomme kender situationen med, at man overvejer at sælge, men godt vil se tiden lidt an og holde det for sig selv. Men vi hører fra mange kunder, at det alligevel kunne være interessant at vide: Er der overhovedet nogen, der vil købe min ejendom?”

Interesserede kan gå ind på www.edc.dk/sendminkøber og tilmelde deres erhvervsejendom.

Danmarks største Køberkartotek Købere, der ønsker at finde en erhvervsejendom, kan som altid skrive sig op i EDC Erhvervs landsdækkende Køberkartotek, der er Danmarks største: www.edc.dk/erhverv/opret/ eller kontakte en af vores mæglere direkte: www.edc.dk/erhverv/find-erhvervsmaegler/

13


Vil du også være med til at give udsatte børn en god skolestart? EDC Poul Erik Bech Fonden har doneret 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælp øremærket skolestarthjælp, og du kan også være med til at hjælpe.

Støt børnene via Dansk Folkehjælp

MobilePay 97 96 77

poulerikbechfonden.dk

14


Dansk Folkehjælp modtager donation på 6 mio. kr. til skolestarthjælp EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6 mio. kr. over de næste 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Skolestarthjælp. Det betyder, at flere børn af økonomisk trængte familier får mulighed for at få en god skolestart. Du kan selv støtte op ved at indbetale et beløb til Dansk Folkehjælp, så alle dem der søger skolehjælp, forhåbentlig kan få den fornødne hjælp, for behovet er stigende.

Hvert år har 65.000 børn i Danmark deres første skoledag. Den første side i skolelivets bog skrives denne dag, og det vil være et velskrevet minde for livet. For de fleste. Desværre er dagen for mange økonomisk trængte familier ikke en glædens dag, da det kan medføre fortvivlelse og utilstrækkelighed. Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp siger: ”Vi ser et fortsat stort behov for skolestarthjælp til udsatte børnefamilier og enlige forsørgere i hele landet. I 2021 havde vi rekordmange ansøgere til skolestarthjælpen på landsplan. Derfor er vi meget glade for donationen på 6 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, hvoraf de første 2 mio. kr. falder i år, mens vi fremadrettet de følgende fire år får 1 mio. kr. om året. Det er vi yderst taknemmelige for, da vi nu er sikre på, at vi kan hjælpe endnu flere udsatte børn og familier med at få en god skolestart på lige fod med alle andre børn.”

allerede modtaget 2.000 ansøgninger om hjælp, så alle kan hjælpe med at donere et beløb direkte til skolestarthjælp,” siger Klaus Nørlem. Uddannelse er vejen frem Uddannelse er vejen frem for at bryde den sociale arv hos udsatte familier. Det er essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til skoletasker og andre skoleting. Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger:

Hos Dansk Folkehjælp betyder støtten og opbakningen fra både private og offentlige donorer, at man kan hjælpe flere ansøgere med Skolestarthjælp, da uddannelse og trivsel i skolen er en af de mest afgørende faktorer for at nedbryde den negative sociale arv. Stort behov for skolehjælp Værdigt trængende familier kan på Dansk Folkehjælps hjemmeside søge om hjælp. Dansk Folkehjælp lancerede deres nye initiativ Skolestarthjælp i 2020.

”Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet. Det er vigtigt, at børn bliver en del af et positivt fællesskab i skolen og ikke føler sig anderledes grundet familiens økonomiske situation. Dansk Folkehjælp udfører et meget professionelt stykke arbejde i forhold til skolestartshjælp, og vi er glade for, at vi har mulighed for at bidrage med finansieringen. Med den flerårige støtte ønsker vi at give muligheden for, at der kan tænkes mere langsigtet og lette planlægningen.”

”For to år siden søgte 1.275 familier, hvoraf 500 modtog Skolestarthjælp, der bl.a. består af en skoletaske, drikkedunk og madkasse, penalhus, let-læsebøger, en tablet og gavekort til køb af nyt tøj og læringsmidler til en samlet værdi på 2.000 kr. I 2021 steg ansøgertallet med hele 21%, men her kunne vi alligevel sikre, at alle 1.500 godkendte ansøgerfamilier modtog hjælp. Men der er endnu flere ansøgere i år, og her en uge før deadline udløber har vi

Læs mere og søg om Skolestarthjælp på www.folkehjaelp. dk. Ønsker du at støtte Skolestarthjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Skolestarthjælp i Dansk Folkehjælp.

15


Lokalt markedsoverblik Hvad er der til salg – og hvem søger måske din ejendom?

Nordjylland

s. 46

Midtjylland

s. 39

Nordsjælland

s. 26

København & omegn Sydjylland

s. 36

Fyn

Region Sjælland

s. 34

s. 17

s. 32

Få et overblik over de lokale markeder på de følgende sider

16


København & omegn

)ORWWH RJ O\VH NRQWRUORNDOHU L *ODGVD[H )ORWWH RJ O\VH NRQWRUORNDOHU KYRU GHU HU PXOLJKHG IRU DW OHMH IUD FD Pt NRQWRU L HQKHGHU DI FD Pt (Q KHO HWDJH HU S§ Pt /HMHP§OHQH HU PRGHUQH LQGUHWWHW PHG JODVY¨JJH YHQWLODWLRQ OHG ODPSHU PY RJ HU LQGUHWWHW VRP VWRUUXPVNRQWRUHU VDPW PLQGUH NRQWRUHU PºGHORNDOHU VDPWDOHUXP §EHQW NºNNHQ RJ WRLOHWWHU 'HU HU HOHYDWRU L HMHQGRPPHQ *RGH SDUNHULQJVIRUKROG KYRU OHMHU WLOGHOHV S SODGV SU Pt OHMHW DUHDO

7,/ /(-( .RQWRU VWPDUNHQ $ 6ºERUJ 6DJVQU

$UHDO /HMH SU Pt 'ULIW SU Pt

Pt NU NU

7HOHIRQ

/\VW OHMHP§O PHG PXOLJKHG IRU IULWDJHOVH DI PRPV

.RQWRUHU NOLQLN GHWDLOKDQGHO PHWHU IUD 5\SDUNHQ VWDWLRQ

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

+DQV .QXGVHQV 3ODGV VW .ºEHQKDYQ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH

Pt NU

7HOHIRQ

+DQV .QXGVHQV 3ODGV RSJDQJ bbVWXHQ SDUWHUUH .ºEHQKDYQ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH

Pt NU

7HOHIRQ

(UKYHUYVDQGHO S§ Pt PHG EHOLJJHQKHG RJ VWDQG RYHU JHQQHPVQLWWHW

Pt O\VW RJ SU¨VHQWDEHOW OHMHP§O

7,/ 6$/* .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

6WUDQGYHMHQ VW WK +HOOHUXS 6DJVQU

$UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt NU NU

6WXGLHVWU¨GH VW .ºEHQKDYQ . 6DJVQU

17

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ


København & omegn

7,/ /(-( .RQWRU 7HOHJDGH 7DDVWUXS 6DJVQU $UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU

.RQWRUGRPLFLO W¨W S§ +ºMH 7DDVWUXS 6W )XQNWLRQHO RJ πHNVLEHO NRQWRUE\JQLQJ PHG UXPPHOLJH RJ YHOKROGWH NRQWRUORNDOHU /HMHP§OHW LQGHKROGHU L DOW Pt IRUGHOW S§ Pt NRQWRU RJ Pt N¨OGHU /HMHP§OHW HU LQGUHWWHW PHG HQ EODQGLQJ DI VWRUUXPVNRQWRUHU PLQGUH NRQWRUHU RJ PºGHORNDOHU +HUWLO SURGXNWLRQV NºNNHQ RJ HQ O\V NDQWLQH bb.¨OGHUHQ NDQ DQYHQGHV WLO F\NHOSDUNHULQJ οWQHVV ODJHU P P 6WºUUH YDUHHOHYDWRU )¨OOHV IRU DOOH HWDJHUQH HU DW IXQNWLRQDOLWHW UHQH OLQMHU NºOLQJ RJ HW JRGW O\VLQGIDOG J§U LJHQ /HMHP§OHW HU PHJHW πHNVLEHOW RJ VWRUW VHW DOOH Y¨JJH NDQ π\WWHV V§ OHMHP§OHW NDQ LQGUHWWHV V§ GHW SDVVHU WLO OHMHU 7LO HMHQGRPPHQ KºUHU SDUNHULQJVSODGVHU L RPU§GHW

18


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

.RQWRUHMHQGRP L KMHUWHW DI .ºEHQKDYQ .RQWRUOHMHP§O L LQGUH E\

.RQWRUOHMHP§O L -¨JHUERUJ $OO« 0LGWSXQNW S§ .RQWRUOHMHP§O EHOLJJHQGH L &KDUORWWHQOXQG Pt RYHU 0HQ\

<GHUVW YHOEHOLJJHQGH OHMHP§O OLJH RP KMºUQHW IUD GHW WUDYOH 1\KDYQ PHG GHQ Q\H F\NHO RJ JDQJEUR WLO &KULVWLDQVKDYQ /LJHVRP GHU LNNH HU ODQJW WLO EO D $PDOLHQERUJ /DQJHOLQLH RJ 6NXHVSLOKXVHW KYLONHW VLNUHU HQ WUDYO WUDοN DI PHQQHVNHU RS RJ QHG DG GHQQH GHO DG 7ROGERGJDGH /HMHP§OHW HU UROLJW EHOLJJHQGH L HQ K\JJHOLJ EDJJ§UG VRP KXVHU E§GH SULYDWH HMHUOHMOLJKHGHU VDPW HUKYHUYVOHMOLJKHGHU VRP RJV§ EHQ\WWHV WLO NRQWRUHU

/HMHP§OHW HU S§ Pt EHOLJJHQGH S§ VDO $GJDQJHQ WLO OHMHP§OHW VNHU YLD πRW WUDSSHRSJDQJ HOOHU HOHYDWRU /RNDOHUQH HU SULP¨UW LQGUHWWHW PHG VWRUUXPVNRQWRUHU VDPW WR PºGHORNDOHU DI YDULHUHQGH VWºUUHOVH 1\GHOLJ WRLOHWNHUQH PHG WRLOHWIDFLOLWHWHU RJ JDUGHUREH WLO GH DQVDWWH +HUXGRYHU NºNNHQ PHG VSLVHSODGV /RNDOHUQH HU DSWHUHW PHG OHWWH Y¨JJH RJ GHUIRU JRG PXOLJKHG IRU DQGHQ LQGUHWQLQJ HIWHU OHMHUV ºQVNH

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

7ROGERGJDGH & 67 .ºEHQKDYQ . 6DJVQU

$UHDO

+DQV (GYDUG 7HJOHUV 9HM &KDUORWWHQOXQG 6DJVQU

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

9HOLQGUHWWHW NRQWRUOHMHP§O PHG πHNVLEHO LQGUHWQLQJ S§ VDO /RNDOHUQH HU LQGUHWWHW PHG ORNDOHU L YDULHUHQGH VWºUUHOVHU PHG PXOLJKHG IRU DW LQGUHWWH WLO DUEHMGVVWDWLRQHU SU HQKHG /HMHP§OHW HU LQGUHWWHW PHG OHWWH Y¨JJH V§OHGHV DW GHW HU PXOLJW DW ¨QGUH LQGUHWQLQJHQ HIWHU NRPPHQGH OHMHUV ºQVNH /HMHP§OHW HU YHOIRUV\QHW PHG WRLOHWWHU WKH NºNNHQ JDUGHUREH P Y /HMHP§OHW OLJJHU Q¨UW GHQ VWRUH I¨OOHVNDQWLQH RJ GHW I¨OOHV J§UGPLOMº YHG NDQWLQHQ *RGH DGJDQJV RJ SDUNHULQJVIRUKROG

7,/ /(-( .RQWRU .LUNHEMHUJ $OO« VDO %UºQGE\ 6DJVQU

19

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ


København & omegn

)OHNVLEOH NRQWRUOHMHP§O S§ Pt )OHNVLEOH NRQWRUOHMHP§O IUD FD Pt

1\LQGUHWWHW NRQWRUOHMHP§O S§ VDO 1\LQGUHWWHW NRQWRUOHMHP§O S§ VDO

/RNDOHUQH HU UHJXO¨UH S¨QH RJ HJQHU VLJ E§GH WLO NRQWRUYLUNVRP KHG VKRZURRP RJ OHWWHUH SURGXNWLRQ (MHQGRPPHQ WLOE\GHU RJV§ PLQGUH ODJHUIDFLOLWHWHU VDPW PXOLJKHG IRU OHMH DI N¨OGHUORNDOH IUD Pt RJ RSHIWHU 'HW HU PXOLJW DW OHMH VLW HJHW GRPLFLO IUD FD Pt RJ RS WLO FD Pt 'HW HU RJV§ PXOLJW DW RSGHOH DUHDOHUQH L PLQGUH OHMHP§O IUD FD Pt RJ RS HIWHU 'HU HU PDQJH JUDWLV SDUNHULQJVSODGVHU S§ WHUU¨Q OLJH YHG E\JQLQJHUQH

/HMHP§OHW HU HW Q\LQGUHWWHW πRW NRQWRUOHMHP§O S§ VDO PHG DGJDQJ GLUHNWH IUD GHQ VWRUH SDUNHULQJVSODGV /HMHP§OHW HU Q\LQGUHWWHW PHG VWRUUXPVNRQWRUHU PºGHUXP RJ HQNHOWH VHSDUDWH NRQWRUHU VDPW Q\H WRLOHWWHU RJ NºNNHQ /HMHP§OHW KDU DGJDQJ WLO HQ DWULXPJ§UG 'HU HU PXOLJKHG IRU GHOWDJHOVH L YHOIXQJHUHQGH NDQWLQHRUGQLQJ 'HW IRUYHQWHV DW OHMHU YHG RYHUWDJHOVH DI LVWDQGVDWWH OHMHP§O JLYHU PLQGVW §UV XRSVLJHOLJKHG DOW HIWHU LQGUHWQLQJHUQHV DUW

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

6\GYHVWYHM *ORVWUXS 6DJVQU

$UHDO /HMH SU Pt 'ULIW SU Pt 7HOHIRQ

Pt bb NU NU NU

%UHJQHUºGYHM $ %LUNHUºG 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

*RG EHOLJJHQKHG PHG OHW DGJDQJ WLO PRWRUYHM

9HOEHOLJJHQGH NRQWRU PHG NRUW DIVWDQG WLO 0RWRUULQJ

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

1DYHUODQG *ORVWUXS 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

3DXO %HUJVºHV 9HM *ORVWUXS 6DJVQU

20

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ


København & omegn

1557

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i København & omegn

Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: 1.600-2.500 m² i Storkøbenhavn Udviklingsvirksomhed søger 1.600-2.500 m² kontor i Storkøbenhavn.

1.500 m² kontor i Kbh. og Frederiksberg Arkitektfirma søger kontor på ca. 1.500 m² i København og Frederiksberg til arkitektfirma. De er ca. 100 medarbejdere.

Søger nr.: 1714340 Kontakt: Thomas Møller Rudlang, tlf.: 5858 8376

Søger nr.: 1822474 Kontakt: Christian Mercier, tlf.: 5858 8378

Køb af ejendom i Kbh. eller Storkbh. Ejendom til advokatkontor søges i Kbh. eller Storkbh., dog ikke Nordsjælland. Gerne parkeringspladser. Pris maks. kr. 25 mio.

400-800 m² i Taastrup Ingeniørvirksomhed søger 400-800 m² kontor i nærheden af Taastrup. Søger nr.: 1751867 Kontakt: Thomas Møller Rudlang, tlf.: 5858 8376

Søger nr.: 1788981 Kontakt: Christian Mercier, tlf.: 5858 8378

Kontor i Kbh., Valby, Lyngby, Hellerup Moderne kontorer på ca. 300 m² søges. Mindst 5 parkeringspladser og gerne kantine. Indflytning 1.1. 2023.

225-400 m² på Vestegnen Kunde søger 225-400 m² kontor til showroom på Vestegnen. Skal helst ligge i stueplan.

Søger nr.: 1817295 Kontakt: Christian Mercier, tlf.: 5858 8378

Søger nr.: 1729646 Kontakt: Thomas Møller Rudlang, tlf.: 5858 8376

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

21

edc.dk/erhverv/match


Topmoderne kontorhus på op til 10.000 m² skal udlejes i Gladsaxe På Østmarken 3A i Gladsaxe nord for København ligger et topmoderne kontorfremlejemål, hvor NNIT har til huse. Den flotte domicilejendom er ejet af PFA med NNIT som lejere. EDC Erhverv Poul Erik Bech har fået til opgave at udleje fra ca. 2.00010.000 m² i det flotte kontordomicil, hvor der ikke er sparet på faciliteter eller indretning, der begge er i absolut topklasse.

”Det er især fællesfaciliteterne, der præger kontordomicilet. Der er en stor og lækker kantine, fitnesscenter, kaffeordning og et stort, flot loungeområde, som alt sammen forkæler medarbejderne i den daglige gang på arbejdspladsen. Ejendommen har det hele, og det er netop derfor, den adskiller sig fra andre kontorlejemål i området. Der er mulighed for at leje fra ca. 2.000- 10.000 m² kontor i enheder af ca. 2.000 m². En hel etage er på 6.000 m². Der er også mulighed for at få egen reception og indgang ved leje af større lejemål, hvilket vil være attraktivt for mange virksomheder.”

Kontorejendommen har tidligere været fuldt benyttet af NNIT, der ikke længere bruger hele ejendommen. De moderne kontorlokaler kan blive lidt af et scoop, mener Thomas Møller Rudlang, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev: ”Her er tale om et ret unikt fremlejemål i NNIT’s flotte domicil fra 2012 i Gladsaxe, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Kontorlokalerne er indrettet i moderne stil med glasvægge, der sikrer et godt lysindfald i alle rum. Dertil er lokalerne indrettet som storrumskontorer med mindre kontor- og mødelokaler, samtalerum, åbent køkken og elevator. Faciliteterne og indretningen er klart ejendommens store forcer. Her vil man som lejer kunne gå på arbejde hver dag i lækre rammer, der inspirerer. Så det kan blive lidt af et kup for en fremtidig lejer,” siger han og fortsætter:

Attraktiv beliggenhed Kontorejendommen er placeret med attraktiv placering i Gladsaxe Kommune nord for København, og kommunen er i rivende udvikling, hvor der forventes at tilflytte næsten

22


75.000 nye borgere frem mod 2045. Den stigende befolkningsvækst betyder også større fokus på erhvervslivet: ”Østmarken 3A ligger enormt attraktivt i Søborg blot en kilometer fra Hillerødmotorvejen, hvilket gør transporten nem og lettilgængelig for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Desuden er nærmeste station, Buddinge Station placeret 2,5 km fra ejendommen og indre by blot 25 min. væk. Bedre placering i yderkanten af København findes næsten ikke,” siger Thomas Møller Rudlang.

FAKTA OM • • • •

Sagsnr. 27801515

Etageareal på 2.000 – 10.000 m² Energimærke A2015 Moderne faciliteter som fitnesscenter med holdundervisning Gode parkeringsforhold

”Dertil er placeringen i Gladsaxe Kommune, der har et stort fokus på at skabe sunde rammer for erhvervslivet. Kommunen gør det attraktivt at bosætte sig og drive virksomhed i kommunen, og det understøttes af en levende bymidte, der kombinerer handelsmuligheder, oplevelser og innovative erhvervsområder. Tilkomsten af letbanen forventes at genere op mod 36.500 nye arbejdspladser og op mod 32.000 nye indbyggere. Så den nye letbane vil i sidste ende have stor indflydelse på at optimere udviklingen af områderne og binde Gladsaxe bedre sammen med resten af hovedstadsområdet. Den kan blive fordelagtig for erhvervsdrivende fra Gladsaxe Kommune i fremtiden.”

Mere information Thomas Møller Rudlang Partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev Tlf.: 5858 8376 • tru@edc.dk

23


OR-ORFØLGER DUKONT KONT EJENDOMSMARKEDET? EJENDOMSMARKEDET? Skriv Skriv digdig opop på:på:

edc.dk/kontorfokus

- så sender vien digmail, en mail, når vi nye har nye artikler, publikationer og Så sender vi dig når vi har artikler, publikationer og nynyheder om markedet for industriejendomme. Helt enkelt! heder om markedet for kontorejendomme. Helt enkelt!

24


Mere information Poul Erik Bech - Indehaver EDC Poul Erik Bech Tlf.: 5858 8378 • peb@edc.dk Børge Strandfelt Indehaver, Ejendomsmægler MDE, EDC Strandfelt A/S Tlf.: 4373 3880 • bs@edc.dk

EDC Poul Erik Bech køber EDC Strandfelts erhvervscenter og boligbutikker:

EDC Erhverv Poul Erik Bech står nu endnu stærkere på Vestegnen EDC Poul Erik Bech har købt EDC Strandfelt pr. 1. april 2022, som består af boligbutikkerne Glostrup, Albertslund samt Taastrup, som både er boligbutik og erhvervscenter. Det betyder, at EDC Erhverv Poul Erik Bech nu på landsplan er oppe på i alt 19 erhvervscentre. Samtidigt står vi endnu stærkere på Vestegnen, og har endnu flere lokale butikker og endnu et erhvervscenter, som kommer vores kunder til gode.

København bl.a. er involveret i en række af projekterne.” ”Med udvidelsen står vi endnu stærkere på Vestegnen, og vi ser frem til at kunne udnytte synergierne mellem de nye butikker, vores omkringliggende butikker, det nye erhvervscenter og vores projektafdeling. For kunderne kommer der altså også en række nye muligheder. Især for vores mange kunder i projektafdelingen betyder det, at vi står endnu stærkere og med endnu flere lokale kræfter.”

EDC Strandfelt er med boligbutikker i Albertslund, Glostrup samt boligbutik og erhvervscenter i Taastrup blandt Vestegnens største selvstændige ejendomsmæglervirksomheder. Ejer Børge Strandfelt, der var med til at starte EDC-gruppen og nærmer sig de 80 år, er klar til at trappe ned og give stafetten videre. Virksomheden bliver nu en del af EDC Poul Erik Bech. Står stærkt på Vestegnen Poul Erik Bech har på 43 år opbygget Danmarks største og eneste landsdækkende mæglervirksomhed, som består af 18 erhvervscentre, flere end 70 boligbutikker og 650 medarbejdere. Den 1. april 2022 blev der altså tilføjet endnu et erhvervscenter, tre nye boligbutikker og 16 nye medarbejdere på Vestegnen. Poul Erik Bech siger:

Var med til at starte EDC Børge Strandfelt har været en del af EDC-gruppen fra første dag siden etableringen i 1971. Han havde således 50års jubilæum sidste år. Tilbage i 1971 var Børge Strandfelt en del af en lille gruppe ejendomsmæglere på 16 ejendomsmæglerfirmaer, der gik sammen om at skabe en digital ejendomsplatform. Det blev starten på EDC – Ejendomsmæglernes Data Centrum. Visionen var dengang at skabe en digital platform, der gjorde EDC til landets første kæde af ejendomsmæglere – og de første til at anvende IT-systemer i forretningen.

”Det er en fornøjelse at byde endnu tre boligbutikker og et erhvervscenter velkommen. For os er det yderst interessante beliggenheder, da alle tre byer står over for betydelige nybyggerier, hvor vores succesfulde projektafdeling i

25


Nordsjælland

Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

/\VW RJ UXPPHOLJW NRQWRUORNDOH L +ºUVKROPV DWWUDNWLYH HUKYHUYVNYDUWHU )ºUVWH VDO S§ L DOW Pt LQGHKROGHU LQGJDQJ IUD WUDSSHUXPPHW WLO VWRUUXPVNRQWRU S§ FD Pt ODQJV E\JQLQJHQV QRUGOLJH IDFDGH VDPW VWRUUXPVNRQWRU S§ FD Pt LW UXP RJ PºGHORNDOH S§ FD Pt PHG JODVY¨JJH L GHQ DQGHQ VLGH /HMHP§OHW EOLYHU LQGUHWWHW PHG Q\W NºNNHQ LQGHQ RYHUWDJHOVH 'HU HU DGJDQJ WLO I¨OOHV SDUNHULQJ PHG FD SODGVHU YHG HMHQGRPPHQ

7,/ /(-( .RQWRU .¨UYHM VDO +ºUVKROP 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

)OHNVLEOH NRQWRU HOOHU XQGHUYLVQLQJVORNDOHU L +LOOHUºG (MHQGRPPHQ HU EHOLJJHQGH L +LOOHUºG VW W¨W S§ LQGNºE RJ RIIHQWOLJH WUDQVSRUWPLGOHU )¨OOHV WUDSSHUXP LQGHKROGHU HOHYDWRU WRLOHWWHU VDPW JDUGHUREH KHUXGRYHU HU GHU I¨OOHV EDGHIDFLOLWHWHU L N¨OGHU KYRU GHU RJV§ NDQ OHMHV DUNLYUXP .RQWRUOHMHP§OHW HU EHOLJJHQGH S§ VDO WY RJ HU LQGUHWWHW PHG LQGJDQJ IUD WUDSSHUXP WLO IRUGHOLQJVJDQJ PHG NRQWRUHU S§ EHJJH VLGHU RJ HW PºGHORNDOH VDPW I¨OOHV NºNNHQ JDUGHUREH

7,/ /(-( .RQWRU &HQWHUY¨QJHW 79 +LOOHUºG 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU

(QHVW§HQGH πRW RJ KHUVNDEHOLJW EHOLJJHQGH NRQWRUHMHQGRP L 1RUGVM¨OODQG /HMHP§OHW HU S§ Pt RJ HU IRUGHOW S§ WR HWDJHU RJ LQGHKROGHU LQGJDQJ IUD SDUNHULQJVSODGV WLO HQWUH WUDSSHUXP PHG NOLQNHJXOYH RJ PHG OLJHOºEVWUDSSH WLO WDJHWDJHQ IUD WUDSSHUXP HU GHU DGJDQJ WLO WR VWRUUXPVNRQWRUHU HW YHQGHQGH PRG SDUNHULQJVSODGVHQ RJ HW YHQGHQGH XG PRG SDUNHQ )UD WUDSSHUXP HU GHU GLUHNWH DGJDQJ WLO Q\HUH NºNNHQ NDQWLQH VDPW JDQJ PHG GLYHUVH NRQWRUHU PºGHORNDOH VDPW WRLOHWWHU 7DJHWDJHQ HU LQGUHWWHW PHG HW VWRUW NRQWRUORNDOH PHG IDQWDVWLVN UXPIRUQHPPHOVH

7,/ /(-( .RQWRU (JHE¨NYHM /HMHP§O ' 1¨UXP 6DJVQU

26

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ


Nordsjælland

105

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i Nordsjælland Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Lokaler til tandlægeklinik Tandlægeklinik søges i Hørsholm. Der søges lokaler fra 400-600 m² med meget central beliggenhed. Lokalerne skal gerne være istandsat.

Lokaler til international skole Kunde søger nye lokaler til deres internationale skole i Nordsjælland på min. 500 m². Udeareal er vigtigt. Både leje og køb har interesse.

Søger nr.: 1766920 Kontakt: Mads Holck Jørgensen, tlf.: 5858 8377

Søger nr.: 1790573 Kontakt: Stephen Berthelsen, tlf.: 5858 8377

Institution i Nordsjælland Behandlingsinstitution søger ejendom i Frederiksværk, Hillerød og Kokkedal. De har behov for op til 1.000 m². Pris maks. 10 mio kr.

Lager over 800 m² søges Tysk firma med kontor i Farum søger kontor og lagerejendom på ca. 1.000 m². Tæt på motorvej. Gerne Farum, Birkerød området og Hillerød.

Søger nr.: 1777997 Kontakt: Jacob Lunding, tlf.: 5858 8377

Søger nr.: 1810223 Kontakt: Jacob Lunding, tlf.: 5858 8377

Kontorlokaler i KBH K Mindre konsulentvirksomhed søger kontorlokaler i KBH K. De skal have 10-12 arbejdspladser i storrum + et mødelokale. Leje maks. kr. 400.000.

Lokaler til fitness og fysioterapi søges Pæne lokaler med mulighed for fitness og træning. Beliggende i Hørsholm området. Areal minimum 800 m². Gode p-forhold.

Søger nr.: 1782902 Kontakt: Mads Holck Jørgensen, tlf.: 5858 8377

Søger nr.: 1811349 Kontakt: Jacob Lunding, tlf.: 5858 8377

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

27

edc.dk/erhverv/match


Skal vi også sælge/udleje dine lokaler? Udlejet København K - Nyhavn 63B

Farum - Hirsemarken 5, 1. sal

Glostrup - Paul Bergsøes Vej 16 st. th.

Farum - Rugmarken 35A

Roskilde - Wæbersvej 22

Odense C - Sverigesgade 6, st.

Odense C - Rosenbæk Torv 1, 1

Kolding - Kolding Åpark 1

Sønderborg - Nørrekobbel 7B, 1.

Varde - Torvet 2, 1.

Arhus C - Marselis Boulevard 173

Aarhus C - Skolegade 5, 2.sal

Aarhus C - Søndergade 8, 2. th.

Aalborg - Vinkel Allé 1

Aalborg - Hobrovej 76

Solgt Køge - H. C. Andersensgade 5

Næstved - Tømrervænget 6

Kolding - Ibsvej 1-3

Middelfart - Teglgårdsparken 100

Herning - Dalgasgade 11

Kontakt din lokale erhvervsmægler på 28

Svenstrup J - Lansen 19

edc.dk/kontor


Velkommen til vores nye medarbejdere Vi har travlt i EDC Erhverv Poul Erik Bech og bliver hele tiden flere. Vi har fået mange nye kollegaer fra især den finansielle verden og er nu over 650 medarbejdere. Har du interesse i at arbejde hos os, så søger vi løbende partnere og medarbejdere. Du behøver ikke at have erfaring fra ejendomsmæglerbranchen.

Esbjerg: Ny partner med mange års erfaring fra den finansielle sektor Karsten Lindgård Jensen har valgt at stoppe som direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg. Efter mere end 50 år på arbejdsmarkedet ønsker han at trappe ned og fortsætte som seniorkonsulent et par dage om ugen. Ny partner og afdelingschef hos EDC Poul Erik Bech Esbjerg er Claus Langelund, som er opvokset i Esbjerg og senest kommer fra en anden lokal ejendomsmægler, hvor han har arbejdet med salg og vurdering. Claus har desuden mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor. Kontakt: Tlf. +45 5858 7357, cll@edc.dk

Esbjerg: Styrker teamet med ny erhvervsmægler Jacob Fogtmann Aabling er startet som erhvervsmægler hos EDC Poul Erik Bech i Esbjerg. Jacob har de sidste 6 år haft sin daglige gang i Dalum-afdelingen hos en anden mægler, hvor han i sin tid startede som praktikant og sluttede af med at være medindehaver de sidste 2 år. Kontakt: Tlf. + 45 5858 7414, jaab@edc.dk

Hillerød: Nordsjælland opruster med ung ambitiøs lokalmand Som et led i vækststrategien har EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland ansat Mads Holck Jørgensen som ny erhvervsmægler. Mads er opvokset i Hillerød og har taget sit traineeforløb i EDC-gruppen, hvorefter han har været 1½ år i Danske Bank i Hillerød. Kontakt: Tlf. +45 4836 3669, mhjn@edc.dk

Odense: Ny erhvervsmægler med stort lokalkendskab Simon Foss Lousholt er startet som erhvervsmægler hos EDC Poul Erik Bech i Odense. Simon kommer fra ejendomsselskabet Olav de Linde, hvor han har siddet som udlejningskonsulent i næsten 7 år. Simon kommer med sin store erfaring og stærke lokalkendskab til at sidde med fokus på kontormarkedet og udlejningssager. Kontakt: Tlf. + 45 5858 7382, sflo@edc.dk

Odense: LEA Ejendomspartner indleder planlagt generationsskifte Den daglige leder af LEA Ejendomspartner i Odense Joachim Wengenroth har taget den store beslutning om at gå på pension, når han fylder 80 år. For at sikre sig en god proces om generationsskiftet, er Joachim gået i gang med at finde en ny souschef, som sammen med de otte ansatte i afdelingen, skal være med til fortsat at sikre kontinuiteten og driften i afdelingen. Kontakt: Tlf. +45 4010 7822, jew@lea.dk

Vil du også med på holdet? Se mere på: poulerikbech.dk/ledige-stillinger 29


Unik og historisk udviklingsejendom i Køge skal transformeres til sundhedshus Nørregade 54A-B i Køge er netop blevet solgt til en privat investor. Udviklingsejendommene er tidligere benyttet til bankfilial og advokatvirksomhed, men nu kommer sundhed i fokus. Køber er Christian Diers, som vil transformere en del af ejendommen til et moderne sundheds- og behandlingshus. EDC Poul Erik Bech har formidlet salget af den historiske ejendom.

30


Udviklingsejendommen i Køge er i god stand og er solgt til en privat investor fra byen. Udover et etageareal på 985 m², et grundareal på 1.127 m², har den charmerende bygning en interessant, historisk fortid. Sagfører Alfred Sørensen, der bl.a. var hovedmanden bag stiftelsen af Køge Museum, fik nemlig bygget ejendommen, der indeholder 2 separate bygninger, til sig selv tilbage i 1885. Nu overtages den med byggeret og uden bosiddende lejere af Christian Diers: ”Jeg har planer om en større transformation. Vi vil gerne bygge vores eget op og transformere stedet til noget helt nyt. Præcis, hvad det skal være, har vi dog ikke lagt os helt fast på endnu.” Han fortsætter: ”Planen er at omdanne den gamle bank til et splinternyt sundheds- og behandlingshus. Ejendommen egner sig rigtig godt til det formål, både ift. indretning og anvendelse af m². Dertil har vi en del erfaring med sundheds- og behandlingsvirksomhed, så vi ved, hvad sådan en bygning skal indeholde. Planerne for 54A er dog lidt mere uklare. Her tager vi det lidt mere hen ad vejen, men de indledende tanker er, at der skal være kontor i stuen og lejeboliger på 1. og 2. sal. Når vi overtager pr. 1. april 2022, går vi i gang med renovering og istandsættelse.” Udvikling præger Ejendommen er beliggende centralt i hjertet af Køge Centrum, der er i rivende udvikling. Den historiske handelsby har i de senere år gennemgået en lang række projekter med formål at fremme udviklingen af byens erhvervsliv. Etableringen af bydelen Køge Nord, hvor en bæredygtig og mangfoldig bydel iværksættes, er et af de mest fremtrædende projekter, som gennemføres lige nu. Steen Whitthøfft, advokat i PARTNER Advokater, er tilfreds med salget: ”Ejendomsselskabet Nørregade 54 A & 54B ApS, hvor jeg er én af fire anpartshavere, valgte at sælge ejendommen, da Nordea sagde sit lejemål op. PARTNER Advokater, som jeg ejer sammen med Birgit Trusholm, var lejer af 54A i 17 år, og vi var meget glade for lejemålet, men valgte at kigge efter nye græsgange, da man ville sælge ejendommen tom for lejere. Nu er vi flyttet til 3 sal i Tårn 2 på Køge Stadion, og er også blevet meget glade for dette lejemål, hvor vi har holdt til i et år. Det er spændende at være en del af den nye bydel omkring stadion i Køge og det miljø, som er her med idræt, men som også vokser op med nye interessante erhvervslejemål,” fortæller han. Charmerende ejendom Brian Skov Andersen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, har formidlet salget, siger: ”Der er tale om en meget charmerende ejendom med en fin historie og en meget attraktiv placering midt i Køge Centrum. Det er en klassisk murstensejendom med gode faciliteter og mange anvendelsesmuligheder. Her er god mulighed for opdeling i flere erhvervslejemål, eller udvikling og omdannelse til boligudlejningsejendom med op til 5 lejligheder, så det er reelt næsten kun fantasien, der sætter grænserne for den nye ejer.” Christian Diers har været tilfreds med samarbejdet: ”Samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech og især Brian Skov Andersen har været helt fortrinligt. De har været gode til at finde de rette kompromiser. Ikke mindst har de været gode til at komme med kreative løsninger iht. potentielle lejere.”

31

Mere information Brian Skov Andersen Partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge Tlf.: 5858 8379 • bsa@edc.dk


Region Sjælland

8QLN EROLJ RJ HUKYHUYVHMHQGRP L 7XQH 8QLN EROLJ RJ HUKYHUYVHMHQGRP L 7XQH

1\GHOLJW RJ PHJHW YHOEHOLJJHQGH 1\GHOLJW RJ PHJHW YHOEHOLJJHQGH NRQWRUOHMHP§O FHQWUDOW L 6WHJH %\ NRQWRUOHMHP§O FHQWUDOW L 6WHJH

ͼ 1\UHQRYHUHW RJ SU¨VHQWDEHO HMHQGRP ͼ &HQWUDOW EHOLJJHQGH L 7XQH PHOOHP 5RVNLOGH RJ *UHYH ͼ *RGH SDUNHULQJVIDFLOLWHWHU Q¨U HMHQGRPPHQ ͼ $GVNLOW EROLJ RJ HUKYHUYVHQKHG

ͼ 6¨UGHOHV YHOEHOLJJHQGH PHG VWRU V\QOLJKHG ͼ JRGH NRQWRUHU PºGHORNDOHU ͼ 0XOLJKHG IRU UHFHSWLRQ VKRZURRP ͼ /RNDOHUQH IUHPVW§U L ULJWLJ S¨Q VWDQG ͼ *RGH SDUNHULQJVIRUKROG

7,/ 6$/* %ODQGHW HMHQGRP

7,/ /(-( .RQWRU

UQHVWLHQ $ 7XQH 6DJVQU

$UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt NU NU

WRUHJDGH $ VW WY 6 6WHJH 6DJVQU

$UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ

/HMHP§O WLO NRQWRU RJ ODJHU PHG JRGH DGJDQJVIRUKROG

0RGHUQH NRQWRUI¨OOHVVNDE PHG DOO LQFOXVLYH NRQFHSW

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

+ROVWHG 3DUN $ VW WY 1¨VWYHG 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

(OYHUKºMVYHM 1¨VWYHG 6DJVQU

32

$UHDO UOLJ OHMH

Pt NU

7HOHIRQ


Region Sjælland

160

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i Region Sjælland

Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Kontorlokaler i Slagelse Kunde søger 100-200 m² kontorlokaler til egen administration i Slagelse

Kontor bynært i Vordingborg Kunde søger kontor på min. 75 m² (min. 3 reelle kontorer), samt tekøkken og toiletforhold der er handicapvenlige. Årlig leje maks. kr. 180.000

Søger nr.: 1528155 Kontakt: Morten Hansen, tlf.: 58588396

Søger nr.: 1778196 Kontakt: Martin Andersen, tlf.: 58588380

Kontorlejemål centralt i Næstved Bynært lejemål med gåafstand fra stationen. 5 rum/lokaler til individuelle samtaler/møder. Areal fra 120 m² og maks. årlig leje kr. 200.000

Klinik- og undervisningslokaler i Slagelse Kunde søger ca. 100 m² lokaler til klinik til massør samt undervisning. Beliggende i Slagelse eller omegn. Søger nr.: 1482877 Kontakt: Morten Hansen, tlf.: 58588396

Søger nr.: 1799422 Kontakt: Michael Kristiansen, tlf.: 58588380

Kontor på min. 150 m² i Køge Kunde søger kontor beliggende i Køge på min. 150 m². Leje maks. kr. 300.000

Kontor på min. 700 m² i Roskilde Kunde søger kontor i centrum med plads til min. 35 medarbejdere. Lejemålet skal have gode parkeringsforhold samt fremstå moderne og med aircondition.

Søger nr.: 1438785 Kontakt: Kenneth Wagner, tlf.: 5858 8379

Søger nr.: 1273687 Kontakt: Kenneth Wagner, tlf.: 5858 8395

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

33

edc.dk/erhverv/match


Fyn

Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

(MHQGRP PHG PDQJH DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU 8QLN EHOLJJHQKHG L $VVHQV 9HOKROGW HMHQGRP *RGH SDUNHULQJVPXOLJKHGHU 7LGOLJHUH EHQ\WWHW VRP NRPPXQHQV NRPSHWDQFHFHQWHU

7,/ 6$/* .RQWRU 1LHOV .M¨UE\HV 9HM $VVHQV 6DJVQU

.RQWRUHU L 5RVHQJ§UGFHQWUHW XGOHMHV

7HOHIRQ

Pt NU NU

.RQWRUOHMHP§O PHG VWRUUXPVNRQWRU

7,/ /(-( .RQWRU UE¨NYHM 2GHQVH 6 6DJVQU

$UHDO 3ULV 3ULV SU Pt

7,/ /(-( .RQWRU $UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU

/DYVHQY¨QJHW 2GHQVH 9 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU

6S¨QGHQGH RJ XQLN NRQWRUHMHQGRP 0HJHW YHOKROGW HMHQGRP *RGH WLONºUVHOVIRUKROG W¨W S§ ( DINºUVHO QU %HOLJJHQGH L XGE\JJHW HUKYHUYVRPU§GH *RGH SDUNHULQJVIRUKROG VDPW VWRUW JUXQGDUHDO

7,/ 6$/* .RQWRU ,QGXVWULYHM $DUXS 6DJVQU

34

$UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt NU NU


Fyn

145

Netop nu søger virksomheder efter kontorer på Fyn

Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Lille kontor i Odense C søges Lejer søger mindre kontor ca. 80 - 120 m² lejemål i Odense til en fornuftig pris

Større kontor i Odense søges Kunde ønsker kontor i Odense i størrelsen 100 - 200 m², gerne med eget toilet og køkken.

Søger nr.: 1821320 Kontakt: Simon Foss Lousholt, tlf.: 5858 8397

Søger nr.: 1790515 Kontakt: Simon Foss Lousholt, tlf.: 5858 8397

Kontor i Odense SØ søges Lejer søger et præsentabelt og funktionelt kontor til min. 30 medarbejdere i Odense (helst Odense SØ)

kontor med fællesrum søges Lejemål på ca. 100 m² som kan anvendes til intern ”café” og 2-3 mindre kontorer søges. Maks. kr. 140.000. Mulighed for niveau fri adgang er et krav.

Søger nr.: 1815041 Kontakt: Simon Foss Lousholt, tlf.: 5858 8397

Søger nr.: 1787976 Kontakt: Simon Foss Lousholt, tlf.: 5858 8397

Kunde søger klinikfællesskab i Odense For kunde søges klinikfællesskab med god tilgængelighed, med 3 kliniklokaler og et fælles personalerum.

Kontor på min. 400 m² på Nordfyn søges Virksomhed søger kontor beliggende på Nordfyn på min. 400 m². Pris maks. kr. 4,2 mio.

Søger nr.: 1795674 Kontakt: Simon Foss Lousholt, tlf.: 5858 8397

Søger nr.: 1757566 Kontakt: Lars Damsholdt Balle, tlf.: 5858 8397

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

35

edc.dk/erhverv/match


Sydjylland

Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

)DQWDVWLVNH NRQWRUOHMHP§O S§ KDYQHIURQWHQ L )DQWDVWLVNH NRQWRUOHMHP§O S§ KDYQHIURQWHQ L 6ºQGHUERUJ 6ºQGHUERUJ

9HOLQGUHWWHGH ORNDOHU 9HOLQGUHWWHGH ORNDOHU L +HGHQVWHG

(MHQGRPPHQ HU RSIºUW L VRP HWDSH DI 9LGHQVKXVHW HW E¨UHG\JWLJW ODYHQHUJL E\JJHUL L HQ PRGHUQH RJ LPSRQHUHQGH E\JJHVWLO , 9LGHQVKXVHW KDU GX PXOLJKHG IRU DW OHMH NRQWRU IUD EDUH Pt RJ WLO Pt KHUWLO NRPPHU I¨OOHVDUHDOHU 'HWWH OHMHP§O HU EHOLJJHQGH S§ VDO NRQWRUDUHDO S§ Pt RJ I¨OOHVDUHDO S§ Pt 'HU HU YHG HMHQGRPPHQ JRGH SDUNHULQJVPXOLJKHGHU IRU E§GH PHG DUEHMGHUH RJ NXQGHU

/HMHP§OHW XGJºU Pt YHOLQGUHWWHGH ORNDOHU VDPW Pt GHSRWUXP ODJHU L N¨OGHUHQ /RNDOHW EHVW§U DI HW VWRUW O\VW EXWLNVORNDOH §EHQW NRQWRUI¨OOHVNDE PHG WLOKºUHQGH PºGHORNDOHU NDQWLQH RJ WRLOHWIDFLOLWHWHU /RNDOHW IUHPVW§U PHG KYLGH Y¨JJH O\GORIWHU W¨SSHπLVHU WU¨JXOYH VDPW VWRUH YLQGXHVSDUWLHU VRP HU YHOHJQHW WLO XGVWLOOLQJ NRQWRU DGPLQLVWUDWLRQ EXWLN NOLQLN P P 'HU HU JRGH SDUNHULQJVPXOLJKHGHU L RPU§GHW

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

1ºUUH +DYQHJDGH 6ºQGHUERUJ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

%\WRUYHW 67 +HGHQVWHG 6DJVQU

$UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ

.RQWRUHU S§ K\JJHOLJ VLGHJDGH WLO J§JDGHQ L (VEMHUJ /HMHP§OHW HU EHOLJJHQGH L PLGWE\HQ DI (VEMHUJ L .LUNHJDGH FD PHWHU IUD J§JDGHQ RJ W¨W YHG %RUJHUJDGH PHG GH PDQJH SDUNHULQJVPXOLJKHGHU /HMHP§OHW GHU KDU HQ V\QOLJ EHOLJJHQKHG HU LQGUHWWHW L HWDJHU N¨OGHU PHG HW DUHDO VDPOHW DUHDO S§ Pt IRUGHOW S§ Pt NRQWRUHU RJ FD Pt N¨OGHU 'HU HU LQGJDQJ IUD .LUNHJDGH WLO WUDSSHUXP GHU GHOHV PHG OHMOLJKHGHU S§ GH ºYULJH HWDJHU

7,/ /(-( .RQWRU .LUNHJDGH 79 (VEMHUJ 6DJVQU

36

$UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ


Sydjylland

250

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i Sydjylland

Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Kontor på min. 800 m² i 7100 Vejle Kunde søger kontor, lager/produktion beliggende i 7100 Vejle på min. 800 m². Leje maks. kr. 1,3 mio.

450-600 m² kontorlokaler i Esbjerg Fysioterapeut søger lokaler på ca. 450-600 m² beliggende i Esbjerg. Der søges møderum, 6-10 behandlerrum samt mindre gymnastiksal til hold og kurser.

Søger nr.: 1804979 Kontakt: Claus Fenger, tlf.: 58588423

Søger nr.: 1408374 Kontakt: Karsten Lindgård Jensen, tlf.: 58588398

Kontorlokaler til rådgivning/psykolog Kunde søger kontorlokaler beliggende i Esbjerg til rådgivningsvirksomhed. Lokalerne skal indeholde et venteværelse, 3-5 kontorrum, køkken samt toilet.

Kontor på min. 150 m² i Vejle Kunde søger kontor, blandet ejendom beliggende i Vejle på min. 150 m². Leje maks. kr. 150.000 Søger nr.: 1792358 Kontakt: Arne Kristensen, tlf.: 58588423

Søger nr.: 1294582 Kontakt: Jesper Ølgaard Bloch, tlf.: 58588398

Kontor min. 150 m² i 6000 Kolding Konsultenvirksomhed søger kontor beliggende i centrum af Kolding. Min. 150 m². Leje maks. kr. 450.000

Kliniklokaler til leje i Sønderborg Gode lokaler på min. 250 m² med handicap adang og toilet. Ikke langt fra offentlig transport og gerne i nyere og moderne stil.

Søger nr.: 1565808 Kontakt: Preben Balle, tlf.: 58588399

Søger nr.: 1783324 Kontakt: Brian Pedersen, tlf.: 58588422

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

37

edc.dk/erhverv/match


Vi sælger også gerne din bolig EDC Poul Erik Bech er Danmarks største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed. Vi har flere end 75 boligbutikker, der arbejder på tværs af hele landet, og vores store salgsstyrke gør, at vi er i kontakt med flest mulige potentielle købere, uanset hvor i landet køberen findes.

Fremvisning af bolig med tilmelding

Landsdækkende køberkartotek

EDC Effekt giver størst synlighed

Vi har samlet alle aktivt boligsøgende i et fælles køberkartotek. Vi kender således allerede på forhånd købernes behov og ønsker, og kan matche dem med nye boliger der kommer til salg, hvilket ofte betyder kortere salgstid.

Med EDC Effekt får du et af markedets mest avancerede online markedsføringsværktøjer, der gør det muligt at finde de kunder, der er de mest sandsynlige købere til boligen.

Ordningen giver både køber og sælger den bedst mulige service. Køber kan via vores onlinebookingsystem bestille fremvisning når det passer bedst, og sælger ved altid hvornår næste fremvisning holdes.

Start med et gratis Salgstjek

- Bestil på pebvurdering.dk

38


Midtjylland

.RQWRUOHMHP§O PHG πHNVLEHO LQGUHWQLQJ RJ PXOLJKHG IRU RSGHOLQJ

7,/ /(-( .RQWRU 9HVWHUOºNNHQ E\KºM 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH LQNO GULIW 7HOHIRQ

Pt NU

(MHQGRPPHQ KYRUL OHMHP§OHW HU EHOLJJHQGH OLJJHU L HW DWWUDNWLYW RJ IXOGW XGE\JJHW HUKYHUYVRPU§GH PHG HQ EUHG YLIWH DI YLUNVRPKHGHU 'HQ VWRUH NRQWRUE\JQLQJ SU¨VHQWHUHU VLJ ULJWLJ JRGW PHG GHQV VWRUH RJ IUHPWU¨GHQGH LQGJDQJVSDUWL E\JJHW RS L JODV RJ GREEHOW KºMGH PHG WUDSSHOºE WLO VDO /HMHP§OHW HU EHOLJJHQGH L VWXHHWDJHQ RJ S§ VDOHQ 6WXHHWDJHQ XGJºU Pt RJ VDOHQ XGJºU Pt KYRUDI GLVVH RJV§ NDQ OHMHV KYHUW IRU VLJ .RQWRUHUQH IUHPVW§U PHUH HOOHU PLQGUH LQGπ\WQLQJVNODUH RJ UXPLQGGHOLQJHQ YDULHUHU L VWºUUHOVH RJ XGIRUPQLQJ PHG HQNHOWPDQGVNRQWRUHU RJ VWRUUXPVNRQWRUHU /HMHP§OHW RYHUWDJHV VRP EHVHW RJ OHMHU KDU PXOLJKHG IRU DW V¨WWH VLW HJHW SU¨J S§ LQGUHWQLQJHQ DI OHMHP§OHW 'HW YLO Y¨UH PXOLJW DW WLOOHMH HNVWUD PºGH RJ NDQWLQHIDFLOLWHWHU bb

8QLN PXOLJKHG IRU OHMH DI SU¨VHQWDEHOW RJ SULVYLQGHQGH NRQWRUGRPLFLO 0HG HQ V\QOLJ SODFHULQJ S§ KMºUQHW DI 7XHDJHU RJ +HGHDJHU RJ PHG EO D 6NHME\ 6\JHKXV VRP HQ DI GH Q¨UPHVWH QDERHU οQGHV LNNH EHGUH SODFHULQJ L $DUKXV 1RUG (MHQGRPPHQ HU RSIºUW L VRP NRQWRU GRPLFLO L NYDOLWHWV PDWHULDOHU IUD HQGH WLO DQGHQ RJ EOHY EO D KRQRUHUHW PHG $DUKXV .RPPXQHV DUNLWHNWXUSULV IRU VLW πRWWH GHVLJQ (MHQGRPPHQ KDU L πHUH §U IXQJHUHW VRP πHUEUXJHUKXV PHG DQYHQGHOVH WLO E§GH NRQWRU RJ ODERUDWRULHYLUNVRPKHG RJ GH PDQJH OHWWH Y¨JJH JºU HQ ¨QGULQJ DI GHQ DNWXHOOH LQGUHWQLQJ OHW

7,/ /(-( .RQWRU 7XHDJHU $DUKXV 1 6DJVQU

39

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU


Midtjylland

Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

(NVNOXVLY NOLQLN HOOHU OLHEKDYHUNRQWRU PHG XGVLJW WLO /LOOH 7RUY RJ HQ

1\UHQRYHUHW NRQWRU PHG RSWLPDO HNVSRQHULQJ PRG 5LQJYHMHQ RJ 9LERUJYHM

+HU XGOHMHV L DOW Pt NRQWRU IRUGHOW S§ HWDJHU $OOH HWDJHU NDQ OHMHV VRP VHSDUDWH HQKHGHU GD GHU S§ KYHU HWDJH HU HWDEOHUHW WRLOHW PHG EDG NºNNHQ HW VWRUUXPVNRQWRU VDPW HW WLO πHUH PLQGUH PºGHORNDOHU FKHINRQWRUHU ͱ DOW VDPPHQ L PDWHULDOHU DI KºMHVWH NYDOLWHW $UHDOHUQH S§ GH HWDJHU IRUGHOHU VLJ V§OHGHV ͼ VDO Pt FD Pt WHUUDVVH ͼ VDO Pt FD Pt WHUUDVVH ͼ VDO Pt FD Pt WHUUDVVH

/HMHP§OHW HU EHOLJJHQGH L HQ HMHQGRP RSIºUW L RJ VLGHQ UHQRYHUHW L 'HW HU LQGUHWWHW PHG WR VWRUH PºGHORNDOHU HOOHU WR VHSDUDWH HQNHOWPDQGVNRQWRUHU VDPW HW VWRUUXPVNRQWRU /HMHP§OHW HU HWDEOHUHW PHG WR WRLOHWWHU RJ HW WHNºNNHQ 'HU HU GHVXGHQ LQVWDOOHUHW YHQWLODWLRQ RJ DLUFRQGLWLRQ L KHOH OHMHP§OHW 7LO JDGHVLGHQ HU GHU O\GJODV L YLQGXHUQH KYLONHW VLNUHU DW OHMHU LNNH JHQHUHUHV DI WUDοNNHQ L GDJOLJGDJHQ 3DUNHULQJ IRUHJ§U S§ HMHQGRPPHQV I¨OOHV SDUNHULQJVDUHDO KYRU GHU οQGHV L DOW FD YHGHUODJVIULH SDUNHULQJVSODGVHU

7,/ /(-( .RQWRU

7,/ /(-( .RQWRU

,PPHUYDG $DUKXV & 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

+DVOHJ§UGVY¨QJHW VW $DUKXV 9 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

1\RSIºUW RJ PRGHUQH NRQWRUGRPLFLO L Q\W RJ G\QDPLVN HUKYHUYVRPU§GH /HMHP§OHW HU LQGUHWWHW VRP VWRUW §EQHW DUEHMGVUXP GHU EU\GHV QHG DI YHOSODFHUHGH SHUVRQHUV NRQWRUUXP KYLONHW VNDEHU QDWXUOLJH NRQWRUORPPHU 'HUXGRYHU HU GHU LQGUHWWHW PºGHORNDOHU SURMHNWUXP GHSRWUXP EDG WRLOHW IDFLOLWHWHU NDQWLQH PHG DQUHWWHUNºNNHQ §EQH DQNRPVW RPU§GHU PHG SODGV WLO UHFHSWLRQ /HMHU YLO KDYH PHGEHVWHPPHOVH S§ LQGUHWQLQJHQ 'HU YLO WLO OHMHP§OHW Y¨UH WLONQ\WWHW YHGHUODJVIUL SDUNHULQJ

7,/ /(-( .RQWRU .LUVWHQ +ROVWV *DGH %UDEUDQG 6DJVQU

40

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

6NºQW EHOLJJHQGH NRQWRUOHMHP§O L HWDEOHUHGH RPJLYHOVHU , HUKYHUYVYHQOLJW PLOMº YHG %LUN &HQWHUSDUN HU GHU QX PXOLJKHG IRU HWDEOHULQJ L PRGHUQH NRQWRUORNDOHU PHG PXOLJKHG IRU I¨OOHVVNDE PHG UHYLVLRQVYLUNVRPKHGHQ %'2 6HOYH HMHQGRPPHQ HU RSIºUW L RJ IUHPVW§U E§GH WLGVOºV RJ PRGHUQH L LQGUHWQLQJHQ PHG Y¨JW S§ VPXN DUNLWHNWXU SDVVHQGH LQG L GH ºYULJH RPJLYHOVHU ,QGUHWQLQJHQ RJ IRUGHOLQJHQ DI OHMHP§OHWV NYDGUDWPHWHU HU S§ Pt L HJHW NRQWRU VDPW Pt L I¨OOHV YHOI¨UGVDUHDO PHG %'2 VDPW N¨OGHUKROG EHVW§HQGH DI I¨OOHV DQGHO RJ HJHQ DQGHO

7,/ /(-( .RQWRU %LUN &HQWHUSDUN %LUN +HUQLQJ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

$WWUDNWLYW NRQWRUOHMHP§O L +HUQLQJ &HQWUXP 1¨UY¨UHQGH OHMHP§O OLJJHU L HQ πRW IUHPWU¨GHQGH E\JQLQJ PHJHW FHQWUDOW SODFHUHW L +HUQLQJ PHG NXQ PHWHU WLO J§JDGHQ (MHQGRPPHQ HU RSIºUW L RJ RPE\JJHW UHQRYHUHW L KYRUIUD GHW VLGHQ KDU Y¨UHW RPWDOW VRP HW VXQGKHGVKXV XGOHMHW WLO O¨JHU WDQGO¨JHU SV\NRORJHU PY %\JQLQJHQ HU L JRG RJ S¨Q VWDQG RJ KDU HW PRQG¨QW XGWU\N 0HG HOHYDWRUDGJDQJ WLO HWDJHQ IRU OHMHP§OHW S§ VDO LPºGHNRPPHU OHMHP§OHW ¨OGUH RJ JDQJEHVY¨UHGH EUXJHUH RJ EHVºJHQGH

7,/ /(-( .RQWRU %U\JJHUJDGH +HUQLQJ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

(UKYHUYVHMHUOHMOLJKHGHU PHG VXSHU FHQWUDO EHOLJJHQKHG , FHQWUXP V¨OJHV HUKYHUYVHMHUOHMOLJKHGHU GHU KDU Y¨UHW DQYHQGW WLO NRQWRUOHMHP§O (MHQGRPPHQ GHU HU RPE\JJHW L IUHPWU¨GHU L PRGHUQH VWLO PHG HOHYDWRU RJ HU EHOLJJHQGH S§ J§JDGHQV ºVWOLJH GHO .RQWRUORNDOHUQH HU VWRUH RJ O\VH RJ PHG HW SU¨VHQWDEHOW LQGJDQJVSDUWL PHG WUDSSHU RJ HOHYDWRU IUD N¨OGHU WLO VDO (MHUOHMOLJKHGHUQH HU PHG Pt S§ VDO RJ Pt S§ VDO 'HU HU SDUNHULQJVSODGVHU WLO U§GLJKHG IRU NºEHU +HUXGRYHU οQGHV GHU RIIHQWOOLJH XQGHUMRUGLVNH SDUNHULQJVPXOLJKHGHU P IUD HMHQGRP PHQ

7,/ 6$/* .RQWRU VWHUJDGH WK RJ VDO +HUQLQJ 6DJVQU

41

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt NU NU NU


Midtjylland

548

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i Midtjylland Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Kontorlejemål i Skanderborg Kontor med ca. 15 arbejdspladser samt mødelokale til ca. 20 personer i biografopstilling e.l. samt mulighed for afholdelese af mindre kurser.

Kontor/lagerejendom i Aarhus IT-firma søger nyt domicil i Aarhus fra Ringvejen og ud af. Ejendommen skal have min. 300 m² kontor og 300 m² lager til serverrum.

Søger nr.: 1810765 Kontakt: Dan Honoré, tlf.: 5858 8670

Søger nr.: 1417815 Kontakt: Dan Honoré, tlf.: 5858 8670

Kunstner søger 100 km² kontor/showroom Kunde er åben for muligheder og ønsker gerne et slidt lokale med leje herefter.

Kontor-/kliniklejemåi i Herning Kunde driver klinik og skal bruge minimum 180 m² i Herning. Kan være et byhus eller en godt beliggende klinik med en vis synlighed.

Søger nr.: 1286617 Kontakt: Dan Honoré, tlf.: 5858 8670

Søger nr.: 1770791 Kontakt: Terkel Præst Berthelsen, tlf.: 5858 8567

kontorejendom på min. 200 m² i Viborg Kunde med 5-9 medarbejdere søger kontorejendom på min. 200 m² beliggende i Viborg.

Kontorfaciliteter i Herning og omegn Der søges kontorfaciliteter med mellem 20-25 arbejdspladser og pæne mødefaciliteter i Herning omegn.

Søger nr.: 1027553 Kontakt: Dan Honoré, tlf.: 5858 8670

Søger nr.: 1246319 Kontakt: Terkel Præst Berthelsen, tlf.: 5858 8567

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

42

edc.dk/erhverv/match


Efterspørgsel efter fleksibilitet Markedstal for kontorlokaler De store påvirkninger som Coronapandemien har haft på arbejdspladser rundt om i landet, har haft en begrænset effekt på selve efterspørgslen efter kontorlokaler. Det er derimod efterspørgselskriterierne, der har været påvirket. Virksomheder efterspørger nu i højere grad fleksible kontorløsninger som følge af større fokus på hjemmearbejde. Det er endnu for tidligt at konkludere om tendensen fortsætter, da der er adskillige holdninger til, om hjemmearbejde bør blive en stor del af fremtiden. Foruden fleksibilitet efterspørger både lejerne og investorerne i høj grad også moderne og bæredygtige kontorlokaler, der er fremtidssikre. Disse typer kontorer er i underskud i City, men flere projekter er på vej i de større provinsbyer og forstæder.

Markedsleje og afkast

Investeringslysten efter kontorlokaler lader til at være uberørt af Covid-19. Mens transaktionsvolumen faldt betydeligt mellem 2019-2020, er transaktionsvolumen i 2021 tilbage på niveau med 2019, hvilket vidner om høj aktivitet og efterspørgsel. Det er særligt prime-ejendomme, der er meget efterspurgte, hvor investorerne er parate til at betale rekordlave afkast for de mest attraktive aktiver.

Kr. pr. m² *

Afkast i %**

København

2.600

3,00

Nordsjælland

1.300

4,50

Østsjælland

1.400

6,00

Vest- og Sydsjælland

1.200

7,00

Odense

1.250

5,75

Trekantsområdet

1.400

5,75

Aarhus

1.600

4,00

Aalborg

1.250

5,25

* Den opnåelige leje pr. år inkl. driftsomkostninger i det nuværende marked på primære ejendomme. ** Tal er baseret på primære ejendomme med god beliggenhed samt moderne/ tidssvarende byggestil og faciliteter. Kilde: EDC Erhverv Poul Erik Bech, estimater 1. kvartal 2022.

Ser vi på andelen af ledige kontorlokaler på landsplan, udgør tomgangen 5,9% i 1. kvartal 2022, hvilket er et fald på 0,7 procentpoint siden sidste kvartal og det laveste niveau siden 1. kvartal 2009.

Udbudte kontorlokaler i procent af skønnet bygningsmasse

Kilde: Ejendomstorvet-ED Statistikken, data pr. 1.januar 2022

14% 12% 10% 8% 6% 4% 2%

Region Hovedstaden

Region Sjælland

Region Syddanmark

43

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Hele landet

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

0%


Historisk få ledige kontorlokaler i Nordjylland Lige nu er andelen af ledige kontorlokaler i Nordjylland den laveste i 10 år. Det viser nye data fra Ejendomstorvet.dk. Årsagerne kan være mange, men især det økonomiske opsving og begrænset nybyggeri af kontorer i landsdelen står som bærende forklaringer. Antallet af udbudte kontorlokaler er faldet markant de sidste to kvartaler og vi oplever, at udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen.

Han fortsætter: ”Der er mange virksomheder, som søger efter flere m², efter den faste arbejdsplads på hjemmekontoret efterhånden er ophørt. Nyere kontorlokaler af høj kvalitet er især eftertragtet blandt virksomhederne, og derfor er det blevet meget sværere at udleje ældre lejemål, hvor faciliteterne ikke er topmoderne.” Centralisering er et problem De Nordjyske byer er pressede af, at mange virksomheder søger centrale placeringer i de større Nordjyske byer for bedre at kunne tiltrække nye ressourcer og arbejdskraft. Denne tendens giver svære vilkår for de byer, der har færre indbyggere, samtidigt med at byer som Frederikshavn har oplevet færre færgeafgange og turister som følge af coronaen. Martin Brasholt Mikkelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech peger samtidig på, at Hjørring kan få fordel af nye uddannelser for bioanalytikere og tandlæger. De kommer til købstaden som udløber af Folketingets beslutning om at placere flere studiepladser uden for de store universitetsbyer.

Kontorer i Aalborg og det øvrige Nordjylland er historisk attraktive, hvor antallet af ledige kontorlokaler i Nordjylland er på sit laveste siden 2012. Flere medarbejdere vender retur til kontorerne ovenpå en lang corona-periode på hjemmekontoret, hvilket har forøget efterspørgslen på store og moderne kontorlokaler. ”De seneste to kvartaler er antallet af udbudte kontorer faldet med 25% i Nordjylland. På nær et enkelt kvartal i 2018 skal vi tilbage til begyndelsen af 2012 for at finde et lavere udbud, som nu ligger på 5,8% af de samlede kontorarealer i landsdelen – markant under landsgennemsnittet på 7,3%,” siger Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Over en tredjedel af landets kontorareal ligger i hovedstaden, mens Nordjylland har knap 8% af de samlede kontorer. Det svarer til lidt over 1,7 mio. m², som er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Aalborg og de øvrige ti kommuner tilsammen. Aktuelt har Ejendomstorvet.dk et udbud på knap 7.700 lejemål og ejendomme på landsplan, heraf næsten 2.800 kontorlokaler. Præcis 200 ligger i det nordjyske – halvdelen eller 99 i Aalborg Kommune, 45 i Frederikshavn og 32 i Hjørring. I hver de resterende kommuner er udvalget begrænset til 2-5 ledige kontorlokaler, og Læsø har slet ingen udbudte kontorer i øjeblikket.

”Som mæglere kører vi på pumperne, fordi der lige nu er meget mere efterspørgsel, end vi har kontorlokaler på hylderne. Mange steder – fx hos ingeniører, på klinikker, inden for it og det offentlige – er der brug for mere plads, fordi de har ansat flere under pandemien, og fordi medarbejderne vender tilbage til kontorerne. Vi hjælper fx et udenlandsk firma med at finde et større kontor i Aalborg, ligesom vi har hjulpet et it-firma, som næsten har fordoblet antallet af ansatte det seneste år. Som en fremtidssikring købte firmaet en ejendom på 2.500 m² og bruger selv ca. 1.500 m², mens vi har lejet resten ud til andre,” siger Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Mere information Martin Brasholt Mikkelsen Partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg Tlf.: 5858 8449 • mbm@edc.dk

44


Charmerende og herskabeligt kontorlejemål i Aalborg er netop udlejet En tidligere Patriciervilla, nu kontorlejemål på 440 m² på Vinkel Alle 1 i Aalborg, er netop blevet udlejet. Ejendommen blev udlejet på kort tid og er tidligere benyttet til handelsvirksomhed inden for agroprodukter og har senere huset tankskibsrederiet Alba Shipping & Trading. Den charmerende ejendom blev udbudt til leje, da medarbejderne ønskede at flytte lokaler længere nord for Limfjorden. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har forestået udlejningen af det unikke kontorlejemål.

En markant og smuk ejendom på Vinkel Alle 1 i Aalborg er blevet udlejet. Henrik Klindt Petersen, medejer af tankskibsrederiet Alba Shipping & Trading, udlejer lejemålet efter 13 år i ejendommen. Herfra har han bl.a. også drevet handelsvirksomhed med diverse agroprodukter.

tæt på Aalborg centrum, hvorfra det er meget attraktivt at drive forretning. Aalborg har et rigt erhvervsliv, hvor der er god mulighed for sparring og netværk i en by, der i den seneste tid undergår aktiv byfornyelse, især i den østlige del af byen.”

”Jeg investerede i ejendommen tilbage i 2009, og siden har jeg kørt diverse forretninger herfra. Vi har været glade for at have vores dagligdag fra en ejendom af denne kaliber, der må siges at have det hele. Faciliteterne er i orden, og så har den et flot og herskabeligt udtryk, der er en fryd at arbejde i,” fortæller Henrik Klindt Petersen.

Tilfredsstillende samarbejde Der blev hurtigt fundet en ny lejer til ejendommen. Faktisk så hurtigt, at der næsten kan tales om rekord. Mest af alt har det gode samarbejde været gunstigt og tilfredsstillende for alle parter: ”Vi har gennemført sagen i tæt samarbejde med kunden. Det har være en god proces, som har været gavnlig for alle parter. Vi er glade for at kunne bistå udlejer med en effektiv løsning og hurtig udlejning, så de kan komme godt videre til en ny beliggenhed, hvor flere medarbejdere kommer tættere på arbejdspladsen,” siger Nicolai Varberg Larsen, erhvervsmægler EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

”Det har været et ønske fra medarbejdernes side at arbejde nord for fjorden på grund af trafikken. Det ville vi selvfølgelig gerne tilgodese. Nu har vi fundet nye lokaler i Nørresundby, som vi alle er meget glade for og ser frem til at flytte ind i. Timingen var rigtig, og det gav god mening at holde fast i ejendommen og leje den ud til nogle andre, der forhåbentlig bliver lige så glade for den, som vi har været.”

Udlejer Henrik Klindt Petersen siger: ”Vi har været meget glade for samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har leveret effektiv og tilfredsstillende service igennem hele forløbet. De fandt hurtigt en lejer, og det betød, at der i sidste ende ikke skulle mange fremvisninger til, før den rette lejer viste sig. Det har været en god oplevelse hele vejen igennem, som vi er meget tilfredse med.”

Smukke detaljer og kanon beliggenhed Lejemålet på Vinkel Alle 1 indeholder herskabelige kendetegn og rummer et etageareal på 440 m² og et grundareal på 825 m². Med hvidpudset facade, rødt teglstenstag og københavnerkviste beklædt i kobber, fremstår ejendommen som et meget unikt og charmerende kontorlejemål. ”Vinkel Alle 1 er et meget unikt kontorlejemål i flot herskabelig stil, der indeholder alt, hvad man kunne ønske sig i et kontor. Ejendommen er i tre plan med mødelokaler, kopirum, fem kontorer, frokoststue i kælderen og meget mere. Dertil er gode parkeringsforhold og en kanon beliggenhed,” siger Michael Stilling, partner i EDC Poul Erik Bech Aalborg, som har formidlet udlejningen. Han fortsætter: ”Lejemålet er placeret i Hasseris i det sydvestlige Aalborg i et område, der har haft ry for at være velhavernes kvarter. Ejendommen ligger tæt på Hasseris Bymidte, men utroligt godt placeret på en stille villavej, også

Mere information Michael Stilling Partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg Tlf.: 5858 8449 • stilling@edc.dk

45


Nordjylland

)ORW KºMORIWHW NRQWRU XGE\GHV WLO OHMH

9HOLQGUHWWHW RJ O¨NNHUW NRQWRU L VWXHHWDJHQ 7,/ /(-( .RQWRU *ºWHERUJYHM 67 $DOERUJ 69 6DJVQU

7,/ /(-( .RQWRU $UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW 7HOHIRQ

Pt NU NU

-HUQEDQHJDGH 67 79 $DOERUJ 6DJVQU

(UKYHUYVHMHUOHMOLJKHG PHG πHUH DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU

Pt NU NU

7HOHIRQ

EHQW RJ KºMORIWHW NRQWRUOHMHP§O PHG JRG V\QOLJKHG XG WLO 1LEHYHM

7,/ 6$/* .RQWRU -XOLXV 3RVVHOWV 9HM & 1ºUUHVXQGE\ 6DJVQU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

7,/ /(-( .RQWRU $UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt

1LEHYHM $DOERUJ 69 6DJVQU

NU NU

$UHDO UOLJ OHMH UOLJ GULIW

Pt NU NU

7HOHIRQ

(NVNOXVLYW NRQWRU S§ Pt PHG XGVLJW WLO 9HVWUH E§GHKDYQ VDPW /LPIMRUGHQ .RQWRUHW HU LQGUHWWHW PHG HJHQ XGYHQGLJ WUDSSH GHU IºUHU RS WLO HQWUHHQ (QWUHHQ HU LQGUHWWHW PHG SODGV WLO HQ PLQGUH UHFHSWLRQ VDPW DGJDQJ WLO DUNLYUXP VDPW NRSL WHNQLNUXP /HMHP§OHW LQGHKROGHU HW IDQWDVWLVN §EHQW ORNDOH PHG ORIW WLO NLS 'HUXGRYHU HU GHU JRGW NºNNHQ PHG VSLVHSODGV 8G PRG KDYQHQ KDU NRQWRUHW HQ GHMOLJ VWRU DOWDQ KYRU XGVLJWHQ RYHU E§GHKDYQHQ RJ IMRUGHQ YLUNHOLJ NDQ Q\GHV .RQWRUHW HU JHQQHPIºUW LQGUHWWHW RJ EO D XGVW\UHW PHG JXOYYDUPH YHQWLODWLRQ RJ VWRUH JXOY WLO ORIW YLQGXHU /HMHU NDQ I§ LQGπ\GHOVH S§ LQGUHWQLQJ RJ YDOJ DI JXOY L VDPU§G PHG XGOHMHU

7,/ /(-( .RQWRU %§GHKDYQVYHM $ VDO $DOERUJ 6DJVQU

46

$UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

3¨QW NRQWRUOHMHP§O S§ Pt PHG JRG SODFHULQJ OLJH YHG (

S¨QGHQGH NRQWRU NOLQLNOHMHP§O L PDUNDQW 6 HMHQGRP YHG /LPIMRUGVEURHQ

7,/ /(-( .RQWRU 6XQGVKROPHQ 1ºUUHVXQGE\ 6DJVQU

7,/ /(-( .RQWRU $UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ

%URWRUYHW 79 1ºUUHVXQGE\ 6DJVQU

$UHDO

Pt

UOLJ OHMH

NU

7HOHIRQ

%\HQV EHGVWH XGVLJW S§ RJ VDO L 0HWURSRO 6KRSSLQJFHQWHU .RQWRU NOLQLNORNDOHU EHOLJJHQGH PHG +MºUULQJV EHGVWH XGVLJW S§ RJ VDO L 0(75232/ 6KRSSLQJFHQWHU /HMHP§OHW KDU DGJDQJ YLD πRW I¨OOHV KDOO L VWXHHWDJHQ PHG V\QOLJ VNLOWQLQJ RJ HOHYDWRU WLO OHMHP§OHW VDPW SDUNHULQJVN¨OGHUHQ , OHMHP§OHW NDQ GHU LQGUHWWHV OHMHP§O IUD Pt /HMHP§OHW VRP KDU HW IDQWDVWLVN O\VLQGIDOG IUHPVW§U SW XLQGUHWWHW RJ RPE\JJHV L VDPDUEHMGH PHG XGOHMHU V§OHGHV DW GHW RYHUWDJHV LQGπ\WQLQJVNODUW /HMHU YLO V§OHGHV KDYH PXOLJKHG IRU DW Y¨UH PHGEHVWHPPHQGH S§ LQGUHWQLQJ JXOYH ORIWHU EHO\VQLQJ P Y 7LO LQVSLUDWLRQ HU GHU S§ VDO PXOLJKHG IRU EHVLJWLJHOVH DI LGHQWLVNH LQGπ\WQLQJVNODUH OHMHP§O

7,/ /(-( .RQWRU 3DUDOOHOYHM VDO +MºUULQJ 6DJVQU

9HOEHOLJJHQGH NRQWRUHMHQGRP PHG IDFDGH WLO 9DQGY¨UNVYHM

7HOHIRQ

HJXO¨U HMHQGRP PHG πHUH 5 DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU

7,/ 6$/* .RQWRU 9DQGY¨UNVYHM +MºUULQJ 6DJVQU

$UHDO Pt Pt UOLJ OHMH SU Pt NU UOLJ GULIW SU Pt NU

7,/ 6$/* .RQWRU $UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt

-ºUJHQ )LELJHUVJDGH +LUWVKDOV 6DJVQU

NU NU

47

$UHDO 3ULV 3ULV SU Pt 7HOHIRQ

Pt NU NU


Nordjylland

203

Netop nu søger virksomheder efter kontorer i Nordjylland Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her: Min. 600 m² kontorlokale i Aalborg Skal ligge centralt uden at være i det helt absolutte centrum. Gerne med mulighed for opdeling af 3- 4 afdelinger samt åbent kontormiljø.

Produktion/lager og kontor i Nørresundby Der er behov for 400 m² til lettere produktion, 400 m² til lager samt de resterende 400 m² til kontor. Loftshøjde på min. 3 m i lager/produktion

Søger nr.: 1801723 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen, tlf.: 5858 8449

Søger nr.: 1637062 Kontakt: Frank Jensen, tlf.: 5858 8449

300-500 m² kliniklejemål i Aalborg C. Gode og handicapvenlige adgangsforhold. Den optimale indretning er med mindre kontorer/klinikrum, 2 toiletter og en reception med lidt venteområde.

Lyst og moderne kontor i Aalborg C IT-virksomhed søger 300-400 m² kontorlejemål. Gerne med åbent kontorlandskab, mødelokaler og velfærd samt gode parkeringsforhold i umiddelbar nærhed.

Søger nr.: 1692404 Kontakt: Jeppe Leth, tlf.: 5858 8449

Søger nr.: 1828019 Kontakt: Jeppe Leth, tlf.: 5858 8449

Min. 4.000 m² kontor og lager/produktion Virksomhed søger kontorfaciliteter til 80 -100 medarbejdere samt lager-/produktion på 2.000 - 3.000 m². Både køb og leje er interessant for kunden.

ca. 1.000 m² kontor og lettere montering Virksomhed søger ca. 500 m² til kontor og 500 m² til montageområde med mulighed for at lave udsugning. Gerne med mulighed for udvidelse.

Søger nr.: 1756585 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen, tlf.: 5858 8449

Søger nr.: 1749506 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen, tlf.: 5858 8449

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

48

edc.dk/erhverv/match


Hele landet - Investeringsejendomme

$WWUDNWLY Q\HUH HUKYHUYVLQYHVWHULQJVHMHQGRP L $WWUDNWLY Q\HUH HUKYHUYVLQYHVWHULQJVHMHQGRP 5\ L 5\

1\HUH HMHQGRP PHG GHWDLO NRQWRU RJ EHERHOVH %ODQGHW UHVWHMHUOHMOLJKHGVHMHQGRP FHQWUDOW S§ .DVWUXSOXQGVJDGH

(MHQGRPPHQ VRP HU RSIºUW L IUHPVW§U πRW E§GH LQG RJ XGYHQGLJW RJ HU OLJHOHGHV PRGHUQH L VLW XGWU\N (MHQGRPPHQ DQYHQGHV L GDJ VRP πHUEUXJHUKXV PHG PHUH HQG OHMHUH (MHQGRPPHQ IRUGHOHU VLJ S§ SU¨VHQWDEHOW LQGJDQJVSDUWL UHFHSWLRQ VDPW NRQWRUHU NRQWRU SODGVHU RJ N¨OGHUOHMHP§O 'HU IRUHοQGHV HQ VWRU RJ UXPPHOLJ NDQWLQH VDPW πHUH I¨OOHV PºGHORNDOHU 8PLGGHOEDUW IRUDQ HMHQGRPPHQ HU SDUNHULQJVSODGVHU S§ HJHQ JUXQG VDPW SDUNHULQJVSODGVHU S§ GHQ DQGHQ VLGH DI 5XJDDUGVYHM

ͼ %ODQGHW HMHQGRP PHG GHWDLO NRQWRU RJ EHERHOVH ͼ (MHQGRPPHQ HU HMHUOHMOLJKHGVRSGHOW ͼ XGOHMHGH EROLJOHMOLJKHGHU PHQV GH UHVWHUHQGH HU IUDVROJW ͼ 'HW IRUYHQWHV DW VDO S§ VLJW NDQ NRQYHUWHUHV WLO EHERHOVH ͼ 6WRU YDULDWLRQ DI GHWDLO L VWXHHWDJHQ ͼ 'HU HU SDUNHULQJ E§GH IRUDQ RJ EDJYHG HMHQGRPPHQ

7,/ 6$/* .RQWRU

7,/ 6$/* (MHUOHMOLJKHGVHMHQGRP

5XJDDUGVYHM 67 5\ 6DJVQU

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU

.DVWUXSOXQGJDGH .DVWUXS 6DJVQU

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU

(NVNOXVLY RJ PDUNDQW LQYHVWHULQJVHMHQGRP PHG IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG *ULEVNRY /¨JHFHQWHU ͸ /XQGHKXVHW͸ HU EHOLJJHQGH L HW QDWXUVNºQW RPU§GH PHOOHP 9HME\ RJ 7LVYLOGH RJ HU EHOLJJHQGH W¨W S§ VWRUW DWWUDNWLYW VRPPHUKXVRPU§GH (MHQGRPPHQ HU WRWDOUHQRYHUHW L WLO HW PRGHUQH O¨JHKXV PHG VWRUW 3 DUHDO PHG SODGV WLO RS PRG ELOHU VDPW XGU\NQLQJVNºUHWºMHU bb (MHQGRPPHQ HU EHOLJJHQGH S§ Pt JUXQG KYRUDI GHU HU PXOLJKHG IRU DW IUDVW\NNH FD Pt JUXQGVW\NNH WLO HYW SURMHNWRSIºUHOVH DI EROLJ HOOHU DQGHW HUKYHUY

7,/ 6$/* .RQWRU 7LVYLOGHYHM 9HME\ 6DJVQU

49

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU


Hele landet - Investeringsejendomme

)XOGW XGOHMHW HMHQGRP WLO WDQGO¨JH L (VSHUJ¨UGH

9HOEHOLJJHQGH NRQWRUHMHQGRP FHQWUDOW L )UHGHULNVVXQG

7,/ 6$/* .RQWRU

7,/ 6$/* .RQWRU

0ºUGUXSYHM % (VSHUJ¨UGH 6DJVQU

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU

$ & +DQVHQVYHM )UHGHULNVVXQG 6DJVQU

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU

Pt LQYHVWHULQJVHMHQGRP , HMHQGRPPHQ HU HW HUKYHUYVOHMHP§O VDPW SRWHQWLDOH IRU EROLJOHMHP§O GD IºUVWH VDOHQ HU XXGQ\WWHW (UKYHUYVOHMHP§OHW L VWXHHWDJHQ S§ Pt HU XGOHMHW WLO HQ WDQGO¨JHNOLQLN b b /HMHP§OHW HU LQGUHWWHW PHG UHFHSWLRQ πHUH EHKDQGOHUUXP VDPW WRLOHWWHU *RGH NºNNHQ RJ SHUVRQDOHIDFLOLWHWHU )ºUVWH VDOHQ S§ Pt PHG VHSDUDW LQGJDQJ WUDSSHRSJDQJ HU GHU PXOLJKHG IRU DW HWDEOHUH OHMHEROLJHU DOW DIK¨QJLJ DI VWºUUHOVHQ b b 3DUNHULQJ PHG SODGV WLO ELOHU VDPW HQ JDUDJH S§ Pt

7,/ 6$/* %ODQGHW HMHQGRP '\UHKDYHJ§UGVYHM .ROGLQJ 6DJVQU

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU

*HGLJHQ GRPLFLOHMHQGRP PHG VROLG OHMHU RJ WLOKºUHQGH E\JJHUHW ,OVLJYHM HU HQ SU¨VHQWDEHO NRQWRU GRPLFLOHMHQGRP PHG JRG V\QOLJKHG IUD 9HVWHUKDYVYHM $DOERUJYHM GHU HU KRYHGYHMHQ WLO IUD %ORNKXV YLD +XQH 'HQ DIWDOWH DQYHQGHOVH HU NRQWRU RJ XGOHMQLQJVEXUHDX /HMHUV HJHQNDSLWDO HU S§ FD P NU SULPR /HMHU IRUHVW§U DO LQGYHQGLJ YHGOLJHKROGHOVH RJ XGYHQGLJ UHQKROGHOVH RJ KDU Y¨UHW S§ HMHQGRPPHQ VLGHQ PDUWV 9HVWHUKDYVYHM HU HQ PHGIºOJHQGH E\JJHUHW PHG PXOLJKHG IRU RSIºUVHO DI Q\W HUKYHUYVE\JJHUL PHG IDFDGHU WLO 9HVWHUKDYVYHM bb

7,/ 6$/* .RQWRU ,OVLJYHM 9HVWHUKDYVYHM %ORNKXV 6DJVQU

50

$UHDO UOLJ GULIW 3ULV $INDVW 7HOHIRQ

Pt NU NU


Hele landet - Investorer på jagt efter kontor

802

Netop nu søger investorer efter kontorejendomme over hele landet. Se et udpluk af søgere fra vores Køber-/Lejerkartotek her:

kontorejendomme søges i Svendborg Investor søger kontorejendomme i Svendborg by. Pris maks. kr. 10 mio.

Kontorlokaler i Storkøbenhavn Investor søger store kontorer, hvor han kan leje dele ud, men selv bruge den anden del. Pris maks. kr. 20 mio. Afkast min. 5%.

Søger nr.: 1782553 Kontakt: Lars Damsholdt Balle, tlf.: 5858 8397

Søger nr.: 1428025 Kontakt: Helge Rud Larsen, tlf.: 5858 8378

Investeringsejendomme søges Ønsker at købe udlejede investeringsejendomme. Pris efter afkast. Alt fra detail, lager, bolig osv. Alt fra kr. 2 mio. til kr. 100 mio.

Ejendom eller erhvervsgrund Aarhus Investor søger investeringsejendom eller erhvervsgrund beliggende i og omkring Aarhus. Der er behov for mellem 500-20.000 m².

Søger nr.: 1824897 Kontakt: Mads Holck Jørgensen, tlf.: 5858 8377

Søger nr.: 1704713 Kontakt: Dan Honoré, tlf.: 5858 8670

Kontorejendomme i region Sjælland Ejendomme til investering søges - helst fuldt udlejet og gerne med potentiale.

IT-virksomhed søger kontor i Aalborg Søger større kontorejendom for at imødekomme behovet for yderligere kvm på sigt. Ejendommen må gerne være delvist udlejet ved køb. Pris maks. kr. 90 mio.

Søger nr.: 1772510 Kontakt: John Borrisholt, tlf.: 5858 8395

Søger nr.: 1448859 Kontakt: Michael Stilling, tlf.: 5858 8449

Test selv, hvor mange der søger netop din ejendom på:

edc.dk/erhverv/match 51


KONTAKT EDC Erhverv Poul Erik Bech Sjælland/Fyn København Herlev Taastrup Hillerød Roskilde Køge Næstved Slagelse Odense

+45 5858 8378 +45 5858 8376 +45 5858 8472 +45 5858 8377 +45 5858 8395 +45 5858 8379 +45 5858 8380 +45 5858 8396 +45 5858 8397

Jylland Kolding Aabenraa Sønderborg Esbjerg Vejle Aarhus Silkeborg Herning Viborg Aalborg Vendsyssel

+45 5858 8399 +45 5858 8425 +45 5858 8422 +45 5858 8398 +45 5858 8423 +45 5858 8424 +45 5858 8429 +45 5858 8567 +45 5858 8670 +45 5858 8449 +45 5858 8487

International Research Landbrug Projekt Capital Markets

+45 5858 8563 +45 5858 8564 +45 5858 8574 +45 5858 8487 +45 5858 8572

Få først besked, når der kommer nye ejendomme til salg Vi har Danmarks største Køber-/Lejerkartotek. Har du ikke fundet den helt rigtige ejendom endnu, så lad os hjælpe dig! Opret dit personlige ønske i vores landsdækkende Køber-/Lejerkartotek, og få først besked, når der kommer nye ejendomme til salg. Vi screener alle ejendomme for dig og viser dig kun de ejendomme, der matcher dine ønsker.

Tilmeld dig på edc.dk/erhvervsoenske


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.