__MAIN_TEXT__

Page 1

August 2015

ErhvervsNyt

Regeringsgrundlaget set med ejendomsmæglerøjne Læs mere side 16

Ledige stillinger Læs mere side 16

Ny Market Update

INVESTERING I UNGDOMSBOLIGER Studerende i hele landet er lige nu på boligjagt, hvilket skaber nye muligheder for private investorer. Læs artiklen på side 4.

Læs mere side 35

Lokalt kendskab med landsdækkende fordele 58341_E-nyt_uge_34.indd 1

oline.dk

Danmarks største portal for erhvervsejendomme

03/08/15 15.19


Tema Investering Efterår 2015

INDHOLD MARKET UPDATE Investering i ungdomsboliger ............................. 4 Grunde ................................................................. 8 Investering .......................................................... 9

ER UDE NU!

Se den aktuelle markedsudvikling i forhold til sidste kvartal, og læs om de seneste tendenser fremadrettet i form af vores forventninger til udviklingen på 3-6 måneders sigt.

Regeringsgrundlaget ........................................ 16 Ledige stillinger ................................................ 16 Kontor ............................................................... 17

Side 35

Industri ............................................................... 25 Detail .................................................................. 32 Market Update .................................................... 35

JOB I EDC ERHVERV POUL ERIK BECH Efter en rekordomsætning i 2014 fortsætter væksten i 2015 – vil du være en del af successen? Vi søger partnere, ledere, mæglere, erhvervskoordinatorer og trainees – se et udpluk af vores nuværende stillingsopslag på side 16.

Regeringsgrundlaget set med ejendomsmæglerøjne Såvel bolig- som erhvervsmarkedet har det bedst med, at være omgivet af et langsigtet stabilt lovgrundlag omkring person- og ejendomsbeskatning, skatter og afgifter i øvrigt samt stabile renteforhold. Poul Erik Bech giver et par bud på hvordan regeringsgrundlaget vil påvirke branchen fremadrettet. Læs mere på side 16.

Velbeliggende ejendom ved Søerne Enestående og særdeles velbeliggende udlejningsejendom udbydes til salg efter generationer i samme ejerkreds. Ejendommen er beliggende mellem Ryesgade og Sortedam Dossering, og omfatter tre bygninger. Side 9

Tidligere badehotel Sølyst i offentligt udbud Ejendommen er beliggende i et naturskønt område ud til vandet og blev i 1900-tallet anvendt som badehotel. Mange muligheder for anvendelse. Side 11

2

58341_E-nyt_uge_34.indd 2

03/08/15 15.19


August 2015 Skjulte muligheder i unges boligjagt

Tusindvis af nye studerende går hvert år på denne tid på boligjagt, og fra et investorsynspunkt skaber dette en række attraktive muligheder

Robert Neble Larsen Adm. direktør, Erhverv

Velkommen tilbage fra sommerferien! Ferie er vigtigt, og et afbræk fra hverdagen får os alle til at se nyt på tingene. Og ”nyt” er netop nøgleordet for de kommende måneder. En ny regering skal i arbejdstøjet, og vi følger spændt med for at se, hvor vores branche bevæger sig hen. Poul Erik Bech giver på side 16 sine bud på hvilke aftryk regeringsgrundlaget kan sætte på ejendomsmæglerbranchen.

Ny Market Update Efterår 2015 Research & Analyse afdelingen har netop lanceret en ny udgave af EDC Market Update, der indeholder spritnye markedsdata for afkastkrav, lejeniveau og tomgang samt vores forventninger til udviklingen inden for kontor, detail, boligudlejningsejendomme samt lager og produktion. Læs mere på side 35.

Ungdomsboliger – en god investeringsmulighed I denne måneds udgave af ErhvervsNyt går vi tæt på markedet for ungdomsboliger, som i årevis har været præget af voldsomt stigende efterspørgsel kombineret med et presserende lavt udbud. Tusindvis af nye studerende går hvert år på denne tid på boligjagt i en af de efterhånden mange danske uddannelsesbyer, og fra et investorsynspunkt skaber dette en række attraktive muligheder.

Du er velkommen til at tilmelde dig løbende markedsopdateringer på edc.dk/erhverv/tilmeld

Som landsdækkende erhvervsmæglervirksomhed er vi stærkt repræsenteret i alle de byer, hvor der bygges ungdomsboliger. Vi ved af erfaring, at kompetent rådgivning er en vigtig del af fundamentet for succesfuld ejendomsinvestering. Det gælder ikke mindst i forhold til ungdomsboliger, hvor der typisk er høj udskiftning. Via vores landsdækkende ejendomsadministrationsselskab LEA tilbyder vi også vores kunder en effektiv administration af kollegier og ungdomsboliger. LEA har mangeårig erfaring med administration af ungdomsboliger, blandt andet fra det børsnoterede Bispebjerg Kollegie, hvor processen med at sikre en fast og effektiv løbende udskiftning af lejere har resulteret i, at tomgangen er faldet fra fem til nul pct.

Vækst i både land og by Vores årsregnskab for 2014 er offentliggjort og i EDC Erhverv Poul Erik Bech oplevede vi vækst både landsdækkende og lokalt. Den markante fremgang har afstedkommet yderligere investeringer i efteruddannelse, nye kollegaer samt nye redskaber og værktøjer til glæde for vores kunder. Den positive udvikling i 2014 og de første to kvartaler af 2015 betyder også, at vi nu er i fuld gang med at viderebygge vores landsdækkende succes med nye partnere, ledere, erhvervskoordinatorer og mæglere – se et udpluk af vores nuværende stillingsopslag på side 16. Vi modtager desuden gerne uopfordrede ansøgninger, som kan sendes direkte til HR-manager Mette Hvilsom Forsbøl på mhf@edc.dk Vi ser frem til at høre fra dig.

3

58341_E-nyt_uge_34.indd 3

03/08/15 15.19


PRIVATE INVESTORER SER STORT POTENTIALE I UNGDOMSBOLIGER Studerende i hele landet er lige nu på boligjagt i et marked, hvor udbuddet konstant halser efter efterspørgslen. Det skaber nye muligheder for private investorer, som i stigende grad ser fordele i at investere i ungdomsboliger.

I

følge Dansk Byggeri, mangler der op mod 20.000 studieboliger på landsplan til de mange unge, der lige nu forbereder sig på deres videregående uddannelse. Det er en samfundsudfordring både nu og mange år frem. Men det er også en udfordring, der medfører nye muligheder på ejendomsmarkedet. Det bekræfter en af de danske ejendomsinvestorer, Bent Friis Pedersen, partner i IBI Group, der udvikler og investerer i boligejendomme. For virksomheden er ungdomsboliger i de seneste år kommet i fokus - blandt andet med ejendommen Glentevej 10 i Københavns Nordvestkvarter. Her er 67 nye og velindrettede ungdomsboliger allerede solgt i et projekt, som Bent Friis Pedersen kalder en ”yderst interessant investering.” ”Først og fremmest er ejendomme helt generelt interessante, fordi du i dag ikke kan forrente dine penge i banken. Dertil kommer, at ungdomsboliger er et godt marked, fordi den høje efterspørgsel betyder meget lav risiko for lejetab. Det er små let omsættelige enheder, og de kan sælges på flere forskellige måder,” siger han. Samme syn på markedet lyder fra EDC Projekt Poul Erik Bech, hvor direktør Kenneth Nielsen, oplever en stigende interesse for ungdomsboliger i hele landet. ”Efterspørgslen er støt stigende, og samtidigt har man som udvikler og bygherre gunstige muligheder. For eksempel er der ikke samme krav til antallet af parkeringspladser omkring ungdomsboliger, ligesom lovgivningen giver mulighed for at bygge mindre enheder,” siger Kenneth Nielsen og tilføjer: ”Og så er et afkast på knap fem procent allerede fra dag ét jo heller ikke helt dumt.” UNIVERSITETER BREDER SIG Den stigende efterspørgsel ser kun ud til at fortsætte. Det er primært i universitetsbyerne – Aalborg, Aarhus, Odense, Roskilde og København – at man oplever en stigende efterspørgsel på ungdomsboliger. Men tendensen breder sig også til andre af landets store byer. Dette er som følge af, at universiteter som Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet i stigende grad organiserer sig med udbud af uddannelser i andre byer. Ifølge tal fra Styrelsen for Videregående Uddannelser, følger udbuddet af ungdomsboliger langt fra med antallet af studerende.

I 2014 var der således mere end 5 studerende pr. ungdomsbolig på landsplan,* mens tallet var hele 7 studerende pr. ungdomsbolig i København. Og efterspørgslen på ungdomsboliger ser ikke ud til at aftage. ”Antallet af studerende er vokset gennem mange år, og det er klart, at den vækst har sat et meget stort pres på boliger til de studerende,” siger vicedirektør for uddannelse på Aarhus Universitet Christian Thorn. Lignende beskrivelser om udviklingen i antallet af studerende lyder fra universiteterne i København, Aalborg og Odense. ”Vores forventning er, at det store optag af nye studerende vil være på samme niveau i mange år, og derfor vil der fremover komme et stort pres på gode studieboliger,” siger Christian Thorn. INTERNET OG CYKELAFSTAND UngBo Danmark udlejer 800 ungdomsboliger i hele landet, og her oplever direktør Morten Myrhøj Kristensen, at private selskaber og investorer i stigende grad bevæger sig ind på markedet. ”Ungdomsboliger er stadig domineret af den almene sektor, men samtidigt er det blevet nemmere at få høje afkast på udlejningsprojekter. Det tiltrækker naturligt flere private investorer,” siger han og fremhæver, at udviklingen understøttes af de studerenes nye krav til boligerne, som giver bedre mening for private investorer. ”De studerende har selvfølgelig forskellige præferencer, men en overordnet trend er, at hvor de studerende førhen foretrak kollektivet og de klassiske gangkollegier, så foretrækker de i dag primært individuelle lejligheder,” siger Morten Myrhøj Kristensen. Den opfattelse støttes af de studerendes egne organisationer. På CBS peger formanden for de studerende, Daniel Andersen, således på at prisniveau, internet og boligens kvalitet ofte betyder mere end beliggenhed. ”Man går selvfølgelig altid efter det, der ligger tættest på skolen – men jeg kender flere på CBS, som er flyttet til Roskilde eller ud på Amager på jagt efter noget pænere eller bedre. Så længe der er transportmuligheder eller endnu bedre: At byen og uddannelsesstedet er indenfor rimelig cykelafstand,” siger han. fortsættes side 6

4

58341_E-nyt_uge_34.indd 4

Ben

03/08/15 15.19


Ungdomsboliger er et godt marked, fordi den høje efterspørgsel betyder meget lav risiko for lejetab

Bent Friis Pedersen - Partner, IBI Group

58341_E-nyt_uge_34.indd 5

5

03/08/15 15.19


FOKUS PÅ FORDELENE Både investor Bent Friis Pedersen og direktør i EDC Projekt Poul Erik Bech Kenneth Nielsen fremhæver, at det kan være administrativt tungt at håndtere den høje lejerudskiftning i ungdomsboliger. Men med den rette rådgivning og forberedelse, overstiger fordelene dog klart ulemperne, lyder det. De peger på, at man som investor nemt slipper for administrativt bøvl ved at benytte en professionel ejendomsadministrator. Ifølge Kenneth Nielsen er dette en holdning, som går igen hos et stigende antal investorer:

Landsplan

”Investorer i dag fokuserer på de meget attraktive fordele ved at placere penge i ungdomsboliger, og det er der god grund til,” siger han og understreger: ”På grund af den høje og stabilt stigende efterspørgsel er en investering i ungdomsboliger ganske enkelt forbundet med udlejningssikkerhed. Derudover betyder det høje afkast at ungdomsboliger – både nu og fremover - vil være et yderst interessant ejendomssegment for private investorer.”

København

Ifølge tal fra Styrelsen for Videregående Uddannelser, følger udbuddet af ungdomsboliger langt fra med antallet af studerende. I 2014 var der således mere end 5 studerende pr. ungdomsbolig på landsplan*, mens tallet var hele 7 studerende pr. ungdomsbolig i København. *Baseret på Danmarks 10 største studiebyer. Kilde: Styrelsen for Videregående Uddannelser samt Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

GODE RÅD TIL INVESTERING I UNGDOMSBOLIGER Ejendomsudvikler og –investor Bent Friis Pedersen fremhæver fire områder, som er vigtige at have fokus på, når man overvejer investering i ungdomsboliger. BELIGGENHED OG FACILITETER

MULIGHEDER I BYGNINGSMASSEN

Unge stiller i stigende omfang krav om egne individuelle boliger med et godt køkken og badeværelse. Samtidigt ønsker de beliggenhed tæt på studiet og gerne med cafémiljø i nærheden. Men beliggenhed er ikke nødvendigvis afgørende, og de studerende springer gerne på cyklen. Derimod viser erfaringen, at gode fællesarealer og ikke mindst en god internetforbindelse er alfa og omega.

Den eksisterende bygningsmasse byder på mange muligheder. Det gælder eksempelvis saneringsmodne erhvervs- og udlejningsejendomme eller nedlagte plejehjem, der ofte har en god central beliggenhed. De kan forholdsvis enkelt omdannes til boligejendomme med moderne mindre enheder, som kan bruges til ungdomsboliger.

PROFESSIONEL ADMINISTRATION Ungdomsboliger er i sagens natur midlertidige hjem, og selvom lejere har tendens til at blive længere i boliger af høj kvalitet, så vil der være en høj grad af udskiftning. Derfor er det en god idé at tilknytte en professionel ejendomsadministrator, der sørger for alt det praktiske.

MATERIALER OG ENERGI Lave driftsomkostninger kan omsættes til lavere huslejer, hvilket igen understøtter efterspørgslen. Derfor er materialevalg og fokus på energiforbruget vigtigt i forhold til ungdomsboliger. Samtidigt stiller den store lejerudskiftning høje krav til holdbarheden af materialerne.

6

58341_E-nyt_uge_34.indd 6

03/08/15 15.19


Når arkitekten vil have græs på taget …

…hvem har så “kan-det-sælges-kasketten” på?

Det har EDC Erhverv.

58341_E-nyt_uge_34.indd 7

Vi forstår godt, at arkitekter er glade for græs på taget. Men vi ved også, at kundernes behov kan handle mere om fx opbevaringsplads eller ideelle parkeringsforhold.

16 erhvervscentre, 45 boligbutikker og Danmarks største køber- og lejerkartotek har vi en unik indsigt i kundernes behov og mulighed for at udnytte markedets stærkeste salgsmotor.

Som Danmarks største ejendomsmægler kan vi være gode at have med på råd hele vejen fra idé til projektet er solgt. Med 2 specialiserede projektafdelinger,

Kontakt vores Projektdirektør Kenneth Nielsen på 33 30 78 00 eller kni@edc.dk, hvis du vil høre mere om EDC Projekt.

03/08/15 15.19


+,//(5'

7,/6$/*

2))(17/,*7 8'%8'

.90(5+9(596*581',%<=21(,1<7(5+9(596.9$57(5 6DJ .XQ PHWHU WLO PRWRUWUDILNYHMHQ PRG .•EHQKDYQ RJ GLUHNWH XG WLO +DUO•VHYHM /R NDOSODQ QU J’OGHQGH SÏ DUHDOHW KYRU GHU NDQ RSI•UHV HUKYHUY L YLUNVRPKHGVNODVVH KÏQG $UHDO

Y’UNVYLUNVRPKHGPLQGUHIUHPVWLOOLQJVYLUNVRPKHG ODJHUWUDQVSRUWRJHQJURVKDQGHO(QGYLGHUHNDQ GHU RSI•UHV GHWDLOKDQGHO PHG V’UOLJW SODGVNU’

NYP

YHQGH YDUHJUXSSHU HNVHPSHOYLV DXWRPRELOIRU KDQGOHUHVDOJDIFDPSLQJSÏGHODIDUHDOHW

.RQWDQW

NU

 5$1'(5669

7,/6$/*

3$1'583

7,/6$/*

6Œ/*(6, 6(/6.$%

(5+9(596*581'0(')$&$'(9,5.1,1*7,/027259(-(1

6725(5+9(596*581',3$1'5836Œ/*(6

6DJ *UXQGHQ HU EHOLJJHQGH L 5DQGHUVj V\GOLJH LQGXVWULNYDUWHU XPLGGHOEDUWXGWLOPRWRUYHMHQ*UXQGHQKDUHQVM’OGHQRJV’UGHOHVDWWUDN WLYEHOLJJHQKHGLGHWGHUNDQHWDEOHUHVE\JJHULPHGPDUNDQWRJW\GHOLJID FHYLUNQLQJ'HUHUHQGYLGHUHNRUWDIVWDQGWLOPRWRUYHMVDIN•UVHO5DQGHUV6\G *UXQGHQVVW•UUHOVHRJJ’OGHQGHORNDOSODQJLYHUPXOLJKHGIRUHQVDPOHWEH E\JJHOVHSÏJUXQGHQSÏLQGWLONYP,KWJ’OGHQGHORNDOSODQPÏGHU SÏJUXQGHQHWDEOHUHVLQGXVWULRJVW•UUHY’UNVWHGVYLUNVRPKHGVDPWHQWUH SUHQ•U RJ RSODJVYLUNVRPKHG KHUXQGHU HQJURVKDQGHO 3ULVHQ HU DQJLYHW HNVNOXVLY PRPV *UXQGHQ NDQ PRG PHUSULV N•EHV PHG Q•JOHI’UGLJW E\J JHULHIWHUN•EHUV•QVNHURJEHKRY

6DJ*UXQGHQHUEHOLJJHQGHLDNWLYWHUKYHUYVRPUÏGHL3DQGUXSRJ HUHQKM•UQHJUXQGGHUVLNUHJRGV\QOLJKHG3ÏJUXQGHQHUGHUEHOLJJHQGHHQ E\JQLQJGHULI•OJH%%5HMHUPHGGHOVHQHURSI•UWLSÏNYP*UXQ GHQHUSÏNYP%HE\JJHOVHVSURFHQWHQHU/RNDOSODQQUHU J’OGHQGH IRU RPUÏGHW 2PUÏGHW PÏ NXQ DQYHQGHV WLO HUKYHUYVIRUPÏO VRP I•OJHQGH 6W•UUH YLUNVRPKHGHU LQGHQIRU IUHPVWLOOLQJ E\JJHUL RJ DQO’J HQ JURVKDQGHO WUDQVSRUW VDPW RIIHQWOLJH WHNQLVNH DQO’J HOOHU YLUNVRPKHGHU GHUHIWHUE\UÏGHWVVN•QQDWXUOLJWK•UHUKMHPPHLRPUÏGHW

.RQWDQW

8

58341_E-nyt_uge_34.indd 8NU

$UHDO

NYP

.RQWDQW

6 G Q ( W I H V U W J J V S 0

NU03/08/15 15.19


7,/6$/* 7,/6$/*

=7?5 91 @/6,/6311/8./ /4/8.97 =7?5 91 @/6,/6311/8./ /4/8.97

6RUWHGDP'RVVHULQJ$%PIO.•EHQKDYQ 6RUWHGDP'RVVHULQJ$%PIO.•EHQKDYQ

6’UGHOHVYHOEHOLJJHQGH YHOEHOLJJHQGHXGOHMQLQJVHMHQ XGOHMQLQJVHMHQ 6’UGHOHV GRP XGE\GHV QX WLO VDOJ HIWHU JHQHUDWLR GRP XGE\GHV QX WLO VDOJ HIWHU JHQHUDWLR QHUPHGVDPPHHMHUNUHGV QHUPHGVDPPHHMHUNUHGV (MHQGRPPHQEHVWÏU EHVWÏUDI DIE\JQLQJHU E\JQLQJHU6RU 6RU (MHQGRPPHQ WHGDP'RVVHULQJ$q%RSI•UWLL WHGDP'RVVHULQJ$q%RSI•UWLL IXOGHHWDJHU HWDJHURJ RJNXQ NXQGHOYLVW GHOYLVWXGQ\WWHW XGQ\WWHWWDJ WDJ IXOGH HWDJH VDPW N’OGHUHWDJH )DFDGHU IUHP HWDJH VDPW N’OGHUHWDJH )DFDGHU IUHP VWÏUL LJUDQLWVWHQ JUDQLWVWHQU•GH U•GHVWHQ VWHQPRG PRG'RVVH 'RVVH VWÏU ULQJHQ RJ L JXOH VWHQ PRG JÏUGHQ 1\HUH ULQJHQ RJ L JXOH VWHQ PRG JÏUGHQ 1\HUH WDJW’NNHWPHGVRUWJODVHUHGHWHJO5\HV WDJW’NNHWPHGVRUWJODVHUHGHWHJO5\HV JDGHqRSI•UWLLIXOGHHWD JDGHqRSI•UWLLIXOGHHWD JHU)DFDGHUIUHPVWÏULU•GHVWHQRJLJXOH JHU)DFDGHUIUHPVWÏULU•GHVWHQRJLJXOH VWHQPRGJÏUGHQ1\HUHWDJPHGVNLIHURJ VWHQPRGJÏUGHQ1\HUHWDJPHGVNLIHURJ SDS SDS 0HOOHPE\JQLQJHQ5\HVJDGH 5\HVJDGH $$qq%%HUHU 0HOOHPE\JQLQJHQ

RSI•UW L LIXOGH IXOGHHWDJHU HWDJHU)DFDGHU )DFDGHU RSI•UW IUHPVWÏULJXOHVWHQ1\HUHWDJPHGVNLIHU IUHPVWÏULJXOHVWHQ1\HUHWDJPHGVNLIHU RJSDS6ÏOHGHV SDS6ÏOHGHVL LDOW DOWRSJDQJH RSJDQJHPHG PHGHWHW RJ VDPOHWEHERHOVHVDUHDO EHERHOVHVDUHDOSÏ SÏ NYP NYPIRU IRU VDPOHW GHOW SÏ OHMOLJKHGHU +HUXGRYHU HW EX GHOW SÏ OHMOLJKHGHU +HUXGRYHU HW EX WLNVDUHDO PRG 5\HJDGH SÏ NYP VDPW WLNVDUHDO PRG 5\HJDGH SÏ NYP VDPW ODJHULN’OGUHSÏNYP,DOWNYP ODJHULN’OGUHSÏNYP,DOWNYP KYRUWLONRPPHUSSODGVHULJÏUGHQ KYRUWLONRPPHUSSODGVHULJÏUGHQ (MHQGRPPHQVXGYHQGLJH XGYHQGLJHYHGOLJHKROGHO YHGOLJHKROGHO (MHQGRPPHQV VHVVWDQG HU JHQHUHOW JRG 8GRYHUQ\HUH Q\HUH VHVVWDQG HU JHQHUHOW JRG 8GRYHU WDJ HU RJVÏ NORDNNHUQH L JÏUGHQ IRU Q\OLJ WDJ HU RJVÏ NORDNNHUQH L JÏUGHQ IRU Q\OLJ XGVNLIWHW (QHUJLP’VVLJW (QHUJLP’VVLJW HU HU 6RUWHGDP 6RUWHGDP XGVNLIWHW 'RVVHULQJPHG PHGHQHUJLP’UNH HQHUJLP’UNH' 'PHGHQV PHGHQV 'RVVHULQJ GH•YULJHE\JQLQJHUHUP’UNHW(RJ) GH•YULJHE\JQLQJHUHUP’UNHW(RJ) $INDVW $INDVW

.RQWDQWNU .RQWDQWNU ³UOLJOHMHLQGW’JWNU ³UOLJOHMHLQGW’JWNU )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW /RQH7KXHQ /RQH7KXHQ ,QYHVWHULQJVFKHIYDOXDU ,QYHVWHULQJVFKHIYDOXDU 7HOHIRQ 7HOHIRQ 6DJVQU 6DJVQU

9

58341_E-nyt_uge_34.indd 9

03/08/15 15.19

*/


.%(1+$919

7,/6$/*

*(11(05(129(5(760³+86&(175$/73³9(67(5%52.90 6DJ2SGHOWLHMHUOHMOLJKHGHUKHUDIHUKYHUYVOHMHPÏOLN’OGHUHWD JH(MHQGRPPHQ LQGHKROGHU L EROLJHU IRUGHOW SÏ VWN Y’U VWXHOHMOLJKHG SÏNYPVDPWVWNY’UOHMOLJKHGHUËNYPRJVWNY’UOHMOLJKH GHUËNYP+HOHHMHQGRPPHQKDULQGHQIRUGHVHQHUHÏUY’UHWJHQVWDQG

IRUHQJHQQHPJULEHQGHUHQRYHULQJVÏYHOXGYHQGLJVRPLQGYHQGLJLIRUELQGHO VHPHGE\IRUQ\HOVH$OOHOHMOLJKHGHUIUHPWU’GHUGHUIRUPHGPRGHUQHRJWLGV VYDUHQGH LQGUHWQLQJHU KHUXQGHU Q\H IOLVHEDGHY’UHOVHU RJ N•NNHQHU $INDVW .RQWDQW

NU

 $0$*(5

7,/6$/*

D

.90$)6.5,91,1*6%(5(77,*(7(5+9(596(-(1'200('/(',*(/(-(0³/ 6DJ(MHQGRPPHQOLJJHULHUKYHUYVRPUÏGHW0DJOHE\OLOOHIRUHQGHQ DI$PDJHU/DQGHYHMRJ7•PPHUXSYHMPHG.•EHQKDYQV/XIWKDYQVRPQDER +RYHGE\JQLQJHQ HU RSI•UW L L HWDJHU 'H ILUH •YULJH E\JQLQJHU SÏ JUXQGHQ HU E\JJHW VDPPHQ WUH DI GHP DOOH L ÑW SODQ DQYHQGHV WLO ODJHU

PHQVGHQVLGVWHE\JQLQJLWRSODQDQYHQGHVWLONRQWRUODJHURJDXGLWRULXP 'HWVDPOHGH%%5DUHDOXGJ•UNYPNYPHUOHGLJWWLON•EHUVGLV SRVLWLRQ*UXQGHQVDUHDOHUNYP$INDVW .RQWDQW

10

58341_E-nyt_uge_34.indd 10

NU03/08/15 15.19


.%(1+$9119

7,/6$/*

%516+-

7,/6$/*

C

%2/,*8'/(-1,1*6(-(1'200('8'9,./,1*6327(17,$/( 6DJ3’QEROLJXGOHMQLQJVHMHQGRPRSI•UWLLU•GHPXUVWHQRJ PHG EXLOWXS WDJ SÏ KM•UQHW DI %URIRJHGYHM RJ )UHGHULNVVXQGVYHM 'HU HU I’OOHVRSJDQJWLOHWDJHUQHKYRUGHHQNHOWHOHMHPÏOQÏVYLDVYDOHJDQJ3Ï VDOHUGHUODYHWI’OOHVRSKROGVDUHDOWLODOOHEHERHUQH3Ï%URIRJHGYHMHUGHU XGODJW SDUNHULQJVDUHDO WLO HMHQGRPPHQ OLJHVRP GHU KHUIUD HU QHGJDQJ WLO N’OGHUHQ 0RG )UHGHULNVVXQGVYHM HU GHU RSI•UW HWDJHU PHQV HMHQGRP PHQ ODQJV %URIRJHGYHM HU RSI•UW L HWDJHU 'HU HU EROLJOHMHPÏO L HMHQ GRPPHQSÏVDPOHWNYPIRUGHOWSÏVWNY’UHOVHVOHMOLJKHGHUSÏ KYHUNYPRJVWNY’UHOVHVOHMOLJKHGHUSÏKYHUNYPKHUXGRYHU WRHUKYHUYVOHMHPÏOSÏVDPOHWNYP $INDVW.RQWDQW

C

)8/'67Œ1',*1<5(129(5(7%2/,*8'/(-1,1*6(-(1'2023 '(/7,(-(5/(-/,*+('(5 6DJ%MHUJVWHGYHMHUHQRPE\JQLQJDIHWWLGOLJHUHSOHMHKMHPIRUHWD JHWLRJIUHPVWÏULGDJVRPHWQ\WE\JJHULPHGPRGHUQHID PLOLHEROLJHU RSGHOW L HMHUOHMOLJKHGHU RJ XGOHMHW HIWHU yIUL OHMHy %ROLJHUQH HU IXOGVW’QGLJQ\UHQRYHUHGH'HUILQGHVYDVNHV•MOHPHG6LHPHQVYDVNHPDVNL QH RJ W•UUHWXPEOHU 'HU HU HOHYDWRU WLO DOOH EROLJHUQH +ROO’QGHUEROLJHUQH KDU GRJ LNNH HOHYDWRU %ROLJHUQH HU IXOGW IRUEHUHGW IRU HGE RJ WY L GH IOHVWH RSKROGVUXP 'HU HU DOWDQHU HOOHU DOWDQNYLVWH WHUUDVVHU RJ WDJWHUUDVVHU WLO VDPWOLJHEROLJHU'HUHUDUHDOHUWLOSDUNHULQJLEHE\JJHOVHQPHGSODGVWLOL DOWELOHU

NU

.RQWDQW

 %5.23

NU

 7,/6$/*

.2/',1*

7,/6$/*

F

F

.90,19(67(5,1*%2/,*(5+9(59$).$67

.90,19(67(5,1*6(-(1'20$).$67

6DJ(MHQGRPPHQVOHMHUEHVWÏUDI)\QVNH%DQNVRPKDUY’UHWOH MHULHMHQGRPPHQVLGHQGHUHVDUHDOXGJ•UNYPLVWXHSODQ NYPN’OGHUPHGERNVVDPWGLVSRQLEOHUXPVDOEHVWÏUDIOHMHPÏOKYRU GHWHQHOHMHPÏOSÏNYPHUXGOHMHWWLON•UHVNROH'HWDQGHWOHMHPÏOSÏ NYPHUXGOHMHWWLO6DQVH0RWRULN/HMOLJKHGHQHUHQQ\UHQRYHUHWY’UHOVHV OHMOLJKHG SÏ NYP PHG Q\W N•NNHQ PHG VSLVHSODGV VWRUW EDGHY’UHOVH IRUGHOLQJVJDQJO\VWVRYHY’UHOVHPHGIUDQVNDOWDQVDPWVWRUVWXH*RGN’O GHUPHGK•MWLOORIWHW,JÏUGHQIRUHILQGHVGHUSDUNHULQJVSODGVHUKYRUEDQNHQ EHQ\WWHUVLJDIGHSODGVHU

6DJ 3Ï /ÏVE\JDGH  L .ROGLQJ XGE\GHV LQYHVWHULQJVHMHQ GRPLQGHKROGHQGHHUKYHUYVOHMHPÏORJEROLJOHMHPÏO (MHQGRPPHQ IUHPVWÏU L HWDJHU PHG HUKYHUYVOHMHPÏO SÏ KHQKROGVYLV RJNYPLVWXHHWDJHQEROLJHUSÏKHQKROGVYLVRJNYPSÏVDO RJ EROLJHU SÏ KHQKROGVYLV RJ NYP SÏ VDO +HUWLO NRPPHU XGKXV SÏNYP(WHUKYHUYVOHMHPÏOHUXGOHMHWWLOWDNHDZD\IRUUHWQLQJPHGHQVHW HUKYHUYVOHMHPÏOHUOHGLJRJXQGHUXGOHMQLQJ'HEROLJOHMHPÏOHUHOOHUYLOEOL YHXGOHMHWLIRUELQGHOVHPHGVDOJHW8QGHUKHQYLVQLQJWLODWV’OJHUHUHQSUL YDW DQGHOVEROLJIRUHQLQJ V’OJHV HMHQGRPPHQ PHG IXOGVW’QGLJ DQVYDUVIUD VNULYHOVHVNODXVXO

.RQWDQW58341_E-nyt_uge_34.indd 11

NU

.RQWDQWNU

11

03/08/15 15.19


7,/6$/* 7,/6$/* 7,/6$/* 7,/6$/*

/4/8.977/8

=¢6C=>

3 900 ?.,?. /4/8.977/8

=¢6C=>

3 900 ?.,?. /4/8.977/8

=¢6C=>

3 900 ?.,?. /4/8.977/8

=¢6C=>

3 900 ?.,?. .OLQWHYHM)DNVH/DGHSODGV .OLQWHYHM)DNVH/DGHSODGV

.OLQWHYHM)DNVH/DGHSODGV .OLQWHYHM)DNVH/DGHSODGV

(MHQGRPPHQ (MHQGRPPHQ HU HU EHOLJJHQGH EHOLJJHQGH LLHW LHW HW QDWXU QDWXU QDWXU (MHQGRPPHQ HU EHOLJJHQGH (MHQGRPPHQ HU EHOLJJHQGH L HW QDWXU VN•QWRPUÏGHXGWLOYDQGHWRJEOHYL VN•QWRPUÏGHXGWLOYDQGHWRJEOHYL VN•QWRPUÏGHXGWLOYDQGHWRJEOHYL VN•QWRPUÏGHXGWLOYDQGHWRJEOHYL WDOOHWDQYHQGWVRPEDGHKRWHO WDOOHWDQYHQGWVRPEDGHKRWHO WDOOHWDQYHQGWVRPEDGHKRWHO WDOOHWDQYHQGWVRPEDGHKRWHO (MHQGRPPHQEHVWÏUDIWRPDWULNOHUPHGHW (MHQGRPPHQEHVWÏUDIWRPDWULNOHUPHGHW (MHQGRPPHQEHVWÏUDIWRPDWULNOHUPHGHW (MHQGRPPHQEHVWÏUDIWRPDWULNOHUPHGHW VDPOHW VDPOHW JUXQGDUHDO JUXQGDUHDO SÏ SÏ  NYP NYP KYRUDI KYRUDI VDPOHW JUXQGDUHDO SÏ NYP KYRUDI VDPOHW JUXQGDUHDO SÏ NYP KYRUDI HMHQGRPPHQV HMHQGRPPHQV  E\JQLQJHU E\JQLQJHU HU HU SODFHUHW SODFHUHW SÏ HMHQGRPPHQV E\JQLQJHU HU SODFHUHWSÏ SÏ HMHQGRPPHQV PHG E\JQLQJHU HU SODFHUHW SÏ PDWU PDWU QU QU \ \ PHG HW HW JUXQGDUHDO JUXQGDUHDO SÏ SÏ  PDWU QU \ PHG HW JUXQGDUHDO SÏ PDWU QU \PDWU PHG HW JUXQGDUHDO SÏ NYP NYP PHQV PHQV PDWU QU QU ON ON EHVWÏU EHVWÏU DI DI HW HW XEH XEH NYP PHQV PDWU QU ON EHVWÏU DI HW XEH NYP PHQV PDWU QU ON EHVWÏU DI HWXG XEH E\JJHW E\JJHW DUHDO DUHDO SÏ SÏ  NYP NYP KHOW KHOW XG E\JJHW DUHDO SÏ NYP KHOW XG WLOWLOWLO E\JJHW DUHDO SÏ NYP KHOW XG WLO YDQGHWRJLQGHQIRUVWUDQGEHVN\WWHOVHVOLQ YDQGHWRJLQGHQIRUVWUDQGEHVN\WWHOVHVOLQ YDQGHWRJLQGHQIRUVWUDQGEHVN\WWHOVHVOLQ YDQGHWRJLQGHQIRUVWUDQGEHVN\WWHOVHVOLQ MHQ(MHQGRPPHQEHQ\WWHVSÏQXY’UHQGH MHQ(MHQGRPPHQEHQ\WWHVSÏQXY’UHQGH MHQ(MHQGRPPHQEHQ\WWHVSÏQXY’UHQGH MHQ(MHQGRPPHQEHQ\WWHVSÏQXY’UHQGH WLGVSXQNWWLONXUVXVHMHQGRP WLGVSXQNWWLONXUVXVHMHQGRP WLGVSXQNWWLONXUVXVHMHQGRP WLGVSXQNWWLONXUVXVHMHQGRP

(MHQGRPPHQVILUHE\JQLQJHUEHVWÏUDIWUH (MHQGRPPHQVILUHE\JQLQJHUEHVWÏUDIWUH (MHQGRPPHQVILUHE\JQLQJHUEHVWÏUDIWUH (MHQGRPPHQVILUHE\JQLQJHUEHVWÏUDIWUH E\JQLQJHU E\JQLQJHU WLO EHERHOVHNXUVXVIRUPÏO EHERHOVHNXUVXVIRUPÏO PHG PHG E\JQLQJHUWLO WLO EHERHOVHNXUVXVIRUPÏO PHG E\JQLQJHU WLONYP EHERHOVHNXUVXVIRUPÏO PHG VDPOHW VDPOHW  NYP VDPW VDPW HW HW XGKXV XGKXV SÏ SÏ  VDPOHW NYP VDPW HW XGKXV SÏ VDPOHW NYP VDPW HW XGKXV SÏ NYP NYP%\JQLQJHUNYPE\JQLQJHU %\JQLQJHUNYPE\JQLQJHU NYP %\JQLQJHUNYPE\JQLQJHU NYP %\JQLQJ HU NYP E\JQLQJ HU NYPRJE\JQLQJEHVWÏUDIWRHWDJHU NYPRJE\JQLQJEHVWÏUDIWRHWDJHU NYPRJE\JQLQJEHVWÏUDIWRHWDJHU NYPRJE\JQLQJEHVWÏUDIWRHWDJHU PHGLDOWNYP(MHQGRPPHQHURPIDW PHGLDOWNYP(MHQGRPPHQHURPIDW PHGLDOWNYP(MHQGRPPHQHURPIDW PHGLDOWNYP(MHQGRPPHQHURPIDW WHWDI.RPPXQHSODQ WHWDI.RPPXQHSODQ WHWDI.RPPXQHSODQ WHWDI.RPPXQHSODQ (MHQGRPPHQ (MHQGRPPHQ XGE\GHV XGE\GHV WLO WLO VDOJ VDOJ LLRIIHQWOLJW LRIIHQWOLJW RIIHQWOLJW (MHQGRPPHQ XGE\GHV WLO VDOJ (MHQGRPPHQ XGE\GHV WLO VDOJ L RIIHQWOLJW XGEXG XGEXG MI MI EHNHQGWJ•UHOVH EHNHQGWJ•UHOVH QU QU DI XGEXG MI EHNHQGWJ•UHOVH QU DIDI XGEXG MI RP EHNHQGWJ•UHOVH QU DI  RP RII RII XGEXG XGEXG YHG YHG VDOJ VDOJ DI RP RII XGEXG YHG VDOJ DIDI RP RII XGEXG YHG VDOJ DI NRPPXQHQVUHJLRQHQVIDVWHHMHQGRPPH NRPPXQHQVUHJLRQHQVIDVWHHMHQGRPPH NRPPXQHQVUHJLRQHQVIDVWHHMHQGRPPH NRPPXQHQVUHJLRQHQVIDVWHHMHQGRPPH

8GE\GHVWLOVDOJXGHQPLQGVWHSULV 8GE\GHVWLOVDOJXGHQPLQGVWHSULV 8GE\GHVWLOVDOJXGHQPLQGVWHSULV 8GE\GHVWLOVDOJXGHQPLQGVWHSULV %8')5,67DXJXVWNO %8')5,67DXJXVWNO %8')5,67DXJXVWNO %8')5,67DXJXVWNO )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW $UQR6:HUQHU $UQR6:HUQHU $UQR6:HUQHU $UQR6:HUQHU (MHQGRPVP’JOHURJ9DOXDU0'( (MHQGRPVP’JOHURJ9DOXDU0'( (MHQGRPVP’JOHURJ9DOXDU0'( (MHQGRPVP’JOHURJ9DOXDU0'( 7HOHIRQ 7HOHIRQ 7HOHIRQ 7HOHIRQ 6DJVQU 6DJVQU 6DJVQU 6DJVQU

12

58341_E-nyt_uge_34.indd 12

03/08/15 15.19


$/* /* $/*

)5('(5,&,$

7,/6$/*

B

.90,19(67(5,1*$).$67 6DJ (MHQGRPPHQ HU E\JJHW L RJ HU RSI•UW WLO EXUJHUN’GHQ 6XQVHW%RXOHYDUG/HMHNRQWUDNWHQPHG6XQVHW%RXOHYDUGKDUXRSVLJHOLJKHG WLO /HMHU EHWDOHU DOOH GULIWVXGJLIWHU XQGWDJHW XGYHQGLJ YHGOLJHKROG SÏ HMHQGRPPHQ(MHQGRPPHQHUSÏNYPLQNOOXNNHWYDUHJÏUGRJHUPHJHW

YHOKROGW'HUHUGULYHLQEHWMHQLQJLHMHQGRPPHQ)UHGHULFLDHUFHQWUDOWSODFH UHWL'DQPDUN+HUP•GHVPRWRUYHMHKRYHGYHMHRJMHUQEDQHURJKHUP•GHV PHQQHVNHUIUDQ’URJIMHUQWLOPHVVHUP•GHUNRQIHUHQFHUPY .RQWDQW

NU

 /81'(56.29

7,/6$/*

.Œ561'(5%25*

7,/6$/*

G

E

.908'/(-1,1*6(-(1'20$).$67

.90,19(67(5,1*$).$67

6DJ (MHQGRPPHQ LQGHKROGHU HQ EXWLN PHG JRGH IDFDGHYLQGXHU XG PRG KRYHGJDGHQ EXWLNNHQ HU XGOHMHW , VWXHHWDJH EDJ EXWLN HU GHU HW NRQWRU VRP HU XGOHMHW WLO N•UHVNROH 'HUXGRYHU HU GHU EROLJOHMHPÏO HW SÏ NYPVRPOLJHOHGHVHUXGOHMHWVDPWHWQ’VWHQQ\WOHMHPÏOPHGRYHQO\V YLQGXHU SÏ NYP +HUXGRYHU HU GHU L HMHQGRPPHQ HW NYP ODJHUY’UN VWHG VRP LNNH HU XGOHMHW , KHOH HMHQGRPPHQ HU LQVWDOOHUHW V’UVNLOWH IRU EUXJVPÏOHUH L DOOH OHMHPÏO RJ DOW IRUEUXJ EHWDOHV HIWHU PÏOHU (MHQGRPPHQ HU O•EHQGH UHQRYHUHW VLGHQ KYRU G•UH RJ YLQGXHU HU XGVNLIWHW WLO PD KRJQLLKHOHHMHQGRPPHQ

6DJNYPVWRUJUXQG(MHQGRPPHQHUIXOGVW’QGLJWRPE\J JHWRJUHQRYHUHWLRJHULGDJLQGUHWWHWPHGEHERHOVHVOHMOLJKHGHURJ HQEDJE\JQLQJGHULQGWLOQXKDUY’UHWDQYHQGWWLOOLGWHUKYHUYVXGOHMQLQJ7LO DOOHOHMOLJKHGHUK•UHUFDUSRUW%HERHOVHVOHMOLJKHGHUQHHUKKYNYP NYP NYP RJ NYP 7LO OHMOLJKHGHU K•UHU VPÏ KDYHU PHG IOLVHU RJ JU’V (UKYHUYVOHMHPÏOHW VRP SW HU OHGLJW HU SÏ NYP %HERHOVHVOHMOLJ KHGHUQHHUDOOHPHGQ\HUHN•NNHQHUQ\HUHKÏUGHKYLGHYDUHURJQ\HUHEDGH Y’UHOVHU 'HU HU S’QH WU’JXOYH L DOOH OHMOLJKHGHU RJ SÏ EDGHY’UHOVHUQH HU GHUKYLGHNOLQNHUIUDJXOYWLOORIW

.RQWDQW58341_E-nyt_uge_34.indd 13

NU

.RQWDQWNU

13

03/08/15 15.19


/(-5(267('

7,/6$/*

526.,/'(

7,/6$/*

G

B

67257/$1'67('.90%2/,*2*&$.90(5+9(59 0('%³'(/$1'%58*62*(5+9(596-25'

*(',*(12*9(/+2/'7(-(1'200('(1%2/,*3³.902* .90.21725

6DJ 6WRU O’QJHW HMHQGRP PHG L DOW KD MRUG KYRUDI KD HU XGODJWWLOHUKYHUYVMRUGMIORNDOSODQRJGHUHVWHUHQGHKDHUXGODJWWLO ODQGEUXJVMRUG(MHQGRPPHQHUEHOLJJHQGHOLGWWLOEDJHWUXNNHWIUDYHMHQ%ROL JHQEHVWÏUDINYPIRUGHOWPHGVWRUHQWUÑKDOOWUDSSHWLOVDOJ’VWHWRL OHW VWRU SHMVHVWXH RJ RSKROGVVWXH (QGY JRGW VSLVHN•NNHQ EU\JJHUV YDVNHUXPVDPWEDGHY’U VDOVWRUWVRYHY’UPHGXGJDQJWLODOWDQEDGHY’URJJRGHY’U(QGY VHSDUDWOHMOLJKHGPHGWHN•NNHQRSKROGVVWXHPHGEU’QGHRYQRJY’UHO VHU6WRUODGHRJVWDOGE\JQLQJ

6DJ(MHQGRPPHQHUEHOLJJHQGHLEODQGHWEROLJRJHUKYHUYVRP UÏGHPLGWLPHOOHP5RVNLOGHFHQWUXP+HGHKXVHQHRJ7UHNURQHU (MHQGRPPHQHURSI•UWLRJKDUHWVDPOHWE\JQLQJVDUHDOHUSÏNYP LQNON’OGHU%ROLJHQIUHPVWÏULJRGVWDQGPHGY’UEDGHY’UGHMOLJW N•NNHQRJVWRUHVWXHU(UKYHUYVGHOHQKDUVWRUWNRQWRUDUHDONRQWRUSHUVR QDOHIDFLOLWHWHUWRLOHWWHUVDPWEDGRJN•NNHQ*RGSODGVWLOEÏGHNRQWRUGR PLFLO HOOHU PLQGUH SURGXNWLRQVYLUNVRPKHG PHG DGPLQLVWUDWLRQVDIVQLW +LGWLO KDUHMGY’UHEHQ\WWHWWLONRPELQHUHWV\VWXHRJEROLJ(QGYPXUHWGREEHOW JDUDJHPHGXGKXV

.RQWDQW

NU

.RQWDQW

 .2565

NU

 7,/6$/*

%52967

7,/6$/*

C

)8/'78'/(-(7,19(67(5,1*6(-(1'20)5$%2/,*(5 6DJ/HMOLJKHGHUQHRPIDWWHUI•UVWHVDOVOHMOLJKHGHUGHUDOOHHUPHG DGJDQJIUDIORWRSJDQJPHGHOHYDWRUWUDSSHVDPWG•UWHOHIRQ,QGJDQJWLOOHM OLJKHGHUQHIUDVWRUI’OOHVV\GYHQGWWHUUDVVHEHODJWPHGIOLVHU3SODGVEDJ HMHQGRPPHQVDPWGHSRWUXPLHMHQGRPPHQVN’OGHUWLOKYHUDIOHMOLJKHGHUQH PHQV$/',0DUNHGRJ1\EROLJHUSODFHUHWLHMHQGRPPHQVVWXHSODQ/HMOLJ KHGHUQHHUMI%%5DUHDOP’VVLJWSÏqNYP $UHDO

NYP

.RQWDQW

NUG

$$/%25*

7,/6$/*

.90%2/,*8'/(-1,1*6(-(1'201(0$'0$).$67 6DJ3’QU•GVWHQVHMHQGRPRJPHGU•GHWHJOSÏWDJHW(MHQGRP PHQHUFHQWUDOWEHOLJJHQGHL.RUV•URJHULQGUHWWHWPHGEROLJHUKHUXGRYHU HU GHU SÏ JUXQGHQ GLYHUVH XGKXVH JDUDJH PY OLJHVRP GHU HU IOHUH UXP L N’OGHUHQKHUXQGHUI\UUXPPHGHJHWROLHI\UVDPWYDVNHUXP,GHQK•MHN’O GHU HU GHU HQ OHMOLJKHG JRGNHQGW WLO EROLJ LQGUHWWHW PHG N•NNHQ VDPW RS KROGVVWXHVRYHY’UHOVH /HMOLJKHGHQ KDU DGJDQJ WLO WRLOHW L N’OGHUHQ /HMOLJ KHGHUQHLK•MVWXHHWDJHRJSÏVDOHQHULQGUHWWHWPHGHQWUHLÏEHQIRUELQ GHOVHPHGN•NNHQHWY’UHOVHVWRUWVRYHY’UHOVHVWXHUÔQVXLWH,GHQHQH OHMOLJKHG HU GHU RSVDW EU’QGHRYQ %DGHY’UHOVH WLO KYHU OHMOLJKHG XGHQ IRU OHMO'HOYLVWXGOHMHW $UHDO

14

58341_E-nyt_uge_34.indd 14

NYP

.RQWDQWNU

,19(67(5,1*6(//(5%58*(5(-(1'203³.90 6DJ/HMHPÏOPHG$DOERUJ.RPPXQHDQGUDJHUNYPRJDQ YHQGHVWLONRQWRUYDVNHULV\VWXHVDPWY’UNVWHGRJRSPDJDVLQHULQJ'HWSW OHGLJH OHMHPÏO GHU HU WLO UÏGLJKHG IRU Q\ HMHU HU SÏ L DOW NYP RJ HU HW EODQGHWNRQWRURJODJHUOHMHPÏO(QGHODIODJHUHWYLOQHPWNXQQHLQGUHWWHVWLO NRQWRUIRUPÏO'HUHUJRGHSDUNHULQJVPXOLJKHGHUYHGHMHQGRPPHQ $UHDO

NYP

.RQWDQW

NU03/08/15 15.19


SØGES Find din køber i markedets eneste online køberdatabase på edc.dk/erhverv

=¢1/=

=¢1/=

,QYHVWHULQJ

%ROLJXGOHMQLQJ

)UDNYPL .•EHQKDYQRJRPHJQ

)UDNYPL .•EHQKDYQ.

.XQGH V•JHU HMHQGRP WLO VSH FLHOOHIRUPÏOEROLJXGOHMQLQJV HMHQGRPGHWDLOHMHQGRP NRQWRUHMHQGRPODJHU SURGXNWLRQVHMHQGRP SÏ PLQ NYP EHOLJJHQGH L .•EHQ KDYQRJRPHJQ 3ULVPD[NU

9RUHV NXQGH V•JHU EROLJXGOHM QLQJVHMHQGRP SÏ PLQ NYP EHOLJJHQGH L .•EHQKDYQ . 3ULVPD[NU 0HJHW JHUQH HQ IUHGHW HMHQ GRP

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

 

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

%ROLJXGOHMQLQJ

%ODQGHWHMHQGRP

%ROLJXGOHMQLQJ

3URMHNWHMHQGRPPH

%ROLJXGOHMQLQJVHMHQGRP L.•EHQKDYQVNRPPXQH

)UDNYPL .•EHQKDYQRJRPHJQ

)UDNYPL.EKHOOHU SÏ)UHGHULNVEHUJ

3URMHNWHMHQGRPPHL 1RUGVM’OODQGWLOGHWDLO

.XQGHQV•JHUEROLJXGOHMQLQJV HMHQGRP PHG EHOLJJHQKHG L .•EHQKDYQVNRPPXQH *RGYHGOLJHKROGHOVHVVWDQG 3ULVOHMHNUPLR

.XQGH V•JHU HMHQGRP WLO VSH FLHOOH IRUPÏO EROLJXGOHMQLQJV HMHQGRPSÏPLQNYP %HOLJJHQGH L .•EHQ KDYQ QEVSRJRPHJQ 3ULVPD[NU

.XQGH V•JHU EROLJXGOHMQLQJV HMHQGRPSÏPLQNYPEH OLJJHQGH L .•EHQKDYQ HOOHU SÏ )UHGHULNVEHUJ 3ULVPD[NU

)RU HQWUHSUHQ•U V•JHV EXWLN JUXQG EHOLJJHQGH L 1RUGVM’O ODQG 'HU VNDOVNDO Y’UH PX OLJKHG IRU DW RSI•UH PLQ NYPGHWDLOEXWLN

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

 

 

 

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

%ROLJXGOHMQLQJ

3URMHNW.RQWRU

%ROLJRJ(UKYHUY

,QYHVWHULQJ

%ROLJXGOHMQLQJVHMHQGRP 2GHQVH

5RVNLOGHv)UD NYPWLOSURMHNWHULQJ

9HOHWDEOHUHW HMHQGRPVEHVLG GHU V•JHU EROLJXGOHMQLQJVHMHQ GRP EHOLJJHQGH L 2GHQVH WLO XGYLGHOVHDISRUWHI•OMHQ

&HQWUDOWEHOLJJHQGH XGYLNOLQJVHMHQGRP L 5RVNLOGH RJ RPHJQ XGHOXNNHQGH WLO SURMHNWHULQJ

/RNDOLQYHVWRUV•JHUJRGH VROLGH LQYHVWHULQJVHMHQGRPPH LKHOH5RVNLOGHq EÏGHHUKYHUYRJEROLJ (YW E\WWH VW•UUH HMHQGRPPH PHGPLQGUHHMHQGRPPH

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

 

5RVNLOGHv,QYHVWHULQJ

 

%ROLJLQYHVWHULQJL9HMOH PHGPLQOHMHPÏO .XQGH V•JHU YHOEHOLJJHQGH EROLJ LQYHVWHULQJVHMHQGRP PHGIUDEROLJOHMHPÏORJRS

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

=¢1/=

%ROLJXGOHMQLQJ

%ODQGHWHMHQGRP

%ROLJXGOHMQLQJ

%ROLJXGOHMQLQJ

(VEMHUJRJ%UDPPLQJ %ROLJXGOHMQLQJVHMHQGRPPH SÏ RS WLO OHMHPÏO L (VEMHUJ RJ %UDPPLQJ V•JHV WLO XGYLGHOVH DISRUWHI•OMH 3HQVLRQVRSVSDULQJ

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

,QYHVWHULQJVHMHQGRPL ³UKXV&

$DOERUJ EROLJHMHQGRPPH

%ROLJXGOHMQLQJVHMHQGRP L$DOERUJ1•UUHVXQGE\

,QYHVWRUJUXSSH V•JHU LQYHVWH ULQJVHMHQGRP L $DUKXV & 8G OHMQLQJWLOHUKYHUYPÏK•MVWXG J•UHDIGHVDPOHGHOHMH LQGW’JWHU

6•JHU NXQ JRGH RJ YHOEHOLJ JHQGH EROLJHMHQGRPPH Q VNHU N•E DI E\IRUQ\HGH HOOHU Q\HUH EROLJHMHQGRPPH L $DO ERUJ

3ULYDWRJNDSLWDOVW’UNLQYHVWRU V•JHU EROLJXGOHMQLQJVHMHQ GRPPH L $DOERUJ RJ VW•UUH QRUGM\VNH E\HU ,QYHVWRU HU LQ WHUHVVHUHW L EÏGH HMHQGRPPH WLOLVWDQGV’WWHOVHRJQ\HUHER OLJXGOHMQLQJVHMHQGRPPH

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

6•JHU,G 7HOHIRQ

 

 

 

15

58341_E-nyt_uge_34.indd 15

03/08/15 15.19


LEDIGE STILLINGER VI KAN TILBYDE DIG:

Et spændende og yderst afvekslende job i en dynamisk og ekspansiv virksomhed med de allerbedste udviklingsmuligheder både karrieremæssigt og geografisk. Vi har i firmaet karriereplanlægning spændende fra elevuddannelse til indtræden som partner, og vi gennemfører løbende en aktiv efteruddannelse samt interne jobrokeringer. Vi er en virksomhed i ekspansion, der gennem kontrolleret vækst ønsker at fastholde vores førende position i Danmark, samt udvikle os som en innovativ og international mæglervirksomhed. Et job hos os giver derfor muligheder og udfordringer for dig som medarbejder. Efter en rekordomsætning i 2014 fortsætter væksten i 2015 – vil du være en del af successen? Vi søger partnere, ledere, mæglere, erhvervskoordinatorer og trainees i følgende områder:

Poul Erik Bech Ejendomsmægler

EDC POUL ERIK BECH - ERHVERV Afdelingsleder med partnerpotentiale Sydsjælland/Roskilde

REGERINGSGRUNDLAGET SET MED EJENDOMSMÆGLERØJNE

Partner, erhvervsmægler Køge , Næstved, Hillerød, Kolding

Erhvervschef med partnerpotentiale

S

Viborg

åvel bolig- som erhvervsmarkedet har det bedst med, at være omgivet af et langsigtet stabilt lovgrundlag omkring person- og ejendomsbeskatning, skatter og afgifter i øvrigt samt stabile renteforhold.

Erhvervsmægler - til kontor- og retailsegmentet

Derfor ser vi det som meget positivt for især boligmarkedet, at der er et skattestop for ejendomsværdiskatten og andre byrder som forbrugsafgifter. En styrkelse af familieejede virksomheder samt placering af statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet, vil være et bidrag til at styrke yderområderne, selvom der naturligvis altid vil bestå væsentlige geografiske forskelle.

Erhvervsmægler til industriejendomme

Der er megen psykologi omkring fradrag for håndværksudgifter og niveauet for de personlige skatter. Rigtig grebet an, kan begge dele føre til et mere positivt klima for arbejdsindsats og forbrug. Forhold, der kan bidrage positivt til håndværksvirksomheder og detailhandelen, og dermed smitte af på udlejningen og omsætningen af ejendomme, der anvendes af denne type virksomheder. Den positive spiral, som boligmarkedet allerede er inde i, tyder således på at ville fortsætte med såvel stigende stykomsætning som stigende priser. Markedet for boligudlejningsejendomme vurderer vi fortsat til at være særdeles positivt i stort set hele landet, hvorimod markedet for brugerejendomme fortsat vil være præget af endog meget store geografiske forskelle.

Aarhus

Aarhus

Erhvervsmæglere København K

Erhvervskoordinator til ServiceCenter København K

Administrative trainees til ServiceCenter København K

Dette er blot et udpluk af vores ledige stillinger. Se stillingsopslagene og ansøg på edc.dk/erhverv-job

Samlet set vurderer vi, at regeringsgrundlaget er med til fortsætte de gode takter, der er etableret under den forrige regering.

16

58341_E-nyt_uge_34.indd 16

15

03/08/15 15.19


Har jeres kontorlokaler den rette signalvÌrdi? - og er jeres fysiske rammer optimeret i forhold til nutidens ønsker og krav?

For os er det logisk at se pü de fysiske rammer. Det gør vores 350 medarbejdere 365 dage om üret, og vi vil naturligvis ogsü gerne rüdgive jeres virksomhed. Se et udpluk af vores kontorejendomme pü de følgende sider

.Â?%(1+$9169

7,//(-(

.Â?%(1+$91.

7,//(-(

B

G

.9002'(51(.21725(-(1'20

.90,1')/<71,1*6./$572*9(/%(/,**(1'(.21725

6DJ+Â&#x2022;MNYDOLWHW ODYOHMH6WRUVOĂ?HWXGVLJW3SODGVHU%XV VWRSSHVWHGIRUDQHMHQGRPPHQ+XUWLJIRUELQGHOVHWLO&LW\ /XIWKDYQ0Â&#x2022; GHRJNRQIHUHQFHIDFLOLWHWHU3HUVRQDOH5HVWDXUDQW &DIĂ&#x2018;(OHYDWRU$LU FRQGLWLRQ 9LGHRRYHUYĂ?JQLQJ (OHNWURQLVN UHFHSWLRQ DGJDQJVNRQWURO (QHUJLHIIHNWLY)Ă?HWOHMHPĂ?OPHGIDFLOLWHWHURJXGVLJWODQJWRYHUJHQQHPVQLW WHWIRUHQOHMHXQGHUJHQQHPVQLWWHWPHGODYEHJ\QGHOVHVOHMHRJHQPHJHWID YRUDEHO VOXWOHMH (MHQGRPPHQ HU SĂ? HWDJHU L IOÂ&#x2022;MH (NV VDO L )LVNHU KDYQVIOÂ&#x2022;MHQNYP/HMHĂ?ULQNOGULIWNU

6DJ <GHUVW FKDUPHUHQGH NRQWRUOHMHPĂ?O EHOLJJHQGH PHOOHP 1Â&#x2022;U UHSRUW RJ .RQJHQV +DYH /HMHPĂ?OHW EHVWĂ?U DI HWDJHU PHG IORW LQGYHQGLJ WUDSSHRJHUEHOLJJHQGHLKÂ&#x2022;MVWXHHWDJHVDPWNÂ&#x2019;OGHU6WXHHWDJHPHGLQG JDQJH VWRUW NRQWRUORNDOH PLQGUH NRQWRUHU VWÂ&#x2022;UUH ORNDOH WRLOHW PLQGUH ODJHUORNDOH (QGYLGHUH EDJWUDSSH WLO OLOOH K\JJHOLJ JĂ?UG .Â&#x2019;OGHUHWDJHQ LQGH KROGHUVWRUHPÂ&#x2022;GHORNDOHUPHGPXOLJKHGIRULQGLYLGXHOOHRSNREOLQJHUPR GHUQH UÂ&#x2022;GW NÂ&#x2022;NNHQ WRLOHW P EUXV HW PLQGUH PÂ&#x2022;GHORNDOH VDPW ODJHUORNDOHU $OOHJXOYHQHLPÂ&#x2022;GHORNDOHUQHVKRZURRPHWHULNOLQNHUPHGJXOYYDUPH/HMH PĂ?OHWEOHYIRUFDĂ?UVLGHQJHQQHPJULEHQGHUHQRYHUHW2YHUWDJHVLQGIO\W QLQJVNODUWPHGKYLGPDOHGHYÂ&#x2019;JJHRJORIWHU

ÂłUOLJOHMH58341_E-nyt_uge_34.indd 17

NU

ÂłUOLJOHMHNU

17

03/08/15 15.19


.%(1+$916

7,/6$/*

F

.90.217253³$0$*(5%52*$'( 6DJ0LGWSÏ$PDJHUEURJDGHOLJJHUGHWWHNRQWRUKYRUGHURJVÏHU WLOODGHOVHWLOPDGODYQLQJNYPNRQWRUFDIHLK•MVWXHHWDJHGHUWLOKDOYN’O GHUPHGNOLQNHUSÏJXOYHW9HOHJQHWWLOPDQJHJRGHIRUPÏO 6WXHHWDJHQUXPPHUS’QWVWRUWORNDOHPRG$PDJHUEURJDGHPHGVPÏVSURG

VHGHYLQGXHURJQ\GHOLJWUDSSHWLON’OGHUHQ%DJORNDOHNRQWRUPHGXGVLJWWLO GHQK\JJHOLJHOXNNHGHKDYH6W•UUHVSLVHN•NNHQOLJHOHGHVPHGXGVLJWWLOKD YHQ'HUWLODGJDQJWLOQ\HUHWRLOHWEDGHY’UHOVHRJWUDSSHRSJDQJHQ .RQWDQW

NU

 +(5/(9

7,//(-(

.%(1+$9119

7,/6$/*

(5+9(596(-(5/(-/,*+('(57,/6$/*6$0/(7$5($/.90 6DJ , G\QDPLVN RPUÏGH V’OJHV HUKYHUYVHMHUOHMOLJKHGHU VDPOHW HOOHU HWDJHYLV (MHQGRPPHQ HU RSULQGHOLJW RSI•UW VRP SURGXNWLRQVHMHQGRP RJHUJHQQHPÏUHQHRPRJWLOE\JJHW.RQWRUORNDOHUQHHULQGUHWWHWVRPO\VH 1HZ <RUNHU ORNDOHU PHG HQ EODQGLQJ DI VWRUUXPVORNDOHU IRWRVWXGLHU VDPW P•GHORNDOHU'HUHUDGJDQJWLOHMHQGRPPHQHQWHQIUD%LVSHYHMHOOHU5HQWH PHVWHUYHMKYRUGHUHUHWVW•UUHSDUNHULQJVDUHDO .RQWDQW

B

.%(1+$91 %RJHQVHJDGH D

.RQWDNW 6DJ

7,//(-( .RQWRU $UHDO ³UOLJOHMH

.%(1+$91. 7RUGHQVNMROGVJDGH677+ 35Œ6(17$%/(.21725/(-(0³/,+(5/(9(5+9(596205³'( 6DJ ,QGE\GHQGH RJ PRGHUQH HMHQGRP LQGUHWWHW PHG HQ IORW RJ \GHUVW SU’VHQWDEHO LQGJDQJVSDUWL RJ DWULXPJÏUG GHU JLYHU DGJDQJ WLO DOOH HWDJHU YLD WUDSSH HOOHU HOHYDWRU )ORW O\VLQGIDOG VPDJIXOG LQGUHWQLQJ IORWWH WUDSSHU HQVDUWHW VNLOWQLQJ L DWULXPJÏUG OHGHU J’VWHU RJ PHGDUEHMGHU WLO GH ULJWLJH HWDJHU /HMHPÏOHQH HU YDULDEHOW LQGUHWWHW PHG VKRZURRP VWRUUXPV NRQWRU NRQWRUHU L IRUVNHOOLJH VW•UUHOVHU P•GHIDFLOLWHWHU WRLOHWWHU PHG EDG NDELQH NDQWLQHRJWKHN•NNHQ/RNDOHUQHNDQOHMHVVDPOHWHOOHUHWDJHYLV(U LQGUHWWHW PHG NYDGUDWORIWHU RJ OHWWH IO\WEDUH Y’JJH /HMHPÏOHQH RYHUWDJHV LQGIO\WQLQJVNODU 6WXHHWDJHQ KDU QLYHDXIUL DGJDQJ YLD UXOOHSRUW RJ NDQ HYW EHQ\WWHVWLOODJHU*RGHSDUHDOHU $UHDO

18

58341_E-nyt_uge_34.indd 18

NYP

³UOLJOHMHNUSUNYP

NUD

.RQWDNW 6DJ

7,//(-( .RQWRU $UHDO ³UOLJOHMH

9$1/6( 6NDOEDNNHQ$ .RQWDNW 6DJ

.RQWDNW 6DJ

NYP NU

7,/6$/* .RQWRU $UHDO .RQWDQW ³UOLJOHMH

6%25* 3RSSHOJÏUGYHM

NYP NU

NYP NU NU

7,//(-( .RQWRU $UHDO ³UOLJOHMH

NYP NU

03/08/15 15.19


+9,'295(

7,//(-(

/<6(.21725(57,//(-(,+9,'295( 6DJ/\VHNRQWRUORNDOHUSÏRJVDOXGOHMHV /HMHPÏOHQH HU HQ GHO DI HQ VW•UUH HMHQGRP SÏ FD NYP KYRU OHMHPÏOHQH KHUXGJ•UNYPLDOWVDOHQHUSÏNYPRJVDOHQSÏNYP'H NDQOHMHVVDPPHQHOOHUKYHUIRUVLJ%HJJHHWDJHUHUO\VHRJLS’QVWDQG

(MHQGRPPHQ OLJJHU L +YLGRYUH PHG NXQ NP WLO )ULKHGHQ VWDWLRQ VRP KDU 6WRJVIRUELQGHOVH7LO+ROE’NPRWRUYHMHQHUGHUEORWNPRJWLO$PDJHUPR WRUYHMHQHUGHUNP

³UOLJOHMH

NU

 +,//(5'

7,//(-(

*(172)7(

7,//(-(

C

D

.90/<670206)5,72*02'(51(.21725/(-(0³/

.90,67$1'6$7.21725/(-(0³/,*(172)7(

6DJ/\VWRJPRGHUQHNRQWRUOHMHPÏOSÏVDOEHOLJJHQGHLXGNDQ WHQ DI +LOOHU•G %\ /HMHPÏOHW KDU HJHQ LQGJDQJ VRP LQJHQ DQGUH EUXJHU RYHQSÏ/ÏQ 6SDUEDQNRJPHGHJHQSDUNHULQJVSODGVOLJHYHGG•UHQOLJ JHUGHWWHOHMHPÏO , •MHEOLNNHW HU OHMHPÏOHW LQGUHWWHW PHG VHNV VHOYVW’QGLJH NRQWRUHU KYLONHW QHPW ’QGUHV WLO DQGHQ UXPIRUGHOLQJ GD DOOH Y’JJH HU OHWWH VNLOOHY’JJH (QGYLGHUHQ\GHOLJWN•NNHQNRPELQHUHWPHGGHWHQHNRQWRUKYLONHWJLYHUHW JRGWSHUVRQDOHUXP1\GHOLJHWRLOHWWHU

6DJ %HOLJJHQGH NXQ PHWHU IUD 0RWRUULQJ  PHWHU IUD +HOVLQJ•UPRWRUYHMHQRJNPIUD/\QJE\+RYHGJDGHVDPW/\QJE\6WDWLRQ /HMHPÏOHWEHVWÏUDIHWO\VWRJSU’VHQWDEHOWUHFHSWLRQVRPUÏGHVWRUHÏEQH NRQWRUPLOM•HU PHG U\WWHUO\V HQNHOWPDQGVNRQWRUHU PHG JODVRSGHOLQJ VW•UUHNRQWRUORNDOHUPHGSODGVWLORSWLOSHUVRQHU+HUXGRYHUP•GHORNDOH NRSLSULQWHUUXPODJHUPHGYDUHHOHYDWRUIUDJDGHQLYHDX8QGHUHWDJHQEHVWÏU DI P•GHORNDOHU Q\HUH WRLOHWWHU VDPW Q\HUH N•NNHQNDQWLQH PHG KYLGH HOH PHQWHU/RNDOHUQHIUHPVWÏULPHJHWYHOKROGWVWDQGPHGKYLGPDOHGHY’JJH RJ ORIWHU Q\HUH W’SSHIOLVHJXOY VDPW Q\HUH WRLOHWWHU RJ N•NNHQ 3DUNHULQJ IRUDQG•UHQPHGFDWLOSDUNHULQJVSODGVHU

$UHDO

NYP

³UOLJOHMH58341_E-nyt_uge_34.indd 19

NU

³UOLJOHMHNU

19

03/08/15 15.19


*/$'6$;(

7,//(-(

&+$50(5(1'(,67$1'6$77(.21725/2.$/(58'/(-(67Œ73³2))(17/,*75$163257 6DJ /HMHPÏO EHOLJJHQGH L PHJHW FKDUPHUHQGH EDJKXV SÏ VDO LQGHKROGHQGH NRQWRUHU L YDULHUHQGH VW•UUHOVHU VWRUW P•GHORNDOH RJ NDQWLQH IURNRVWVWXH/HMHPÏOHWHULQGUHWWHWPHGOHWWHY’JJHRJJODVVRPJ•UGHWPX OLJW DW ’QGUH LQGUHWQLQJHQ *ODVY’JJHQH JLYHU HW O\VW RJ ÏEHQ NRQWRUPLOM•

PHGFKDUPHQIUDGHQJDPOHELQGLQJVY’UNE\JQLQJ'HUHUJRGHSDUNHULQJV IRUKROG L HMHQGRPPHQV JÏUG VDPW JRGH 6WRJV RJ EXVIRUELQGHOVHU IUD 9DQ JHGH6W

³UOLJOHMH

NU

 */267583

7,//(-(

*/267583

7,//(-(

D

D

0206)5,.21725(59('*/26758367$7,212**/267583 6+233,1*&(17(5

0206)5,7/(-(0³/0('/$9/(-(.21725./,1,.7(*1(678( 6+2:522000

6DJ 0RPVIUL NRQWRUHU YHG *ORVWUXS 6WDWLRQ RJ *ORVWUXS 6KRS SLQJFHQWHU+HUHUPXOLJKHGHQIRUDWOHMHVLJLQGLKMHUWHWDI*ORVWUXS3HUIHNW EHOLJJHQKHGIRUEÏGHEXVVHU6WRJELOHURJF\NOHU/RNDOHUQHHUPRPVIULH /HMHQHUPHJHWIRUGHODJWLJ0XOLJKHGIRUHQV’UGHOHVDWWUDNWLYVWDUWOHMH/\VH LQGE\GHQGHORNDOHUPHGXGVLJWWLOJU•QQHYLOODKDYHU)OHNVLEHOUXPLQGGHOLQJ (OHYDWRU3SODGVHU6WRUWHUUDVVH0XOLJKHGIRUDWGHOWDJHLSHUVRQDOHNDQWL QHLQDERE\JQLQJHQRJEHQ\WWHWU’QLQJVORNDOHLHMHQGRPPHQVXQGHUHWDJH 5XPPHOLJ ORNDOSODQ GHU JLYHU PXOLJKHG IRU DQYHQGHOVH WLO EÏGH NRQWRUHU NOLQLNNHURJP•GHRJXGVWLOOLQJVORNDOHU /\GHUGHWIRUJRGWWLODWY’UHVDQGW-DGHWJ•UGHWMRHJHQWOLJ0HQGHWHU ³UOLJOHMH NU VDQGW.RPVHOYRJVH

6DJ$WWUDNWLYPRPVIULHMHQGRPL*ORVWUXS'HUWLOE\GHVPHJHWODY EHJ\QGHOVHVOHMH /HMHPÏOSÏNYP3ÏHQVLGHYHMWLO5RVNLOGHYHMRJW’WSÏ5LQJ RJPRWRUYHMVQHWWHWOLJJHUGHQQHU•GVWHQVHMHQGRPSÏNYP (MHQGRPPHQHUSÏHWDJHULQNOJRGDQYHQGHOLJN’OGHU6WRUHO\VHRJLQG E\GHQGHORNDOHUPHGW’SSHEHO’JQLQJ,QGJDQJVSDUWLHWHUOLJHOHGHVO\VWRJ PHJHWSU’VHQWDEHOW 6’UGHOHVYHOHJQHWWLOHQU’NNHIRUPÏOEODNOLQLNDGPLQLVWUDWLRQVHMHQGRP WHJQHVWXHPP

20

58341_E-nyt_uge_34.indd 20³UOLJOHMH

NU03/08/15 15.19


$$%(15$$

7,/6$/*

.90.21725 6DJ (MHQGRPPHQ HU L VWXHSODQ LQGUHWWHW PHG LQGJDQJVSDUWL PHG WUDSSH WLO VDO RJ GLUHNWH IRUELQGHOVH WLO NRQWRUHU ÏEHQW NRQWRUODQGVNDE NRQWRUPHGHJHWWRLOHWEDGHY’UHOVHPHGEUXVHEDGN•NNHQIURNRVWVWXH VDO HU LQGUHWWHW PHG ÏEHQW NRQWRUODQGVNDE NRQWRUHU VDPW EDGHY’UHOVH

.’OGHUHQHULQGUHWWHWPHGDUNLYVDPWGLYHUVHGLVSRQLEOHUXP+HUWLONRPPHU JDUDJHDQO’JPHGSODGVWLOELOHU7LOHMHQGRPPHQK•UHUHQSDUNHULQJVSODGV PHGSODGVWLOELOHU .RQWDQW

NU

 .2/',1*

7,//(-(

61'(5%25*

7,//(-(

.RQWRUOHMHPÏO SÏ VDO .DQRSGHOHV LWROHMHPÏO

D

F

.90.21725

.90.21725(5,&(17580

6DJ 3U’VHQWDEHO RJ JRGW LQGUHWWHW NRQWRUOHMHPÏO SÏ NYP EHOLJJHQGH L .ROGLQJ FHQWUXP PHG NRUW DIVWDQG WLO EDQHJÏUG RJ GHW Q\H FDPSXVRPUÏGH XGE\GHV QX WLO RYHUWDJHOVH IUD GHQ RJ HOOHU HIWHU Q’UPHUHDIWDOH /HMHPÏOHWLQGHKROGHUV’UVNLOWHNRQWRUHUJDUGHUREHPHGRSULQGHOLJWWRL OHWWHU GHW HQH HU SW RPGDQQHW WLO EDGHUXP 6’UVNLOW N•NNHQNDQWLQH PHG DGJDQJWLOVWRUWFKHINRQWRUPHGPXOLJKHGIRURSGHOLQJYHGIROGHY’JHQGYL GHUH VWRUW ÏEHQW NRQWRU /HMHPÏOHW GHU IUHPVWÏU V’UGHOHV O\VW RJ YHQOLJW RYHUWDJHVLQ\PDOHWVWDQG 'HUYLOWLOOHMHPÏOHWNXQQHOHMHVVWNSSODGVÏUOLJOHMHNUPRPV

6DJ/HMHPÏOHWHUEHOLJJHQGHSÏRJVDOGLUHNWHSÏJÏJDGHQ 6DPPHQODJW IRUHILQGHV GHU VÏOHGHV NYP IRUGHOW RYHU EHJJH HWDJHU PHQKYHUHWDJHNDQXGHQSUREOHPIXQJHUHVRPVHOYVW’QGLJWOHMHPÏO/HMH PÏOHW KHQYHQGHU VLJ WLO DOOH IRUPHU IRU NRQWRUHU RJ OLEHUDOH HUKYHUY RJ KYHU HWDJHHULQGUHWWHWPHGFHOOHNRQWRUHUHQNHOWHVW•UUHNRQWRUHURJP•GHORNDOHU VDPWN•NNHQRJWRLOHWJUXSSHU,QGUHWQLQJHQHUIOHNVLEHORJNDQQHPWWLOSDV VHVLQGLYLGXHOOH•QVNHU'HUHULQGJDQJGLUHNWHIUD3HUOHJDGHLEHJJHHQGHU DI E\JQLQJHQ KYRU GHU EÏGH HU WUDSSHWÏUQH RJ HOHYDWRU 8PLGGHOEDUW EDJ E\JQLQJHQILQGHVVW•UUHRIIHQWOLJSDUNHULQJVDUHDORJDIVWDQGWLOEXVVWDWLRQHU LQGHQIRUPLQXWWHUVJDQJ

³UOLJOHMH58341_E-nyt_uge_34.indd 21

NU

³UOLJOHMHNU

21

03/08/15 15.19


7,//(-( 7,//(-( 7,//(-( 7,//(-(

:9<>/8 >36 =¢8./<,9<1

:9<>/8 >36 =¢8./<,9<1

:9<>/8 >36 =¢8./<,9<1

:9<>/8 >36 =¢8./<,9<1

'\QDPLVNRJDWWUDNWLYWILUPDGRPLFLOWLOOHMH '\QDPLVNRJDWWUDNWLYWILUPDGRPLFLOWLOOHMH

'\QDPLVNRJDWWUDNWLYWILUPDGRPLFLOWLOOHMH '\QDPLVNRJDWWUDNWLYWILUPDGRPLFLOWLOOHMH

'HU HU HU PXOLJKHG PXOLJKHG IRU IRU DW DW OHMH OHMH GRPLFLO GRPLFLO IUD IUD 'HU 'HU HU HU WDOH WDOH RP RP HW HW KHOW KHOW Q\W Q\W RJ RJ VS’QGHQGH VS’QGHQGH 'HU 'HU HU PXOLJKHG IRU DW OHMH GRPLFLO IUD 'HU HU WDOH RP HW KHOW Q\W RJ VS’QGHQGH HU PXOLJKHG IRU DW OHMH GRPLFLO IUD 'HU HU WDOH RP HW KHOW Q\W RJ VS’QGHQGH 'HU SURMHNWKYRUGLWILUPDHOOHUGLQYLUNVRPKHG SURMHNWKYRUGLWILUPDHOOHUGLQYLUNVRPKHG  NYP NYP 'HU 'HU HU HU LNNH LNNH ODQJW ODQJW WLO WLO KYHU KYHU SURMHNWKYRUGLWILUPDHOOHUGLQYLUNVRPKHG NYP 'HU HU LNNH ODQJW WLO KYHU SURMHNWKYRUGLWILUPDHOOHUGLQYLUNVRPKHG NYP 'HU HU LNNH WLO KYHU NDQIÏVLWKHOWHJHWRJXQLNNHGRPLFLOVRP NDQIÏVLWKHOWHJHWRJXQLNNHGRPLFLOVRP NHQ NHQ EXVIRUELQGHOVHU EXVIRUELQGHOVHU HOOHU HOOHU MHUQEDQHVWDWLRQ ODQJW MHUQEDQHVWDWLRQ NDQIÏVLWKHOWHJHWRJXQLNNHGRPLFLOVRP NHQ EXVIRUELQGHOVHU HOOHU MHUQEDQHVWDWLRQ NDQIÏVLWKHOWHJHWRJXQLNNHGRPLFLOVRP NHQ EXVIRUELQGHOVHU HOOHU MHUQEDQHVWDWLRQ YLOIÏHQV\QOLJKHGVRPLNNHILQGHVPDJHQ YLOIÏHQV\QOLJKHGVRPLNNHILQGHVPDJHQ OLJHVRP OLJHVRP SDUNHULQJ SDUNHULQJ HU HU OLJH OLJH XGHQIRU XGHQIRU G•UHQ YLOIÏHQV\QOLJKHGVRPLNNHILQGHVPDJHQ OLJHVRP SDUNHULQJ HU OLJH XGHQIRUG•UHQ G•UHQ YLOIÏHQV\QOLJKHGVRPLNNHILQGHVPDJHQ OLJHVRP SDUNHULQJ HU OLJH XGHQIRU G•UHQ WLO WLO L 6•QGHUERUJRPUÏGHW%\JJHULHW L 6•QGHUERUJRPUÏGHW%\JJHULHW YLO YLO OLJ OLJ (QHQHVWÏHQGHPXOLJKHGIRUDWIÏVLWILUPD (QHQHVWÏHQGHPXOLJKHGIRUDWIÏVLWILUPD WLO L 6•QGHUERUJRPUÏGHW%\JJHULHW YLO OLJ (QHQHVWÏHQGHPXOLJKHGIRUDWIÏVLWILUPD WLOJHW’WSÏPRWRUYHMHQRJPHGHQHQHVWÏ L 6•QGHUERUJRPUÏGHW%\JJHULHW YLO OLJ (QHQHVWÏHQGHPXOLJKHGIRUDWIÏVLWILUPD JHW’WSÏPRWRUYHMHQRJPHGHQHQHVWÏ HOOHU HOOHU VLQ VLQ YLUNVRPKHG YLUNVRPKHG SURILOHUHW SURILOHUHW XGRYHU XGRYHU GHW GHW JHW’WSÏPRWRUYHMHQRJPHGHQHQHVWÏ HOOHU VLQ YLUNVRPKHG SURILOHUHW XGRYHU GHW JHHQGHRJVPXNXGVLJWWLOEÏGH$OV$OVVXQG W’W SÏ PRWRUYHMHQ RJ PHG HQ HQHVWÏ HOOHU VLQ YLUNVRPKHG SURILOHUHW XGRYHU GHW HQGHRJVPXNXGVLJWWLOEÏGH$OV$OVVXQG DOPLQGHOLJH DOPLQGHOLJH HQGHRJVPXNXGVLJWWLOEÏGH$OV$OVVXQG DOPLQGHOLJH HQGHRJVPXNXGVLJWWLOEÏGH$OV$OVVXQG DOPLQGHOLJH VDPW6•QGHUERUJE\RJKDYQ VDPW6•QGHUERUJE\RJKDYQ 0DQJH 0DQJHDQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHULQGHQIRU LQGHQIRU VDPW6•QGHUERUJE\RJKDYQ 0DQJH DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU LQGHQIRU VDPW6•QGHUERUJE\RJKDYQ 0DQJH DQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU LQGHQIRU 'RPLFLOHMHQGRPPHQH 'RPLFLOHMHQGRPPHQH LQGUHWWHV LQGUHWWHV HIWHU HIWHU •Q •Q OLEHUDOH OLEHUDOH HUKYHUY HUKYHUY ODJHU ODJHU GDJOLJYDUHKDQGHO GDJOLJYDUHKDQGHO 'RPLFLOHMHQGRPPHQH LQGUHWWHV HIWHU •Q OLEHUDOH HUKYHUY ODJHU GDJOLJYDUHKDQGHO 'RPLFLOHMHQGRPPHQH LQGUHWWHV HIWHU •Q OLEHUDOH HUKYHUY ODJHU GDJOLJYDUHKDQGHO VNHU VNHU RJ RJ EHKRY EHKRY RJ RJ WLOSDVVHV WLOSDVVHV GHQ GHQ HQNHOWH HQNHOWH VDPWOHWWHUHSURGXNWLRQ VDPWOHWWHUHSURGXNWLRQ VNHU RJ EHKRY RJ WLOSDVVHV GHQ HQNHOWH VDPWOHWWHUHSURGXNWLRQ VNHU RJ EHKRY RJ WLOSDVVHV GHQ HQNHOWH VDPWOHWWHUHSURGXNWLRQ YLUNVRPKHGV•QVNHUWLOVW•UUHOVHURJIXQN YLUNVRPKHGV•QVNHUWLOVW•UUHOVHURJIXQN YLUNVRPKHGV•QVNHUWLOVW•UUHOVHURJIXQN YLUNVRPKHGV•QVNHUWLOVW•UUHOVHURJIXQN WLRQDOLWHW$OOHPDWHULDOHUEOLYHUYDOJWLJRG WLRQDOLWHW$OOHPDWHULDOHUEOLYHUYDOJWLJRG WLRQDOLWHW$OOHPDWHULDOHUEOLYHUYDOJWLJRG WLRQDOLWHW$OOHPDWHULDOHUEOLYHUYDOJWLJRG NYDOLWHWRJVPDJIXOGWDIVWHPWPHGKLQDQ NYDOLWHWRJVPDJIXOGWDIVWHPWPHGKLQDQ /HMHSUNYPIUD /HMHSUNYPIUD NYDOLWHWRJVPDJIXOGWDIVWHPWPHGKLQDQ /HMHSUNYPIUD NYDOLWHWRJVPDJIXOGWDIVWHPWPHGKLQDQ /HMHSUNYPIUD GHQ GHQ RJ RJ HQHUJLP’VVLJW HQHUJLP’VVLJW YLO YLO E\JJHULHW E\JJHULHW EOLYH EOLYH NUPRPVGULIWVXGJLIWHU NUPRPVGULIWVXGJLIWHU GHQ RJ HQHUJLP’VVLJW YLO E\JJHULHW EOLYH NUPRPVGULIWVXGJLIWHU GHQ RJ HQHUJLP’VVLJW YLO E\JJHULHW EOLYH NUPRPVGULIWVXGJLIWHU RSI•UWPHGV’UOLJIRNXVKHUSÏ RSI•UWPHGV’UOLJIRNXVKHUSÏ RSI•UWPHGV’UOLJIRNXVKHUSÏ RSI•UWPHGV’UOLJIRNXVKHUSÏ

)RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW )RU\GHUOLJHUHRSO\VQLQJHUNRQWDNW ,E+DQVHQ ,E+DQVHQ ,E+DQVHQ ,E+DQVHQ (UKYHUYVFKHI (UKYHUYVFKHI (UKYHUYVFKHI (UKYHUYVFKHI 7HOHIRQ 7HOHIRQ 7HOHIRQ 7HOHIRQ 6DJVQU 6DJVQU 6DJVQU 6DJVQU

22

58341_E-nyt_uge_34.indd 22

03/08/15 15.19


(-( (-( (-(

61'(5%25*

7,//(-(

9(-/(

7,//(-(

F

.90.21725,&(17580

.90.21725 9Œ5.67('.$123'(/(6

6DJ  NYP NRQWRUHU XGOHMHV L 6•QGHUERUJ PLGWE\ 'HU HU DG JDQJWLOOHMHPÏOHWIUDSSODGVHQEDJHMHQGRPPHQ3HUOHJDGH /HMHPÏOHW HU LQGUHWWHW PHG LQGJDQJVSDUWL WUDSSH WLO VDO IUD IRUGHOHUJDQJ HU GHU DGJDQJ WLO IOHUH NRQWRUHU L IRUVNHOOLJH VW•UUHOVHU P•GHORNDOH GHSR WUXPWHNQLNUXPN•NNHQNDQWLQHRJJDUGHUREHUPHGWRLOHWWHU/HMHPÏOHWOLJ JHU SÏ VDO RYHU EOD VP•UUHEU•GVIRUUHWQLQJHQ %\HQV 6P•UUHEU•G RJ KDU YLQGXHUPRG•VWRJV\G'HUHUORIWWLONLS'HUK•UHUSSODGVWLOOHMHPÏOHW PHQOHMHPÏOHWOLJJHUOLJHXGWLORIIHQWOLJSDUNHULQJ

6DJ%HVWÏUDIHQKHGHUVRPVDPOHWXGJ•UNYP%HOLJJHQ GHSÏHQVWRUJUXQGSÏLDOWNYP6W•UVWHGHOHQDIJUXQGDUHDOHWHUXG ODJW PHG VIVWHQ VRP DQYHQGHV VRP SDUNHULQJVDUHDO IRU OHMHU 2PUÏGHW HU LQGKHJQHWRJNDQOXNNHVYHGSRUWHQ%\JQLQJHUHQNRQWRUE\JQLQJIRUGHOW PHG NYP YHOGLQUHWWHGH RJ O\VH NRQWRUORNDOHU EHVWÏHQGH DI VWRUW LQG JDQJVSDUWL HQNHOWPDQGVNRQWRUHU VWRUUXPVNRQWRUHU P•GHORNDOHU NDQWLQH RJ WRLOHWWHU%\JQLQJ HU VDPOHW NYP EHVWÏHQGH DI NYP NRQWRU NYP Y’UNVWHG PHG SRUWH RJ JRG ORIWVK•MGH WLO ODVWELOHU VDPW NYPLQGVNXGWG’NKYRUGHUOLJHOHGHVHUNRQWRUSODGVHU%\JQLQJEHVWÏUDI NYPNRQWRUY’UNVWHGVRPPHGHJHQNDQWLQH

³UOLJOHMHSUNYP

NU

³UOLJOHMH

 )5('(5,&,$

NU

 7,//(-(

$$/%25*

7,//(-(

E

.90.21725 6DJ1XXGOHMHVSU’VHQWDEHOWNRQWRUOHMHPÏOSÏNYPLQFOI’O OHVDUHDOSÏNYPEHOLJJHQGHFHQWUDOWL)UHGHULFLDPHG/DQGVROGDWHQVRP JHQERVDPWPHJHWQ’USSODGVHU3U’VHQWDEHORSJDQJPHGDGJDQJWLOJDU GHUREH RJ WRLOHWWHU VWRUH ÏEQH VDPPHQK’QJHQGH NRQWRUODQGVNDEHU V’UVNLOWHNRQWRUHUVDPWHWPLQGUH'HUXGRYHUWKHN•NNHQNRSLRJSULQWRP UÏGHJDUGHUREHPHGDGJDQJWLOWRLOHWWHUWHNQLNUXP ³UOLJOHMH

NU

 )5('(5,&,$

D

7,//(-(

.217250,'7,$$/%25*& E

.90.21725 6DJ3U’VHQWDEHOWNRQWRUOHMHPÏOSÏNYPLQFONYPI’OOHV DUHDO EHOLJJHQGH FHQWUDOW L )UHGHULFLD PHG /DQGVROGDWHQ VRP JHQER RJ Q’U SSODGVHU SU’VHQWDEHO RSJDQJ PHG DGJDQJ WLO JDUGHUREH RJ WRLOHW V’UVNLOWHNRQWRUHUVWRUWÏEHQWNRQWRUODQGVNDENRQIHUHQFHORNDOHFKHINRQWRU PHGDGJDQJWLOGHSRWUXPWKHN•NNHQIURNRVWP•GHORNDOHJDUGHUREHPHG DGJWLOWRLOHWWHUUHQJ•ULQJVUXPSÏWUDSSHJDQJ ³UOLJOHMH58341_E-nyt_uge_34.indd 23

NU

6DJ6XSHUFHQWUDOWEHOLJJHQGHNRQWRUOHMHPÏOSÏVDOPHGQHPW WLO DOOH E\HQV IDFLOLWHWHU %HOLJJHQGH NXQ PHWHU IUD VWHUÏJDGH KYRUIUD VW•UVWHGHOHQ DI $DOERUJV E\EXVVHU SDVVHUH /HMHPÏOHW HU RPNUDQVHW DI E\HQVEXWLNNHURJFDIHHUVRPJLYHUOLYLRPUÏGHWEÏGHLGDJWLPHURJRPDI WHQHQ /HMHPÏOHW HU SÏ L DOW NYP PHG DGJDQJ IUD %LVSHQVJDGH WLO IORW WUDSSHRSJDQJ/HMHPÏOHWHULQGUHWWHWVWRUUXPVNRQWRUPHGYLQGXHUPRGJÏ JDGHQVRPVLNUHEHKDJHOLJWO\VLQGIDOGP•GHORNDOHPHGWDJYLQGXHU(QG YLGHUH PLQGUH WHN•NNHQ RJ WRLOHW /HMHPÏOHW KDU ODPLQDW JXOY VDPW WUROGWHNW ORIWHUVRPVLNUHHQJRGDNXVWLNLNRQWRUHW'HUHUWUXNNHWQHWY’UNVVWLNUXQGW LOHMHPÏOHW $UHDO

NYP

³UOLJOHMHNU

23

03/08/15 15.19


$$/%25*

7,//(-(

$$/%25*69

7,//(-(

C

.90.217250(')5,3$5.(5,1*/,*(9(''5(1

.21725/(-(0³/,$$/%25*0('*2'(3$5.(5,1*6)25+2/'

6DJ3ÏGHWJDPOHY’UIWVRPUÏGHYHG*DVY’UNVYHMXGE\GHVNRQ WRUORNDOHUWLOOHMH(MHQGRPPHQHUEHOLJJHQGHIÏPLQXWWHUVN•UVHOIUDPRWRUYHM (RJFHQWUXPDI$DOERUJOLJHVRPDWGHUHUJRGHEXVIRUELQGHOVHUWLORPUÏ GHW'HUHUOLJHOHGHVJUDWLVSDUNHULQJYHGHMHQGRPPHQ/HMHPÏOHWDQGUDJHU NYPNRQWRUEHOLJJHQGHSÏVDOLQGUHWWHWPHGVWRUWÏEHQW NRQWRUODQGVNDE $GJDQJ WLO OHMHPÏOHW IUD S’QW LQGJDQJVSDUWL KHQKROGVYLV RSJDQJ*XOYHQHLOHMHPÏOHWHUEHODJWPHGW’SSHUPHQVORIWHUQHHUDIWUROG WHNW'HVXGHQN•NNHQNDQWLQHGHUOLJHOHGHVDIOHMHUYLONXQQHDQYHQGHVVRP P•GHORNDOH +HUUH RJ GDPH WRLOHW PHG KYHU WRLOHWWHU 6WDELO XGOHMHU RJ PXOLJKHGIRURYHUWDJHOVHDIOHMHPÏOHWPHGGHWVDPPH

6DJ/HMHPÏOHWHUEHOLJJHQGHLDWWUDNWLYWHUKYHUYVRPUÏGHPHGNRUW DIVWDQG WLO PRWRUYHMVWLON•UVOHQ &LW\ 6\G RJ $DOERUJ FHQWUXP /HMHPÏOHW HU EHOLJJHQGHLVWXHSODQLSU’VHQWDEHOJXOVWHQVHMHQGRP'HPªHUYHOLQG UHWWHWPHGHQJRGEODQGLQJDILNNHPLQGUHHQGVWRUUXPVNRQWRUHURJFHO OHNRQWRUHUVDPWP•GHORNDOHVHUYHUUXPN•NNHQJDUGHUREHRJWRLOHWWHU/R NDOHUQH YLO Y’UH YHOHJQHGH WLO PDQJH IRUPHU IRU NRQWRU RJ DGPLQLVWUDWLRQV IRUPÏO/RJLVWLNP’VVLJHUOHMHPÏOHWV’UGHOHVJRGWEHOLJJHQGHPHGNRUWDI VWDQGWLOPRWRUYHM(VDPWW’WYHGRIIHQWOLJHWUDQVSRUWRJPHGJRGHSDU NHULQJVIRUKROGYHGHMHQGRPPHQIRUEÏGHSHUVRQDOHRJNXQGHU

$UHDO

$UHDO

NYP

³UOLJOHMH

NU

 $$%<%52

NYP

³UOLJOHMH

NU

 7,//(-(

$$/%25*&

7,//(-(

D

(7/(-(0³/0('0$66(5$)6-Œ/0,'7,$$/%25*+$1'(/6/,9 6DJ/HMHPÏOHWOLJJHU•YHUVWLE\JQLQJHQRJPDVVHUDIYLQGXHURJ RYHQO\VYLQGXHIRUPDVVHUDIQDWXUOLJWO\VLOHMHPÏOHW'HWPHVWHDIOHMHPÏOHW EHVWÏUDIHWÏEHQWNRQWRUODQGVNDEKYRUIULWODJWHEM’ONHURJO\VHSODQNHJXOYH VNDEHU HQ EHKDJHOLJ DWPRVI’UH 6WRUW O\VW P•GHUXP OLJHOHGHV PHG IORWWH SODQNHJXOYH .•NNHQQLFKH PHG N•OHVNDE L IRUELQGHOVH PHG NRQWRUODQGVND EHW)ORWWRLOHW $UHDO

NYP

³UOLJOHMH

NUC

$$/%25*

7,//(-(

.21725/2.$/(5,,'<//,6.(20*,9(/6(57Œ73³$$/%25* 6DJ, 6NHHOVOXQG YHG$DE\EUREOLYHUGHUQXHQHQHVWÏHQGHPX OLJKHGIRUOHMHDINYPNRQWRU,HMHQGRPPHQUÏGHU9LVLW1RUGM\OODQGLIRU YHMHQ RYHU HW WLOVYDUHQGH DUHDO RJ GHU YLO Y’UH I’OOHV N•NNHQIURNRVWVWXH KDOOLQGJDQJVSDUWLPHQVQ’UY’UHQGHOHMHPÏOHUEHOLJJHQGHLHMHQGRPPHQV VWXHSODQ'HUHUIULSDUNHULQJYHGHMHQGRPPHQRJPXOLJKHGIRUWLOOHMHDIHNV WUDODJHUNYDGUDWPHWHUKYLVOHMHUPÏWWHKDYHEHKRYKHUIRUHNVHPSHOYLVLIRU ELQGHOVH PHG ,QWHUQHWYLUNVRPKHG HOOHU OLJQHQGH 6NHHOVOXQG IUHPVWÏU L IORW KYLG IDFDGH PHG VSURVVHGH YLQGXHU RJ HU RPJLYHW DI XVSROHUHW QDWXU VÏ ODQJW •MHW U’NNHU 'HU HU IUL SDUNHULQJ YHG HMHQGRPPHQ %UXJVUHW WLO VN•Q WHUUDVVHPRGYHVWRSWLOVWRUWJU’VDUHDO $UHDO

24

58341_E-nyt_uge_34.indd 24

NYP

³UOLJOHMHNU

129,q.21725(5,6Œ5./$66()5$.90q.90 6DJ129,HUEHOLJJHQGHL$DOERUJL8QLYHUVLWHWVRPUÏGHW)UD HMHQGRPPHQ HU GHU PLQXWWHUV JDQJ WLO NRPPHQGH OHWEDQHVWDWLRQ 'H OH GLJHNYPIRUGHOHUVLJRYHUKHQKROGVYLVVWXHRJVDO/HMHPÏOHQHRYHU WDJHV PHG NU\GVIHOW RJ NDEOLQJ VDPW PHG PXOLJKHG IRU DGJDQJ WLO HNVWUD P•GHORNDOHURPNO’GQLQJVUXPNDQWLQHHOHYDWRU'HUNDQRSGHOHVLVW•UUHO VHUIUDNYPRJRSWLONYP $UHDO

)UDNYP

³UOLJOHMH

NU03/08/15 15.19


Er beliggenhed vigtig for jeres virksomhed? Vi har lige nu lager- og logistikejendomme til leje/salg - med optimale placeringer tĂŚt pĂĽ indfaldsveje

For os er det logisk at se pü de fysiske rammer. Det gør vores 350 medarbejdere 365 dage om üret, og vi vil naturligvis ogsü gerne rüdgive jeres virksomhed. Se et udpluk af vores industriejendomme pü de følgende sider

6Â?%25*

7,//(-(

6Â?%25*

7,//(-(

/(-(0Âł/)5$7,/.90.217252*/$*(5 6DJ2SWLPDOSODFHULQJLGHQJDPOH79E\PHGJRGIRUELQGHOVHWLO .Â&#x2022;EHQKDYQYLDGHWXGE\JJHGHPRWRUYHMVQHWRJRIIHQWOLJWUDQVSRUW%\JQLQ JHUQH LQGHKROGHU SĂ? VDO NRQWRUOHMHPĂ?O PHG HW VDPOHW DUHDO SĂ? NYP )RUGHOLQJVJDQJ NRQWRUHU DI YDULHUHQGH VWÂ&#x2022;UUHOVH VDPW PLGWHUNHUQH VRP NDQ EHQ\WWHV WLO VKRZURRP +HUXGRYHU WRLOHWNHUQHU *RGH SDUNHULQJV PXOLJKHGHU ÂłUOLJOHMH

IUDNUSUNYP

 %5Â?1'%<

7,//(-(

*2'(.217252*/$*(5/2.$/(5)5$.907,/.90 6DJ 3ODFHULQJHQ L GHQ JDPOH 79E\ HU RSWLPDO PHG JRG IRUELQ GHOVHWLO.Â&#x2022;EHQKDYQYLDGHWXGE\JJHGHPRWRUYHMVQHWRJGHPDQJHRIIHQWOL JHWUDQVSRUWPXOLJKHGHU %\JQLQJHUQH LQGHKROGHU SĂ? VDO NRQWRUOHMHPĂ?O PHG HW DUHDO SĂ? NYP /DJHUORNDOHW L VWXHHWDJHQ KDU HQ UHJXOÂ&#x2019;U ORIWVKÂ&#x2022;MGH SĂ? FD PHWHU XQGHU GUDJHURJSRUWH

ÂłUOLJOHMH58341_E-nyt_uge_34.indd 25

IUDNUSUNYP

/$*(5/2.$/(56$07.217253Âł6$/$)67Â?55((-(1'20 6DJNYPODJHULKÂ&#x2022;MNÂ&#x2019;OGHUNYPODJHULVWXHHWDJHQVDPW NYP NRQWRU SĂ? VDO .Â&#x2019;OGHU KDU DGJDQJ YLD YDUHHOHYDWRU ORIWVKÂ&#x2022;MGH SĂ?P/DJHUHWLVWXHHWDJHKDUDGJDQJYLDUDPSHRJSRUWRJPHGP WLOORIWHW.RQWRUHUQHSĂ?VDOHUHQEODQGLQJDIVWRUUXPVNRQWRURJFHOOHNRQ WRUHU 'HU HU NDQWLQHIDFLOLWHWHU VDPW UHFHSWLRQ RJ PÂ&#x2022;GHIDFLOLWHWHU 0XOLJW DW OHMHKYHUHWDJHIRUVLJ $UHDOIUD

NYP

ÂłUOLJOHMHNU

25

03/08/15 15.19


+,//(5'

7,//(-(

C

(1*5262*+³1'9Œ5.(5%87,.%(/,**(1'(7Œ73³0272575$),.9(6DJ (QJURV RJ KÏQGY’UNHUEXWLN DWWUDNWLYW EHOLJJHQGH L +LOOHU•GV EHGVWHHUKYHUYVNYDUWHUPHG%DXKDXV+7+N•NNHQHU,GH0•EOHU RJ-•QVVRQ%LOFHQWHURJ2SHO%LOFHQWHUVRPQ’UPHVWHQDERHU(MHQGRPPHQ HUQ\RSI•UWL)DFDGHURJJDYOHHURSI•UWHPHGOHWWHVDQGZLFKHOHPHQWHU

EHNO’GWPHGVRUWHVWÏOSODGHUWDJHWHUIODGWPHGK’OGQLQJRJEHNO’GWPHG WDJSDS/RNDOHUQHHULQGUHWWHWPHGJODVLQGJDQJVSDUWLLJDYOXGWLOVWRUIOLVHEH ODJWSDUNHULQJVSODGVIRUDQHMHQGRPPHQ

$UHDO

³UOLJOHMH

NYP

NU

 +9,'295(

7,//(-(

,6+-

7,//(-(

.90/$*(5.90.217252*.90.Œ/'(5 6DJ3U’VHQWDEHOGRPLFLOHMHQGRPSÏLDOWNYPEHOLJJHQGHL ,VK•MPHGFDNPWLOPRWRUYHMVQHWWHW)RUGHOLQJHQHUNYPODJHU NYPNRQWRURJNYPN’OGHU/DJHUGHOHQHUV•MOHIULPHGHQORIWK•MGHSÏ PHWHURJKDUSRUWHLMRUGQLYHDX.RQWRUGHOHQHULWRSODQPHGHQEODQ GLQJDINRQWRUHULYDULHUHQGHVW•UUHOVHUP•GHORNDOHUNDQWLQHPY.RQWRUHU QHHUS’QHRJO\VH&DSSODGVHU *UXQGDUHDO

NYP

³UOLJOHMH

NUE

*/267583

7,//(-(

.90/$*(5352'8.7,210('*2'($'*$1*6)25+2/' 6DJ9HOEHOLJJHQGHODJHUHMHQGRPSÏNYPSÏ$YHG•UH+RO PHXPLGGHOEDUQ’UWLON•UVHOWLOPRWRUYHMVQHWWHW/HMHPÏOHWLQGHKROGHUUXP PHOLJ YDUHPRGWDJHOVHVKDO SÏ NYP PHG ORIWVK•MGH SÏ FD XQGHU GUDJHUKÏQGODJHUKDOSÏLDOWNYPLSODQ NYPSUHWDJH IRUEXQ GHW PHG LQWHUQ WUDSSH RJ YDUHHOHYDWRU HPEDOODJHODJHUKDO RJ PDVNLQKDO SÏ NYPVDPWNYPUHNWDQJXO’URJV•MOHIULKDOPHGORIWVK•MGHSÏFD PHWHU XQGHU GUDJHU $GJDQJ WLO ODJHUORNDOHUQH VNHU YLD RYHUG’NNHGH SRUWH KYHU PHG IULEUHGGH SÏ PHWHU , WLONQ\WQLQJ WLO ODJHUKDOOHUQH HU GHU LQGUHWWHW NRQWRU RJ PDQGVVNDEVDIVQLW LQGHKROGHQGH NRQWRU PDQGVNDEV UXPPHGEDGHPXOLJKHGVDPWS’QNDQWLQHNYPN’OGHU ³UOLJOHMH

26

58341_E-nyt_uge_34.indd 26NU

.906-/()5,7+-/2)7(7/$*(5 6DJ 9HOEHOLJJHQGH L +HUVWHG ,QGXVWULSDUN YHG 5LQJ RJ W’W SÏ PRWRUYHMVQHWWHW/HMHPÏOHWHUSÏNYP/HMHPÏOHWEHVWÏUDIHWUHHOWV•M OHIULWK•MORIWHWODJHUSURGXNWLRQVORNDOHPHGPHWHUIULK•MGHXQGHUGUDJHU 'HUHUWUDYHUVNUDQ WRQV 'HUHUPLQGUHODJHUNRQWRULKDOOHQ'HUHUDGJDQJ WLOWRLOHWWHURJRPNO’GQLQJVUXP +HUXGRYHUPXOLJKHGIRUNYPXGHQRPVDUHDOPHGVWDELOJUXV ³UOLJOHMH

NU03/08/15 15.19


+(/6,1*5

7,/6$/*

.90%87,.9Œ5.67('2*/$*(5(-(1'200('7,/+5(1'(.21725 6DJ $GPLQLVWUDWLRQVE\JQLQJHQ HU LQGUHWWHW PHG NRQWRUHU DGPLQL VWUDWLRQRJNDQWLQH.’OGHUHQLQGHKROGHUPDQGVNDEVIDFLOLWHWHU(QGYLGHUHUH VHUYHGHOVODJHU9’UNVWHGSÏFDNYPPHGORIWWLONLSRJPHGU\WWHUO\V VWN UXOOHSRUWH PHG FD PHWHUV IULK•MGH RJ PHG YHQWLODWLRQV RJ YDUPHDQ

O’JVDPWROLHXGVNLOOHU6DOJVDIGHOLQJHQHUSÏLDOWFDNYPIRUGHOWSÏWR HWDJHUVWXHHWDJHQKDUFDPHWHUORIWVK•MGHRJVDOHQKDUORIWWLONLSPHG U\WWHUO\V*XOYHLVDOJVDIGHOLQJHUEHNO’GWHPHGJUÏNOLQNHU

$UHDO

.RQWDQW

NYP

NU

 %51'%<

7,//(-(

+9,'295(

7,/6$/*

C

.90.21725.90/$*(5 .90.Œ/'(5 6DJ9HOEHOLJJHQGHORJLVWLNHMHQGRPSÏ$YHG•UH+ROPH(MHQGRP PHQHUSÏLDOWNYPPHGHWJUXQGDUHDOSÏNYP(MHQGRPPHQHU IRUGHOWPHGNYPNRQWRUGHUWU’QJHUWLOLVWDQGV’WWHOVHNYPODJHU RJNYPN’OGHU/RIWK•MGHXQGHUGUDJHUSÏP7RUDPSHURJHQSRUWL MRUGQLYHDX,IRUELQGHOVHPHGVDOJHWDIHMHQGRPPHQIRUEOLYHUV’OJHU$XJXVW )DOOHU$6SÏNYPSÏHQÏULJNRQWUDNW .RQWDQW

E

*/267583 +HUVWHGYDQJ% G

.90.21725.90/$*(5/$9/(-(2*/$9( '5,)768'*,)7(5 6DJ.RQWRUOHMHPÏOIUDNYPRJODJHUOHMHPÏOIUD NYP/DYOHMHRJODYHGULIWVXGJLIWHU )OHNVLEOHLQGUHWWHGHNRQWRUIRUGHOWPHGPLQGUHRJVW•UUHNRQWRUHUP•GHOR NDOHUN•NNHQWRLOHWWHUPY(UYHOHJQHWWLONRQWRUVKRZURRPROLJQ.RQWR UHUQHNDQRYHUWDJHVQ\PDOHGHHIWHUDIWDOH/DJHUORNDOHUQHHUUHJXO’UHXGHQ V•MOHURJPHGVWRUHSRUWH/RIWK•MGHXQGHUGUDJHUHUP *RGHSDUNHULQJVIRUKROGYHGHMHQGRPPHQ (MHQGRPPHQOLJJHUNPIUD*ORVWUXS6VWDWLRQ+XUWLJRYHUWDJHOVHPXOLJ

F

.RQWDNW 6DJ

7,/6$/*

9DOK•MV$OOH

/DJHU3URGXNWLRQ $UHDO NYP .RQWDQW NU

.RQWDNW 6DJ

+(/6,1*5 +DGHUVOHYYHM G

)UDNYP

/HMHQLYHDXSUNYPIUD.RQWDNW 6DJ

7//6(

58341_E-nyt_uge_34.indd 27

NU

F

7,//(-( /DJHU3URGXNWLRQ $UHDO NYP ³UOLJOHMH NU

5'295(

6WHQJÏUGVYHM /HMHDINYP

NU.RQWDNW 6DJ

7,/6$/* /DJHU3URGXNWLRQ $UHDO NYP .RQWDQW NU

7,/6$/* %ODQGHWHMHQGRP $UHDO NYP .RQWDQW NU

27

03/08/15 15.19


+('(+86(1(

7,//(-(

526.,/'(60580

7,/6$/*

.90/$*(5 .90.21725

.90%2/,*.90(5+9(59.90*581'

6DJ 9HOEHOLJJHQGH OHMHPÏO SÏ %DOGHUVEXHQ L +HGHKXVHQH NYPK•MORIWHGHRJUHJXO’UHODJHUORNDOHUPHGJRGHWLON•UVHOVIRU KROGNYPNRQWRUSÏVDOPHGIOHNVLEHOLQGUHWQLQJRJNYPDU NLYPDQGVNDEUXP SÏ VDO /HMHPÏOHQH NDQ OHMHV VDPOHW HOOHU KYHU IRU VLJ (MHQGRPPHQOLJJHUW’WSÏUXWH.•EHQKDYQL•VWJÏHQGHUHWQLQJRJ5R VNLOGHLYHVWJÏHQGHUHWQLQJ.XQPLQWLO+HGHKXVHQH6WDWLRQRJPLQWLO +•MH7DDVWUXS 6WDWLRQ KYRU GHU HU JRGH WUDQVSRUWPXOLJKHGHU 7’W SÏ %DO GHUVEXHQJÏUEXVOLQMHUQHRJ

6DJ6W•UUHLQGKHJQHWHUKYHUYVDUHDOLODQG]RQHXGE\GHVKHUPHG WLOVDOJ+DUWLGOLJHUHY’UHWEHQ\WWHWDI3,+/ 6•QRJNDQIUHPDGUHWWHWEH Q\WWHVWLOPDQJHW\SHUDIYLUNVRPKHGHUPHGSODGVPDQJHO %\JQLQJHU SÏ L DOW NYP KHUDI KDU NYP EROLJVWDWXV RJ NDQ IUHPDGUHWWHWEHQ\WWHVWLOEROLJVÏIUHPWGHW•QVNHV6W•UUHLQGKHJQHWJUXQG DUHDOSÏNYPVRPHUGHOYLVWEHI’VWHW6W•UUHJUXVYHMI•UHUWLOVWHGHW 9HOHJQHW WLO SULYDWH VHNWRU HQWUHSUHQ•UHUE\JJHULYLUNVRPKHGHU ODQGEUXJV HMHUHLRPUÏGHWHYHQWPDJHUHIULWLGPY (MHQGRPPHQV’OJHVXGHQDQVYDUIRUV’OJHUHOOHUV’OJHUVUHNYLUHQW

³UOLJOHMH

NUSUNYP

*UXQGDUHDO

 7$8/29

NYP

.RQWDQW

NU

 7,/6$/*

67(1/6(

7,/6$/*

.90/$*(5352'8.7,216(-(1'20

.90*2'2*9(/,1'5(77(7(5+9(596(-(1'20

6DJ (UKYHUYVHMHQGRP SÏ NYP EHOLJJHQGH L 7DXORY PHG NRUW DIVWDQG WLO PRWRUYHM XGE\GHV QX WLO VDOJ (MHQGRPPHQ IUHPVWÏU PHG LQGJDQJVSDUWL NRQWRUDIVQLW PHG P•GHIDFLOLWHWHU VWRUW UHVHUYHGHOVODJHU PRQWDJHKDO VWRU Y’UNVWHGVKDO PHG P IULK•MGH RJ LQGVNXGW G’N (MHQ GRPPHQ HU IRUV\QHW PHG SDVVHQGH SRUWH VDPW WLOK•UHQGH VWRU JUXQG SÏ NYP$UHDOHURPNULQJHMHQGRPPHQHUGHOYLVPHGIDVWEHO’JQLQJ)RU GHQUHWWHEUXJHUHUHMHQGRPPHQHWJRGWWLOEXGKYRUGHQVDPOHGHE\JQLQJV SULVHUNUNYPNXQNU

6DJ *RG HUKYHUYVHMHQGRP EHOLJJHQGH FHQWUDOW L 6WHQO•VH q L XGE\JJHWHUKYHUYVRPUÏGH9HOHJQHWWLOPDQJHIRUPÏOqPHQSWLQGUHWWHWWLO UHQUXPVSURGXNWLRQ PHG PLQGUH ERNVH PY q YHOHJQHW WLO EOD PHGLFR EUDQFKHQELRWHNYLUNVRPKHGHURO)ORWHUKYHUYVHMHQGRPLHWSODQRSI•UWL RJ Y’VHQWOLJ RPE\JJHW IRU FD ÏU VLGHQ *RG SODQO•VQLQJ PHG HQ JRG LQWHUQ ORJLVWLN ,QGUHWWHW VÏOHGHV q LQGJDQJVSDUWL NRQWRUUHFHSWLRQ P•GHORNDOH N•NNHQ RJ WRLOHWJUXSSHU /DJHUGHO L PLGWHQ DI HMG RJ ODERUDWRULXP SURGXNWLRQVOLQLHU SÏ KYHU VLGH DI ODJHUHW %DJ E\JQLQJHQ HU GHU SODGV WLO WLODIO’VQLQJ DI YDUHU PY *UXQGDUHDO NYP VDPW S SODGVHUIRUDQHMHQGRPPHQ

.RQWDQW

28

58341_E-nyt_uge_34.indd 28NU

$UHDO

NYP

.RQWDQW

NU03/08/15 15.19


9(-(1

7,//(-(

C

.90/$*(5352'8.7,21.21725 6DJ 9HOEHOLJJHQGH HUKYHUYVOHMHPÏO L 9HMHQ PHG NYP NRQWRU RJNYPODJHUSURGXNWLRQ/HMHPÏOHWOLJJHUPHJHWFHQWUDOWPHWHUIUD PRWRUYHM(RJNPIUD.ROGLQJRJ(/HMHPÏOHWRPIDWWHUFDNYP NRQWRUHUIRUGHOWSÏSODQ6WXHSODQPHGLQGJDQJN•NNHQVWRUNRQWRUWRLOHW

VDPWDGJDQJWLOODJHUKDOOHQVDOHULQGUHWWHWPHGRSJDQJUHSRVNRQWR UHUVDPWP•GHORNDOH+DOOHQHUUHJXO’UPHGIULK•MGHSÏPLVLGHQ

³UOLJOHMH

NU

 .2/',1*

7,/6$/*

9$0'583

7,/6$/*

.90/$*(5352'8.7,21

.90/$*(5352'8.7,210.90%2/,*

6DJ(MHQGRPPHQHULQGUHWWHWPHGO\VWODJHUSURGXNWLRQVORNDOH SÏNYPPHGIULK•MGHSÏPXQGHUVS’URJPPHOOHPVS’U*XOY EHO’JQLQJHUYLQ\ORJGHUHUWUDSH]WDJPHGRYHQO\VYLQGXHUIUD'HUXG RYHU ORNDOH SÏ NYP PHG IOHNVLEHO EHQ\WWHOVH .RQWRUGHOHQ HU NYP PHQNDQGHOYLVWEHQ\WWHVWLOODJHUOHWSURGXNWLRQHOOHUVKRZURRP'HUHUIOHUH GLVSRQLEOHUXPRJHQSU’VHQWDEHORJO\VNRQWRUGHOLQGUHWWHWPHGNRQWRUHU VDPW SHUVRQDOHIDFLOLWHWHU 'HU HU KYLGH URFNIRQ ORIWHU L NRQWRUGHOHQ (MHQ GRPPHQ HU IRUV\QHW PHG IMHUQYDUPH IUD RJ WDJEHO’JQLQJHQ HU IUD (MHQGRPPHQVWÏUS’QRJYHOKROGW

6DJ,QGXVWULYHMOLJJHULHWDWWUDNWLYWLQGXVWULRPUÏGHL9DPGUXS NXQNPIUD(PRWRUYHMVWLON•UVHONPIUD.ROGLQJRJNPWLO9DPGUXS /XIWKDYQ 3DUFHOKXVHW HU O•EHQGH UHQRYHUHW RJ IUHPVWÏU S’Q RJ YHOKROGW %UXJ DI SDUFHOKXVHW NDQ HYW WLONRPPH N•EHU (UKYHUYVGHOHQ EHVWÏU DI /D JHURJSURGXNWLRQVKDOSÏNYPORIWVK•MGHPSRUWNRQWRUJDUGHUR EH RJ NDQWLQHIDFLOLWHWHU /DJHU RJ SURGXNWLRQVKDO SÏ NYP ORIWVK•MGH PSRUWHNRQWRU$GPLQLVWUDWLRQVE\JQLQJSÏNYPPHGNRQWRUDU NLYVDPWWRLOHW)ULWOLJJHQGHY’UNVWHGODJHUSÏNYPPHGSRUW(MHQGRP PHQHULGHHOWLOÑQEUXJHUPHQNDQRJVÏRSGHOHVLIOHUHOHMHPÏO

.RQWDQW58341_E-nyt_uge_34.indd 29

NU

.RQWDQWNU

29

03/08/15 15.19


3$'%25*

7,/6$/*

3$'%25*

7,/6$/*

F

F

.90/$*(5352'8.7,21.21725

.90/$*(5352'8.7,21.21725

6DJ7HUPLQDOE\JQLQJSÏFDNYPKYRUWLONRPPHUHQDGPL QLVWUDWLRQVE\JQLQJ SÏ FD NYP V’OJHV $GPLQLVWUDWLRQVE\JQLQJHQ HU LQGUHWWHWPHGÏEHQWNRQWRUODQGVNDEFHOOHNRQWRUHUP•GHORNDOHUWHNQLNUXP NDQWLQHWRLOHWNHUQHPPVDPWV’UVNLOWSHUVRQDOHRPUÏGHPHGRPNO’GQLQJ EDGWRLOHWPP+HUWLONRPPHUN’OGHUGHUNDQDQYHQGHVWLODUNLYPP7HU PLQDOE\JQLQJHQ PHG ODJHU KDU HW VDPOHW DUHDO SÏ NYP KYRUWLO NRP PHU NYP RYHUG’NNHW UDPSH /RIWVK•MGHQ L WHUPLQDOE\JQLQJHQ HU FD PXQGHUVS’URJLODJHUE\JQLQJHQFDP'HUHUHQGYLGHUHHWF\ NHOVNXU SÏ NYP (MHQGRPPHQ NDQ DOWHUQDWLYW SÏ Q’UPHUH DIWDOWH YLONÏU OHMHVWLOHQÏUOLJOHMHSÏNUPLRNU

6DJ0LQGUHGRPLFLOHMHQGRPPHGFDNYPODJHUKYRUDIFD NYP XGJ•U RYHUG’NNHGH O’VVHUDPSHU KYRUWLO NRPPHU FD NYP NRQWRUHU /DJHUHW EHVWÏU DI HQ PLQGUH WHUPLQDOHQKHG SÏ FD NYP PHG HQ ORIWVK•MGH SÏ FD P XQGHU VS’U VDPW HQ ODJHUGHO SÏ FD NYP PHGHQORIWVK•MGHSÏFDPXQGHUVS’U'HWVDPOHGHNRQWRUDUHDOHUSÏ FDNYPRJLQGUHWWHWPHGNRQWRUHULYDULHUHQGHVW•UUHOVHUIURNRVWVWXH WRLOHWNHUQHUPP+HUWLONRPPHUFDNYPN’OGHUGHUNDQDQYHQGHVWLODU NLY.•UVHOVDUHDOHUQHHUEHI’VWHWRJDQODJWPHGVWHQ(MHQGRPPHQNDQDO WHUQDWLYWSÏQ’UPHUHDIWDOWHYLONÏUOHMHVWLOHQÏUOLJOHMHSÏNU

.RQWDQW

NU

.RQWDQW

 9(-/(

NU

 7,/6$/*

5$1'(56

7,/6$/*

C

.90/$*(5352'8.7,21.21725

9(/+2/'7/$*(5352'8.7,2169,5.620+('3³&$.90

6DJ $WWUDNWLY ODJHUSURGXNWLRQNRQWRU E\JQLQJ PHG XQGHU NP WLOPRWRUYHM( (MHQGRPPHQHURSI•UWLLXGV•JWHPDWHULDOHURJIUHPVWÏULGDJV’UGH OHV YHOKROGW .RQWRUORNDOHUQH EHVWÏU DI HW VWRUW O\VW ÏEHQW NRQWRUODQGVNDE PHGJRGWO\VLQGIDOGRJPHGWUROWH[ORIWHUI•UWWLONLS,IRUELQGHOVHPHGNRQ WRUHW HU GHU NDQWLQHP•GHUXP WRLOHW PHG RPNO’GQLQJ RJ EUXVHU $GPLQL VWUDWLRQVGHOHQXGJ•UFDNYP 3URGXNWLRQVORNDOHUQH XGJ•U FD NYP PHG DGJDQJ YLD SRUW IUD VLGHQ DI E\JQLQJHQ (QGYLGHUH HU GHU HW PLQGUH ODJHUUXP VDPW WHNQLNUXP *XOYHW HU HSR[\JXOY 7LOHMHQGRPPHQHUGHUHQVWRUJUXQGSÏNYPKYRUDIHQVWRUGHOHUXG .RQWDQW NU ODJWVRPJU’VDUHDOVDPWVWRUWEHI’VWHWSDUNHULQJVDUHDO

6DJ,6WHYQVWUXSPHOOHP/DQJÏRJ5DQGHUVL5DQGHUVNRPPXQH OLJJHU GHQQH YHOKROGWH HMHQGRP (MHQGRPPHQ HU LQGUHWWHW IXQNWLRQHOW RJ IUHPWU’GHU IOHNVLEHO PHG HQ JRG DUHDOIRUGHOLQJ PHOOHP DGPLQLVWUDWLRQVGHO RJ ODJHUSURGXNWLRQVGHO $GPLQLVWUDWLRQVDIVQLWWHW HU LQGUHWWHW PHG JRGH P•GH RJ NRQWRUORNDOHU NDQWLQHIDFLOLWHWHU PDQGVNDEVUXP PY (MHQGRP PHQVODJHUSURGXNWLRQVGHOHUIRUV\QHWPHGSRUWHRJUDPSHURJKDUORIWV K•MGHU SÏ FD RJ PHWHU 'HU HU GHVXGHQ HWDEOHUHW MHUQEDQHVSRULQJ WLO HMHQGRPPHQ'HUHUSÏJUXQGHQHQXXGQ\WWHWE\JJHUHWSÏFDNYP *UXQGHQVQDWXUVN•QQHEHOLJJHQKHGJ•UGHQYHOHJQHWWLOSURMHNWXGYLNOLQJ

30

58341_E-nyt_uge_34.indd 30.RQWDQW

NU03/08/15 15.19


7,/67

7,/6$/*

/$*(5(-(1'200('0$1*(08/,*+('(52*.257$)67$1'7,/027259(-( 6DJ %\JQLQJHQ HU RSI•UW L RJ IUHPVWÏU YHOYHGOLJHKROGW 'HW VDPOHGH DUHDO XGJ•U NYP KYRUDI GH NYP HU ODJHU PHG IULK•MGH SÏ PHWHU 5HVWHQ DI E\JQLQJHQ KDU LQGWLO QX Y’UHW DQYHQGW VRP Y’UN VWHGNRQWRUXGVWLOOLQJRPNO’GQLQJVUXPPY1XY’UHQGHY’UNVWHGYLONXQQH

RPGDQQHV WLO NRQWRU VÏOHGHV DW HMHQGRPPHQ NDQ UXPPH RS WLO L DOW FD NYPNRQWRU'HUHUGHVXGHQHQNYPLQGKHJQHWYDUHJÏUG%\J QLQJHQ OLJJHU SÏ HQ NYP JUXQG VRP JLYHU PXOLJKHG IRU RSI•UHOVH DI\GHUOLJHUHFDNYPE\JQLQJ .RQWDQW

NU

 6795,1*

7,/6$/*

Følg dit salg på Mit EDC Som sælger hos EDC Erhverv har du adgang til statistik over populariteten af din ejendom

9(/%(/,**(1'(/$*(5352'8.7,216(-(1'20,6795,1* 6DJ(MHQGRPEHOLJJHQGHL6W•YULQJVDNWLYHHUKYHUYVRPUÏGHLGHQ V\GOLJHHQGHDIE\HQW’WSÏPRWRUYHM((MHQGRPPHQHUEHOLJJHQGHSÏ NYPVWRUJUXQGGHUGHOYLVWHULQGKHJQHWRJPHGPXOLJKHGIRUSODGV WLO RSODJULQJ 'HU HU JRGH WLON•UVHOVIRUKROG RJ SDUNHULQJVIRUKROG (MHQGRP PHQHUSÏLDOWNYPRJIUHPVWÏUPHGIDFDGHLPHWDOSODGHURJPXUVWHQ VDPW HWHUQLWWDJ (MHQGRPPHQ HU RSGHOW PHG VDPPHQK’QJHQGH KDOOHU GHU EHJJH HU LVROHUHW RJ RSYDUPHW RJ GH XGJ•U HW VDPOHW DUHDO SÏ NYP+DOOHUQHKDUDGJDQJYLDDOXSRUWH)UDKDOOHUQHHUGHUDGJDQJWLOHJHQ NDQWLQH RPNO’GQLQJ RJ WRLOHWWHU .RQWRUDIVQLWWHW HU SÏ NYP RJ EHVWÏU DIÏEQHNRQWRUHUP•GHORNDOHRJWRLOHWWHURJNDQWLQH $UHDO

NYP

.RQWDQW58341_E-nyt_uge_34.indd 31

Log ind på edc.dk/erhverv

NU

31

03/08/15 15.19


R e tai l

$$5+861

7,//(-(

C

%87,.6/(-(0³/3³.$75,1(%-(5*,$$5+861 6DJ 5HJXO’UW EXWLNVOHMHPÏO EHOLJJHQGH L E\GHOHQ .DWULQHEMHUJ IUHPOHMHV IRU %UGU 'DKO 'HU HU DGJDQJ WLO OHMHPÏOHW JHQQHP LQGJDQJVSDUWL PHG VWRUH YLQGXHU VRP VLNUHU JRG HNVSRQHULQJ ,QGYHQGLJW EHVWÏU OHMHPÏOHW DIHWVWRUWUHJXO’UWORNDOHLPHGK•MWWLOORIWHWVDPWRYHQO\VYLQGXHUVRPVLNUHU

HQJRGUXPIRUQHPPHOVH6WXHSODQKDUGHVXGHQHWPLQGUHNRQWRUVDPWHWWRL OHW )UD VWXHSODQ HU GHU YLD VSLQGHOWUDSSH DGJDQJ WLO HW P•GHORNDOH SÏ LQG VNXGWG’N/RNDOHUQHHUDQYHQGHOLJHWLOPDQJHIRUVNHOOLJHIRUPÏOIHNVEXWLN ILWQHVVHQJURVVDOJVKRZURRPPY'HUHUGHVXGHQJRGHSDUNHULQJVIRUKROG ³UOLJOHMHSUNYP

NU

 71'(5

7,//(-(

G

.90'(7$,/ 6DJ  NYP EXWLN GHU WLGOLJHUH KDU Y’UHW DQYHQGW WLO EXWLN IRU '\UXS/HMHPÏOHWHUEHOLJJHQGHL,QGXVWULRPUÏGH1RUGL7•QGHUKYRUGHUILQ GHVPDQJHIRUVNHOOLJDUWHGHYLUNVRPKHGVW\SHULQGHQIRULQGXVWULY’UNVWHGV HQJURVKDQGHOODJHUVDPWRSODJVYLUNVRPKHGHURJOLJQHQGH/HMHPÏOHWHUSÏ

FDNYPRJLQGUHWWHWVÏOHGHVNYPEXWLNVORNDOHUvFDNYPJHU vFDNYPNRQWRUIURNRVWVWXHWRLOHWPP/HMHPÏOHWHUOHGLJWRJNDQRYHU WDJHVVWUDNV

³UOLJOHMH

32

58341_E-nyt_uge_34.indd 32

NU03/08/15 15.19


7,//(-(

.2/',1*

7,//(-(

R e tai l

1Œ679('

C

.90%87,.7,/(1*526+$1'(/0('*2'(.6321(5,1* 2*6<1/,*+('02'.*(9(-

.90'(7$,/

6DJ%XWLNVOHMHPÏOYHOHJQHWWLOQ’VWHQDOOHIRUPHUIRUHQJURVKDQ GHO EHOLJJHQGH L GHQ QRUGOLJH GHO DI 1’VWYHG PHG JRG HNVSRQHULQJ PRG .•JHYHM (MHQGRPPHQ HU FHQWUDOW EHOLJJHQGH W’W SÏ 1’VWYHG VWRUFHQWHU RJ 0HJD FHQWUHWGHVXGHQPHGEODDXWRIRUKDQGOHUHLQ’URPUÏGHW1’UPHVWHQDERHU HUEOD:âUWKRJ'\UXS'HUHUYDUHLQGOHYHULQJYLDSRUWSÏEDJVLGHQDIE\J QLQJHQ/HMHPÏOHWIUHPVWÏULULJWLJS’QVWDQGRJNDQHYWLQGUHWWHVHIWHUOH MHUV•QVNHU(MHQGRPPHQHURSI•UWLLDQWDFLWJUÏPHWDOSODGHU'HUHU3 PXOLJKHGHUIRUDQRJEDJHMHQGRPPHQ $UHDO

NYP

³UOLJOHMH

6DJ9HOEHOLJJHQGHERNVEXWLNYHG.ROGLQJ6WRUFHQWHU%XWLNVOHMH PÏOHW HU EHOLJJHQGH $OEXHQ HW EXWLNVRPUÏGH OLJH RYHUIRU .ROGLQJ 6WRUFHQ WHU YHG 9HMOHYHM VRP HU LQGIDOGVYHM WLO .ROGLQJ /HMHPÏOHW HU SÏ L DOW NYPRJHULQGUHWWHWPHGHWVWRUWUHJXO’UWVDOJVORNDOHVDPWWLOK•UHQGHVWRUW ODJHUKYRUPDQPHGIRUGHONDQLQGGUDJHHQGHOWLOEXWLNVRPUÏGH+HUWLONRP PHU JRGH SHUVRQDOHIDFLOLWHWHU PHG N•NNHQ NRQWRUHU RJ RPNO’GQLQJVUXP (MHQGRPPHQHURSI•UWLRJIUHPVWÏULV’UGHOHVJRGVWDQG'HUHUJR GHSDUNHULQJVIRUKROGOLJHYHGG•UHQ3DUNHULQJVSODGVHQGHOHVPHGGH•YUL JH EXWLNNHU 0DQ GHOHU KRYHGLQGJDQJ PHG 6SRUW 2XWOHW KYRU GHU HU DG JDQJWLOOHMHPÏOHW

NU

³UOLJOHMH

 61'(5%25*

NU

 7,//(-(

&+5,67,$16)(/'

7,//(-(

%XWLNVOHMHPÏO SÏVWU•JHW NYP

D

F

%87,..(53³675*(7,61'(5%25*

.90'(7$,/

6DJ,6•QGHUERUJFHQWUXPSÏHQDIJÏJDGHQVPHVWV\QOLJHSOD FHULQJHU XGOHMHV ORNDOH WLO GHWDLOKDQGHO /RNDOHUQH  HOOHU NYP DQGHODII’OOHVDUHDOHUVDPWN’OGHU'HUHURIIHQWOLJHSDUNHULQJVDUHDOHUIRUGH KDQGOHQGH XPLGGHOEDUW EDJ E\JQLQJHQ VDPW SÏ 5•QKDYHSODGV RJ SDUNH ULQJVDUHDOHUQHRYHU)•WH[6•QGHUERUJHUHQNRPPXQHPHGFDLQG E\JJHUH KYRUDI GH DOHQH ERU L 6•QGHUERUJ E\ 2PUÏGHW WLOWU’NNHU KHUXGRYHUHQVW•UUHGHONXQGHUIUD7\VNODQGVDPWHQGHOWXULVWHUIUDGHWPH VWHDIHXURSD

6DJ/HMHPÏOHWHUEHOLJJHQGHLPLQGUHFHQWHUSÏ/LQGHJDGHRJLQ GHKROGHU EXWLN PHG JRGH XGVWLOOLQJVYLQGXHU NRQWRU EHKDQGOHUUXP WRLOHW PHGKÏQGYDVNEDJLQGJDQJPP'HUHUJRGHDGJDQJVIRUKROGWLOFHQWUHWOL JHVRPGHUHUJRGHSDUNHULQJVIRUKROGGLUHNWHYHGEXWLNNHQ,FHQWHUHWIRUH ILQGHVWLOOLJHGDJOLJYDUHEXWLNDSRWHNHMHQGRPVP’JOHUP P&KULVWLDQVIHOG HUHQE\L6•QGHUM\OODQGEHOLJJHQGHPHOOHP.ROGLQJRJ+DGHUVOHYPHGFD LQGE\JJHUH HJHQ VNROH VDPW HW YHOIXQJHUHQGH IRUHQLQJVOLY %\HQ HU NHQGW IRU VLQH KRQQLQJNDJHU RJ %U•GUHPHQLJKHGHQ KYRUWLO GHU HU NQ\WWHW PDQJH VS’QGHQGH E\JQLQJHU $I VW•UUH YLUNVRPKHGHU NDQ Q’YQHV $5/$ RJ'DQ’J

³UOLJOHMHSUNYP58341_E-nyt_uge_34.indd 33

NU

³UOLJOHMHNU

33

03/08/15 15.19


R e tai l

$$/%25*

7,//(-(

$$/%25*

7,/6$/*

.$12*6³/(-(6

C

D

9(/%(/,**(1'(%87,.6&$)(/(-(0³/,*³*$'(1

63Œ1'(1'((5+9(596(-(5/(-/,*+('1Œ59(-*³5'%<0,'7(

6DJ /HMHPÏOHW GHU HU EHOLJJHQGH L HQ DI $DOERUJV DWWUDNWLYH RJ K\JJHOLJHJÏJDGHULQGHKROGHUUHJXO’UWEXWLNVORNDOHPLQGUHNRQWRUVDPWWR LOHWIDFLOLWHWRJWHNQLNUXP%XWLNVORNDOHWHULGDJXGI•UWPHGSU•YHUXPVDPW PDQJH LQWHJUHUHW UHROHU PHG JODVK\OGHU /HMHPÏOHW GHU KDU V’UGHOHV JRG V\QOLJKHG HU YHOHJQHW WLO PDQJH IRUPHU IRU VÏYHO GHWDLOKDQGHO VRP FDIH VDQGZLFKEDU/HMHPÏOHWHUEHOLJJHQGHLHQPHJHWYHOKROGWHMHQGRPRJKDU JRG V\QOLJKHG L IRUP DI WR VWRUH IDFDGHYLQGXHU VDPW JODVGREEHOWG•UH L QL YHDXPRGJÏJDGHQ&HQWUDOEHOLJJHQKHGPHOOHP%UHGHJDGH7RUYRJ0HG ERUJHUKXVHW PHG KRYHGELEOLRWHN VDPW EXWLNVFHQWUHW )ULLV , RPUÏGHW OLJJHU PDQJHXQLNNHRJHNVNOXVLYHIRUUHWQLQJHU

6DJ1XXGE\GHVGHQQHXQLNNHHUKYHUYVHMHUOHMOLJKHGSÏ+DGVXQG YHM L 9HMJÏUG WLO VDOJ WLO GLVSRVLWLRQ IRU HMHU VHOY %XWLNNHQ NDQ MI J’OGHQGH ORNDOSODQDQYHQGHVWLODOPLQGHOLJGHWDLOEXWLN

$UHDO

$UHDO

NYP

³UOLJOHMH

NU

(MHQGRPPHQKYRULEXWLNNHQHUEHOLJJHQGHIUHPVWÏUPHGHQXQLNQ’UPHVW NLUNHOLJ IDFDGH PRG +DGVXQGYHM PHG DGJDQJ IUD WHUU’Q 6SURVVHGH GRE EHOWG•UHRJYLQGXHU,QGUHWQLQJHQEHVWÏULGDJDIÑWVWRUWVDOJVDUHDORJEDJ ORNDOHNRQWRU%XWLNNHQKDUVHQHVWY’UHWDQYHQGWDI%ORFNEXVWHU$GJDQJWLO N’OGHUSÏLDOWNYPPHGEDGHY’UHOVHRJÏEHQWN•NNHQNDQWLQHPHGVSL VHSODGV NYP.RQWDQW

NUTest efterspørgslen på din ejendom

ter

spø

rger

i dit område

Unik o nlin til inte e adgang res din eje serede i n edc.dk dom på /erhve rv r

ef

Se

de e

rhver vslokal

es er vor

$$/%25*

kun

de

edc.dk/erhverv 7,//(-(

$$/%25*69 6WHQEXNNHQ B

.RQWDNW 6DJ

7,//(-( %XWLNRJGHWDLO $UHDO ³UOLJOHMH

+(/6,1*5 6WHQJDGH$ G D

$UHDO

34

58341_E-nyt_uge_34.indd 34

NYP

³UOLJOHMHNU

7,/6$/* 'HWDLO $UHDO .RQWDQW

1Œ679(' -HUQEDQHJDGH)

$)67³(/6(.90%87,.2*.90./'9('0//(³3/$'6 6DJ,IRUELQGHOVHPHG.DOHMGRVNRSVOÏUVLQHWREXWLNNHUVDPPHQL Q\HORNDOHUDIVWÏVGLVVHIORWWHORNDOHUPLGWL$DOERUJ/HMHPÏOHWHULQGUHWWHWWLO EXWLNVORNDOH SÏ FD NYP PHG RQWRU N•NNHQ RJ WRLOHWWHU (QGYLGHUH N’OGHUORNDOHSÏFDNYPXQGHUEXWLNNHQ/HMHPÏOHWKDUHQJRGORIWVK•MGH RJ HU XGVW\UHW PHG YHQWLODWLRQ PHG N•O ,QGJDQJVSDUWL PHG HOHNWULVNH VN\ GHG•UHRJQLYHDXIULDGJDQJ

.RQWDNW 6DJ

C

.RQWDNW 6DJ

.RQWDNW 6DJ

NYP NU

7,//(-( 'HWDLO $UHDO ³UOLJOHMH

1Œ679(' 0LOLW’UYHM

NYP NU

NYP NU

7,//(-( 'HWDLO $UHDO ³UOLJOHMH

NYP NU

03/08/15 15.19


R e tai l

Research Research

MARKET UPDATE MARKET UPDATE

Efterår 2015

ER UDE Efterår 2015 NU! ER UDE NU!

EDC Erhverv analyserer, følger trends og stiller prognoser for udviklingen i ejendomsmarkedet – og vi tilbyder at dele vores viden med vores kunder. EDC Erhverv analyserer, følger trends og stiller prognoser for udviklingen i ejendomsmarkedet – og vi tilbyder at dele vores viden med vores kunder. Få indblik i de nyeste data og prognoser med EDC Market Update Efterår 2015 Du kan følge den aktuelle udvikling i forhold til både sidste år og seneste kvartal fordelt på geografiske områder og ejendommenes faciliteter og stand, og du kan se tendenser fremadrettet i form af vores Få indblik i de nyeste data og prognoser med EDC Market Update Efterår 2015 forventninger til udviklingen på 3-6 måneders sigt. Du kanresearch følge den aktuellefra udvikling i forhold til både sidste år og seneste kvartal markedsdata fordelt på geografiske Vores spænder detaljerede markedsanalyser baseret på relevante til analyser, områder og ejendommenes faciliteter og stand, og du kan se tendenser fremadrettet i form af vores der kan tjene som et værdifuldt input til din virksomheds beslutningsgrundlag og strategi – både når det forventninger til udviklingen på 3-6 måneders sigt. gælder køb, salg eller udlejning af fast ejendom. Vores research spænder fra detaljerede markedsanalyser baseret på relevante markedsdata til analyser, der kan tjene udgiver som et værdifuldt inputUpdate, til din virksomheds og strategi – både når det Hvert kvartal vi EDC Market som holderbeslutningsgrundlag dig opdateret på ejendomsmarkedet med gælder køb, salg eller udlejning af fast ejendom. detaljerede markedsdata om afkastkrav, lejeniveau, tomgang og vores forventninger til prisudviklingen. Hvert kvartal udgiver vi EDC Market Update, som holder dig opdateret på ejendomsmarkedet med detaljerede markedsdata om afkastkrav, lejeniveau, tomgang og vores forventninger til prisudviklingen.

Bestil EDC Market Update – og hold dig opdateret om markedet Få EDC Market Update direkte i din mailboks hvert kvartal

Bestil EDC Market Update Du – og hold dig opdateret om markedet abonnerer ved at gå ind på www.edc.dk/erhverv Få EDC Market Update direkte i din mailboks hvert kvartal Du abonnerer ved at gå ind på www.edc.dk/erhverv

35

58341_E-nyt_uge_34.indd 35

03/08/15 15.19


Danmarks største

og eneste landsdækkende mæglervirksomhed

Vi træffes alle ugens dage hele året rundt uden for vores åbningstider på tlf.: 70 216 217

TILMELD NYHEDER FRA EDC ERHVERV Hold dig opdateret om de seneste tendenser, få invitationer til seminarer, læs EDC Market Update og meget mere. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på edc.dk/erhverv/tilmeld

FIND DIN KØBER ELLER LEJER HOS OS Hos EDC Erhverv har du adgang til Danmarks største kartotek over købere og lejere. På edc.dk/erhverv kan du nemt se hvor mange interesserede vi har til din ejendom.

MitEDC - OPRET DIG I DAG! Vi giver vores kunder markedets bedste overblik ved salg og udlejning af ejendomme. Samtidigt gør MitEDC det nemt for købere og lejere at søge, gemme og oprette ønsker til ejendomme. Opret dig på edc.dk/erhverv/mit-edc

LinkedIn Vær en del af vores netværk Følg os på LinkedIn - EDC Poul Erik Bech

KONTAKT

Vi er en af landets førende erhvervsmæglervirksomheder med speciale inden for salg, udlejning, rådgivning, administration og vurdering. Vores landsdækkende repræsentation og lokale kendskab samt 70 erhvervsspecialister er vores absolutte styrker. Vi er ejendomsmæglere, valuarer og RICS-certificerede, specialiseret inden for formidling af erhvervsejendomme.

København • 33 30 10 00 • 114@edc.dk Herlev • 44 57 03 37 • 278@edc.dk Hillerød • 48 26 99 10 • 342@edc.dk Roskilde • 46 33 33 33 • 403@edc.dk Køge • 58 58 77 81 • 469@edc.dk Næstved • 55 78 66 03 • 473@edc.dk Odense • 58 58 82 00 • 512@edc.dk Kolding • 76 33 80 10 • 603@edc.dk Aabenraa • 73 33 13 00 • 620@edc.dk Sønderborg • 58 58 80 20 • 641@edc.dk Esbjerg • 76 10 48 00 • 670@edc.dk Vejle • 75 83 13 11 • 710@edc.dk Holstebro • 58 58 77 10 • 751@edc.dk Aarhus • 87 30 99 30 • 802@edc.dk Aalborg • 96 31 49 00 • 912@edc.dk

oline.dk edc.dk/erhverv Danmarks største portal for erhvervsejendomme

58341_E-nyt_uge_34.indd 36

03/08/15 15.19

Profile for EDC Poul Erik Bech

ErhvervsNyt August 2015  

INVESTERING I UNGDOMSBOLIGER Studerende i hele landet er lige nu på boligjagt, hvilket skaber nye muligheder for private investorer. Læs art...

ErhvervsNyt August 2015  

INVESTERING I UNGDOMSBOLIGER Studerende i hele landet er lige nu på boligjagt, hvilket skaber nye muligheder for private investorer. Læs art...