__MAIN_TEXT__

Page 1

MAGASIN OM DETAILEJENDOMME OG BUTIKSLOKALER

TEMA:

LANDSDÆKKENDE RÅDGIVNING SÅDAN HJÆLPER EDC ERHVERV POUL ERIK BECH

PÅ UDKIG EFTER ET NYT BUTIKSLOKALE? VI HAR 620 BUTIKKER TIL SALG/LEJE LIGE NU UTRADITIONEL PROCES FØRTE TIL EN BEDRE CASE FOR LEJER OG UDLEJER

Maj 2018

DetailFOKUS


INDHOLD TEMA: BUTIKSKÆDER FÅR HJÆLP OVER HELE LANDET

s. 4

1.315 SØGER ET NYT BUTIKSLOKALE Find din køber/lejer her

s. 8

TEMA: LAD OS VÆRE DE LOKALE ØJNE OG ØRER I MARKEDET

s. 13

TEMA: BDR. PRICE INDTOG AALBORG

s. 14

TEMA: JANE KØNIG SMYKKER TIL AARHUS

s. 15

620 BUTIKKER TIL SALG/LEJE Find dit nye butikslokale her

s. 16

MØD DIN MÆGLER

s. 21

NYE MADSTEDER TIL AARHUS

s. 31

TAL PÅ DETAIL

s. 34

GENERATIONSSKIFTE AF EJENDOMSSELSKABER

s. 38

HJÆLP TIL AFSTÅELSE

s. 40

SÅDAN LØSTE VI OPGAVEN

s. 41

KONTAKT EDC ERHVERV POUL ERIK BECH

s. 44

1.315 søger et nyt butikslokale Butikskæder får hjælp over hele landet

2

s4

- find din køber/lejer her

s8


LOKALKENDSKAB OG LANDSDÆKKENDE SAMARBEJDE – EN FORDEL FOR DIG Kære læser I et opgangsmarked er det svært at finde de rigtige placeringer, da der er stor rift om de gode butiks- og restaurationslejemål. Dette gælder både, hvis der er tale om at finde et lokale til butik nummer to, eller hvis en stor detailhandelskæde skal udvide over hele landet. I EDC Erhverv Poul Erik Bech har vi et landsdækkende detailteam, som samarbejder om at løse vores kunders udfordringer – hvad end der er tale om at finde et eller flere egnede lokaler eller finde en lejer til et tomt lejemål. Nogle gange kommer lejeren nemlig fra helt andre landsdele, hvilket du kan læse tre eksempler på i dette magasin. Vi er gode at tage med på råd, og vi hjælper flere butikskæder med at optimere ejendomme og lejemål, finde nye lejere og udpege nye lokaler ved udvidelser. Blandt kunderne er Dansk Supermarked Group, som lige nu får hjælp til at udfolde store vækstplaner. Det kan du læse mere om på side 4. Vores styrke er, at vi har lokale øjne og ører i 17 markedsområder, der tilsammen dækker hele Danmark. Vi er ikke bange for at udfordre vores kunder på en beliggenhed. Fx kan du på side 15 læse om Jane Kønig, der endte i et helt andet område i Aarhus, end først påtænkt – en beslutning, som de er meget glade for i dag. Her i Aalborg hjalp vi desuden Brdr. Price på plads, og her var vores lokale kendskab til den forhenværende lejer nøglen til at få en fod indenfor i det populære lejemål. Har du behov for sparring om nye placeringer, eller mangler du en lejer til dit detaillokale, så tag fat i mig eller en af mine kolleger. Så vil vi tage din sag med i vores landsdækkende detailgruppe og sammen finde den bedste løsning til dig. Med venlig hilsen, Martin Brasholt Mikkelsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg

Lad os være de lokale øjne og ører i markedet

s13

Detailmarkedet er i hastig udvikling

s34 3


TEMA Landsdækkende rådgivning

BUTIKSKÆDER FÅR HJÆLP OVER HELE LANDET EDC Erhverv Poul Erik Bech hjælper flere butikskæder med at optimere ejendomme og lejemål, finde nye eksterne lejere og udpege nye lokaler ved udvidelser. Blandt kunderne er Dansk Supermarked Group, som lige nu får hjælp til at udfolde store vækstplaner. Som landets største erhvervsmæglervirksomhed, med 17 erhvervscentre over hele landet, hjælper EDC Erhverv Poul Erik Bech en række detailhandelskæder med alt, hvad der vedrører lokaler og fast ejendom. ”En af vores forcer i forhold til landsdækkende kunder er vores geografiske dækning. Med erhvervscentre i hele Danmark er det meget få steder, vi ikke har lokalkendte erhvervsmæglere, der kan hjælpe med salgsopgaver, udlejning og vurderinger. Med vores størrelse kan vi hurtigt trække på specialister i fx projektudvikling, investering, detailhandel, kontorer og lager/logistik. Og så er vores landsdækkende Køber-/Lejerkartotek en styrke for os og vores kunder, fordi vi kan få købere og lejere fra alle dele af landet i spil til ledige lokaler eller ejendomme,” siger direktør Frank Jensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

4

Virksomheden har fx et fint samarbejde med Dansk Supermarked Group (DS), der har ejendomme for adskillige milliarder kroner. Bygningerne rummer hovedparten af koncernens Netto-butikker, Føtex-supermarkeder, Bilka-hypermarkeder og Salling-stormagasiner – og desuden ofte eksterne lejere. ”Vi har indgået en aftale med EDC Erhverv Poul Erik Bech, der hjælper os med mange ejendomsrelaterede opgaver. Jeg har et tæt samarbejde med Frank Jensen, som sidder i Aalborg og hurtigt kan trække på sine kolleger ude i landet. I øjeblikket er en af de store opgaver at få aktiveret de mange Kiwi-lejemål, vi overtog,” siger ejendomschef Kim Fuglsang. Sidste år overtog Dansk Supermarked 81 butikslokaler, da den delvis norskejede Kiwi-kæde trak sig ud af det danske marked.


DET KAN EDC ERHVERV HJÆLPE MED EDC Erhverv er specialister i detailhandel. Vi kan rådgive og servicere indenfor alle aspekter af detailmarkedet, herunder butik, hotel, café og restauration. Uanset om du ejer ejendomme indeholdende detailhandel, der skal sælges, udvikles eller udlejes, eller du ønsker at købe fast ejendom indeholdende detailhandel, kan vi servicere med forskellige typer ydelser, der kan give dig det bedste grundlag for den rigtige beslutning.

Er du bruger af detail/restauration, kan vi desuden som lejerrepræsentant assistere dig med at finde det rigtige lejemål, forhandle lejekontrakt og analysere placeringsmuligheder, således at du har det bedste udgangspunkt for de bedste placeringer. Vi er meget fokuserede på uddannelse og dygtiggørelse indenfor detailhandel. Vi deltager i relevante seminarer og på de vigtigste messer og konferencer i hele Europa, så vi hele tiden er up to date med den nyeste udvikling.

Skal også hjælpe dig? Kontakt din lokale mægler på:

edc.dk/detail

GO

Kim Fuglsang Ejendomschef Dansk Supermarked

En del tidligere Kiwi-forretninger er blevet omdannet til Netto-butikker, mens andre er afstået, men der mangler stadig nogle få. En mere permanent opgave er at pleje den store portefølje af ejendomme. ”Vi vurderer hele tiden, om vi kan få bedre placeringer til vores butikker og udnytte vores ejendomme bedre, fx ved at bygge til eller få andre lejere ind. Helt overordnet ser vi på, hvordan vi kan øge værdien af vores ejendomme, og hvordan vi kan øge kundeflowet ved vores butikker. Det kan EDC Erhverv Poul Erik Bech hjælpe os med,” siger Kim Fuglsang. STORE VÆKSTPLANER Aktuelt har Dansk Supermarked planer om omfattende vækst. ”Vi vil gerne udvide Netto-kæden med 100 ekstra butikker fordelt over hele landet. Desuden vil vi gerne åbne otte nye afdelinger af vores burgerkæde, Carls Jr., i år og otte flere næste år, så her er vi på jagt efter gode beliggenheder i hele Danmark, helst med mulighed for drive-in,” fortæller Kim Fuglsang. Dagligvarekoncernen samarbejder i øjeblikket med EDC Erhverv Poul Erik Bech om et andet og helt nyt tiltag:

erhverv. Det er helt nyt i Dansk Supermarked. Inklusive de løbende investeringer i ejendomme til vores butikker forventer Dansk Supermarked Group at geninvestere cirka to milliarder kroner om året de næste par år i vores kerneforretning, herunder også i ejendomme.”

SÅDAN HJÆLPER EDC ERHVERV DANSK SUPERMARKED • Finder nye lejere til DS-ejendomme • Finder nye eller bedre lejemål til eksisterende DS-butikker • Optimerer eksisterende ejendomme (udbygninger/ombygninger) • Sælger/udlejer overskydende lokaler, herunder overtagne Kiwi-butikker/tomme Netto-forretninger • Vurderer udviklingsprojekter/udvidelser med fx boliger og kontorer

”Flere steder i landet har vi mulighed for at bygge til, hvor vi fx har større butikker. Og her overvejer vi nu også at udnytte byggemulighederne til andet end detailhandel, fx til boliger og liberalt

5


TEMA Landsdækkende rådgivning

DA FONEFIX RYKKEDE IND I TO BILKA BUTIKKER En af de lejere, som EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet ind i tomme lejemål hos Dansk Supermarked Group, er Fonefix, der har butik foran indgangen til flere Bilkabutikker. Det landsdækkende netværk af detailspecialister har bidraget til at løse sagen. I 2016 åbnede Tamim Gholami sin første Fonefix-butik, hvor kunder fx kan få repareret mobiltelefoner eller monteret panserglas. Det gik så godt for butikken i Tarup lidt uden for Odense, at han året efter kiggede efter lokaler i Odense midtby til endnu en forretning.

”Vores kolleger i Aarhus vidste, at Bilka i Tilst skulle udleje nogle lokaler, som mindede om dem, Fonefix allerede havde i Odense. Derfor foreslog vi, at Tamim Gholami overvejede Tilst i stedet for Aalborg,” forklarer Ove Nørgaard, udlejningschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense.

”I Vestergade så jeg på nogle lokaler, som EDC Erhverv Poul Erik Bech udlejede. De foreslog, at jeg kunne overveje at få et lejemål i Bilka ved Rosengårdscentret i Odense. Det virkede som en god idé, og vi åbnede i august 2017. Det er gået meget fint, og her er godt med kunder,” fortæller Tamim Gholami. Fonefix-butikker og andre servicetilbud til kunderne ligger foran kasseområdet ved ind- og udgangen til Bilka-varehuse over hele landet, og beliggenheden sikrer stor gennemstrømning af kunder. For Bilka er det en fordel, at kunderne har adgang til ekstra servicetilbud, som supplerer de mange varer i Bilka. I efteråret begyndte Fonefix at kigge efter lokaler i Aalborg, og det blev nævnt på et møde i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Her mødes detailhandelsspecialister fra de 17 erhvervscentre jævnligt og drøfter opgaver fra både landsdækkende kæder og lokale virksomheder.

6

Ove Nørgaard Udlejningschef EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense Tlf. 58 58 83 66

Og sådan kom det til at gå: Fonefix hos Bilka i Tilst åbnede 1. marts, og foreløbig ser omsætningen fornuftig ud ifølge Tamim Gholami. Han har også åbnet en Fonefix-butik i indkøbscentret Broen i Sønderborg, og planen er at åbne et par butikker mere i år, gerne på Sjælland.


PÅ UDKIG EFTER NOGET HELT BESTEMT? Opret dine specifikke ønsker, så screener vi alle lokaler for dig – og sender kun de lokaler, der matcher dine krav. Opret dine ønsker på:

FÅ FØRST BESKED, NÅR DER KOMMER NYE LOKALER TIL SALG/LEJE edc.dk/erhvervsoenske

GO

7


Stort online Køber-/Lejerkartotek

VI VED, HVEM DER SØGER DINE LOKALER I EDC Erhverv oplever vi en stigende efterspørgsel på detailejendomme og -lokaler. Over 1.300 er pt. på udkig efter et nyt lokale til deres butik, restaurant eller kæde. Har du ledige kvadratmeter? Skal du afstå eller sælge din butik? Så start her. Vi har samlet alle vores kunders ønsker til deres kommende detaillokaler – i én samlet base. Og vi har gjort dem frit tilgængelige online.

K

KØBENHAVN & OMEGN 1000-2950

Min. 400 kvm i Hovedstadsområdet Nystartet discountsupermarked søger 400-1.000 kvm. Gerne i områder med meget trafik, eks. ved motorvejsafkørsler o.lign. Årlig leje maks. kr. 1 mio. Ønske nr.: 732072 Kontakt: Thomas Møller Rudlang 5858 8361 200 kvm i København V - City Butik med 5-9 medarbejdere søger lokaler på min. 200 kvm beliggende i København V. Årlig leje maks. kr. 600.000. Ønske nr.: 1143575 Kontakt: Thomas Riis 5858 8360

TEST, HVOR MANGE DER LEDER EFTER NETOP DIT BUTIKSLOKALE edc.dk/erhverv/match

GO

350-400 kvm i København Ø Kunde søger lejemål til filial i København Ø. Skal være placeret mellem Øster Fælled Torv og Strandboulevarden. Stue eller 1. sal, evt. kombination. Ønske nr.: 1092479 Kontakt: Thor Heltborg 5858 8360 Fra 100 kvm i 1050 København K Liberalt erhverv med 20-49 medarbejdere beliggende i 1069 København K søger butiks- og kontorlokaler. Årlig leje maks. kr. 500.000. Ønske nr.: 1019752 Kontakt: Hans C. Nielsen 5858 8360 700 kvm i Hvidovre, Brøndby el. Glostrup Genbrugsbutik søger ca. 700 kvm i Hvidovre, Brøndby, Søborg eller Glostrup. Gerne ud mod befærdet vej. Årlig leje ca. kr. 600.000. Ønske nr.: 933768 Kontakt: Thomas Møller Rudlang 5858 8361

SE ET UDPLUK AF AKTUELLE ØNSKER PÅ DE KOMMENDE SIDER

Restaurant søger lokaler i Hvidovre Restaurant søger lokale i Hvidovre. Der skal være tilhørende personale-/mødelokale. Min. 400 kvm. Maks. pris op til kr. 6 mio. Ønske nr.: 1156632 Kontakt: Frank Kristensen 5858 8361

8


N

NORDSJÆLLAND 2960-3670

Fra 150 kvm i Helsingør Liberalt erhverv søger detailejendom på min. 150 kvm beliggende i Helsingør. Pris maks. kr. 1,5 mio. Ønske nr.: 984895 Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362

R

REGION SJÆLLAND 4000-4999

Lokaler til restaurant i Holbæk Restaurantejer søger lokaler på ca. 600-700 kvm beliggende i Holbæk. Lokalerne skal bruges til restaurant og være i stueplan. Køkken er nødvendigt. Ønske nr.: 1146622 Kontakt: Jesper K. Madsen 5858 8363

Lokaler i Hillerød og omegn Kunde søger detaillokaler på min. 300 kvm til div. butikskæder, bla Normal for Libak Retail i Hillerød og omegn. Årlig leje maks. kr. 600.000. Ønske nr.: 984893 Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362

Butikslokaler i Roskilde Kunde søger butikslokaler på min. 200 kvm, beliggende i Roskilde centrum. Ønske nr.: 1146555

75-200 kvm i Hørsholm Caféejer søger lokaler til pizzaria på 75-200 kvm i Hørsholm, Espergærde, Vedbæk mm. Maks. årlig leje kr. 180.000. Ønske nr.: 976936

800-1.500 kvm i Holbæk Butiksejer søger butikslokaler på 800-1500 kvm i Holbæk. Prisen afhænger af standen af lokalerne. Ønske nr.: 1104977

Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362 Loppesupermarked søger lokaler Loppesupermarked søger lokaler i Nordsjælland. Ønske nr.: 985586

Kontakt: John Borrisholt 5858 8363

Kontakt: Jesper K. Madsen 5858 8363 Lokaler til restaurant i Køge centrum Kunde søger lokaler til butik/restaurationsbrug på min. 50 kvm, beliggende i Køge centrum. Årlig leje maks kr. 120.000. Ønske nr.: 1122049

Kontakt: Stephen Berthelsen 5858 8362 Kontakt: Brian Skov Andersen 5858 8364 120-150 kvm i Hillerød Butikslokaler til café søges i Hillerød. Lokalerne skal være 120-200 kvm. Gerne beliggende centralt. Årlig leje maks. kr. 150.000. Ønske nr.: 935130 Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362

Min. 600 kvm i Næstved Kunde søger lejemål med god, synlig beliggenhed i Næstved N. Lejemålet skal være min. 600 kvm og maks. 1.200 kvm. Ønske nr.: 1076201

400-600 kvm i Helsingør Liberalt erhverv søger butikslokaler på min. 400600 kvm beliggende i Helsingør. Årlig leje maks. kr. 1 mio. Ønske nr.: 893352

100-300 kvm i større danske byer Kunde søger centralt beliggende butikslokaler på 70-150 kvm i større danske provinsbyer. Ingen specifikke krav til indretning. Detailvenligt område. Ønske nr.: 886410 Kontakt: Jesper K. Madsen 5858 8365

Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362

Kontakt: John Borrisholt 5858 8363

Se flere 9


F

FYN

5000-5999

S

SYDJYLLAND 6000-7361

200-700 kvm søges i Odense Kunde søger butikslokale i Odense Kommune. Skal være anvendelig til dagligvarer i et kvarter med mange beboelser. Årlig leje maks. kr. 600.000. Ønske nr.: 1160501 Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

300-600 kvm detail i Kolding Kiropraktor søger lokaler til klinik centralt i Kolding. Pris kr. 5-6 mio. Ønske nr.: 1052260

Lokaler til indisk restaurant i Odense Kunde søger lokaler til indisk restaurant, enten ca. 50 kvm til take-away eller ca. 150 kvm til decideret restaurant. Ønske nr.: 1143441

1.000 kvm butikslokale i Aabenraa Kunde søger butikslokaler på min. 1.000 kvm. Der er behov for mindre lager. Synligt beliggende. Ønske nr.: 1105397

Kontakt: John Vogt 5858 8367

Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Kontakt: Wencke Mørck Sørensen 5858 8368

Min. 80 kvm i Odense søges Kunde søger detaillokaler i Odense. Lejemålet skal være på min. 80 kvm og have gode skiltnings muligheder. Årlig leje maks. kr. 150.000. Ønske nr.: 1085578 Kontakt: Simon Vinther Blach 5858 8366

300 kvm lokaler i Sønderborg E-sportsarrangør søger min. 300 kvm til netcafe centralt i Sønderborg. Årlig leje maks. kr. 250.000. Ønske nr.: 1119494

300 kvm i Danmark søges Stor genbrugsforretningskæde med over 70 butikker søger nedlagte supermarkeders lokaler til etablering af butikker. De søger overalt i Danmark. Ønske nr.: 913602 Kontakt: Morten Nielsen 5858 8366

Butik med god synlighed Til pladskrævende varesortiment søges butik på ca. 300-400 kvm med god synlighed. Gerne i retailområdet i Esbjerg Nord, alternativt ved indfaldsveje. Ønske nr.: 1147312 Kontakt: Jesper Ølgaard Bloch 5858 8370

Lokaler i Odense, Svendborg og Faaborg Sushikæde søger lokaler til oprettelse af restauranter. Lokalerne skal være mellem 30-150 kvm og ligge i Odense, Svendborg og Faaborg. Både køb/leje. Ønske nr.: 822183 Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Butik til engros salg i Vejle Til kunde søges velplacerede lokaler i Vejle Nord langs med Horsensvej til engrossalg. 450-700 kvm, maks årlig leje kr. 600.000. Ønske nr.: 1060689 Kontakt: Claus Fenger 5858 8371

Investeringsejendomme i hele Danmark Investor søger investeringsejendomme, boliger eller detail/kontor med solide lejere, i hele Danmark. Min. afkast 5%, maks. pris kr. 50 mio. Ønske nr.: 1117960 Kontakt: Lars Duus 5858 8366

100-300 kvm butik i Vejle Dansk restaurationskæde søger butikslokale med synlig beliggenhed i Vejle centrum. Lokalet skal være min 100 kvm med mulighed for siddende gæster. Ønske nr.: 1150909 Kontakt: Morten Halberg Sørensen 5858 8371

Kontakt: Ib Hansen 5858 8369

VI HAR KØBERE OG LEJERE TIL DINE LOKALER- SE ET UDPLUK AF DEM HER 10


M

MIDTJYLLAND 7400-8990

N

NORDJYLLAND 9000-9990

Fra 400 kvm i Holstebro Kunde søger butikslokaler til restaurant på min. 400 kvm beliggende i Holstebro. God beliggenhed er essentiel. Årlig leje maks. kr. 700.000. Ønske nr.: 1007224 Kontakt: Mogens Lindal 5858 8372

Butik i Aalborg gågade på 110-150 kvm Tøjbutik søger nye lokaler med et butiksareal på 110-150 kvm til salg af deres tøj. Butikken skal være beliggende i gågaderne i Aalborg centrum. Ønske nr.: 1137209 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen 5858 8375

Restaurationslokaler i Aarhus C Kunde søger lokaler til brug for restauration. God beliggenhed centralt i Aarhus. Årlig leje op til kr. 400.000. Ønske nr.: 1157287

350-500 kvm i Algade eller Bispensgade Butikskæde søger lokaler på AAA placering med areal på 350-500 kvm. Butikken skal være højloftet og beliggende i Aalborgs gågader. Ønske nr.: 1047463 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen 5858 8375

Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373 50 kvm i Aarhus C Kunde søger lokaler på ca. 50 kvm til brug for brødudsalg centralt i Aarhus. Årlig leje op til kr. 400.000. Ønske nr.: 1157291 Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373 Hotel- eller restaurationslokaler Kunde søger butikslokaler, lokaler til hotel- eller restaurationsbrug på min. 100 kvm og op til 300 kvm i Aarhus C. Ønske nr.: 9315654 Kontakt: Frank Heskjær 5858 8373

AAA placering i Algade eller Bispensgade International kæde søger butik med AAA beliggenhed 150-200 kvm i Aalborg midtby. Højloftede butikker foretrækkes. Ønske nr.: 1161659 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen 5858 8375 300-600 kvm gerne i Algade Landsdækkende skokæde søger en god placering i Aalborg. Salgsarealet må gerne være fordelt over flere plan. Placeringen skal have en god synlighed. Ønske nr.: 909185 Kontakt: Michael Stilling 5858 8375

Butikslokaler på op til 600 kvm Detailhandelsvirksomhed søger butikslokaler på 400-600 kvm i Aarhus C. Min. 300 kvm butik og dertil lager. Årlig leje maks. kr. 1,8 mio. Ønske nr.: 9025392 Kontakt: Frank Heskjær 5858 8373

200 kvm i Aalborg (9000-9200) Investor søger mindre bolig og erhvervsejendomme i Aalborg. Maks købesum kr. 5 mio. Ønske nr.: 1052667

Lokaler til fitnesskæde i Randers Fitnesskæde søger højloftede butiks- eller lagerlokaler på min. 400 kvm ved hovedindfaldsvej til Randers eller i C. Årlig leje maks. kr. 800.000. Ønske nr.: 834844 Kontakt: Michael Møller Andersen 5858 8373

100-300 kvm i Aalborg Firma søger detaillokaler beliggende i Aalborg. Lokaler i stueplan foretrækkes. 100-300 kvm, maks. årlig leje op til kr. 300.000. Ønske nr.: 1140630 Kontakt: Helle Grønhøj Heissel 5858 8375

Kontakt: Helle Grønhøj Heissel 5858 8375

Se flere 11


I

VI VED, AT: INVESTERING

Hele Danmark

Boligudlejningsejendom i Aalborg Investor med flere ejendomme søger boligudlej ningsejendom samt blandet ejendom. Skal være beliggende i Aalborg. Stand er underordnet. Ønske nr.: 1018088 Kontakt: Michael Stilling 5858 8375 Min. 400 kvm i Nordsjælland og Kbh. Investor søger detailejendomme til udlejning og/ eller konvertering. København og Nordsjælland. Pris maks. kr. 5,8 mio. Ønske nr.: 984879

1.315 er på udkig efter et nyt butikslokale

Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362 Detaillokaler til investering i Næstved Lokal investor søger detaillokaler beliggende i Næstved. Maks pris kr. 20 mio. Ønske nr.: 1103772 Kontakt: Jesper Karmark 5858 8365

865

søger butikslokaler til leje

Detailhandelsejendom i Odense Kunde søger detailejendom på min. 750 kvm i Odense. Pris maks. kr. 15 mio. Forventet afkast ca. 9-10%. Ønske nr.: 1026394 Kontakt: Lars Duus 5858 8366 Vejle, Fredericia, Kolding og Odense Håndværker søger ejendom på min. 200 kvm. Håndværkertilbud eller færdigudviklet ejendom. Maks. pris kr. 11 mio. Ønske nr.: 108462

372 søger lokaler i Region Hovedstaden

Kontakt: John Vogt 5858 8367 Investeringsejendomme med erhverv Kunde søger investeringsejendomme i Aarhus. Særlig interesseret i ejendomme med mulighed for at etablere erhverv i bunden. Pris op til kr. 50 mio. Ønske nr.: 673517 Kontakt: Søren Leth Pedersen 5858 8373

VI VED OGSÅ, HVOR MANGE DER SØGER NETOP DIT BUTIKSLOKALE!

Test selv på: EDC.dk/erhverv/match

12


TEMA Landsdækkende rådgivning

LAD OS VÆRE DE LOKALE ØJNE OG ØRER I MARKEDET Med erhvervscentre over hele landet har EDC Erhverv Poul Erik Bech værdifuldt lokalkendskab, når butikker, kæder og mærkevarer vil etablere sig nye steder. Når butikker vil etablere sig uden for hjembyen, eller kæder og mærkevarer vil åbne nye afdelinger, kan de via EDC Erhverv Poul Erik Bech få adgang til rådgivere med indgående lokalkendskab og brancheindsigt. Der er 17 erhvervscentre over hele landet, og virksomheden har en række rådgivere, der nøje følger detailområdet. Detailhandelseksperterne mødes jævnligt og drøfter og udveksler opgaver, fx når en butik eller kæde er gået på udkig efter lokaler til en ny afdeling.

Læs her

hvordan smykkedesigneren Jane Kønig kom til Aarhus og Brdr. Price til Aalborg med kyndig hjælp fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

13


James Price og Adam Price Ejere af Brdr. Price restauranter over hele landet

TEMA Landsdækkende rådgivning

BRDR. PRICE INDTOG AALBORG ”Vi havde fået mange henvendelser om en Brdr. Price-restaurant fra tv-seere, og James har jo spillet på Cirkusrevyen, som gennem flere år er kommet til Aalborg. Og så vil vi gerne gå imod strømmen: Når alle andre åbner i Aarhus, så åbner vi i Aalborg. Men det er et meget personligt koncept, hvor vi stiller en del krav. Lokalerne på C.W. Obels Plads ligger virkelig godt, det er en skøn bygning med en god placering,” fastslår Mads HylleDet er gået rigtig fint, siden vi etablerede os, holt Bøttger, administrerende og omsætningen ligger lidt over budgettet. direktør for Brdr. Price.

Sidste år fik Brdr. Price med de to tv-kendte brødre James og Adam i spidsen eksempelvis hjælp fra EDC Erhverv Poul Erik Bech. Restaurantkæden ville gerne etablere sig i Nordjylland og havde kig på store lokaler på C.W. Obels Plads i centrum. Den eksisterende lejer ville i første omgang ikke flytte, men alligevel lykkedes det brødrene at overtage lokalerne med hjælp fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Vi har et godt lokalkendskab og følger hele tiden med i, Byen har taget godt imod os. Jeg synes, at hvad der sker i byen, og derfor EDC Erhverv Poul Erik Bech har gjort et flot Han roser samarbejdet med de havde vi en bedre indgang til stykke arbejde. lokale mæglere: lejeren. Lidt efter var vi i dialog med lejeren igen, og det lykke”Det er gået rigtig fint, siden vi des at sammensætte en etablerede os, og omsætningen ligger lidt over budgettet. Byen model, så Brdr. Price kunne rykke ind på C.W. Obels Plads,” har taget godt imod os. Jeg synes, at EDC Erhverv Poul Erik fortæller Helle Grønhøj Heissel, erhvervsmægler i EDC Erhverv Bech har gjort et flot stykke arbejde. De har været hurtige til Poul Erik Bech i Aalborg. opfange vores signaler om, hvilke lokaler vi gerne ville have.” Hos Brdr. Price var der glæde over indtoget i den nordjyske hovedstad.

14


TEMA Landsdækkende rådgivning

JANE KØNIG SMYKKER TIL AARHUS Længere mod syd fik smykkedesigneren Jane Kønig også rådgivning fra EDC Erhverv Poul Erik Bech om nye lokaler i Aarhus. Smykkefirmaet ville gerne supplere sin butik i København med tilstedeværelse i Aarhus og havde i første omgang planer om en midlertidig pop-up-butik på det centrale Store Torv. ”I lokalet på Store Torv var der ikke mulighed for at etablere en pop-up-butik. I stedet anbefalede vi, med vores lokalkendskab i bagagen, en placering i det gamle Latinerkvarter. Her er nemlig begyndt at komme flere københavnske og udenlandske brands som fx Lollys Laundry, Han Kjøbenhavn og Mads Nørgaard. Vi vurderede, at Jane Kønig ville passe rigtig godt ind. Vi havde endda et konkret forslag i Badstuegade med en god udlejer,” fortæller Mette Lund Pedersen, detailmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus. Selv om Jane Kønig oprindeligt havde forestillet sig en pop-up-butik og en lidt anden beliggenhed, var hun glad for forslaget fra Mette Lund Pedersen: ”Jeg kunne lide stedet fra allerførste blik. Det er et superhyggeligt og meget charmerende lokale med en god beliggenhed for vores brand,” siger Jane Kønig. Smykkebutikken åbnede 1. oktober, og siden er det gået ganske fornuftigt, selv om det permanente lejemål blev en lidt større satsning end de oprindelige planer om en pop-up-butik. ”Det er i hvert fald ikke en underskudsforretning. Det løber rundt og går faktisk fint, blandt andet havde vi en meget god jul,” siger Jane Kønig. Også udlejeren, Jane Sundstrøm, er glad og tilfreds: ”EDC Erhverv Poul Erik Bech hjalp os med at få en aftale på plads, og vi fik mulighed for at optimere ejendommen. Desuden har vi fået en lejer, som vi tror, vi vil få et langvarigt samarbejde med.”

Jane Kønigs nye butik i Latinerkvarteret i Aarhus

15


PÅ JAGT EFTER ET NYT BUTIKSLOKALE? Skal du udvide, flytte eller have et lokale til din butik? EDC Erhverv Poul Erik Bech er - med 17 erhvervscentre rundt i landet – dine øjne og ører i markedet og kan hjælpe dig uanset hvor i Danmark du søger lokaler til din butik. Lige nu har vi 620 butikslokaler og ejendomme til salg/leje. Se et udpluk af hvad vi har på hylderne på de næste sider eller søg blandt alle ejendomme og lokaler på:

edc.dk/erhvervsejendomme

Se et udpluk af aktuelle sager på de følgende sider

16

GO


KØBENHAVN & OMEGN POSTNUMMER 1000-2950

KØBENHAVN S - HOLMBLADSGADE 15, ST. TH.

TIL SALG

D

SUCCESFULD RESTAURANT I ERHVERVSANDEL PÅ HOLMBLADSGADE Sag 11404135 Vi har nu fornøjelsen af at udbyde denne succesrige restaurant beliggende i en erhvervsandel på Holmbladsgade først på Amager, lige ved Amagerbro Metro og Amagercenteret. Erhvervsandelen har i godt 20 år dannet rammerne for Restaurant Bizzaro, der forsat er en populær og veldre-

vet restaurant. Andelen rummer 199 kvm restaurant i stueetagen og endvidere tilknyttede kælderrum på i alt ca. 70 kvm. Årlig boligafgift er kr. 133.470 og årlig varmeudgift (2017) var kr. 22.069.

Areal

Kontant

199 kvm

kr. 5.900.000

5858 8360 KØBENHAVN V - H. C. ANDERSENS BOULEVARD 5A, ST. & KLD.

TIL LEJE BUTIKSLOKALER MED SYNLIG BELIGGENHED UD TIL H.C. ANDERSENS BOULEVARD Sag 11404177 I charmerende herskabelig bygning udlejes butik/café eller showroom. Ejendommen er opført i 1895 og facadens rige arkitektoniske udsmykning med stukkatur er helt i tråd med de omkringliggende bygninger. Lokalerne er indrettet i stueetagen med glasindgangsparti, reception, toilet, trappe til kælderetagen, åbent lokale med 3 store vinduer mod H.C. Andersens Boulevard. Lokalerne er apteret med kvadratlofter med indbyggede lysarmaturer og gulvtæpper. Areal

D

Årlig leje

245 kvm kr. 480.000

5858 8360

17


KØBENHAVN & OMEGN POSTNUMMER 1000-2960

GLOSTRUP - BRØNDBYVESTERVEJ 18, ST.

TIL LEJE

D

71 - 622 KVM BUTIKKER PÅ BUTIKSTORV I GLOSTRUP TIL LEJE Sag 11404083 Butikslejemål fra 71 kvm til 622 kvm beliggende på velfungerende butikstorv med parkeringspladser foran butikkerne og indflytningsklar efter aftale. Butikkerne er beliggende på Brøndbyvestervej, i kort afstand til Glostrup Station og der er gode parkeringsforhold både foran og bagved bu-

tikkerne. Butikstorvet har en række butikker herunder, solcenter, pizzeria, pub samt Grill. Butikken er pt. indrettet med stort regulært butikslokale samt god højloftet kælder, herunder personalefaciliteter.

Areal

Årlig leje pr. kvm

622 kvm

kr. 1.200

5858 8360 KØBENHAVN V - BAGERSTRÆDE 5, ST. TH.

TIL LEJE TIDLIGERE KLINIK UDBYDES NU TIL LEJE. ATTRAKTIV BELIGGENHED PÅ VESTERBRO. Sag 11404196 Vi har nu fornøjelsen af at udbyde dette velbeliggende lejemål på Bagerstræde, der er forbindelsesvejen for enden af Søerne mellem Vodroffsvej på den ene side og Vesterbrogade på den anden. Lejemålet har tidligere været beboet af en klinik, og er i dag indrettet med receptionsområde, 3 gode behandlerrum, køkken med spiseplads og wc. Gulvene er malede trægulve, vægge og lofter er filtede og malede. Der er gode kælderarealer i lejemålet, som kan anvendes til opbevaring. Areal

E

5858 8360

18

Årlig leje

115 kvm kr. 265.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

VALBY - VALBY LANGGADE 48, ST. & KLD.

TIL LEJE

E

BUTIKSLOKALER OG LAGERLOKALER TIL LEJE PÅ VALBY LANGGADE Sag 11404063 Butikken er beliggende på Valby Langgade tæt på krydset Søndre Fasanvej, Toftegårds Allé. Valby Langgade er en af Københavns hovedfærdselsårer og en trafikal livsnerve med 8.600 passerende biler og 2.800 cyklister pr. døgn, jf. Københavns Kommune. Butikken er indrettet med stort

regulært butikslokale på ca. 574 kvm. Lokalerne fremstår råt og uindrettet. Herudover større kælderareal på ca. 1.000 kvm med indkørsel fra Søndre Fasanvej og tæt på Roskildevej.

Areal

Årlig leje

1.574 kvm

kr. 1.339.700

5858 8360 HVIDOVRE - HVIDOVREVEJ 126, ST.

TIL SALG BUTIK CENTRALT I HVIDOVRE Sag 27800589 Erhvervsejerlejligheden er beliggende i stueetagen og har hidtil været benyttet til dagligvarebutik (Døgn Netto). Butikken er på i alt 438 kvm og er indrettet med stort regulært butikslokale samt baglokale med vareindlevering. Baglokale med lager, mindre kontor og køkken/mandsskabsrum samt flisetoilet. Butikken har en 33 meter lang facade fordelt med 5 vinduespartier og 1 adgangsparti. Der er offentlige parkeringspladser umiddelbart foran butikken.

Areal

D

Kontant

438 kvm kr. 5.500.000

5858 8361

19


NORDSJÆLLAND POSTNUMMER 2960-3670

BIRKERØD - HOVEDGADEN 4

TIL LEJE

E

548 KVM BUTIK/KONTOR/LAGER MIDT I BIRKERØD Sag 11404123 Facade med synlighed fra Kongevejen. I Stueetage med stort butikslokale, der dog også kan fungere som kontor. Endvidere to mindre mødelokaler, toilet og rengøringsrum. Direkte adgang til 1. sal, hvor der er storrumskontor, chefkontor, stort mødelokale, toiletter og frokoststue. Kliman-

læg i lejemålet. Overtages nyistandsat. Lejemålet ligger i gåafstand til indkøb og offentlig transport, herunder Birkerød Station.

Areal

Årlig leje

473 kvm

kr. 609.550

5858 8360 BIRKERØD - SØNDERVANGEN 4

TIL SALG BUTIKSEJENDOM TIL SALG I BIRKERØD Sag 11403319 I området ved Birkerød Bymidte, er der cirka 80 butikker med et meget stort og bredt udvalg af forskellige varegrupper, som kan dække de fleste daglige ønsker og behov. Hvad enten man bor eller arbejder i Birkerød, kan den daglige handel let klares lokalt. Der er ca. 20.000 borgere i Birkerød. Ejendommen ligger ved indgangen til Birkerød Bymidte, som giver en stor eksponering med 2.000 passerende biler pr. døgn, jf. Rudersdal Kommune. Ejendommen benyttes til dagligvarebutik (Døgn Netto). Areal

D

5858 8360

20

Kontant

454 kvm kr. 4.900.000


MØD DIN MÆGLER: MÆGLER MED BAGGRUND I EJENDOMSUDVIKLING KOMBINERER KOMPETENCER MED INTERESSER Som 21-årig købte Steffen Falch Larsen sin første lejlighed, satte den i stand og solgte den efter et år med fortjeneste. Dér startede drømmen om at arbejde med ejendomme, og siden da er han gået benhårdt efter at realisere den drøm. Siden oktober 2017 har han været ansat som erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København med fokus på detail, og her formår han at kombinere sin store interesse for ejendomsudvikling med hans mæglerkompetencer.

HVORNÅR VIDSTE DU, AT DU VILLE VÆRE ERHVERVSMÆGLER? Det startede, da jeg købte min første lejlighed i starten af tyverne. Jeg satte den i stand og solgte den med profit. Det fik mig til at tænke på, at det her med at udvikle ejendomme er rigtig sjovt. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det lige så meget er investeringen og tallene bag ejendommen, der tiltaler mig, som det er den fysiske udvikling. Tilgangen til erhvervsejendomme er typisk lidt mindre følelsesbetonet, end tilgangen til bolighandler. Erhvervssegmentet handler om kroner og ører - og det er lige mig. Inden jeg startede hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, var jeg ansat i godt fem år hos Valuaren, hvor jeg primært arbejdede med andelsboligvurderinger.

HVORDAN HJÆLPER DIN TIDLIGERE ERFARING DIG MED AT HÅNDTERE DETAILSEGMENTET? Jeg har stor interesse for udvikling af ejendomme. Jeg har tidligere haft en byggevirksomhed, hvor vi renoverede lejligheder. Jeg mener, at udvikling af ejendomme går hånd i hånd med detail. Ser man på et lejemål, som har stået tomt i noget tid, handler det om at se muligheder i ejendommen og overbevise udlejer om, at det kan være en god idé at ofre lidt penge på forbedringer, så udlejer får mere ud af ejendommen på længere sigt. Men jeg lærer også stadig hele tiden, og jeg prøver for så vidt muligt at deltage i oplæg og uddannelse, der har med detail at gøre. Jo mere viden jeg tilegner mig, desto bedre er det - jeg vil nemlig være klædt godt på, når jeg kommer ud til kunderne.

HVORFOR EDC POUL ERIK BECH? Den kultur og identitet, der er forankret i Poul Erik Bech, passer mig rigtig godt. Der er fornuft omkring tingene, og der er stort fokus på at få baglandet med. Det gennemsyrer også min dagligdag og min kontakt til kunderne. Det er alfa og omega at følge op på sagerne. Derfor prøver jeg også at være et struktureret menneske. Nu har jeg med koncernkunder at gøre, og det er vigtigt hele tiden at være kunderelateret og pleje sine kunderelationer. Det er de relationer, der bærer den gode forretning fremadrettet.

Leder du efter en sparringspartner til din detailejendom?

KONTAKT STEFFEN FALCH LARSEN PÅ TLF: 5858 8360

21


NORDSJÆLLAND POSTNUMMER 2960-3670

HILLERØD - MØLLESTRÆDE 3A

TIL LEJE BUTIK CENTRALT I HILLERØD LIGE VED BYENS HANDELSSTRØG, SLOTSGADE Sag 34201423 Butik på 132 kvm beliggende på Møllestræde centralt i Hillerød, tæt på Slotsgade. Butikken består af et L-formet lokale ud mod Møllestræde med direkte adgang ud til et mindre køkken samt adgang til toilet. Bag forlokalet er der et rum på ca. 50 kvm. Fra dette lokale kan man komme ned i kælderen, hvor der er et tørt lokale på ca. 25-30 kvm. Der er endvidere en baggård hvor man kan parkere sin cykel. Ud over almindelig detail-butik vil der også kunne være mulighed for klinik, kaffebar og lignende. Areal

D

Årlig leje

132 kvm kr. 145.000

5858 8362 HUMLEBÆK - TORPENVEJ 4A, ST, 1-3

TIL SALG

HELSINGØR - SCT. OLAI GADE 35

TIL LEJE

C

FLOT INVESTERINGSEJENDOM CENTRALT BELIGGENDE I HUMLEBÆK MED NETTO SOM NABO

290 KVM BUTIKS- OG KONTORLOKALER MED CENTRAL BELIGGENHED I HELSINGØR

Sag 34201399 Ejendommen er opdelt i 5 anparter. De 2 anparter er på 1. sal, og frasolgt til bolig. Stueetagens anpart 1 indeholder stort butikslokale med adgang til stort kælderareal. Stueetagens anpart 2 er udlejet og indeholder flot lyst butikslokale. Stueetagens anpart 3 indeholder stort lokale, tidligere vaskeri.

Sag 34201385 290 kvm Lokalerne er beliggende kun 30 meter fra gågade med køreadgang. Kan opdeles til hhv. 160 kvm i hovedhuset og 130 kvm i baghuset. Hovedhuset på i alt 160 kvm indeholder i stueplan et lokale på ca. 125 kvm med 3 udstillingsvinduer mod Sct. Olai Gade og flere mod gården.

Areal

Areal

467 kvm

Kontant

kr. 3.500.000

5858 8362

290 kvm

Årlig leje

kr. 201.000

5858 8362

FARUM - FARUM HOVEDGADE 52, ST. 2+3

TIL SALG VELBELIGGENDE BUTIKS/ KONTORLOKALER Sag 34201416 Butiks/kontor-lokaler med store facadevinduer mod Farum Hovedgade og god synlighed. Mange muligheder for både butik, kontor og lettere produktion (dog ikke produktion af varm mad og take-away). Lokalerne har klimaanlæg og reception, butikslokale på ca. 75 kvm, kontor/mødelokale, stort bagvedliggende kontor/ møderum, depotrum, stort køkken/ alrum, 2 toiletter samt højloftet kælder på 85 kvm. Gode parkeringsforhold og kort til offentlig transport.

Areal

E

5858 8362

22

Kontant

316 kvm kr. 3.300.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

HILLERØD - FREDERIKSGADE 1, ST

TIL LEJE

HØRSHOLM - HOVEDGADEN 35F, 1.

TIL LEJE

E

E

321 KVM BUTIK I HILLERØD CENTRUM

KONTOR PÅ 1. SAL PÅ HOVEDGADEN I HØRSHOLM

Sag 34200807 Butik beliggende på Frederiksgade lige inden den rammer Slotsgade og mest travle strækning i Hillerøds centrum. Butikken er med indgangsparti ud til Frederiksgade. Butikslokalet er et stort lokale med god bredde og har bagside ind mod Gallerierne hvor der også kan åbnes op mod hvis det ønskes. Der er endvidere personale faciliteter og kontor til lejemålet på 2 sal. Mulighed for lager i kælderen såfremt dette ønskes. Slotsgade er den centrale del af handelsstrøget i Hillerød og er afgrænset af Møllestræde og Torvet. Det er på denne del af gågaden, at kædebutikkerne er beliggende sammen med en række selvstændige butikker.

Sag 34201362 Kontorlejemål på 101 kvm beliggende i det centrale Hørsholm på 1. sal i Hovedgaden. Lejemålet har i de seneste 20 år været anvendt til tandlægeklinik, men kan anvendes til kontor, klinik eller andet liberalt erhverv. Lejemålet kan indrettes og istandsættes for en ny lejer efter nærmere aftale.Lejemålet indeholder: Fordelingsgang, mindre toilet, 5 kontorer i varierende størrelser, heraf 4 mod hovedgaden og 1 mod gården. Der er endvidere et lille tekøkken med indbygget skabe. Der er 2 indgange til lejemålet fra opgangen. Fra rummet/kontoret mod den hyggelige gård er der udgang til en mindre tagterrasse hvor det er muligt at nyde eftermiddagssolen.

Areal

Areal

321 kvm

Årlig leje

kr. 481.500

5858 8362

101 kvm

Årlig leje

kr. 111.000

5858 8362

ALLERØD - TORVESTRÆDE 28

TIL LEJE BUTIK PÅ 64 KVM I ALLERØD CENTRUM Sag 34200775 Nu er der mulighed for at leje en mindre butik på ca 60 kvm i Allerød centrum uden at skulle betale nøglepenge/afståelse. Butikkens tidligere lejer er fraflyttet, så lejemålet kan overtages hurtigt. Butikken er en opdeling fra en tidligere større butik og kan opdeles efter lejers ønske ned til ca. 100 kvm. Lokalerne har senest været brugt til salg af specialiteter som chokolade, kaffe mm. Naboerne er bl.a. Netto, skobutik, urmager og en café.

Areal

C

Årlig leje

64 kvm kr. 70.000

5858 8362

23


REGION SJÆLLAND POSTNUMMER 4000-4990

SOLRØD STRAND - SOLRØD CENTER 100

TIL LEJE

RINGSTED - TINGGADE 4, ST.

TIL LEJE

C

168 KVM BUTIKSLEJEMÅL PÅ GÅGADEN I SOLRØD CENTER

102 KVM BUTIKS- OG UDSTILLINGSLOKALE MED SYNLIG FACADE

Sag 46900308 Så er der mulighed for at leje attraktivt butikslejemål med god synlig facade i Solrød Centeret. Lejemålet er på 168 kvm, og har glas facade direkte ud til strøget i centeret. Lokalet har mange anvendelsesmuligheder, og er klar til overtagelse. Solrød center indeholder 52 butikker, fordelt på varietet udbud af butikker, her findes alt lige fra supermarkeder til specielforretninger. Centeret er meget populært og har mange besøgende. Centeret ligger i forbindelse med Solrød Strand station, så der er gode transportmuligheder med bus og tog. Der er til centeret også tilknyttet stor parkeringsplads med 600 gratis parkeringspladser.

Sag 40301295 Lejemålet er beliggende i hyggelig bymidte med masser af indkøbsmuligheder. I umiddelbar nærhed findes bl.a. Apotek, Sportsmaster, Skoringen, Profil Optik, Bog & Ide, Mr., Matas, Oshii, Sydbank m.v. Tinggade er et regulært butikslokale indrettet til frisør - men kan benyttes til mange brancher. Bred butiksfacade med direkte adgang fra gaden. Indeholder butikslokale, køkken, toilet, men kan indrettes med et ekstra kontor m.v. Kældernedgang kan sløjfes, såfremt man ønsker et mere regulært butiksareal. Et lejemål til mange brancher. Udlejes ikke til café, pizzeria o.l. Udlejer er dog indstillet på, at indrette lejemålet efter behov.

Areal

Areal

168 kvm

Årlig leje

kr. 236.000

5858 8364 ROSKILDE - GEVNINGE BYGADE 7

102 kvm

Årlig leje

kr. 138.000

5858 8363 TIL SALG

KORSØR - NOR ALLÉEN 2

TIL LEJE

G

890 KVM BUTIKSLEJEMÅL TIL FITNESS/SUNDHED/DAGLIGVARER

Sag 40301247 Boligen er opført i 1927 og bygget i 1½ plan. Indrettet med både bolig og erhverv. Bygningen er beliggende med facade mod Gevninge Bygade. Genbo til Dagli’ Brugsen. Erhvervsdelen er på i alt 239 kvm - indrettet med mindre butik foran i bygningen. Mellem- og bagbygning benyttes til produktionsareal. Dette areal er velindrettet og lyst. Udgang til gård, hvor der er tilbygget mindre lager.

Sag 47300525 Tidligere dagligvarebutik beliggende på Nor Alleen i Korsør, i forbindelse med større boligområde. Ejendommen hvori lejemålet er beliggende er opført i 2009 som dagligvareforretning. Indretningen er med stort åbent salgslokal samt mindre lager og personalefaciliteter. Lejemålet vil være anvendeligt til mange formål så som Fitness, sundhedscenter eller dagligvarebutik. Gode parkeringsmuligheder.

Areal

Areal

358 kvm

Kontant

5858 8363

24

F

298 KVM DETAILEJENDOM MED MANGE MULIGHEDER

kr. 2.750.000

890 kvm

Årlig leje

5858 8365

kr. 534.000


FYN POSTNUMMER 5000-5999

ODENSE M - RØDEGÅRDSVEJ 209

TIL LEJE

ODENSE M - NIELS BOHRS ALLÉ 150

TIL LEJE

Fremlejemål

KONTORLEJEMÅL I NYOPFØRT EJENDOM PÅ HJØRNET AF RØDEGÅRDSVEJ OG STÆRMOSEGÅRDSVEJ

LEJEMÅL TIL DETAIL I BILKA

Sag 51201325 Lejemålet er indrettet som et stort åbent kontormiljø med lyst egetræsgulv, 3 mindre kontorer, et større mødelokale samt en stor åben frokoststue med køkken. Herudover er der et mindre depotrum, en altan, 4 toiletter samt rengørings- og teknikrum. Til lejemålet er der tilknyttet 11 parkeringspladser, som fordeler sig på parkeringsarealet rundt om bygningen.

Sag 51200913 Med Bilkas gode placering på Niels Bohrs Allé og deres ca. 7.000 handlende kunder pr. dag, opnås med dette lejemål en unik beliggenhed med mange forbipasserende kunder hver dag. Nabobutikkerne er udlejet til apotek, optiker og mobiltelefonreparatør. Lejer og dennes personale er på lige fod med Bilkas ansatte og anvender Bilkas kantine og øvrige personalefaciliteter.

Lejemålet skal benyttes til kontor samt butik/showroom.

Kontakt EDC Erhverv for yderligere information.

Der er tale om et fremlejemål. Areal

815 kvm

Årlig leje

kr. 652.000

Areal

230 kvm

5858 8366 FAABORG - HERREGÅRDSCENTRET 15A

Årlig leje

kr. 862.500

5858 8366 TIL LEJE

NYBORG - LYSTBÅDEVEJ 2

TIL SALG

Mulighed for leje

E

I HERREGÅRDSCENTRET UDBYDES BUTIK TIL LEJE

BEDST BELIGGENDE BUTIKSEJENDOM PÅ NYBORG MARINA

Sag 51200091 Butik med stort regulært salgsareal, 2 lagerlokaler, 1 kontor samt personalefaciliteter. Lejemålet fremtræder i pæn stand med hvide lofter og vægge. Gulve er overvejende flise/klinke belagt. Vareindlevering sker på bagsiden af bygningen. Lokalerne henvender sig til detail/dagligvarehandel, men også til specialbutik såsom cykelhandel med eget værksted, salg af længerevarende forbrugsgoder m.m.

Sag 51201252 En epoke er slut, Krøytzers farvehandel og Maritime butik er lukket og denne spændende projektejendom med unik beliggenhed udbydes til salg/leje. Meget markant og velholdt kombineret butiks- og værkstedsejendom i første parket til Nyborg Marina. Butikken har et maritimt præg og vil være velegnet til samme formål eller ombygning til café/restaurant. Ejendommen kan evt. lejes. Kontakt EDC Erhverv for projektforslag.

Areal

Areal

866 kvm

Årlig leje

5858 8366

kr. 411.350

471 kvm

Kontant

kr. 4.999.999

5858 8366

25


SYDJYLLAND POSTNUMMER 6000-7361

KOLDING - SLOTSGADE 8A-12B

TIL LEJE 190 KVM DETAIL - 105 KVM BUTIK/85 KVM HØJ KÆLDER Sag 60301124 Attraktiv butik på 105 kvm med 85 kvm høj kælder/ lager, beliggende i Slotsgade ved Lilletorv vis a vis et aktivt cafemiljø. Indeholder bl.a. Flot butikslokale, thekøkken, toilet med håndvask og stort kælder/lagerlokale i fuld højde. Butikken har mange anvendelsesmuligheder - der har tidligere været frisør og lokalerne er meget anvendelige hertil ligesom de er anvendelige til mange andre formål. Restauration med begrænset ventilationskrav er også en mulighed. Gode p-muligheder i nærheden. Areal

G

Årlig leje

190 kvm kr. 127.200

5858 8367 AABENRAA - PETERSBORG 1A

TIL LEJE

AABENRAA - LANGEBRO 40A

TIL LEJE

B

1.100 KVM DETAIL I AABENRAA

1.200 KVM DETAIL

Sag 62000729 Med synlig beliggenhed ved indfaldsvej til Aabenraa by udlejes regulært butikslejemål, der igennem årtier har huset dagligvareforretninger - senest Kiwi. Lejemålet indeholder stor regulær butik med klinkegulv, diverse personalefaciliteter (kontor, køkken og toiletfaciliteter), lager med køl. Vareindlevering sker via bagindgangen direkte til lageret. Udearealet er udlagt som asfalteret parkeringsområde. Området er et aktivt centerområde, der udover nærværende lejemål består af Lokal Fitness, Netto, Idé Møbler, Ønske Børn, Svane Køkkener og Jacobsen Møbelhus. Lejemålet vil være yderst velegnet til dagligvareforretning eller anden forretningsvirksomhed med ønske om god profilering.

Sag 62000724 I yderst aktivt forretningsområde kaldet Aabenraa Retailpark udbydes nu en boksbutik på 1.200 kvm. Lejemålet er indrettet med ca. 975 kvm butik og ca. 200 kvm lager med vareport og ca. 25 kvm frokoststue, toilet med bad samt teknikrum.

Areal

Areal

1.100 kvm

Årlig leje

5858 8368

26

kr. 874.500

De øvrige lejere i centret er Sport24, T. Hansen, Petworld samt Jem & Fix. Der er rigtig gode adgangs- og parkeringsforhold ved lejemålet. Attraktiv startleje. 1.200 kvm

Årlig leje

5858 8368

kr. 900.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

ESBJERG - KONGENSGADE 87, ST. TV.

TIL LEJE

VARDE - VESTERGADE 16

TIL LEJE

E

STRØGBUTIK PÅ I ALT 221 KVM, HERAF KÆLDER PÅ 98 KVM Sag 67000846 Butiksdelen er ca. 90 kvm (med mulighed for ekstra ca. 10 kvm butik), mens baglokalerne udgør ca. 33 kvm. Derudover medfølger kælderlokaler på i alt 98 kvm. Butikken overtages af en ny lejer i nymalet stand, og der medfølger tilstedeværende belysning, rullegitre samt ventilation med indbygget køling og varme. Anvendelig til mange formål indenfor detailsegmentet, herunder også som café. Areal

123 kvm

Årlig leje

kr. 294.000

5858 8370 ESBJERG Ø - STOREGADE 227 B

D

TIL LEJE

BUTIKSLEJEMÅL PÅ 332 KVM MIDT PÅ HYGGELIG GÅGADE I VARDE Sag 67000879 Med central beliggenhed i Vardes hyggelige gågademiljø, udlejes nu dette butikslejemål i en pæn, velholdt ejendom. Ejendommen er løbende nænsomt vedligeholdt med største respekt for ejendommens oprindelige stil, mens lokalerne indvendigt fremtræder som en moderne enhed. Lejemålet udgør i stueplan 247 kvm, der består af et stort åbent butikslokale med et kontor bagerst i bygningen. På 1. salen findes i alt 85 kvm, der er indrettet til personalefaciliteter. Udover butikkens indgang fra gågaden, er der også etableret en indgang direkte fra den gratis offentlige pplads bagved ejendommen, hvor mange af gågadens besøgende parkerer hvilket sikrer et fint kundeflow ved lejemålet. Areal

332 kvm

Årlig leje

kr. 281.000

5858 8370

C

VARDE - RIBEVEJ 39

TIL LEJE

BUTIK PÅ 878 KVM MED ATTRAKTIV PLACERING VED INDFALDSVEJ Sag 67000874 Butikken er beliggende ved siden af "Jem & Fix" og McDonalds i den østlige del af Esbjerg – tæt på motorvej E20 – og med facade direkte til en af Esbjergs mest trafikerede indfaldsveje. Området er kendt som et attraktivt erhvervsområde med et godt miks af butikker. I samme ejendom som dette lejemål ligger en nyere Jem & Fix-forretning (2015), med hvem man deler indkørsel og parkeringsplads med. Butikken udgør et samlet areal på 878 kvm og har siden ejendommens opførsel i 2007 været anvendt til kontorforsyningsforretning – og er anvendelig til mange former for butiksudstilling, engrossalg, kombineret showroom/lager m.m. Loftshøjden er på ca. 5,35 meter og der er godt med lys og luft overalt. Areal

878 kvm

Årlig leje

5858 8370

kr. 746.300

C

INDBYDENDE BUTIK PÅ 1.278 KVM PÅ ATTRAKTIV PLACERING Sag 67000901 Lejemålet er i bygningen under samme tag som Idémøbler, med hvem man deler indgangsparti, foyer og parkeringsplads. Butikken må benyttes til såvel mindre udvalgsvarer som mere pladskrævende varegrupper samt lager, kontor/administration i tilknytning hertil. Der er særdeles god synlighed mod Ribevej/Gellerup Plantagevej, ligesom der er gode adgangsforhold til/fra den store parkeringsplads foran ejendommen. Areal

1.278 kvm

Årlig leje

kr. 602.117

5858 8370

27


SYDJYLLAND POSTNUMMER 6000-7361

BLÅVAND - HORNS BJERGE 5

TIL SALG MULTIANVENDELIG EJENDOM PÅ 1.412 KVM I DET PULSERENDE BLÅVAND

KØB ELLER LEJE

Sag 67000809 Siden opførslen i 2002 har ejendommen fungeret som aktivitets- og bowlingcenter. Ejendommen vil dog, som følge af en fleksibel og åben indretning, nemt kunne ombygges til andre formål - såsom hotel, kunstgalleri, oplevelsescenter m.v. Ejendommen ligger i et område af Blåvand den vestlige del af selve byområdet - som iflg. lokalplanen er udlagt til butikker og andre kundeorienterede handels- og servicevirksomheder, med tilhørende boliger, samt til fritidsfaciliteter eksempelvis bowlingcenter, vandland m.v. Årlig leje

D

Kontant

kr. 639.960 kr. 7.900.000

5858 8370 ØLGOD - TORVEGADE 7-9, ST.

TIL SALG

GRINDSTED - BORGERGADE 26

TIL LEJE

F

DETAIL-/KONTORLOKALE MED BEDSTE BELIGGENHED I ØLGOD

INDFLYTNINGSKLARE LOKALER I CENTRUM AF GRINDSTED

Sag 67000806 Velbeliggende lokaler med stor synlighed på Torvet i Ølgod, der tidligere har rummet Andelskassen. Lokalerne i stueplan er på 222 kvm med tilhørende kælder på 50 kvm. Reception og indgang er i åben forbindelse med stort kontorlokale, herfra adgang til 2 enkelmandskontorer, mødelokale, køkken samt teknik og printerrum. I kælderen forefindes depotrum, omklædning/garderobe samt badefaciliteter.

Sag 67000871 På det bedste og befærdede handelsstrøg i bymidten af Grindsted udbydes disse nyistandsatte lokaler til leje. Kan benyttes indenfor både kontor- og detailsegmentet. Lokalerne er blevet moderniseret, således de fremstår i en særdeles flot stand og dermed lige til at flytte ind i. Der er gode parkeringsfaciliteter i nærheden, idet der ligger en stor offentlig parkeringsplads ikke langt derfra.

Areal

Areal

222 kvm

Kontant

kr. 795.000

5858 8370

152 kvm

Årlig leje

kr. 148.200

5858 8370

GRINDSTED - VESTERGADE 94

TIL SALG PROJEKTEJENDOM/GRUND Sag 71000520 Ejendommen har tidligere været benyttet til tankstation, og indeholder et mindre værksted der i dag benyttes til reparation af bilglas. Dette værksted lukker ved salget. Herudover er der et butiksområde der i dag er indrettet til kundeområde og lager. I bygningen forefindes personalefaciliteter samt et større lager. Ejendommen har et samlet etageareal på 382 kvm. Tankstationsanlægget tilhører lejeren Bonus, der også lejer bygningen, hvor der er vaskehal. Lejer har oplyst at de opsiger deres lejekontrakt, når den udløber sommeren 2018, så hele ejendommen bliver disponibel for køber. Areal

G

5858 8371

28

Kontant

382 kvm kr. 2.500.000


MIDTJYLLAND POSTNUMMER 7400-8990

AARHUS C - ØSTERGADE 42

TIL SALG

B

STOR OG RUMMELIG ERHVERVSEJERLEJLIGHED I HJERTET AF AARHUS C Sag 80203869 I hjertet af Aarhus udbydes denne erhvervsejerlejlighed med beliggenhed få meter fra Strøget (Søndergade). Ejerlejligheden har facade direkte ud mod Østergade med bl.a. Salling som nærmeste nabo. Ejerlejligheden entreres via glasdør midt i facaden, hvorfra man træder ind i butikkens

store og regulære salgsareal, der i alt udgør ca. 383 kvm. Fra butikken er der direkte adgang til en god kælder på ca. 160 kvm. Via port i baggården er der mulighed for vareindlevering. Området er udpræget detailhandelsområde samt café- og restaurationsområde.

Areal

Kontant

546 kvm

kr. 6.500.000

5858 8373 VIBORG - CENTER VEST, 2

TIL LEJE VELBELIGGENDE BUTIKSLEJEMÅL I CENTER VEST Sag 75100273 Flot og regulært butikslokale som nærmeste nabo til Ilva og My Home. Lejemålet egner sig til alle typer af detailhandel, der ønsker en stor kundestrøm. Lejemålet udmærker sig ved, at beliggenheden er med mange parkeringspladser lige udenfor døren, samt at Storcenter Viborg er en naturlig del af nabolaget. Derudover er Bilka også en markant profil i området. Er der behov for et større antal kvm, er dette en mulighed. Ejendommen har en stor synlighed ud mod Holstebrovej med ca. 10.000 passerende biler i døgnet. Areal

C

Årlig leje

1.200 kvm kr. 930.000

5858 8372

29


MIDTJYLLAND POSTNUMMER 7400-8990

AARHUS C - FREDENSGADE 38

TIL LEJE

F

LEJEMÅL MED SYNLIG OG CENTRAL BELIGGENHED I AARHUS C Sag 80202394 På hjørnet af Fredensgade og Sønder Allé i det centrale Aarhus udbydes nu et fuldstændig nyrenoveret lejemål med beliggenhed i stueplan. Lejemålet er, foruden at være ét af byens mest eksponerede hjørner, nabo til rutebilstationsgrunden, hvor der er planlagt en hel ny bydel. Lejemå-

let er ligeledes nabo til det velbesøgte Aarhus Street Food. Lejemålet entreres fra Sønder Allé og består af ét stort restaurationsområde/butiksområde/ kontorområde med tilhørende toiletfaciliteter. I forbindelse med renovering er lejemålet blevet udstyret med nye vinduer.

Areal

Årlig leje

215 kvm

kr. 430.000

5858 8373 AARHUS C - STORE TORV 14, ST. TV.

TIL LEJE YDERST SMUKT OG VELBELIGGENDE BUTIKSLOKALE PÅ ATTRAKTIVE STORE TORV Sag 80204246 Bedste placering på Store Torv, som forbinder Strøget med Latinerkvarteret. Lejemålet udgør i alt 90 kvm, hvoraf stueetagen udgør ca. 50 kvm og kælderetagen ca. 40 kvm. Butikslejemålet fremstår med en flot glasfacade ud til Store Torv og entreres fra et fælles indgangsparti i højre side. Fra indgangspartiet er der direkte adgang til salgsarealet i stueetagen, som fremstår åbent, lyst og med en god loftshøjde. Lejemålet åbner op for flere muligheder indenfor detailhandel og indbyder til mange spændende koncepter. Areal

D

5858 8373

30

Årlig leje

90 kvm kr. 325.000


Frank Heskjær Detailchef EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus Tlf. 58 58 83 73

MADSTEDER BOOMER I AARHUS Tendensen er klar: Der åbner flere spisesteder landet over, end der gjorde for år tilbage. I Aarhus mærker erhvervsmæglerne hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, at efterspørgslen efter lokaler til cafeer og madsteder er voldsomt stigende, og det kan ses på antallet af restauranter og cafeer, der åbner i byen. Aldrig har så mange danskere prioriteret at tage på restaurant eller café frem for at blive hjemme og lave aftensmad. Det er konklusionen på en analyse fra Landbrug og Fødevarer, som blev offentliggjort i 2017. Efterspørgslen på madsteder kan mærkes i Aarhus, hvor markedet begynder at nærme sig de tilstande, vi ser i København i dag. Det er efterhånden større og mere etablerede kæder, der vender blikket mod Aarhus. Det mener Frank Heskjær, detailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech. ”Spisesteder er det segment, hvor interessen er størst stigende. Det er de etablerede kæder, der er begyndt at interessere sig for Aarhus. Vi har længe talt om, at de københavnske koncepter kommer. Nu kommer de, og det kan vi mærke på interessen og den direkte forespørgsel efter lokaler,” fortæller Frank Heskjær. Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus kan de tydeligt mærke den store efterspørgsel efter lokaler, der kan husere restauranter og caféer. Siden slutningen af 2017 har erhvervscenteret stået for udlejning af lokaler til madstederne Klokken, Mahalo Poke, Aarhus Brætspilscafé, Langenæs Bageriet, The Burger Shack og Les Trois. Traditionelt set er der ofte udfordringer forbundet med udlejningsprocessen, når lejer skal åbne et spisested, men i og med at der kommer større spisekæder på banen, så er det en holdning, som er ved at ændre sig ifølge Frank Heskjær. Han fremhæver særligt Klokken som en sag, hvor man ved hjælp af proaktivt mæglerarbejde undgik de udfordringer.

”Det kræver langt flere ressourcer at leje ud til et spisested end en almindelig butik. Restauratører har typisk ikke sat ressourcer af til at til at investere voldsomt mange penge i deres lejemål. I Klokken-sagen havde vi fat i udlejer på et meget tidligt tidspunkt i processen og rådgav i forhold til lejerens eventuelle tekniske krav. Det senere forløb mellem udlejer og lejer blev meget mere glidende, fordi der ikke var nogen kontroverser indledningsvist. Det gik meget lettere, fordi vi forberedte udlejer på, hvad restaurantejerne ville komme med, uanset om det er den ene eller anden restauratør,” siger Frank Heskjær. Det er særligt i området omkring Jægergårdsgade og M. P. Bruunsgade og området omkring Store Torv og Lille Torv i Latinerkvarteret, at spisestederne åbner. Der er en naturlig forklaring på, hvorfor de vælger at åbne i Aarhus ifølge Frank Heskjær. ”Aarhus er en universitetsby, og spisestedernes koncepter tiltrækker i særdeleshed yngre mennesker. Den anden forklaring er, at Aarhus er Danmarks næststørste by, og så giver det bedst mening for restauranterne at åbne i Aarhus, hvis de vil videre fra København. Aarhus ligner København på rigtig mange områder, det er bare en mindre udgave. Derfor får restaurantejerne ro i maven, når de skal åbne en forretning i Aarhus – for det minder om den, de allerede har i København,” pointerer Frank Heskjær.

31


NORDJYLLAND POSTNUMMER 9000-9990

AALBORG - ALGADE 6, ST.

TIL LEJE AAA BUTIK I ALGADE MED FLOT NY FACADE Sag 91203119 Særdeles attraktivt beliggende gågadebutik i Aalborg med stort flow foran butikken. Lejemålet har et samlet areal ca. 296 kvm bestående af ca. 181 kvm butik samt ca. 73 kvm lager i kælder samt kontor, toilet og tekøkken på 1. sal. Butikken er indrettet i niveau med gågaden til regulært salgsareal med en loftshøjde på ca. 3,3 m. Nedgang via god bred rampe til den bagerste del af butikken med en loftshøjde på ca. 2,9 m. Det niveauopdelte salgsareal sikrer hurtigt overblik over butikkens størrelse og varevalg. Afståelse kr. 750.000. Areal

D

Årlig leje

296 kvm kr. 783.950

5858 8375 AALBORG - ØSTERÅGADE 23, ST.

TIL LEJE SPÆNDENDE LEJEMÅL MED MANGE ANVENDELSESMULIGHEDER Sag 91202830 Attraktivt og spændende lejemål på ca. 185 kvm beliggende i den gamle købmandsgård i Østerågade i hjertet af Aalborg, udlejes. Lejemålet har senest været anvendt til kiosk og er indrettet med regulært butikslokale, lager, personalefaciliteter samt toiletkerne. Butikslokalet har endvidere dannebrogsvinduer dels mod Østerågade og dels mod hyggelig brostensbelagt gård. Lejemålet har mange anvendelsesmuligheder, bl.a. detailbutik, café, take away, vinbar, klinik m.v. Areal Årlig leje

185 kvm kr. 273.000

5858 8375 AALBORG - ØSTERÅGADE 3, ST.

TIL LEJE

AALBORG - JYLLANDSGADE 8B

TIL LEJE

A

D

FULDT APTERET RESTAURANT MED EN FANTASTISK BELIGGENHED Sag 91203331 Restauranten er beliggende på Østerågade som er bindeled mellem Boulevarden og Nytorv samt gågaderne Algade og Bispensgade. Indenfor kort afstand findes flere cafeer og restaurationer, herunder bl.a. Cafe Peace, Penny Lane, Bogø sandwich, VACA og Sunset Boulevard. Lejemålet har siden 2011 været anvendt til restaurant Huameng til buffet og takeaway. Afståelsesbeløbet udgør kr. 500.000. Areal

125 kvm

Årlig leje

5858 8375

32

kr. 470.970

15

FLOT BUTIKSLEJEMÅL MED STOR SYNLIGHED FOR FORBIPASSERENDE Sag 91202212 Lejemålet på 405 kvm er beliggende i stueetagen af nybygget ejendom med boliglejemål fra 1.-5. sal med store vinduespartier mod Jyllandsgade. Lejemålet er som udgangspunkt et stort butikslokale med adgang til toiletkerne samt mindre køkken. Lejemålet indrettes efter nærmere aftale i samarbejde mellem lejer og udlejer. Areal

405 kvm

Årlig leje

5858 8375

kr. 486.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

AALBORG - C.W. OBELS PLADS 3

TIL LEJE RESTAURATION PÅ ’SOLSIDEN’ AF C.W. OBELS PLADS Sag 91203302 Afståelse af Highway 66 på C.W. Obels Plads 3. Nærværende lejemål er i sin helhed aftalt anvendt til restaurant, i henhold til lejekontrakt, og benyttes i dag til den amerikansk inspirerede familierestaurant ”Highway 66”, der har været lejer på adressen siden 2014. Der forinden var ”Jensens Bøfhus” på placeringen, der er godkendt til 150 spisende gæster. Hertil kommer udeserveringsareal med plads til 100 spisende gæster. Ejendommen mod C.W. Obels Plads fremstår i flot, karakteristisk facade i bindingsværk. Areal Årlig leje

458 kvm kr. 1.391.568

5858 8375 AALBORG - BISPENSGADE 30 ST

TIL LEJE VELBELIGGENDE BUTIKSLEJEMÅL MED GOD HJØRNEFACADE Sag 91202853 Super flot butikslokale med store udstillingsvinduer på 2 sider af lejemålet, som sikrer en god eksponering mod Bispensgade. Butikken har niveaufri adgang fra Bispensgade via dobbeltdør til stort, regulært salgsareal med aircondition. Bagtil forefindes lagerlokale samt personalefaciliteter i form af toilet og kantine. Lejemålet, der er beliggende i en præsentabel gågadeejendom. Lejemålet er beliggende i den vestlige del af Bispensgade, der munder ud i Vesterbo, en af byens mest befærdede hovedfærdselsårer. Areal

F

Trappeleje - 1 års leje:

177 kvm kr. 442.500

5858 8375 AALBORG C - NØRREGADE 1, ST. TV.

TIL LEJE

AALBORG - MØLLEGADE 2 ST.

TIL LEJE

D

D

GÅGADE LEJEMÅL PÅ BREDGADE TORV MED STOR SYNLIGHED

INDBYDENDE BUTIK LIGE VED ALGADE OG INDGANGEN TIL SALLING

Sag 91203476 Lejemålet har et samlet areal på i alt 149 kvm fordelt på ca. 97 kvm i stueplan samt ca. 52 kvm godt lagerlokale i kælderen. Fra butikslokalet i stueplan er der adgang til personalefaciliteter samt kontor/lager. Butikken har indgangsdør i niveau med gågaden samt flotte udstillingsvinduer mod Bredegade Torv og Nørregade. Der er installeret aircon og varmetæppe i lejemålet.

Sag 91203507 Lejemålet er placeret i en ejendom på hjørnet af Algade og Møllegade og indrettet med højloftet (ca. 2,7m) butikslokale på 53 kvm med 2 store udstillingsvinduer med synlighed fra Algade. Butikken er senest renoveret i 2016 fremstår moderne med kreative løsninger. Flot trægulv i butikken og gulvtæppe ved prøverum. Lofter med integreret belysning samt varmtæppe over indgangsdøren.

Areal

Areal

149 kvm

Årlig leje

5858 8375

kr. 316.050

119 kvm

Årlig leje

kr. 243.750

5858 8375

33


TAL PÅ DETAIL

DETAILMARKEDET ER I HASTIG UDVIKLING Trods øget nethandel er detailhandlen flere steder i landet i en god udvikling. Samtidig med at vi ser, at mange webshops ser den anden vej og åbner fysiske butikker, ser vi ligeledes, at de fysiske butikker tager webshoppens bedste løsninger til sig. Der hersker derfor ingen tvivl om, at samspillet mellem den fysiske butik og webshops er højest aktuelt. Det er ikke længe siden, at Tøjeksperten har præsenteret, at de vil implementere touchscreens i mere end 80 butikker, hvorfra at man kan se hele kædens sortiment og derved også sælge de produkter, som ikke er på lager i den enkelte butik. I Rødovre Centrum har man ligeledes lavet et særskilt ”click & collect” -område, hvor kunder kan afhente varer, bestilt på nettet og prøve det i et omklædningsrum, således at kunden har mulighed for eventuelt at returnere varerne med det samme. Der bliver talt om, at de fysiske butikker kan få svært ved at overleve i fremtiden. For at forhindre dette er det nødvendigt at butiksejerne skal tænke i nye baner, og er klar til at omstille sig til den nye måde, mange kunder vil shoppe på. Det handler mere og mere om oplevelsen, når vi shopper. Den såkaldte omni-channel købsoplevelse, som mikser onlinehandel med fysiske butikker, og som giver mulighed for at forbedre købsoplevelsen i et samspil, hvor den fysiske butik ikke er overflødig. Netop den udvikling tror jeg, er medvirkende til, at antallet af tomme butikslokaler er faldet markant de senere år. Især i områder som Nordjylland og Syd-/Vestsjælland er der sket en del bare de sidste to år. Her er andelen af tomme butikslokaler faldet med henholdsvis 50.000 og 40.000 kvadratmeter. Derfor har man i Næstved nu valgt at sætte flere kvadratmeter i søen, med en udvidelse af Næstved Storcenter på knapt 20.000 kvadratmeter, som forventes at stå færdigindrettet i 2019. I Aalborg mærker man også resultaterne af en stigende efterspørgsel efter bl.a. lokaler til detailhandel og lokaler til restauranter. Her er den gennemsnitlige markedsleje, indenfor de seneste par år, steget med mere end kr. 500 pr. kvadratmeter for AAA placeringer. I byens gågader, hvor der stort set ikke findes tomgang på butikslokaler, bliver der igen betalt nøglepenge for AAA-placeringer, hvilket må vidne om en stor efterspørgsel på sådanne lokaler – også i investeringsøjemed.

Helle Grønhøj Heissel Erhvervsmægler EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg Tlf. 58 58 83 75

34


AFKASTKRAV I PROCENT Tal er baseret på ejendomme med god beliggenhed samt moderne/tidssvarende byggestil og faciliteter.

7,00%

6,75%

Nordsjælland

Kilde: EDC Erhverv Poul Erik Bech, estimater januar 2018

MARKEDSLEJE

Vest- og Sydsjælland

Den opnågelige leje i kr. pr. kvm pr. år inkl. driftsomkostninger i det nuværende marked. Kilde: EDC Erhverv Poul Erik Bech, estimater januar 2018

4.500 6,25%

Aalborg

Trekantområdet

8.000

2.600

Aarhus

6,00%

5,00%

2.900

Østsjælland

Trekantomtådet

5.000

Odense

Nordsjælland

1.800

Vest- og Sydsjælland

20.000

København

3.000

Østsjælland

Odense

LEDIGE DETAILLOKALER I KVM Kilde: Tal for ledige erhvervslokaler stammer fra Ejendomstorvet-ED statistik januar 2018

2016

127.800 91.400

Region Nordjylland

Sydjylland

Region Midtjylland

68.400 Fyn

Region Sjælland

København

91.100

Aarhus Region Hovedstaden

3,75%

Aalborg

123.800

4,50%

2018

174.100

4,75%

2017

35


INVESTERINGSEJENDOMME Hele Danmark

KØBENHAVN Ø - ØSTERBROGADE 147

TIL SALG INVESTERING - 3 BUTIKKER PÅ ØSTERBROGADE - AFKAST 5,45 % P.A. Sag 11404238 Vi har nu fornøjelsen af at udbyde disse 3 erhvervsejerlejligheder med god beliggenhed på Østerbrogade tæt ved Svanemøllen Station. Ejerlejlighederne er perfekt beliggende med god synlighed og mange forbipasserende bilister, cyklister og gående hver dag. Alt i alt en solid investering med et startafkast på 3,33 % p.a. I rentabiliteten tages udgangspunkt i den store lejereserve, det vurderes der er i ejendommen, hvilket giver et startafkast på 5,45 % p.a. Afkast

E

Kontant

5,45% kr. 9.400.000

5858 8360 KØBENHAVN V - BAGERSTRÆDE 5 ST, TH. + TV.

TIL SALG

E

2 DETAILEJERLEJLIGHEDER VED SØERNE - 5,48 % I STARTAFKAST Sag 11404242 2 erhvervsejerlejligheder bestående af 4 attraktive lejemål med central beliggenhed på Vesterbro. Butikkerne er løbende vedligeholdt og fremstår i flot stand. Der er køkkenfaciliteter og toilet i alle lejemålene, samt gode kælderarealer. Lejerne er Frisør

Ulrich Lövén, Mini A Ture og Akustikken. Et lejemål er ledigt. Rentabiliteten for porteføljen tager udgangspunkt i aktuelle lejeniveauer samt en lejereserve for lejemålene, hvilket giver et samlet startafkast på ca. 5,49 % p.a.

Afkast

Kontant

5,48%

5858 8360

36

kr. 19.100.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhvervsejendomme

GRINDSTED - NØRREGADE 8

TIL SALG INVESTERINGSEJENDOM PÅ 1.191 KVM BUTIK/KONTOR VED NØRRE TORV Sag 67000723 I stueetagen ligger Handelsbanken og en nyligt åbnet Intersport-forretning, der begge fremtræder i meget præsentabel og indbydende stand, med lyst interiør og en behagelig loftshøjde på 3,2 m. På 1. salen er der udlejet til Job Team A/S, hvis lokaler ligeledes fremtræder i virkelig flot stand – som et lyst og moderne kontorlejemål med åbne kontorarealer, møderum og gode personalefaciliteter. Desuden 2 ledige kontorlejemål på hhv. 113 kvm og 253 kvm med potentiale til 3 gode boliger. Afkast

D

Kontant

9,15% kr. 5.900.000

5858 8370 VESTBJERG - BLOMSTERBAKKEN 2A

TIL SALG

SØNDERBORG - NØRREKOBBEL 1

TIL SALG

A

D

10

AFSKRIVNINGSBERETTIGET INVESTERINGSMULIGHED I VESTBJERG

3.717 KVM DETAIL INVESTERING

Sag 91203091 Køber overtager en veldrevet erhvervsejendom i ét plan med i alt 5 erhvervslejere, heriblandt Fakta, der siden 2014 har været primær lejer på Blomsterbakken 2. Arealtmæssigt råder Fakta A/S over 1.000 kvm. i henhold til gældende erhvervslejekontrakt, med uopsigelighed for lejer frem til november 2023. De øvrige lejere i ejendommen består af Pakke DK, Fitness, Baand-IT samt mindre fod-klinik.

Sag 62000800 Med en særdeles central og synlig beliggenhed i Sønderborg by sælges denne fuldt udlejede investeringsejendom. Området har igennem de senere år har oplevet en stor udbygning. Ejendommen er opdelt i 2 lejemål udlejet til henholdsvis Als Motor A/S og Circle K Danmark A/S . Ejendommen fremstår overalt i meget pæn stand. Til ejendommen hører et større udeareal, der er indrettet som parkeringsområde.

Afkast

Afkast

8%

Kontant

kr. 17.000.000

5858 8375 SØBORG - SØBORG HOVEDGADE 74A, ST.

6,47%

Kontant

kr. 40.000.000

5858 8368 TIL SALG

ODENSE C - SKIBHUSVEJ 66

TIL SALG

C

C

258 KVM DETAILFORRETNING PÅ SØBORG HOVEDGADE

BUTIKSCENTER MED 10 ERHVERVSLEJEMÅL VIS-A-VIS KVICKLY

Sag 18100056 Detailforretning på den mest trafikerede del af Søborg Hovedgade. Det er første salg siden ejendommens opførelse. Ejerlejligheden fremtræder med store udstillingsvinduer mod Søborg Hovedgade, og fortovsbredden giver mulighed for udendørs udstilling. Ved genudlejning af Sportmasters lokaler, vil ejerlejligheden enkelt kunne opdeles i 2 forretninger.

Sag 51201212 Ejerlejligheden består af 10 butikslejemål med et samlet areal på 1.157 kvm. Lokalerne er beliggende i en større ejendom midt på Skibhusvej som nabo til Kvickly. Skibhusvej bliver i dag anset for at være "byen i byen". Butikkerne varierer i størrelsen fra 44-367 kvm og er næsten fuldt udlejet. Pt. er der 1 tomt lejemål. Der er gode parkeringsmuligheder bag ejendommen på større p-plads med gratis korttidsparkering.

Afkast

Afkast

7,1%

Kontant

5858 8360

kr. 4.500.000

7,83%

Kontant

kr. 16.500.000

5858 8366

37


ADVOKATENS HJØRNE:

GENERATIONSSKIFTE AF EJENDOMSSELSKABER – EN DYR FORNØJELSE? Svaret på ovenstående spørgsmål er som udgangspunkt JA, de nugældende regler på område taget i betragtning. Men hvad kan du gøre for at fornøjelsen bliver knapt så dyr og hvilke overvejelser skal du gøre dig? Generationsskifte berører en række forhold, herunder bestemmelsesret, skat og afgifter, finansiering og fremtidsudsigter mv. Vi giver dig her de vigtigste punkter til overvejelse, for at komme bedst muligt igennem processen.

• Skattereglerne kort Den skattemæssige behandling af et generationsskifte af et ejendomsselskab tager sit udgangspunkt i, om der er tale om et selskab, som har et aktivt eller passivt selskabsvirke Hvis selskabets virksomhed overvejende består af passiv kapitalanbringelse, betyder det, at avance på aktierne i ejendomsselskabet beskattes efter aktieavancebeskatningslovens regler, når selskabet overdrages. Den avance, der realiseres ved overdragelsen beskattes som aktieindkomst med 42%. Der er dog et bundfradrag på kr. 52.900, som beskattes med 27%, ligesom der gælder særlige gamle regler om ejertidsnedslag, som i visse situationer kan lempe beskatningen. Beskatningsreglerne gælder såvel ved overdragelse i levende live som ved død og derved udlæg fra dødsboet. Herudover skal der betales gave- eller boafgift af de beløb, der udloddes som arv eller gives som gave til erhververen. Er der derimod tale om et aktivt selskab, kan aktierne udloddes eller overdrages til arvinger eller nære medarbejdere efter nærmere regler uden at aktieavancebeskatningen udløses. Dette gennemføres ved, at køberen indtræder i overdragerens

skattemæssige stilling. Teknisk omtales dette som succession. Dette medfører med andre ord, at aktive selskaber kan overdrages til familie eller nære medarbejdere uden samtidig beskatning, idet beskatningen udskydes indtil erhververen eller køberen på et senere tidspunkt sælger aktierne. Foruden de ovennævnte skattemæssige konsekvenser gælder skattelovgivningens almindelige regler, og særligt i denne forbindelse bør reglerne om beskatning af aktieudbytte nævnes. Udbytte, som en personlig aktionær modtager, indgår også i dennes aktieindkomst, som beskattes med 42%, dog 27% af de første kr. 52.900 per år (kr. 105.800 for ægtefæller). Dødsboer betaler tilsvarende skat af udbytte. Hvis aktieavanceskatten skal finansieres og betales med udbyttet fra ejendomsselskabet, vil man stå i en situation, hvor der først skal betales udbytteskat af de midler, som udloddes, som derefter kan anvendes til at betale avanceskatten. Dette udløser en dobbeltbeskatning. Her til kommer bo- eller gaveafgift med 15% af de værdier, som modtageren får. Dette kan i praksis udtømme ejendomsselskabet i en sådan grad, at det i praksis ofte ikke kan lade sig gøre at drive selskabet

• Hvad kan du gøre?

38

Som ejer af et ejendomsselskab, er det, for det første vigtigt at planlægge et generationsskifte, eller alternativt et reelt salg af porteføljen, i god tid. Dette skal planlægges i tæt samarbejde med de nærmeste juridiske og finansielle rådgivere.

generationsskiftet. Endvidere bør en successiv overdragelse overvejes, således at generationsskiftet gennemføres i faser, hvilket ofte passer sammen med opfyldelse af flere af generationsskiftets formål.

Der er i denne proces er en række forhold, der bør overvejes. I praksis kan der opnås fordele ved gennemførelse af et generationsskifte på et fremrykket tidspunkt, på et så tidligt tidspunkt som muligt under ejendommenes løbende værdimæssige stigning, hvorefter den fremtidige værdistigning kommer efter

Selskabsretlige omstruktureringer kan også anvendes, således at ejendomsselskabets aktiver fordeles i forskellige selskaber, hvilket kan give fordele i relation til at fordele aktiver og passiver i de forskellige selskaber og gennemføre generationsskiftet på forskellige tidspunkter.


• Hvordan vurderes det skattemæssige grundlag? Bedømmelsen af, om selskabet eller koncernen er overvejende passiv, sker samlet for alle aktiver og alle indtægter, herunder hvis selskabet har flere aktiviteter. Såfremt selskabet eller koncernen samlet set har mere end 50% af sine aktiver og 50% af sine indtægter (målt efter særlige regler over tre år) fra en ikke-passiv kapitalanbringelse, anses selskabet ikke som passivt. Det betyder, at et selskab eller en koncern, som påbegynder eller erhverver ny aktivitet, kan gå fra at være passivt til at være aktivt. Denne model forudsætter i sagens natur, at sådanne aktiviteter i enhver henseende er reelle og af vedvarende karakter, og dette rummer de erhvervsrisici, som følger af aktiverne. Dernæst kræver det naturligvis, at aktiviteterne har stået på i mere end tre år ved generationsskiftets indtræden.

ejerandel er 25% eller mere af et datterselskab) ved en samlet vurdering af, om koncernens aktiver er overvejende passiv kapitalanbringelse. Det er derfor muligt ved planlægning i god tid at ændre på udgangspunktet ved at sikre, at der i koncernen befinder sig et eller flere selskaber med en aktiv drift, således at mere end 50% af indtægterne stammer fra aktiv drift. Hvis mere end halvdelen af selskabets aktiviteter anses som aktive, kan det opveje balancen af den passive kapitalanbringelse i ejendommene og dermed kan man undgå, at udløse aktieavancebeskatningen på overdragelsestidspunktet. Balancen og selskabets aktivside samt indtægterne skal også analyseres i henhold til disse regler. Reglerne ser alene på aktivsiden og ikke passivsiden.

Spørgsmålet om aktiv eller passiv drift vurderes på koncernniveau (selskaberne bedømmes samlet, når moderselskabets

• Findes der alternative løsninger? Rettidig omhu og timing er som altid meget vigtigt. Alternativet til at ændre selskabets kapitalgrundlag fra passivt til aktivt er for mange at planlægge et salg af ejendomsporteføljen på den bedste måde og på det rigtige tidspunkt. Her vil rådgivning omkring markedsforhold og priser være af væsentlig betydning for den gevinst, der kan realiseres, og derfor bør rådgivningsprocessen starte tidligt for at sælge på det helt rigtige tidspunkt. Alle de anførte overvejelser ovenfor er komplicerende og kræver de rette rådgivere, som dels har de fornødne særlige kompetencer, dels kan bruges til sparring til diskussion og overvejelse af de mange formål. Det vigtige er, at du tager stilling, og det allervigtigste er, at du starter i god tid.

FORSKELLEN PÅ AKTIV OG PASSIV KAPITALANBRINGELSE Et passivt selskab er et selskab, hvis virksomhed i overvejende grad består af passiv kapitalanbringelse (såkaldt pengetank) eller hvis mindst 50% af selskabets indtægter kommer fra passiv kapitalanbringelse. Både andelen af aktiver, der er passive, og hvor stor en del af selskabets indtægter, der kommer fra passiv kapitalanbringelse, opgøres dels på overdragelsestidspunktet, dels som gennemsnittet over de seneste tre regnskabsår. Fast ejendom, kontanter, værdipapirer eller lignende er som udgangspunkt passiv kapitalanbringelse. Udlejning af fast ejendom er forstået som passivt selskabsvirke, medmindre den faste ejendom anvendes til aktiv erhvervsvirksomhed. Efter den seneste lovændring i 2016 betragtes ejendomsprojekter og byggegrunde også som passiv kapitalanbringelse. Landbrugs- og skovejendomme, som bortforpagtes, anses dog ikke som passiv kapitalanbringelse. Ved et aktivt selskab forstås, at selskabets indtægter ikke overvejende stammer fra passiv kapitalanbringelse, henholdsvis at maksimalt 50% af selskabets aktiver er passive.

Note: Ved ejendomsselskaber forstår vi i denne artikel selskaber, hvis væsentligste aktiver er fast ejendom, og ved generationsskifte forstår vi her, at aktierne i et Ejendomsselskab udloddes eller overdrages til arvinger eller medarbejdere. Jacob Monberg

Lars Hammer Wentoft

Advokater og partnere i Mazanti-Andersen Korsø Jensen

39


HJÆLP TIL AFSTÅELSE:

ER DER PENGE I DIT BUTIKSLOKALE?

Har du attraktive lejevilkår i din lejekontrakt? Har du den helt rigtige placering eller måske bare et ønske om at sælge eller fraflytte din butik? Så kan vi hjælpe dig med de mange udfordringer og kryptiske regler, der gør sig gældende ved afståelsen.

VIDSTE DU, AT... Når du afstår din butik:

Når du overtager et butikslokale:

Skal du kunne dokumentere, at

Overtager du, som ny lejer, alle forpligtigel-

den nye lejer har en tilstrækkelig

ser, herunder pligten til istandsætte ved

god økonomi. Ellers kan udlejer

fraflytning, risiko for huslejestigninger m.m.

nægte at godkende den nye lejer. Skal du, som ny lejer, kun acceptere en

40

Den nye lejer skal være inden for

huslejestigning i forbindelse med afståelse

samme branche. Ellers kan udlejer

eller andre ufordelagtige vilkår, hvis det

nægte den nye lejer.

fremgår af lejekontrakten.


SÅDAN LØSTE VI OPGAVEN NETOP UDLEJET - Birkerød, Hovedgaden 39

KREATIVITET FYLDER TOMME LOKALER I PROVINSEN Erhvervsmæglerne Steffen Falch Larsen og Thor Heltborg fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i København måtte tænke kreativt, da de skulle udleje den tidligere IRMA forretning i Birkerød. Birkerød i Nordsjælland har længe kæmpet med tomme lejemål i byens gågade, Hovedgaden, hvor det i lang tid kun har været de etablerede forretningsfolk og dagligvarebutikker, der kunne overleve. Områdets lokalplan har gjort det tæt på umuligt for flere typer erhverv at flytte ind i gadeplan, mens de store dagligvareforretninger har trukket kundestrømmen, der tidligere har været midt i Hovedgaden, væk fra de lokale forretninger.

kombination med galleri i den sidste tredjedel af lejemålet. Netop mæglerforretningens kombination med galleriet var udslagsgivende for, at kommunen kunne godkende anvendelsen.

Derfor var erhvervsmæglerne Steffen Falch Larsen og Thor Heltborg sikre på, at et fuldt udlejet lejemål havde lange udsiger, da de fik til opgave at udleje den mere end 1.000 kvm store tidligere IRMA forretning midt på Hovedgaden, og derfor måtte de tænke kreativt.

Ejer, Tina Krüger, var tilfredse med udfaldet, og at lejemålet blev udlejet på tre forskellige kontrakter til tre forskellige lejere.

Desuden er der en fuld kælder under ejendommen, som delvis er blevet inddraget i genbrugsbutikken via en stor intern trappe og delvis udlejet som lager til en cykelhandler i naboejendommen.

”Alle de ledige arealer i ejendommen blev aktiveret, og selv om jeg har postet en pæn sum penge i ejendommen, bliver jeg helt sikkert glad for udlejningerne på længere sigt,” siger Tina Krüger.

”Der gik ikke lang tid, før den første lejer viste interesse i lejemålet. Desværre var lejemålet lidt for stort i forhold til kundens behov, så vi måtte tænke i andre kreative løsninger. Vi endte med at opdele lejemålet,” fortæller Steffen Falch Larsen.

En målrettet indsats overfor forretninger med behov for stor synlighed i den store hjørneejendom og en vedvarende indsats gav pote.

Kræftens Bekæmpelse fik efterfølgende øjnene op for lejemålet og etablerer en genbrugsbutik i cirka to tredjedele af stueetagen, mens en lokal ejendomsmægler etablerer mæglerkontor i

En opdeling af den store butik sammen med en opgradering af facade og ny indretning var således medvirkende til at skabe interesse for nye forretninger.

41


SÅDAN LØSTE VI OPGAVEN NETOP UDLEJET - Aarhus C, Thorvaldsensgade 26

UTRADITIONEL UDLEJNINGSPROCES FØRTE TIL EN BEDRE CASE FOR BÅDE LEJER OG UDLEJER Da Danske Stenhuggeriers ene lokale skulle udlejes i Aarhus, skulle der en utraditionel rådgivning til for at finde den rigtige løsning til udlejers behov. Det var ikke ligetil at finde en lejer til det 175 kvm store lokale i den nybyggede ejendom på Thorvaldsensgade. Dels fordi udlejer havde en helt bestemt holdning til hvilken lejer, man ønskede, og dels fordi lokalets faciliteter ikke levede op til den type lejer. Retailmanager Frank Heskjær fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus valgte derfor at tage initiativ til en anden løsning.

”Når man ikke kan tilbyde lejer, hvad de vil have, må man nogle gange udfordre udlejer til at tænke i andre baner, og det var hvad vi gjorde i dette tilfælde. Derfor spurgte vi udlejer, hvad der skulle til, og hvilket prisniveau, vi skulle op i, for at de var interesserede i at rykke ind i nabolokalerne, for i stedet at fremleje deres egne lokaler,” forklarer Frank Heskjær og fortsætter:

”Det blev hurtigt klart for os, at det kunne blive kompliceret at leje lokalet ud til den slags lejer, som udlejer ville have ind. Udlejer havde både det lokale og nabolokalet, som de selv holdte til i, hvilket havde langt større potentiale. Derfor foreslog vi i stedet udlejer at rykke ind i de tilstødende lokaler, men det forslag blev hurtigt afvist,” fortæller Frank Heskjær.

”I stedet for at foreslå en huslejenedsættelse eller en opgradering af markedsføringspakken, tænkte vi mere utraditionelt for at finde en lejer, som levede op til udlejers krav.”

Danske Stenhuggerier var i sin tid med til at udvikle ejendommen på Thorvaldsensgade og var derfor kun interesseret i at blive i de lokaler, som de havde udset sig fra starten af. Det var derfor svært at overbevise dem om, at de ved at udleje deres lokale i stedet for kunne opnå den lejer, de ønskede: En stærk kæde med stor popularitet.

42

Efter dialog frem og tilbage, valgte udlejer at frigive deres lokale, da det gik op for dem, hvilke muligheder der var i at sætte deres egne lokaler på markedet, for selv at rykke ind i de lokaler som oprindeligt stod til leje. Frank Heskjær forslog udlejer at regne baglæns for at finde det rigtige lejeniveau, fordi det mente han godt, at markedet kunne klare. Og rigtigt nok, gik der ikke længe, før at der var forhandlinger i gang med Langenæs Bagerierne, som pr. 1. marts flyttede ind i lokalerne på Thorvaldsensgade.


UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

SOLGT

UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

SOLGT

UDLEJET

UDLEJET

Dragør - Maglebytorv 2

Hillerød - Slotsgade 51, st.

Odense C - Skibhusvej 66

Esbjerg - Østre Gjesingvej 19

Højbjerg - Kridthøjvej 5

UDLEJET

Aarhus - Sønder Allé 36A, st.

UDLEJET

Aalborg - Nørregade 8

Brøndby Strand - Centrum 27

Jyllinge - Jyllingecentret 27

Esbjerg - Glarmestervej 4

Varde - Kræmmergade 7

Aarhus - Frederiksgade 29

UDLEJET

Aarhus - Otte Ruds Gade 98, st.

UDLEJET

Aalborg - Søndergade 3

UDLEJET

UDLEJET

Birkerød - Hovedgaden 39

Fredensborg - Jernbanegade 5

SOLGT

SOLGT

Herfølge - Danmarksvej 8

Køge - Gammel Lyngvej 25

UDLEJET

DELUDLEJNING

Esbjerg - Østre Gjesingvej 13

Esbjerg - Strandbygade 60

UDLEJET

SOLGT

Viborg - Gravene 9, st.

Børkop - Ny Boder 8

UDLEJET

UDLEJET

Aarhus - Mindegade 6

Aarhus - Otte Ruds G. 98, st. 6

UDLEJET

UDLEJET

Aalborg - Lille Nygade 8A

Aalborg - Bredegade 18

UDLEJET

UDLEJET

Aalborg - Urbansgade 22A

Aalborg - Østerågade 4C

SKAL VI OGSÅ SÆLGE/UDLEJE DINE LOKALER? Kontakt din lokale erhvervsmægler på:

edc.dk/detail

GO 43


VIL DU FREMADRETTET HAVE MAGASINET I DIN INDBAKKE? TILMELD DIG PÅ GO

edc.dk/erhverv/tilmeld

Jylland

Sjælland/Fyn København Herlev Hillerød Roskilde Køge Næstved Slagelse Odense

5858 8360 5858 8361 5858 8362 5858 8363 5858 8364 5858 8365 5858 8374 5858 8366

Kolding Aabenraa Sønderborg Esbjerg Vejle Aarhus Viborg Aalborg

Vi kender markedet

5858 8367 5858 8368 5858 8369 5858 8370 5858 8371 5858 8373 5858 8372 5858 8375

Profile for EDC Poul Erik Bech

Detail Fokus maj 2018  

Detail Fokus maj 2018