__MAIN_TEXT__

Page 1

DETAILFokus DETAIL Fokus Oktober 2017

MAGASIN OM DETAILEJENDOMME OG BUTIKSLOKALER

TEMA:

WEBSHOPS Ã…BNER FYSISKE BUTIKKER

KIDS COOLSHOP

KOMBINERER OFFLINE OG ONLINE

386 BUTIKKER TIL SALG/LEJE FIND DIT FYSISKE BUTIKSLOKALE HER


INDHOLD TEMA: FYSISKE BUTIKKER OG E-HANDEL – TO SIDER AF SAMME SAG s. 4 TEMA: OPLEVELSER SKAL BANE VEJEN

s. 6

MÅNEDENS UNIKKE LEJEMÅL

s. 7

TEMA: KIDS COOLSHOP KOMBINERER FYSISK BUTIK OG WEB

s. 8

1284 SØGER ET FYSISK BUTIKSLOKALE Find din køber/lejer her

s. 10

TEMA: WEBHANDEL KOMBINERET MED SKØNHEDSSALONER GIVER ØGET SALG

s. 15

386 BUTIKKER TIL SALG/LEJE Find din fysiske butik her

s. 16

MØD DIN MÆGLER

s. 24

TEMA: NETHANDEL KAN KOSTE UDLEJERE DYRT

s. 34

TAL PÅ DETAIL

s. 36

2025: 200 DANSKE BYER VIL GENFØDES SOM HANDELSBYER

s. 38

SÅDAN LØSER VI OPGAVEN

s. 40

NY TEKNOLOGI OPTIMERER BUTIKSDRIFTEN

s. 42

MIT EDC – FØLG DIT SALG/UDLEJNING ONLINE

s. 43

KONTAKT EDC ERHVERV

s. 44

1.284 leder efter en fysisk butik - find din køber / lejer

s8 2

s10


WEBSHOPS ÅBNER FYSISKE BUTIKKER Kære læser, Internethandlen har ændret detailbranchen. Men hvad er status? Hvor stor en andel udgør nethandlen af den samlede detailhandelsomsætning? Hvilke brancher flytter over på nettet – og hvilke tendenser er der den anden vej? I EDC Erhverv Poul Erik Bech oplever vi, at flere online butikker nu begynder at åbne fysiske butikker. Tendensen går altså også den anden vej. I dette nummer af Detail Fokus kan du bl.a. møde Coolshop, en af Danmarks største webshops, der har åbnet fem fysiske butikker – og har appetit på mere. Du kan også møde Nicehair, som ligeledes har positive erfaringer med at åbne en ”rigtig” butik som supplement til deres online butik. Den fysiske butik har sin berettigelse - men hvad kan den fysiske butik tilbyde, som nettet ikke kan? En af de største forbrugertrends lige nu er, at forbrugerne har fået en umættelig appetit på oplevelser. Shopping handler ikke bare om transaktioner af varer. Her har de fysiske butikker den force, at de kan maksimere oplevelsen ved at inspirere forbrugeren og forføre sanserne. Vi håber, at vi kan inspirere dig til at udnytte den fysiske butiks potentialer – for den fysiske butik har fortsat en stor plads i forbrugernes verden. Nøgleordet er, at bruge kompetencerne rigtigt. Internettet kan noget, mens den fysiske butik kan noget andet. Hvis du har brug for sparring om dine muligheder, for at udnytte dit butikslokale bedst muligt, er du velkommen til at kontakte en af vores detailspecialister. På vegne af det landsdækkende detail-team, Helle Grønhøj Heissel EDC Erhverv Poul Erik Bech, Aalborg

TAL PÅ DETAIL

s36 3


TEMA

Webshops åbner fysiske butikker

Rødovre Centrum er et af de steder, der tænker den fysiske butik sammen med nethandlen. I september indviede centret et særskilt ”click & collect”-område, hvor kunder kan afhente varer, bestilt på nettet. ”I lokalerne er der også omklædningsrum, så man straks kan prøve det tøj, man har bestilt - og eventuelt returnere det med det samme, hvis det ikke passer,” fortæller adm. direktør Jesper Andreasen fra Rødovre Centrum.

FYSISKE BUTIKKER OG E-HANDEL

- TO SIDER AF SAMME SAG Den fysiske butik og webshoppen vil i fremtiden ikke længere være konkurrenter, men derimod smelte sammen i det, man kalder ”omnichannel” og ”click & collect”. I storbyernes centre vil forretningslivet fortsat have gode muligheder for vækst, mens der i de mindre byer og på de sekundære beliggenheder, skal kæmpes og tænkes nyt. Men adfærdsændringer i danskernes vaner åbner op for nye muligheder og nye brancher. De tider, hvor der ikke var den store konkurrence i detailhandlen og hvor forbrugerne ikke stillede store krav, er for alvor slut. I dag har forbrugerne taget magten. De er bekvemmelige og kræver kvalitet for pengene – og de søger den, med klik på deres smartphones, i den globale bazar. Det har sat de fysiske butikker under pres. I Danmark er forbrugerne vilde med de muligheder, de har fået ved at handle på nettet. En helt ny analyse fra interesseorganisationen Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) konstaterer, at de danske forbrugere, i de første seks måneder af 2017, handlede for 57 milliarder kr. på nettet. Dermed er dansk e-handel på vej mod endnu en omsætningsrekord. De 57 milliarder kr. er fordelt på 84,7 millioner handler, hvilket

4

svarer til en vækst på 13% i forhold til forbruget i 1. halvår af 2016. De ting, som danskerne køber mest af på nettet er tøj, sko og rejser. De seneste tal viser, at e-handlen i 2016 udgjorde 27% af den samlede handel – et tal, der må forventes at stige i 2017. Men som noget nyt æder e-handel ikke længere kun butikker til morgenmad. De åbner også op for nye muligheder i udviklingen af de fysiske butikker. SAMMENSMELTNING ”Vi ser, at e-handlen og handlen i fysiske butikker begynder at smelte sammen,” siger Henrik Trangeled Kristensen, ekspert i detailmarkedet og partner i revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden PwC.


NYE HANDELSMØNSTRE HAR KONSEKVENSER I EJENDOMSMARKEDET De nye handelsmønstre får konsekvenser for lejedannelse og ejendomsværdier i detailhandelen. Det har man undersøgt hos konsulentfirmaet Institut for Centerplanlægning (ICP). ”Vi har foretaget vores analyse ud fra den forudsætning, at der både inden for dagligvarer og udvalgsvarer arbejdes struktureret og målrettet for at gøre butikker, bymidter og shoppincentre så attraktive, at de kan tilføje dét ekstra til den fysiske indkøbsoplevelse, som vil give e-handlen den størst mulige konkurrence. Dette vil betyde, at der fortsat er basis for udvikling af detailhandelsarealer,” fortæller adm. direktør Per Nyborg, ICP. Forudsætningen for en sådan udvikling er også, at der som nævnt arbejdes hårdt på at få distributionskanalerne til at smelte sammen, og at der vil blive arbejdet målrettet med ”click & collect” og omnichannel-strategier. ”Click & collect” er begrebet for, at man bestiller varen online og afhenter i butikken. Verdens største e-handelsvirksomhed, Amazon, er allerede begyndt at åbne fysiske butikker og har desuden for nyligt købt den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods. Herhjemme har vi også set eksempler på denne type udvikling. Magasin og Bilka har lanceret ”click & collect” i deres butikker. Boozt, der sælger tøj, sko og accessories på nettet, har etableret egen fysisk butik i Copenhagen Designer Outlet, Coolshop, der sælger stort set alt på nettet, er gået i samarbejde med en legetøjskæde og har etableret fem fysiske legetøjsbutikker med ”click & collect”, og webshoppen Nicehair understøtter sit brand med skønhedssaloner i flere danske byer og tilbyder samtidig også ”click & collect”. Han påpeger, at vi er på vej ind i det, man omtaler som ”omnichannel” – det vil sige en fuldt integreret fysisk og digital detailhandel, hvilket også er det, som kunderne efterspørger. Den fysiske butik og netbutikken går på den måde fra at se hinanden som konkurrenter til at komplementere hinanden.

”Udbredelsen af ”click & collect” vil alt andet end lige betyde, at en større andel af handlen vil blive forankret i den fysiske detailhandel, end hvis der alene blev satset på en ren online strategi. Det vil betyde, at der stadig er behov for detailhandelsarealer, og det vil dermed lægge en dæmper på e-handlens konsekvenser for bylivet, ejendomsværdierne, etc.”, siger Per Nyborg.

De seneste tal fra Dansk Erhverv viser, at i 11% af danskernes online indkøb, har forbrugeren været i en fysisk butik for at undersøge varen først. Men ved 25% af de fysiske køb, har forbrugeren søgt information om den specifikke vare via en eller flere netbutikker først. Tallene viser også, at det er et vigtigt parameter for forbrugerne, at have mulighed for at bytte onlinekøbene i en fysisk butik, når de vælger, hvilken netbutik, de vil handle i. Dette understreger i høj grad den synergi, der eksisterer mellem nettet og den fysiske butik. Henrik Trangeled Kristensen påpeger, at fremtiden for detailhandlen derfor ligger i at integrere salgskanalerne og skabe en helhedsoplevelse for kunderne, uanset om de befinder sig online eller i den fysiske butik. For det er det, kunderne efterspørger. ”Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er én ting, som danskerne ikke køber på nettet. Det er meget dyre mærkevarer. Her vil de ind i en eksklusiv butik og havde den eksklusive betjening og oplevelse, samtidig med at de sikrer sig mod at købe kopivarer,” siger han.

Per Nyborg Adm. direktør, ICP

5


TEMA

Webshops åbner fysiske butikker

CASE

Jesper K. Madsen Ejendomsmægler, MDE EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde Tlf.: 5858 8363

OPLEVELSER SKAL BANE VEJEN Detailmægler Jesper K. Madsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech kan godt nikke genkendende tendensen om at den fysiske butik og webshop i højere grad vil smelte sammen. Han lægger desuden vægt på vigtigheden af, at butiksejerne forstår, at kunderne i dag vil have oplevelser, når de handler – uanset beliggenheden. ”En af de væsentligste gigatrends i disse år er, at forbrugerne har fået en umættelig appetit på oplevelser. Vi vil have oplevelser – ikke bare ”ting” – når vi shopper, og det gælder uanset om vi handler online eller offline,” siger Jesper K. Madsen. Han mener derfor, at den fysiske butik skal opfattes som et oplevelsesrum, der inspirerer og beriger forbrugeren, og at denne udvikling bliver helt altafgørende for, at den fysiske butik fortsat har en central plads i forbrugernes købsproces. ”Når forbrugeren får en unik oplevelse, som pludseligt bliver mindst ligeså værdifuld som det faktiske produkt, er der grund til at besøge den”, siger han. Det betyder, at der skal noget ekstra til, for at trække kunderne ind i for eksempel tøjbutikkerne. Men det kan lade sig gøre – også i Roskilde, hvor han selv har sin daglige gang. ”Vi ser mange typer butikker, der indretter en lille kaffebar, hvor folk kan hænge ud. Det sker i både tøjbutikker, møbelforretninger og cykelbutikker. Det kan give en god oplevelse på

6

en shoppetur. Det kan også være at indretningen af butikken, der inspirerer. Men den vigtigste del af oplevelsen er i sidste ende en god og kompetent service og rådgivning,” siger Jesper K. Madsen og forsætter: ”Det er vigtigt at huske, at man skal have sjælen med, når man vil give kunderne oplevelser. Det er ikke nok at lægge et par coffeetable books frem. Man skal kunne fortælle historien overbevisende og stå inde for den oplevelse, man har valgt at give kunden,” siger Jesper K. Madsen. BRUG FOR FLEKSIBILITET Når der skal skabes plads til oplevelser kræver det for det første en fleksibel udlejer, hvis lejemålet skal ændres, men det kræver, ifølge Jesper K. Madsen, også en ny erkendelse fra udlejerne i forhold til nye lejertyper. ”Når vi taler med udlejere med tomme lokaler, anbefaler vi som regel, at de giver deres lokaler en make-over og går tilbage til lokalplanerne og ser, hvilke muligheder de har for at tænke nyt. Butikken i dag skal bare kunne noget andet, og det stiller også krav til lokalerne,” siger han. ”I sidste ende handler det om et godt samarbejde mellem udlejer og lejer, som begge forstår, at den fysiske butik skal kunne omfavne den gode købsoplevelse for at leve på den lange bane”, slutter Jesper K. Madsen.


MÅNEDENS UNIKKE LEJEMÅL:

NYHED

Bliv en del af Kennedy Arkaden

FLEKSIBLE LEJEMÅL MED CENTRAL BELIGGENHED Midt i Aalborgs pulserende midtby ligger Kennedy Arkaden. Centeret består af mere end 35.000 velindrettede kvm som blandt andet rummer Aalborgs største biograf, adskillige specialbutikker, dagligvarebutikken MENY, apotek, spisestederne Café VISA og Sunset Boulevard, fitnesskæden Fitness World, kontorer, fysioterapeut samt flere speciallægeklinikker. Herudover forefindes et stort parkeringshus med 350 parkeringspladser. Arkaden ligger i forbindelse med den topmoderne busterminal som, med 900 daglige busafgange, benyttes af 8 mio. mennesker årligt. NYUDVIKLET BYDEL MED MASSER AF LIV Nærområdet gennemgår lige nu en spændende udvikling, hvor særligt nabolaget ”Godsbanen”, med dets mange nyopførte beboelseslejligheder, ungdomsboliger, hotel og restaurationer bidrager positivt til områdets udvikling. Foruden Aalborg Banegård, er Kennedy Arkaden nabo til en række uddannelsesinstitutioner heriblandt SOSU Nord, VUC Sjælland samt Aalborg Studenterkursus. Tæt ved arkaden ligger den nyudviklede bydel som foruden uddannelsesinstitutionerne, indeholder boliger, hotel, butikker, restauranter mv.

FLEKSIBLE LEJEMÅL TIL ETHVERT BEHOV Citycenteret har pt. flere butikslejemål i stueplan på mellem 70-1.100 kvm. Størstedelen af lejemålene har flotte glasfacader med glasrulledøre og flere af dem har desuden mulighed for at kunne udvides til større arealer. Der er ligeledes mulighed for medleje af lagerlokaler i ejendommens underetage.

Se mere på

edc.dk/erhverv/kennedyarkaden Antal lejemål: Antal kvm: Leje pr. kvm:

16 stk. 70-1.100 kvm 1.200-2.000 kr.

SKAL I VÆRE EN DEL AF KENNEDY ARKADEN? Kontakt Helle Grønhøj Heissel på tlf.: 5858 8375 7


TEMA

Webshops ĂĽbner fysiske butikker

Hvis det her projekt lykkes, er det fremtidens detailkoncept

8

Jacob Risgaard Medstifter og medejer af Coolshop


KIDS COOLSHOP KOMBINERER DET BEDSTE FRA DEN FYSISKE BUTIK OG WEBBUTIKKEN En af Danmarks største webshops, Coolshop, er gået i samarbejde med fem store legetøjsbutikker, i Jylland og på Fyn, under navnet KIDS Coolshop. Det har sat gang i omsætningen. Men små butikker kan også være med, hvis de forstår at udnytte styrkerne fra henholdsvis den fysiske butik og webshoppen, lyder opråbet fra Jacob Risgaard, medejer af Coolshop. I januar i år fik Danmark en ny legetøjsbutikskæde. Det var resultatet, da Danmarks største webshop gik sammen med de fem største butikker i Legekæden og åbnede dem under navnet KIDS Coolshop. ”Hvis det her projekt lykkes, er det fremtidens detailkoncept”, lyder det fra medstifter og medejer af Coolshop, Jacob Risgaard. Coolshop, der har base i Nordjylland, går dermed samme vej som deres største konkurrent, verdens førende e-handelsplatform, Amazon, og lader webshoppen og den fysisk shopping smelte sammen. I første omgang er det Jylland og Fyn, nærmere bestemt Aalborg, Frederikshavn, Horsens, Silkeborg og Svenborg, der får glæde af den nye kæde, men på sigt er det grundlæggernes ambition at skabe en landsdækkende kæde. Og det må godt gå stærkt. ”Jeg kan ikke afvise, at antallet af butikker vil være fordoblet inden nytår,” siger Jacob Risgaard. UDNYTTE KOMPETENCER Det nye koncept er, ifølge Jacob Risgaard, nemlig kommet godt fra start. For Jacob Risgaard er det vigtigt at understrege, at der er tale om et samarbejde mellem KIDS Coolshop-butikkerne og den originale webshop, Coolshop. Flere har haft den fejlagtige opfattelse, at Coolshop købte legetøjsbutikkerne. Nøgleordet til succesen er, siger han, at udnytte kanalernes specifikke kompetencer. ”Netbutikker er gode teknikere. Butikker er dygtige til at sælge og levere god service, men er ikke så dygtige til at følge med den tekniske udvikling. Der er samarbejdet vigtigt – og vi skal hele tiden udvikle det. Lad os eksperimentere og finde de gode modeller,” lyder opfordringen fra Jacob Risgaard. Lanceringen af KIDS Coolshop har betydet, at de fem butikker er blevet rebrandet og nyindrettede. Blandt andet har alle fem

forretninger fået indrettet et studie, hvor en fast figur laver optagelser af cool legetøj. ”Vi bruger ikke penge på tv-spots. Vi ved godt, at børn i dag ser Youtube og gerne vil lege med det fede legetøj, de ser der. Og vi er verdensmestre i at finde de fede ting. Med de fem store legetøjsbutikker kan vi købe endnu større ind, også hos brands som LEGO, der helst ikke vil på nettet, men støtter de fysiske butikker. Det handler om volumen og nu kan vi konkurrere på endnu bedre indkøbspriser. Det er der muligheden for avance ligger. Det handler om volumen,” fortæller Jacob Risgaard. Han understreger samtidigt, at en vigtig del af konceptet er, at kunden kan reservere varen på nettet, så der er sikkerhed for at den ligger klar, når kunden kommer for at handle. SMÅ BUTIKKER KAN OGSÅ VÆRE MED Jacob Risgaard mener, at også de små butikker kan og skal være med. ”De små, dygtige specialforretninger skal nok overleve. Men hvis jeg ved, at der er en lækker te-forretning i den anden ende af landet, hvorfor skal jeg så ikke kunne handle hos dem på nettet? Derfor har Coolshop etableret det, vi kalder for ”Marketplace”, hvor små butikker kan købe sig en plads på Coolshops platform,” siger han. Han advarer mod, at små butikker begynder at lave det store online-setup. ”Specialbutikkerne skal gøre det, som de er gode til. Hos os kan de oprette sig, og så betaler de en procentdel, når de har solgt noget. Og kun, hvis de har solgt noget”, siger han. Han er overbevist om, at vejen frem er, at forretningslivet herhjemme i Danmark går sammen. ”Så kan vi måske holde Amazon for døren,” lyder det fra den idérige og initiativrige forretningsmand.

9


Stort online Køber-/Lejerkartotek

1.284 leder efter en fysisk butik I EDC Erhverv ser vi en stigende efterspørgsel efter butikslokaler og –ejendomme. Hele 1.284 personer, butikker og kæder er pt. på udkig efter en fysisk butik. Har du ledige kvadratmetre? Skal du afstå eller sælge din butik? Så kan det være en god ide at starte her. Vi har nemlig samlet alle vores kunders ønsker til deres kommende butik – i én samlet base. Og vi har gjort dem frit tilgængelige online.

K

KØBENHAVN & OMEGN 1000-2950

200-250 kvm butik i København K Kunden søger en butik, der kan bruges til klinik. Alt i København har interesse. Ønske nr.: 1088760 Kontakt: Hans C. Nielsen 5858 8360

Fra 200 kvm i København Fotovirksomhed søger butikslokaler med 3 m til loftet på min. 200 kvm. Årlig leje maks. kr. 360.000. Ønske nr.: 1095585 Kontakt: Thomas Riis 5858 8360 Detailejendom søges i København og omegn Kunde søger detailejendom på min. 150 kvm i København. Pris fra kr. 5-100 mio. Ønske nr.: 556093 Kontakt: Thomas Riis 5858 8360

Test, hvor mange der leder efter netop dit butikslokale:

EDC.DK/ERHVERV/MATCH

SE ET UDPLUK AF AKTUELLE ØNSKER, PÅ DE KOMMENDE SIDER

350-400 kvm i København Ø Kunde søger lejemål til filial i København Ø. Skal være placeret mellem Øster Fælled Torv og Strandboulevarden og have et areal på 350-400 kvm. Ønske nr.: 1092479 Kontakt: Hans C. Nielsen 5858 8360 700 kvm i Hvidovre/Brøndby/Glostrup Genbrugsbutik søger ca. 700 kvm i Hvidovre, Brøndby, Søborg eller Glostrup. Gerne ud mod befærdet vej. Årlig leje ca. kr. 600.000. Ønske nr.: 933768 Kontakt: Thomas Møller Rudlang 5858 8361 Min. 400 kvm i Hovedstadsområdet Nystartet discountsupermarked søger 400-1.000 kvm lokaler. Gerne i områder med meget trafik. Den årlige leje maks. kr. 1 mio. Ønske nr.: 732072 Kontakt: Thomas Møller Rudlang 5858 8361

10


N

NORDSJÆLLAND 2960-3670

R

REGION SJÆLLAND 4000-4999

80-90 kvm søges til klinik i Hørsholm Tandlæge søger butiks/kontorlokaler til klinik på ca. 85 kvm beliggende i Hørsholm. Lokaler i god stand er at foretrække. Årlig leje maks. kr. 230.000. Ønske nr.: 1029780 Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362

250-600 kvm i Ringsted/Holbæk Landsdækkende håndværkerbutik søger 250-600 kvm lokaler i Ringsted eller ved Holbækegnen. Årlig leje maks. kr. 500.000. Ønske nr.: 547484

400 kvm søges til butik i Helsingør Kunde søger butikslokaler på min. 400 kvm beliggende i Helsingør. Årlig leje maks. kr. 750.000. Ønske nr.: 930121

100-400 kvm i Roskilde Eksisterende tøjbutik søger lokale til salg af selskabskjoler/damemode. Gerne i Roskilde C, med god facade, højt til loft og gode p-forhold. Årlig leje maks. kr. 500.000. Ønske nr.: 604809 Kontakt: Arno S. Werner 5858 8363

Kontakt: Jacob Lunding 5858 8362 75 kvm søges til butik i Helsingør Kunde søger butikslokaler på min. 75 kvm i Helsingør. Årlig leje maks. kr. 144.000. Ønske nr.: 1090603 Kontakt: Morten Bådstorp 5858 8362 400 kvm restaurant i Helsingør/Hillerød Restaurant søger lokaler til hotel-/restaurationsbrug. Gerne min. 400 kvm i Helsingør/Hillerød. Årlig leje maks. kr. 600.000. Ønske nr.: 1076498 Kontakt: Morten Bådstorp 5858 8362

Kontakt: Arno S. Werner 5858 8363

700-1.100 kvm i Køge og omegn Detailvirksomhed søger butikslokaler på 7001.100 kvm beliggende i Køge og omegn eller Nordsjælland. Årlig leje maks. kr. 500.000. Ønske nr.: 930912 Kontakt: Jesper K. Madsen 5858 8363 400-600 kvm i Næstved Kunde søger showroom i Næstved til leje. Lejemålet skal være mellem 400-600 kvm og bestå af ca. 100 kvm showroom, 150 kvm kontor og ca. 250 kvm lager. Ønske nr.: 1048936 Kontakt: Jesper Karmark 5858 8365

800-1.000 kvm søges til loppesupermarked Loppesupermarked søger lokaler i Hillerød, Holte eller Hørsholm. Ca. 800-1.000 kvm. Både central belligenhed og udkanten af byerne har interesse. Ønske nr.: 1053812 Kontakt: Stephen Wielje Berthelsen 5858 8362

50-100 kvm i Slagelse Kunde søger butikslokaler, kontorlokaler på min. 50 kvm beliggende i Slagelse. Årlig leje maks. kr. 85.000. Ønske nr.: 1087622

1.500 kvm butikslokale i Hillerød Detailhandelsvirksomhed ønsker butikslokaler i Hillerød på min. 1.500 kvm med gode parkeringsmuligheder. Ønske nr.: 674347

200 kvm butikslokale i Gørlev Kunde søger lejemål til salg af maling mv. Årlig leje maks. kr. 105.000. Ønske nr.: 1069609

Kontakt: Stephen Wielje Berthelsen 5858 8362

Kontakt: Thomas Hansen 5858 8374

Kontakt: Thomas Hansen 5858 8374

Se flere 11 11


F

FYN

5000-5999

S

SYDJYLLAND 6000-7361

Forretningslokaler på op til 6.000 kvm Til kunde søges stort forretningslokale på op til 6.000 kvm. Gerne med gode parkerings- og tilkørselsforhold og beliggende i detailhandelsområde på Fyn. Ønske nr.: 1026406 Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Centrale placeringer i større byer Ekspanderende restaurantkæde søger centrale placeringer i større byer. Gerne forudindrettet til restaurant, men ikke et krav. Ønske nr.: 1072845

Forretningslokaler i Nyborg Forretningslokaler på op til 1.500 kvm med synlig placering i Nyborg søges for kunde. Gerne beliggende i detailhandelsområde. Ønske nr.: 1026408

100-200 kvm butik i Fredericia Større frisør søger lokale til opstart af salon i Fredericia. Foretrukken beliggenhed i bynært center. Ønske nr.: 1051535

Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Kontakt: John Vogt 5858 8367

Kontakt: John Vogt 5858 8367

Butikslokale i Odense søges Butikslokaler på ca. 200 kvm beliggende i Skibhuskvarteret søges. Ejendommen skal have god synlighed og nem at komme til og fra. Pris maks. kr. 3 mio. Ønske nr.: 1028288 Kontakt: Morten Nielsen 5858 8366

300 kvm butik i Aabenraa Kunde søger lokaler i stueplan til fitnesscenter. Vigtigt med gode parkeringsforhold ved ejendommen. Ønske nr.: 1076519

Kunde søger ca. 500-700 kvm i Odense Kunde søger butikslokaler til supermarked på ca. 500-700 kvm i Odense, gerne omkring Nyborgvej. Årlig leje maks. kr. 500.000. Ønske nr.: 1017437 Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Butik søges i gågaden i Vejle Grossist søger 200-400 kvm eksklusive lokaler til butik og showroom beliggende i gågaden i Vejle. Særligt Søndergade eller Torvegade har interesse. Ønske nr.: 947837 Kontakt: Morten Halberg Sørensen 5858 8371

600 kvm i Odense søges Virksomhed søger butikslokaler til leje på omkring 600 kvm i Odense, gerne ud til trafikeret indfaldsvej. Årlig leje maks. kr. 700.000. Ønske nr.: 1038810 Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

450-800 kvm i hele landet Dyrehandel søger butikker med min. 3,5 m til loftet. Synlighed fra trafikkeret vej. Let tilgængelig i bil. Helst placeret i periferien af byområder. Ønske nr.: 583890 Kontakt: Claus Fenger 5858 8371

100 kvm i Odense Kunde søger butikslokaler til restaurations- eller cafébrug på min. 100 kvm i Odense C. Årlig leje maks. kr. 300.000. Ønske nr.: 969487

Butikslokaler søges i Esbjerg og Blåvand Outdoor kæde ønsker at etablere sig i Esbjerg og Blåvand. Lokalerne skal være 200-300 kvm. Prisen er ikke vigtig, så længe det er de rigtige lokaler. Ønske nr.: 1093402 Kontakt: Jesper Ølgaard Bloch 5858 8370

Kontakt: Ove Nørgaard 5858 8366

Kontakt: Wencke Mørck Sørensen 5858 8368

VI HAR KØBERE OG LEJERE TIL BUTIKSLOKALER - SE ET UDPLUK AF DEM HER 12


M

MIDTJYLLAND 7400-8990

N

NORDJYLLAND 9000-9990

Lokaler til barber-/tattoo shop i Aarhus Etableret kunde søger nye lokaler til barber-/tattoo shop i Aarhus C. Kunden søger min. 55 kvm butik - gerne mere. Årlig leje ca. kr. 240.000. Ønske nr.: 1103180 Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373

100-250 kvm butik i Aalborg Restauratør søger lokaler til restaurant/take away/ bar. Der må gerne være tilsluttende kælder og/ eller terrasse. Årlig husleje maks. kr. 300.000. Ønske nr.: 1024295 Kontakt: Helle Grønhøj Heissel 5858 8375

Lokaler til brug for køreskole i Aarhus Kunde søger lokaler til køreskole. Ca. 50 kvm og central placering i Aarhus C. Ingen konkret prisbegrænsning. Kunden er interesseret i både køb og leje. Ønske nr.: 1103185 Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373

500-1500 kvm i gågaden i Aalborg International tøjkæde søger gågade- og storcenterplacering i Aalborg. Arealkrav 500-1.500 kvm. Ønske nr.: 987359

Mindre restaurationslokale i Aarhus C Kunde søger lokaler til brug for en mindre restaurant i Aarhus C. Ca. 120-150 kvm. Ønske nr.: 1078858

300-500 kvm i Aalborg Kunde søger lokaler på 300-500 kvm i Aalborg til etablering af klinik. Mulighed for etablering af vandbassin er essentielt. Ønske nr.: 1093521

Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373 50-110 kvm til vinhandel Kunde søger lokaler i Aarhus og omegn til brug for bl.a. vinhandel. Kunden leder efter 50-110 kvm. Ønske nr.: 1068379

Kontakt: Helle Grønhøj Heissel 5858 8375

Kontakt: Helle Grønhøj Heissel 5858 8375 300-500 kvm i Aalborg Detailhandelsvirksomhed med 200-499 medarbejdere søger butikslokaler i Aalborg. Årlig leje maks. kr. 1,2 mio. Ønske nr.: 1047463

Kontakt: Mette Lund Pedersen 5858 8373

Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen 5858 8375

Lokaler til take-away koncept i Viborg 50-150 kvm søges til take-away koncept i Viborg. Kunden ønsker en placering i yderkanten af centrum med mulighed for parkering maks. 100 m fra restauranten. Ønske nr.: 1075908 Kontakt: Mogens Lindal 5858 8372

100-150 kvm butik i Aalborg Kæde søger butikslokale i Aalborg gågade til etablering af brandstore indenfor beklædning. Butikken skal være regulær på en god og synlig placering. Ønske nr.: 1025079 Kontakt: Martin Brasholt Mikkelsen 5858 8375

75-255 kvm butikslokaler i Ebeltoft Kunde søger butikslokaler på 75-255 kvm beliggende i Ebeltoft. Årlig leje maks. kr. 600.000. Ønske nr.: 950668

1.800-3.500 kvm i City Syd, Aalborg Større butikskæde søger placering i Aalborg SV/City Syd med god synlighed og til hurtig overtagelse. Årlig leje maks. kr. 3 mio. Ønske nr.: 928868 Kontakt: Michael Stilling 5858 8375

Kontakt: Michael Møller Andersen 5858 8373

Se flere 13 13


VI VED, AT ET STIGENDE ANTAL VIRKSOMHEDER LEDER EFTER NYE BUTIKSLOKALER

I

INVESTERING

Hele Danmark

500 kvm i København Kapitalstærk investor søger kontor-, detail- og blandede ejendomme i Københavne. Ejendommene er til eget brug og investering. Pris maks. kr. 35 mio. Ønske nr.: 961674 Kontakt: Hans C. Nielsen 5858 8360 Detailudlejningsejendom i København K Professionel investor søger detailudlejningsejendom på min. 500 kvm beliggende i København K. Pris maks. kr. 20 mio. Ønske nr.: 884921

VI VED, AT

867

VIRKSOMHEDER ØNSKER AT LEJE

VI VED DER I GENNEMSNIT SØGES 253 KVM BLANDT DE DER VIL LEJE I KBH

VI VED OGSÅ, HVOR MANGE DER SØGER ET BUTIKSLOKALE SOM DIT!

Vil du kende svaret?

Kontakt: Michael Thodsen 5858 8360 500 kvm investeringsejendomme søges Lokal investor søger investeringsejendomme i Helsingør/Hillerød. Gerne blandet erhverv/bolig. Central beliggenhed ønskes. Pris mellem kr. 5 og 30 mio. Ønske nr.: 989545 Kontakt: Stephen Wielje Berthelsen 5858 8362 Investeringsejendommen med uopsigelighed Investeringsejendomme, helst detail med lang uopsigelig lejekontrakt, beliggende i København eller større privinsbyer på Sjælland. Ønske nr.: 955227 Kontakt: Jesper K. Madsen 5858 8363 Udlejningsejendomme i Vejle Lokal ejendomsinvester er interesseret i at købe velbeliggende udlejningsejendomme med detail og bolig i Vejle. Fra 200 til 7.000 kvm. Ønske nr.: 1002111 Kontakt: Morten Halberg Sørensen 5858 8371 1.800 kvm detailejendom i Risskov Kapitalstærk investor søger detailejendom på min. 1.800 kvm beliggende i Risskov. Pris maks. kr. 30 mio. Ønske nr.: 899773

EDC.dk/erhverv/match Kontakt: Mads Bjerrum Christensen 5858 8373

14


Tonny Nielsen Bruun Stifter af Nicehair

TEMA

Webshops åbner fysiske butikker

WEBHANDEL KOMBINERET MED SKØNHEDSSALONER GIVER ØGET SALG Webshoppen Nicehair, der sælger hår- og skønhedsprodukter, åbnede for år tilbage sit første fysiske showroom. Det startede egentlig af bitter nød, men har i dag gjort Nicehair til en ”first mover” inden for kombinationen af onlinesalg og fysisk butik.

”Den kedelige historie er, at nogle leverandører i starten krævede, at vi havde en fysisk butik. Så vi lavede en lille butik. Men vi fik med tiden øjnene op for, at vi kunne højne vores troværdighed, hvis vi gjorde den til en forlængelse af vores univers på nettet. Så vi flyttede til større lokaler, indrettede dem lækkert under navnet NiceBeauty og ansatte et dygtigt og professionelt team af skønhedseksperter. Det blev indgangsvinklen til en helt ny form for dialog med vores kunder,” fortæller stifteren af Nicehair, Tonny Nielsen Bruun. Den første salon åbnede i 2015 i Esbjerg, hvor Nicehair har haft base siden starten i 2008. Salonen ligger i dag på Esbjergs hovedstrøg, Kongensgade. I den 350 kvm store butik tilbydes en vifte af behandlinger såsom klipning og farvning af hår, manicure, spraytan og kosmetologbehandlinger. Samtidigt er der udstillet 2.500 varenumre fra Nicehairs bestsellere. ”Det handler om troværdighed og dialog med kunderne. Skønhedssalonerne har fået salget i Esbjerg til at stige. Det viser os, at fysiske rammer understøtter onlinehandlen. Derfor åbnede vi i 2016 også en salon i den travle del af gågaden i Kolding. Den er ikke helt så stor, men konceptet er det samme,” fortæller Tonny Nielsen Bruun. BESTIL ONLINE, HENT I BUTIKKEN Ligesom Coolshop, har Nicehair også gode erfaringer med, at kunderne kan reservere varerne på nettet og hente dem i den fysiske butik med sikkerhed for ikke at gå forgæves. ”Vi leverer 200 ordrer om dagen på den måde. På den måde får vi mange kunder ind i butikken, de møder behandlerne og bliver

inspireret – måske også til en behandling. Og den kan vi altså ikke levere online. Vi ved, at kunderne vender tilbage, når de kan sætte et ansigt på”, fortæller Tonny Nielsen Bruun. SAMARBEJDE MED LOKALE FRISØRER Han prøver også at starte samarbejdet med mindre saloner med potentiale. ”Jeg følger med på Instagram og hvis jeg kan se en salon, der leverer lækre billeder, kontakter jeg dem, og laver en aftale. Jeg betaler for at bruge deres billeder. De får mine produkter stillet til rådighed og får to iPads, så kunderne kan bestille deres produkter hos os og få dem leveret næste dag. I dag er frisører trætte af at købe produkter, der bare står og samler støv i forretningen. Vi skal gøre det, vi er gode til hver især. Så får begge parter noget ud af det,” lyder det fra Tonny Nielsen Bruun. EKSPANDERER I UDLANDET Erfaringerne med fysiske butikker har nu fået virksomheden til at se mod nye geografiske lokationer. ”Vi vil gerne åbne flere butikker, men vi overvejer i øjeblikket, hvor det skal være. Vi ekspanderer i øjeblikket i udlandet, så selv om vi gerne vil åbne en salon i København, så har vi også et stærkt fokus på Norge, Sverige, Tyskland og Holland,” siger Tonny Nielsen Bruun. ”Lige nu er Holland det mest interessante marked for os. Og vi ser på mulighederne for at åbne i en af de store hollandske byer. Det kunne være Amsterdam eller Rotterdam. Så ville vi få en ny tilgængelighed og synlighed og kunne levere service. Det er fremtiden med fysiske butikker,” slutter Tonny Nielsen Bruun.

15 15


PÅ JAGT EFTER ET NYT BUTIKSLOKALE? Skal du udvide, flytte eller have en fysisk butik som supplement til din webshop? EDC Erhverv Poul Erik Bech er, med 17 erhvervscentre, dine øjne og ører i hele Danmark, og kan hjælpe dig uanset hvor i Danmark, du ønsker at placere din butik. Vi har lige nu 386 aktuelle butikslokaler og –ejendomme til leje/salg. Se et udpluk af hvad vi har på hylderne lige nu, eller søg blandt alle ejendomme/lejemål på:

edc.dk/erhverv

16

GO


KØBENHAVN & OMEGN POSTNUMMER 1000-2950

KØBENHAVN K - NØRREGADE 36, ST.

TIL LEJE

E

BUTIKSLOKALE MED GOD LOFTSHØJDE UDLEJES PÅ NØRREGADE Sag 11403840 I flot velholdt ejendom opført i 1818 med attraktiv beliggenhed midt i City, som ligger mellem ”nye” Nørreport Station og det eksklusive Hotel Skt. Petri udlejes butikslokale med synlig glasfacade. Butikslokalet er i stueplan med niveaufri adgang med bred og høj butiksfacade med ekspone-

ring mod Nørregade. Butikken indeholder stort salgslokale på ca. 156 kvm, herudover 2 balkoner på henholdsvis 71 kvm og 27 kvm som bliver benyttet til salgsareal, lager samt personalerum med køkken.

Areal

Årlig leje

250 kvm

kr. 507.600

5858 8360 VANLØSE - JERNBANE ALLÉ 66, ST.TV

TIL LEJE BUTIK PÅ JERNBANE ALLÉ I VANLØSE TIL LEJE Sag 11404040 Butik til leje mindre end 300 m fra Vanløse Station med S-tog og Metro. God eksponering mod Jernbane Allé med 2 store butiksvinduer i fuld højde. Gode parkeringsmuligheder med 2 ppladser lige foran butikken og yderligere adskillige p-pladser langs Jernbane Allé. Store, lyse og regulære lokaler på 72 kvm i stueplan, hvor der også er et toilet og vindue ud mod gården. Kælderen på 73 kvm er ligeledes regulær med røde klinker på gulvet og et køkkenmodul med skabe og køkkenvask. Areal

D

Årlig leje

145 kvm kr. 119.150

5858 8360

17


KØBENHAVN & OMEGN POSTNUMMER 2960-3670

GLOSTRUP - FABRIKSPARKEN 16A

TIL LEJE DOMICILEJENDOM MED RAMPEADGANG - VELEGNET TIL ENGROSSALG Sag 27800306 Velbeliggende domicilejendom i Hersted Industrikvarter, tæt på motorvejsnettet udlejes domicillejemål. Lejemålet er på 426 kvm i stueplan og 426 kvm i delvist høj kælder. Stueetagen indeholder éntre, stort lager/showroom/kontor, stort mødelokale, 2 store kontorer og toilet. Rampeadgang. Kælderen er delvist udgravet på bagsiden af bygningen og indeholder kantine, mødelokaler, lagerum, toiletter mv. Adgang til kælder via flisebelagt sti. 14 p-pladser.

Areal

E

Årlig leje

852 kvm kr. 383.400

5858 8361 BIRKERØD - SØNDERVANGEN 4

TIL SALG BUTIKSEJENDOM TIL SALG I BIRKERØD Sag 11403319 Ejendommen ligger ved indgangen til Birkerød Bymidte, som giver en stor eksponering med 2.000 passerende biler pr. døgn, jf. Rudersdal Kommune. Butikken er indrettet med stort regulært butikslokale samt baglokale med vareindlevering fra siden af ejendommen. Herudover kælder og kontor på 1 sal. Ejendommen kan anvendes til mange formål. Butikslokalet har flisegulve og kvadratlofter med lysarmatur og ventilation. Ejendommen er opført i 1993 i røde mursten med røde tagsten med flot glasindgangsparti. Areal

D

Kontant

454 kvm kr. 4.900.000

5858 8360 BIRKERØD - HOVEDGADEN 39

TIL LEJE DETAIL MIDT PÅ HOVEDGADEN I BIRKERØD Sag 11403758 Tidligere Irmabutik udlejes. De 825 kvm er fordelt på butikslokale samt tilhørende baglokaler. Indretningen bærer præg af brug til Irmabutik, hvorfor en fremtidig anvendelse til dagligvarer ville være ideel. Dog kan lokalerne også nemt omdannes til almindelig detailbutik. Facaden er stor og god og ses fra hele tre sider. Gågaden byder på mange forskellige slags butikker indenfor mange brancher, ligesom her findes caféer og restauranter.

Areal

G

5858 8360

18

Årlig leje

825 kvm kr. 1.208.520


NORDSJÆLLAND POSTNUMMER 2960-3670

FREDERIKSSUND - JERNBANEGADE 17A

TIL SALG

D

BUTIKSEJERLEJLIGHED PÅ CA. 181 KVM BELIGGENDE CENTRALT PÅ JERNBANEGADE Sag 34201152 Butiksejerlejlighed på ca. 181 kvm beliggende centralt på Jernbanegade i Frederikssund. Fra Jernbanegade er der en port ind til en brostensbelagt baggård. Butikken har et stort indgangsparti og i alt fire store facadevinduer mod Jernbanegade samt udstillingsvinduer i porten. Fra ind-

gangsdøren er der 2 trin op til stort butikslokale på ca. 140 kvm med en loftshøjde på ca. 2,5 meter. Herfra er der adgang til aflukket baglokale/lager, the-køkken, udgang til baggård samt trappenedgang til et kælderlokale på i alt 67 kvm. Gulvene er belagt med træbrædder og der er opsat varmepumpe/aircondition.

Areal

Kontant

181 kvm

kr. 2.600.000

5858 8362 HILLERØD - FREDERIKSVÆRKSGADE 7B, ST

TIL LEJE

D

FREDERIKSSUND TIL SALG

Sag 34201180 Lejemålet har stort facadevindue og indgang fra Frederiksværksgade. Der er træparketgulv og en loftshøjde på ca. 4 meter. Herudover køkken med udgang til bagtrappe samt direkte udgang til baggård med mulighed for varetransport. Adgang til fællestoilet i kælderen samt kælderlokale/arkivrum.

ATTRAKTIVT BELIGGENDE PROJEKTGRUND PÅ 2.887 KVM I CENTRUM AF FREDERIKSSUND Sag 34201154 Grund beliggende i rundkørslen AC Hansensvej/Nygade/Bruhnsvej. Der kan opføres ca. 3.700 etagemetre til centerformål. Tilslutningsafgifter ej betalt.

Areal

Kontant

KLINIK/BUTIKSLOKALE PÅ CA. 51 KVM BELIGGENDE LIGE OVERFOR FREDERIKSBORG SLOT

51 kvm

Årlig leje

kr. 86.700

5858 8362

kr. 7.500.000

5858 8362

19


NORDSJÆLLAND POSTNUMMER 2960-3670

HILLERØD - FREDERIKSVÆRKSGADE 7A, ST

TIL LEJE

HILLERØD - FREDERIKSVÆRKSGADE 33, ST

TIL LEJE

D

D

REGULÆRT BUTIKSLOKALE PÅ 88 KVM BELIGGENDE LIGE OVERFOR BYENS VARTEGN FREDERIKSBORG SLOT

FLOT KONTOR PÅ 470 KVM I NYERE BYGNING TÆT PÅ HILLERØD C. GODE P-MULIGHEDER

Sag 34201053 Regulært butikslokale beliggende lige overfor Frederiksborg Slot. Lejemålet har to store facade vinduer fra gulv til loft og indgang direkte fra Frederiksværksgade samt vinduer ud mod baggården. Der er en god loftshøjde på ca. 4 meter, herudover et pænt køkken med spiseplads, toilet med bruser og udgang til bagtrappe og direkte udgang til baggård med mulighed for varetransport. Der er 2 timer gratis parkering lige foran døren. Lokalerne er velegnede til detailbutik, fx. delikatessebutik eller tøjbutik samt til liberale erhverv, forsikring, bank, ejendomsmægler, serviceerhverv som frisør mv.

Sag 34201108 470 kvadratmeter flotte, åbne kontorlokaler beliggende i stueetagen i nyere præsentabel rødstensejendom fra 2009. Indretningen er bygget op omkring et stort rum, der dog brydes af en væg halvvejs ind i lokalet. Der er endvidere 3 gode møderum, kontorer, køkken med spiseplads, samt 2 toiletter. Endvidere et større server/teknikrum der også kan bruges som depot. Beliggende på Frederiksværksgade er lejemålet tæt på Slotsparken og i gåafstand til byens indkøbsstrøg og Slotsarkaderne. Bybus 301 holder lige uden for døren og har 10 min. kørsel til Hillerød station. Lejemålet er det eneste erhvervslejemål i bygningen.

Areal

Areal

88 kvm

Årlig leje

kr. 126.000

5858 8362 FREDENSBORG - JERNBANEGADE 5

470 kvm

Årlig leje

kr. 460.000

5858 8362 TIL LEJE

ALLERØD - TORVESTRÆDET 30, ST

TIL LEJE

D

BUTIK PÅ 601 KVM MIDT I FREDENSBORG. MULIGHED FOR OPDELING TIL 2 LEJEMÅL Sag 34200711 Nu udlejes butik på 410 kvm med 191 kvm meget anvendelig højloftet kælder. Lejemålet er beliggende centralt i Fredensborg på byens handelsstrøg. Der er gode gratis p-muligheder i området.Butikken der indtil fornylig fungerede som en Danske Bank filial har både facade vinduer ud mod Jernbanegade og mod Tinghusvej.

Sag 34200736 Lejemålet er indrettet som et stort sammenhængende butikslokale i stueplan med store vinduer mod gaden. Der er 2 indvendige nedgange til kælderen, som er meget anvendelig både til lager og evt. den ene del af kælderen, som en del af butikken. Ca. 150 m. til Allerød st. og gode p-muligheder i området. Lejemålet kan opdeles og der er mulighed for at leje fra ca 120 kvm butik.

Areal

Areal

601 kvm

Årlig leje

5858 8362

20

BUTIK PÅ 536 KVM MED 200 KVM MEGET BRUGBAR KÆLDER

kr. 426.975

736 kvm

Årlig leje

5858 8362

kr. 824.825


FYN POSTNUMMER 5000-5999

ODENSE M - NIELS BOHRS ALLÉ 150

TIL LEJE LEJEMÅL TIL DETAIL I BILKA Sag 51201153 I Bilka udlejes lejemål til Detail på henholdsvis 120 og 230 kvm. Med Bilkas gode placering på Niels Bohrs Allé og deres ca. 7.000 handlende kunder pr. dag, opnås med disse lejemål en unik beliggenhed med mange forbipasserende kunder hver dag. Nabobutikkerne er udlejet til apotek, optiker og mobiltelefonreparatør. Lejer og dennes personale indgår på lige fod med Bilkas ansatte og anvender Bilkas kantine og øvrige personalefaciliteter. Nærmere detaljer om indretning aftales med udlejer.

Areal Årlig leje

120 kvm Ring og hør nærmere

5858 8366 NYBORG - LYSTBÅDEVEJ 2

TIL SALG BEDSTBELIGGENDE BUTIKSEJENDOM PÅ NYBORG MARINA Sag 51201252 Vis-a-vis Nyborg Kommunes meget store investering i Lystbådehavnen. Krøytzers farvehandel og Maritime butik lukker og denne spændende ejendom udbydes til salg. Meget markant og velholdt kombineret butiks- og værkstedsejendom i 1. parket til Nyborg Marina. Butikken har et maritimt præg og vil være velegnet til samme formål, eller ombygning til café/restaurant. Selve lagerdelen er isoleret, der er loft til kip med ovenlys, samt en stor port i niveau. Bagerst i hallen er der baderum og frokoststue. Ejendommen kan evt. lejes. Areal Kontant

471 kvm kr. 6.000.000

5858 8366 FAABORG - HERREGÅRDSCENRETT 15A

TIL LEJE I HERREGÅRDSCENTRET UDBYDES BUTIK TIL LEJE Sag 51200091 Beliggende som nabo til Fakta, Skousen, Jysk, Sparekassen Fyn og Centrets andre lejere, udlejes butik med stort regulært salgsareal, 2 lagerlokaler, 1 kontor samt personalefaciliteter. Lejemålet fremtræder i pæn stand med hvide lofter og vægge. Gulve er overvejende flise/klinke belagt. Vareindlevering sker på bagsiden af bygningen. Lokalerne henvender sig til detail/dagligvarehandel, men også til specialbutik såsom cykelhandel med eget værksted, salg af længerevarende forbrugsgoder mm. Areal

E

5858 8366

22

Årlig leje

866 kvm kr. 411.350


SYDJYLLAND POSTNUMMER 6000-7361

KOLDING - MOSEVEJ 1B

TIL SALG

C

3.557 KVM DETAIL/LAGER/PRODUKTION/PROJEKTEJENDOM Sag 60301017 For Bygma sælges tidligere byggemarked beliggende på en af Koldings mest befærdede indfaldsveje, med kort afstand til motorvej. Fordeler sig på 1.797 kvm udstilling-/salgsareal pålagt pænt klinkegulv, kiphøjde på 8,5 m. Bad-/omklædningsrum for D/H samt kantine med køkken. Åbent

kontorlandskab, 2 særskilte kontorer, mødelokale og toiletter. Isoleret stor lagerhal på 1.760 kvm med asfalteret gulv, indskudt dæk på ca. 209 kvm. Stor grund på 9.649 kvm og forsynet hegn og dobbeltporte ved udkørsel.

Areal

Kontant

3.557 kvm

kr. 31.500.000

5858 8367 TØNDER - VESTERGADE 77A ST.

TIL LEJE 263 KVM DETAIL I TØNDER 200 KVM KÆLDER Sag 62000727 Lokalerne er med meget store udstillingsvinduer fra gulv til loft på 2 sider af bygningen hvilket giver et flot lysindfald og rigtig gode udstillingsmuligheder. Meget stort salgs- og butiksareal, toiletrum, mindre thekøkken samt baglokale. Mellemgang med direkte udgang til trappegang med nedgang til stor kælder, hvor der på ca. 200 kvm er indrettet 4 - 5 rigtig gode højloftede og tørre depot-, lager- og arkivrum. Gode p-forhold bag ved bygningen. Lokalerne istandsættes.

Areal

C

Årlig leje

463 kvm kr. 205.000

5858 8368

23


MØD DIN MÆGLER EN DEL AF BYENS UDVIKLING Aabenraa bymidte skal fornys, og kommunens ambitioner er høje. Derfor har kommunen nedsat et byudviklingsudvalg, som specielt har et fokus på at tiltrække forretningsdrivende til byen. Wencke Mørck Sørensen blev spurgt om hun vil medvirke i arbejdet, og i dag sidder hun som formand for salgsgruppen, som skal være med til at tiltrække nye butikker til byen. Mød Wencke Mørck Sørensen. Din lokale erhvervsmægler i Aabenraa

1

HVILKEN TYPE BUTIKKER ØNSKER I AT TILTRÆKKE?

Der er igangsat en analyse og identifikation af ”gode og dårlige steder” i byen. Det kan dreje sig om tilgængelighed, opholdsmuligheder i området, spisesteder, kvalitet af byrummene samt adgangen til parkeringspladser og veje. Endvidere indeholder analysen en gennemgang af det eksisterende udbud af forretninger i byen sammenholdt med efterspørgslen. Vi laver desuden spørgeundersøgelser blandt brugerne af byen. Der er sket rigtig meget i byen med 1.000 nye studerende, så efterspørgslen rykker sig. Når vi har konkrete tal på, hvad der efterspørges, kan vi nemmere se, hvordan udbuddet matcher den efterspørgsel. Og det er jo også et godt argument, når jeg er i dialog med butikker, der vil til byen – her kan jeg også bruge indsigterne fra byudvalget proaktivt i min argumentation.

2

KOM MED ET KONKRET EKSEMPEL PÅ DET, DU LAVER?

Vi er lige nu ved at udvikle salgsmateriale, som kommunen, butikker, og andre interessenter kan bruge til at sprede i deres netværk. Men jeg har også gjort meget ud af at bringe EDC Erhvervs viden om erhvervsvirksomhederne ind i arbejdet. Vi kender jo målgruppen. Jeg kan derfor fortælle, hvad der bliver efterspurgt i området, og hvad virksomhederne stiller af krav. Fx oplever jeg tit, at virksomheder som noget af det første efterspørger gode adgangsforhold. Så hvis kommunen vil sikre flere handelsdrivende, er dette et nøgleparameter.

3

HVORFOR VALGTE DU AT BLIVE EN DEL AF BYUDVALGET?

Som lokal erhvervsmægler, der også selv bor i byen, har jeg helt naturligt en interesse i at det går godt i byen, og at bylivet blomstrer. Men det tiltrak mig også, at jeg kan bruge min viden som mægler i en anden kontekst, hvor min viden om virksomhedernes behov har stor betydning for den måde, kommunen udvikler sig på.

Kontakt Wencke, din lokale mægler i Aabenraa, på tlf.: 5858 8368

24


SYDJYLLAND POSTNUMMER 6000-7361

AUGUSTENBORG - STOREGADE 49

TIL SALG

ESBJERG - KONGENSGADE 87, ST. TV

TIL LEJE

D

E

487 KVM DETAIL OG KONTOR

VELBELIGGENDE BUTIK PÅ 221 KVM, HERAF KÆLDER PÅ 98 KVM

Sag 64100421 Pæn og velholdt ejendom, der er beliggende på Augustenborg bedste og mest synlige hjørne, og tidligere har været anvendt til filialkontor for Sydbank A/S. Ejendommen er opført i 2 plan og fremstår med facader af røde mursten og med tag belagt med røde teglsten. Vinduer og døre er vedligeholdelsesfrie. Ejendommen har et samlet areal på 487 kvm, hvoraf 157 kvm er beliggende i tagetagen. Gode parkeringsforhold. Sydbank A/S ønsker at den i ejendommen værende pengeautomat forbliver efter nærmere aftale. Ejendommen sælges med fuldstændig ansvarsfraskrivelsesklausul.

Sag 67000846 Butiksdelen er ca. 90 kvm (med mulighed for ekstra ca. 10 kvm butik), mens baglokalerne udgør ca. 33 kvm. Derudover kælderlokaler på i alt 98 kvm. Lejemålet har de seneste ca. 18 år været anvendt som elektronikforretning, men er anvendelig til mange andre formål indenfor detailsegmentet, herunder café. Med en loftshøjde på 3,35 meter (som i øvrigt er nedsænkede) understøttes fornemmelsen af lokalernes megen lys og rum, som desuden giver mange muligheder i butiksindretningen. Butikken overtages af en ny lejer i nymalet stand, og der medfølger tilstedeværende belysning, rullegitre i den fulde facadebredde på ca. 10,5 meter samt ventilation med indbygget køling og varme.

Areal

Areal

487 kvm

Kontant

kr. 1.300.000

5858 8369

123 kvm

Årlig leje

kr. 294.000

5858 8370

ESBJERG V - GLARMESTERVEJ 4

TIL LEJE SYNLIGT BELIGGENDE VED INDFALDSVEJ - STORE UDENOMSAREALER Sag 67000853 Lejemålet udgør i alt ca. 454 kvm, hvoraf ca. 354 kvm er ét stort lokale med 3,95 m til loft, der er særdeles velegnet til udstilling/showroom. Ca. 30 kvm er afskærmet til lagerformål samt et administrationsafsnit på ca. 70 kvm. Lejemålet er beliggende synligt ud til indfaldsvejen Tarphagevej, der er trafikeret døgnet rundt. Der er således rig mulighed for synlig eksponering - ligesom der på den 4.766 kvm store grund er en sjælden god mulighed for etablering udendørs udstilling af pladskrævende varegrupper. Areal Årlig leje

454 kvm kr. 227.000

5858 8370

25


SYDJYLLAND POSTNUMMER 6000-7361

RIBE - SALTGADE 4A, ST

TIL LEJE VELBELIGGENDE BUTIKSLOKALER CENTRALT I RIBE UDLEJES Sag 67000756 Butikslokalerne, der er på 168 kvm, ligger i den trafikkerede Saltgade, der hvor Ribes charmerende gågademiljø begynder. De 2 pæne facadevinduer giver stor synlighedsværdi. Til lejemålet følger 82 kvm tør lager i kælderen samt toiletfaciliteter på 11 kvm på 1. sal. Lejemålet har god loftshøjde på 2,65 meter, vil være ideel til en detail- og udvalgsforretning, der ønsker at være en del af strøgmiljøet. Beliggenheden betyder stor kundetilstrømining - herunder også strømmen af turister. Tæt på flere store offentlige parkeringspladser. Areal

D

Årlig leje

168 kvm kr. 198.000

5858 8370 VARDE - KRÆMMERGADE 12C

TIL LEJE

NØRRE NEBEL - BREDGADE 32

TIL SALG

D

FLOT BUTIK MED SUPER BELIGGENHED OG BRED, SYNLIG FACADE

TIDLIGERE BANKFILIAL MED CENTRAL PLACERING I NØRRE NEBEL

Sag 67000651 Regulært butikslokale på ca. 100 kvm, med et lille personalerum i det ene hjørne. Butikken er særdeles lyst og venligt indrettet, med hvide vægge og gipslofter, hvidmalede plankegulve, indbygget loftsbelysning og med ”varmetæppe” ved indgangsdøren. Butikken fremtræder i det hele taget klar til indflytning. Ca 20 kvm lagerrum i kælderen. Lejer har adgang til toilet. 1 gratis parkeringsplads.

Sag 67000672 Bygningen er indrettet med et stort butik- og ekspeditionslokale på ca. 100 kvm og fra dette lokale er der adgang til kontorer og mødelokale i den vestlige del af bygningen. Den østlige del af bygningen rummer både kunde- og personaletoiletter, arkiv, stort og pænt vindfang mod både Bredgade og mod p-pladsen samt adgang til personalekøkkenet/frokostrum. Der er potentiale i tageetagen på 223 kvm.

Areal

Areal

124 kvm

Årlig leje

kr. 154.800

5858 8370

281 kvm

Kontant

kr. 1.500.000

5858 8370

VEJLE - LØVERSYSSELVEJ 1A

TIL LEJE FLOT, PRÆSENTABELT LEJEMÅL BELIGGENDE I VEJLE N Sag 71000500 Lejemålet er i alt 300 kvm, bestående af ca. 175 kvm præsentabel butikslokale/ showroom med store udstillingsvinduer fra gulv til loft med kinesisk skiffergulv og en loftshøjde på ca. 7,5 meter. I forlængelse af showroomet er der velfærds- og kontorfaciliteter, som udgør samlet ca. 60 kvm, heraf udgør kontordelen ca. 30 kvm fordelt med et stort lyst kontor med trægulve, samt køkken og toilet med bad. Til lejemålet er der endvidere 2 mindre lagerlokaler som samlet udgør 65 kvm.

Areal

D

5858 8371

26

Årlig leje

300 kvm kr. 210.000


MIDTJYLLAND POSTNUMMER 7400-8990

AARHUS C - SØNDER ALLÉ 36A, ST.

TIL LEJE

NYOPFØRT LEJEMÅL MED ATTRAKTIV BELIGGENHED I AARHUS C Sag 80203634 Lejemålet er beliggende på Sønder Alle i det centrale Aarhus og udgør i alt ca. 120 kvm butik med et tilhørende depot på ca. 15 kvm. Lejemålet entreres fra Sønder Alle og består i ét stort butikslokale med adgang til personalefaciliteter, herunder te-køkken og toilet. Facaden er bred og op-

ført i glas. Lejemålet passeres dagligt af et stort antal mennesker såvel gående, kørende som cyklende. Anvendelsesmulighederne er mange, herunder eksempelvis take-away, butik, mv. Lejemålet forventes klar til indflytning pr. 1. november 2017.

Areal

Årlig leje

135 kvm

kr. 252.000

5858 8373 AARHUS C - FREDENSGADE 38

TIL LEJE

AARHUS C - THORVALDSENSGADE 26

TIL LEJE

A

F

15

LEJEMÅL MED SYNLIG OG CENTRAL BELIGGENHED I AARHUS C

NYOPFØRT BUTIKSLEJEMÅL MED SYNLIG BELIGGENHED

Sag 80202394 På hjørnet af Fredensgade og Sønder Allé i det centrale Aarhus udbydes nu et fuldstændig nyrenoveret lejemål med beliggenhed i stueplan. Lejemålet entreres fra Sønder Allé og består i ét stort restaurationsområde/butiksområde/kontorområde med tilhørende toiletfaciliteter. Lejemålet er udstyret med nye vinduer med lydglas. Der er mulighed for sammenlægning med parterre og dermed opnå et areal på ca. 430 kvm.

Sag 80203669 Butikslejemålet er placeret i stueetagen og består af ca. 175 kvm med store vinduespartier og facade ud mod Thorvaldsensgade samt niveaufri adgang. De 175 kvm er fordelt på et stort regulært butiksareal, et toilet samt personalefaciliteter. Lejemålets placering og butikkens udformning giver optimale muligheder for mange anvendelser, herunder brødudsalg, blomstersalg, butik samt f.eks. take-away mad mv.

Areal

Areal

215 kvm

Årlig leje

5858 8373

kr. 430.000

175 kvm

Årlig leje

kr. 350.000

5858 8373

27


MIDTJYLLAND POSTNUMMER 7400-8990

SKIVE - ÅGADE 1A, ST.

TIL LEJE

RANDERS C - SLOTSGADE 4, ST.

TIL LEJE

C

D

VELBELIGGENDE DETAILLEJEMÅL MED GOD FACADEEKSPONERING

SJÆLDENT UDBUDT BUTIKSLEJEMÅL MED BEDSTE BELIGGENHED

Sag 75100218 Lejemålet ligger med synlig facadeeksponering mod Ågade, som er en særdeles befærdet indfaldsvej, og derudover facade mod Brogården hvor også indgangen er. Lokalerne overtages nyistandsatte. Placeringen er i Skives absolutte centrum, og nærmeste naboer er LOOP fitness, rådhus, bibliotek og Søndercentret. Lejemålet består af stort rektangulært lokale, lille depot samt toilet. Gældende lokalplan for området gør, at lejemålet kan anvendes til dagligvarer, udvalgsvarer, offentlig og privat service, hotel- og restaurationsvirksomhed og lignende. For den rette lejer er der her rigtig gode muligheder, og udlejer tilbyder de første 3 måneder huslejefri efter nærmere aftale.

Sag 80203408 Lejemålet har en særdeles attraktiv beliggenhed ved den mest attraktive del af butiksområdet i Randers centrum. Lejemålet ombygges og udvides i forbindelse med en forestående facaderenovering og har et areal på 155 kvm men kan udvides efter behov. Butiksindretningen er regulær og med stor synlighed mod Slotsgade ved den mest befærdede del af Randers centrum. Lokalet er anvendeligt til alle former detailhandel samt café m.m. Der er tale om en af Randers’ mest attraktive beliggenheder med naboer som Neye, Tøjeksperten, Change, Bestseller m. fl. Der er således med dette lejemål en sjælden og unik mulighed for at etablere sig på den absolut bedste beliggenhed i Randers centrum.

Areal

Areal

223 kvm

Årlig leje

kr. 100.350

5858 8372

155 kvm

Årlig leje

kr. 310.000

5858 8373

AARHUS N - OTTE RUDS GADE 98, ST. 6

TIL LEJE BUTIKSLOKALE I ATTRAKTIVT BUTIKSMILJØ I TRØJBORGCENTERET Sag 80203737 Lejemålet er beliggende i Trøjborg Centeret med facade ud til Nordre Ringgade og udgør i alt ca. 388 kvm, delvist nyopført og nyrenoveret butik. Lejemålet entreres fra centergangen og består i ét stort butiksområde som er placeret ved Centerets nordlige hovedindgang, med Løvbjerg som nabo. Centeret har eget parkeringsareal, ligesom centeret er optimalt placeret i forbindelse med offentlig transport.

Areal Årlig leje

5858 8373

28

388 kvm kr. 776.000


NORDJYLLAND POSTNUMMER 9000-9990

AALBORG - BISPENSGADE 30 ST

TIL LEJE

AALBORG - SLOTSGADE 7, ST.

TIL LEJE

F

VELBELIGGENDE BUTIKSLEJEMÅL MED GOD HJØRNEFACADE

E

FLOT DETAILBUTIK MED GOD LOFTSHØJDE OG STORT LAGER I KÆLDER

Sag 91202853 Super flot butikslokale med store udstillingsvinduer på 2 sider af lejemålet, som sikrer en god eksponering mod Bispensgade. Butikken har niveaufri adgang fra Bispensgade via dobbeltdør til stort, regulært salgsareal med aircondition. Bagtil forefindes lagerlokale samt personalefaciliteter i form af toilet og kantine. Lejemålet, der er beliggende i en præsentabel gågadeejendom, har siden år 2000 været udlejet til Telenor, der fraflytter lejemålet senest pr. 01.10.2017. Lejemålet er beliggende i den vestlige del af Bispensgade, der munder ud i Vesterbo, en af byens mest befærdede hovedfærdselsårer. Lokalerne er velegnet til mange former for detailhandel eller café/restauration.

Sag 91203120 Spændende lejemål beliggende i Slotsgade - en sidegade til byens primære gågadestrøg Algade, og er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau alle ugens dage, med naboer som Føtex, Normal samt AURUM79 der er en hyggelig deli og café. Nærområdet er under konstant fornyelse og udvikling, senest med åbningen af Sinnerup i den gamle TDC bygning mod Nytorv og Magasins annoncerede indflytning i Friis Shoppingcenter i 2018, som uden tvivl bliver en stærk tilføjelse til Aalborgs i forvejen pulserende midtby.

Areal

Areal

177 kvm

Årlig leje

kr. 531.000

5858 8375

287 kvm

Årlig leje

kr. 717.500

5858 8375

AALBORG - ALEXANDER FOSS GADE 24-26 "ETERNITTEN"

TIL LEJE NYOPFØRTE LOKALER TIL DETAIL/RESTAURANT PÅ ”ETERNITTEN” I AALBORG

Mulighed for opdeling

Sag 91203036 Eternitområdet er i en markant omdannelsesproces fra tidligere industrigrund til et af Aalborgs mest bæredygtige og moderne erhvervsområder. Der er tale om ”gavlhusene”, der ligger på en af de mest attraktive steder i området, med stor synlighed og centralt i området. Lokalet er beliggende i stueplan, og vil blive bygget op omkring en del af den oprindelige eksisterende facade. Lokalerne forventes klar til indflytning medio 2018.

Areal Årlig leje

500 kvm kr. 500.000

5858 8375

29


NORDJYLLAND POSTNUMMER 9000-9990

AALBORG - VESTERBRO 35, ST. TV.

TIL LEJE

AALBORG - GRAVENSGADE 7

TIL LEJE

C

D

BUTIKSLEJEMÅL PÅ VESTERBRO MED GOD EKSPONERING

VELINDRETTET OG ATTRAKTIVT BELIGGENDE TIL CAFÉ/DETAIL

Sag 91201719 Lokalerne har en særdeles lang og synlig glasface med gode udstillingsmuligheder mod Vesterbro og Kirkegårdsgade, hvilket gør lokalerne særdeles velegnede til butiksformål eller til liberalt erhverv. Lejemålet er på ca. 541 kvm, og er indrettet med 490 kvm i stueplan samt 51 kvm lager i kælderen. Der medfølger 1 parkeringsplads i baggården langs lejemålet.

Sag 91202688 Lejemålet er i stueplan velindrettet med 161 kvm regulært serveringsområde med flot/råt betongulv, som giver lejemålet en moderne og tidsvarende profil. Endvidere køkken med alle installationer klargjort til lejers aptering samt praktisk kælder på 87 kvm. Store udstillingsvinduer der sikrer et optimalt lysindfald og gode udstillingsmuligheder. Der er ligeledes mulighed for udeservering.

Areal

Areal

490 kvm

Årlig leje

kr. 440.000

5858 8375 AALBORG - VESTERÅ 20, ST.

248 kvm

Årlig leje

kr. 460.000

5858 8375 TIL LEJE

AALBORG SV - NIBEVEJ 22A

TIL LEJE

D

VELINDRETTET RESTAURATIONSLOKALE I VESTERÅ Sag 91202518 Lejemålet er velegnet til café, restaurant, take-away, ligesom lejemålet også vil kunne anvendes til detailbutik eller kontor. Der er tillige ventilationsanlæg i lejemålet. Lokalerne er særdeles attraktivt beliggende i Aalborgs absolutte centrum i Vesterå, tæt på byens øvrige restaurationsliv, og ca. 50 mtr. fra Jomfru Ane Gade. Areal

184 kvm

Årlig leje

kr. 232.800

5858 8375 NØRRESUNDBY - SKANSEVEJ 42

TIL LEJE

VELINDRETTET LEJEMÅL PÅ ATTRAKTIV BELIGGENHED I CITY SYD

Sag 91202272 Ejendommen er særdeles velbeliggende centralt i Nørresundby, med større boligområder og andet erhvervsliv i nærområdet. Derudover er der kort afstand til Aalborg C og E45. Lejemålet består af 220 kvm stort og regulært butiksareal, med klinkegulv og stor vinduesfacade ud mod de fornuftige parkeringsforhold, samt 162 kvm lager/velfærd, fordelt på kontorrum, 2 toiletter, kølerum, lager samt garage.

Sag 91202850 Nærværende lejemål er beliggende på synlig placering med gode eksponeringsmuligheder mod Nibevej – en af hovedindkørslerne til Aalborg Storcenter, som dagligt passeres af ca. 8.000 trafikanter. Foruden Aalborg Storcenter kan nævnes naboer som Restaurant Bones, Eventyrsport, Golf Experten, KiDS Coolshop m.fl. Lejemålet, der er på 255 kvm, er i stueplan velindrettet med 170 kvm flot og regulært butikslokale med en lofthøjde på 6,5 meter samt gode lagerfaciliteter med udgang til parkeringsarealet. Via flot trappe er der adgang til lejemålets 1. sal på 85 kvm, som ligeledes er indrettet med regulært salgsområde, te-køkken, toiletfacilitet samt udgang til svalegang.

Areal

Areal

D

382 KVM ATTRAKTIVT BUTIKSLEJEMÅL PÅ SKANSEVEJ

382 kvm

Årlig leje

5858 8375

30

kr. 197.640

170-255 kvm

Årlig leje

5858 8375

kr. 170.000-280.500


INVESTERINGSEJENDOMME

DET ER HELT OK AT VÆRE KRÆSEN Hele Danmark

SØBORG - SØBORG HOVEDGADE 74A, ST.

TIL SALG

258 KVM DETAILFORRETNING PÅ SØBORG HOVEDGADE

Har du ikke fundet det helt rigtige butikslokale i magasinet? Så opret dit

Sag 18100056 Erhvervsejerlejlig-

udlejet til Sportmaster sælges personlige ønske i vores Køber-/Lejerkartotek. Vi screener alle ejendomme for hed til investeringsformål. Forretningen

andrager i alt 258 kvm og er beliggende på den mest besøgte del af Søborg Hovedgade, hvor der er gode p-forhold både foran og bag forretningen. Herudover er der mulighed for udendørs udstilling på det brede fortov. Ved genudlejning af Sportmasters lokaler, vil ejerlejligheden enkelt kunne opdeles i 2 forretninger.

dig og viser dig kun de ejendomme og lokaler, der matcher dine ønsker.

FÅ FØRST BESKED, N ÅR DER KOMM ER NYT TIL SALG/LEJE

Afkast

C

Kontant

7,1% kr. 4.500.000

5858 8360 FREDERIKSSSUND - JERNBANEGADE 14

TIL SALG

ODENSE C - SKIBHUSVEJ 66

TIL SALG

D

C

EDC.DK/DETAIL SÅDAN GØR DU: • Gå på edc.dk/detail • Tryk tilmeld Køber-/Lejerkartotek

PROJEKTEJENDOM MED LEDIG BUTIK OG MULIGHED FOR OMBYGNING TIL CA. 464 KVM BOLIGER

tik har indgangsparti med to store facadevinduer mod Jernbanegade. Fra indgangsdøren er der direkte adgang til et stort butikslokale på ca. 100 kvm med en loftshøjde på ca. 3 meter. Første sal er indrettet med en bolig på i alt 97 kvm.

Sag 51201212 Ejerlejligheden består af 10 butikslejemål med et samlet areal på 1.157 kvm. Lokalerne er beliggende i en større ejendom midt på Skibhusvej ud til torvet, som nabo til Kvickly. Skibhusvej bliver i dag anset for at være "byen i byen". Området byder på flere forskellige butikker, caféer/ restauranter og indkøbsmuligheder, og med kun få minutters kørsel på cykel ind til Odenses gågader, anses området for at være yderst attraktivt. De forskellige butikker/lokaler varierer i størrelsen fra 44 kvm til 367 kvm, og er næsten fuldt udlejet. Der står på nuværende tidspunkt 2 butikslejemål tomme. Der er gode parkeringsmuligheder bag ejendommen i form af større parkeringsplads med gratis korttidsparkering.

Afkast

Afkast

•SagVælg dineEjendommen søgekriterier 34201153 er opført i 1860 med murede og pudsede faca-

der. Fra Jernbanegade leder en port ind til en flisebelagt baggård med parkeringspladser og adgang til trappe, samt adgang til baghus og servicega-

•denIndtast dine oplysninger med offentlige parkeringspladser. Stueetagen indeholder to butikslejemål, ene er udlejet til frisør og det andet er ledigt. Den ledige buoghvoraf gemdet søgning

7%

Kontant

48269910

32

BUTIKSCENTER MED 10 ERHVERVSLEJEMÅL VIS-A-VIS KVICKLY

kr. 5.500.000

7,87%

Kontant

kr. 16.500.000

5858 8366

31


INVESTERINGSEJENDOMME Hele Danmark

SØBORG - SØBORG HOVEDGADE 74A, ST.

TIL SALG 258 KVM DETAILFORRETNING PÅ SØBORG HOVEDGADE Sag 18100056 Erhvervsejerlejlighed udlejet til Sportmaster sælges til investeringsformål. Forretningen andrager i alt 258 kvm og er beliggende på den mest besøgte del af Søborg Hovedgade, hvor der er gode p-forhold både foran og bag forretningen. Herudover er der mulighed for udendørs udstilling på det brede fortov. Ved genudlejning af Sportmasters lokaler, vil ejerlejligheden enkelt kunne opdeles i 2 forretninger.

Afkast

C

Kontant

7,1% kr. 4.500.000

5858 8360 FREDERIKSSSUND - JERNBANEGADE 14

TIL SALG

ODENSE C - SKIBHUSVEJ 66

TIL SALG

D

PROJEKTEJENDOM MED LEDIG BUTIK OG MULIGHED FOR OMBYGNING TIL CA. 464 KVM BOLIGER

BUTIKSCENTER MED 10 ERHVERVSLEJEMÅL VIS-A-VIS KVICKLY

Sag 34201153 Ejendommen er opført i 1860 med murede og pudsede facader. Fra Jernbanegade leder en port ind til en flisebelagt baggård med parkeringspladser og adgang til trappe, samt adgang til baghus og servicegaden med offentlige parkeringspladser. Stueetagen indeholder to butikslejemål, hvoraf det ene er udlejet til frisør og det andet er ledigt. Den ledige butik har indgangsparti med to store facadevinduer mod Jernbanegade. Fra indgangsdøren er der direkte adgang til et stort butikslokale på ca. 100 kvm med en loftshøjde på ca. 3 meter. Første sal er indrettet med en bolig på i alt 97 kvm.

Sag 51201212 Ejerlejligheden består af 10 butikslejemål med et samlet areal på 1.157 kvm. Lokalerne er beliggende i en større ejendom midt på Skibhusvej ud til torvet, som nabo til Kvickly. Skibhusvej bliver i dag anset for at være "byen i byen". Området byder på flere forskellige butikker, caféer/ restauranter og indkøbsmuligheder, og med kun få minutters kørsel på cykel ind til Odenses gågader, anses området for at være yderst attraktivt. De forskellige butikker/lokaler varierer i størrelsen fra 44 kvm til 367 kvm, og er næsten fuldt udlejet. Der står på nuværende tidspunkt 2 butikslejemål tomme. Der er gode parkeringsmuligheder bag ejendommen i form af større parkeringsplads med gratis korttidsparkering.

Afkast

Afkast

7%

Kontant

5858 8362

32

C

kr. 5.500.000

7,87%

Kontant

5858 8366

kr. 16.500.000


Søg blandt alle ejendomme på edc.dk/erhverv

GRINDSTED - NØRREGADE 8

TIL SALG

AARHUS C - SKT. CLEMENS TORV 17, ST. TH

TIL SALG

D

INVESTERINGSEJENDOM MED 1.191 KVM BUTIK/KONTOR Sag 67000723 I stueetagen ligger Handelsbanken og en nyligt åbnet Intersport-forretning, der begge fremtræder i særdeles flot og præsentabel stand. 1. salen er udlejet til Job Team A/S. På 1. salen ligger desuden 2 ledige kontorlejemål på henholdsvis 113 kvm og 253 kvm, hvor der er potentiale for nogle gode beboelseslejligheder. En spændende investeringsejendom med gode muligheder for et langvarigt, højt og stabilt afkast. Afkast

8,85%

Kontant

kr. 6.100.000

5858 8370 SØNDERBORG - JERNBANEGADE 49

D

TIL SALG

BUTIKSEJERLEJLIGHED PÅ STRØGET I AARHUS Sag 80203659 Skt. Clemens Torv ligger på Strøget/Søndergade med udsigt til Åen. Ejerlejligheden består af tre udlejningsenheder, hvoraf det største lejemål på 406 kvm er udlejet til Humac. Herudover består ejendommen af 2 lejemål, som er udlejet til restaurationsbrug. Lokalerne er hhv. 166 og 83 kvm. Begge lejemål har direkte adgang til Åen samt nat-/spiritusbevilling. Ejerlejligheden er en del af ejerforeningen Bropalæet, der er en yderst velholdt og præsentabel ejendom. Ejendommen passeres i gennemsnit af 45.000 mennesker dagligt, hvilket gør lejemålene særdeles attraktive, og tomgang teoretisk. Afkast

4,7%

Kontant

kr. 30.000.000

5858 8373

G

AALBORG - HADSUNDVEJ 18A, ST.

TIL SALG

Bud ønskes

2.256 KVM INVESTERINGSEJENDOM I SØNDERBORG Sag 62000068 Centralt i Sønderborg bymidte med kort afstand til gågade og havnefronten. Ejendommen er indrettet med 3 lejemål. Underetagen er udlejet til møbelbutik, som råder over ca. 700 kvm. Møbelbutikken har haft til huse i ejendommen i over 25 år. I stueplan er der udlejet ca. 480 kvm til kinesisk restaurant. Der er indgået lejekontrakt med uopsigelighed. I stueplan – ud imod Kirketorvet – er der pt. et ledigt lejemål på ca. 700 kvm, som tidligere har været diskotek. Lejemålet kan anvendes til mange formål, bl.a. café, fitness, genbrugs, detailbutik med fx tøj, outlet, køkkenudstilling. Lejemålet har tekøkken og toiletter. Der er adgang til lejemålet både fra Sankt Jørgensgade og fra Jernbanegade. Afkast

7,75%

Kontant

5858 8369

kr. 11.800.000

D

243 KVM ERHVERVSEJERLEJLIGHED NÆR VEJGÅRD BYMIDTE Sag 91201544 Nu udbydes denne unikke erhvervsejerlejlighed på Hadsundvej i Vejgård til salg, til disposition for ejer selv. Butikken kan jf. gældende lokalplan anvendes til almindelig detailbutik. Indretningen består i dag af ét stort salgsareal og baglokale/kontor. Butikken har senest været anvendt af Blockbuster. Adgang til kælder på i alt 59 kvm. med badeværelse og åbent køkken/kantine med spiseplads. Afkast

6,5%

Kontant

kr. 2.500.000

5858 8375

33


TEMA

Webshops åbner fysiske butikker

NETHANDEL KAN KOSTE UDLEJERE DYRT Øget handel over internettet kan ramme udlejere, hvis lejen for butikslokaler er hægtet op på omsætningen. Tal med lejeren om at justere lejevilkårene, og tilpas vilkårene i en ny kontrakt ved genudlejning, lyder rådet til udlejerne. ”Omsætningsbestemt husleje” kaldes en lejeform, som i disse år kan ramme mange udlejere økonomisk. En stigende del af omsætningen i mange butikker sker nemlig via salg over internettet, og den del af omsætningen tæller sjældent automatisk med, når huslejen skal beregnes – modsat det traditionelle fysiske salg i butikken. Netsalget tæller heller ikke med, selv om kunden først har besøgt butikken og set på varerne dér. ”Det er en udlejningsform, som især bruges i indkøbscentre og i dyrere lejemål, fx på primære beliggenheder i de store byer. Modellen kan være udmærket for begge parter. Lejeren ved, at huslejen ikke kan udgøre mere end en bestemt andel af salget, og udlejeren får del i gevinsten, hvis ejendommen eller centret får flere kunder i kraft af ombygninger, forbedringer eller strukturelle ændringer,” siger Frank Heskjær, retailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Problemet – set med udlejerens øjne – er bare, at danskerne i stigende grad ender med at foretage købet over nettet. Mange butikker og kæder supplerer det fysiske salg over disken med netbaseret omsætning, som udlejeren derfor ikke får del i. ”Juridisk kan en udlejer altid kræve, at lejen bliver reguleret op til niveauet for markedsleje i området. Men det er en lang og tung

proces, der let kan koste mange penge til advokater og rådgivere. Derfor kan det være en god idé at sætte sig sammen med lejeren og finde en mindelig og holdbar løsning,” siger Frank Heskjær. Desuden er det oplagt at tilpasse lejekontrakten, når lokaler alligevel skal genudlejes. En model, der tager højde for nethandlen, kan indebære, at lejen tager afsæt både i omsætningen fra den fysiske handel og i det netbaserede salg, helt eller delvist. ”Sammen med lejeren kan man definere, hvad der er et naturligt geografisk område for salg over nettet med kunder, som ellers ville handle i butikken. Hvis man fx har en skobutik på Frederiksberg, så er netsalg til kunder i hovedstaden en naturlig aktivitet, som bør tælles med i huslejen, mens salg til Varde og måske Helsingør er en slags ekstra salg, som ikke nødvendigvis behøver påvirke huslejen,” lyder det fra Frank Heskjær. På den måde får udlejeren taget højde for det naturlige salg, som kan omfatte, når kunder prøver varerne i den fysiske butik, men først foretager et køb hjemmefra via skærm eller mobil. Frank Heskjær anbefaler, at det naturlige salg over nettet defineres via kundernes postnumre, som er entydige og præcise – og som lejeren altid skal bruge for at kunne levere varerne.

Brug for sparring i forhold til at udforme din lejekontrakt? Tag fat på dine lokale mægler som du finder på:

edc.dk/detail

34

GO


Sådan tjekkes husleje, der er koblet til salget Med normal omsætningsbestemt husleje giver en påtegning fra revisor udlejer sikkerhed for, at de oplyste omsætningstal er korrekte, så huslejen bliver beregnet korrekt. Hvis lejeaftalen skal omfatte fx en del af netsalget, skal revisors påtegning udvides og omfatte en kontrol af netsalget.

Frank Heskjær Retailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus Tlf.: 5858 8373

35


TAL PÅ DETAIL

Vores researchafdeling udarbejder kvartalsvis et overblik over markedsleje, tomgang og afkastkrav på det danske erhvervsejendomsmarked.

NYE TENDENSER – NYE UDFORDRINGER HVAD VISER TALLENE? Hvis man ser på detailudviklingen i Danmark, både hvad angår lejeniveauer og afkastkrav, er markedet særdeles varmt i København og Aarhus. Dette skyldes bl.a. at afkastmulighederne i de europæiske storbyer er pressede, og dermed er Danmark fortsat interessant at investere i. Godt nok er afkastkravene, hovedsageligt i København, ved at være ret langt nede. Til gengæld er der fortsat interessante afkast at hente i flere af de større danske byer. På brugersiden ser vi flere og flere internationale brands etablere sig i Danmark, ligesom de kæder der har været her i en kortere periode, nu er klar til yderligere ekspansion. Dette sker naturligt nok i forhold til bystørrelser. Det betyder også, at lejeniveauerne på de allerbedste beliggenheder er stigende. Til gengæld er polariseringen også blevet tydeligere. Man skal ikke mange hundrede meter væk fra de primære områder i visse byer, før udlejningsniveau og tomgang er væsentligt udfordret. NYE BRANCHER EFTERSPØRGER LOKALER Der er store forskydninger i markedet. Nogle af de større dagligvarebutikker har lukket en del butikker, hvilket har givet mange ledige kvadratmeter. Yderligere står vi i en situation, hvor e-handel vinder frem, hvilket igen kunne resultere i at flere butikker ser sig nødsaget til at lukke. På positivsiden ligner det dog ikke at detailmarkedet er synderligt påvirket, da vi samtidig oplever at andre brancher vinder frem og konverterer de ledige kvadratmeter. Fx ser vi at Food & Beverage markedet er i heftig vækst, og efterspørger lokaler, gerne i større byer, som aldrig før. Derudover er der kommet flere og større motions- og fitnesskoncepter til, og et større fokus på Danmark fra de større internationale butikskæder. På negativsiden tæller at mange af disse ”nye aftagere” kommer fra et noget lavere huslejeniveau, og derfor sætter lejeniveauet under pres.

36

Markedslejen holder samme niveau eller stiger – særligt i de større byer. Afkastkravene bliver udfordret grundet stigende interesseniveau, men selv i en tid med relativt mange butikslukninger, holder markedet sig attraktivt. Butiksmarkedet er i den grad et dynamisk marked med en spændende fremtid.

INNOVATION HOLDER MARKEDET ATTRAKTIVT Vi ser også en manifestering af de toneangivende detailhandlere indenfor udvalgsvarer. Magasins comeback i Aalborg, Bestsellers Rømerhus i Aarhus, og senest H&M’s Arket i København er gode eksempler herpå. Et meget spændende område er det skred der sker i branchen. Stormagasinet Salling udvikler ”The Rooftop”, Illum udvikler restaurantområde på et kvalitativt højt niveau, flere butikstyper har implementeret cafeområder, og generelt ser vi en udvikling, der er præget af stor kreativitet og innovation, hvilket må ses som meget positivt, efter en årrække med pris som den vigtigste faktor. Forbrugerne kræver mere end lave priser og dagligvarediscount udvikles derfor, og bliver større samt indeholder flere specialhandelsprodukter.

Vil du løbende have de nyeste nøgletal? Tilmeld dig på:

edc.dk/erhverv/tilmeld

GO


AFKASTKRAV I PROCENT Tal er baseret på ejendomme med god beliggenhed samt moderne/tidssvarende byggestil og faciliteter.

7,00%

6,75%

Nordsjælland

EDC Erhverv Poul Erik Bech estimater august 2017

MARKEDSLEJE

Vest- og Sydsjælland

Den opnågelige leje i kr. pr. kvm pr. år inkl. driftsomkostninger i det nuværende marked. Kilde: EDC Erhverv Poul Erik Bech, estimater august 2017

Aalborg • 4.500

Aarhus • 8.000

Trekantområdet • 2.900

Odense • 5.000

Vest- og sydsjælland • 1.800

Østsjælland • 3.500

Nordsjælland • 2.500

5,00%

Østsjælland 20.000

6,00%

København

6,25%

Trekantområdet

Odense

LEDIGE DETAILLOKALER I KVM Kilde: Tal for ledige erhvervslokaler stammer fra Ejendomstorvet-ED statistik august 2017

2015

2017

Aalborg

143.200

137.700

89.400

Region Nordjylland

Sydjylland

Region Midtjylland

68.500 Fyn

Region Sjælland

København

Region Hovedstaden

3,75%

Aarhus

91.100

4,50%

167.100

4,75%

2016

37


2025:

200 DANSKE BYER VIL GENFØDES SOM HANDELSBYER I 2025 vil vi have mange flere butikker i Danmark, end vi har i dag. Amazon går forrest i udviklingen og har netop købt en fysisk supermarkedskæde i USA. Den udvikling kommer også til Europa og til Danmark. Sådan lyder det fra en af Danmarks førende eksperter i detailhandel, Bruno Christensen. ”Amazon – som er verdens største nethandels-grossist – vil forandre strukturen i detailhandelen til fordel for de fysiske butikker, hvor de butikskæder, der er blandt de førende i dag også vil være det i morgen – men med mange flere butikker end i dag”, lyder den på en gang noget provokerende, men samtidig opløftende påstand fra en af Danmarks førende eksperter i detailhandel, Bruno Christensen. Bruno Christensen har i mere end 52 år fulgt udviklingen i detailhandlen herhjemme og globalt. Han afviser den traditionelle debat om online kontra offline og det butiksløse samfund. Ifølge ham, vil de mange nye butikker blomstre op overalt, også i de mindre bysamfund. Han henviser til, at Amazon allerede er begyndt at samarbejde med amerikanske varehuskæder, der sælger produkterne i butikken og overlader selve leveringen til Amazon. Amazon er på denne måde i færd med at udvikle en engrosforretning til detailhandlen. ”De samme muligheder har Dansk Supermarked og andre aktører med samme styrke herhjemme,” lyder det fra Bruno Christensen.

38

boliger. Byens detailister må forberede sig på nye kolleger/ konkurrenter, der dels gør byen mere attraktiv, dels vil øge konkurrencen,” siger Bruno Christensen. UDVIKLING AF NYE BUTIKSFORMATER Bruno Christensen henviser blandt andet til at Amazon for nylig har købt den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods og indsamler erfaringer fra et samarbejde med store amerikanske varehuskæder som Best Buy og Target. ”Erfaringerne herfra vil let kunne overføres til butikskæder i Europa – og dermed også Danmark,” lyder det fra Bruno Christensen. På denne baggrund ser han de traditionelle nethandelsvirksomheder som ’gammeldags’ i modsætning til de nye muligheder, der opstår via et partnerskab med Amazon eller Alibaba – eller verdens største detailhandelsvirksomhed, Walmart, der er i gang med at ansøge de amerikanske myndigheder om samme tilladelse, som den Amazon fik i 2016 til at drive engrosvirksomhed fra et flyvende lager.

Han kritiserer de rapporter, som kommuner får udarbejdet om udviklingen i detailhandlen, fordi de ikke tager hensyn til, at den teknologiske udvikling, i stedet for at flytte forbrug væk fra de mindre byer, tværtimod bringer den tilbage.

”Jeg tror, at flertallet af de eksisterende butikskæder vil udvikle nye butiksformater, der egner sig til at repræsentere kædens brand i byer, hvor man til dato ikke har en fuldsortimentsbutik”, siger Bruno Christensen og slutter:

”Ingen af dem har forudset, at Amazon, som er verdens mest innovative handelsvirksomhed, vil revolutionere detailhandlen og atter vil skabe handel i de mindre byer. Politikerne i de danske provinskommuner må begynde at tænke i byudvikling, der gør det muligt at åbne flere nye butikker i bymidten fremfor, som nu, at have fokus på at forvandle erhvervsejendomme i midtbyen til

”Jeg tror, vi taler om mere end 200 danske byer, der på den måde vil blive genfødt som handelsbyer. Jeg tror, at vi i de kommende år, i takt med ’amazoniseringen’, vil se åbning af hundredevis af nye butikker. Derfor tror jeg, at fremtidens detailhandel bliver langt mere spændende og innovativ end den detailhandel, vi kender i dag”.


Jeg tror, at flertallet af de eksisterende butikskĂŚder vil udvikle nye butiksformater

39


SÅDAN LØSER VI OPGAVEN

EN UTRADITIONEL PROCES SKABTE WIN-WIN-WIN SITUATION Efter 24 år med samme lejer, ville udlejer skabe fornyelse, men stillede samtidigt høje krav til en ny lejer. Ved kyndig rådgivning fra EDC Erhverv Poul Erik blev den fhv. lejer købt ud, og det kendte smykkebrand, Jane Kønig, flytter nu ind i lejemålet i Aarhus’ latinerkvarter. ”Vi havde haft et langt og godt forhold til vores daværende lejer, men vi vil, som udlejer, gerne være proaktive i forhold til udviklingen og ønskede lidt fornyelse efter godt et kvart århundrede. Samtidigt nærede vi et ønske om at optimere ejendommen i samme omgang,” fortæller udlejer, Jane Sundstrøm, fra kontoret på Lille Torv. Hun har et fast, tæt samarbejde med retail-teamet i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus, som hjalp med at finde en løsning. ”Vi har et fast koncept, og det er vigtigt at vores lejere passer til os. EDC Erhverv har forstået vores behov og krav, og derfor lykkedes det med at finde den helt rigtige lejer,” siger Jane Sundstrøm. EN UTRADITIONEL PROCES Først skulle den daværende lejer indvillige i at blive købt ud, hvilket var lige til, da ønsket om fornyelse var gensidigt. Samtidigt skulle en ny lejer, som ville betale nøglepenge, findes. Her havde EDC Erhverv Poul Erik Bech kontakt til den københavnske smykkekæde, Jane Kønig, som netop var på udkig efter en placering i Aarhus. Der skulle dog kreativitet til at få alle parter til at blive glade.

nende brands, der kommer til byen nu. Dette skal først og fremmest ses i lyset af, at Aarhus for alvor er kommet på landkortet som en cool by. Vi er EU’s kulturhovedstad og vi er hjemby for mange kulturelle aktiviteter og festivaller, hvor danskerne valfarter hertil. Det pulserende liv har gjort Aarhus til et sted med liveability. Vi ser derfor en stor nettotilflytning til byen. Alt sammen medvirker til, at brands som Jane Kønig gerne vil have en platform her i byen,” siger Mette Lund Pedersen. Jane Sundstrøm mener også, at butiksmarkedet i Aarhus ændrer sig. ”Tiden ændrer sig – og Aarhus ændrer sig. Førhen var Aarhus primært en meget ung by. Det er den stadig, men det er også kommet mere købestærke kundegrupper til byen. Samlet set betyder det, at en række af Københavnske kvalitetsbrands er rykket til byen – og flere kommer hele tiden til. Som udlejer er det vigtigt, at følge med tiden, og med den rigtige rådgivning, hvor vi får de rigtige lejere, kan vi lykkes med den strategi. Her har EDC Erhverv Poul Erik Bech klaret det til UG,” slutter Jane Sundstrøm.

Jane Kønigs butik i København

”Normalt foregår en sådan proces imellem to lejere. Men denne gang var en trepartsforhandling nødvendig, fordi udlejer havde en klar strategi om, hvilke lejere de vil have ind. Derfor måtte vi være kreative og finde en løsning så alle blev glade,” fortæller detailmægler fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mette Lund Pedersen. Heldigvis var matchet stærkt. Jane Kønig-konceptet passede perfekt i den historiske ejendom midt i den pulserende del af Aarhus’ latinerkvarter. ”Vi ser frem til at blive en del af Aarhus’ inspirerende og kulturelle miljø og ikke mindst til at byde Jane Kønigs aarhusianske kunder indenfor i de nye lokaler,” siger Jane Kønig om den nye butik. AARHUS FORANDRER SIG Mette Lund Pedersen, detailmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller, at flere og flere Københavnske high-end brands som Jane Kønig er begyndt at åbne op i Aarhus. ”Vi ser Mads Nørgaard, Lollys Laundry, Han Kjøbenhavn og lig-

40

NETOP UDLEJET


SOLGT

SOLGT

UDLEJET

SOLGT

København K - Kompagnistr. 7, st.th

Hillerød - Carlsbergsvej 32C

UDLEJET

Faaborg - Herregårdscentret 15A

SOLGT

Børkop - Søndergade 14

UDLEJET

Esbjerg - Stormgade 157

UDLEJET

København N - Nørrebrogade 28

UDLEJET

Greve - Greve Midtby Center 4B

SOLGT

UDLEJET

Holbæk - Højvang 6

Ringsted - Sct. Hansgade 23

Slagelse - Jernbanegade 12

UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

Odence C - Jernbaneg. 6, st. th.

Kolding - Slotsgade 12

SOLGT

Haderslev - Lindedal 33

UDLEJET

Odense C - Vestergade 64

UDLEJET

Esbjerg - Kongensgade 98, st.th.

SOLGT

UDLEJET

UDLEJET

UDLEJET

Herning - Dalgas Plads 4A

Viby - Skanderborgvej 202

Aarhus - Mejlgade 57

UDLEJET

UDLEJET/AFSTÅET

UDLEJET

Aalborg - Gravensgade 8, st. tv.

Vejle - Boeskærvej 11B

Esbjerg - Kongensgade 87A

Tranbjerg - Kirketorvet 6

Aalborg SV - Nibevej 22B

UDLEJET

Allerød - Torvestræde 30, st.

Aalborg - Nørregade 27, st.

Randers - Østervold 16

Aarhus - Østergade 28

UDLEJET

Aalborg - Vesterbro 65, st. th.

SKAL VI OGSÅ SÆLGE/UDLEJE DIN DETAILEJENDOM? Kontakt din lokale erhvervsmægler på:

edc.dk/detail

GO 41


CASE

NY TEKNOLOGI OPTIMERER BUTIKSDRIFTEN Detailbranchens fysiske butikker har længe været udfordret af internethandlen, og der stilles stadigt større krav til butiksoplevelsen. Det er derfor vigtigere end nogensinde at sikre, at man driver sin forretning på den mest optimale måde, for at kunne skabe merværdi der, hvor det gør en forskel for kunderne. Detailbranchen bliver hele tiden udfordret i form af ændret købsadfærd og det er derfor vigtigt at man løbende tilpasser og finjusterer produkter, priser og markedsføring. Internethandlen har i de senere år udgjort en stigende betydning i detailbranchen, og der stilles derfor stadigt større krav til den oplevelse, man som kunde møder i den fysiske butik. Heldigvist har teknologien, igennem de senere år, udviklet sig og gør det nu muligt på mange områder at løse hidtidige udfordringer. Samfundet er blevet teknologisk avanceret med fokus på kommunikation og viden og derfor er der i dag analyseredskaber til et utal af formål. Der er, for det første, analyseværktøjer til at analysere kundernes online adfærd. Sociale medier, tracking på websites og apps giver virksomheder muligheder for at forstå deres kunders adfærd og købsmønstre. På samme måde har butiksdrivende i dag rent faktisk mulighed for at indsamle data og statistik på deres fysiske butik med en kundetællerløsning. Man får en indsigt, som gør, at man kan optimere sin virksomhedsdrift ned til mindste detalje. ”Ofte svinger kundetrafikken i forhold til dato, vejret samt sæson- og lokalitetsbegivenheder og det kan være svært at

42

vide, hvorfor kundernes adfærd er, som den til tider er. En kundetæller giver et overblik over kolde og varme steder i butikken, gennemsnitsventetider og kundetrafik, der passerer gennem butikken. Sammenligner man med butikkens egne salgstal får man yderligere indsigt, der kan bruges til optimering af ressourcerne”, siger Anel Turkanovic, der er direktør og grundlægger for Vemco Group A/S, som siden 2005 har specialiseret sig i at tælle kunder og besøgende i et bredt udvalg af brancher. ”Siden de første sensorer kom på markedet, har teknologien udviklet sig så meget, at man nu kan levere statistik med over 95% nøjagtighed og anvendelsesmulighederne er endeløse”, siger Anel Turkanovic. Han forklarer, at kundetælleren blandt andet hjælper retailers med at forbedre deres konverteringsrate, optimere butikslayout, øge dwell time, minimere køtid, vagtplanlægge mere effektivt, forbedre produktmix og marketingsaktiviteter og meget mere. ”Har man den indsigt, en kundetæller kan levere, kan man optimere på et meget bredt plan. Det handler om at kunne tage faktabaserede beslutninger, der skaber meningsfulde ændringer og forbedrer profitabiliteten” slutter Anel Turkanovic.


Når du sætter til salg/udlejning

MIT EDC – FØLG DIT SALG/UDLEJNING ONLINE Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech ved vi, at et salg/udlejning af en erhvervsejendom er en kompliceret sag. Derfor vil vi gerne give vores kunder det bedste overblik undervejs i processen. Mit EDC er EDC Erhvervs digitale værktøj, der samler alle informationer omkring dit salg/udlejning ét sted. Tjek fx nøgletal og følg aktiviteten på din ejendom fra din smartphone, tablet eller PC.

FØLG DIT SALG/UDLE JNING, NÅR DET PASSER DIG

MIT EDC GIVER ADGANG TIL: • antallet af gange, din ejendom har været vist på edc.dk/erhverv • antallet af fremvisninger for interesserede købere/lejere • antallet af kunder, der har kontaktet den tilknyttede mægler for information om sagen • antallet af materialebestillinger, vi har sendt til potentielle købere/lejere via mail • antallet af mails, vi har sendt om din ejendom til kunder i køber/lejerkartoteket • et overblik over publicerede avisannoncer på din ejendom, samt visning af de enkelte annoncer • en oversigt over kommende aktiviteter

43


VIL DU FREMADRETTET HAVE MAGASINET I DIN INDBAKKE? TILMELD DIG PÅ GO

edc.dk/erhverv/tilmeld

Jylland

Sjælland/Fyn Herlev Hillerød København Køge Næstved Odense Roskilde Slagelse

5858 8361 5858 8362 5858 8360 5858 8364 5858 8365 5858 8366 5858 8363 5858 8374

Esbjerg Kolding Sønderborg Vejle Viborg Aabenraa Aalborg Aarhus

Vi kender markedet

5858 8370 5858 8367 5858 8369 5858 8371 5858 8372 5858 8368 5858 8375 5858 8373

Profile for EDC Poul Erik Bech

Detail Fokus oktober 2017  

Internethandlen har ændret detailbranchen. Men hvad er status? Hvor stor en andel udgør nethandlen af den samlede detailomsætning? Hvilke br...

Detail Fokus oktober 2017  

Internethandlen har ændret detailbranchen. Men hvad er status? Hvor stor en andel udgør nethandlen af den samlede detailomsætning? Hvilke br...