Katalog turistične ponudbe občine Ivančna Gorica

Page 1

Prijetno domače

Katalog turistične ponudbe občine Ivančna Gorica

Prijetno domače Občina Ivančna Gorica

1


Katalog turistične ponudbe občine Ivančna Gorica

10 top turističnih točk 4 Prijetna in domača doživetja 14 Turistična ponudba 22 Spominki 26

2


Prijetno in domače Dobrodošli v deželi, kjer so dnevi obsijani s spomini in prepredeni s skrivnostnimi zgodbami starih časov. Dobrodošli v deželi mehkih dolenjskih gričev in prijetnih ljudi, ki vas bodo sprejeli odprtih rok in nasmejanih obrazov. Morda se vam bo zdelo, da se tukaj ustavi čas in da vsak korak pripoveduje svojo zgodbo o življenju nekoč in o modrostih sobivanja z naravo. Zato, pridite k nam. Odkrivajte skrite bisere, okrepčajte telo in duha in se prepustite doživetjem naše prijetne in domače dežele.

3


10 top turističnih točk Prijetno domače

Jurčičeva domačija Jurčičeva domačija je eden redkih primerov muzeja na prostem pri nas, ki pripoveduje zgodbe o vsakdanjem življenju kmečkega prebivalstva in modrosti življenja v sobivanju z naravo. Kulturni spomenik ohranja podobo osrednjeslovenske kmečke arhitekture, opreme prebivališč in gospodarskih poslopij, naprav in načina poselitve. Muzej je hkrati vsebinsko povezan z življenjem in delom enega naših največjih pisateljev in pripovednikov, Josipom Jurčičem, ki je bil rojen v tej hiši.

Kaj početi? • Skupaj z vodnikom si oglejte Jurčičevo domačijo, • oglejte si izobraževalni film o Josipu Jurčiču, • nasmejte se ob Krjavljevih zgodbah in kamišibaju, • kupite spominke, povezane z Josipom Jurčičem, • spijte kavo v čudovitem naravnem okolju muzeja, • udeležite se poletnih koncertov in gledaliških iger.

Muljava 11, 1295 Ivančna Gorica +386 (0) 41 686 382 jurcic@prijetnodomace.si

4


Stična 17, 1295 Ivančna Gorica +386 (0) 41 689 994, +386 (0) 1 78 77 863 info@mks-sticna.si www.mks-sticna.si

Cistercijanska opatija Stična in Muzej krščanstva na Slovenskem Cistercijanska opatija Stična je najstarejši in danes še edini delujoči cistercijanski samostan na Slovenskem. Znotraj samostanskega kompleksa delujeta Zeliščna lekarna patra Simona Ašiča in Muzej krščanstva na Slovenskem. Ta državni muzej sledi več kot 1.700 let staremu verskemu izročilu pri nas in hrani izjemno duhovno dediščino s celotnega slovenskega ozemlja. V sklopu obiska muzeja se obiskovalci sprehodijo skozi čudovit gotski križni hodnik in samostansko cerkev ter si ogledajo muzejske zbirke.

Kaj početi? • Sprehodite se skozi samostanski križni hodnik, kjer morda srečate »bele menihe«, • oglejte si zanimive muzejske razstave: Življenje za samostanskimi zidovi, Zgodovina krščanstva na Slovenskem in Skrivnostni svet srednjeveških pisarjev, • udeležite se poučnih ustvarjalnih delavnic, • osvežite se v Zeliščni lekarni patra Simona Ašiča. 5


10 top turističnih točk Prijetno domače

Hiša kranjska čebela z obeležjem in učnim čebelnjakom v Višnji Gori Na območju občine Ivančna Gorica je v 19. stoletju aktivno delovala čebelarska družina Rotschütz, ki je zaslužna za današnjo prepoznavnost, ugled in razširjenost kranjske čebele v svetu. Izjemna zgodba kranjske čebele je našla svoje mesto v prenovljeni šoli, ki nosi ime Hiša Kranjska čebela. Junaki te čebelarske družine vas bodo popeljali čez razstavo, ki na sodoben način predstavlja čebele, s poudarkom na ozaveščanju obiskovalcev glede pomena čebel za naravo, življenje in obstoj. V Hiši Kranjska čebela so na voljo inovativne nastanitve v obliki satja, v katerih lahko prespite, turistično-informacijski center s trgovino, kavarna z gostinsko ponudbo ter predavalnica. V neposredni bližini sta obeležje kranjski sivki in učni čebelnjak s parkom medovitih rastlin.

Kaj početi? • Oglejte si razstavo, posvečeno kranjski čebeli in družini Rotschütz, obeležje kranjski čebeli in učni čebelnjak, • posladkajte se v kavarni, • z lokalnim vodnikom si oglejte srednjeveško mesto Višnja Gora, • opazujte kranjsko čebelo pri učnem čebelnjaku, • prespite v posebnih nastanitvah v obliki satja.

Mestni trg 2, 1294 Višnja Gora info@prijetnodomace.si

6


Gradiček 8, 1301 Krka Turistično društvo Krka +386 (0) 41 276 252 ali +386 (0) 31 350 003 tdkrka@gmail.com www.tdkrka.si

Izvir reke Krke in Krška jama Kaj početi? Reka Krka izvira v veliki in široki zatrepni dolini pri naselju Gradiček. Poleg Ljubljanice je Krka najbolj tipična reka, ki zberi vode številnih rečic in potokov. Je največji desni pritok Save. Pri izviru reke in v naselju Krka je posneta priljubljena serija Reka ljubezni. Krška jama se odpira nad izvirom reke Krke, severno od vasi Gradiček. To je vodoravna jama, iz katere občasno, po obilnem deževju, bruha podzemna voda. Dolga je 220 metrov in široka 30 metrov. Strop oblikujejo uravnani kamniti skladi. Dvorano zaključuje 30 metrov dolgo sifonsko jezero.

• Z vodnikom si oglejte izvir reke Krke in Krško jamo, • najdite človeško ribico, • privoščite si piknik košarico ob izviru reke, • sprehodite se po Poti Reke ljubezni, • ohladite se ob sanjavi reki Krki, • sprehodite se preko Mosta ljubezni. 7


10 top turističnih točk Prijetno domače

Lehnjakovi pragovi na Krki v Parku Loka Reka Krka je med vsemi slovenskimi rekami znana po tem, da je vsebnost karbonata v vodi zelo velika. Ker je tok Krke zelo počasen, se ob posebnih razmerah iz vode izloča kalcijev karbonat, ki okoli rastlin naredi »oklep«. Lehnjak je najmlajša kamnina in se uporablja tudi kot gradbeni material. Sprostite se ob lepotah čudovitih lehnjakovih slapov ali pa se s kanujem ali kajakom spustite po reki Krki in lehnjakovih slapovih. V Parku Loka je urejeno naravno kopališče. V sklopu parka je lesen pomol, klopce in brunarica z barom. V parku so tudi štirje slapovi, ki se zlivajo preko lehnjakovih pragov.

Kaj početi? • Sprostite se ob lehnjakovih pragovih v Parku Loka, • privoščite si osvežilno pijačo ali okusno pico v bližnji piceriji, • po predhodnem dogovoru si organizirajte piknik v Parku Loka, • osvežite se v reki Krki, • spustite se čez lehnjakove pragove s kajakom.

Zagradec 5, 1303 Zagradec Picerija Toplar +386 (0) 1 788 68 33 ali +386 (0) 31 842 261 toplar.zagradec@siol.net

8


Letalski klub Šentvid, Šentvid pri Stični 65, 1296 Šentvid pri Stični +386 (0) 40 171 071 info@lk-sentvid.com www.lk-sentvid.com

Adrenalinska doživetja na letališču v Šentvidu pri Stični Na letališču v Šentvidu pri Stični izvajajo panoramske polete za obiskovalce, omogočajo šolanje pilotov, organizirajo padalsko šolo (Padalska šola Paranoja), izvajajo tandemske skoke (za obiskovalce in turiste) ter padalske skoke (za padalce z licenco). V klubu občasno organizirajo modelarske aktivnosti za najmlajše, ki se navdušujejo nad letenjem. Prostor za vzletišče je na voljo tudi za organizacijo različnih sejmov in prireditev.

Kaj početi? • Skočite v tandemu s padalom in občudujte dolenjsko pokrajino iz ptičje perspektive, • peljite se z letalom, • opazujte padalce, • vpišite se v padalsko šolo. 9


10 top turističnih točk Prijetno domače

Slapovi Kosce in Višnjice

Kaj početi? • Sprehodite se ob potoku v soteski, • opazujte raznolik živalski in rastlinski svet, • splezajte po lestvi do slapov Višnjice, • občudujte najvišje lehnjakove slapove.

Slapovi Kosce in Višnjice se nahajajo blizu Višnje Gore, kjer so številni manjši izviri vodotokov. Potoku Kosca, levemu pritoku Višnjice, lepoto dajejo naravni gozd, globoka soteska in najvišji lehnjakov slap v Sloveniji. Pot do slapu Kosca je del daljše poti, imenovane Pot dveh slapov, ki vodi preko Gradišča in Kuclja do soteske in slapov potoka Višnjice.

Višnja Gora

10


Vinogradniško-sadjarsko turistično društvo Debeli hrib +386 (0) 31 715 373 vstd.debelihrib@siol.net

Vinogradniško območje Debeli hrib Na pobočjih Temeniške doline se pojavijo prvi vinogradi v smeri iz Ljubljane proti Novemu mestu, saj je podnebje že ugodnejše za vinogradništvo. Poleg tega se vam ob vzponu razkrijejo lepi razgledi. V okolici boste našli cestne povezave za kolesarje po malo prometnih lokalnih cestah, po dolini reke Temenice in po dolini potoka Bukovščica.

Kaj početi?

V teh krajih deluje tudi Vinogradniško-sadjarsko društvo Debeli hrib, katerega člani prodajajo okusna vina.

• zapeljite se s kočijo po Temeniški dolini in Debelem hribu,

• Sprehodite se ali kolesarite po dolenjskih gričkih, • privoščite si kozarec domačega cvička,

• privoščite si lokalno kosilo. 11


10 top turističnih točk Prijetno domače

Razgledne točke:

Obolno, Polževo, Pristava, Gradišče Razgledna točka Obolno je najvišji vrh v občini, saj se z nje vidi pol Slovenije. Hrib bi lahko imenovali tudi obok, obod, saj se loči od zaobljene dolenjske dežele. Do razgledne točke se dvigujejo in spuščajo kolesarske in pohodniške poti, do vrha se pride tudi z avtom. Okrepčate se lahko pri Kmečkem turizmu Obolno.

Do Polževega se lahko povzpnete po gozdno-učni poti Po sledeh Višnjanskega polža, ki vodi iz Višnje Gore, in sicer po delu Jurčičeve poti vse do cerkvice s. Duha na Polževem (630 m). Pot se vseskozi vzpenja, a ni preveč strma. Okrepčate se lahko v Gostišču Polževo. Pozimi priporočamo zabavo na smučišču zraven gostišča. Lokacija je dosegljiva z avtom. Po Kriško - polževski planoti vsako leto v septembru tamkajšnje društvo organizira Krevsov tek.

Mimo Pristave nad Stično vodi pet pohodnih poti (Lavričeva pot, Romanova pot, Viridina pot, Badjurjeva pot in Krožna pot Prijetno domače), del katerih je prevozen tudi s kolesom. V okolici si lahko ogledate cerkev sv. Lamberta na Pristavi, na vrhu Pristave stoji Partizanski dom, v njegovi bližini pa sta postavljena dva spomenika; prvi v spomin padlim borcem, drugi pa je bil postavljen ob osamosvojitvi Slovenije. Ne spreglejte orientacijske točke na vrhu Pristave. Na Pristavi so se združile 4 kmetije pod imenom Turistična vas Pristava, ki obiskovalcem nudi doživetja v objemu pristne narave.

Gradišče nad Stično in Šentvidom z Lavričevo kočo je značilna izletniška točka v bližini Ivančne Gorice, zelo priljubljena za dnevno rekreacijo. Na vrhu stoji cerkev sv. Miklavža. Vsako leto na hribu poteka kar nekaj dogodkov, med katerimi je nekako najbolj odmeven Festival kiparjev z motorno žago. S hriba se odpirajo razgledi proti Ivančni Gorici ter delu dolenjskega in notranjskega hribovja. 12


Cvinger (Virsko mesto) Virsko mesto ali Cvinger leži na nizkem gorskem hrbtu nad Virom pri Stični, kjer je zaselek Vrh z Domačijo Grofija. Po površini meri 21 hektarov, dolgo je 800 metrov in široko 400 metrov. Mesto je bilo obdano z mogočnim več kot 2 kilometra dolgim in do 6 metrov visokim obzidjem. Naselje je bilo zasnovano in utrjeno konec 8. stoletja pr. n. št. Bilo je eno največjih središč železnodobne skupnosti na Dolenjskem s pokopavanjem umrlih v rodovnih in družinskih gomilah. Na območju so našli približno 125 gomilskih grobišč, ki so se v tisočletjih povsem zrastla s pokrajino. Sloves Cvingerja je v svet ponesel akademik dr. Stane Gabrovec, ki je v okviru Narodnega muzeja Slovenija vodil izkopavanja na polovici 20. stoletja.

Lokacija: Vir pri Stični, blizu Domačije Grofija. Kontakt: info@grofija.com Telefon: +386 (0) 31-855-009

13
Prijetna in domača doživetja

Aktivno po sledeh Gospe s Pristave Slavno grofico Virido Visconti so imenovali »Gospa s Pristave«, saj je živela v majhnem gradu poleg cerkve sv. Lamberta na Pristavi nad Stično. Virida Visconti izhaja iz milanske plemiške rodbine Sforza Visconti in je bila žena avstrijskega vojvode Leopolda III. ter mati Ernesta Železnega, zadnjega koroškega vojvode, ki je bil ustoličen na Gosposvetskem polju. Po smrti moža se je leta 1386 naselila na Pristavo nad Stično. Ves čas bivanja na našem območju je bila v tesnih stikih s stiškim samostanom. V tistem obdobju je v samostanu vladal opat Albert Lindeški, ki je zapravljal samostansko premoženje in neprimerno živel. Bil je tudi grob do samostanskih podložnikov. Virida je revežem pogosto pomagala, zato so jo klicali dobrotnica. Po smrti je premoženje zapustila samostanu. Umrla je okoli leta 1414 in je pokopana v samostanski cerkvi v Stični. O njej je napisana tudi povest Gospa s Pristave. Njen avtor je Ivan Janežič-Kraljev.

Trajanje: celodnevni paket.

16

Paket »Aktivno po sledeh Gospe s Pristave« vključuje: • Voden ogled po Muzeju krščanstva na Slovenskem ter Cistercijanski opatiji Stična, • kaligrafska delavnica v t.i. »samostanskem skriptoriju«, • zajtrk z lokalnimi dobrotami ter ogled lokalne zbirke na Domačiji Grofija, • »Viridin pozdrav« na Lavričevi koči s predstavitvijo Gradišča nad Šentvidom in cerkve sv. Miklavža, stik z živalmi, • pohod po Viridini poti (od Gradišča do Pristave), • kosilo na Izletniškem turizmu Pr' Okornu, • vodenje po Turistični vasi Pristava, z ogledom cerkve sv. Lamberta, kjer je domovala Virida Visconti, • zbiranje sledi Viride Visconti. *Možnost prevoza v dolino, izposoja koles, najem prostora za odbojko, gokarti za otroke z doplačilom. *Možnost najema lokalnega turističnega vodnika.


Na sledi za človeško ribico

Prepričani smo, da poznate človeško ribico, saj ste jo videli v kateri jami ali pa ste zanjo že slišali. Ali ste vedeli, da se je raziskovanje človeške ribice začelo na Virskem studencu? Prav pri tem studencu je Giovanni Scopoli v 18. stoletju prvi našel človeško ribico. Ta se genetsko precej razlikuje od drugih dolenjskih, belokranjskih in notranjsko kraških človeških ribic. Najdete jo tudi na izviru reke Krke ter v sifonskem jezeru v Krški jami. Poiščimo jo še skupaj.

Trajanje: poldnevni paket.

Paket »Na sledi za človeško ribico« vključuje: • Okusen zajtrk na Domačiji Grofija, kjer je ohranjen spomin na skrivnostno rojstvo človeške ribice, • peš ogled Virskega studenca in predstavitev zgodbe o človeški ribici, • voden ogled Krške jame in izvira reke Krke, • piknik ob izviru reke Krke (degustacija lokalnih produktov in kosilo), • iskanje človeške ribice. *Možnost ogleda Virskega mesta z doplačilom.

17


Prijetna in domača doživetja

Razišči Temeniško dolino Temeniška dolina leži na severovzhodnem delu občine Ivančna Gorica. Dolina je imenovana po njenem glavnem vodotoku – Temenici, ki izvira pod Javorjem. Temenica kar dvakrat ponikne in se kot reka Prečna izlije v reko Krko. Dolina reke Temenice je med najdaljšimi slovenskimi slepimi dolinami. Nad dolino se pojavi prvo vinogradniško območje – Debeli hrib, kjer pridelujejo cviček. Temeniška dolina je prostorsko odmaknjen, a zelo zanimiv del našega območja. Raziščite jo.

Trajanje: poldnevni paket.

18

Paket »Razišči Temeniško dolino« vključuje: • Sprejem in predstavitev Kmetije Pr' Špan (Kmetija Kotar) ter degustacija njihovih izdelkov, • domače kosilo na Turizmu Fajdiga, • predstavitev Konjeniškega Ranča Prebil ter jahanje konj v maneži. *Možnost vožnje s kočijo z lipicanci (Rogačeva kmetija) po Temeniški dolini z lokalnim vodnikom z doplačilom. *Možnost ogleda lokalne zbirke starih predmetov na Turizmu Fajdiga z doplačilom.


Spoznaj Jurčičevo Muljavo

Paket »Spoznaj Jurčičevo Muljavo« vključuje: • Voden ogled Jurčičeve domačije in pripovedovanje zgodbe s pomočjo kamišibaja z Jurčičevimi literarnimi junaki, Literat, novinar in urednik Slovenskega naroda se je rodil in preživel otroštvo na Muljavi. Danes je Jurčičeva rojstna hiša del Jurčičeve domačije, muzej na prostem, ki pripoveduje zgodbe o vsakdanjem življenju kmečkega prebivalstva in modrosti življenja v sobivanju z naravo. Muljava s svojo okolico nudi več kot le ogled Jurčičeve domačije. Pridite in jo raziščite.

• ogled Kmetije Erjavec vključno s postopkom sušenja sadja in degustacijo izdelkov, • dobrodošlica in vodeni ogled Etnološke zbirke Nose, • sezonska kmečka pojedina v Gostilni pri Obrščaku. *Možnost: 5 kilometrski sprehod od Muljave do Krke po Jurčičevi poti in ogled izvira Krke in Krške jame. *ogled šolskega muzeja, *ogled baročnega oltarja,

Trajanje: poldnevni paket.

*ogled ostankov Vile Rustice.

19


Prijetna in domača doživetja

Iz panja na cvet V Višnji Gori boste lahko opazovali letenje kranjske čebele iz panja na cvet. Kranjska čebela je medonosna in avtohtona vrsta na Slovenskem in prav srednjeveško mesto Višnja Gora je zaradi družine Rothscütz in Hiše kranjska čebela odlič�na točka za opazovanje marljivih čebel. Obiščite nas in skupaj bomo opazovali čebele pri učnem čebelnjaku, se fotografirali pri obeležju kranjske čebele in si ogledali sodobno interaktivno razstavo namenjeno marljivi delavki. Naj medi.

Trajanje: poldnevni paket.

20

Paket »Iz panja na cvet« vključuje: • Ogled Hiše Kranjska čebela (ogled razstave posvečeni kranjski čebeli, možnost spremljevalnih delavnic), obeležja kranjske čebele in učnega čebelnjaka, • voden ogled po krožni zgodovinski poti (vključuje lokalnega vodnika), • degustacija polžev ter lokalnih dobrot na Mestnem kopališču Višnja Gora, • legenda o polžu in štetje polžev v Višnji Gori. *možnost vožnje s kočijo Kmetije Čož za doplačilo.


21
Turistična ponudba

4

27 28

3 24

25

SOBRAČE

METNAJ

34 TEMENICA

VIŠNJA GORA

26 37

STIČNA

30

5 17 23 31

13

29 35

32 ŠENTVID PRI STIČNI

2 21

IVANČNA GORICA

33

1

18

9 11 14 i 19 20

DOB PRI ŠENTVIDU

36

16

8

29 27

15

MULJAVA

KRKA

6

23

12 10 ZAGRADEC

22

7

24

24


2

Turizem Fajdiga

11

Ljubljanska cesta 14

+386 (0) 1 7874 071 / +386 (0) 31 505 679 hocjozi@hotmail.com / fajvida@gmail.com Odprto ob koncu tedna, med tednom po dogovoru.

Ivančna Gorica +386 (0) 1 7869 480

12

+386 (0) 31 855 009 info@grofija.com Obvezna predhodna rezervacija. Izletniški turizem Okorn (Turistična vas Pristava) Pristava nad Stično 5, Ivančna Gorica

+386 (0) 1 7806 108

13

Kmečki turizem Obolno

+386 (0) 1 7874 089

14

5

15

16

Petrušnja vas 38, Šentvid pri Stični

6

17

Gostišče na Pajčni

18

19

9

2

Leskovec 23, Višnja Gora +386 (0) 31 283 626, +386 (0) 31 296 243

26

Stari trg 13, Dedni Dol +386 (0) 41 691 356 / +386 (0) 41 395 754

Gostilna in picerija Antonač

27

Kmetija Čož – Luxury holidays Home with hot tub

Bojanji Vrh 4, Ivančna Gorica

Leskovec 22b, Višnja Gora

+386 (0) 41 253 990 info@antonac.si

+386 (0) 31 296 243

Gostišče Jakob

28

Kantina na postaji

Zadružni hram

Pizza & Burger House – Hit

Picerija Kegeljček

Toplar Picerija Zagradec +386 (0) 1 7886 833

Farm stay Ana Leskovec 23, Višnja Gora +386 (0) 31 283 626 / +386 (0) 31 296 243

29

NiceRanch Trnovica, Šentvid pri Stični +386 (0) 41 946 649

30

The house in the valley Stari trg 43, Višnja Gora +386 (0) 31 263 283

31

Dom Vita Stična 132, Ivančna Gorica +386 (0) 070 799 799

32

Apartma Zynga Pristavlja vas 19, Šentvid pri Stični +386 (0) 41 752 633

33

Gujžina holidays Kriška vas 50, Višnja Gora

Zagradec 5

Gostišče na vasi

Vila Kosca

+386 (0) 41 518 518

+386 (0) 1 7885 138

22

Glamping hišica Kmetije Čož

Muljava 22, Ivančna Gorica

34

Brunarica Temenica

Marinča vas 7, Zagradec

Temenica 87, Šentvid pri Stični

+386 (0) 40 167 167 na.vasi.zavodnik@gmail.com

+386 (0) 40 389 228

Postajališča za avtodome: 25

25

Radohova vas 17a, Šentvid pri Stični

Sokolska ulica 6, Ivančna Gorica

10

+386 (0) 40 702 936

+386 (0) 31 206 666

21

Turistična vas Pristava Pristava nad Stično 4

Ljubljanska cesta 8, Ivančna Gorica

Gostilna Podobnik +386 (0) 1 7869 733 gostilna.podobnik@gmail.com

24

+386 (0) 1 7887 610

Zavrtače 6, Višnja Gora +386 (0) 40 680 701 info@polzevo.com

+386 (0) 31 372 777

Cesta 2. grupe odredov 17, Ivančna Gorica

20

Hiša Ida Stična 27, Ivančna Gorica

+386 (0) 40 867 104 / +386 (0) 51 694 326

+386 (0) 40 439 858 na.pajcni@siol.net Gostišče Polževo

23

Šentvid pri Stični 12, Šentvid

Male Rebrce 6a, Zagradec

8

+386 (0) 31 855 009 info@grofija.com

+386 (0) 41 223 995

+386 (0) 41 509 833 simon.sedevcic@gmail.com

7

Gostilna pri Obrščaku

Domačija Grofija Vir pri Stični 30, Ivančna Gorica

Stična 1

Gostišče Krka Gabrovčec 4a, Krka

2

+386 (0) 1 7877 110

Lavričeva koča na Gradišču +386 (0) 41 456 914 lavricevakoca@gmail.com Odprto ob koncu tedna, med tednom po dogovoru.

Gostilna Krjavelj Ljubljanska cesta 38, Ivančna Gorica

Obolno 4, Ivančna Gorica +386 (0) 31 210 001 Po predhodnem dogovoru.

Gostilna pri Japu Praproče 6, Šentvid pri Stični

+386 (0) 40 702 936 inof@pristava.si Obvezna predhodna rezervacija.

4

Okrepčevalnica pri Koščaku Velike Lese 2, Krka

Domačija Grofija Vir pri Stični 30, Ivančna Gorica

3

Okrepčevalnica pri Frenku

Temenica 4, Šentvid pri Stični

Kje spati?

Kje jesti?

1

Kmetija Čož

37

Zlati polž, Višnja Gora

Leskovec 23, Višnja Gora

Kopališka ulica 25

+386 (0) 31 283 626 / +386 (0) 31 296 243 ana.coz09@gmail.com

+386 (0) 41 466 627 / +386 (0) 51 442 800

Domačija Grofija Vir pri Stični 30, Ivančna Gorica

24

Turistična vas Pristava Pristava nad Stično 4 +386 (0) 40 702 936

35

Apartma Tina Šentvid pri Stični 26a, Šentvid pri Stični +386 (0) 41 729 592

36

Hotel Polževo Zavrtače 6, Višnja Gora +386 (0) 40 680 701

7

Gostišče na Pajčni Zagradec, Male Rebrce 6a +386 (0) 40 439 858

+386 (0) 31 855 009

25


Spominki destinacije Prijetno domače

Vse informacije na: ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica Sokolska ulica 5 info@prijetnodomace.si +386 (0) 1 7812 128

26


Prijetno domače Občina Ivančna Gorica

Dobrodošli nazaj v svet vašega otroštva. 27


Prijetno domače Občina Ivančna Gorica

ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica Sokolska ulica 5 1295 Ivančna Gorica info@prijetnodomace.si

Turizem Ivančna Gorica

visit_ivancnagorica www.prijetnodomace.si

Kolofon ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica Besedilo pripravila: Katja Klemenčič Avtorica uvodnega besedila: Dragica Šteh Občinska turistična zveza Ivančna Gorica

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. www.eu-skladi.si

Urednica: Sara Lunder Tehnični urednik: Franc Fritz Murgelj Fotografije: Ecetera d.o.o., Nejc Travnik, Slavko Pajntar, Anže Česen, Branko Petauer, Gašper Stopar, arhiv turističnih ponunikov Oblikovanje in prelom: Ecetera d.o.o. Tisk: Partnergraf d.o.o., Grosuplje Naklada: 1400 izvodov Ivančna Gorica, 2021


Articles from Katalog turistične ponudbe občine Ivančna Gorica