Page 1

Beginnen met e-Boekhouden.nl Als u toegang heeft tot het Internet kunt u snel en eenvoudig aan de slag met e-Boekhouden.nl. Het installeren van een boekhoudprogramma en het maken van back-ups is niet nodig. U hoeft dus geen investeringen te doen. Nadat u een abonnement hebt afgesloten, kunt u inloggen op onze servers in ons streng beveiligde datacenter en direct aan de slag met e-Boekhouden.nl. Een compleet boekhoudpakket. Boekstukken invoeren, kostenplaatsen op meerdere niveaus beheren, budgetscenario’s aanmaken, online factureren, automatische incasso-opdrachten aanmaken, elektronisch bankafschriften inlezen, betalingen direct in de boekhouding verwerken, de BTW en ICL/ICP aangifte opmaken en elektronisch versturen, overzichtelijke rapporten van uw balans en winst & verlies situatie en online samenwerken met uw accountant/boekhouder. Met e-Boekhouden.nl bent u in staat een volwaardige boekhouding te voeren. Hoewel u direct met e-Boekhouden.nl aan de slag kunt, adviseren wij u enkele belangrijke stappen in acht te nemen. In dit document worden deze stappen uitgebreid beschreven. Mocht u vragen hebben dan staan onze medewerkers u graag te woord. Onze helpdesk is bereikbaar op nummer 0478 - 82 02 10, of stuur een email naar: support@e-Boekhouden.nl. Neem ook eens een kijkje op de website www.gratis-cursus-boekhouden.nl.

1


1. Rekeningschema Onder het kopje ‘Beheer’ vindt u een knop ‘Rekeningen’. Hier vindt u een standaard lijst van rekeningen die voor veel ondernemingen van toepassing zijn. Hierin kunt u vooraf alvast enkele aanpassingen maken. U kunt een rekening wijzigen door op het handje voor de rekening te klikken. Bij rekening ‘1010 Bank’ kunt u uw rekeningnummer erbij zetten. Bijvoorbeeld: ‘1010 Bank 12.34.45.678’. U kunt eventueel nog meer bank en/of girorekeningen toevoegen. Dit doet u door onderaan te klikken op ‘Toevoegen’. Bij rekening ‘8000 Omzet groep 1’ kunt u de omschrijving veranderen in een bepaald product of dienst dat u levert. Dit geldt ook voor rekening ‘8010 Omzet groep 2’. Indien u meer rekeningen nodig heeft kunt u deze naar eigen inzicht toevoegen. Wij adviseren u overigens om geen rekeningen van een andere categorie dan Balans of ‘Winst & Verlies’ te verwijderen. 2. Beginsaldi Indien u overstapt van een ander boekhoudpakket naar e-Boekhouden.nl moet u een beginbalans invoeren. Zodra u het rekeningschema naar wens heeft aangepast kunt u de beginsaldi invoeren. Het beginsaldo van een rekening voert u in op de beginbalans. Deze vindt u onder het kopje ‘Beheer’. U kunt beginsaldo’s op ieder gewenst moment aanpassen. Heeft u de beginbalans niet bij de hand, maar wilt u wel alvast starten met e-Boekhouden.nl, dan kunt u de beginbalans ook op een later tijdstip invoeren.

3. Open posten Indien u overstapt van een ander boekhoudpakket naar e-Boekhouden.nl en daarmee een bestaande boekhouding voortzet in e-Boekhouden.nl kan het zijn dat u nog onbetaalde facturen heeft liggen uit de periode voordat u met e-Boekhouden.nl bent begonnen. De betalingen van deze openstaande facturen zullen echter in eBoekhouden.nl verwerkt gaan worden. U dient daarom deze openstaande posten nog eenmalig apart in te voeren in e-Boekhouden.nl. Hiervoor volgt u de volgende stappen: Beheer>Beginbalans>Debiteuren en crediteurensaldo. 4. Invoeren U heeft nu e-Boekhouden.nl volledig startklaar gemaakt. U kunt nu beginnen met het invoeren van uw boekstukken. Dit doet u door het betreffende soort boekstuk te kiezen onder het kopje ‘Invoeren’. Bij het invoeren kunt u de relatie en bij de tegenrekening altijd de optie ‘[Nieuwe relatie]’ of ‘[Nieuwe rekening]’ kiezen (helemaal onderaan het lijstje). Op die manier kunt u direct een nieuwe relatie of rekening aanmaken. 5. Tips Tot slot volgen hier nog enkele tips: Bij het invoeren van de datum volstaat het om alleen de dag of de dag en de maand in te voeren. Ook als u bijvoorbeeld: “10052009” invoert wordt hier een correcte datum van gemaakt (10-05-2009). Gebruik de tab-toets om naar een volgend invulveld te gaan. En gebruik [SHIFT]-Tab om een invoerveld terug te gaan. Zo hoeft u niet telkens uw muis te gebruiken. Achter alle invoerveldjes staat een vraagteken. Als u hierop klikt krijgt u meer informatie.

2


-

-

-

-

-

Indien u een bepaald boekstuk voor u heeft en u weet niet precies hoe u dit moet invoeren, klik dan op ‘Help mij bij het invoeren’ onderaan op het invoerscherm. U wordt dan stap voor stap begeleid bij het invoeren van het boekstuk. De verschillende menu-kopjes (‘Invoeren’, ‘Rapporten’, ‘Beheer’ etc) kunt u eenvoudig dichtklappen door op het minteken naast de naam te klikken. U kunt vervolgens weer op het plusteken klikken om het menu weer te geven.

Alle overzichten, rapporten en grafieken die u met e-Boekhouden.nl kunt bekijken werken volgens het zogenaamde ‘drilldown-principe’. Dit houdt in dat u in ieder overzicht of grafiek op een bepaalde waarde (of staaf) kunt klikken om te zien waaruit deze is opgebouwd. Bij ieder rapport vindt u rechts op de donkerblauwe balk een plaatje van een printer. Als u hierop klikt wordt het overzicht in Microsoft Word geopend (indien u Microsoft Word op uw PC heeft). U kunt het overzicht vervolgens eenvoudig uitprinten. In alle rapporten kunt u op de kop van een kolom klikken om het rapport op die kolom te sorteren. Als u nogmaals op dezelfde kop klikt wordt het overzicht omgekeerd gesorteerd. Tot slot wensen wij u veel succes en plezier met www.e-Boekhouden.nl.

3

e-boekhouden  
e-boekhouden  

Beschrijving

Advertisement