Page 1

JSO SP SEKCIJA ZA INFORMISANJE

media info Jso Sp B R O J : 2

G O D I N A : 2 0 1 3

0 1 . 0 4 . 2 0 1 3

Leto 2013 Dobre Vode Pored velike finansijske krize, predstavnici Sindikata SRŽIS, pokušavaju da pronađu rešenja kako bi svojim članovima i njihovim porodicama omogućili letovanje uz prihvatljive uslove. Tako su predstavnici JSO SP SRŽIS, predsednik JSO SP i predsednik Komisije za društveni standard sport, rekreaciju i prevenciju JSO SP, 12.03.2013. boravili u Crnoj Gori i dogovorili zakup na više mesečnih rata apartmane “Šukurica” u Dobrim Vodama.Objekat se nalazi u neposrednoj blizini mora i dobro uređene plaže, raspolaže sa devet apartmana i to:

3 četvorokrevetna (francuski +dva solo ležaja), kuhinja, TV, klima i frižider, cena 26e. -3 četvorokrevetna (francuski +dva solo ležaja), TV, frižider, mini šporet, bez klime cena 22e. -2 trokrevetna (francuski +1solo ležaj),TV, frižider, mini šporet, bez klime cena 15e. -1 trokrevetni malo veći od četvorokrevetnog (francuski +1solo ležaj) sa , TV, frižider,, mini šporet, bez klime 20e.

Svaki apartman ima opremljeno kupatilo i svoju posebnu terasu. Razlika u ceni u apartmanima je u kuhinji i klima uređajima. Napomionjemo da svi apartmani imaju mogućnost korišćenja veće zajedničke kuhinje sa svim elementima i priborom. Svi apartmani nemaju klima uređaje. Po tvrdnji vlasnika objekta nisu ni potrebni, jer je objekat dobro izolovan, a i klimatski uslovi su takvi da jednostavno nema potrebe za klima uređajima. Otplata će se vršiti putem administrativne zabrane i to na jednake mesečne rate do kraja godine.

Moramo da napomenemo da su nas u Podgorici srdačno dočekale i pružile logističku podršku kolege iz Sindikata željezničke infrastructure Crne Gore. Ispred sindikata željezničke Infrastrukture Crne Gore nas je ugostio predsednik Marko Cacović sa predsednicima Grana TKP-a Dejanom Knežević, ETP-a Mikijem Vujanović, ZOP-a Đondović Brankom i predsednikom Sindikata prevoza Svetozarom Stanović. Đorđe Milovanović


STRANA

2

Sekcija za informisanje počela sa radom U utorak 26.03.2013.održan je prvi satanak sekcije za informisanje JSO SP.Na sastanku je napravljen okvirni plan rada sekcije u narednom periodu,razgovaralo se o izgledu sajta i njegovom sadržaju, e:biltenu temama vezanim za bilten i njegovu distribuciju putem elektronske pošte.

Proslava osmog marta Tradicionalno i ove godine Sindikat randnika zeleznicke infrastrukture obelezio je medjunarodni praznik zena,popularni osmi mart.

Dana 05.03.2013. u prostorijama SRZIS-a u Uzicu, predstavnici SO SP SRZIS Uzice, organizovali su Svecanu dodelu poklona pripadnicama lepseg pola, a sve povodom 8. marta. Moramo napomenuti da SRZIS u Uzicu raspolaze sa prostorom zahvaljujuci angazovanju predsednika SO SP Uzice, predsednika SRZIS i sefa Sekcije za infrastrukturu cvora Uzice. Na svecanosti pored dodele novcanih cestitki u iznosu od po 5000,00 dinara i cveca, bilo je i lepe zabave uz obilato jelo i pice. Poklon novcanu cestitku je dobilo 18 pripadnica lepseg pola, clanica SO SP Uzice. Poklone je urucio predsednik SO SP SRZIS Uzice Djorje Milicic.

MEDIA

INFO

JSO

SP


STRANA

3

Ruski voz na relaciji Ruma-Šabac "Zeleznice Srbije" su dana 26 matra uvele u redovan saobracaj novi dizel-motorni voz ruske proizvodnje na relaciji Ruma-Sabac-Ruma. Novi voz zamenice stare putnicke sinobuse koju su preko 30 godina saobracali ovim delom pruge. Uz prisustvo generalnog direktora Dragoljuba Simonovica i celnih ljudi SP Ruma i mnogobrojnih gostiju,svecano je u 15h i 05 min. ruska garnitura pustena u saobracaj na relaciji Ruma -Sabac od voza 5227. Ovo je jedna od 12 novih dizelmotornih vozova ruskog proizvodjaca "Metrovagonmasa",koja je ukljucena u redovan saobracaj srpskim prugama.Ovaj voz,inace moze da razvije brzinu120km/h,dvodelan je,ima 120 mesta a sedenje i 126 mesta za stajanje.Opremljen je najsavremenijom opremom a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvodjaci,po svim domacim i medjunarodnim standardima.Uvodjenjem ovakvog za nase standarde modernog voza, nadamo se da ce nasa zeleznica pridobti vecu paznju i broj putnika. Rade Tešević

media info Jso Sp Impresum: Elektronski bilten sekcije za informisanje Broj:2,Godina:1 Izlazi mesečno Uredjuje redakcijski kolegijum Kontakt; desksekcijazainformisanje@gmail.com Web: www:jsospinfomedia.wix.com/media On line izdanje: http://issuu.com/ebilten/docs/bilten

MEDIA

INFO

JSO

SP

bilten2  

jsosp infomedia