Page 1

KARRIEREDAG 2012 TIRSDAG 16.OKT

Mercurius

Foreningen for Masterstudentene i økonomi ved Universitetet i Agder.


Linjeforeningene Mercurius, Politicus, Revisus og Systematicus ved Universitetet i Agder Kristiansand ønsker velkommen til Karrieredagen 2012 der studenter og næringslivet møtes.

PROGRAM KARRIEREDAG TIRSDAG 16. OKTOBER

KL. 10.30 -15.00: Stands og mingling i vrimlehallen

KL. 11.15: Speed-presentasjoner (B2-003)

KL. 12.00: Foredrag av Bengt Eriksen (B1-018)

KL. 14.00: Fra stryk til toppkarakter (B1-018)

KL. 15.30: Matservering (Kantinen)

KL. 16.30: ”Hvorfor Gud er God” - et underholdende presentasjonskurs med Gud, Jesus og Viggo Venn. (Østsia)


BENGT ERIKSEN Med egeninteressen som veileder Alene på lesesalen, er det vrient å se seg selv som lagspiller. Gjør likevel et forsøk, for du må mestre kunsten å spille på lag. I studietiden kan du styre med ditt i langt større grad enn i arbeidslivet. Bedriftens interesser skal matche dine og kollegaers interesser. Dere må samhandle – til eget og felles beste. Derfor: Det er i din egeninteresse å forberede deg på rollen som lagspiller. Kjøreregler, sammenhenger, konsekvenser, konfrontasjoner og konflikter er noen stikkord. Mange muligheter er gevinsten. Hva kan du bidra med, og hva kan du forvente å få igjen? Øv deg på dette i studietiden. By på deg selv. Det er super læring før arbeidslivets krav melder seg.

KL.12.00 - B1-018

Bengt Eriksen (47) er utdannet økonom og fotballtrener, vokst opp på Oppsal og i Vålerenga, tidligere VIF-spiller og trener for Drøbak/Frogn og Skeid i Adeccoligaen og Tippeligaen, mangeårig fotballekspert i TV 2, nå fotballekspert i VG.

Foto: TV2


”FRA STRYK TIL TOPPKARAKTER ”

KL.14.00 - B1-018

ToppkarakterSystemet - Norges første superstudent-oppskrift Hør historien hvordan to UiA studenter har avslørt hvordan DU kan utnytte skippertak, få mer fritid og oppnå toppkarakterer. For å få toppkarakterer trenger vi ikke selvdisiplin som et skolelys, intelligens som en professor eller flaks som en lottovinner. Vi trenger bare å vite hva vi skal gjøre. Noen liker å gå i alle forelesninger, lese alt pensum, og bruke hele dagen på lesesalen for å få gode karakterer. Andre liker best å sove lenge, feste i helgene og benytte “skippertaksmetoden” for å bestå og ikke stryke på eksamen. Problemet er at vi er lært opp til å tro vi må velge mellom disse to ytterpunktene. Det trenger vi ikke. ToppkarakterSystemet er basert på avanserte prinsipper, men hver enkelt del kan brukes umiddelbart for å bli en SuperStudent. Det tar hensyn til at vi alle er unike, har egne læringsmetoder, studieteknikker og motivasjon for å jobbe med skolen. Skaff deg ToppkarakterSystemet for å bli fokusert, lese smartere, skrive raskere og huske alt.


VIGGO VENN

KL.16.30 - ØSTSIA

Hvorfor Gud er god – På presentasjonsteknikk! Et underholdende kurs i presentasjonsteknikk med Gud, Jesus og Viggo Venn. Enten du skal på jobbintervju, eller presentere et prosjekt på Universitetet, trenger man alltid å terpe på presentasjonsteknikk. Så hvorfor ikke studere de beste? Hvem har vel et tydeligere budskap enn Gud? Hvem har vel fått flere tilhengere enn Jesus? (Kanskje bare Justin Bieber). Viggo Venn viser deg praktiske eksempler på presentasjonsteknikk Gud og Jesus har brukt i årevis, som du kan bruke I DAG! Gud: Jesus: Viggo Venn:

Skaperen av Jorden, Universet og en haug med PowerPointer Guds sønn, frelser og historieforteller Har holdt over 300 presentasjoner i regi av UiA og vant på JCI Nasjonalkongress 2010 prisen for ”Beste Presentasjon”.

OBS! Dette er et kurs i presentasjonsteknikk og er helt religionsnøytralt. Gud og Jesus blir kun brukt som Case Study.


pwc.no/karriere

Hva er ditt neste steg?

Den første arbeidsgiveren etter studiene er blant de viktigste valgene for karrieren. I PwC får du en bratt læringskurve, personlig utvikling og tett, individuell oppfølging. Les mer på pwc.no/karriere

© 2012 PwC. Med enerett. I denne sammenheng refererer ”PwC” seg til PricewaterhouseCoopers AS, Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers AS, PricewaterhouseCoopers Accounting AS og PricewaterhouseCoopers Skatterådgivere AS som alle er separate juridiske enheter og uavhengige medlemsfirmaer i PricewaterhouseCoopers International Limited. Foto: Annette Larsen


NORDEA www.nordea.no

Dedikerte rådgivere gir deg gode råd Vi har egne rådgivere som kan bistå deg med gode råd. Har du spørsmål i forbindelse med din daglige økonomi, finansiering, spareavtaler, forsikring eller annet? Ta kontakt med oss.

Gjør det mulig Markensgt. 16 Kristiansand Tlf.: 06001 nordea.no

DET ER MENNESKER DET HANDLER OM! Nordea Bank har en lang tradisjon for tett og godt samarbeide med universitetsmiljøene, og spesielt UIA. En av våre verdier er ”det er mennesker det handler om”, både våre kollegaer, kunder og samarbeidspartnere. Vi ser etter personer som har både faglige og personlige kvaliteter, og som trives med å jobbe sammen med andre mennesker. Vi tror at linken mellom næringslivet og studentene er viktig, og at vi har mye å lære av hverandre. Vi er på jakt etter deg som har det ”lille ekstra” og som vil bruke dine faglige og personlige egenskaper til å skape verdier sammen med våre kunder!


BETTER IS ALWAYS POSSIBLE FLEKSIBEL • UTFORDRENDE • ENGASJERENDE Vi har spennende jobber innen IT, økonomi, kontor/ administrasjon og informasjonsforvaltning hos landets mest attraktive oppdragsgivere.

FØLGE OSS PÅ FACEBOOK? SKANN QR-KODEN

xtra.no


REKRUTTERING 2012

HAR DU OGSÅ HØYE AMBISJONER?

Vi er i sterk vekst og søker etter flere motiverte og engasjerte kolleger. I BDO handler revisjon og rådgivning om mennesker i utvikling som skaper verdier og gir kundene en opplevelse – mer enn å sette to streker under svaret. Hos oss er vi åpne, nære og modige og vi ønsker å finne nye løsninger på etablerte sannheter. Vi søker deg som vil utfordre, stille de vanskelige spørsmålene, se nye muligheter og gi det lille ekstra. Er du en kunnskapsrik utfordrer, hører vi gjerne fra deg. For mer informasjon, kontakt vår rekrutteringsansvarlig Katrine Feyling på tlf.: 23 23 76 05, e-post katrine.feyling@bdo.no eller les mer på www.bdo.no.

Besøk oss på Facebook: www.facebook.com/bdonorge


Vil du kickstarte karrieren din som trainee i Visma Services?

Visma Services vokser, og gir deg mulighet til å vokse sammen med oss! Vil du være med? Økonomi trainee – for deg som vil jobbe med økonomi. Lønn/HR trainee – for deg som vil jobbe med HR og lønn. IT trainee – for deg som vil jobbe med teknologi og innovasjon.

Søknadsfrist: 17. oktober 2012 Hvordan søke? Gå inn på visma.no/karriere, og velg deretter det programmet du vil søke på.

Visma Services

- Vi tar et tydelig ansvar


Jeg jobber i revisjonen. Riksrevisjonen. OK, så er det kanskje ikke akkurat slik vi arbeider, men det kreves likevel litt spesielle talenter om du vil være med og vokte fellesskapets verdier.

Riksrevisjonen kontrollerer forvaltningen for å sikre at fellesskapets verdier forvaltes og brukes slik Stortinget har bestemt. Dette gjør vi gjennom revisjon, kontroll og veiledning. Derfor trenger vi mennesker med analytiske evner og et sterkt samfunnsengasjement.

Har du det som skal til for en karriere hos oss? Kan du tenke deg en meningsfylt jobb hvor du bidrar til å ivareta fellesskapets verdier? Er du opptatt av at velferdsstaten fungerer så godt som mulig? Da kan det hende at du passer til en jobb i Riksrevisjonen. Vi er nemlig på jakt etter revisorer som skal sjekke og godkjenne både statsregnskapet og regnskapene for departementer og underliggende virksomheter. Vi trenger også økonomer og jurister som skal kontrollere at statens interesser i ulike selskaper

ivaretas på en god og hensiktsmessig måte. Og ikke minst ser vi etter samfunnsvitere og andre som kan gjennomføre systematiske undersøkelser av økonomi, produktivitet, måloppnåelse og effekter av de tiltak forvaltningen gjør. Sammen bidrar vi til en bedre forvaltning.

Vil du bli en av oss? Les mer på www.riksrevisjonen.no


AKADEMIKERFORBUNDET www.akademikerforbundet.no ET FORBUND FOR DEG SOM STUDENT? Akademikerforbundet er et forbund som organiserer universitets- og høgskoleutdannede med bachelorgrad eller høyere. Vi setter lønns- og arbeidsvilkår for våre medlemmer først, og er bevisste på at også du som student skal oppleve trygghet og få råd og bistand når du trenger det. Uansett hvor langt du er kommet i graden din, er vi et forbund for deg! Hvorfor burde du melde deg inn? Som studentmedlem får du:

• Ulykkesforsikring inkl. i kontingenten • Profesjonell bistand • Gratis kurs • Politisk uavhengig • God bank- og forsikringsavtaler • Gunstig treningsavtale med Actic • Årlig studentkonferanse For alle studenter, både bachelor- og masternivå.

Organisert? Visste du at:

• mange har behov for arbeidsrettslig bistand, også i studietiden? • mange studenter ikke er ulykkesforsikret? Meld deg inn i dag, så er DU på den sikre siden!


AGDER ENERGI www.ae.no

VI FOREDLER NATURLIG ENERGI! Agder Energi er et kunnskapsmiljø som skaper verdier for eiere, ansatte og samfunnet gjennom å foredle og forvalte naturlig energi. Agder Energi er et av Norges største kraftselskaper målt i vannkraftproduksjon. Vi produserer fornybar, klimavennlig energi ved nær 50 hel- og deleide kraftverk på Sørlandet. Virksomheten omfatter også distribusjon og salg av energi, samt energitilknyttede tjenester. Konsernet har 1 600 ansatte. Vann og vind er evigvarende naturressurser og stadig mer verdifulle i en verden med behov for klimavennlig energi. Vi lar naturen arbeide for samfunnet, og visjonen vår er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi. Agder Energi er en viktig aktør i en fremtidsrettet bransje. I Sør-Norge skal kraftselskapene investere 145 mrd. kr de nærmeste årene for å øke produksjonen av fornybar energi. Vårt mål er å være fremst i Norge på klimavennlige energiløsninger, og spille en nøkkelrolle i den europeiske kraftforsyningen.


Voyage@deloitte Bli med Deloitte på tokt med Christian Radich! Arrangementet går av stabelen første gang våren 2013. Teambuilding – faglige utfordringer – seiling – moro

Foto: Jon Winge

Vil du bli en voyager? Se mer på www.joindeloitte.no

Nytt studentarrangement for deg som er på 3. eller 4. året i studiet © 2012 Deloitte AS

DYRK KARRIEREN I DELOITTE Deloitte er en av verdens største leverandører av profesjonelle tjenester. Vi yter tjenester innen revisjon, konsulentvirksomhet, advokattjenester, corporate finance og transaksjonsrådgivning Deloitte er organisert i flere ulike kompetanseområder. Som ansatt vil du i hovedsak arbeide innen ett av disse, og ha dette som din hovedbase. Samtidig vil du få mulighet til å delta i tverrfaglige prosjekter med teammedlemmer fra flere forretningsområder. Vi er et selskap med fokus på høy faglig kompetanse og utvikling, samt et godt sosialt miljø. I vår organisasjon vil du finne et ungt og uformelt arbeidsmiljø som ønsker deg velkommen med åpne armer. Vi ser etter deg som har det lille ekstra. Vi ansetter personer som er faglig sterke med et glimt i øyet. Vi søker mennesker med engasjement både faglig og utenomfaglig, høy integritet og ambisjoner om å være blant de beste i sitt fagområde. Du må ha høy IQ og EQ. Kontaktperson: Sara Hauge, 9706682, sahauge@deloitte.no


“Where can I take the next step in Norway’s global oil and gas success story?” – Take a position with Aker Solutions.

To walk with us, visit www.akersolutions.com/career


NODE

www.nodeproject.no

NCE NODE Bedriftene i NODE leverer alt fra komplette plattformsløsninger til høyteknologisk utstyr for bruk om bord i plattformer og skip. Bedriftene i NODE Offshore næringen på Sørlandet representerer et sterkt industrielt miljø. Kundene er riggeiere, oljeselskaper og rederier nasjonalt og internasjonalt. En intens konkurranse bedriftene imellom, samhandling med krevende olje- og gasskunder og strenge myndighetskrav har bidratt til at mange av bedriftene har oppnådd en unik posisjon i sine markeder. NCE NODE er Gold Label sertifisert. NCE NODE er den første blant 200 europeiske næringsklynger som har fått den prestisjefulle sertifiseringen. Det er EU, gjennom EuropeanSecretariat for Cluster Analysis, som står bak utdelingen.


ADECCO www.adecoo.no

KARRIERE OG KOMPETANSE - VI GIR DEG MULIGHETENE Adecco er Norges største bemanningsselskap, landsdekkende med over 70 avdelinger. Hver dag har vi 7.000 medarbeidere ute i jobb. Adecco SA er verdens største aktør innen bemanningsløsninger. Det at vi finnes over hele verden åpner for spennende muligheter. For å tiltrekke oss og beholde dyktige kandidater legger vi vekt på at våre medarbeidere skal få utvikle seg, både faglig og personlig. Som medarbeider i Adecco blir du vår viktigste ressurs og vårt ansikt utad. Vi vil gjøre vårt beste for at du skal få anledning til å utvikle deg. Vi vet hva som gjør deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. Jobberfaring hos nyutdannede er etterspurt og som student kan derfor det å jobbe ved siden av studiene være en viktig investering i fremtiden. I en deltidsjobb lærer du å ta ansvar overfor en arbeidsgiver og kolleger, samtidig viser du at du står på og evner å håndtere flere oppgaver samtidig. Du får også generell forretningsforståelse, bransjekunnskap og mulighet til å knytte verdifulle kontakter i arbeidslivet.


POLITIETS SIKKERHETSTJENESTE www.pst.no

PST - DIN FREMTIDIGE ARBEIDSPLASS? Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST skal forebygge og etterforske alvorlig kriminalitet som gjelder nasjonens sikkerhet. Våre kjerneområder er kontraetterretning, kontraterror, kontraekstremisme, og ikke-spredning av masseødeleggelsesvåpen. Arbeidet vårt forutsetter god kontakt med samarbeidspartnere i inn- og utland. PST har personell i alle landets 27 politidistrikter og hovedkontoret ligger i Oslo. Vi er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. I vår arbeidsstokk har vi både politiutdannede og medarbeidere med utdanning innen for eksempel samfunnsvitenskap, jus, økonomi, IT, ingeniørfag, språk, historie, psykologi og religion. Det er også stor variasjon i yrkes- og arbeidserfaring. PST har derfor et flerfaglig arbeidsmiljø og etterstreber åpenhet og tverrfaglig samarbeid. Ledige stillinger i PST lyses ut og besettes etter åpen konkurranse. Ledige stillinger lyses blant annet ut på vår nettside www.pst.no.


SKATTEETATEN www.skatteetaten.no/jobb

Skatteetaten

Karriere i Skatteetaten Vi sikrer finansieringen av fellesskapet

store fagmiljø for jurister, revisorer, økonomer, IT-spesialister, kommunikasjonsmedarbeidere og samfunnsvitere utfordrende og samfunnsaktuelle oppgaver fleksitid og betalt overtid kompetanseutvikling trening i arbeidstiden For mer informasjon se: skatteetaten.no/jobb Profesjonell • Imøtekommende • Nytenkende

PROFESJONELL, IMØTEKOMMENDE OG NYTENKENDE I Skatteetaten arbeider om lag 6500 ansatte med ett felles samfunnsoppdrag: Bidra til å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Underlagt Finansdepartementet er Skatteetaten hovedansvarlig for at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte. Vi skal sikre et oppdatert folkeregister og bidra til samfunnets fellesregister. Vårt mål er at det skal være enkelt å handle riktig og vi skal bekjempe skattekriminalitet og svart økonomi. Etaten er inndelt i fem skatteregioner, Skattedirektoratet, Skatteetatens IT- og servicepartner, Skatteopplysningen, og Oljeskattekontoret. Hos oss møtes mennesker med ulik kompetanse- og utdanningsbakgrunn. Vi ansetter blant andre jurister, revisorer, økonomer, informatikere, sivilingeniører, statsvitere og informasjons- og kommunikasjonsutdannede. Vi tilbyr gode muligheter for å delta på kurs, seminarer, og større videreutdanningsprogrammer, både internt og gjennom vårt samarbeid med universiteter og høyskoler. Alle nyansatte får tilbud om et eget introduksjonsprogram, samt en fadder. Vi har en rekke ansattgoder som trening i arbeidstida, og fleksitid, og har en romslig personalpolitikk.


DIN TID ER HER

En ekstrajobb betyr en sjanse til å skaffe seg verdifull erfaring fra arbeidslivet. En erfaring som kan være gull verdt den dagen du skal ha deg din første, faste jobb. En ekstrajobb kan også gi deg en fast inntekt i en periode du trenger det – enten du vil jobbe fulltid eller deltid. Manpower er et av Norges ledende bemanningsselskap, og vi har noen av Norges mest spennende oppdragsgivere på kundelisten vår. Lyst til å vite mer? Kontakt oss på telefon 22 01 80 00 eller firmapost@manpower.no.


b righ t p eople c los e to yo u

Y R V E i e is re re ie rr ka in d rt Sta p. - Norges største IT selska heter, spennende eidsgiver ut fra utviklingsmulig De største talentene velger arb oppleve net topp r. Hvis du begynner hos, vil du prosjek ter og faglige utfordringe smiljø. dette i tillegg til et unikt arbeid er som gir bred l oppfølgning og varierte oppgav Alle våre nyansatte får individuel selskap. erfaring hos Norges største IT

We bring information to life. Les mer på evry.com/jobb EVRY, tidligere EDB ErgoGroup, er et av de ledende IT-selskapene i Norden. Vår ambisjon er å gi mening og liv til informasjon gjennom ideer, teknologi og løsninger som skaper verdier for våre kunder og nytte for samfunnet vi lever i. EVRY kombinerer omfattende bransjekunnskap med en kundenær tilnærming. Vi kombinerer det store foretakets muskler med lokal tilstedeværelse for å hjelpe våre kunder med å realisere sitt fulle IT-potensiale.


DNB er hele Norges bank og en global aktør innen shipping, offshore, energi og havbruk. Banken har et sterkt nærvær i Baltikum. Kontinuerlig utvikling er viktig for moderne bankdrift og for å styrke vår posisjon. Vi søker etter personer som våger å handle, vise initiativ og er lærevillige. Du må ville bidra til å skape en bank fra A til Å for våre kunder. Vi tilbyr gode utviklingsmuligheter i kompetente fagmiljøer. Vi tilbyr Summer Internship, Sommerjobber, Deltidsjobber samt Konserntraineeprogram. Banken ansetter nyutdannede hvert år. Vi har unike muligheter for karriere- og egenutvikling i våre mange forretnings- og støtteområder. Alle stillinger blir tilgjengeliggjort på dnb.no/jobb Vi oppfordrer deg til å logge inn på siden og registrere din CV. Lag en jobbagent og du vil bli varslet når mulighetene annonseres. Kontaktperson: Glenn Menkin Rekrutteringsansvarlig Mobil: 90853492 dnb.no/om-oss


EN UNIK

START PÅ SØRLANDET Vi søker unge dyktige hoder · Regionalt traineeprogram for masterutdannede · Plasseringer i 3 spennende virksomheter på Sørlandet Se våre nettsider www.traineesor.no

Søknadsfrist: 20. OKTOBER 1. november

NYHET! Er du teknolog og sulten på utfordringer? 3 plasseringer i høyteknologiske bedrifter i verdensklasse.


JOTUN

www.jotun.no

JOTUN AS Et internasjonalt selskap med mange muligheter. Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 74 selskaper og 39 produksjonsanlegg fordelt pü alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 80 land. Jotun hadde i 2011 en total omsetning pü NOK 14 742 millioner, og har i dag over 8 500 medarbeidere. Konsernet er organisert i fire divisjoner og har sitt hovedkontor i Sandefjord.


Realiser ditt potensial!

Ernst & Young er en ledende global aktør innen revisjon, skatt og avgift, transaksjoner og rådgivning. Våre 167 000 ansatte verden over – 1 650 i Norge – har et sterkt fellesskap bygget på felles verdier og et kontinuerlig fokus på kvalitet. Vi bidrar til at våre medarbeidere, kunder og samfunnet rundt oss realiserer sitt potensial. Ernst & Young er Norges største revisjon- og rådgivningsselskap, og vi er 9 år på rad blitt kåret til vår bransjes mest attraktive arbeidsgiver blant norske økonomistudenter.


LAGÅND

Hos oss gjør vi store ting sammen! Capgemini søker nyutdannede som vil bli med på vår ekspedisjon.

www.capgemini.no/careers


Tør du vokse med oss? KPMG leverer tjenester og rådgivning i verdensklasse. Nå er vi i rask vekst, og vinner markedsandeler og prestisjetunge nye oppdrag. Dette innebærer fantastiske karrieremuligheter, og for å utvikle oss videre trenger vi både fagspesialister og lederemner. Å jobbe som revisor, rådgiver eller jurist i KPMG innebærer å alltid prestere på høyt nivå. For å lykkes, må du våge å kaste deg ut i ukjent farvann, møte utfordringer og stadig utvikle deg. Vi skal sørge for at du får arbeidsoppgaver og utfordringer du vil vokse i takt med. Tør du? kpmg.no/karriere


webløsninger & grafisk design

Kunne du tenke deg deltidsjobb innen webløsninger & grafisk design? EasyWeb Norge leverer profesjonelle og brukervennlige nettsider til små/mellomstore bedrifter, foreninger og privatpersoner. I tillegg hjelper vi til med kjøp/flytting av domene, leie av serverplass for nettsiden, profesjonelle facebook bedriftssider, samt diverse innen grafisk design (logo, brosjyre osv.). Vi søker studenter med øye for grafisk design og kompetanse innen utvikling av nettsider. Kunne du tenke deg deltidsjobb ved siden av studiet? Ta kontakt for en uforpliktende prat. epost: post@easywebnorge.no tlf: 93419769

www.ewn.no

Karrieredag 2012  

Karrieredag ved Universitetet i Agder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you