Page 1

LOVE ART KILL NOISE


AKUART // SmartArt 46 // NYC serie til Danmarks Nationalbank


Forord AKUART blev grundlagt i 2006 drevet af ambitionen om at skabe flotte og æstetiske akustikløsninger. Det måtte være muligt at tilbyde en akustikløsning, som ikke kun var lydabsorberende, men samtidig havde en udsmykkende funktion og derfor kunne imødekomme to fundamentale kriterier for god indretning – akustikregulering og dekoration. Svaret kom i form af akustikbilledet, som forener de to kriterier og her 7 år efter har AKUART udviklet sig til en kreativ platform, som hjælper skoler, hospitaler, virksomheder, institutioner, private, restauranter etc., med at fjerne uønsket lyd samt udsmykke rum med udtryksfulde billeder i form af kunst, fotografier, grafik, reklame, typografisk kunst mv. Ambitionerne har ikke ændret sig, tværtimod er de kun blevet større, og AKUART leverer nu produkter til hele Skandinavien og adskillige lande i Europa. Succesen skal ses i lyset af at AKUART kontinuerligt stræber efter at være markedets mest innovative, spændende og kreative udbyder af akustik regulering og derfor hele tiden udvikler nye og interessante produkter.

Casper Sparsø Stifter af AKUART


AKUART // Anvendelsesomr책der


KONTORET INSTITUTIONER BOLIGEN RESTAURANTER DIVERSE


AKUART // KONTORET AKUART fjerner støj og dårlig akustik i receptioner, storrumskontorer, mindre teamkontorer, enkeltmandskontorer, mødelokaler, stillerum, kantiner etc. - Her hos Aberdeen Ejendomme i Hellerup som har fået SmartArt 46 i kæmpe formater på væggene.


AKUART // SmartArt 28 // Eitzen Chemicals


AKUART // AKUART 52 // WSPA


AKUART // INSTITUTIONER AKUART fjerner støj og dårlig akustik i vuggestuer, børnehaver, skoler, SFO’er, gymnasier, universiteter etc. - Her i Husum Skole, som har fået AKUART Wallpaper med skræddersyet motiv på væggen i aulaen.


AKUART // SmartArt 46 // Københavns Universitet


AKUART // AKUART 52 // Vanløse Skole


AKUART // AKUART 28 // Ny Hollænder Skolen


AKUART // Wallpaper & AKUART 52 // Rødkilde Skole


AKUART // BOLIGEN AKUART fjerner støj og dårlig akustik i hall’en, køkken-alrummet, børneværelset, stuen, gangen, etc. - Her hos privatkunde i Ørestaden som har fået 2 stk. AKUART 28 på væggen i køkken-alrummet.


AKUART // AKUART 52 // Villa i Værløse


AKUART // New Nordic billedserie


AKUART // RESTAURANTEN AKUART fjerner støj og dårlig akustik i restauranter, cafeer, bistroer, spisehuse, take-aways, kroer etc. - Her hos Belis Bar på Frederiksberg med AKUART 28 med skræddersyede motiver.


AKUART // New Nordic billedserie


AKUART // AKUART 52 // Den Røde Cottage


AKUART // DIVERSE AKUART fjerner støj og dårlig akustik i billetluger, barer, bowlinghaller, biblioteker etc. - Her i TIVOLI ‘s billetkontor med AKUART 28 og SmartArt 46 på væggene.


AKUART // SmartArt 46 // TIVOLI


AKUART // Akustiske egenskaber - der er til at regne med // DTU’’s testcenter


Akustiske egenskaber - der er til at regne med

AKUART produkter bliver lavet ved hjælp af højeffektive lydabsorberende mineraluldsplader. AKUART billeder består desuden af et rammesystem, der skaber hulrum mellem akustikpladen og den bagvedliggende vægflade, hvilket yderligere optimerer de akustiske egenskaber. Resultatet er en akustisk ydeevne, der er bedre end de bedste vægabsorbenter på markedet og som derved understøtter skærpede krav til rumakustikken i det seneste Bygningsreglement. Her fremhæves vigtigheden af effektive vægabsorbenter ved, at anbefale, at 10-15 % af et rums samlede lyddæmpningsmængde placeres på vægfladerne i skoler, daginstitutioner samt kontorer. AKUART er én af de få virksomheder, der tester de akustiske egenskaber i et akkrediteret prøvelaboratorium (DTU-se billede). Det betyder blandt andet, at rådgivere og projekterende kan regne 100% med effekten af et AKUART lydabsorberende billede. Seneste test af AKUART SmartArt 46 og AKUART 52 viser at lyddæmpningen er 100 % i frekvensområdet 500-4000 Hz. DeA/S akustiske egenskaber i frekvensområdet 125-500 Hzpages er Fibertex Nonwovens Page 9 of 11 Laboratory of sound absorption ligeledes measurement særdeles gode. AKUART er således en perfekt løsning til effekReport no. P2.041.12 tiv akustikregulering i skoler, daginstutioner, kontorer og andre miljøer, hvor der stilles høje krav til de akustiske forhold. APPENDIX D

Measurement result of sound absorption coefficient Client:

AKUART Rådmandsgade 55 2200 København N

Measurement: A4 Date of meas.: 28-09-2012 Performed by: SRA

Object description AKUART 40 mm glass wool panels with print, mounted in 58 mm frame, leaving approx. 10 mm of air space behind panel. Periphery enclosed with tape. Measurement method The measurements were performed according to DS/EN ISO 354, and the weighted sound absorption coefficient as well as the sound absorption class are determined according to DS/EN ISO 11654 Comments to the measurement

Weighted sound abs. coefficient: w = 0,95

Temperature

Relative humidity

Empty room (T1)

19˚C

59%

Measurement A1 (T2)

19˚C

60%

Sound absorption class: A


NYT PRODUKT

- med markedets bedst dokumenterede egenskaber

Akuart SmartArt FÅS BÅDE I EN 28 & 46 MILIMETER UDGAVE

AKUART SmartArt er lydabsorberende billeder med udskiftelig tekstillærred, hvor akustisk regulering kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. En særlig aluprofil samt et særligt tekstillærred med gummikanter gør det muligt at presse kanter ind og ud af aluprofilen med lydabsorberende plader i. Dette bevirker at printet nemt kan udskiftes når som helst. Denne løsning er derfor særlig ideel, når motiver ønskes udskiftet på kontinuerlig vis eller motiver i meget store formater ønskes. På grund af det særlige tekstillærred er det muligt at printe formater i op til 3 x 7 meter. Derudover er de akustiske egenskaber enestående. AKUART SmartArt 46 absorberer 95% af lydenergien i frekvenserne 125-4000 Hz. Det betyder at AKUART SmartArt 46 er en optimal akustisk løsning især i miljøer, hvor der stilles ekstra høje krav til akustikken som for eksempel kontor, skole og daginstitutionsmiljøer.

AKUART // NYT PRODUKT //AKUART SMARTART


Spot på kunstner Michelle Carlslund AKUART samarbejder med en lang række spændende kunstnere, som gør det muligt at tilbyde AKUART kunder noget helt unikt og særligt. Kunstnernes værker er at finde i AKUART’s virtuelle galleri under kategorien New Art og her findes alt fra provokerende popkunst til mere abstrakte strøg. Den senest ankomne kunstner er Michelle Carlslund. Carlslund kreerer værker der på samme tid både er smukke og rummer mange følelser, og den største inspirationskilde er ifølge hende selv, opdigtede historier med København som omdrejningspunkt. Disse selvopfundne historier fungerer således som ramme for hendes grafiske illustartioner. Hendes fremgangsmåde er enkel og er baseret på at scanne ting ind i computeren, såsom gamle bogomslag, tekstiler og papir som hun så klippeklistrer på computeren. En slags digital collage som hun selv kalder det. Michelle Carlslund studerer grafisk design på Den Danske Medie- og Journalisthøjskole og når hun ikke arbejder på skoleprojekter, så bruger hun kræfterne på at drive sit eget firma, hvor der bliver produceret diverse former for illustrationsarbejde. Vi byder Michelle velkommen som AKUART kunstner!


AKUART // Egenskaber


CERTIFICERINGER 3D VISUALISERING VISUEL KOMMUNIKATION AKUART GALLERI


Certificeringer AKUART bruger udelukkende lydabsorberende materiale, som er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182 og som er mærket i henhold til følgende certificeringer: INDEKLIMA: Dansk Indeklima Mærkning, Building Material Emission Classification M1, anbefalet af det svenske Astma og Allergiforbund. MILJØ: Svanemærket. Fuldt genanvendeligt

AKUART // Egenskaber // Certificeringer


AKUART // 3D Visualisering til Danmarks Nationalbank


3D Visualisering AKUART tilbyder ved større projekter visuelle 3D præsentationer, som giver et klart billede af, hvordan løsningsforslag vil tage sig ud i virkeligheden. Det gør det særdeles nemt, at vurdere det færdige resultat og vurdere om løsningen understøtter rummets form og funktion.

AKUART // Egenskaber // 3D visualisering


AKUART // Visuel kommunikation // IKEA Taastrup


Visuel kommunikation AKUART’s designhold er en stærk samarbejdspartner, som kan formidle visuel kommunikation på en effektiv og udtryksfuld måde. Ved at forene farve, form, typografi og kompostion designer vi den visuelle identitet, så den bliver iøjenfaldende og vækker interesse hos beskueren. AKUART’s designhold er eksperter i fotos, grafik og billeder og kan derfor realisere enhver form for opgave, hvad enten det er kunst, foto, grafik, reklame etc. Vi har stor erfaring med special-opgaver og har udarbejdet adskillige spændende og originale løsningsforslag gennem tiderne.

AKUART // Egenskaber //Visuel kommunikation


AKUART // New Art // Michelle Carlslund


Galleri I AKUART’s eget unikke galleri findes der hundredevis af forskellige motiver indenfor kunst, foto, grafik og typografisk kunst. AKUART samarbejder med unge fremadstormende kunstnere, men producerer også egne motiver i form af foto og grafik, som kun kan fås som AKUART. Se alle motiver i AKUART’s virtuelle galleri:

www.akuart.dk/gallery

AKUART // Egenskaber // Galleri


AKUART // PRODUKTER


AKUART 28 AKUART 52 SMARTART 28 SMARTART 46 WALLPAPER


AKUART // PRODUKTER // AKUART 28 // Belis Bar Frederiksberg


AKUART 28 28 MILIMETER

AKUART 28 // PRODUKTER


Produktbeskrivelse AKUART 28 er lydabsorberende billeder, hvor effektiv akustisk regulering kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. Ved hjælp af en speciel serigrafiteknik, printes motiver efter eget valg direkte på lydabsorberende plader uden at den lyddæmpende funktion kompromitteres. AKUART 28 printes på plader med en strukturoverflade som især egner sig godt til kunstmotiver. Pladernes særlige struktur giver kunstmotiverne et sædeles autentisk udtryk.

Specifikationer Produkt : Materiale: Pladetype: Dimensioner (mm): Kant: Vægt: Fastgørelse:

Indrammet akustikbillede Tæt glasuld vægabsorbent 1200 x 1200 x 28 / 1500 x 1000 x 28. Fås også i individuelle mål Aluminiumsprofil (sort, hvid, alu) 3,5 kg / 4,0 kg Monteres med vægbeslag

Tekniske egenskaber Lydabsorption: Tilgængelighed: Rengøring: Fugtbestandighed:

Testresultat i henhold til EN ISO 354. Klassificering i henhold til EN ISO 11654. Demonteres nemt ved hjælp af Earmarks specialbeslag. Daglig støvsugning og aftørring. Ugentlig aftørring med fugtig klud. Pladerne tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 95% ved 30° C uden at vride eller delaminere (ISO 4611). Grundmaterialet er certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 og anbefales af det svenske Astma og Allergiforbund. Svanemærket. Fuldt genanvendeligt. Brandsikkerhed: Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182. Monteres i henhold til montagevejledning for AKUART 28.

Indeklima: Miljøpåvirkning: Brandsikkerhed: Montage:

Absorptionkurve 1,0

0,8

0,6

0,4

0,2

0,0

125

250

500

1000

2000

4000

0,05

0,20

0,60

0,90

1,00

0,95

Hz

Absorptionsklasse: Absorptionskoefficient:

D αw =0,5


AKUART // PRODUKTER // AKUART 52 //IKEA Taastrup


AKUART 52 52 MILIMETER

AKUART 52 // PRODUKTER


Produktbeskrivelse AKUART 52 er lydabsorberende billeder, hvor akustisk regulering i absorptionsklasse A kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. Ved hjælp af en speciel serigrafiteknik, printes motiver efter eget valg direkte på lydabsorberende plader uden at kompromittere den lyddæmpende funktion. Akuart 52 er den ideelle løsning, hvis kravene til akustikken er ekstra høje. Lyddæmpende materiale i bedste absorptionsklasse A yder en særdeles effektiv lydabsorption henover et bredt frekvensområde også ved de lave frekvenser (se absorptions kurven).

Specifikationer Produkt : Materiale: Pladetype: Dimensioner (mm): Kant: Vægt: Fastgørelse:

Akustikbillede med ramme Tæt glasuld Vægabsorbent 1200 x 1200 x 52 / 2400 x 1200 x 52. Fås også i individuelle mål Aluminiumsprofil (hvid, sort, alu) 9,3 kg. / 12,8 kg. Monteres med vægbeslag

Tekniske egenskaber Lydabsorption: Tilgængelighed: Rengøring: Fugtbestandighed: Indeklima: Miljøpåvirkning: Brandsikkerhed: Montage:

Testresultat i henhold til EN ISO 354. Klassificering i henhold til EN ISO 11654. Demonteres nemt ved hjælp af specialbeslag. Daglig støvsugning og aftørring. Ugentlig aftørring med fugtig klud. Pladerne tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 95% ved 30° C uden at nedbøje, vride eller delaminere (ISO 4611). Grundmaterialet er certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 og anbefales af det svenske Astma og Allergiforbund. Svanemærket. Fuldt genanvendeligt. Brandsikkerhed: Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182. Monteres i henhold til montagevejledning for AKUART 52.

Absorptionskurve 1,0

0,8

0,6

0,4

0,2

0,0

Hz 125

250

500

1000

2000

4000

0,25

0,70

1,00

1,00

1,00

1,00

Absorptionsklasse: Absorptionskoefficient:

A αw =0,95


AKUART// PRODUKTER// AKUART SMARTART 28 // Eitzen Chemicals


AKUART SMARTART 28 28 MILIMETER

AKUART SMARTART 28 // PRODUKTER


Produktbeskrivelse AKUART SmartArt 28 er lydabsorberende billeder med udskiftelig tekstillærred, hvor akustisk regulering kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. En særlig aluprofil samt et særligt tekstillærred med silikonekanter gør det muligt at presse kanter ind og ud af aluprofilen med lydabsorberende plader i. Dette bevirker at printet nemt kan udskiftes når som helst. Denne løsning er derfor særlig ideel, når motiver ønskes udskiftet på kontinuerlig vis eller motiver i meget store formater ønskes. På grund af det særlige tekstillærred er det muligt at printe formater i op til 3 x 7 meter.

Specifikationer Produkt : Materiale: Pladetype: Dimensioner (mm): Kant: Vægt: Fastgørelse:

Akustikbillede med udskiftelig tekstillærred Tæt glasuld, polyester tekstil Vægabsorbent Individuelle mål (maks. 3000 x 7000 x 28) Aluminiumsprofil (hvid, sort alu) 4,2 kg pr. m2 Monteres med vægbeslag

Tekniske egenskaber Lydabsorption: Tekstil:

Testresultat i henhold til EN ISO 354. Klassificering i henhold til EN ISO 11654. Testresultalt i hehold til Oeko-Tex® Standard 100 produkt klasse II. Overholder alle krav gældende for direkte berøring mod hud og er testet fri for skadelige stoffer. Demonteres nemt ved hjælp af specialskruer. Daglig støvsugning. Ugentlig aftørring af støv og støvsugning. Pladerne tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 90% ved 40° C uden at nedbøje eller vride (ISO 4611). Grundmaterialet er certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 og anbefales af det svenske Astma og Allergiforbund. Brandsikkerhed: Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182. Tekstil er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til DIN 4102-B1 Monteres i henhold til montagevejledning for AKUART SmartArt 28.

Tilgængelighed: Rengøring: Fugtbestandighed: Indeklima: Brandsikkerhed: Montage:

Absorptionskurve 1,0

0,8

0,6

0,4

0,2

0,0

125

250

500

1000

2000

4000

0,10

0,30

0,80

1,00

1,00

0,85

Hz

Absorptionsklasse: C Absorptionskoefficient: αw =0,60


AKUART // PRODUKTER // AKUART SMARTART 46 // Endemol


AKUART SMARTART 46 46 MILIMETER

AKUART SMARTART 46 // PRODUKTER


Produktbeskrivelse AKUART SmartArt 46 er lydabsorberende billeder med udskiftelig tekstillærred, hvor akustisk regulering i absorptionsklasse A kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. En særlig aluprofil samt et særligt tekstillærred med silikonekanter gør det muligt at presse kanter ind og ud af aluprofilen med lydabsorberende plader i. Dette bevirker at tekstillærredet og dermed printet nemt kan udskiftes når som helst. Denne løsning er særlig ideel - hvis kravene til akustikken er ekstra høje og derfor kræver regulering henover et bredt frekvensområde – hvis motiver ønskes udskiftet på kontinuerlig vis - hvis motiver i meget store formater ønskes. Det særlige tekstillærred gør det nemlig muligt at printe formater i op til 3 x 7 meter uden samlinger.

Specifikationer Produkt : Materiale: Pladetype: Dimensioner (mm): Kant: Vægt: Fastgørelse:

Akustikbillede med udskiftelig tekstillærred Tæt glasuld, polyester tekstil Vægabsorbent Individuelle mål (maks. 3000 x 7000 x 46) Aluminiumsprofil (hvid, sort alu) 6,4 kg pr. m2 Monteres med vægbeslag

Tekniske egenskaber Lydabsorption: Tekstil:

Testresultat i henhold til EN ISO 354. Klassificering i henhold til EN ISO 11654. Testresultalt i hehold til Oeko-Tex® Standard 100 produkt klasse II. Overholder alle krav gældende for direkte berøring mod hud og er testet fri for skadelige stoffer. Demonteres nemt ved hjælp af specialskruer. Daglig støvsugning. Ugentlig aftørring af støv og støvsugning. Pladerne tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 90% ved 40° C uden at nedbøje eller vride (ISO 4611). Grundmaterialet er certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 Brandsikkerhed: Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182. Tekstil er klassificeret som ikke brandbar i henhold til DIN 4102-B1 Monteres i henhold til montagevejledning for SmartArt 46.

Tilgængelighed: Rengøring: Fugtbestandighed: Indeklima: Brandsikkerhed: Montage:

Absorptionskurve 1,0

0,8

0,6

0,4

0,2

0,0

125

250

500

1000

2000

4000

0,20

0,65

0,95

1,00

1,00

1,00

Hz

A Absorptionsklasse: Absorptionskoefficient: αw =0,95


AKUART // PRODUKTER // WALLPAPER // Rødkilde Skole


AKUART WALLPAPER 40 MILIMETER

AKUART WALLPAPER 40 // PRODUKTER


Produktbeskrivelse Akuart WallPaper er lydabsorberende billeder i kæmpe væg til væg-formater. Slagfaste lydabsorberende plader i bedste absorptionsklasse A kombineres med grafisk print af særdeles høj kvalitet. Ved hjælp af en speciel serigrafiteknik, printes motiver efter eget valg direkte på lydabsorberende plader uden at kompromittere den lyddæmpende funktion. AKUART WallPaper er den ideelle løsning, når kravene til akustikken er ekstra høje som for eksempel at SBi anvisning 218 skal efterkommes at mindst 10-15% af rummets lyddæmpning bør sidde på væggene. Med Akuart WallPaper er det muligt at akustikregulere hele vægge med motiver eller mønstre og dermed skabe et visuelt stærkt design udtryk.

Specifikationer Produkt : Materiale: Pladetype: Dimensioner (mm): Kant: Vægt: Fastgørelse:

Slagfast vægsystem Tæt glasuld Vægabsorbent moduler af 600 x 2700 x 40 C, affasede kanter 5 kg pr. m2 (ekskl. ramme) Direkte oplimning, eventuelt afsluttet med ramme.

Tekniske egenskaber Lydabsorption: Tilgængelighed: Rengøring: Fugtbestandighed:

Testresultat i henhold til EN ISO 354. Klassificering i henhold til EN ISO 11654. Vægmoduler kan ikke demonteres. Daglig støvsugning og aftørring. Ugentlig aftørring af støv og støvsugning. Pladerne tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 75% ved 30° C uden at vride eller delaminere (ISO 4611). Grundmaterialet er certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 og anbefales af det svenske Astma og Allergiforbund. Svanemærket. Fuldt genanvendeligt. Brandsikkerhed: Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182. Monteres i henhold til montagevejledning for AKUART WallPaper.

Indeklima: Miljøpåvirkning: Brandsikkerhed: Montage:

Absorptionskurve 1,0

0,8

0,6

0,4

0,2

0,0

Hz 125

250

500

1000

2000

4000

0,20

0,75

1,00

1,00

0,95

0,95

A Absorptionsklasse: Absorptionskoefficient: αw =1,00


AKUART // PRISER


Produkt

Dimensioner (l x b x h)

Vejl. priser (ekskl. moms)

AKUART 28

1200 x 1200 x 28

2.995,-

AKUART 28

1500 x 1000 x 28

2.995,-

AKUART 52

1200 x 1200 x 52

3.495,-

AKUART 52

2400 x 1200 x 52

5.990,-

AKUART SmartArt 28

Individuelle m책l (maks. 3000 x 7000)

pr. m2 2.200,-

AKUART SmartArt 46

Individuelle m책l (maks. 3000 x 7000)

pr. m2 2.400,-

AKUART SmartArt Reprint

Individuelle m책l (maks. 3000 x 7000)

pr. m2

AKUART WallPaper

600 x 2700 x 40

pr. m 2495,2

495,-


LOVE ART KILL NOISE

Akuart produktkatalog  
Akuart produktkatalog  
Advertisement