Page 65

earlearchitects

Maple House, Surrey Square Client: Surrey Square School Location: Southwark, London Project Value: ÂŁTBA Date: Ongoing Earle Architects were asked by Surrey Square School to carry out a feasibility study on an underused area of the school grounds in order to raise funds for a new Early Years Centre (also by Earle Architects). Our study assessed a number of options and concluded a nine unit residential development would offer the correct balance of density, scale and value. We prepared designs and

Residential

submitted them for planning permission in April 2013, with consent awarded by Southwark Council in September 2013. The site was subsequently purchased by developers, Guildmore, who completed the detail design and constructed the building between August 2015 and May 2016. The destinctive design consist of identical

Commercial

Landscape and Urbanism

flats mirrored over alternate floors to maximise the levels of sunlight reaching each of the generous balconies, which are positioned at the edges of the floor plates. The flats are designed to Code for Sustainable Homes level 4 standard; power and water usage will be reduced and on-site renewable energy will be generated via roof top photovoltaic cells.

Sport and Leisure

Education and Libraries

Earle Architects Practice Brochure (Aug 2016)  
Earle Architects Practice Brochure (Aug 2016)  
Advertisement