GoBygg Sverige Höst 2020

Page 1

GO BYGG!

LAGERINREDNING | PORTAR Effektiva och flexibla lรถsningar fรถr din bygghandel


Hej! Är det dags att förnya eller komplettera? På EAB vet vi hur viktigt det är för dig med ordning och reda. Att vi blivit en marknadsledande leverantör av lagerinredning till just bygghandeln tror vi framförallt beror på att vi har ett komplett sortiment, lång erfarenhet och djup kunskap som är anpassad för just din verksamhet. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter för att du ska få den bästa lösningen för just din butik.

Nyhet: enhetligt på lagret Med antracit som ny standardfärg på listoch virkesställ får din butik en lugn och enhetlig känsla. Föredrar du orange? Inga problem! Under en övergångsperiod kommer vi ha båda färgerna i standardsortiment.

Börja här

Vilken typ av ställage behöver du? 2


FAKTA PALLSTÄLL EABs pallställ bygger på en konstruktion där säkerhet och funktion sätts i främsta rummet. De kompletta ställagen byggs av två komponenter; gavlar och bärbalkar. Stabiliseringen sker genom ramverkan. Stagen i gaveln är utformade i fyrkantsrör, vilket ger starka stag och en mycket stabil gavel som tillåter höga sektionslaster. Ställaget dimensioneras även för montering på asfaltsgolv. Tillbehör: Näthyllplan, nätbalkplan, olika påkörnings-, ras- och genomskjutningsskydd, gaffeldistans.

Pallställ Hållbart, tåligt och utvecklat för att uppfylla de höga krav och önskemål som finns för ett väl fungerande lager. För bästa möjliga funktion och säkerhet, se vårt breda tillbehörsprogram på www.eab.se.

3


4

Grenställ

Virkesställ

En genomtänkt produktserie av grenställ med ett stort antal kombinationsmöjligheter. Grenstället kan fås som enkelt- eller dubbelsidigt, för lätt eller tung belastning. Det tunga grenstället finns dessutom i flera versioner beroende på belastning och dimensioner på gods.

Kan byggas stort eller litet, med en eller flera plocknivåer och med en kombination av rullfack och insticksfack enligt önskemål. Dessutom är möjligheterna att komplettera och ändra så gott som obegränsade, eftersom ställaget är uppbyggt med vårt gedigna pallställ som grund.

FAKTA GRENSTÄLL

FAKTA VIRKESSTÄLL

EABs grenställ är mycket stabilt och hållbart för långgodsförvaring av bland annat virke och bräder. Du kan välja mellan olika längd på armarna samt om grenstället ska placeras fritt eller mot en vägg. Våra grenställ lackeras med en slitstark pulverfärg, men ska grenstället placeras utomhus rekommenderar vi vårt helt varmgalvaniserade grenställ.

EABs virkesställ är ett praktiskt lagringsalternativ för lagring av virkespaket. Det sparar mycket utrymme, samtidigt som lagerlokalen blir både öppen och överskådlig. I våra virkesställ lagrar du virket liggande i hel- eller halvpaket på kraftiga kullagrade stålrullar. Virkespaketen lagras på fem stycken rullar. Paketen rullas enkelt och smidigt rakt in i ställaget med hjälp av lastbäraren.

Tillbehör: Grenställ med tak, grenställ på mobila vagnar, armstopp.

Tillbehör: Olika lastbärare, insticksfack, balkong, trappa, skjutgrind.


Listställ

Hyllställ

Ett praktiskt lagringsalternativ för stående lagring av lister, profiler och rör. Det sparar mycket utrymme, samtidigt som lagerlokalen blir både öppen och överskådlig.

Ett mycket stabilt hyllställ som skapar bästa förutsättningar för funktionell och överskådlig förvaring av plockgods.

FAKTA LISTSTÄLL

FAKTA HYLLSTÄLL

EABs listställ är mycket hållbara och stabilt konstruerade för alla olika behov vad gäller förvaring av lister och andra typer av stående material. Med hjälp av olika tillbehör blir ditt listställ anpassat exakt efter de behov som finns i din bygghandel.

EABs hyllställ kan levereras med olika hyllplansdjup, i olika gavelhöjder, samt med öppna eller slutna gavlar och ryggar. Våra hyllställ har stagplåtar som stabiliserar gavlarna genom ramverkan och hyllhakar som fixerar hyllplanen i rätt läge. Längsgående lådprofiler ger stor bärighet samt liten nedböjning i hyllplanen.

Tillbehör: Listavdelare, golvpodieplåt med gummimatta, avdelarbygel med fäste.

Tillbehör: Utdragslådor, delningsbygel, delningsplåt, sockelplåt, dörrsektion och raskant. 5


Tillbehör

Välj det som får din bygghandel att fungera bäst eab.no

Exempel på vårt breda tillbehörsprogram. För komplett presentation se www.eab.se

LASTBÄRARE, ELDRIVEN/MANUELL För en säker och enkel inlastning av virkespaketen. För att förhindra tippning är de utrustade med krokar som krokas i ställaget vid inlastning. Vi har även manuella lastbärare.

6


AVDELARBYGEL | PALLSTÄLL Skapar ordning vid stående lagring av dörrar i pallställ.

GAFFELDISTANS | PALLSTÄLL För en smidigare hantering av skivpaket som ej ligger på lastpall.

TRAPPA | ENTRESOL | GRIND

RUTSCHBANA | VIRKESSTÄLL

7


LIMTRÄSTÄLL | VIRKESSTÄLL Smart förvaring för limträ som underlättar plockning av limträbalkar från lagret.

8

SKJUTGRIND | VIRKESSTÄLL För en säker och effektiv upplastningsplats till exempel på en entresol. Skjutgrinden är motordriven och manövreras enkelt med en radiosändare. Fotocell, automatisk stängning och belastningsvakt samt en varningslampa som blinkar när grinden är i öppet läge, ger en säker arbetsplats.


4 ST UTÅTGÅENDE VIKPORTAR MED 1 ST INFÄLLD GÅNGDÖRR

Vilken typ av vikport passar dina behov?

KU LÖ RK AR TA / YT BE HA ND LI NG PO RT AR

AR 9005 Svart 010 Kritvit

045 Silvermetallic 758 Mörkröd

087 Mörkgrå 558 Azurblå

För exakt kulöråte

rgivning bör plåtprov

rekvireras

9


Vikportar FAKTA VIKPORTAR EABs portar har alltid varit kända för dess höga kvalitet och hållbarhet. Vi har valt en robust konstruktion med få rörliga delar, vilket gör att det även blir ett minimalt behov av underhåll och service. Vår 10-årsgaranti är ett bevis för att vi håller det vi lovar.

10

EAB:s handmanövrerade och maskindrivna vikportar av varmförzinkat stål är idag mycket välkända för sin styrka och möjlighet till stor valfrihet vad gäller utförande. Alla portar tillverkas i Smålandsstenar och designas helt efter kundens önskemål. Vikportarna går bland annat att få: Måttanpassade Med inbyggd gångdörr Säkerhetsklassade 7 olika isoleringsalternativ Designline - möjligheterna är oändliga


Slagport & termofönster EAB:s Slagportar och gångdörrar i varmförzinkat stål är främst avsedda för montage i fasader vid industriella miljöer. Med sin robusta konstruktion kommer de dessutom väl till sin rätt som invändiga portar och dörrar.

EABs Termofönster med fasta fönster är helt underhållsfria och mycket tåliga tack vare varmförzinkade sammansvetsade stålprofiler. Vi tillverkar alla Termofönster helt efter kundens önskemål vad gäller mått och RAL-färg.

11


Kunskap hela vägen. För såväl små som stora lager Oavsett hur stort ditt lager och omfattning av inredning eller portar är, finns vi med och hjälper till under hela projektet från idé och ritning till färdigmonterat lager.

KONTAKT LAGERINREDNING Säljare Skåne/Blekinge/ Östra & Södra Småland

Säljare Göteborg/Bohuslän/ Västra Götaland/Norra Småland

Magnus Ullerås Mob: +46 70-676 66 33 E-post: magnus.ulleras@eab.se

Jörgen Svensson Mob: +46 70-550 88 10 E-post: jorgen.svensson@eab.se

Säljare Halland/Västra Småland

Säljare Östergötland/Sörmland/Stockholm

Christoffer Tegnhammar Mob: +46 70-343 40 52 E-post: christoffer.tegnhammar@eab.se

Jens Hartwig Mob: +46 70-346 61 11 E-post: jens.hartwig@eab.se

Säljare Stockholm/Mälardalen/Närke/ Värmland/Dalarna/Gästrikland/Uppland

Säljare Norrland

Björn Jonsson Mob: +46 70-346 62 22 E-post: bjorn.jonsson@eab.se

Andreas Zetterberg Mob: +46 70-600 67 73 E-post: andreas.zetterberg@eabnorrland.se

KONTAKT PORTAR Säljare Niklas Videll Tel: +46 371-340 29 Mob: +46 70-300 43 88 E-post: niklas.videll@eab.se

Säljare Lars-Göran Fahlén Tel: +46 371-340 22 Mob: +46 70-339 99 02 E-post: lars-goran.fahlen@eab.se

Säljare Mattias Mårtensson Tel: +46 371-340 21 Mob: +46 70-339 99 01 E-post: mattias.martensson@eab.se

L A G E R I N R E D N I N G A R | P O RTA R | S TÅ L BY G G N A D E R 333 33 SMÅLANDSSTENAR T E L 0 3 7 1 - 3 4 0 0 0 | W W W. E A B . S E