__MAIN_TEXT__

Page 12

BYGGHERRE: St. Paul Gymnas

BYGGING ST.PAUL GYMNAS/ FLORIDA SYKEHUS

MURARBEIDER: Mur & Flis AS Murmesterforretning ENTREPRENØR: Skanska AS

WEBERPRODUKTER ∂ Weber.base 261 Fiberpuss, ∂ Weber.base KC 35/65 ∂ Weber.base KC 50/50 ∂ Weber.ton Silikonharpiksmaling

FRA SYKEHU FLORIDA SYKEHUS I BERGEN SKAL VÆRE KLART TIL SKOLESTART. DA STARTER ELEVENE PÅ ST. PAUL GYMNAS PÅ EN HELT NYOPPUSSET SKOLE.

Knut Hellebø i Mur & Flis AS Murmesterforretning i Bergen forteller at de i utgangspunktet skulle utføre små reparasjoner på fasaden på Florida sykehus. – Vi endte med å pusse opp nesten halvparten av fasaden og alle veggene innvendig, sier han. TEKST OG FOTO: Gaute B. Iversen

D

a Florida sykehus var ferdig i 1937 var det drevet av den katolske nonneordenen Franciskus-søstrene. Under krigen ble sykehuset overtatt av tyskerne, men nonnene fortsatte sykehusdriften fram til 1970-årene. De siste årene har det vært sykehjem i regi av Bergen kommune i bygningene. – Vi skulle bare gjøre noen små reparasjoner på fasaden, men oppdaget fort at det var behov for mer omfattende arbeider, forteller Knut Hellebø i Mur & Flis AS Murmesterforretning i Bergen. Det gamle sykehuset ble i sin tid tegnet av Bergens-arkitekten Ole Landmark. Fra skolestart til høsten overtar elever på den katolske ­videregående skolen St. Paul Gymnas, som ble opprettet i 2012. Halve fasaden Da Hellebø begynte å pirke i fasaden var den så dårlig at nesten halvparten ble revet ned for å bygges opp på nytt. På 80-tallet ble store deler av fasaden pusset med en tett duk som armering. Det gjorde at veggen hadde store fuktskader fordi veggen ikke fikk tørke ut.

12 

BYGG BEDRE  NR. 2  2014

Leca® er et registrert varemerke for Saint-Gobain Weber AS

Profile for Weber

Bygg bedre 2/ 2014  

Bygg bedre 2/ 2014  

Profile for e-weber
Advertisement