{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

DM OG FM

I PARASVØMNING 2019 UNIVERSITETETSSVØMMEHALLEN, ODENSE


Kredit: BadmintonPhoto

DM & FM I PARASVØMNING 2019


5

DM OG FM

I PARASVØMNING 2019 UNIVERSITETETSSVØMMEHALLEN, ODENSE

Indhold • Velkomst ved formand for Parasport Danmark, John Petersson ................................................................................................. 7 • Velkomst fra bestyrelsen i H2Odenses .................................................... 8 • Velkomst ved Svømmeudvalget ................................................................. 9 • Tanker fra et par landsholdssvømmere Amalie Vinther og Mie Trothe ....................................................... 10 og 12 • Når svømning giver mening ....................................................................... 14 • Udviklingen i samarbejdet med Dansk Svømmeunion .................... 18 • Special Olympic World Games i Abu Dhabi ....................................... 20 • Program DM og FM i Parasvømning ....................................................... 23 • Præsentation af trænere og holdledere ............................................... 24 • Sådan finder vi vinderne ............................................................................. 25 • Hvornår er man en parasvømmer? .......................................................... 27 • Parasport Danmarks Idrætsudvalg ....................................................... 29 • Danske rekorder i parasvømning ............................................................. 32 • Links til relevante hjemmesider og socialmedier ............................. 44 Billederne er taget af Lars Møller, Lars Thomsen, David Fitzgerald, Karl Nilsson og Bo Amstrup DM & FM I PARASVØMNING 2019


Bo -og Behandlingscenter Blokhus er et bo- og behandlingstilbud for voksne med psykiske og/eller sociale problemer samt misbrugsproblemer.

Purkærvej 55 • 9490 Pandrup • Tlf. 26 35 55 94 • www.bobeh-blokhus.dk

DM & FM I PARASVØMNING 2019


FORORD

7

Velkomst ved formand for Parasport Danmark, John Petersson Det er med stor glæde at jeg kan byde jer alle velkommen til DM og FM i parasvømning.

svømmeklubber landet over. Det er en udvikling som vi i Parasport Danmark er glade for.

Det er anden gang svømmeklubben H2Odense hjælper os med at arrangere DIF Danmarksmesterskab i parasvømning og Parasport Danmarks FM i svømning. Der skal lyde en stor tak til H2Odense for, at de vil være værter for vores mesterskab.

Parasportens udfordring er at få inddelt atleterne i klasser, der giver retfærdighed og mening, når man skal konkurrere mod og med hinanden i én idræt.

Det er i Danmark blevet almindeligt at alle skal lære at svømme. Det er også blevet almindeligt, at de lokale svømmeklubber kan inkludere børn og unge med funktionsnedsættelse i deres undervisning. Tolerancen og viljen til at alle skal være med, er ikke kun til stede i H2Odense, men er at finde i de fleste

Ved dette mesterskab konkurrerer alle mod alle, uanset hvilken handicapklasse man svømmer i. Det giver den fordel, at der altid er én at konkurrere med. Det betyder også, at tilskuerne ikke kan regne med, at den der kommer først i mål, også er vinderen. Den der vinder, er svømmeren der kommer tættes på verdensrekorden i sin klasse. Det gør vi for at yde svømmerne en så fair konkurrence som muligt. Det giver mulighed for, at alle svømmerne uanset handicap kan svømme op mod hinanden. Velkommen til alle svømmerne. Giv alt, hvad I har i jer. Nyd mesterskabet og hinanden og hele stemningen her i Universitetetssvømmehallen.

DM & FM I PARASVØMNING 2019


8

FORORD

Velkommen til DM i Parasvømning 2019 H2Odense byder for anden gang parasvømmere, hjælpere og familier velkommen til DM i Parasvømning i Universitetssvømmehallen, Odense. H2Odense glæder sig til at afholde DM i Parasvømning, hvor både glæden ved svømning og svømmernes individuelle ambitioner er i fokus.

DM & FM I PARASVØMNING 2019

H2Odense håber afholdelse af DM i Parasvømning vil være med til at skabe fokus på handicapsvømning og at flere fynske handicappede får lyst til at svømme enten på motions- eller konkurrence plan. Endnu en gang velkommen til.


FORORD

9

Velkommen DM og FM 2019

Ud over at kåre Parasport Danmarks forbundsmestre i alle discipliner skal der også findes en dansk mester i disciplinerne 50 og 100 meter fri for både damer og herrer. Det gælder Danmarks Idrætsforbunds medaljer.

Stævnet er for såvel nye som garvede parasvømmere. Glæd dig derfor til en spændende eftermiddag med nogle timers svømning, hvor de bedste danske parasvømmere konkurrerer om medaljer, hvor der erfaringsmæssigt bliver sat mange nye personlige rekorder og ind i mellem også nye danmarksrekorder. Vi vil fra Svømmeudvalget meget gerne takke H2Odense for samarbejdet om stævnet. Det er en uvurderlig støtte, som sikrer, at dansk parasvømning har en fantastisk hjemmebane centralt i landet til afvikling af Forbundsmesterskaberne. Der skal også lyde en stor tak til alle officials - uden jer var der ikke noget stævne.

Foto: Seb Daly Sportsfile

Det er med stor glæde, at Svømmeudvalget i Parasport Danmark i samarbejde med H2Odense Svømmeklub for andet år i træk kan byde svømmere, trænere, ledere og ikke mindst officials velkommen i Odense Universitetssvømmehal. Stævnet vil som sidste år blive afviklet efter det såkaldte 1000 point system. Parasvømmerne konkurrerer ikke alene med svømmere i samme klasse men får gennem pointsystemet mulighed for at dyste mod alle de svømmere af samme køn, som er tilmeldt en bestemt disciplin. Du kan læse mere om pointsystemet på side 25.


10

ARTIKEL

Landsholdssvømmer Amalie Vinthers beretning Jeg er 23 år og svømmer til dagligt i Aarhus Swim. Min klubtræner er Bjarne Kragh der også er landstræner i Parasport Danmark. Blandt mine holdkammerater er Mie Trothe og Laura Martens der også svømmer på paralandsholdet. Den ugentlige træning består af 8x2 timer vand træning plus 2x styrketræning samt dryland. Mit næste mål er VM til sommer og det store mål er PL i Tokyo 2020. Ved siden af min svømning, læser jeg til pædagog på Via University College i Aarhus C. Tidligere har DM været en del af Danish Open i regi af Dansk Svømmeunion. Det synes jeg var godt, vi var en del af deres store set up. Ved stævnet var der mange tilskuere og svømmere fra andre klubber samt ens egen klubkammerater som heppede. Vi var godt integreret og det gav et boost at skulle præstere når så mange øjne var på en. Det at være en del af et almindeligt stævne gjorde os synlige. Vi blev set af alle svømmere, klubber officials, tilskuere og pressen. Det kunne gøre at atleter eller trænere fik øje på parasporten og de muligheder det giver mennesker med handicaps. En ulempe ved at være en del af Danish Open var at nogle gange kunne det føles som om vi var opvisnings- eller udstillingsløb. De gange hvor vi har svømmet DM som en del af vores eget stævne blev det svømmet

DM & FM I PARASVØMNING 2019

som en integreret del af det øvrige stævne og derved blev vores mesterskab lidt usynlig og glemt. Ved at samle DM og FM i vores eget stævne og ophæve reglerne at man skal have deltaget i regionsstævner for at kunne deltage i FM synes jeg er godt. Jeg aldrig fik deltaget i regionsstævnerne pga. af stævner i regi af min klub eller ture med landsholdet. Det er også super fint at mesterskabet afvikles på en dag. Det er også i orden at der kun er et medaljesæt i hvert løb. Jeg oplever at point systemet med Downs er lidt misvisende. At stævnet afvikles på kortbane, er jeg ikke så glad for, da alle para- stævner er på langbane. Vores mesterskaber og PL er på langbane, og det er det de fleste para svømmere er bedst til pga. de forskellige udfordringer vi har Det er ærgerligt at World Series i Bellahøj i marts er udgået, da dette var vores kvalifikationsstævne og endog på hjemmebane. At kunne konkurrere på hjemmebane er specielt og giver noget ekstra.


ARTIKEL

11


12

ARTIKEL

Landsholdssvømmer Mie Trothe oplevelser på DM og FM i Parasvømning

Foto: David Fitzgerald Sportsfile

DM har oftest være afviklet ved et mesterskab i regi af Dansk Svømmeunion, hvilket jeg kun nåede at være en del af én gang. Mit umiddelbare indtryk var, at stævnet ikke så meget var vores ”eget”, da vi her kun fik mulighed for at svømme 50 fri og 100 fri, hvil-

ket ikke er optimalt, hvis ens speciale er 100 fly eller 400 fri. Stævnet var derfor meget begrænset. Derfor ser jeg det som positivt, at stævnet har fundet en ny form, hvor vi får mulighed for at svømme alle stilarter.


ARTIKEL

13

der, der i teorien er interessante, set i forhold til kvalifikations muligheder og international rangering.

Før i tiden var reglen også, at man kun kunne deltage i FM, hvis man havde deltaget i regionsstævnerne. Denne regel er nu blevet fjernet, hvilket giver flere svømmere mulighed for at deltage i FM. Jeg mener, at FM er et super fint stævne for nye svømmere, som måske ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med rene parastævner før. Som landsholdssvømmer er det måske ikke et af de stævner, hvor man oplever mest konkurrence, men ikke desto mindre ser jeg stævnet som en mulighed for at få svømmet stærkt og testet formen af. Stævnet strækker sig over en dag, hvilket giver god mening, når man tager antallet af deltagere i betragtning. Det bliver desuden afholdt på kortbane, hvilket jeg ser som en fin mulighed for at få så mange svømmere med som muligt. Igen en god måde at få nye svømmere med, som måske ikke har haft så mange erfaringer med langbane. Dog kan man også vende det om, og spørge hvor meget mening det giver at have et kortbane stævne i en langbane sæson. Her tænker jeg især på det faktum, at det kun er langbane ti-

Når det så er sagt, var DM/FM forrige år slået sammen med World Series i Bellahøj, hvilket jeg syntes, var et super fedt initiativ. På den måde følte jeg, at man virkelig fik vist hvad parasvømning var, og i og med at stævnet også var med international deltagelse, kommer man ikke uden om, at det sportsligt var noget andet end DM/FM. Jeg så også stævnet, som en god mulighed for at svømmere, der var nye i sporten, kunne opleve parasvømning på et helt andet niveau. Desuden var det også her at vi (landsholdssvømmere) havde mulighed for at svømme kravtider til årets mesterskab. En mulighed som jeg syntes, at det er enormt ærgerligt, at man fjerner, når man ikke ønsker at afholde World Series i Danmark mere. Noget nyt i DM/FM er at svømmere med Downs syndrom konkurrerer i klassen S16, og dermed har deres eget point system. Før i tiden har jeg kun stiftet bekendtskab med S1-S14 klassen, men jeg syntes det er en fin udvikling, at man ønsker at udvide klasserne for at opnå en så fair konkurrence som muligt. At udregning af point efter et løb kan blive lidt mere kompliceret og til tider uforståelige, er vel hvad det er. Jeg er af den erfaring, at så længde man bare selv fokuserer på at svømme stærkt, så skal pointene nok komme.

DM & FM I PARASVØMNING 2019


14

ARTIKEL

Når svømning giver mening I 2018 deltog Alexander Hillhouse fra Svømmeklubben KVIK Kastrup for første gang i DM/FM i Parasport regi i Odense. A F N A N N A G R Ø N B Æ K , A D M I N I S T R AT I O N S C H E F KV I K K A S T R U P

I 2018 deltog Alexander Hillhouse fra Svømmeklubben KVIK Kastrup for første gang i DM/FM i Parasport regi i Odense. Alexander har hele sin svømmeopdragelse fra Svømmeklubben KVIK Kastrup, som ligger på Amager. Her har Alexander svømmet i mange år, og gennem hele sin svømmeropvækst har han været en del af den almene svømmeafdeling – lige fra undervisningshold til nu, hvor Alexander er en del af klubbens konkurrenceafdeling. Alexander har således aldrig svømmet på specialhold. Alexander har altid været utrolig glad for at svømme i klubben, især har klubbens struktur i forhold til svømmestævner gavnet ham. De første svømmestævner foregår på hjemmebanen i Kastrup Svømmehal. Formålet er at gøre svømmerne trygge ved at svømme stævner, og ved at holde stævnerne hjemme kan svømmerne koncentrere sig om selve stævnet – og ikke alt det udenom, som fylder meget ved stævner i andre byer. Denne form for stævneoplæring har gjort Alexander helt tryg ved at deltage i stævner, så nu er stævner i hvilken som helst svømmehal en rigtig god oplevelse.

PARASPORT DANMARK – U-HOLD I starten af 2018 blev Alexander udtaget til U-holdet i Parasport Danmark. En udtagelse Alexander han været meget glad for. Her oplever han et fællesskab, hvor han er blandt ligesindede, og hvor holdets trænere Tine Aagaard og Asbjørn Kruuse har været rigtig

DM & FM I PARASVØMNING 2019

gode til at tilrettelægge indholdet for både fælles træninger og stævner. De relationer, der er opbygget på holdet gennem træningslejrene, har givet et fantastisk træningsmiljø, og klar øget motivation til at svømme hurtigere. Fællesskabet er kendetegnet ved, at svømmerne gerne vil svømme fra hinanden i bassinet, men hvor også svømmerne hjælper hinanden, når de er trætte, eller hvis det er svært. DM/FM 2018 var ingen undtagelse. Det var første gang, hvor Alexander deltog i et stævne i Parasport regi. Stemningen i hallen var fantastisk og ikke helt så meget støj, som han er vant til, når han er afsted KVIK Kastrup. Alexander og hans daværende ledsager Mikkel Hounsgaard havde deltaget i U-holdets træningssamling på Fyn dagene op til stævnet. Det betød, at svømmerne fra U-holdet ankom til Odense i fælles flok og i højt humør. Alexander syntes, at stævnet var fedt – og spændende. Især fordi han og hans kammerater fra U-holdet kunne motivere hinanden til at svømme stærkere og forbedre deres personlige tider. For Alexander er samlinger og stævner med U-holdet fantastiske, og det motiverer ham til at udvikle sig som svømmer.

ET HOLD SOM ER MED TIL AT UDVIKLE Mikkel Hounsgaard, KVIK Kastrup, var fast træner og ledsager for Alexander over en længere periode. Om Alexanders deltagelse >>


ARTIKEL

15


ADGANG HELE DØGNET

VIDEOOVERVÅGNING

GODE ADGANGSFORHOLD

BRUG FOR MERE PLADS? NEM OG BILLIG OPBEVARING HOS TITAN 7023 1718 | selfstorage.TITANcontainers.dk

DM & FM I PARASVØMNING 2019


ARTIKEL

på Parasport Danmarks U-hold, har Mikkel udtalt: “Min opfattelse af Alexander er, at han er vokset – både som person og sportsligt – efter han er kommet med på U-holdet. Han har opnået rigtig flotte resultater, med personlige rekorder i flere stilarter og rigtig mange medaljer ved FM/DM. Han er en kanon god holdkammerat, på et hold der i forvejen fungerer super godt. På holdet, blev der taget rigtig godt imod Alexander, og det er selvom holdet primært består af svømmere, der har svømmet sammen gennem en del år. På turene er jeg personligt blevet påvirket meget af den helt særlige holdånd, sammenholdet og ikke mindst den positive atmosfære, som er på u-holdet. Alexander er helt klart på en spændende udviklingsrejse, og jeg er ikke i tvivl om, at han er landet det helt rigtige sted. Et sted, hvor han personligt kan udvikle sig, men i den grad også sportsligt og få en masse succesoplevelser.” Mikkel Hounsgaard har fulgt Alexander gennem flere år, men han er ikke ene blandt trænerne om at se, at der er sket en super positiv udvikling med Alexander. Det har Asbjørn Kruuse, Parasport Danmark, også. Om Alexander udtaler Asbjørn: ”Alexander passer både socialt og svømmeteknisk godt ind på Parasport Danmarks Talenthold-U. Vi har set en stor udvikling hos Alexander siden han startede på holdet. Denne udvikling har hovedsageligt været social, men også hans svømning har forbedret sig væsentligt! Alexander er en fornøjelse at have med, da han ikke kun deltager i det sociale, men også bidrager til den gode stemning og holdånd. Eksempler på dette er hans opmuntrende tilråb til de andre på banen under et hårdt træningspas eller hans gode humør både før og efter træningen.”

17

Udviklingen er foregået på flere niveauer. ”Da Alexander startede på holdet, havde han forskellige udfordringer med især det sociale. Disse udfordringer overkom han imponerende hurtigt, og fik hurtigt gjort sig til en fast og integreret del af holdet.” Noget af det, som Alexander selv har givet udtryk for, han nyder ved at være en del af U-holdet, er at alle her er ligesindede. Om det, udtaler Asbjørn ”Alexander har måtte sande, at når han svømmer med U-holdet, har alle det samme udgangspunkt. Det vil sige, at reglerne gælder for alle – uden undtagelser, da alle har udfordringer inden for forskellige dele af deres træning. Man kan derfor ikke bruge udfordringerne, som en undskyldning. Det er Alexander nu rigtig godt på vej til at acceptere, og han bliver stadig en større og større del af holdet.”

SVØMNING GIVER MENING At svømning giver mening for en dreng som Alexander og hele hans familie skyldes i høj grad, at det han lærer gennem svømningen – træning såvel som stævner – er noget, som også giver værdi uden for svømmehallen. Både Mikkel Hounsgaard og Asbjørn Kruuse beskriver, hvordan Alexander er vokset som person, blevet mere social og tager et stort ansvar for sin egen udvikling. En helt passende måde at afslutte denne artikel er med Asbjørn Kruuses beskrivelse af den mere personlige udvikling, Alexander har gennemgået. ”Efter Alexander er blevet mere sikker på den sociale bane, har vi opfattelsen af, at han anvender denne nyvundne sikkerhed på flere niveauer. Han tager sin svømning til et nyt niveau, hvor han arbejder ihærdigt både i klubben og på træningssamlingerne, hvor han fortsat tager sin træning mere og mere seriøst.” Hans forældre bakker dette op, og fortæller at det samme gør sig gældende i skolen.

DM & FM I PARASVØMNING 2019


18

ARTIKEL

Udviklingen i samarbejdet med Dansk Svømmeunion DIF, Danmarks Idrætsforbund Danmarksmesterskab i parasvømning blev indført i 2001, og er i mange år blevet afviklet i forbindelse med Dansk Svømmeunions DM i svømning. Der er fire løb der er DM godkendt det er 50 og 100 meter fri for dammer og for herrer. For at alle uanset handicapklasse kan deltage, omregnes tiden til et point system der er baseret på de enkelte klassers verdensrekorder eller verdensranglister. Point system gør det muligt at sammenligne på tværs af distancer og discipliner benyttes også i almensvømningen. Der uddeles i alt fire DIF -guldmedaljer, et i hvert løb. I de sidste 10 år er DM blevet afviklet i forbindelse med Dansk Svømmeunions Danish Open der er blevet afviklet i marts måned i Bellahøj Svømmestadion. DM i parasvømning blev således flyttet fra sommerens DM til foråret, er et ønske fra parasvømmerne idet de bedste var optaget af forberedelser til EM og VM i sommeren og de svømmere der ikke skulle med til de store mesterskaber var stoppet med træningen. I 2018 flyttede vi DM til Odense i et 1-dagsstævne for at skabe et stort årligt mesterskab for alle parasvømmerne.

INKLUSION I STÆVNER Dansk Svømmeunion gav i 2016 en generel dispensation for kvalifikationskrav for parasvømmere, så de kan deltage ved Øst og Vest Danske junior/ senior mesterskaber. Denne dispensation gælder både langbanemesterskaberne i der afvikles marts og kortbanemesterskaberne der svømmes i oktober. En af argumenterne for denne dispensation er at det giver mulighed for at parasvømmere kan følges med deres ikke handicappede svøm-

DM & FM I PARASVØMNING 2019

mekammerater til et stævne og derved være inkluderet på klubbens svømmehold.

TRÆNER REKRUTTERING OG SAMARBEJDE Alle Parasport Danmark’s talent- og landstrænere er rekrutteret og uddannet fra Dansk Svømmeunion’s og deres klubber. Traditionelt har Parasport Danmark landstrænere også samtidig været klubtrænere. Derudover er det et udbredt samarbejde mellem Parasport Danmark’s landstrænere og de klubber hvor landsholdssvømmerne har deres daglige træning.

INFORMATIONS SAMARBEJDE Siden 2013 har der jævnligt været artikler på svømmeunionens hjemmeside, det har været opslag om rekrutteringsdage mesterskabsresultater og kursustilbud. I september 2016 blev der oprette et selvstændigt område på https:/www.svoem.org/ Discipliner/Para-svoem. Her kan man finde nyheder og kalenderfunktion samt læse generel info om, hvad parasvømning er. Der er også link til ATK - Træning af svømmere med handicap - et tillæg til Dansk Svømmeunions Aldersrelateret træning i svømning. Der er en beskrivelse af de tilbud der er i parasvømning og hvem der kan være med. Der er beskrivelse af mindstehandicap og oplysninger og links, hvor man kan få yderligere hjælp og informationer.


ARTIKEL

DOMMERUDDANNELSE Samarbejdet med Dansk svømmeunion har også bevirket at vi har rekrutteret en af deres Unionsoverdommer, Lars Mejer Frederiksen. Lars blevet 2014 tilknyttet parasvømning og er efterfølgende blevet uddannet på højeste

19

niveau i regi af World Para Swimming. Lars har sæde i svømmeunionens Dommerudvalg hvor han er ansvarlig for at dele sin viden ud til de øvrige overdommere, der oftere og oftere møder parasvømmere ved unionens stævner.


20

ARTIKEL

Special Olympics World Games 2019 Special Olympics World Games 2019 blev afviklet i marts i Abu Dhabi, Parasport Danmark var repræsenteret med 86 atleter heraf fem svømmere.

Det danske svømmehold bestod af 5 svømmere og 2 trænere:

I alt vandt vi to guldmedaljer, fem sølvmedaljer og to bronzemedaljer.

Signe K. Vestergaard – Maribo Camilla K. Hansen – Korsør Eva Rosted – Hørsholm Niklas Jakobsen – Maribo Frederik S. Johansen – Korsør

Guldmedaljerne blev vundet i A-finaler - Eva Rosted i 200 ryg og Frederik Johansen i 100 fly - begge i ny stor personlig rekord. Det var gode løb, hvor svømmerne holdt sig til det aftalte, præsterede det forventede, og gav den så lige en tand ekstra. Der blev heppet på tilskuerrækkerne, og der var stor jubel efter løbene. Generelt blev der sat et utal af personlige rekorder. Ud af alle løbene, var der kun to som ikke gav personlige rekorder, men det var få 1/10 fra, så det er vi godt tilfredse med.

Trænerne: Tine Aagaard og Asbjørn Kruuse. Vi havde en supergod tur til Dubai - både i forhold til svømmeresultater, men også socialt blandt de fem svømmere på holdet.


ARTIKEL

21

det helt amok i Niklas heat, hvor alle svømmede over evne. I et spændende opgør med svenskeren på banen ved siden af, satte Niklas stor personlig rekord med 2 sekunder i 1.03.41, hvilket rakte til en 5. plads.

Special Olympics World Games er verdens største breddestævne for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Man bliver ikke nødvendigvis udtaget, fordi man er den bedste til sin idræt, men også ud fra kriterier som at kunne begå sig til sådan et stævne, passer sin træning m.v. Derudover inddeles atleterne i flere divisioner, og der svømmes således mange finaleheat, hvor svømmerne bliver inddelt A, B, C, D, E, etc. finale, hvor A-finalen er det hurtigst heat, B-finalen anden hurtigste etc., så der bliver størst mulig fair konkurrence i alle heat. Der uddeles derfor mange medaljesæt.

Ved 100 fri havde vi tre svømmere i vandet. Det gav trænerne hæse stemmer og trætte ben efter at have rendt op og ned ad de mange trapper til opvarmningspoolen (50 m bassin), omklædningsrum, call room, afsvømningsbassin og præmieoverrækkelser. Ved Special Olympics må svømmerne ikke selv gå op til holdet efter løbet, eller efter medaljeceremonien - de skal afhentes af træneren. Det holder trænerne i god form, for de fik begge gået deres 10.000 daglige skridt. Signe var den første i vandet i 100 fri. Hun satte en ny stor personlig rekord i 1.25.30, og det i et heat, hvor der blev svømmet rø*** ud af badetøjet, hun blev nr. 5. Derefter Camilla i 1.24.28 som er 2/10 fra personlig rekord sat i februar, det rakte til en 6. Plads. Til slut gik

Camilla vandt sølv i 200 bryst i en god tid 3.48.77, som er hendes 2. bedste tid i år. Hun svømmede på chancen fra en start, endte med at gå lidt død til sidst, men holdt sig alligevel på 2. pladsen. Til Signes 50 m bryst var herrehåndboldholdet kommet fra Abu Dhabi for at heppe - og det kvitterede Signe med at vinde en bronzemedalje (hun lå ellers til en 6. plads inden). Det var et heftigt løb, hvor hun øgede på de sidste 25 m og vandt bronzen på de sidste 5 meter. Frederik vandt bronze i et godt løb i 200 medley i ny personlig rekord, og det samme gjorde Niklas i 50 fri. Desuden fik Eva en 4. plads i 100 medley i pr. med 2 sekunder. Holdkappen er altid festlig, hvilket var tilfældet i 4x 100 holdmedley mix holdkap - hvor vi svømmer mod andre drengehold. Der var kaos undervejs, da den amerikanske svømmer i rygcrawl mistede brillerne i starten, og efter første vending kunne han ikke orientere sig, og endte på vores bane. Heldigvis opdagede Signe det ikke, men svømmede bare videre. USA blev disket for dette. Vi svømmede kanontider, og vandt en sølvmedalje.

EN MASSE GODE OPLEVELSERNE UDENFOR SVØMMEHALLEN De første tre dage af turen var vi i Hosttown i Ajman. Her fik vi mulighed for at lade op efter flyveturen, og vænne os til den arabiske kultur. Der blev arrangeret tur til et festivalland. Vi fik trænet vendinger og afsæt i hotellets lille pool. Om aftenen mødte vi de danske atleter fra idrætter som… Det gav os lejlighed til at lære hinanden bedre at kende, og her blev skabt nye venskaber på tværs af idrætterne. >>

DM & FM I PARASVØMNING 2019


22

ARTIKEL

I Dubai blev vi indkvarteret på et 5-stjernet hotel - med en overdådig morgen- og aftensmad buffet. Godt vi havde træning hver dag, for ellers ville vi have taget ufattelig mange kilo på. Efter to dage med divisionering var vi klar til åbningsceremoni i Abu Dhabi. Det er et kæmpestort ceremoniel med flere timers indmarch, taler, musik, videoer og ikke mindst dans og fyrværkeri. Den Dansk-Norske Sømandskirke i Dubai, med præsten Carl i spidsen gav os den perfekte velkomst middag i Dubai - og de kom flere gange ud for at se os på svømmestadion - så på trods af at alle andre idrætter end Atletik og Svømning blev afholdt i Abu Dhabi, så følte vi os aldrig alene i Dubai. Vi havde én fridag uden svømning, hvor vi var på tur rundt i Dubai med Carl som guide. Det var spændende at se Dubai Mall med deres

akvarium og skøjtebane indeni centret, det store springvand med lys og lyd-show, samt verdens højeste tårn Burf Kalifa. Vi var desuden en tur ude at sejle samt så hvor de solgte guld og guldsmykker - det var imponerende. Seks dage med konkurrencer blev afrundet med en afslutningsceremoni i Abu Dhabi. Der blev plads til et par timers søvn inden vi tog afsted til lufthavnen og flyet mod Danmark. Alt i alt var vi afsted i 14 fantastiske dage. På trods af hver enkelt svømmers udfordringer klarede alle turen med bravur - og især “tålmodighedsmusklen” er blevet trænet godt - Emiraterne er ikke kendt for deres gode logistik mht. transport og tidspunkter - det oplevede vi i høj grad. Nu glæder vi os til SOWG i 2023. Der går turen nærmest lige om hjørnet - til Berlin.


PROGRAM

23

PROGRAM DM og FM i parasvømning søndag den 12. maj 2019 i Universitetssvømmehallen Odense Opvarmning fra kl. 12.00-13.10 stævnestart kl. 13.20 Løb 1 Løb 3 Løb 5 Løb 7 Løb 9 Løb 11 Løb 13 Løb 15 Løb 17 Løb 19 Løb 21 Løb 100

200m fri damer 200m IM damer 50m bryst damer 100m fri damer 50m fly damer 100m ryg damer 400m fri damer 50m ryg damer 100m bryst damer 50m fri damer 100m fly damer 4 x 50m fri MIX

Løb Løb Løb Løb Løb Løb Løb Løb Løb Løb Løb

2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22

200m fri herrer 200m IM herrer 50m bryst herrer 100m fri herrer 50m fly herrer 100m ryg herrer 400m fri herrer 50m ryg herrer 100m bryst herrer 50m fri herrer 100m fly herrer

Løbene løb 7 og 8, 100m fri og løb 19 og 20, 50m fri er samtidig DIF Danmarksmesterskab i svømning for handicappede.

Overdommer ved stævnet er Lars Mejer Frederiksen DM & FM I PARASVØMNING 2019


24

ARTIKEL

Præsentation af trænere og holdledere LANDSTRÆNER: Bjarne Kragh Bjarne står i spidsen for Landsholdet hvor årets mål er deltagelse ved VM samt for svømmerne at svømme kvotepladser til Tokyo indtil Danmark

TRÆNER FOR TALENTHOLDET: Helle Kjær. Talentholdet er for svømmere med et fysisk eller synshandicap som træner minimum 3 gange om ugen. Helle er desuden kontakten til bobleholdssvømmerne indtil nye bobleholdstrænere bliver tilknyttet.

LEDER FOR TALENT/BOBLEHOLDET: Bettina Fisker Bettina er både holdleder for bobleholdet og talentholdet, som ordner alt det praktiske udenfor svømmehallen. Booke faciliteter til samlinger samt tilmelde til stævner m.m.

TRÆNER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Tine Aagaard Udviklingsholdet er et talenthold for svømmere med et udviklingshandicap. Holdet har to trænere. Tine har valgt at stoppe til sommer efter mange gode år. Tine vil forsat være en del af Parasport Danmark som svømmekontakt i Medicinsk udvalg.

TRÆNER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Asbjørn Kruuse Asbjørn er den anden halvdel af træner duoen på U-holdet

TRÆNER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Caroline Beck Caroline Beck vil starte som U-holds træner til sommer. Hun vil dog deltage ved FM hvor alle U-holds svømmerne kan møde deres nye træner.

HOLDLEDER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Charlotte Husfeldt Charlotte står for det praktiske omkring U-holdet. At arrangere samlinger m.m.

HOLDLEDER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Birthe Raahauge Birthe har været med som holdleder i flere år og har valgt at stoppe til sommer. Birthe har været med på samlinger og stået for alt udenfor svømmehallen.

HOLDLEDER FOR UDVIKLINGSHOLDET: Lone Mortensen Lone vil overtage Birthes rolle til sommer. Lone vil være at finde ved samlinger og stævner fremover.

DM & FM I PARASVØMNING 2019


ARTIKEL

25

Sådan finder vi vinderne Vi er så få svømmere i hver klasse at det ikke giver mening at uddele FM medaljer i hver klasse for sig. Vi er ikke mange svømmere, og i flere klasser næsten ingen svømmere, hvorfor Idrætsudvalget har valgt ikke at uddele medaljer i alle klasser for sig. Vi har valgt at alle svømmer mod alle hvor alle tider bliver omregnet til point. Det betyder desværre at det ikke er synligt hvem der vinder. Det er ikke den svømmer der kommer først i mål der nødvendigvis er vinderen. Vinderen er den svømmer der kommer tættest på verdens hurtigste svømmer i sin klasse og i det konkrete løb i 2018.

PÅ DENNE MÅDE BEREGNER VI POINT Placeringerne fordeles efter 1000 point modellen. For klasserne S1 til S14 vil basetiden udregnes efter World Para Swimming verdensranglisten på langbane for 2018. Det har ikke været fornuftigt at benytte det sidste VM som udgangspunkt pga. jordskælv er stævnets niveau lavt. Kortbane bruges ikke meget i WPS regi og derfor er de tider ikke på et højt niveau. Tiderne omregnes til kortbanetider efter Dansk Svømmeunions omregningsfaktorer.

PRÆMIER Der vil blive uddelt et sæt Parasport Danmark FM-medaljer i alle individuelle løb efter minus 1 princippet. Hvis der er tre svømmere der gennemfører løbet, så vil der kun blive uddelt én guld og én sølv medalje. I løbene 7, 8, 19 og 20 vil der yderligere blive uddelt en DIF-guldmedalje (den er oval) til vinderne i hver af de fire løb. Børneklasse For at tiltrække de yngste til FM vil der for børn årgang 2005 og yngre blive uddelt FMmedaljer i 50m fri og 50m rygsvømning. Juniorklassen For juniorer årgang 2001 eller yngre vil der blive uddelt et FM-medaljesæt til de tre bedste piger og til de tre bedste drenge efter højeste point scorer. Masterklassen Der vil blive uddelt et sæt Parasport Danmark FM-medaljer i alle individuelle løb efter minus 1 princippet til svømmere der er født i årgang 1989 eller tidligere.

For klasse S16 vil basetiden tage udgangspunkt i det sidst afholdte DSISOverdensmesterskab. Der blev afholdt i 2018 i Canada på kortbane.

DM & FM I PARASVØMNING 2019


26


ARTIKEL

27

Hvornår er man en parasvømmer? Parasport Danmark organiserer svømning for svømmere med fysiske handicap, synshandicap, udviklingshæmning herunder også autisme spektrum forstyrrelser. Svømmere med fysiske handicap er delt op i ti klasser, S1 for de største handicap og S10 for de mindste handicap. Mindstehandicappet er at svømmeren mangler, hvad der svarer til en fod eller halvdelen af den ene hånd. Svømmere med synshandicap er delt op i tre klasser, S11 for de helt blinde, mens S12 og S13 er for de svagtseende. For svømmere med synshandicap er mindstehandicappet en synsstyrke på 6/60. Populært sagt: Det en nor-

malt seende kan se på 60 meters afstand, skal svømmeren ind på 6 meter for at kunne se. Svømmere med udviklingshandicap kan være med i parasvømning hvis de har en IQ på 75 eller lavere, og/eller score lavt i en social adfærdstest. I Danmark har vi to klasser klasse S14, og S16 for svømmere med Downs Syndrom. Yderligere informationer om muligheden for at blive en parasvømmer kan fås hos: Idrætskonsulent Anne-Dorte Andersen mobil 21 34 44 24 E-mail ada@parasport.dk

DM & FM I PARASVØMNING 2019


28


ARTIKEL

29

Parasport Danmarks IdrĂŚtsudvalg Formand Cathrine Rosted 40 45 76 87 E-mail: cathrinerosted@mail.dk

Medlem Christian Bundgaard 60 93 09 97 E-mail chr.bundgaard@gmail.com

Ă˜konomiansvarlig Allan Thorup Svenningsen E-mail: allansvenningsen@webspeed.dk

Medlem Morten From 24 67 15 16 E-mail digefrom@gmail.com

Medlem Jes Johansen 26 10 03 30 E-mail: jesbojohansen@gmail.com


Stone Translation ® Rygaardsvej 2 - 24 • 7000 Fredericia Mobil: +45 2616 3450 Skype: stone_translation mail@stone-translation.com www.stone-translation.com

Vantinge Teknik A/S – Nordskovvej 34, 5750 Ringe – 6266 1451 – info@vteknik.dk Vantinge Teknikpartner. Landsdækkende etablering og service af butikker. Vantinge El. Aut. krævende installations- og reparationsopgaver. Vantinge Klimainstallation. Salg og service af:

• • •

Panasonic luft vand og luft luft varmepumper. SolarVenti kælderaffugtning og RADON bekæmpelse. Masterveil lufttæpper, rulleporte og lukkesystemer. Kig forbi vores hjemmeside på www.vteknik.dk

DM & FM I PARASVØMNING 2019

Fredericia Vandrehjem og kursuscenter Hold dit næste træningsophold hos os. Med 25 m til et af Danmarks største idrætsanlæg. Se mere på www.fredericia-danhostel.dk

Fredericia Vandrehjem Vestre Ringvej 98 - 7000 Fredericia

Tlf. 75 92 12 87


• • • • •

Dagkurser Handicapvenlige forhold Fødselsdags & konfirmationer Catering Alt fra 10-1.000 personer

- RING OG FÅ EN SNAK

Ringstedhallernes selskabslokaler Tværallé 8 4100 Ringsted Tlf/Fax: 5761 4642 Mobil: 2980 0435

Foreningens formål er at vartage interesser for stomi- og reservoiroprerede personer, samt personer med sygdomme der kan føre til anlæggelse af stomi/resorvoir. Læs mere på www.copa.dk Stomiguiden er for dig, der er ung - og som søger information omkring livet med stomi. Der er på stomiguiden et stort fokus på de mere dagligdags aspekter i det at have stomi.

E-mail: info@fornis.dk Mød os på www.fornis.dk

DM & FM I PARASVØMNING 2019


32

REKORDER - DAMER KORTBANE

Danske rekorder i parasvømning Damer kortbane Senest opdateret den 04. april 2019 50 meter fri Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

Bente Aalling

Ribe

04.05.97

Sydkysten

Karen Breumsø

Skovbakken

07.02.99

Århus

S1 S2 S3

1:23.13

S4

0:51.58

S5

0:45.63

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

22.05.05

Salzburg

S6

0.47.79

Heidi Larsen

Næstved

20.04.96

Haninge

S7

0:40.52

Mia S. Kjeldsen

Nordals Svømmeklub

21.11.04

Odense

S8

0:32.65

Pernille Thomsen

Solrød HIF

02.08.98

S9

0:31.18

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

14.11.03

0:30.95

Mia Mortensen

IGF- Odder

14.02.04

S10

Malmø Stavanger Malmø

S11 S12 S13

0:31.89

Camilla Aagaard

I H Aalborg

28.10.16

Hjørring

S14

0:34.90

Louise Pedersen

Brøndby

10.02.01

Malmø

S16

0:41.34

Eva Rosted

Sigma Swim Allerød

10.02.19

Malmø

Navn

Klub

Dato

Sted

100 meter fri Klasse

Tid

S1 S2 S3

2:52.13

Bente Aalling

Swim Team Esbjerg

24.09.00

Esbjerg

S4

1:46.84

Karen Breumsø

Skovbakken

20.03.99

Esbjerg

S5

1:34.57

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

15.05.10

Esbjerg

S6

1:43.58

Heidi Larsen

Næstved

04.05.97

Sydkysten

S7

1:36.10

Mia Søltoft Kjeldsen

Nordals Svømmeklub

09.02.03

Malmø

S8

1:09.91

Amalie Vinther

Lyseng

05.05.18

Odense

S9

1:10.11

Maria Lassen

Ringsted HIF

23.05.10

Jyllinge

1:09.78

Mia Mortensen

IGF-Odder

15.02.04

Malmø

S13

1:09.38

Camilla Aagaard

I H Aalborg

05.05.18

Odense

S14

1:17.55

Nadja Joy Tønnesen

Randers Neptun

22.01.05

Ebeltoft

S16

1:36.86

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

S10 S11 S12

DM & FM I PARASVØMNING 2019

02.11.17

Paris


REKORDER - DAMER KORTBANE

33

200 meter fri Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

16.01.98

Deventer

S1 S2 S3

6:05.49

Bente Aalling

Swim Team Esbjerg

S4

3:38.45

Karen Breumsø

Skovbakken

S5

3:18.58

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

21.05.05

Salzburg

S6

3:35.37

Heidi Larsen

Næstved

10.02.96

Malmø

S7

3:25.09

Mia Søltoft Kjeldsen

Nordals Svømmeklub

08.02.03

Malmø

S8

2.33.99

Amalie Vinther

Thisted Svømmeklub

25.01.14

Struer

S9

2:30.52

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

S10

2:25.61

Gritt Barlund

KVIK Kastrup

20.03.99

27.11.01 10.02.96

Esbjerg

Albertslund FM

S11 S12 S13

2:36.05

Camilla Aagaard

I H Aalborg

02.10.16

S14

2:47.22

Nadja Joy Tønnesen

Korsør HIF

12.01.13

S16

3:32.66

Eva Rosted

Sigma Swim Allerød

Thisted Næstved

09.02.19

Malmø

Dato

Sted

400 meter fri Klasse

Navn

Klub

S6

7:33.65

Tid

Heidi Larsen

Næstved

S7

7:07.83

Louise Bast Aaby

Swim Team Neptun

09.02.19

Malmø

S8

5:10.82

Amalie Vinther

Lyseng

05.05.18

Odense

S9

5:23.05

Emma Oldager

H2Odense

S10

5:07.80

Gritt Barlund

KVIK Kastrup

S13

5:35.50

Camilla Aagaard

I H Aalborg

S14

5:46.72

Nadja Joy Tønnesen

Korsør HIF

04.05.97

09.12.18

04.05.96

Sydkysten

Oulu

Odense

S11 S12 14.02.16 26.05.06

Nørresundby

Korsør

S16

DM & FM I PARASVØMNING 2019


34

REKORDER - DAMER KORTBANE

50 meter rygsvømning Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S1 S2

S3

1:32.43

Bente Aalling

Swim Team Esbjerg

20.03.99

Esbjerg

S4

0:59.97

Karen Breumsø

Swim Team Esbjerg

23.03.01

Esbjerg

S5

0:44.91

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

02.12.09

Rio de Janeiro

S6

0:57.52

Heidi Larsen

21.03.99

Esbjerg

S7

0:59.94

Mia S. Kjeldsen

Nordals Svømmeklub

S8

0:40.50

Pernille Thomsen

Solrød HIF

S9

0:37.29

Maria Lassen

S13

0:38.28

S14

0:42.90

S16

0:50.94

03.02.02

Region 2

01.12.01

Esbjerg

Ringsted HIF

23.05.10

Jyllinge

Camilla Aagaard

I H Aalborg

30.09.16

Thisted

Louise Pedersen

Brøndby

14.01.00

Brøndby

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

05.05.18

Odense

S10 S11 S12

100 meter rygsvømning Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S1 S2 S3 S4

2:10.59

Karen Breumsø

Swim Team Esbjerg

24.03.01

Esbjerg

S5

1:34.57

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

15.05.10

Esbjerg

S6

1:56.44

Heidi Larsen

Næstved

20.04.96

Haninge

S7

1:55.51

Mia S. Kjeldsen

Nordals Svømmeklub

08.02.03

Malmø

S8

1:30.31

Pernille Thomsen

Solrød HIF

19.01.02

Deventer

S9

1:18.56

Maria Lassen

Ringsted HIF

22.05.10

Jyllinge

S10

1:19.48

Mie Trothe

Lyseng

S13

1:22.79

Camilla Aagaard

I H Aalborg

23.09.17

Horsens

S14

1:32.65

Louise Pedersen

Brøndby

10.02.01

Malmø

S16

1:50.93

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

05.05.18

Odense

07.12.18

Oulu

S12

DM & FM I PARASVØMNING 2019


REKORDER - DAMER KORTBANE

35

50 meter brystsvømning Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

SB1 SB2

1:23.72

Cecilie Kristiansen

Ringsted HIF

15.03.15

Ringsted

SB3

0:59.30

Karina Lauridsen

Swim Team Esbjerg

30.11.09

Rio de Janeiro

SB4

1:09.60

Anne-Dorte Andersen

Lyngby HIF

04.05.96

Odense

SB5

1:11.96

Heidi Larsen

Næstved

09.04.95

NM

SB6

1:07.07

Louise Bast Aaby

I H Aalborg

SB7

0:49.93

Amalie Vinther

Thisted Svømmeklub

SB8

0:37.35

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

SB9

0:42.03

Ricka Stenger

Swim Team Esbjerg

SB13

0:42.37

Camilla Aagaard

SB14

0:47.31

Susan Hansen Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

03.11.17

Paris

Navn

Klub

Dato

Sted

2:57.75

Cecilie Kristiansen

Ringsted HIF

SB6

2:40.86

Louise Bast Aaby

I H Aalborg

SB7

1:40.77

Amalie Vinther

Thisted Svømmeklub

07.11.14

Stavanger

SB8

1:19.13

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

14.11.03

Stavanger

SB9

1:28.01

Mia Mortensen

IGF-Odder

14.02.04

SB13

1:30.28

Camilla Aagaard

I H Aalborg

29.10.16

Hjørring

SB14

1:42.00

Rikke Poulsen

Århus

FM 1991

??

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

22.07.18

Truro

18.03.17

Odder

02.10.09

Thisted

15.11.03

Stavanger

04.03.00

Esbjerg

I H Aalborg

25.09.15

Thisted

Maribo HIF

15.03.03

Korsør

SB11 SB12

S16

0:50.48

100 meter brystsvømning Klasse

Tid

SB1 SB2

01.11.14

Kalundborg

SB3 SB4 SB5 19.03.17

Odder

Malmø

SB11 SB12

S16

1:52.41

DM & FM I PARASVØMNING 2019


36

REKORDER - DAMER KORTBANE

50 meter butterfly Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S3

1:18.91

Bente Aalling

Swim Team Esbjerg

24.09.00

Esbjerg

S4

0:59.04

Karen Breumsø

Swim Team Esbjerg

01.12.01

Esbjerg

S5

0:57.95

Anne-Dorte Andersen

Lyngby HIF

S7

1:05.04

Louise Bast Aaby

Lyseng

S8

0:37.20

Amalie Vinther

Thisted Svømmeklub

S9

0:33.67

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

S10

0:36.29

Mie Trothe

Lyseng

S13

0:33.45

Camilla Aagaard

I H Aalborg

S14

0:43.89

Nadja Joy Tønnesen

Randers Neptun

S16

0:54.20

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

30.10.16

Navn

Klub

Dato

S1 S2

09.04.95

Ringsted

05.05.18

Odense

S6 08.11.14

Stavanger

26.09.03

Kastrup

05.05.18

Odense

08.12.17

Aalborg

S11 S12 15.02.04

Malmø

100 meter butterfly Klasse

Tid

Sted

S5 S6 S7 S8

1:22.64

Amalie Vinther

Thisted Svømmeklub

09.11.14

Stavanger

S9

1:16.91

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

19.01.02

Deventer

1:19.63

Mie Trothe

Lyseng

08.12.18

Oulu

S13

1:30.81

Camilla Aagaard

I H Aalborg

S14

1:43.22

Nadja Joy Tønnesen

Randers Neptun

Camilla Aagaard Susan Hansen Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

S10 S11 S12

25.09.15

Thisted

06.02.05

Struer

I H Aalborg

25.09.15

Thisted

Maribo HIF

15.03.03

Korsør

S16 SB13

0:42.37

SB14

0:47.31

S16

0:50.48

DM & FM I PARASVØMNING 2019

03.11.17

Paris


REKORDER - DAMER KORTBANE

37

200 meter individuel medley Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

SM3 SM4

4:53.22

Karen Breumsø

Swim Team Esbjerg

21.03.03

Esbjerg

SM5

4:31.26

Anne-Dorte Andersen

Lyngby HIF

05.05.96

Odense

SM6 SM7

4:20.67

Louise Bast Aaby

Lyseng

05.05.18

Odense

SM8

3:04.60

Amalie Vinther

Lyseng

05.05.18

Odense

SM9

2:46.44

Sisse Egeborg

AIF-VAT89

29.09.01

Hillerød

SM10

2:49.05

Mia Mortensen

IGF-Odder

10.10.03

Århus

SM13

2:55.34

Camilla Aagaard

I H Aalborg

12.02.17

Nørresundby

SM14

3:22.06

Nadja Joy Tønnesen

Randers Neptun

S16

3:57.59

Cecilie Beer

Sigma Swim Allerød

SM11 SM12 10.04.05

Århus

25.07.18

Truro


38

REKORDER - DAMER KORTBANE

Danske rekorder i parasvømning Herrer kortbane Senest opdateret 16. februar 2019 50 meter fri Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S1 S2

S3 S4

0:48.30

John Petersson

S5

0:38.25

Jonas Larsen

GTI

S6

0:31.49

Peter L. Andersen

Lillerød

S7

0:34.68

Nikolaj Christensen

S8

0:27.50

Niels K. Mortensen

AGF

S9

0:27.01

Christian T. Thomsen

Swim Team Esbjerg

S10

0:25.72

Lasse W. Andersen

Holbæk

S11

0:29.51

Christian Bundgaard

Skovbakken

05.02.95

Risskov

S13

0:27.18

Ivan B. Nielsen

Thisted Svømmeklub

21.04.96

Haninge

S14

0:25.42

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

07.11.14

Stavanger

S16

0:32.82

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

21.07.18

Truro

Navn

Klub

Dato

Sted

20.04.96 07.11.14

Haninge Stavanger

15.01.00

Deventer

20.04.96

Haninge

30.09.17

Thisted

23.05.09

Esbjerg

25.10.13

Farum

S12

100 meter fri Klasse

Tid

S1 S2 S3 S4

1:41.35

John Petersson

Gladsaxe IF Svøm

S5

1:23.76

Jonas Larsen

GTI

S6

1:09.09

Peter L. Andersen

Lillerød

S7

1:13.20

Nikolaj Christensen

S8

1:00.35

Niels K. Mortensen

AGF

S9

0:59.50

Christian T. Thomsen

Swim Team Esbjerg

S10

0:57.06

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

S11

1:07.60

Christian Bundgaard

Skovbakken

S13

1:03.55

Ivan B. Nielsen

S14

0:55.69

Jonas B. Sørensen

S16

1:11.53

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

10.02.96 08.11.14

Malmø Stavanger

16.01.00

Deventer

01.02.97

Risskov

08.12.18 24.05.09 04.12.11

Oulu Esbjerg Winnipeg

28.01.96

Risskov

Thisted

14.01.00

Deventer

Ringsted HIF

05.04.14

Ringsted

S12

DM & FM I PARASVØMNING 2019

26.07.18

Truro


REKORDER - HERRER KORTBANE

39

200 meter fri Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S1 S2 S3 S4

3:36.03

John Petersson

09.04.95

Ringsted

S5

3:34.97

Jonas Larsen

Swim Team Tåstrup

01.11.08

Sheffield

S6

2:32.05

Peter L. Andersen

Lillerød

16.01.98

Deventer

S7

2:39.79

Nikolaj Christensen

01.02.97

Risskov

S8

2:15.61

Niels K. Mortensen

AGF

27.09.15

Thisted

S9

2:07.85

Kasper Zysek

Swim Team Esbjerg

18.05.12

Esbjerg

S10

2:02.24

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

S11

2:29.69

Christian Bundgaard

Skovbakken

S14

2:02.93

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

S16

2:48.56

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

27.11.15

Gladsaxe

22.11.97

Thisted

05.12.15

Roskilde

S12 S13 09.02.19

Malmø

400 meter fri Klasse

Navn

Klub

Dato

Sted

S6

5:24.57

Tid

Peter L. Andersen

Lillerød

14.01.00

Deventer

S7

5:47.09

Nikolaj Christensen

S8

4:48.37

Niels K. Mortensen

S9

4:21.49

S10 S11

20.03.99

Esbjerg

AGF

02.09.17

Aarhus

Kasper Zysek

Swim Team Esbjerg

04.06.11

Esbjerg

4:28.09

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

09.04.11

Nykøbing F.

5:20.55

Christian Bundgaard

Skovbakken

04.12.95

Risskov

S13

4:41.14

Flemming Berthelsen

19.04.96

Haninge

S14

4:38.76

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

11.04.10

Ringsted

S16

5:55.41

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

18.12.15

S12

S16

DM & FM I PARASVØMNING 2019


40

REKORDER - HERRER KORTBANE

50 meter rygsvømning Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

S1 S2 S3 S4

0:55.28

John Petersson

S5

0:52.89

Jonas Larsen

Swim Team Tåstrup

S6

0:41.66

Peter L. Andersen

Lillerød

S8

0:30.70

Niels K. Mortensen

AGF

S9

0:33.98

Christian T. Thomsen

Swim Team Esbjerg

S10

0:30.69

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

S11

0:38.03

Christian Bundgaard

Skovbakken

S14

0:32.47

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

S16

0:37.75

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

25.07.18

Truro

Navn

Klub

Dato

Sted

20.04.96

Haninge

16.05.09

Tåstrup

16.01.98

Deventer

25.09.16

Horsens

20.06.07

Esbjerg

S7

01.12.11 14.06.97

Winnipeg Ikast

S12 S13 01.11.14

Kalundborg

100 meter rygsvømning Klasse

Tid

S1 S2 S3 S4 S5

1:55.88

Jonas Larsen

Swim Team Tåstrup

S6

1:22.48

Søren Bødker Møller

Ringsted HIF

S7

1:42.58

Nikolaj Christensen

S8

1:06.58

Niels K. Mortensen

S9

1:09.98

S10 S11

24.10.08

Køge

26.03.04

Køge

20.04.96

Haninge

AGF

30.09.17

Thisted

Kasper Zysek

Swim Team Esbjerg

04.06.11

Esbjerg

1:06.43

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

1:25.92

Christian Bundgaard

Skovbakken

S13

1:15.53

Flemming Berthelsen

S14

1:09.88

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

S16

1:20.67

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

29.10.11

Gladsaxe

12.01.96

Deventer

S12

DM & FM I PARASVØMNING 2019

20.04.96 1.11.14 19.09.13

Haninge Kalundborg EM DSiso


REKORDER - HERRER KORTBANE

41

50 meter brystsvømning Klasse SB1

Tid 23:06.58

Navn

Klub

Dato

Sted

Nikolaj Christensen

09.04.95

Ringsted

0:59.12

John Petersson

09.04.95

Ringsted

SB5

0:57.13

Jonas Larsen

SB6

0:53.30

Nikolaj Christensen

SB7

0:43.55

Mikkel Asmussen

Swim Team Esbjerg

SB8

0:36.20

Martin Jacobsen

Triton Ballerup

SB9

0:32.11

Claus Taudorf

Gladsaxe IF Svøm

SB11

0:34.64

Christian Bundgaard

SB13

0:33.37

SB14

0:32.93

S16

0:46.76

SB2 SB3 SB4 GTI

09.11.14 09.04.95 18.09.10 23.03.02

Stavanger Ringsted Horsens Helsingør

21.11.04

Herning

USG

26.03.06

Esbjerg

Ivan B. Nielsen

Thisted

20.03.99

Esbjerg

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

18.12.16

Nyborg

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

19.11.12

Loano

SB12

100 meter brystsvømning Klasse

Tid

Navn

Klub

Ringsted

Dato

Sted

SB1 SB2 SB3 SB4 SB5

2:00.27

Søren B. Møller

SB6

1:59.33

Nikolaj Christensen

SB7

1:31.25

Mikkel Asmussen

Swim Team Esbjerg

SB8

1:19.20

Martin Jacobsen

Triton Ballerup

SB9

1:11.14

Claus Taudorf

Gladsaxe IF Svøm

12.11.05

Gladsaxe

SB11

1:13.20

Christian Bundgaard

Skovbakken

12.11.95

Struer

08.02.03

Malmø

25.04.98

Hirtshals

01.06.11 24.03.00

Esbjerg Køge

SB12 SB13

1:11.35

Ivan B. Nielsen

Thisted

20.03.99

Esbjerg

SB14

1:12.56

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

06.04.14

Ringsted

1:34.06

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

S16

25.07.18

Truro

DM & FM I PARASVØMNING 2019


42

REKORDER - HERRER KORTBANE

50 meter butterfly Klasse

Tid

Navn

Klub

Dato

Sted

John Petersson

Gladsaxe IF

04.05.97

Sydkysten

Jonas Larsen

Swim Team Tåstrup

16.05.09

Taastrup

Allerød

S1 S2 S3 S4

0:55.05

S5

1:02.89

S6

0:36.96

Peter L. Andersen

S7

0:53.42

Nikolaj Christensen

S8

0:28.64

Niels K. Mortensen

S9

0:30.29

S10 S11

16.11.01

Stavanger

16.01.98

Deventer

Randers Neptun

08.11.14

Stavanger

Dennis Storgaard

Swim Team Esbjerg

21.11.04

Esbjerg

0:27.08

Lasse W. Andersen

Holbæk

0:35.54

Christian Bundgaard

Skovbakken

14.06.97

Ikast

21.04.96

Haninge

01.12.11

Winnipeg

S12 S13

0:27.18

Ivan B. Nielsen

Thisted Svømmeklub

S14

0:29.72

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

08.11.14

Stavanger

S16

0:39.43

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

25.11.12

Aarhus

100 meter butterfly Klasse

Navn

Klub

1:21.37

Peter L. Andersen

Allerød

S8

1:04.33

Niels K. Mortensen

Randers Neptun

S9

1:07.14

Dennis Storgaard

Swim Team Esbjerg

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

1:19.49

Christian Bundgaard

Skovbakken

S13

1:03.72

Ivan B. Nielsen

Thisted

S14

1:07.54

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

S6

Tid

Dato

Sted

01.12.01

Esbjerg

S7

S10 S11

0:59.30

09.11.14

Stavanger

06.11.04

Holstebro

03.12.11

Winnipeg

04.12.95

Risskov

S12

S16

DM & FM I PARASVØMNING 2019

09.04.95 17.11.13

Ringsted Køge


REKORDER - HERRER KORTBANE

200 meter individuel medley Klasse SM4

Tid

Navn

3:58.50

John Petersson

3:36.88

Søren B. Møller

SM8

2:25.98

SM9

2:33.42

SM10

2:23.60

SM11

Klub

Dato

Sted

04.05.97

Sydkysten

Ringsted

22.03.02

Esbjerg

Niels K. Mortensen

AGF

30.09.17

Thisted

Kasper Zysek

Swim Team Esbjerg

02.11.11

Esbjerg

Lasse W. Andersen

Holbæk Svømmeklub

31.03.12

Slagelse

2:43.31

Christian Bundgaard

Skovbakken

21.04.96

Haninge

SM13

2:23.82

Ivan B. Nielsen

Thisted

21.04.96

Haninge

SM14

2:24.86

Jonas B. Sørensen

Ringsted HIF

S16

2:54.44

Nis Heide Pinnerup

Viborg HIF

SM5 SM6 SM7

SM12 17.11.13

Køge

22.07.18

Truro

43


44

LINKS

Relevante links PARASPORT DANMARK www.parasport.dk

PARASPORT DANMARK www.parasport.dk DANSK SVØMMEUNION www.svoem.org/Discipliner/Para-svoem/ SPECIAL OLYMPICS DANMARK www.specialolympics.dk FACEBOOK: https://www.facebook.com/sodanmark


LINKS

45

SPECIAL OLYMPICS VERDEN www.specialolympics.org SPECIAL OLYMPICS WORLD GAMES ABU DHABI 2019 www.abudhabi2019.org FACEBOOK www.facebook.com/WorldGamesAD WORLD PARA SWIMMING www.worldparaswimming.org FACEBOOK www.facebook.com/paraswimming TWITTER twitter.com/Para_swimming

Foto: David Fitzgerald Sportsfile

DOWN SYNDROME INTERNATIONAL SWIMMING ORGANISATION www.dsiso.org FACEBOOK www.facebook.com/dsiso.org


3HUVRQOLJVHUYLFHQnUGHQHUEHGVW $QGHUVHQWUDYHO$6 -\OODQGVJDGH (VEMHUJ

7OI )D[ 

LQIR#DQGHUVHQWUDYHOGN ZZZDQGHUVHQWUDYHOGN

TÆNK ANDERLEDES

www.vinrosen.dk

Mangler du et foreningsblad, eller har du allerede ansvaret for et, kan vi tilbyde at løfte opgaven med produktionen. Et foreningsblad er ofte det vigtigste bindeled mellem forening og medlemmer. Vi har mange ürs erfaring og kan vÌre behjÌlpelige med layout, tryk, distribution og eventuelt annoncesalg til hel eller delvis finansiering af bladet. Vi kan ogsü altid give et godt tilbud pü dine øvrige trykopgaver, f.eks. programmer, billetter, plakater, flyers, visitkort, etc. Kontakt os for en uforpligtende snak, vi deler gerne ud af vores erfaring...

FL SportMarketing ¡ Agerbakken 21 ¡ 8362 Hørning ¡ fl@flreklame.dk ¡ t. +45 7022 1870

DM & FM I PARASVĂ˜MNING 2019


Mere en 20 års erfaring i handel med hårdttræ INTERNATIONAL TIMBER TRADING ApS

International Timber Trading ApS Boulevarden 13 • 8300 Odder Tlf. 42 28 62 22 • Fax. 86 54 18 48 www.intt.dk - jun@intt.dk

Halkjærvej 8B • 9200 Aalborg SV Telefon 89 30 45 30 - Telefax 89 30 45 35 aalborg@jorton.dk - www.jorton.dk

® Birkvej 14 • 6900 Skjern Tlf. 97 35 11 55 • www.skjernpaper.com

Bjørnholms Allé 4 8260 Viby J T l f. 8 6 2 9 9 7 7 7

Hjælpemidler til Synshandicappede samt andre handicapområder Blekinge Boulevard 2 2630 Høje Tåstrup • Tlf.: 36 46 19 60 salg@butikkik.dk • www.butikkik.dk DM & FM I PARASVØMNING 2019


Profile for e-sider

Parasport Danmark DM/19  

Parasport Danmark DM/19  

Profile for e-sider