Page 1

Тајните на Пролетта

Водич за убавина Пролет 2012

The Art of Beauty


Ethereal Finesse

Silky Shadow No. 211 Satin

Super Smooth Eye Liner No. 46 Natural Velvet Long Lasting Matte Foundation

Super Smooth Lip Liner No. 25

Natural Matte Silky Blusher No. 08

Mascara The Stylist No. 02 Electric Blue

Ultra Gloss No. 71

Попладневно-вечерна шминка Боја за коса | Основа: Комбинација на Beauty Color No. 8.07 Natural Light Blond Coffee со Beauty Color No. 7.73 Blond Tobacco во сооднос 2:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color No. 903 Ultra Blond Golden со Beauty Color No. 900 Ultra Blond во сооднос 1:2 од LORVENN PARIS.

Утро - Природна шминка Кожа / Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Креирајте совршена основа за вашата шминка со течната пудра Natural Velvet Matte Foundation ставајќи на целото лице и на усните. Очи / Ставете од новата пурпурна сенка Silky Shadow No. 211 Satin на целиот очен капак, благо избледувајќи кон лакот на веѓата. Додадете интензитет на вашиот поглед со новото светло сино моливче Super Smooth Eye Liner No. 46 ставајќи во внатрешноста на окото и ставете еден слој од новата маскара The Stylist No. 02 во сина нијанса- Electric Blue на вашите трепки. Образи / Нови нијанси на руменила - Natural Matte Silky Blusher No. 08. Усни / За дополнителен пролетен сјај додадете еден слој од новиот сјај Ultra Gloss No. 71.

Mascara The Stylist No. 02 Electric Blue

Очи / Без да ја отстранувате вашата утринска шминка, обновете ја новата сенка Silky Shadow No. 211 Satin и додадете “smokey“ линија под долниот дел на окото. Обновете го моливчето Super Smooth Eye Liner No. 46 во внатрешнота на окото и додадете онолку слоеви колку што сакате од новата сина маскара The Stylist No. 02, со цел да добиете поинтензивен поглед. Образи / Обновете го новото руменило на вашите образи New Natural Matte Silky Blusher No. 08. Усни/ За долготрајна боја исцртајте ги и пополнете ги усните со моливче за усни Super Smooth Lip Liner No. 25 и додадете еден слој од новиот сјај Ultra Gloss No. 71 за дополнителен сјај. Нокти / Supreme Nail Enamel No. 108 во трендовска пурпурна нијанса.


Fresh Beauty

Silky Shadow No. 417 Pearl

Natural Silky Compact Powder SPF 15

Silky Shadow No. 208 Satin

Super Smooth Eye Liner No. 44

Утро - Природна шминка Mascara The Stylist No. 01 Black

Natural Matte Silky Blusher No. 04

Ultra Gloss No. 59 Ultra Gloss No. 47

Попладневно-вечерна шминка Боја за коса: Основа: Комбинација на Beauty Color No. 8.07 Natural Light Blond Coffee со Beauty Color No. 8.37 Light Blond Golden Brown во сооднос 2:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color No. 1007 Super Blond Sand Beige со Beauty Color No. 9.17 Very Light Blond Ash Coffee во сооднос 2:1 by LORVENN PARIS.

Кожа/ Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Имајте изедначен, мат и кадифен изглед, со компакната пудра Natural Silky Compact Powder со SPF 15, ставајќи на целото лице и на усните. Очи / Ставете од новата розова сенка инспирирана од пролетта -Silky Shadow No. 208 Satin на целиот очен капак, благо избледувајќи кон лакот на веѓата. Додадете интензитет на вашиот поглед со пурпурно моливче Super Smooth Eye Liner No. 44 ставајќи во внатрешноста на окото и ставете еден слој на црна маскара The Stylist No. 01. Образи / Новото руменило Natural Matte Silky Blusher No. 04. Усни / Понудете им на вашите усни дискретен сјај со еден слој од сјајот за усни Ultra Gloss No. 59 . Mascara The Stylist No. 01 Black

Очи / Без да ја отстранувате вашата утринска шминка ставете од новата розова сенка Silky Shadow No. 417 Pearl од надворешниот агол до центарот на очниот капак. Додадете малку и на внатрешниот агол од очниот капак. Со новата сенка Silky Shadow No. 208 Satin исцртајте “smokey“ линија во должина на долниот дел на окото, истакнувајќи го надворешниот агол. Обновете го моливчето Super Smooth Eye Liner No. 44 и ставете онолку слоеви колку што сакате од црната маскара The Stylist No. 01. Cheeks / Обновете го руменилото со Natural Matte Silky Blusher No. 04. Lips / Сочни усни во полна боја и екстра сјај со Ultra Gloss No. 47. Нокти / Новиот лак со метален сјај Supreme Nail Enamel No. 116.


Seductive Style

Natural Silky Compact Powder SPF 15 Perfect Harmony Eyes Νο. 102 Blue Sea Mermaid

High Precision Eye Liner No. 09

Super Smooth Eye Liner No. 17

Super Smooth Lip Liner No. 19

Natural Matte Silky Blusher No. 05

Lipstick Special No. 411

Ultra Gloss No. 65

Попладневно - вечерна шминка

Боја за коса| Основа: Комбинација на Beauty Color No. 7.07 Natural Blond Coffee со Beauty Color No. 7.7 Café Au Lait во сооднос 2:1. Прамени: Комбинација на Beauty Color No. 1013 Super Blond Honey со Beauty Color No. 912 Ultra Blond Ash Violet in a 1:1 ratio by LORVENN PARIS.

Утро-Природна шминка Кожа / Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Имајте изедначен, мат и кадифен изглед, со компакната пудра Natural Silky Compact Powder со SPF 15, ставајќи на целото лице и на усните. Очи / Од новата палета на тробојни сенки од Perfect Harmony изберете ја No. 102 Blue Sea Mermaid triple eye shadow, ставајќи од светло сината нијанса на очниот капак и исцртувајќи танка линија со прецизниот ајлајнер во тиркизно сина нијанса High Precision Eye Liner No. 09. Ставете од белата сенка Extra Sparkle eye shadow под лакот на веѓата за екстра сјај и вистински блесок . Ставете еден слој од црната маскара X-Traordinaire No. 01. Образи / Новото руменило Natural Matte Silky Blusher No. 05. Усни / Нежен слој од новиот кармин со блескав сјај Lipstick Special No. 411 Mascara X-Traordinaire No. 01 Black

Очи / Без да ја отстранувате вашата утринска шминка, ставете од светло сината нијанса од внатрешниот агол до центарот на очниот капак . Со моливче во електрик сина ниjанса исцртајте “smokey“ линија во должина на долниот дел на окото, истакнувајќи го надворешниот агол. Измешајте ги добро двете сенки на местото каде се спојуваат. Обновете ја белата сенка Extra Sparkle eye shadow под лакот на веѓата и додадете иинтензитет на вашиот поглед со моливчето Super Smooth Eye Liner No. 17 ставајќи во внатрешноста на окото. Истакнете ги трепките со неколку слоеви од црната маскара X-Traordinaire No. 01. Образи / Обновете го руменилото Natural Matte Silky Blusher No. 05. Усни / Исцртајте ги усните со моливче Super Smooth Lip Liner No. 19, и пополнете ги со новиот кармин Lipstick Special No. 411 со блескава формула за екстра сјај, и додадете еден слој од новиот сјај Ultra Gloss No. 65. Нокти / Испробајте ги новите нијанси на лаковите Supreme Nail Enamel No. 60 .


Perfect Elegance

Super Smooth Eye Liner No. 01

Natural Velvet Long Lasting Matte Foundation

Perfect Harmony Eyes Νο. 100 High Precision All Time Browns Eye Liner No. 03

Утро - природна шминка Super Smooth Lip Liner No. 15

Natural Matte Silky Blusher No. 03

Mascara The Volume No. 01 Black

Supreme Lipstick No. 202

Ultra Gloss No. 66

Кожа / Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Креирајте совршена основа за вашата шминка со течната пудра Natural Velvet Matte Foundation ставајќи на целото лице и на усните.Очи/ Од новата палета на тробојни сенки од Perfect Harmony изберете ја No. 100 All Time Browns triple eye shadow, ставете од светло беж нијансата Extra Sparkle eye shadow на целиот очен капак и нагоре до лакот веѓата за екстра блескав сјај. Исцртајте го окото со ајлајнер во кафена нијанса High Precision Eye Liner No. 03 и додадете интензитет на вашиот поглед со црно моливче Super Smooth Eye Liner No. 01 ставајќи го во внатрешноста на окото. Истакнете ги вашите трепки со црна маскара The Volume No. 01 Образи / Ново руменило Natural Matte Silky Blusher No. 03.Усни / Понудете им на вашите усни совршен сјај со еден слој од новиот сјај Ultra Gloss No. 66 Mascara The Volume No. 01 Black

Попладневно -вечерна шминка Боја за коса| Основа: Комбинација на Beauty Color No. 8.1 Light Blond Ash со Beauty Color No. 8.13 Light Blond Cool Beige во сооднос 2:1. Прамени:Комбинација на Beauty Color No. 1013 Super Blond Honey со Beauty Color No. 912 Ultra Blond Ash Violetво сооднос 1:1 од LORVENN PARIS.

Очи / Без да ја отстранувате вашата утринска шминка повторно употребете ја новата палета сенки No. 100 All Time Browns triple eye shadow,овој пат ставајќи од светло кафената нијанса под лакот на веѓата, од надворешниот агол па се до центарот на очниот капак. Со темно кафената сенка исцртајте smokey“ линија вдолж долниот дел од окото, истакнувајќи го надворешниот агол. Истакнете го вашиот поглед со црно моливче Super Smooth Eye Liner No. 01 ставајќи во внатрешноста на окото. Ставете повеќе слоеви од црната маскара. The Volume No. 01. Образи/ Обновете го руменилото Natural Matte Silky Blusher No. 03. Усни / Исцртајте ги усните со моливче Super Smooth Lip Liner No. 15 и пополете со новиот кармин Supreme Lipstick No. 202.


Glamorous Grace

Natural Silky Compact Powder SPF 15 Perfect Harmony Eyes No. 101 Green Lagoon Mermaid

Super Smooth Eye Liner No. 42 Mascara The Stylist No. 01 Black

Super Smooth Lip Liner No. 19

Natural Matte Silky Blusher No. 01

Lipstick Special No. 400

Ultra Gloss No. 64

Попладневно -вечерна шминка

Утро - природна шминка Кожа/ Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Имајте изедначен, мат и кадифен изглед, со компакната пудра Natural Silky Compact Powder со SPF 15, ставајќи на целото лице и на усните. Очи/ Од новата палета на тробојни сенки од Perfect Harmony изберете ја No. 101 Green Lagoon Mermaid triple eye shadow,ставете беж нијанса Extra Sparkle shade под лакот на веѓата за екстра блесок и сјај. Со тиркизна сенка целосно прекријте го очниот капак. Ставете моливче Super Smooth Eye Liner No. 42 во петролеј нијанса во внатрешноста на окото и додадете еден слој црна маскара The Stylist No. 01 на вашите трепки. Образи / Ново руменило Natural Matte Silky Blusher No. 01. Усни/ За природен изглед ставете од новиот сјај Ultra Gloss No. 64. Mascara The Stylist No. 01 Black

Очи / Без да ја отстранувате вашата утринска шминка повторно употребете ја новата палета сенки, No. 101 Green Lagoon Mermaid triple eye shadow palette ставајќи од тиркизната сенка на целиот очен капак до лакот на веѓата. Со темна петролеј сенка исцртајте “smokey“ линија вдолж долниот дел на окото, истакнувајќи го надворешниот агол и продолжувајќи кон внатрешноста на очниот капак во форма на банана. Истакнете ги вашите трепки со црна маскара The Stylist No. 01 ставајќи неколку слоеви. Образи / Обновете го руменилото со Natural Matte Silky Blusher No. 01.Усни / Исцртајте ги усните со моливче Super Smooth Lip Liner No. 19, и пополнете ги со кармин Lipstick Special No. 400. За дополнителен сјај додадете сјај Ultra Gloss No. 01. Нокти / Нова нијанса од лакот за нокти Supreme Nail Enamel No. 118 во тиркизна нијанса.


Pink Wedding

Свадба со убавина ! Совршена кожа и суптилни розови нијаси кои нудат свеж, пастелен ефект и хармоничен изглед...ЉУБОВ НА ПРВ ПОГЛЕД ! Кожа / Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Потоа, креирајте совршена основа за вашата невестинска шминка со течната пудра Natural Velvet Matte Foundation ставајќи на целото лице и на усните. Совет / Одберете ја вистинската нијанса од пудрата во прав Loose Face Powder и нанаесете ја на вашето лице. Тоа ќе помогне вашата шминка да остане непроменета во текот на целиот ден . Очи / Ставете светло розова сенка Silky Shadow No. 201 Satin на очниот капак до лакот на веѓата. Потоа со Star Sparkle Shadow No. 501 исцртајте “smokey“ линија вдолж долниот дел на окото, истакнувајќи го надворешниот агол. Измешајте ги добро двете сенки на местото каде што се спојуваат. Истакнете ги трепките со црна маскара X-Traordinaire Mascara No. 01 во повеќе слоеви и имајтее трепки со совршена форма, густина и волумен. Образи/ Ставете од новото руменило Natural Matte Silky Blusher No. 06 за природен, кадифен изглед и коректор Ideal Cover Concealer No. 01 Pink Highlight на јаболчните коски за блескав сјај. Усни/ Исцртајте ги усните со моливче Super Smooth Lip Liner No. 07 и пополнете ги со новиот кармин Supreme Lipstick No. 201. За свеж сјај ставете сјај Ultra Gloss No. 63 . Нокти / Бела, дискретна боја на ноктите со новите лакови Super Shine Nail Enamel No. 320.Sequin

Supreme Lipstick No. 201

Silky Shadow No. 201 Satin Ideal Cover Concealer

Star Sparkle Shadow No. 501 Natural Velvet Long Lasting Matte Foundation

Mascara X-Traordinaire No. 01 Black

Super Smooth Lip Liner No. 07

Natural Matte Silky Blusher No. 06

Ultra Gloss No. 63


Wedding Devotion Посветеноста на убавината е вечна! Дозволете и на вашата убавина да сјае во блескава, безвремена, невестинска шминка во земјени пролетни тонови и...сите погледи ќе бидат “посветени“ на вас ! Кожа/ Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Потоа, крирајте совршена основа за вашата невестинска шминка со течната пудра Natural Velvet Matte Foundation ставајќи на целото лице и на усните. Совет /Одберете ја вистинската нијанса на пудрата во прав Loose Face Powder и нанесете ја на вашето лице.Тоа ќе помогне вашата шминка да остане непроменета во текот на целиот ден Очи/ Ставете од блескавата сенка Extra Sparkle Shadow No. 04 на очниот капак до лакот на веѓата за сјаен блескав ефект. Потоа со новата сенка Silky Shadow No. 210 Satin, истакнете го надворешниот агол на окото, мешајќи ги убаво двете сенки на местото каде што се спојуваат. Додадете длабочина на вашиот поглед, исцртувајќи танка линија вдолж горниот очен капак со кафен ајлајнер High Precision Eye Liner No. 03. Истакнете ги трепките со црна маскара The Stylist No. 01 за совршен волумен, должина и интензитет. Образи/ Со голема четка ставете руменило Natural Matte Silky Blusher No. 02 за блескав пролетен изглед. Усни / Пополнете ги усните со новиот кармин Supreme Lipstick No. 200, а за специјален сјај во атрактивна нијанса користете Ultra Gloss No. 67.

Supreme Lipstick No. 200

High Precision Eye Liner No. 03 Extra Sparkle Shadow No. 04 Ideal Cover Concealer Natural Velvet Long Lasting Matte Foundation

Silky Shadow No. 210 Satin

Natural Matte Silky Blusher No. 02 Mascara The Stylist No. 01 Black

Ultra Gloss No. 67


Scarlet Wedding

Ништо не се споредува со вистинската страст! Невиноста на белата, моќта на црната и доминантниот ефект на страсната црвена боја го сочинуваат магичниот изглед за вас со кој ќе го запечатите најубавиот ден во вашиот живот, со страсни бакнежи. Кожа/ Ставете од течниот коректор Ideal Cover Concealer под очите и заборавете на темните кругови и другите несовршености. Потоа, крирајте совршена основа за вашата невестинска шминка со течната пудра Natural Velvet Matte Foundation ставајќи на целото лице и на усните.

Совет / Одберете ја вистинската нијанса на пудрата во прав Loose Face Powder и нанесете ја на вашето лице. Тоа ќе помогне вашата шминка да остане непроменета во текот на целиот ден. Очи/ Со блескавата сенка Extra Sparkle Shadow No. 08, покријте го очниот капак, истакнувајќи го внатрешниот агол за блескав специјален сјај. Со јаглено-црна сенка Star Sparkle Shadow No. 503, исцртајте танка “smokey“ линија line на половина од должината на долниот дел од окото, истакнувајќи го надворешниот агол. Додадете интензитет на вашиот поглед со црно моливче ставајќи во внатрешноста на окото и користете црн ајлајнер High Precision Eye Liner No. 01 да го исцртате долниот дел на очниот капак истакнувајќи го надворешниот агол. Ставете повеќе слоеви од црната маскара X-Traordinaire Mascara No. 01 за трепки со совршена форма, густина и волумен. Образи / Со голема четка нанесете руменило Natural Matte Silky Blusher No. 01 за природен и кадифен изглед. Усни / Исцртајте ги усните со моливче Super Smooth Lip Liner No. 14 и поплнете ги со кармин Lipstick Special No. 408 и уживајте во самоуверени црвени усни.

Natural Matte Silky Blusher No. 01 Super Smooth Lip Liner No. 14

Extra Sparkle Shadow No. 08

Ideal Cover Concealer Natural Velvet Long Lasting Matte Foundation

Star Sparkle Shadow No. 503

Lipstick Special No. 408

Mascara X-Traordinaire No. 01 Black

Super Smooth Eye Liner No. 01


Потполна Потполна пролетна пролетна УБАВИНА УБАВИНА со со Дочекате ја пролетта со најтрендовските предлози за убавина од SEVENTEEN и изберете производи од комплетната пролетна колекција кои ќе одговараат на секоја пригода. Претворете ја вашата утринска шминка во попладневна или вечерна само во неколку едноставни чекори и сите ќе се изгубат во вашата пролетно инспирирана убавина во боите на виножитото! SILKY SHADOWS

IDEAL COVER CONCEALER

NATURAL MATTE SILKY BLUSHER

NEW

PERFECT HARMONY EYES Беспрекорниот течен коректор од SEVENTEEN совршено ги прекрива темните кругови,ситните линии, брчки и други несовршености на лицето. Помага шминката да трае 24 часа и нуди екстра осветлување на областа околу очите. Достапен во 9 нијанси.

ATTRACTIVE LIPS No. 208

No. 209

No. 210

No. 100

No. 211

No. 417

No. 418

No. 101

Нови нијанси на сенки Satin и Pearl од асортинманот на Silky Shadow

No. 01

No. 03

No. 02

No. 04

No. 409

STAR SPARKLE SHADOW

No. 501

No. 503

Блескав сјај, јака боја и совршен резултат со асортиманот на Star Sparkle Shadows

Supreme Lipstick

Lipstick Special

No. 410

No. 411

No. 200

No. 201

No. 202

Нови атрактивни нијанси на карминот Lipstick Special и Supreme Lipstick за комплетирање на пролетното расположение на вашите усни. No. 102

Ultra Gloss SEVENTEEN придонесува во широкиот спектар на пролетни бои со три нови комбинации и ново пакување на сенките за очи Perfect Harmony Eyes.

No. 05

No. 06

No. 07

No. 08

EXTRA SPARKLE SHADOW Прозрачни бои и посебен блесок со новиот асортиман сенки Extra Sparkle Shadows изработени според посебна технологија, достапни во 10 нијанси. No. 03

No. 04

No. 05

No. 08

Нов спектар на руменила во ново пакување. Свиленкаста структура, природен мат ефект, лесно се нанесуваат . Достапни во 8 нови нијанси.

Νο. 64 Νο. 65 Νο. 66 Νο. 67 Νο. 68 Νο. 69 Νο. 70 Νο. 71 Сјајот за усни Ultra Gloss lip нуди екстра сјај и свежина. Достапни во широк спектар на бои за да се усогласат со секое ваше расположение.


337

336

335

46 121

120

543

338

118 39

The Art of Beauty www.seventeencosmetics.com

SEVENTIN  

Vodic za ubavina Prolet 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you