Page 1

INTERIOR

P T L

. . . . . . .O. . . F . . . I . . . . . ARCHITECTURE

DZUL FADHLI

R O O


02


CONTENTS

. . . . . . . . .

01 02 03 04 05

Adaptive Reuse Pg 04 - 19, 2018

Lab Series Pg 20 - 29, 2018

Studio N7 Pg 30 - 37, 2018

White On White Pg 38 - 47, 2018

Film Photography Pg 48 - 51

03


01 Project Type : Adaptive Reuse

Year : 2018

Area : 8000 sqm

Location : Blk 12, Dakota Crescent, Singapore 390012

Issue : Even though places evolve and change over time, early perceptions of a community can be extremely powerful and exert significant influence on how current & future residents feel about moving to a neighbourhood. There is a need for social infrastructure and local services, support for community development, opportunities for residents to get involved in local decision making, shared social spaces and activities in a new communites.

Design Intent : Creating a co working space in a social housing neighbourhood to promote social sustainability between future communities and the existing communities in Dakota Crescent. The architecture interventions combine this intention with conservation of the existing spatial qualities and the atmosphere and the tone set by the proportions, spans and strong industrial character.

04

ADAPTIVE REUSE

d

oa

Old

Air

p

R ort


t

cen

a kot

Da

lang Gey

s Cre

r

Rive

ADAPTIVE REUSE

05


Concept / Process Connection & Balance To create connection between users within the building and between the users and the surroundings. Initial idea was to implement a direct access from the park connector to the building. By doing so, users are able to create a connection with the landscape.

06

ADAPTIVE REUSE


ADAPTIVE REUSE

07


First Storey Floor Plan

01

02

03

Programmatic Functions 01 Cafe

04

02 Kitchen 03 Food Lab 04 Reception 05 Lounge 06 Toilets

08

ADAPTIVE REUSE

05

06


Second Storey Floor Plan

07

13

08

10

09

Programmatic Functions 07 Fixed co-working

11

08 Pantry 09 Flex co-working

13 12

10 Meeting Room 11 Resource Library 12 Rental Office 13 Balcony

ADAPTIVE REUSE

09


Food Lab Users of any age can participate in culinary workshops featuring guest chefs. This helps to bridge the generation gap through a common interest. The double volume space visually connects users in adjacent spaces.

10

ADAPTIVE REUSE


ADAPTIVE REUSE

11


12

ADAPTIVE REUSE


The cafe is north-south orientated so as to maximise natural daylight to reduce the reliance on artificial lighting. Park users are able to catch a glimpse of the activities within the building.

ADAPTIVE REUSE

13


14

ADAPTIVE REUSE


The common spaces are distributed around the perimeter, thus allowing light to flood all the corners of the coworking and forcing to travel the space in a circular way, thus fostering the collaborative and dynamic character of all coworking needs to.

ADAPTIVE REUSE

15


16

ADAPTIVE REUSE


The louvers are used to create a semi-private space as well as guide the users in from the park connector. It also serves to filter direct sunlight, creating a warmth and laidback atmosphere.

ADAPTIVE REUSE

17


Design Detailing Concept sketches A process of the construction of the vertical wood slats.

18

ADAPTIVE REUSE


ADAPTIVE REUSE

19


02 Project Type : Retail

Year : 2018

Area : 273 sqm

Location : Lab Series, ION Orchard

Client : Estee Lauder Singapore

20

LAB SERIES


01

02 03

Programmatic Functions

Proposed Layout Plan

01 Heritage Wall 02 Consultation Area 03 Mobile Tester Table

LAB SERIES

21


Elevation A : Heritage Wall

22

LAB SERIES


Elevation B : Consultation Area

LAB SERIES

23


Store Front

24

LAB SERIES


LAB SERIES

25


By producing 3D visuals, clients would better understand the space through choices of right material and lighting to bring the desired outcome of the ambience.

26

LAB SERIES


LAB SERIES

27


28

LAB SERIES


The products displayed help contribute to the overall atmosphere, on top of the materials and lighting being selected based on the color scheme associated with the brand.

LAB SERIES

29


03 Project Type : Corporate

Year : 2017

Area : 100 sqm

Location : Singapore

Design Intent : Converting an empty space into a modern yet rustic office space.

30

STUDIO N7


Existing Layout Plan

STUDIO N7

31


Zoning Plan

32

STUDIO N7


Programmatic Functions

01

04

02

03

Proposed Layout Plan

01 Meeting Space 02 Lounge 03 Reception 04 Workspaces

STUDIO N7

33


34

STUDIO N7


By keeping the existing concrete flooring, the design emphasizes on the materials and furniture selection. Due to the space constraint, storage space are being placed vertically on the grid shelving.

STUDIO N7

35


36

STUDIO N7


The whole idea is to create an open concept office space, by using the glass to separate the meeting space and the lounge is to make the space look bigger.

STUDIO N7

37


04 Project Type : Corporate

Year : 2018

Area : 618 sqm

Location : Lavender, Singapore

Client : White On White

38

WHITE ON WHIITE


04

01

02

03

Programmatic Functions

Proposed Layout Plan

01 Workspace 02 Pantry 03 Meeting Space 04 Toilets

WHITE ON WHITE

39


Elevation A of White On White Office The elevation shows the material library, storage spaces, the workspace and the hanging lights.

40

WHITE ON WHIITE


Elevation B of White On White Office The elevation shows the architectural insertion and the bar counter.

WHITE ON WHITE

41


42

WHITE ON WHITE


The client’s soft approach to furniture selection and styling effortlessly compliments the space’s ambience. The material library located at the workspace creates a contrast with the white walls.

WHITE ON WHITE

43


The architectural intersetion in the space helps to create a partition between the workspace and the pantry, also serves as a bar ounter.

44

WHITE ON WHITE


WHITE ON WHITE

45


46

WHITE ON WHITE


The rich features and textures, combined with the exposed beams, provide a space that is light, harmonious and a gift to creativity. The work space table is a custom I beam shaped table request from the client.

WHITE ON WHITE

47


05 Film Photography Aside from all the projects, what I love to do most would be capturing moments with my film camera. The pictures never come out perfect, and learning from my old film photos helps me to develop my skills.

48

FILM PHOTOGRAPHY


FILM PHOTOGRAPHY

49


50

FILM PHOTOGRAPHY


FILM PHOTOGRAPHY

51


+65 9739 6951 dzxl@live.co.uk instagram.com/_dzxl


DZUL FADHLI INTERIOR ARCHITECTURE PORTFOLIO  
DZUL FADHLI INTERIOR ARCHITECTURE PORTFOLIO  
Advertisement