Page 1

ISLAND

MĂŚgtige vandfald, gejsere, gletsjere, varme kilder, gastronomi og natteliv i Reykjavik


Gletsjere, gejsere og utæmmet natur ISLAND, landet kendt for is og ild har gennemgået store forandringer over de sidste år. Her er det hele. Reykjavik er blevet en trendy og spændende by, der sagtens kan leve op til andre storbyer i Europa, men alligevel har beholdt den charmerende stemning af en lille fiskerby. Her kan du gå på opdagelse imellem designerbutikker, hyggelige caféer og de traditionelle butikker, der sælger brugskunst af den berømte islandske uld. Den største oplevelse på en rejse til Island er den fantastiske natur. Du skal ikke langt uden for byen før stilheden og skønheden tager over, og det er svært ikke at blive betaget af kontrasterne mellem de bløde grønne bakker og de stejle, skarpe lavafjelde. Profil Rejser præsenterer et bredt udbud af rejser til Island. I vores katalog kan du vælge mellem kør selv-ferier, guidede rundrejser, aktive udflugter samt dagsudflugter. Disse ture giver dig mulighed for at opleve Island på den måde, der passer dig bedst. Så hvad enten du er til at vandre i naturen, nyde bylivet eller lidt af begge dele, så er mulighederne åbne, og Profil Rejser glæder sig til at hjælpe dig godt på vej.

SKAGAFJÖRDUR

Bolungarvík Isafjördur HÚNAFLOI

Dalvík

Húsavík

Saudárkrókur Blönduós

Akureyri

Myvatn

Egilstadir

BREIDAFJÖRDUR

Neskaupstadur Eskifjördur

Stykkishólmur Ólafsvik

Breiddalsvík

Hofsjökull FAXAFLÓI

Borgarnes Akranes

REYKJAVÍK Keflavík Grindavík

Langjökull Gullfoss/Geysir Thingvellir

Hveragerdi

Höfn

Hekla

Sellfoss Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Vatnajökull

Heimaey Vík

Kirkjubæjarklaustur


værd at vide

Sprog Islandsk. Engelsk er det mest talte fremmedsprog, men mange taler også ”skandinavisk”. Tidsforskel Island er to timer efter dansk tid. Valuta og kreditkort Islandske kroner. Danske kroner kan omveksles ved ankomsten til Keflavik lufthavn. De mest gængse kreditkort accepteres næsten overalt. Veje og trafik I byerne og på de større veje er der asfalteret, og ringvejen på ca. 1.400 kilometer, som følger kysten hele Island rundt, er næsten fuldt asfalteret. Inde i landet kan grus­vejene være svært fremkommelige, og nogle steder skal dybe vandhuller forceres. Derfor anbefales det, at leje en bil med firehjulstræk (4WD), hvis man planlægger at køre uden for asfalterede områder. Transport ved ankomst Billetter til flybussen kan købes ved ankomsten til Keflavik Lufthavn og koster ca. 130 kr. pr. person pr. vej. Turistinformation Islands Turistråd Strandgade 91 (Nordatlantens Brygge) 1401 Købehavn K tlf.: 32 833 741 www.icetourist.is Tourist Information Centre Adalstræti 2 101 Reykjavik tlf.: +354 590 1550 www.visitreykjavik.is På turistkontoret i Reykjavik samt på udvalgte hoteller kan du købe kortet ­Reykjavik Tourist Card, der i 24, 48 eller 72 timer giver gratis adgang til en lang række museer, gallerier, swimmingpools m.v. i Reykjavik samt gratis transport med lokale busser.

Maks. temperatur

Min. temperatur

Hotelklassifikation p Budgethotel eller vandrehjem. Enkelt, ofte uden faciliteter og særlig komfort. pp Økonomiklassehotel/vandrehjem/ guesthouse. Enkelt indrettet med få faciliteter. ppp Turistklassehotel. Generelt god standard og en del faciliteter. Værelseskomfort og -­størrelse kan dog variere en del. pppp Førsteklassehotel. International ­standard og god komfort med en del faciliteter. ppppp Luksushotel. Smagfuldt indrettet med mange faciliteter og højt serviceniveau. 5 profiler betyder oftest elegante omgivelser og international atmosfære. +”Plus” Betyder, at hotellet er lidt over kategori eller har noget ekstra at byde på, f.eks. en smuk beliggenhed med god udsigt Klima Takket være Golfstrømmen er klimaet i Island forholdsvis mildt. Vejret kan dog skifte fra sol til regn eller endda sne på få minutter. Se nedenstående klimatabel. Beklædning Fleecetøj og regntøj er uundværligt i det islandske klima, men badetøj er også en god idé altid at have i bagagen, da øen vrimler med varme kilder og opvarmede swimmingpools. Glem heller ikke et par gode vandrestøvler. Forbehold Profil Rejser A/S tager forbehold for eventuelle ændringer i kataloget.

Indhold Kort over Island..............................................2 Værd at vide og klima................................. 3 Kort over Reykjavik..................................... 12 Hoteller i Reykjavik................................12-13 Kør selv-ferier: Kør selv-ferier.............................................4-5 Busrundrejser: Island rundt......................................................6

Nedbør (mm)

Solskins- timer

Antal døgn med frost

Jan

2

-2

89

24

24

Feb

3

-2

64

56

20

Mar

4

-1

62

111

16

Apr

6

1

56

136

10

Maj

10

4

42

182

4

Jun

12

7

42

182

0

Jul

14

9

50

180

0

Aug

14

8

56

166

0

Sep

11

6

67

106

2

Okt

7

3

94

72

6

Nov

4

0

78

34

12

Dec

2

-2

79

9

21

Det vilde Island..............................................7 Gletsjere, gejsere og vandfald..................8 Udflugter fra Reykjavik: Klassiske dagsudflugter...............................9 Aktive dagsudflugter..................................10 Island fra hesteryg........................................11

Design og layout: Amel Dzemidzic Forside: Sydisland - Josef Fojtik/age fotostock. Øvrige fotos: Islands Turistråd, Amel Dzemidzic, Iceland Travel, Icelandair, Eldhestar. Kort fremvist i kataloget er ikke præcise, men vejledende.


Kør selv-ferie - bestem selv farten

På en kør selv-ferie er al det praktiske tilrettelagt på forhånd, mens oplevelserne og tempoet er helt individuelt. Første nat sker indlogering altid på et hotel i Reykjavik, og på den øvrige del af turen overnattes på guesthouses, lokale gårde og hoteller. Ved ankomsten til hotellet i Reykjavik udleveres vejkort, kørselsvejledning på engelsk, overnatningsliste samt forslag med alt fra seværdigheder til rastepladser. Bilen udleveres dag to om morgenen i Reykjavik. Detaljerede dag-til-dag programmer på www.profil-rejser.dk.

Hele Island Rundt

Saga Landet

10 dage/9 nætter

5 dage/4 nætter Húsavík

Ásbyrgi Dettifoss

Blönduós

Varmahlíd Akureyri

Myvatn

Egilstadir Eskifjördur Breiddalsvík

Borgarnes

REYKJAVÍK Keflavík

Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir Landmannalaugar Hekla

Jökulsárlón

Höfn

Hveragerdi Sellfoss

REYKJAVÍK

Hella

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Kirkjubæjarklaustur

Langjökull

Borgarnes

Keflavík

Gullfoss/Geysir Thingvellir Landmanna-

Hveragerdi Sellfoss

laugar Hekla

Hella

Myrdalsjökull

Vík

Den store Islandsoplevelse, hvor ringvejen følges hele øen rundt. Nordlandet med floder, søer, vandfald, hvaler og islandske heste, vestkysten, hvor de mange fjorde og bjerge præger naturen og sydkysten med vandfald, gletsjere og lavaørkener.

Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Vík

En tur rundt til sydkystens største seværdigheder, bl.a. vandfaldene Seljalandsfoss og Skógafoss samt ”Den gyldne Trekant” med Gullfoss, springkilderne ved Geysir og national­parken Thingvellir.


Express Rundtur 8 dage/7 nætter

Húsavík

Ásbyrgi Dettifoss

Blönduós

Varmahlíd Akureyri

Myvatn

Egilstadir Eskifjördur Breiddalsvík

Borgarnes

REYKJAVÍK Keflavík

Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir LandmannaHveragerdi laugar Hekla

Sellfoss

Jökulsárlón

Hella

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Höfn

Kirkjubæjarklaustur

Vík

Tur ad ringvejen Island rundt, hvor både sydkysten med vandfald, nationalparker og gletsjere samt de majestætiske østfjorde og nordlandets mysterier omkring søen Mývatn opleves. Mange muligheder for spændende udflugter undervejs, bl.a. sejlads i gletsjerlagunen Jökulsárlón, hvalsafari fra Húsavik og river rafting eller ponyridning i Skagafjördur.

turene inkluderer · Billeje fra dag to i valgte kategori inkl. fri kilometer, islandsk skat og CDW kaskoforsikring · Nævnte antal overnatninger med privat bad/ toilet · Morgenmad · Udførligt dag-til-dag program

Island Discovery

· Rutekort, kørselsvejledning på engelsk og seværdighedsguide

14 dage/13 nætter

turene inkluderer ikke Bolungarvík Isafjördur

Húsavík

Ásbyrgi Dettifoss

Blönduós

Varmahlíd Akureyri

Myvatn

Egilstadir Eskifjördur

Stykkishólmur Ólafsvik Borgarnes

REYKJAVÍK Keflavík

Breiddalsvík Langjökull Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir Landmannalaugar Hekla

Jökulsárlón

Hella

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Vík

Kirkjubæjarklaustur

Höfn

Den ultimative kør selv-ferie i Island, hvor du får det hele med. Først køres den lange og oplevelsesrige rute hele Island rundt ad ringvejen, og dernæst følger et par dage i de overvældende Vestfjorde, der er den ældste del af vulkan­ øen. En rundrejse, hvor det bedste transport­middel er en firehjulstrækker. Mulighed for mange spændende udflugter undervejs.

Forplejning udover morgenmad, tyveriforsikring på bilen (kan bestilles og afregnes direkte på udlejningsstationen).

Generelt om kør selv-ferier Der overnattes på hoteller, pensionater, sommerhoteller, guesthouses og bondegårde. Alle med privat bad og toilet (dog ikke i Vestfjordene). Ikke alle overnatningssteder har plads til mere end ét barn pr. værelse. Bilen afhentes dag to i Reykjavik mellem kl. 08.30 og 09.30. På sidstedagen skal bilen afleveres inden kl. 09.00. For at undgå ekstraudgifter er det vigtigt, at disse tidspunkter overholdes. Ruterne kan variere afhængig af valgte biltype. F.eks. kan der være foreslåede passager, der kræver firehjulstrækker at køre igennem.

5


SKAGAFJÖRDUR HÚNAFLOI

Laufás Blönduós

Akureyri

Myvatn

Egilstadir Eskifjördur Breiddalsvík

Reykholt

REYKJAVÍK Keflavík Grindavík

Langjökull Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir

Sellfoss

Jökulsárlón

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Höfn

Hekla

Kirkjubæjarklaustur

Skógafoss

Vík

island rundt 9 dage/8 nætters busrundrejse Dag 1: Ankomst til Reykjavik Ankomst til hotellet i Reykjavik, indlogering og udlevering af nyttige informationer. Dag 2: Thingvellir-Sydkysten-Vik Efter morgenmad på hotellet begynder selve busrundrejsen. Fra Reykjavik køres gennem det geothermiske område Nesjavellir og mod Islands største sø Thingvallvatn samt nationalparken Thingvellir, hvor Islands første parlament blev oprettet i år 930. Turen går videre langs sydkysten til de to smukke vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss og derefter til naturreservatet Dyrhólaey* med tusindvis af søfugle og reder i hver eneste klippesprække. Sidst på dagen nås Vik, hvor der overnattes. Dag 3: Vik-Skaftafell-Jökulssárlón-Höfn Is og ild er dagens tema. Fra morgenstunden køres gennem Eldhraun, den vældige lavamark, som opstod ved Islands hidtil største vulkanudbrud i 1783. Derefter besøg i den lille landsby Kirkjubæjarklaustur. Turen fortsætter via Skeidarársandur til Skaftafell nationalpark – et af Islands smukkeste områder med gletsjeren Vatnajökul. Derefter Jökulssárlón-lagunen, hvor der er rig mulighed for en sejltur mellem de store isbjerge, der flyder i det klare vand. Overnatning i Höfn området. Dag 4: Höfn-Østfjordene-Egilsstadir Dagens rute går gennem passet Almannaskard langs de smukke Østfjorde, hvor vind og vejr gennem årtusinder har skabt et imponerende skue med høje bjerge og golde klipper. Fra tid til anden dukker små landsbyer op, og der gøres stop hos den gamle dame Petra, som har en af verdens mest imponerende stensamlinger. Der er mulighed for at ride på heste. Overnatning i Egilgsstadir. Dag 5: Egilsstadir-Dettifoss-Mývatn Formiddagen tilbringes i det øde højland Mödrudalur samt ved Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. På vejen videre gøres stop ved Námaskard, hvor kogende mudderpøle blander sig med aske

og lava fra vulkanen Krafla. Senere køres til området Mývatn, der har et rigt fugleliv og landskabet omkring søen er fascinerende med særprægede klippeformationer, grotter og kratere. Overnatning i Mývatn. Dag 6: Mývatn-Godafoss-Akureyri Formiddagen tilbringes med at køre mod nordlandets hovedstad Akureyri. Akureyri er en gammel handelsby og har nogle af de smukkeste og mest velholdte træhuse på Island. Senere køres til Laufás, et nationalhistorisk museum med en gammel tørvegård, hvor der serveres kaffe og hjemmelavede Islandske kager. Aftensmaden indtages på restaurant efter eget ønske i Akureyri. Der er mulighed for en aftenflyvetur til øen Grimsey. Overnatning i Akureyri. Dag 7: Akureyri-Borgarfjördur-Selfoss Om morgenen passeres smukke bjerge på vejen til Skagafjördur, hvor der er mulighed for at opleve de berømte Islandske heste. Over Holtavörduhedi plateauet til Borgafjördur med et besøg ved Hraunfossar-vandfaldet, den historisk by Reykholt og Deildartunguhver – Europas mest produktive varme kilde. Turen fortsætter over det storslåede Kaldidalur bjergpas. Overnatning i Selfoss. Dag 8: Gulfoss-Geysir-Den blå Lagune-Reykjavik Turen går til to af Islands mest berømte seværdigheder, vandfaldet Gulfoss og de varme springende kilder ved Geysir. Senere et besøg i Den blå Lagune, hvor der bades i det varme mineralholdige vand. Busrundrejsen slutter tilbage i hovedstaden Reykjavik, hvor der tages afsked med rejselederen. Overnatning i Reykjavik. Dag 9: Afrejse Efter morgenmad check- ud fra hotellet. * Dyrhólaey er lukket i yngleperioden medio maj-23. juni.

turen inkluderer · 7 dages busrundrejse med skandinavisk-/ engelsktalende rejseleder · 2 nætter på hotel i Reykjavik · 6 nætter på busrundrejsen på lokale hoteller med privat bad/toilet · Morgenmad alle dage, 5 middage (2 eller 3 retter) · Entré til Petras stensamling og Laufás museum inkl. forfriskning, hesteopvisning i Skagafjördur

turen inkluderer ikke Entré til Geocenter Geysir samt entré og håndklæde i Den blå Lagune Aftensmad i Akureyri Frivillige udflugter undervejs: Hesteridning, superjeep tur, aftenfly til Grimsey og bådtur i Jökulsárlón lagunen.


Húsavík Saudárkrókur Blönduós

Ólafsvik

Varmahlíd

Ásbyrgi Dettifoss

Akureyri

Myvatn

Stykkishólmur Hofsjökull

Snæfellssjökull Langjökull

Borgarnes

REYKJAVÍK Keflavík Grindavík

Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir Landmannalaugar Hekla

Sellfoss

Jökulsárlón

Hella

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Höfn

Kirkjubæjarklaustur

Vík

det vilde island 11 dage/10 nætters busrundrejse Dag 1: Ankomst til Reykjavik Indlogering på hotel i Reykjavik og udlevering af nyttige informationer. Dag 2: Thingvellir-Snæfellsnes Busrundrejsen begynder efter morgenmad på hotellet. Dagens rute går via Thingvellir nationalpark og bjergpasset Kaldidalur til vandfaldet Hraunfossar. Der gøres desuden stop ved verdens mest kraftfulde varme kilde Deildartunguhver, inden turen fortsætter mod Snæfellsnes-halvøen. Overnatning i Arnarstapi. Dag 3: Snæfellsnes-halvøen Langs kystvejen rundt på halvøen ses nogle utrolige klippeformationer ved Arnarstapi, og turen går også forbi den legendariske Snæfellsjökull-gletsjer. Der er besøg på Erik den Rødes museum og på vejen videre nordpå krydses Laxárdalsheidi. Overnatning i Varmahlíd. Dag 4: Skagafjördur-Akureyri-Tjörnes Ved Glaumbær besøges et nationalhistorisk museum i en gammel tørvegård, og senere bliver der mulighed for at se Nordislands hovedstad Akureyri. Turen går videre østpå til ”gudernes vandfald” Godafoss og halvøen Tjörnes. Overnatning i Kópasker.

turen inkluderer · 9 dages guidet tur i terrængående bus med skandinavisk-/engelsktalende rejseleder · 2 nætter på hotel i ­Reykjavik med delte badog toiletfaciliteter · 8 nætter på busrundrejsen med delte bad- og toiletfaciliteter · Morgenmad alle dage, 8 middage (2 eller 3 retter) · Entré til Erik den Rødes museum

turen inkluderer ikke Entré til Den blå Lagune samt håndklæde Frivillige udflugter undervejs: Midnatstur på snescooter på Snæfellsjökull-gletsjeren, hesteridning, bådtur i Jökulsárlón-lagunen, jeeptur til Vatnajökull-gletsjeren og riverrafting.

Dag 5: Ásbyrgi-Dettifoss-Mývatn Ásbyrgi er en imponerende stor hesteskoformet kløft, der er spundet mange sagn og sagaer over. Desuden opleves vandfaldet Dettifoss, og dagen afsluttes i området ved Mývatn, der har et rigt fugleliv. Landskabet omkring søen er fascinerende med mærkelige klippeformationer, grotter og kratere. Overnatning i området omkring Mývatn. Dag 6: Mývatn-Sprengisandur I dag fortsætter turen sydpå ind i Islands højland, og undervejs passeres Sprengisandur og det største lavafelt i Island, Ódádahraun. Overnatning i nærheden af søen Thorisvatn.

Dag 7: LandmannalaugarSkaftafell nationalpark Dagens første stop er i området Landmannalaugar, hvor der er mulighed for at bade i de varme kilder. Herfra fortsættes mod syd via Fjallabaksleid til nationalparken Skaftafell. Overnatning i Kirkjubæjarklaustur. Dag 8: Jökulsárlón-Skaftafell nationalpark I Jökulsárlón-lagunen stævnes ud med specialbygget båd (frivilligt og mod betaling), hvor store isbjerge, der er knækket af Vatnajökull, flyder omkring i det stille klare vand. Eftermiddagen tilbringes i nationalparken, hvor der kan vandres i det naturskønne område, der er præget af Europas største gletsjer, Vatnajökull. Der overnattes igen i Kirkjubæjarklaustur. Dag 9: Vik-Dyrhólaey-Hella Besøg i Dyrhólaey* naturreservat med tusindvis af søfugle og reder i hver eneste klippesprække. Desuden stop ved de to smukke vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss på vejen mod Hella-området. Overnatning i Hella. Dag 10: Hella-Gullfoss-GeysirDen blå Lagune-­Reykjavik Fra morgenstunden køres mod vandfaldet Gullfoss og Geysir-området med de varme kilder og gejseren Strokkur, der hvert 5. minut kaster kaskader af vand mange meter op i luften. Turens sidste stop er i Den blå Lagune, hvor der bades i det varme vand. Busrundrejsen slutter tilbage i hovedstaden Reykjavik, hvor der tages afsked med rejselederen. Overnatning på hotel i Reykjavik. Dag 11: Afrejse Check-ud fra hotellet. * Dyrhólaey er lukket i yngleperioden medio maj-23. juni.


Langjökull

REYKJAVÍK Keflavík

Vatnajökull

Gullfoss/Geysir Thingvellir LandmannaFlúdir laugar Hekla

Sellfoss

Jökulsárlón

Hella

Myrdalsjökull Vestmanna Øerne

Dyrhólaey

Höfn

Skaftafell Kirkjubæjarklaustur

Vík

Gletsjere, gejsere og vandfald 6 dage/5 nætters busrundrejse Dag 1: Ankomst til Reykjavik Indlogering på hotel i Reykjavik samt udlevering af nyttig information. Dag 2: Sydkysten Morgenmad på hotellet, og derefter starter selve busrundrejsen. Fra Reykjavik køres til området ved Hveragerdi, kendt for de store drivhuse opvarmet med geotermisk energi, hvor selv tropiske planter kan gro. Turen går videre over frodige landskaber forbi Markarfljót-floden til byen Skógar, hvor der er besøg på det lokale museum. Fra Skógar køres til Dyrhólaey og Reynisfjall, et stort naturreservat med et rigt fugleliv i de tusindvis af klippesprækker, hvor vinden tuder om kap med fuglenes skrig. (OBS! Naturreservatet er lukket for besøgende indtil 23. juni og indgår derfor ikke i rundrejser før denne dato). Dagen slutter i byen Kirkjubæjarklaustur, tidligere hjemsted for et katolsk kloster fra det 12. århundrede. Overnatning på et lokalt hotel. Dag 3: Skaftafell-gletsjerlagunen Jökulsárlón Dagen begynder med et besøg i den populære natio­ nalpark Skaftafell. Parken blev oprettet i 1968 og er en af Islands mest storslåede naturoplevelser, domineret af Europas største gletsjer Vatnajökull. Om eftermiddagen stævnes ud med specialbygget båd i

Jökulsárlón-lagunen (frivilligt og mod betaling), hvor store isbjerge, der er knækket af Vatnajökull, flyder omkring i det stille klare vand. En meget anderledes sejltur. Overnatning igen i Kirkjubæjarklaustur. Dag 4: Landmannalaugar Fra Kirkjubæjarklaustur fortsætter turen gennem Fjallabaksleid naturreservat til Landmannalaugar, et storslået naturområde omgivet af farverige bjerge og dampende varme kilder, hvori der kan bades. Videre til Thjórsárdalur med Islands længste flod Thjórså (240 km) og vulkanen Hekla. Overnatning i Flúdir. Dag 5: Gullfoss-Thingvellir-Reykjavik Fra morgenstunden afsted mod Geysir-området med de varme kilder og gejseren Strokkur, der hvert 5. minut kaster kaskader af vand mange meter op i luften. Besøg på Geocenter Geysir. Herfra videre til Gullfoss, det kæmpemæssige imponerende vandfald, hvor tusindvis af liter vand brølende og brusende vælter ned. Turens sidste stop er i nationalparken Thingvellir, hvor det første parlament blev dannet i år 930 ved bredden af Islands største sø, Thingvallavatn. Tilbage i Reykjavik sidst på eftermiddagen tages der afsked med rejselederen. Overnatning på hotel i Reykjavik. Dag 6: Afrejse Check-ud fra hotellet.

turen inkluderer: · 4 dages busrundrejse med skandinavisk-/ engelsktalende rejseleder · 2 nætter på hotel i Reykjavik · 3 nætter under busrundrejsen på lokale hoteller med privat bad/toilet · Morgenmad alle dage, 3 middage (2 eller 3 retter) samt 1 frokost (madpakke) · Entré til Skógar museum

turen inkluderer ikke: Frivillig ridetur på islandsk hest, golf ved Flúdir, bådtur i Jökulsárlón-lagunen samt entré til Geocentret ved Geysir. På forårsafgange kan vejen til Landmannalaugar være lukket pga. af dårlige vejforhold. I så fald køres ad en sydlig rute gennem lavalandskaber forbi byen Vik og vandfaldene Seljalandsfoss og Gljúfrabúi. Ligeledes kan sejlturen i Jökulsárlón erstattes af en ridetur på islandske heste, hvis vejrsituationen påkræver det.


Dagsudflugter fra Reykjavik Klassiske udflugter Alle udflugter er med engelsktalende guide. Dog er der på visse udflugter skandinavisk­ talende guide på udvalgte ugedage. Transport til/fra hotel i Reykjavik er inkluderet (gælder ikke hvalsejladsen). Vær opmærksom på, at aflysninger kan ske med meget kort varsel, f.eks. af vejrmæssige årsager. Udflugter skal bestilles hjemmefra samtidig med din rejse.

Eventyr på Sydkysten

Varighed 10 timer. Afgang dagligt kl. 09.00 (kun i perioden 01.05-30.09).

Tur langs den smukke sydkyst med stop ved de to imponerende vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss. Mange steder langs ruten skimtes den store gletsjer Myrdalsjökull. Stop i den lille landsby Vik.

Den blå Lagune & Reykjanes

Varighed efter eget valg. Uden guide. Flere afgange dagligt.

Besøg Den blå Lagune på Reykjanes halvøen og bad i det varme mineralrige og saltholdige vand. En unik oplevelse for krop og sjæl. Entré inkluderet. Husk badetøj og håndklæde. Undervejs er der mulighed for at få et indtryk af den storslåede natur på Reykjaneshalvøen. Bustransport frem og tilbage gennem hele dagen.

reykjavik byrundtur i bus

Varighed 2½ time. Afgang dagligt kl. 09.00.

Reykjavik kaldes med rette den største lille by i verden, og på denne tur rundt i Islands hovedstad opklares det hvorfor. Vi ser byens mest kendte seværdigheder, bl.a. Hallgrimskirken, den gamle bydel, havnen og Perlan.

Gullfoss & Geysir direkte

Varighed 5-6 timer. Afgang dagligt kl. 12.30.

Via højlandet og drivhusene ved Hveragerdi til Gullfoss vandfaldet og de springende varme kilder ved Geysir. Entré til Geysir Museet.

Den gyldne Cirkel

Varighed ca. 8 timer. Afgang dagligt kl. 09.00.

Gennem tiderne Islands mest populære udflugt. Oplev Thingvellir Nationalpark, hvor landets første parlament blev dannet i 900-tallet, det mægtige Gullfoss vandfald og de springende varme kilder ved Geysir. På fredage er der skandinavisktalende guide på udflugten.

Vestmannaøerne med fly

Varighed 2-4 timer. Afgang dagligt om formiddagen.

Det tager kun en lille halv time at flyve fra Reykjavik til Vestmannaøerne, hvor Islands mest berømte vulkanudbrud ødelagde en hel by i 1973. Mærk hvordan krateret stadig er varmt, og se de tusindvis af søpapegøjer, der bygger reder på de stejle klipper. Fly t/r og busrundtur med guide på Vestmannaøerne er inkluderet. Mod tillæg er det muligt at købe en sejltur ud for Vestmanna.

På udkig efter hvaler

Varighed 3 timer. Afgang dagligt kl. 09.00 og kl. 13.00 (juni-august også kl. 17.00).

Tre timers sejlads i farvandet ud for Reykjavik, hvor der er store chancer for at spotte delfiner, spækhuggere, våge­hvaler og pukkelhvaler. Transport fra hotel i Reykjavik til havnen t/r er ikke inkluderet.


Dagsudflugter fra Reykjavik Aktive udflugter Den gyldne Cirkel og action

Varighed 4-5 timer. Afgang dagligt kl. 12.30.

En udflugt, der kombinerer nogle af Islands mest interessante seværdigheder med en aktiv oplevelse efter eget valg. Transporten foregår i en såkaldt supertruck, og dagens første stop er nationalparken Thingvellir. Derfra videre til de springende varme kilder ved Geysir og vandfaldet Gullfoss. Dagen afsluttes med snescooter tur på Langjökull gletsjeren (alm. kørekort påkrævet). Snescooter aktiviteterne er som regel mulige på alle årstider. To personer deler én snescooter. Diverse udstyr f.eks. hjelme udlånes, hvor de er nødvendige.

Gletsjertur til langjökul med superjeep og snescooter

Varighed 9-10 timer. Min. 2 personer Afgang dagligt kl. 08.30 (hele året).

Oplev det bedste af Island på denne tur. Turen går med superjeep gennem Hvalfördur fjord videre til Hraunfossar og Barnafossar vandfaldene indtil I når selve gletsjeren Langjökull, som er Islands anden største gletsjer. På gletsjeren er der mulighed for 1 times guided tur på snescooter. På vejen tilbage til Reykjavik køres via Kalidalur dalen til Thingvillir nationalparken.

Reykjanes Vulkan Safari

Varighed 4-5 timer. Afgang dagligt kl. 12.30.

En spændende eftermiddag på halvøen Reykjanes. Transporten sker i såkaldte supertrucks, der får lov at prøve kræfter med andet end asfaltveje. Vi kører først på strandende ved det geotermiske fænomen Lake Kleifarvatn. Efter det store jordskælv i området i år 2000 steg vandet i søen ca. fem meter, men er nu langsomt ved at trække sig tilbage. Her kan du på nærmeste hold opleve kontrasterne mellem det farverige geotermiske landskab og de månelignende lavamarker. Sidst på eftermiddagen kæmper super­trucken sig op af bjerget Mt. Úlfarsfell, en udfordring den specialudstyrede bil klarer med forbavsende lethed.

Vandretur i Islands undergrund

Varighed 4-5 timer. Afgang dagligt kl. 08.30.

Fra Reykjavik køres til et nærliggende lavalandskab, hvor en skjult verden gemmer sig i en imponerende hule under jordens overflade. Så snart man træder gennem hulens smalle indgang ses de imponerende stenformationer og stalaktitter, der dekorerer klippevæggene. Og iført udleveret hjelm og lygte bevæger vi os dybere og dybere ned i den stadig større og større hule. Husk at medbringe gode vandresko- eller støvler. Alle aktiviteter er vejrafhængige, og der tages forbehold for ændringer i programmet.


REYKJAVÍK Hveragerdi

Dagsudflugter fra Reykjavik Eldhestar - oplev Island fra hesteryg Den berømte islandske hest er et intelligent, fornuftigt og uhyre godmodigt dyr. Samtidig er den utrolig sikker på benene og alle, ung som gammel, kan ride på en islandsk hest. En længere eller kortere ridetur er en fantastisk og oplagt måde at opleve den islandske natur på. Profil Rejser samarbejder med firmaet Eldhestar, der har mange års erfaring i rideture på Island. De lokale guider, som medfølger på turene, har alle et stort kendskab til Islands natur, kultur og historie. På de kortere ture er rideerfaring ikke påkrævet. Eldhestar arrangerer også længere ture op til ni dages varighed, hvor du hver dag rider et passende antal kilometer, og om natten overnatter du i bjerghytter, sovesale og guesthouses. Rekvirer specialprogram med prisliste eller se turene på www.eldhestar.is.

Langs flodbredden

Varighed ca. 3 timer

Ridetur langs floden Ölfusá til en 700 år gammel kirkegård og videre ud over engene til øen Lambey, hvorfra der er udsigt helt til vulkanen Hekla. På turen hjem rider du gennem et fuglereservat.

De varme kilders dal

Varighed ca. 9 timer

Udflugt til Reykjadalur, hvor du rider 5-6 timer gennem afvekslende og storslået natur med dale, vandfald, bjerge og udsigt til Vestmannaøerne og Thingvallavatn. Vi rider på stier med blødt underlag og lader hestene finde vej over lavaen fra Hengill-vulkanen. Vi kommer frem til Reykjadalur-dalen, der er omgivet med fantastiske klippeformationer, og her er det muligt at bade i de varme kilder, så husk badetøj og håndklæde. Frokostpakke er inkluderet.

Ridning og Den blå Lagune

Varighed ca. 8 timer

Fra Reykjavik transport til området Heidmörk, hvor du rider ca. 1-1½ time i det varierede landskab. Efter frokost på Eldhestars hotel er der afgang med bus til Den blå Lagunes varme, helsegivende vand. Husk badetøj og håndklæde.

Islands kontraster

2-dages tur (Turen kan også vælges med overnatning i sovepose og fælles sovesal)

To hele dage til hest i området ved Hveragerdi. Her er der rig mulighed for at opleve kontrasterne i Islands natur med vandfald, bjerge, dale, vulkaner og naturligvis varme kilder, hvor det er muligt at bade. Medbring badetøj og håndklæde. I alt rider du ca. 45 kilometer. Overnatning sker på det nybyggede hotel, der hører til Eldhestars gård. Indlogering i værelse med privat bad og toilet samt tv. Frokost og middag dag et samt morgenmad og frokost dag to er inkluderet.

For alle hesteture gælder: · Bustransport fra hotel i Reykjavik t/r er inkluderet. · Ridehjelm og regntøj udlånes gratis. I øvrigt anbefales varm og fornuftig påklædning. · Eldhestars gård og stalde ligger ved Hveragerdi, ca. 30 minutters kørsel fra Reykjavik. · De nævnte ture kan variere som følge af vejr og vind.


HOTELLER I REYKJAVIK UR EG JAV

LAUGARNESVE

E YK

UR

HOFTEIG

RN

KR

1

KA LK OF NS VE GU R

BIRKIMELUR

Í

AG AG ATA BR

SÆMUNDARGATA

SUDURGATA

ESOIMELUR

BUS TAD AVE GUR

BUSTAD

R AVEGU

FL

HA

GI

AGA TA SVA LL HOF

FO RN

T

DUNHAGI

EG UR

AUT

LISTABR

HLÍD

DU BLÖN

VE GU R

AUSTURB B

G SUDURGATA TA TJJANARGA

ÓSVALLAG. LJÓ

AV EL LIR IST AR

SV

ME

TI GARDASTRÆ

TÍGUR GARS ABOR BRÆDR

I AN D AG R ÁL

KA PL AS KJ ÓL

SK ÓG AR HL ÍD

GUR

D RAHLÍ HAM

AUT

UHLÍD DRÁP

IHL ÍD

BR RAR MY

ESK

D NAHLÍ GRÆ

AR

AR DU R GR AN DA G SV EG UR NE

ÁN AN AU ST

AM

FR

I RA ND EID SG

AHLÍD BARM

ITI

GLAN KRIN

LÍD STIGAH

T BRAU MIKLA

RAUT

STURLUGATA

10

GI HJARDARHA

Cabin pp

SSALE HVA

HLÍD SKAFTA

GLU KRIN

7

I NESHAG

ARVE

T

BRAU MIKLA

RHLÍD TADA BÓLS

LÍD MÁVAH

HRINGB

AU LLARBR FLUGVA

MELHAGI

ATA

HLÍD STAKKA

SMYR VATN

LEIF SGA TA ÍKS GAT A

D KAHLÍ STAK

I

UR

UR

BERG STAD ASTR ÆTI LAUFÁ ÁSVEG UR

SGA TA

FLÓKAG

ITIS BRA UT

YR I

LÍD

IMEL

HAG AMEL

Í

ÚLI

SA FA M

R SVEIGU HÁTEIG

LANGAH

D AN GR ILU KE

IMEL UR

HÁ ALE

NÓATUN

ELUR

GREN

HO LT

R ARSTIGU RAUDAR

S

UM

IS HÁALEIT

ATA

BRAUT SNORRA

HRIN GBRA UT

VÍDIM REYN

ST ÓR

2

Ú

ÚLI

SÍD

BRAUT

LT

SKIPHO

NDS

ÁRM

6

RHOLT

NJÁLSG

EGIL

TH SKO

5

S R

BRAUTA

BRAUT SB RS NAR NN UN GU

AGAT A

BRAUT SNORRA

ÁSVA LL

11

9

GRETISGATA

Ö

Á

ATA

3

Í

HÁVALL AG

SKÓ

URLA

UT

U UD

LAUGAVEGU

GUR TIG ARS DAR RAU

ATTA GA TUNG

GUR BARONSTÍ

TA ÖLDUGA

ASTÍGUR VITA

TA BÁRUGA

AST KA KK FRAK

TI

ATA RÁNARG

RA

UG VA LL

FIS KIS LÓD

TÚN FDA

AU T

4

. BANKAST

GATA

SÓLV ALLA GATA

ING BR

UR NESVEG

VESTUR

ATA A

SB

ND

A RL

HÁTÚN

NÓATUN

HO

IN

AST. BAKK

HR

R LINDARG

GATA GEIRSG

MYRARGATA

HO LT SG AT A

SKU KULAGATA

A LS LSGATA

SUD

MIDTÚN

AT AA SKÚLAG

X FA

8

T

SÓLTÚN

N

SAMTÚ

A AT AG

U RA

UN AT

RG

BO

EIGUR

SIGTÚN

B AR YR

D LO

LAUGAT

M LU ING

AS LM HÓ

T AU

BR T AU BR

1

Billigt hotel med rigtig god beliggenhed nær havnefronten, kun få min. gang fra centrum. 152 temmelig små, men moderne indrettede værelser med bad/toilet, telefon og tv. 27 af værelserne har ikke vindue mod gaden, men indvendig mod hotellets korridor. Borgartún 32, 105 Reykjavik

Reykjavik ppp

2

Et hyggeligt turistklassehotel beliggende centralt tæt ved shoppinggaden Laugavegur. Alle 78 værelser har tv, telefon, radio, hårtørrer og minibar. Hotellet har endvidere to restauranter, bar og eget gæsteparkeringsanlæg. Raudárstigur 37, 105 Reykjavik

Klöpp ppp

4

Fint og moderne byhotel lige i hjertet af Reykjavik. 42 værelser med telefon, tv, radio, minibar, kaffe/tefaciliteter, køleskab og hårtørrer. Morgenmadsrestaurant, lille lounge og bar i kælderen. Da hotellet ligger lige ved hovedgaden kan gadestøj forekomme, især fra nattelivet i weekenderne. Ikke-ryger hotel. Klapparstigur 26, 101 Reykjavik

Skjaldbreid ppp

3

Hyggeligt hotel i den gamle bykerne. 33 komfortable værelser med køleskab, hårtørrer, telefon, radio og tv. Morgenmaden serveres i flot glasveranda. Gadestøj fra nattelivet kan forekomme, især i weekenderne. Ved hotellet ligger den populære bistro og bar Vegamot. Laugavegur 16, 101 Reykjavik

Park Inn ppp

5

Pænt førsteklasses hotel beliggende lidt uden for centrum i nærheden af stort udendørsbad og Reykjaviks fodboldstadion. 10 min til shopping-centret Kringlan og ca 15-20 min. til centrum. 119 værelser med tv, trådløst internet, telefon, minibar, hårtørrer og te/kaffe-faciliteter. Mulighed for ikke-ryger værelse. Hotellet har café, der har åbent i sommermånederne, samt lobbybar og morgenmadsrestaurant. Som gæst er der gratis entré til flere af Reykjaviks swimming­pools. Armúli 9, 108 Reykjavik


HOTELLER I REYKJAVIK

Icelandair Hotel Loftleidir ppp+

6

Et dejligt hotel, nær byens indenrigslufthavn, med kun et lille kvarters gang til centrum. 225 komfortable værelser med tv, telefon, buksepresse, te/kaffe-faciliteter og hårtørrer. Foruden en god restaurant og bar har Loftleidir som det eneste hotel i Reykjavik egen indendørs swimmingpool. Desuden boblebad, sauna og lille fitnesscenter. Gratis parkering ved hotellet. Mulighed for at leje cykler. Der kører gratis bus fem gange om dagen mellem hotellet og centrum. At Hlidarfót, 101 Reykjavik

Reykjavik Centrum pppp

9

Moderne førsteklassehotel der ligger i Reykjaviks historiske del nær rådhuset og byens strøggade. Hotellet består af tre sammenhængende bygninger, der stammer fra 1764 og er renoveret i 2005. 89 værelser med tv, telefon, internetadgang, minibar, radio, strygefaciliteter, hårtørrer, kaffe/tefaciliteter og værdiboks. Desuden restaurant, bar og café samt konferencerum op til 14 personer. Adalstræti 16, 101 Reykjavik

Radisson SAS Saga pppp

7

Stort førsteklassehotel ved universitetet og national­ museet. De 216 værelser har telefon, tv, radio, hårtørrer, te/kaffe-faciliteter og minibar. Hotellet har to barer, to restauranter, bank, souvenirbutik, flot spa-område med sauna, jacuzzi, solarium og massage samt stort fitnesscenter. Hagatorg 1, 107 Reykjavik

Hilton Reykjavik Nordica pppp+

10

Dejligt førsteklasseshotel, et af Reykjaviks mest trendy steder at bo. Stilen er minimalistisk, moderne og hotellet emmer af international atmosfære. I restaurant Vox er menuen klassisk europæisk med et twist samt islandske specialiteter. Restaurant og lobbybar har et udsøgt udvalgt af kvalitetsvine. 24-timers room service. 252 moderne værelser med alle bekvemmeligheder. Spa-afdeling med jacuzzi, dampbad og sauna samt fitnesscenter mod betaling. Hotellet ligger lidt fra centrum, men der kører gratis bus flere gange om dagen. Sudurlandsbraut 2, 108 Reykjavik

Hallgrimskirkja

Grand Hotel Reykjavik pppp

8

Godt førsteklassehotel ca. 5 minutters kørsel fra den centrale del af Reykjavik. Hotellet er det største hotel på Island med i alt 314 værelser. Værelserne er meget rummelige og udstyret med tv, trådløst internet, minibar, hårtørrer, buksepresse, kaffemaskine og værdiboks. Hotellet har Brasseri og bar samt spa og fitnesscenter mod betaling. Sigtún 38, 105 Reykjavik

Borg ppppp

11

Ældre, charmerende og smagfuldt hotel i 30'er-stil beliggende i hjertet af Reykjavik. 51 værelser indrettet i forskel­ lige farver og dekorationer. Alle har telefon, radio, tv/ video, cd-afspiller, te/kaffe-faciliteter, minibar, badekåber og værdiboks. Dejlig restaurant, irsk bar og room service. Pósthusstræti 11, 101 Reykjavik


REYKJAVIK I NEW YORK I BOSTON I MINNEAPOLIS / ST. PAUL I ORLANDO I HALIFAX NOVA SCOTIA I TORONTO

Velkommen til Island

Icelandair får nye sæder og nyt underholdningssystem ombord. Implementering i løbet af 2008.

WWW.ICELANDAIR.DK


Gruppe- og konferencerejser Island har det hele - og meget mere! Skal konferencen eller studieturen planlægges, eller er I blot en gruppe venner som ønsker at rejse sammen? Så skulle I prøve Island, et fascinerende og spændende rejsemål. Island er med sit højteknologiske samfund og enestående natur det ideelle sted for afholdelse af konferencer, kurser og studierejser på alle niveauer, og flere og flere virksomheder får øjnene op for dette. Flyrejsen fra København tager kun tre timer, og en lille time efter flyets ankomst er bussen fremme ved hotellet i Reykjavik, som naturligvis er valgt efter rejsens formål og budget. Den lille hovedstad Reykjavik er en trendy og spændende by med næsten 200 restauranter samt et rigt udbud af caféer, pubber og diskoteker. Men der er også masser af tilbud og aktiviteter udenfor den lille hovedstad. Blandt mange kan følgende specielt fremhæves: · Den blå Lagune, det er en helt speciel oplevelse af bade i det dampende mineralrige vand, som kommer fra jordens dybe indre. · En sejltur til Skjálfandi bugten, hvor der er gode muligheder for at spotte delfiner, spækhuggere, vågehvaler og pukkelhvaler. · Halv- eller heldags fisketur ved floderne, hvor laksene springer, eller ved søer og bække, hvor foreller og ørreder holder til. · En ridetur på de berømte og udholdende islandske heste. · En vintersafari i 4-hjulstrukne superjeeps, eller en spændende tur på snescooter. · Heldagsudflugt med fly til Vestmannaøerne.

Grupper- og konferencerejser: Mia 77 33 55 35 Profil Rejsers gruppeafdeling har mange års erfaring på bl.a. dette rejsemål. Er I minimum 10 personer som rejser sammen, vil vi meget gerne sammensætte et program, som lever op til de ønsker og behov I har.

Jeanette 77 33 55 31 Pia 77 33 55 36 grupperejser@profil-rejser.dk


Profil Rejser er en af Danmarks største ­arrangører af individuelle ­rejser med rutefly. Vi udgiver årligt ca. 10 kataloger med rejsemål i hele verden, og vores rejser forhandles af alle anerkendte rejse­bureauer i Danmark. I katalogerne vises et inspirerende udvalg af hoteller, rundrejser, kør selv-ferier, krydstogter, udflugter, billeje m.m. – spørg efter mere! Profil Rejser udsender desuden løbende special­tilbud til udvalgte ­rejsemål til særligt attraktive ­priser.

Tryk: KLS Grafisk Hus A/S

Bestil eller læs vores kataloger og tilbud online på ­www.profil-rejser.dk Dit rejsebureau:

www.profil-rejser.dk Profil Rejser, København: Gl. Kongevej 5 B, 1610 København V Tlf. 77 33 55 00 · Fax. 77 33 55 01 kbh@profil-rejser.dk

Profil Specialrejser: Søtorvet 5, 1371 København K Tlf. 33 32 85 00 · Fax. 33 69 22 89 ps@profil-special.dk

Profil Rejser, Odense: Vintapperstræde 29, 5000 Odense C Tlf. 77 66 56 00 · Fax. 77 66 56 01 odense@profil-rejser.dk

Senior Rejser: Søtorvet 5, 1371 København K Tlf. 33 93 88 00 · Fax. 33 93 88 90 sr@senior-rejser.dk

Teknisk arrangør: Profil Rejser A/S, CVR-nr. 89969328. Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening. Registreret i Rejse­­­garanti­­­fonden nr. 287.

Iceland travel catalogue  

travel catalogue

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you