Page 1

Organizator Udruga hrvatskih uÄ?itelja razredne nastave Zvono Velika Mlaka, 19.rujna 2012.


Dobro došli! Pozdravljam sve drage goste, sponzore, učitelje i učenike koji su odoljeli izazovu i postali učesnici

1.Revije razrednih stranica.


Udruga Zvono želi promicati učitelje koji se samoobrazuju, učitelje koji teže novome (a to su web 2.0 alati u ovom slučaju), učitelje koji su ponosno pokazali svoj rad i sve ono što su naučili… Potaknuti sve većim brojem razrednih stranica koje nalazimo na Internetu odlučili smo organizirati Reviju i nagraditi one najbolje. Prijavili ste se, napisali nekoliko rečenica o vašoj stranici, a mi smo omogućili drugima da čuju za vas, da vas posjete, da komentiraju i na kraju da glasaju za vas.


Kako je sve počelo? Ideja je nastala stalnom suradnjom i povezanošću autora razrednih stranica. Većina autora prošla je i završila tečaj izrade web stranica koji su osmislile i provode učiteljice razredne nastave, naše članice, Dubravka Petković i Sandra Vuk.

Projekt poučavanja učitelja putem online tečaja u LMS Moodle Izrada web stranica pokrenut je 2011. i do danas je tečaj pohađalo više od 90 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika. Rezultat vrijednog rada polaznika i voditeljica tečaja je 56 aktivnih razrednih stranica, čime se posebno ponosimo.


• Najveći broj stranica dostupan je putem poveznice koju autorice podijele sa svojim učenicima i njihovim roditeljima, ali i kolegicama koje također imaju razrednu stranicu. Na taj način se krug zajednice širi i omogućuje se još kvalitetnija suradnja učitelja, učenika, škola koje su geografski udaljene jedna od druge.


Učitelji, samostalno ili u suradnji s učenicima i roditeljima, izrađuju razrednu (mrežnu) web stranicu i na taj način omogućuju prikaz svoje prakse kroz projektne oblike rada, razvijaju kod učenika samostalan, istraživački rad, suradničko i problemsko učenje, ali i ostvaruju kvalitetniju suradnju s roditeljima uključujući ih tako u nastavni proces kao suradnike.


Što sve možemo vidjeti, naučiti i primijeniti „listajući“ razredne stranice prijavljene na Reviju web stranica? Individualnost i maštovitost u primjeni web dizajna. Stranice obiluju maštovitim logotipima od kojih je velika većina autorski rad. Sam dizajn stranica odaje nam sklonosti autora ka umjetničkom izričaju te unaprijed možemo krenuti u potragu za galerijom likovnih radova učenika čije pregledanje predstavlja pravo zadovoljstvo za posjetitelja.


• Mnoštvo literarnih radova učenika privući će pozornost na stvaralačke mogućnosti učenika ali i na kvalitetu rada učitelja na motivaciji na stvaralaštvo. • Različiti oblici prezentacijskih alata omogućit će nam vizualizaciju projekata, izleta, izvanučionične nastave i još mnogo čega.


Kriteriji Sve nabrojano bili su kriteriji koje je pažljivo proučavala prosudbena komisija: • Suzana Tomaš, FF, Odsjek Učiteljski fakultet, Informatika • Fadila Zoranić, pedagog, OŠ Spinut, Split, Ela tutorica • Zoran Kovač, prof.matematike i informatike, Course designer • Dinka Juričić, Školska knjiga, urednica za hrvatski jezik, urednica Modre laste i online učiteljica • Sandra Vuk, predsjednica udruge Zvono, suatorica tečaja Izrada razredne web stranice


Pokrovitelj projekta Revija razrednih web stranica je MZOS, a stručni pokrovitelj je AZOO. • MZOS: “Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podupire sve inicijative koje promiču rad učitelja, nastavnika, omogućuju im stjecanje znanja i vještina te promiču razmjenu ideja i iskustava u učiteljskoj zajednici. Ministarstvo pogotovo podupire one inicijative koje se oslanjaju na primjenu novih tehnologija u nastavi i koje aktivnosti škole, razreda i djece približavaju drugim učenicima i roditeljima“ • AZOO: “Inicijativa članova Udruge (organiziranje Revije, predstavljanje stranica i nagrađivanje najboljih) pohvalna je i motivirajuća za učitelje koji na taj način razvijaju svoje profesionalne kompetencije stoga Agencija za odgoj i obrazovanje prihvaća stručno pokroviteljstvo Revije.“


32 razredne stranice Pogledajmo koga smo sve upoznali tijekom Revije razrednih stranica.

A sada je vrijeme i za najbolje‌ •

https://sites.google.com/site/revijawebstranica/home


Udruga hrvatskih uÄ?itelja razredne nastave Zvono


1.revija razrednih web stranica  

Dodjela nagrada

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you