Page 29

PORTRÆT

HJERTE FOR HUNDEN Helena Christensen er en af verdens største supermodeller, hun har arbejdet for alle de store modehuse – og så er hun vild med sin hund Kuma.

TEKST MARIE HOUGA ARD / FOTO JOHN NACION / PA IMAGES / RIT Z AU SCANPIX

Chanel, Prada og Karl Lagerfeld. Helena Christensen har været model for alle de store modehuse, siden hun som ung valgte at forfølge en karriere som model. Som 50-årig er hun stadig aktiv som model, og hverdagen foregår ofte med en lille ledsager på fire ben:

modehuse og blev verdenskendt for sit modelarbejde. I dag hedder basen New York, og for godt tre år siden flyttede et ekstra familiemedlem ind hos Helena Christensen og hendes søn. Hyrdehunden Kuma er nemlig blevet en hel naturlig del af hverdagen:

– Hele dagen lang er hun der bare, som en lille trofast følgesvend, der virkelig føler og lytter efter og reagerer på, hvad der sker, og hvordan man selv har det. Det ligger bare til hyrdehundes sind at være så opmærksomme. Det er som at have et lille klogt barn i hælene, der er klar til at give kærlighed når som helst, siger Helena Christensen om sin hund Kuma til Dyrenes Beskyttelse.

– Hun ligger i min seng og venter på, at jeg skal vågne, og ligeså straks hun mærker, at jeg begynder at røre på mig, så slanger hun sig op til mig og nusser mig med sin lille våde snude. Det er den bedste måde at vågne på, så er dagen begyndt så godt den kan, forklarer Helena Christensen.

Kuma er en miniature australsk shepherd, og det var et helt bevidst valg, at Helena Christensen ville have en hyrdehund. Hun og hendes søn, Mingus, faldt nemlig for det kvikke sind og det høje aktivitetsniveau hos hyrdehunden. UBETINGET KÆRLIGHED

Helena Christensen er født i København og datter af en peruviansk mor og en dansk far. Som barn gik hun på Sankt Annæ Skole, inden hun som 17-årig blev spottet til en skønhedskonkurrence. Efterfølgende rejste hun til Paris for at forfølge en karriere som model. I 1990’erne blev Helena Christensen en af de mest efterspurgte supermodeller i verden, og danskeren har været på forsiden af modemagasiner som fx Vogue, Elle og Harper's Bazaar. Hun arbejdede for alle de store DYRENES BESK Y T TELSE

Hverdagen består ofte af en tur for de to ned til kaffebaren, hvor mennesket kan blive kvikket op og hunden få en godbid. Bagefter er der løbetur ved floden. Og Kuma betyder meget for Helena Christensen: – Det vigtigste er den kærlighed, min søn og jeg begge har for hende, som er en fin følelse at være fælles om. Og så får hun mig til at smile og grine dagen lang. Kuma er i dag tre år gammel og giver i den grad Helena Christensen glæde og masser af hundekærlighed. Og så synes den danske superstjerne, at der er stor lighed mellem at opdrage en hund og et barn: – Dette lille væsen giver ubetinget kærlighed og kræver kun kærlighed og mad tilbage. Dyr skal behandles, som man ville behandle sit barn. Med en masse kærlighed, respekt, åbenhed, god sund mad, fysisk aktivitet, disciplin, forståelse, knus og berøring, siger Helena Christensen.

29

Profile for Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse 2 2019  

Dyrenes Beskyttelse 2 2019