Page 1

3&4/2014

Asiakaslehti

SUURI

TUPLANUMERO

• Uusi HGV Power Box | SIVU 6 • HPW offshore-sovelluksissa | SIVU 8 • Pidennetty 2 vuoden takuu | SIVU 10


DYNASET HKL

HYDRAULINEN LAMELLIKOMPRESSORI DYNASET HKL Malli

l/min bar

HKL 400 HKL 800 HKL 1300 HKL 1800 HKL 2600 HKL 5000 HKL 7500

400 8-13 800 8-13 1300 8-13 1800 8-13 2600 8-13 5000 8-13 7500 8-13

Saat lisätietoa osoitteesta

www.dynaset.com

DYNASET Oy DYNASET on maailman johtava hydrauligeneraattorien, -korkeapainepesurien ja -kompressorien valmistaja. Toiminta-ajatus DYNASET Oy:n toiminnan tarkoituksena on parantaa asiakkaan mobiilin työkoneen tehokkuutta ja tuottavuutta tarjoamalla hydraulilaitteita sähkön, korkeapainepesun ja paineilman tuottamiseen sekä teollisuuden sovelluksiin.

2

DYNASET hydraulilaitteet tuottavat sähköä, painepesua, paineilmaa, magneettia, tärinää ym. satoihin käyttötarkoituksiin eri aloilla; rakennus, kaivos, purku, kierrätys, huolto, asennus, ympäristö, metsä, maatalous, kuljetus, laiva, lentokenttä, vuokraus, pelastustoimi, armeija, kunnallistekniikka, prosessiteollisuus jne ratkaisuna uuteen parempaan ja tuottavampaan konemaailmaan.


Pääkirjoitus DYNASET tehostaa offshore-työskentelyä Offshore-töissä on sekä miehet että laitteet koetuksella. Laitteilta vaaditaan tehokkuutta ja luotettavuutta. Kaikki muistavat Meksikonlahden öljykatastrofin. Yksi kriisiä pahentanut tilanne oli öljylähteen sulkuventtiiliteknologian pettäminen Deepwater Horizonin sytyttyä palamaan. Katastrofin jälkeen yritykset ovat kehittäneet voimakkaasti alan teknologiaa. Myös uudet sääntömääräykset asettavat tiukempia vaatimuksia muun muassa sulkuventtiilien varotoimille.

Sisältö Sähköä työskentelyyn vesillä

4

Uusi HGV Power Box

6

HPW offshore-sovelluksissa

8

Dynaset on mukana tässä kehitystyössä toimittamalla subseayrityksille tehokasta, kompaktinkokoista ja luotettavaa Dynaset HPW-teknologiaa. HPW-teknologia on nykyisin mukana varmistamassa ettei vastaavanlaista katastrofia pääse enää syntymään. HPW-pumput tuottavat korkeavirtauksista nestettä avustamaan sulkuventtiilien toimintaa öljynporauslautoilla.

Pidennetty 2 vuoden takuu

10

Säätyvää tärinää kaivinkoneisiin

12

DYNASET-laatu

14

Dynasetin hydraulilaitteet ovat vahvasti mukana myös muussa vedenalaisessa työssä ja offshore-työssä. Turvalliset ja varmatoimiset hydraulilaitteet soveltuvat niin laivoille, porauslautoille, veneisiin kuin hinaajiin. Muun muassa laivojen diesel-moottorit tarjoavat oivan tehonlähteen Dynasetlaitteelle. Tämä lehti avaa lukijalle Dynaset-teknologian mahdollisuuksia muutaman tuotteen osalta.

6 Days of Enduro -tapahtuma

16

Vahvempi palvelutaso

18

Kaupunkiseikkailu

20

Palvelemme globaalisti

22

Reijo Karppinen toimitusjohtaja

DYNASET Asiakaslehti nro 3 & 4, 2014 Toimitus Olli Sairanen Ville Siekkinen

DYNASET Oy Menotie 3 FI-33470 Ylöjärvi, Finland

Taitto Olli Sairanen

puh: +358 3 3488 200 faksi: +358 3 3488 222 sähköposti: info@dynaset.com

Julkaisija DYNASET Oy

www.dynaset.fi

3


DYNASET HGV Säätyvä Hydrauligeneraattorijärjestelmä

Sähköä Työskentelyyn Vesillä DYNASETin kehittämä HGV-järjestelmä on osoittanut kykynsä säästää kuluissa vesillä työskenneltäessä. HGV muuttuvanopeuksisella pumpulla on täydellinen hydrauligeneraattorijärjestelmä tuottamaan sähköä mistä tahansa moottorista. Tyypillisesti yli 10 metrisissä työveneissä on valmiiksi tehokkaat hydraulijärjestelmät nostimien, vinssien, ohjauksen ja keulapotkurin käyttöön. Tämä tekee Dynaset-laitteiden käytön vielä helpommaksi. Osaamisellamme voidaan tarjolla oleva hydrauliteho muuttaa vaihtovirtasähköksi, painepesutehoksi, paineilmaksi tai vaikka hitsausvirraksi. Tilaa säästyy HGV-järjestelmällä voidaan korvata painavat ja suuret dieselgeneraattorit. Se vapauttaa tilaa ahtaassa konehuoneessa monilla tavoilla. Ulkomitat ovat pienemmät ja paino pienempi, vielä merkittävämpää on kuitenkin jatkuvien huoltokohteiden olemattomuus verrattuna perinteiseen polttomoottoriin. Kevyempi ja pienempi laite ei tarvitse myöskään yhtä raskaita kiinnityspisteitä. Pelkkä laitteen pieni tilantarve kertaantuu, kun huomioidaan vaadittu asennustilavuus. Hydrauligeneraattorin lämmöntuotto, huoltotarve ja melusuojaus ovat lähes olemattomat. Lisäksi tarjolla on aina IP54 mallit, jolloin sääsuojauksen tarve voidaan minimoida. Käyttökulut laskevat Varsinkin jos veneessä on valmis hydrauliikkajärjestelmä, tai sellainen vaaditaan 4

muiden työlaitteiden vuoksi, on HG hydrauligeneraattori ilmiselvä valinta. Vastaavan kokoiseen dieselgeneraattoriin verrattuna se on huomattavasti edullisempi hankinta. Vielä merkittävämpi tekijä ovat kuitenkin käyttökulut. HGV-järjestelmien on mitattu säästävän todellisessa käytössä vähintään 2-5% polttoainekuluissa. Lisäksi säästöä syntyy, kun pois jäävät polttomoottorigeneraattorin huollot: suodattimet, öljynvaihdot, tiivisteet ynnä muut. Huoltamisen lisäkuluja ei tule, sillä ne ovat mukana päämoottorin normaalissa käytössä. Suuria merimoottoreita ei ole optimoitu käymään tyhjäkäynnillä. Sen vuoksi hydrauligeneraattorin tuoma pieni lisäkuorma tyypillisesti laskee kulutusta veneen ollessa paikallaan.


Sähköä kaikkiin tarpeisiin Dynaset-generaattorit kattavat teholuokat 3,5 kVA:sta yli 100 kVA:n asti. Ne pystyvät siis tarjoamaan oikean kokoluokan perusvalojen ja sähkötyökalujen käytöstä aina jäähdytykseen ja jäämurskan tekoon kalastusaluksissa. Hydraulisilla HWG-hitsauskoneilla pääsee tekemään myös terästyöt ja korjaukset suoraan vesillä. Hitsauskoneet tuottavat hitsausvirran päälle aina myös tarvittavan työsähkön valoille ja kulmahiomakoneille. Teholuokat ovat 180 ampeerista 400 ampeeriin, joten kaikkia materiaalivahvuuksia päästään hitsaamaan. Hydraulisia tasavirtageneraattoreita valmistetaan myös 24 voltin järjestelmille. Teknologian vallatessa komentosiltoja ja ohjaushyttejä kasvaa myös sähkönkulutus. Tutkat, navigointilaitteet, kommunikointivälineet, kaikuluotaimet ja niiden näytöt vaativat aiempaa enemmän virtaa, joka voidaan tarjota myös hydrauliikan kautta, mikäli normaali laturi ei enää pysty tuottamaan riittävästi virtaa.

hydrauliikkaliitäntöjä myös muille laitteille. HPW-painepesurit ja niiden vesihiekkapuhalluslaitteet voidaan ottaa hyötykäyttöön aluksen ja laitteiden ylläpidossa. WHU vedenkuumennin lisäämällä voidaan tehdä todella tehokasta pesua ilman vahvoja pesuaineita. Hydraulikompressoreilla voidaan käyttää pneumaattisia työkaluja, tehdä puhdistustöitä ja täyttää poijuja sekä kumiveneitä. Erityisesti pelastus- ja monitoimialukset suosivat hydraulikompressoreita. Palontorjunnassa CAFSvaahdotuksen ja öljynkeruujärjestelmien vaatima ilma saadaan kompakteista kompressoreista kätevästi, luotettavasti ja tilaa säästäen. Ruoppauslaitteet ja proomut voivat hyödyntää valmiita hydraulikoneikkoja monipuolisemmin Dynaset-laitteiden avulla. Esimerkiksi iskuvasarat voidaan ottaa käyttöön myös vedenalaisessa työssä paineistamalla niiden vasarakammiot, jolloin vesi ei pääse laitteiden sisään tekemään tuhojaan.

Hydrauliikkaa kaikkeen käyttöön HGV-generaattorijärjestelmään voidaan lisätä 5


DYNASET HGV Power Box Sähköä aina mukana DYNASET HGV Power Box tuottaa laadukasta sähköä työskentelyyn hyödyntäen liikkuvan työkoneen moottorista saatavaa voimaa paremmalla hyötysuhteella. Järjestelmä sisältää sekä hydrauligeneraattorin että hydraulijärjestelmän. HGV Power Box ei tarvitse ylimääräistä moottoria tai polttoainesäiliötä, sillä se toimii hydrauliikan voimalla. Uusi modulaarinen rakenne tuo helpoutta, nopeutta ja joustavuutta asennukseen.

DYNASET HGV Power Box 15-20 kVA

Mitat HGV Power Box 3,5-10 kVA Pituus 900 mm Leveys 580 mm Korkeus 490 mm

DYNASET HGV Power Box on säätyvä generaattorijärjestelmä liikkuviin työkoneisiin. Modulaarisuus tuo joustoa asennukseen ja tuote voidaan koota monin eri tavoin.

Uusi Dynaset HGV Power Box on säätyvä generaattorijärjestelmä, joka sisältää viisi moduulia: Dynaset HG Hydrauligeneraattorin, öljysäiliön, jäähdytimen, Dynaset high speed -hydraulipumpun ja sähkökeskuksen. Kaikki osat kattava järjestelmä on modulaarisen rakenteen ja kompaktin kokonsa ansiosta helppo asentaa mihin tahansa kuorma-auton alustaan, ajoneuvoihin, veneisiin, laivoihin ynnä muuhun. Hydraulinen voimanulosotto Dynaset voimanulosotolla moottorin teho siirtyy Dynaset High Speed -hydraulipumpulle, joka sietää hyvin korkeita kierroslukuja. Dynaset-teknologia takaa tasaisen hydrauli6

HGV Power Box 15-20 kVA Pituus 970 mm Leveys 710 mm Korkeus 490 mm

virtauksen HG Hydrauligenerattorille kierrosluvuista piittaamatta. Tämän vuoksi hydrauligeneraattoria voidaan käyttää myös ajossa. Sähköntuotto Järjestelmän ydin on Dynaset HG Hydrauligeneraattori, joka muuntaa hydraulivoiman sähköksi. Se tuottaa korkealaatuista sähköä välillä 3,5-20 kVA kaikille sähkötyökaluille, valoille, lämmitykseen, jäähdytykseen, hitsaukseen, 1- ja 3-vaihemoottoreille jne. Taajuus on säädetty asiakkaan tarpeesta riippuen 50 tai 60 Hz.


Sähkön ulosvienti Painelinja LS-linja Kotelovuotolinja Tankkilinja

DYNASET HGV Power Box 3,5-10 kVA

Modulaarisuuden edut HGV Power Box sisältää öljysäiliön ja jäähdyttimen erillisinä moduuleina, jotka voidaan asentaa useilla tavoilla. Esimerkiksi ne voidaan asentaa vastakkaisille puolille. Power Box on valmis kokonaisuus, mutta asiakkaalla on mahdollisuus valita vain tarvittavat moduulit. Modulaarisuus mahdollistaa useita eri asennustapoja liikkuvaan työkoneeseen. Kiinnityspisteet sijaitsevat eri puolilla laitetta, joten järjestelmä voidaan sijoittaa käytännössä mihin tahansa vapaaseen tilaan. Ohjausventtiilit

DYNASET HGV Power Box sisältää seuraavat moduulit: 1. DYNASET HG Hydrauligeneraattori Ohjausventtiilit 2. Öljysäiliö 3. Jäähdytin 4. DYNASET high speed hydraulipumppu 5. Sähkökeskus DYNASET HGV Power Boxin peruskokoonpano sisältää kaikki 5 moduulia. Muut kokoonpanot pyydettäessä.

Moduuli 1

Moduuli 2

Moduuli 1 sisältää kaikki ohjausventtiilit. Dynaset FLC pyörintänopeudensäätimen kehittynyt teknologia parantaa hyötysuhdetta ja viskositeettiherkkyyttä.

Moduuli 3 Moduuli 5 Moduuli 4 Kuorma-autot, veneet ja laivat ovat ihanteellinen ympäristö HGV Power Boxille niiden suurten moottoreiden vuoksi. Asiakkaat säästävät HGV-teknologialla merkittäviä summia polttoaineenkulutuksessa verrattuna diesel-generaattoreihin. Power Box on helppo sijoittaa mihin tahansa vapaaseen tilaan kuorma-autoissa, veneissä tai laivoissa.

DYNASET HGV Power Box 10 kVA modulaarinen rakenne

7


Luotettava DYNASET HPW

Offshore-sovelluksissa DYNASET HPW Hydraulisia korkeapainevesipumppuja käytetään useissa eri työympäristöissä. Luotettavuus on yksi tärkeimmistä syistä, miksi asiakkaamme luottavat Dynaset-teknologiaan. HPW-vesipumput tarjoavat tehokasta ja luotettavaa teknologiaa kompaktissa koossa. Nämä ominaispiirteet ovat hyödyllisiä erityisesti offshore-töissä. Dynaset HPW Hydrauliset korkeapainevesipumput ovat todistaneet soveltuvuutensa useisiin eri tehtäviin kompaktin kokonsa ja tehokkuutensa ansiosta. Nämä ominaisuudet takavat tehokkaan työskentelyn veneissä, laivoissa, hinaajissa, porauslautoilla jne. HPW-pumppujen tuottama korkeapainevesi tai vesihiekkapuhallus takaavat parhaan lopputuloksen puhdistus- ja kunnossapitotöissä. HPW-pumput sietävät hyvin haastavia olosuhteita ja osa malleista jopa merivettä. Vedenalaiset sovellukset Eri HPW-pumppumalleja käytetään useissa vedenalaisissa töissä. Kompaktin kokonsa ansiosta pumput ovat ihanteellisia ROVsovelluksissa työskenneltäessä veden alla. Nykyisin luotettava HPW tuottaa korkeavirtauksista nestettä avustamaan sulkuventtiilien toimintaa öljynporauslautoilla varotoimenpiteenä onnettomuus- ja vikatilanteissa. Uusien säännösten mukaan sulkuventtiilin on sulkeuduttava 45 sekunnissa hätätilanteen sattuessa. Tämä on ollut välttämätöntä Meksikonlahden öljykatastrofin jälkeen. Uudet vaatimukset nostavat myös pumppujen laatuvaatimuksia. Subsea-yritykset ja Dynaset ovat korkealaatuisella teknologialla määrätietoisesti lisänneet alan turvallisuutta. On myös paljon muita tuotesovelluksia, jot8


ka sisältävät HPW-pumppuja. HPW tuottaa korkeapainevettä tiiviestepintojen pesuun, lietteen irrotukseen seurantajärjestelmän laitteistosta. Sitä käytetään myös vesikasvillisuuden poistoon ja tuottamaan korkeapainetta avustamaan sulkuventtiilin tiivistyksen painetestauksessa jne. Korkeapainepesua vesillä HPW:tä käytetään yleisesti korkeapainepesuun työaluksissa, kuten hinaajissa ja kalastusaluksissa. Niiden suuret diesel-moottorit toimivat tehonlähteenä hydrauliselle korkeapainepesurille. Korkean tehon HPW-pumput tuottavat pesutehoa 10kW-200kW. Tämän vuoksi hydraulisilla korkeapainepesureilla voidaan suorittaa useita töitä aina tavallisesta pesutyöstä kaikkein vaativimpiin tehtäviin.

HPW Hydraulinen korkeapainevesipumppu Malli Vesiteho (paine, max) HPW 90 HPW 130 HPW 180 HPW 200 HPW 220 HPW 300 HPW 420 HPW 460 HPW 520 HPW 800 HPW 1000 HPW 1200 HPW 1600

90 130 180 200 220 300 420 460 520 800 1000 1200 1600

bar bar bar bar bar bar bar bar bar bar bar bar bar

Marine & subsea ja muut erikoismallit saatavilla

9


Blue Hydraulics Nyt pidemmällä 2 vuoden takuulla

Dynasetin tuotua Blue Hydraulics –malliston markkinoille uusien laitteiden takuuaikaa pidennettiin kahteen vuoteen. Pidennetty takuuaika kattaa kaikki uuden malliston tuotteet. Dynaset-tuotteiden laatu on aina ollut erinomainen ja uuden malliston myötä yritys on pystynyt kehittämään sitä edelleen. Vuosien varrella kokemukset laadusta ja uuden malliston tekniset uudistukset ovat olleet niin vakuuttavia, että yritys on päättänyt tuplata takuuajan asiakkaiden eduksi. Uusi takuuaika on ollut voimassa siitä saakka, kun Blue Hydraulics julkaistiin maaliskuussa 2014 ConExpo-messuilla Las Vegasissa. Ehdot pätevät käytännössä kaikkiin uusiin Dynaset-laitteisiin.

10


Laitteita Blue Hydraulics -mallistosta Paranne

ltu!

t ienen

P

HG 3,5

HG 6,5

Paranne

Paranne

! uus

Uut

HKR 1300

ynyt ko

ko!

HPW 1600

Paranne

ltu!

Uut uus !

HKR 2500

HK 450

HK 1000

Uut

Uutuus!

! uus

uus !

Uut

HWG 180

HGV Power Box 3,5-10

HMV

Paranne

ltu!

HMG 6

ltu!

us!

u Uut

HKR 2000

Pienent

Paranne

!

HPW 1000

us! Uutu

ko!

HWG 180

uus

HPW 180

HPW 200

ynyt ko

Uut

ltu!

ltu!

Pienent

o!

kok t y n y

HVD 55

tu!

P

nel aran

HMG 10

Uut

uus !

HMG Pro 6 11


DYN

12


NASET HVB

HYDRAULITÄRY

Tehosta kaivinkonettasi säätyvällä tärinällä

Kaivuu

Asfaltin leikkuu

Paalutus

Maantiivistys 13


DYNASET Laatutuotteita jo vuodesta 1986

Koko yritys on erittäin ylpeä uudesta DYNASET Blue Hydraulics -tuotemallistosta. Vaikka tuotemallisto edustaa alan uusinta teknologiaa ja sisältää useita uusia innovaatioita, Dynaset-tuotteiden perusta pohjautuu aina 80-luvulle saakka. Toimitusjohtaja Reijo Karppinen kehitti Dynasetin hydrauligeneraattorit, korkeapainepesurit, kompressorit ja magneettigeneraattorit jo 80-luvulla. Dynaset perustettiin 1986 ja on kehittynyt yhden miehen yrityksestä maailman johtavaksi hydrauligeneraattorien, -korkeapainepesureiden ja -kompressoreiden valmistajaksi. Yrityksen keskeinen liikeidea on pysynyt samana perustamisesta saakka; Liikkuvan työkoneen moottoria hyödynnetään voimanlähteenä tuottamaan hydraulilaitteilla sähköä, korkeapainevettä, paineilmaa, magneettia ja tärinää. Hydrauliikan voimalla on ollut alusta lähtien 14


yrityksen tunnuslause ja se on vieläkin enemmän kuin osuva. Edelleen toiminnassa Dynaset-tuotteet ovat kompakteja, tehokkaita ja luotettavia. Käytössä on lukuisia tuotteita, jotka on tehty kauan aikaa sitten ja edelleen palvelevat asiakkaita. Dynaset on tunnetettu korkeasta laadusta ja luotettavuudesta. Näyttääksemme, mitä luotettavuus todella tarkoittaa, esittelemme menneiltä vuosikymmeniltä muutaman tuotteen, jotka toimivat edelleen. Asiakkaamme osti HMG Hydraulisen magneettigeneraattorin toukokuussa 1987. Hän on yksi ensimmäisistä asiakkaista, jota meillä on etuoikeus palvella. Tämä järjestyksessä 12. tuote palvelee edelleen asiakastamme. Vuosien varrella korkeapainepesureissa on tapahtunut merkittävää kehitystyötä. Tämä HP200 on 18 Dynasetin valmistama korkeapainepesuri. Verrattaessa vanhaa HP200 ja uutta HPW200 Blue Hydraulics –mallia huomataan, että vuosien saatossa koko on pienentynyt merkittävästi ja uusi muotoilu todella hivelee silmiä.

Kuvassa on ensimmäinen valmistettu HWG180, joka on päivätty tammikuulle 1998. Tämä hydraulinen hitsausgeneraattori on edelleen käytössä ja toimii moitteettomasti.

Kuvan HPW200 Hydraulinen korkeapainepesuri täytti 20-vuotta lokakuussa 2014. Sen toinen omistaja on Koneurakointi Veljekset Mylläri Avoin Yhtiö. ”Olen käyttänyt HPW:tä likakaivojen tyhjennykseen, salaojien huuhteluun ja korkeapainepesuun. Pidän siitä, että HPW on kompaktin kokoinen ja pesu korkeapainevedellä tekee työskentelystä tehokasta”, sanoo Mika Mylläri, Koneurakointi Veljekset Mylläri Avoin Yhtiö.

15


DYNASET Offroad Areena –tiimi edusti Suomea

6 Days of Enduro -tapahtumassa Kansainvälinen Six Days of Enduro (ISDE) on lajin tärkein tapahtuma maailmassa. Kansalliset tiimit kisaavat koetellen sekä kalustoa että kuljettajia. DYNASET Offroad Areena –tiimin jäsenet olivat tapahtuman ainoat suomalaiset kuljettajat. Tiimin kuljettajat Reijo Karppinen, Pekka Hoikkala ja Esa Reijo ottivat kisan seikkailun kannalta. ISDE järjestettiin San Juanissa, Argentiinassa. Niin kova kuin DYNASET Offroad Areena tiimi onkin, kuusi päivää hiekkaa, pölyä ja polttavaa kuumuutta vaati veronsa. Kisapäivinä mitattiin jopa 5000 poltettua kaloria päivää kohti. Kaikesta huolimatta tiimiläiset olivat matkassa positiivisin mielin ja nauttivat kisasta. He olivat ylpeitä saadessaan edustaa Suomea, myös varikkokäynneillä ja illanvietossa. Salaperäinen hahmo Reba Bellerina viihdytti tempuillaan yleisöä San Juanin paahteessa. Tiimin ajajat todella nauttivat reissusta, joka oli rankka mutta unohtumaton matka läpi kuuman aavikon. Argentiinalaiset olivat todella ystävällisiä ihmisiä ja tiimin mielestä maan kehittyy todella kovaa vauhtia. 16


Aina aikaa yhteistyölle Vaikka aikataulut olivat tiukat, Dynasetin toimitusjohtaja Reijo Karppinen onnistui löytämään aikaa yhteistyölle. Kisaamisen lomassa hän tapasi 45 liiketuttavaa huolimatta siitä, että matkan tarkoitus oli nauttia aavikosta enduro-pyörän selässä. Dynaset Etelä-Amerikassa Dynaset on vahvistanut asiakaspalvelutasoa Etelä-Amerikan jälleenmyyjille rekrytoimalla uuden aluemyyntipäällikön. Raimo Pedro Manninen on vastuussa koko Etelä-Amerikan markkinasta. Hän puhuu äidinkielenään portugalia, sujuvaa englantia ja kommunikoi myös espanjaksi.

17


Vahvempi palvelutaso Etelä-Amerikassa, Kiinassa, Australiassa ja Oceaniassa

Dynaset vahvisti palvelutasoa rekrytoimalla uusia aluemyyntipäälliköitä palvelemaan Etelä-Amerikan, Kiinan, Australian ja Oceanian jälleenmyyjäverkostoa. Tämä vahvistaa myös yrityksen tarjoamaa kielivalikoimaa. Olemme omistautuneet palvelemaan asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista. Dynasetin arvoihin kuuluu asiakkaiden tukeminen ja palveleminen useilla eri kielillä. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaita englanniksi, suomeksi, ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi, kiinaksi, venäjäksi, espanjaksi ja portugalinkielellä. Dynaset rekrytoi Raimo Pedro Mannisen aluemyyntipäälliköksi palvelemaan Etelä-Amerikan jälleenmyyjäverkostoa. Aluemyyntipäällikkö Zili Shi ottaa vastuun Kiinan markkinasta. Australian ja Oceanian markkina sai uuden aluemyyntipäällikön vuosi sitten, kun Matthias Hein aloitti Dynaset-uransa. 18

Aluemyyntipäälliköt Zili Shi ja Raimo Pedro Manninen


Raimo Pedro Manninen, aluemyyntipäällikkö

Vastuualue Etelä-Amerikan markkina Koulutus Elektroniikka- ja automaatioasentaja Kielitaito Äidinkieli portugali ja muut kielet: englanti, suomi ja espanja Työkokemus Työskentelin Koneella 3,5-vuotta teknisessä tuessa keskittyen pääasiassa ostotoimintaan ja asiakaspalveluun varaosien parissa ”Pidän urheilusta, erityisesti jalkapallosta. Olen elinikäinen Juventuksen ja FC Porton kannattaja. Olen itse pelannut alemmissa divisioonissa maalivahtina. Käyn myös aktiivisesti salilla. Olen aina ollut innokas historian ja filosofian lukija, mitä teen lähes päivittäin. Kokkaaminen kuuluu myös kiinnostuksen kohteisiini, erityisesti, jos siihen liittyy eksoottisia raaka-aineita. Olen iloinen saadessani olla osa tiimiä. Latinalaisen Amerikan markkinalla minulla riittää paljon kehitettävää ja kasvupotentiaalia. Uskon, että Dynasetin monipuolinen ja innovatiivinen tuotevalikoima uppoaa tähän jatkuvasti kasvavaan markkinaan, jossa on vahvaa kaivos-, metsä- ja rakennusteollisuutta.”

Zili Shi, aluemyyntipäällikkö

Vastuualue Kiinan markkina (sis. Hong Kong ja Taiwan) Koulutus Mekaniikka- ja tuotantotalousinsinööri Kielitaito Äidinkieli kiina ja muut kielet: englanti ja suomi (alkeet) Työkokemus Työskentelin 3 vuotta Suomessa yhdessä maailman johtavista insinööritoimistoista

”Olen asunut Suomessa jo 7-vuotta; Voin sanoa olevani jo jokseenkin suomalainen. Urheilen paljon vapaa-ajallani ja harrastan juoksua, kiipeilyä, koripalloa, pyöräilyä... ja tietysti yritän parantaa suomenkielentaitoa. Nautin Dynasetilla työskentelystä, jossa työympäristö on huikea. Täällä kaikki toimistotyöntekijöistä, insinööreistä, kokoonpanotyöntekijöistä johtajaan ovat lahjakkaita ihmisiä nauttien työstään. Olen aina uskonut, että työstä nauttimalla voi saavuttaa parhaita tuloksia.”

Matthias Hein, aluemyyntipäällikkö

Vastuualue Australian & Oceanian markkina Koulutus Tradenomi ja metsätalousinsinööri Kielitaito Äidinkieli Saksa ja muut kielet: englanti ja suomi Työkokemus Olen työskennellyt useissa markkinointi-, jälleenmyynnintuki- ja tuotespesialistin tehtävissä kansainvälisesti toimivalla työkonevalmistajalla ”Rentoudun perheeni parissa ja vuodenajasta riippuen, nautin ulkoilusta, kuten pyöräilystä, metsäretkistä, hiihdosta ja avantouinnista. Dynasetilla on erinomainen tuotevalikoima ja lisäksi ystävällinen ja mielenkiintoinen työskentelyilmapiiri. Työssäni pidän erityisesti vaihtelevista haasteista, mikä polveutuu erinomaisien tuotteiden valikoimasta useille eri toimialoille ympäri maailman.”

19


Kaupunkiseikkailu

Dynasetin johtoryhmä hiljattain yllätti täydellisesti henkilöstön. He päättivät omatoimisesti järjestää seikkailupäivän henkilöstölle. Yksi tavoitteista oli ettei kukaan työntekijä joudu osallistumaan tapahtuman järjestelyihin. Johtoryhmä suunnitteli ja järjesti koko tapahtuman ilman kenenkään apua. Työ- ja hyvinvointitiimi järjestää yleensä Dynasetin sisäiset tapahtumat. Tällä kertaa oli toisin. Johtoryhmä teki kaiken raskaan työn ja tapahtuman sisältö tuli kaikille yllätyksenä. Rento perjantai-iltapäivä Tapahtuma alkoi Ylöjärven tehtaalla, missä muodostettiin joukkueet. Jokainen joukkue sai laatikon, joka sisälsi ohjeet ensimmäisestä kohteesta ja tehtävästä. Tehtävät sijoittuivat neljään eri kohteeseen Tampereella. Jokaisella rastilla joukkueet saivat kirjekuoren, joka sisälsi tietoa seuraavasta tehtävästä. Löytääkseen sijainnin kilpailijoiden täytyi osata navigoida kohteeseen. Motorcross-haaste Kenties hurjin tehtävä oli portaissa-ajo crossipyörällä. Joillekin meistä pelkästään crossipyörän selkään nouseminen oli jo haasteellista. Oli kuitenkin palkitsevaa läpäistä esteet. Niin kuin monet teistä varmasti arvasi, tämän rastin järjesti toimitusjohtaja Reijo Karppinen. 20

Tammerkosken äärellä Tämä tehtävä testasi kilpailijoiden elastisuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Tehtävässä jokaisen tuli päästä läpi ”hämähäkinverkosta” koskettamatta lankoja. Kuten kuvasta näkyy tyyli oli vapaa. Tehtävän toinen osa piti sisällään ongelmanratkaisua, kun tiimien tuli täyttää iso sanko Hämeenkosken vedellä käyttäen pienempiä ämpäreitä nostaakseen riittävästi suuremman painoa, jolla saatiin Dynaset-lippu pystyyn. Tästä rastista vastasi myyntipäällikkö Anni Karppinen.


HKR-perunapyssy Dynaset on tunnettu innovatiivisuudestaan ja se ei ollut unohtunut tehtävistäkään. Oletko ajatellut ampuvasi palikoita hydraulikompressorilla? No, Dynaset-tiimi on. Tämä tehtävä ei vain vaatinut vakaata kättä, mutta lisäksi piti osata laittaa hydraulinen ruuvikompressori käyttökuntoon, joka oli asennettu Fiat Scudoon. Tämän tehtävän järjesti suunnittelupäällikkö Timo Nieminen. Tuunaa tuotantopäällikön Toyota Hauskin tehtävä oli ”Tuunaa tuotantopäällikön Toyota Corolla DX”. Aluksi kaikkien tuli pukeutua samanlaisiin takkeihin ja lippalakkeihin, kuten teinit 90-luvulla. DX koristeltiin wunderbaumeilla, valoilla, luodinreikätarroilla jne., millä saatiin viimeisteltyä aito teinimobiili. Ennen auton työntämistä liikkeelle ja ajelua Särkänniemen parkkipaikalla, hengailtiin toistemme völjyssä ja ryystettiin energiajuomaa, kuten teinit menneiltä vuosikymmeniltä. Koko fiilistely tallennettiin videoin ja kuvin. Tuotantopäällikkö Tero Ylä-Soininmäki todella pisti itsensä likoon järjestäessään tehtävää ja niin tekivät myös joukkueet. Kyseinen Corolla DX löytyy YouTubesta teinibändi Justimuksen musiikkivideolta ”Wunderboy”. Tämä täytyy nähdä! Se todella kuvastaa suomalaista teinikulttuuria, erityisesti 90-luvulta ja antaa paremman mielikuvan tehtävästä. Ja sitten he lepäsivät... Loppuilta oli puhdasta rentoutumista nauttien illallisesta ja saunan lämmöstä. Koko porukka kerääntyi katsomaan kuvia ja videoita päivän tehtävistä. Kaiken kaikkiaan loistava päivä oli täynnä toimintaa, huumoria ja naurua. Juudit Ojansivu, myyntisihteeri

21


DYNASET Oy Palvelee globaalisti Dynasetin päätoimipaikka sijaitsee Ylöjärvellä. Yrityksellä on laaja jälleenmyyntiverkosto, joka palvelee asiakkaita ympäri maailman. Lisätietoa saat lähimmältä jälleenmyyjältäsi tai Dynasetin aluemyyntipäälliköltäsi.

Myynti

Anni Karppinen myyntipäällikkö puh: +358 3 3488 245 anni.karppinen@dynaset.com

22

Ville Siekkinen aluemyyntipäällikkö

Raimo Pedro Manninen aluemyyntipäällikkö

Ari Ranta aluemyyntipäällikkö

Hugues Lambert aluemyyntipäällikkö

Volker Städter aluemyyntipäällikkö

puh: +358 3 3488 211

puh: +358 3 3488 237

puh: +358 3 3488 215

puh: +358 3 3488 249

puh: +358 3 3488 243

ville.siekkinen@dynaset.com

raimo.manninen@dynaset.com ari.ranta@dynaset.com

hugues.lambert@dynaset.com

volker.stadter@dynaset.com


Tekninen tuki

Timo Nieminen suunnittelupäällikkö

Hannu Lähde asennuspäällikkö

Marko Huhtamäki huolto & varaosat

puh: +358 3 3488 231

puh: +358 3 3488 256

puh: +358 3 3488 255

timo.nieminen@dynaset.com

hannu.lahde@dynaset.com

marko.huhtamaki@dynaset.com

Matthias Hein aluemyyntipäällikkö

puh: +358 3 3488 244 matthias.hein@dynaset.com

Teemu Kokko aluemyyntipäällikkö

Jari Vuorenmaa aluemyyntipäällikkö

Sergei Melnikov aluemyyntipäällikkö

Tuomas Räsänen aluemyyntipäällikkö

Zili Shi aluemyyntipäällikkö

puh: +358 3 3488 247

puh: +358 3 3488 248

puh: +358 3 3488 214

puh: +358 3 3488 218

puh: +358 3 3488 226

teemu.kokko@dynaset.com jari.vuorenmaa@dynaset.com sergei.melnikov@dynaset.com tuomas.rasanen@dynaset.com zili.shi@dynaset.com

23


***Rauhallista Joulua*** Tänä vuonna Dynaset palvelee myös Joulun välipäivinä pyhiä lukuun ottamatta, jolloin olemme suljettuna. DYNASET suljettu: • 24.12.-26.12.2014 • 1.1.2015 • 6.1.2015 Dynaset-tiimi kiittää teitä kuluneesta vuodesta ja toivottaa menestyksekästä Uutta Vuotta 2015!

DYNASET Oy Menotie 3 FI-33470 Ylöjärvi

www.dynaset.com www.dynaset.fi www.dynaset.cn

puh: +358 3 3488 200 faksi: +358 3 3488 222

www.youtube.com/dynasetoy www.dynaset.com/databank

info@dynaset.com

www.facebook.com/dynaset

Dynaset Asiakaslehti 2014 nro 3 & 4  

Tuplanumero

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you