Page 1

Schilder Nieuws 4

A P E L D O O R N

E N

O M S T R E K E N

12e jaargang, herfst 2015, oplage 120.000 ex., verspreiding: Gemeente Apeldoorn & omstreken

Winteronderhoud extra interessant met slechts 6% btw*

Laat uw huis ook ’s winters opknappen voor slechts 6% btw op de arbeidsuren én het materiaal

In deze uitgave

Sinds 15 september 2009 is dit lage btwtarief van toepassing op alle huizen die ouder dan twee jaar zijn. En daarvan kunt u nog steeds profiteren! Een goede reden dus om uw huis eens goed onder de loep te nemen. En te kijken hoe u binnenshuis de juiste sfeer weet te creëren voor de lange winteravonden en de gezellige feestdagen. Of neem een schilders- en onderhoudsbedrijf in de arm om u hierbij te adviseren. In deze krant staan advertenties van bedrijven om u op dat gebied terzijde te staan.

Wilt u er deze winter extra gezellig bijzitten met een huis dat van binnen lekker opgefrist is? Weet dan dat dat u bij schilderen en behangen slechts 6% btw betaalt voor zowel het materiaal als de arbeidsuren. Dat geldt overigens ook voor buitenschilderwerk.

U kunt heel gemakkelijk zelf bepalen wanneer het wenselijk is dat u een professional langs laat komen voor winteronderhoud. Beantwoord de onderstaande vier vragen als een onderhoudscheck voor uw woning. Dan weet of u een bedrijf nodig hebt voor een vakkundig advies of nader onderzoek.

van OnderhoudNL Garantie • Kleurentrends • Tips van OnderhoudNL • Profiteer van de 6% BTW • Stel een planning op

Zachte plekken cq houtrot in uw kozijnen? Door vocht, schimmels en zuurstof kan houtrot ontstaan. Dat kan van buitenaf gebeuren, maar ook van binnenuit. En houtrot uit zich als zachte plekken. Ziet u zulke plekken? Kunt u er met een priem insteken? Dan is groot onderhoud dringend nodig. Raadpleeg een professional voor nader onderzoek.

Dan is de verf verouderd en is het tijd voor een inspectie door een professioneel onderhoudsbedrijf.

klein mesje moeiteloos in een verbinding van uw kozijnen? Uw huis toont onderhoudsgebreken. Het is raadzaam om een professional een advies uit te laten brengen.

Zijn er open verbindingen in uw kozijnen? In verbindingen van uw kozijnen kunnen naden ontstaan. Daarin kan vocht terecht komen. Dat leidt weer tot houtrot. Past een

• Extra garantie bij bedrijf

voorbeeld verpoedering

voorbeeld open verbindingen

voorbeeld scheuren/barsten

schilderwerk mogelijk

Recentelijk is er één laag btwtarief afgeschaft. Dat is per 1 juli 2015 het lage btw-tarief voor verbouwen en renoveren. Maar dus niet voor schilderen en behangen! * voor woningen ouder dan 2 jaar

Schakel een professional in voor vakkundig onderhoudsadvies Ziet u scheuren en barsten in uw kozijnen? Kijk vooral eens naar de liggende delen van uw kozijnen. En de plekken waar de staande delen van ramen of deuren in het kozijn zijn geplaatst. Constateert u scheuren en barsten? Uw huis toont onderhoudsgebreken en het is raadzaam om een professional een advies uit te laten brengen.

• ‘s winters meer

Is de verf verpoederd van uw schilderwerk? De ultraviolette straling van de zon tast uiteindelijk uw verf aan. En pigmentdeeltjes zijn dan als poeder waar te nemen. Ziet u dat poeder als u met een natte vinger over de verf veegt of er plakband op aanbrengt?

voorbeeld houtrot

Op zoek naar de winterschilder bij u in de buurt? Kijk in deze krant! De winterschilder buiten in actie. Onderhoud vindt steeds vaker in het najaar plaats. Vraag naar de extra’s van de winterschilder in uw buurt.

Winterschilderkrant 2015  

Nieuws van de WINTERSCHILDER 2015

Winterschilderkrant 2015  

Nieuws van de WINTERSCHILDER 2015

Advertisement