Page 1

Thuis ben ik

degene die beslist

Telis Composio RTS Impresario Chronis RTS DE NIEUWE AFSTANDSBEDIENINGEN VOOR THUIS


Als ik mijn woning wil besturen in verschillende zones, creëer ik groepen met Telis Composio RTS

Als ik even weg wil, kan ik in één keer alle rolluiken op de benedenverdieping sluiten zonder dat ik het hele huis moet rondgaan.

Als ik in alle rust wil slapen, kan ik ‘s nachts alle rolluiken van de beneden- en bovenverdieping sluiten in één beweging.

Als ik mijn interieur wil beschermen tegen de zonnestralen, kan ik alle rolluiken van de zuid- en westgevel neerlaten, met één druk op de knop van de afstandsbediening.

Als ik op mijn computer wil werken, kan ik desgewenst alleen het rolluik van mijn kantoor neerlaten met de lamellen in ventilatiestand.


Telis Composio RTS

Ik creëer groepen Telis Composio RTS biedt de mogelijkheid om de openingen van de woning te besturen door groepen te creëren per zone in de woning. Met één enkele handeling gaan alle producten van een zelfde groep gelijktijdig omhoog of omlaag, of nemen ze hun favoriete positie in. Een groep kan bestaan uit meerdere producten… of één enkel product. U bent degene die beslist.

Bijvoorbeeld :

En ga maar door...

Een groep voor alle rolluiken van de benedenverdieping, om deze gelijktijdig te sluiten en de woning met een gerust hart te kunnen verlaten, zelfs voor een snelle boodschap. Men kan deze groep «Gelijkvloers» noemen.

De afstandsbediening heeft een capaciteit van 20 groepen, zodat u zich perfect kunt organiseren!

Een groep voor de rolluiken van de woonkamer die men kan aansturen om meubels en tapijten tegen de zon te beschermen. Men kan deze groep «Woonkamer» noemen.

> Elke groep kan naar eigen goeddunken worden benoemd en op het scherm geplaatst.

Een groep voor alle rolluiken van de woning die men in één keer zal kunnen sluiten wanneer men gaat slapen. Men kan deze groep «Alle luiken» noemen.

Een groep voor dat ene rolluik van uw kantoor dat een ideale positie kan innemen om de weerkaatsing van het zonlicht op het computerscherm te voorkomen. Men kan deze groep «Kantoor» noemen.

Ik organiseer me zoals ik wil :

> Dankzij de grafische matrix organiseer ik de groepen volgens mijn eigen logica: bijvoorbeeld zoals het plan van mijn huis; ik navigeer dan van vak naar vak en kan de groepen terugvinden in functie van hun ligging. Zo kan ik er snel mijn weg in vinden!


Hoe ga ik te werk?

Omlijsting in rubber met antischok beveiliging Menu Grafische matrix Naam van de gekozen groep

> Met behulp van de navigatietoetsen : • ofwel kies ik de gewenste groep door de namen van de groepen te doorlopen, • ofwel kies ik deze groep met behulp van de matrix door het overeenkomstige zwarte vakje te selecteren (de naam van de groep wordt steeds weergegeven onderaan het scherm). > Ik druk op de knop « omhoog » of « omlaag » of «my» (voorkeurpositie) om de producten in de gewenste positie te brengen. Makkelijker kan haast niet!

Ingebouwde hulptoetsen

Navigatietoetsen Enter toets Delete toets of terugkeer naar vorige scherm Omhoog

Favoriete positie of stop Omlaag Silver-afwerking

Somfy heeft eraan gedacht! > Ik kan de namen van de groepen kiezen volgens een vooraf opgemaakte lijst of ik kan ze naar eigen goeddunken een naam geven. > Ik organiseer mijn groepen via de matrix volgens mijn eigen kijk op mijn huis, zodat ik alles beter onthoud. > Met één enkele knop krijg ik toegang tot de laatst gebruikte groepen, dat gaat nog sneller! > Ik heb de keuze tussen twee afwerkingen, op maat van mijn interieur: «Lounge» en «Silver».


Als ik mijn lievelingssfeer wil oproepen, creÍer ik scenario’s met Impresario Chronis RTS

Als ik stilletjes wil ontwaken, in alle intimiteit, kan ik de rolluiken van mijn slaapkamer activeren met de lamellen in ventilatiestand en kan ik tegelijkertijd de rolluiken van de keuken en de rest van het huis helemaal openen.

Als ik op mijn verwarming wil besparen in de winter, kan ik alle rolluiken laten sluiten zodra de zon ondergaat.

Als ik de woning fris wil houden in de zomer, kan ik de rolluiken naar de ventilatiestand laten sturen in functie van de zonneschijn op elke gevel van de woning.

Als ik met een gerust gemoed met vakantie wil gaan, kan ik een aanwezigheidssimulatie instellen, die zorgt voor bewegingen van rolluiken, jaloezieĂŤn en zonneschermen tot ik weer thuis ben.


Impresario Chronis RTS

Ik creëer scenario’s Impresario Chronis RTS biedt de mogelijkheid om uw lievelingssfeer te programmeren en er telkens opnieuw van te genieten wanneer u dat wenst, manueel of automatisch, op het uur van uw keuze. Voor elk scenario gaan de betrokken producten omhoog of omlaag, of nemen ze hun favoriete positie in, zodat u meteen de gewenste sfeer bekomt.

Bijvoorbeeld :

En ga maar door...

‘s Ochtends op weekdagen: elke ochtend gaan de rolluiken van de keuken en de woonkamer automatisch omhoog om 7.00 uur. Die van de slaapkamer en de badkamer nemen een positie in met de lamellen in ventilatiestand zodat u zachtjes kunt wakker worden, in alle intimiteit. Men kan dit scenario «Opstaan» noemen.

De afstandsbedienig heeft een capaciteit van 16 scenario’s. In de automatische modus kan men dankzij de ingebouwde klok tot 4 scenario’s per dag opvoeren.

’s Avonds, in de winter: om verwarmingskosten te besparen, kunnen de rolluiken automatisch dichtgaan bij het vallen van de avond. Men kan dit scenario «Eco» noemen. In de zomer : volgens het voorziene tijdstip waarop de zon schijnt op elke gevel, nemen de rolluiken automatisch een positie in met open lamellen. Zo kan men de woning fris houden zonder de hele dag in het donker te moeten vertoeven. Men kan dit scenario «Zon» noemen. Tijdens vakanties: om met een gerust gemoed te kunnen vertrekken, kan men het scenario «Afwezig» kiezen. Tijdens de hele duur van de vakantie zal de woning dag en nacht worden geactiveerd alsof ze nog bewoond is.

Zoals ik het wil, wanneer ik het wil : Elk scenario kan naar eigen goeddunken worden benoemd en dankzij de navigatietoetsen vind ik snel wat ik nodig heb.


Hoe ga ik te werk ? > In de automatische modus: Op de muur bevestigd, speelt de ingebouwde klok van de afstandsbediening alle geprogrammeerde scenario’s af, zonder dat ik moet tussenkomen en zelfs tijdens mijn afwezigheid

Omlijsting in rubber met antischok beveiliging

> In de manuele modus: Wanneer ik de afstandsbediening in mijn hand neem, wordt de klokfunctie automatisch uitgeschakeld:: • Met behulp van de navigatietoets geef ik de gekozen sfeer weer onderaan het scherm. • Ik druk op de knop «Scenario» om de overeenkomstige producten omhoog of omlaag te laten gaan, of een favoriete positie te laten innemen, los van elkaar.

Menu Indicator modus auto-manu Programma in uitvoering Volgende actie

Somfy heeft eraan gedacht !

Ingebouwde hulptoetsen

> Ik kan elk scenario makkelijk een naam geven om het snel te kunnen terugvinden.

Navigatietoetsen

> Ik kan zonsensors in mijn installatie integreren zodat mijn woning zich in real time kan aanpassen aan de weersomstandigheden.

Enter toets Delete toets of terugkeer naar vorige scherm

Toets voor opstarten van een scenario in manuele modus Toets voor onderbreking van de bewegingen in uitvoering Lounge-afwerking

> In de automatische modus worden de naam en de uurregeling van het volgend geprogrammeerde scenario weergegeven op het scherm. Ik weet steeds waar ik aan toe ben. > Ik kan de functie «Schemer» gebruiken om naargelang het seizoen automatisch het uurschema van een geprogrammeerd scenario te laten samenvallen met zonsondergang. > Ik heb de keuze tussen twee afwerkingen, op maat van mijn interieur: «Lounge» en «Silver».


www.somfy.com

NV Somfy SA Mercuriusstraat 19 1930 Zaventem tel. : +32 (0)2 712 07 70 Fax : +32 (0)2 725 01 77 info@somfy.be

Pepper Studio • Photos : Frédéric Bourcier • SOMFY SAS, capital 20.000.000 euros, RCS Bonneville 303.970.230 • ©SOMFY.COM060800

Somfy Nederland B.V. Postbus 163 2130 AD Hoofddorp Tel. : +31 (0)23 56 25 051 Fax : +31 (0)23 56 15 823 info@somfy.nl

Jochems Zonwering - afstandbedieningen  

System voor besturing van zonwering

Advertisement