Page 1

Magazine voor commercieel onroerend goed

JAARGANG 12 • NR. 2 • NAJAAR 2010

Interview met wethouder Jeannette Baljeu

Het gaat goed met

Rotterdam

Interview met Ronald Bouwens

Greenpark grootste groene gevel van Europa PARTNER IN DYNAMIS

www.ooms.com

Weet wat er leeft


ADRESSEN

2

Rotterdam Ooms Maaskade 113 3071 NJ Rotterdam T. 010-424 88 88 F. 010-424 88 89

Hellevoetsluis Ooms Bruggehoofd 3 3223 DB Hellevoetsluis T. 0181-32 18 49 F. 0181-31 79 16

Barendrecht Ooms Brugge 3 2993 LB Barendrecht T. 0180-626 500 F. 0180-626 526

Schiedam Ooms Gerrit Verboonstraat 2 3111 AA Schiedam T. 010-273 01 02 F. 010-273 00 09

Capelle a/d IJssel Ooms Kanaalweg 61 2903 LR Capelle a/d IJssel T. 010-450 11 77 F. 010-458 85 01

Spijkenisse Ooms Noordkade 15 3201 AZ Spijkenisse T. 0181-69 23 33 F. 0181-69 23 45

Dordrecht Ooms Spuiboulevard 4 3311 GR Dordrecht T. 078-614 43 33 F. 078-614 75 52

Zwijndrecht Ooms Passage 2 3331 CM Zwijndrecht T. 078-619 14 40 F. 078-612 84 95 Ooms / OomsFinancieel FinancieelAdviseurs Adviseurs De Hypotheekshop (centrale klantenservice) (centrale klantenservice) T. 010-424 88 10 T. F. 010-424 010-42488 8810 11 F. 010-424 88 11

www.ooms.com

www.ooms.com info@ooms.com info@ooms.com

twitter.com/OomsMakelaars www.linkedin.com/companies/ooms-makelaars www.facebook.com/Ooms.Makelaars

Dynamis is vertegenwoordigd in: Heerlen, Maastricht Boek & Offermans Makelaars • Amsterdam Boer Hartog Hooft • Kampen, Zwolle Bramer Makelaars • Den Haag Frisia Makelaars • Utrecht Hol & Molenbeek Bedrijfsmakelaars • Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Hellevoetsluis, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Zwijndrecht Ooms • Apeldoorn, Deventer Rodenburg Makelaars • Almelo, Enschede, Hengelo Snelder Zijlstra Makelaars • Arnhem, Nijmegen Strijbosch Thunnissen Makelaars • Breda Van der Sande • Eindhoven Verschuuren en Schreppers Bedrijfsmakelaars

PARTNER IN DYNAMIS PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

Weet Weetwat watererleeft leeft

2


2

Vertrouwen terug De economie trekt weer aan. In onze regio zijn de signalen hiervan duidelijk: de overslag in de Rotterdamse havens bloeit weer volop waarbij ook het Europese marktaandeel is gestegen, er is een start gemaakt met de verbreding van de A-15 en de aanleg van Maasvlakte II is nog steeds in volle gang. Goede ontwikkelingen die positief effect sorteren op de rest van de regio en voorzichtig vertrouwen scheppen. Ook bij ons. De vorige keer sprak ik over een gewenningsproces en dat het zaak is te blijven investeren. Inmiddels mogen we dit gelukkig ook constateren. Het mkb is bereid de stap om te investeren te maken. Die tendens is duidelijk waarneembaar. Medewerking van het bankwezen hierin speelt een belangrijke rol, want verruiming van de criteria is noodzakelijk. In de zakelijke dienstverlening zien we spijtig genoeg een trek richting het midden en noorden des lands. Maar zoals het deze werkstad betaamt, zijn de mouwen allang opgestroopt. Rotterdam zet sinds vorig jaar vol in op de acquisitie van nieuwe internationale bedrijven en het behouden en uitbreiden van in Rotterdam gevestigde bedrijven. De Rotterdam Investment Agency werd vorig jaar hiertoe gelanceerd. Volgens wethouder Hans Vervat een goede aansluiting op de aanpak van Rotterdam om de positie van de stad als aantrekkelijke basis voor internationale bedrijven verder te versterken. Dat vinden wij ook en daarom zijn wij ĂŠĂŠn van de marktpartijen waarmee dit in samenspraak gebeurt. Blijven over, de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de economie te stimuleren, die vooralsnog baat hebben voor de particuliere sector. Op de zakelijke markt zet dit nog weinig zoden aan de dijk. Wij hopen dat dit spoedig verandert met het nieuwe kabinet.

Deze uitgave is met grote zorg samengesteld door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. Incidentele onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin voordoen. Bepaalde informatie kan achterhaald zijn door het tijdverloop tussen ontwikkeling en uitgave van dit blad.

Het herstel van de economie doet zich duidelijk voor. Aan deze positieve ontwikkeling dragen wij graag ons steentje bij. Wij hebben er zin in, ook al blijven we op onze hoede. Wij wensen u goede zaken!

Peter van Nederpelt

Ooms makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolkomenheden ten aanzien van de gepubliceerde informatie. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele servicekosten.

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

3


Het gaat goed met

Rotterdam “Voorzichtigheid is geboden, maar het gaat goed met Rotterdam”, zegt wethouder Jeannette Baljeu van Haven Verkeer en Regionale Economie. Object sprak met haar over de kracht van de maasstad, bijzondere projecten zoals de Stadshavens en over het belang van bereikbaarheid voor een sterke economie. Stadshavens Rotterdam zet qua ontwikkeling de komende jaren in op 3 gebieden: Rotterdam Central District, Rotterdam-Zuid en de Stadshavens. Over de laatstgenoemde vertelt Baljeu: “Mede door de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte ontstaat er in de havens binnen de stad – Waal/Eemhaven, Rijn/Maashaven, Merwehaven/ Vierhavens en op het RDM-terrein - ruimte voor herordening en vernieuwing. De haven schuift steeds meer naar het westen. Daarom krijgt het gebied ter grootte van de stad Gouda, een totale metamorfose. Innovatie is het sleutelwoord. We richten ons op een aantal doelstellingen: versterking van de economische structuur van stad en haven en het scheppen van aantrekkelijke en hoogwaardige woon- en werkmilieus. Hiermee willen we de stad met de haven verbinden en duurzame ontwikkeling en internationale allure een boost geven.”

PARTNER IN DYNAMIS

Katalysator Het te ontwikkelen gebied wordt gezien als katalysator en proeftuin voor economische ontwikkeling, duurzame vernieuwingen en nieuwe werkgelegenheid. Zo moeten er onder meer drijvende wijken verrijzen in het gebied en is er ruimte voor drijvende restaurants. In het gebied worden de komende jaren meer dan tienduizend woningen gebouwd, waarvan 1200 op het water. Een attractie in het gebied is onder meer het stoomschip Rotterdam, dat eerder dit jaar feestelijk werd geopend. Daarnaast is inmiddels ook een deel van het RDM-terrein, waar het stoomschip ooit werd gebouwd, opnieuw ontwikkeld. In het droogdok, waar naast grote passagiersschepen ook onderzeeboten werden gebouwd, zit nu de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College.

Weet wat er leeft

4


4

Daarnaast moet het gebied ruimte bieden aan bedrijven met voornamelijk een maritiem tintje. Na de metamorfose biedt Stadshavens ongeveer 13.000 nieuwe werkplekken en is er onderwijs voor tenminste 1.000 studenten. In totaal steken overheid en bedrijven tot 2030 ongeveer 7,5 miljard euro in de ontwikkeling van de nieuwe Stadshavens. Unieke kans projectontwikkelaars De ontwikkeling van de Stadshavens is volgens Baljeu een unieke kans voor de vastgoedsector. “Wij verwachten ook dat men als marktpartij meedoet, omdat er nu nog veel ruimte is om in te stappen. Bij Stadshavens spelen kernbegrippen als duurzaamheid, goed leefklimaat, schone omgeving, innovatie en inspiratie een belangrijke rol. Het project biedt kansen om vernieuwend bezig te zijn. Dat biedt grote uitdaging aan projectontwikkelaars die hier hopelijk aan de slag gaan, om die combinatie te maken van duurzaamheid die aansluit bij bedrijvigheid en werkgelegenheid. We hopen natuurlijk dat de markt de komende tijd blijft aantrekken, waardoor

men ook geïnteresseerd raakt om investeringen in de stad te doen. Ik doe dan ook een oproep aan projectontwikkelaars hiertoe bereid te zijn, om straks klaar te zijn voor de toekomst.” Kracht Rotterdam Wat is de kracht van de stad? “Het gebied Rotterdam Central District biedt een uitstekende bereikbaarheid voor bedrijven. De kracht van een sterke economie hangt nauw samen met de bereikbaarheid van de economische centra. Bedrijven moeten goed bereikbaar zijn voor hun klanten, leveranciers en hun werknemers. Naast goede kantoorfaciliteiten, is die bereikbaarheid zeker voor Central district absoluut op orde ”, zegt Baljeu vastberaden. Ze vervolgt: “De RandstadRail en HSL zijn van grote toegevoegde waarde. Dit soort verbindingen zorgt ervoor dat het knooppunt van Rotterdam Centraal een kantorenknooppunt wordt. Daarnaast heeft de stad nog een aantal belangrijke vestigingsvoordelen. Kantoor- en bedrijfslocaties in Rotterdam relatief goedkoop in vergelijking tot de rest van Nederland en veel andere Europese locaties. Een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bedrijven, naast toegang tot nieuwe markten en klanten. De laatste jaren heeft Rotterdam zich steeds meer ontwikkeld als kenniseconomie. De haven behoort tot de modernste ter wereld en is een kenniseconomie op zich. Verder zet Rotterdam in op de medische- en zorgsector. In die laatste is Rotterdam koploper in Nederland wat betreft arbeidsplaatsen, kennis en innovatiekracht. RIA Om nieuwe internationale bedrijven aan te trekken en reeds gevestigde bedrijven te behouden, lanceerde de stad vorig jaar de Rotterdam Investment Agency (RIA), als centrale loketfunctie voor potentiële buitenlandse investeerders. Het voornaamste doel van de Rotterdam Investment Agency is investeerders naar de stad te lokken. Baljeu: ”We merken nu dat er veel gerichter wordt nagedacht over wat we bedrijven willen bieden. Ook hebben we het accountbeheer ingevuld. Elk lid van het College krijgt een aantal bedrijven onder zich om het contact op peil te houden. Dat betekent dat we zelf bij die bedrijven op bezoek gaan, om een reëel beeld te krijgen over wat er leeft, zodat we betere ondersteuning kunnen bieden.” Daarnaast zoeken we meer verbinding in de regio. Door op groter schaalverband samenwerking te zoeken, kan de Rotterdamse economie en die van de regio groeien. Ze benadrukt hierbij: “Groei realiseer je met elkaar, nooit in je eentje. En door je aandacht niet alleen op nieuwe organisaties te richten maar ook door het behouden van aanwezige bedrijven.”

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

5


Greenpark: grootste groene gevel van Europa Hartje stad en hartstikke groen. Dat is GreenPark, de nieuwe groene gevel van de parkeergarage Westblaak in Rotterdam. Met het 5.000 meter tellende geveloppervlak, dat over drie jaar helemaal begroeid zal zijn met klimopbeplanting, beschikt de stad over de grootste groene gevel van Europa. Een uniek project.

De groene gevel, die door middel van de gaaskorfstructuur ‘Greenface’ aan de bestaande garage is bevestigd, is op dit moment al deels begroeid. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het voor de leek in de praktijk niet opvallend toont. Gelukkig maken de artist impressions van de ontwerper dit goed. Meer dan goed. Want het ontwerp van een volgroeide gevel aan het gedateerde gebouw is prachtig. Een geniaal idee, om het op deze manier te upgraden. Dat niet alleen. Het project biedt tal van voordelen. Zo vangt het groene gevelsysteem de CO2-uitstoot op van de in de garage parkerende auto’s. Ook verbetert het systeem de ecologie en biodiversiteit in het centrum en vermindert het de opwarming van de binnenstad door de reductie van stralingswarmte. Bovendien speelt het systeem een belangrijke rol als het gaat om het ontlasten van het riool: al het regenwater dat op het dak van de parkeergarage valt, wordt opgevangen en dient als voeding voor de planten. Filosofie De parkeergarage maakt deel uit van het Westblaakgebouw. Ook in dit gebouw wordt het duurzaam ondernemen omarmd, door onder meer de aanleg van groene daken op het kantorengedeelte en led-verlichting in de openbare ruimte. De hoofdinvesteerder van project GreenPark is de Deense eigenaar van het Westblaak kantoorgebouw en de parkeergarage Westblaak, Christian Stadil. Stadil en zijn Nederlandse directeur Vastgoed Ronald Bouwens van Weststar Management BV hebben het initiatief genomen voor het vergroenen van de garage. Volgens laatstgenoemde hangt de multinational een filosofie aan van waaruit hij op een

PARTNER IN DYNAMIS

universele manier verantwoordelijkheid neemt voor zijn bedrijvighied. Ronald Bouwens vertelt: “Vanuit dit credo hebben we onderzocht welke impuls we aan het gebouw en de omgeving konden geven. Het eerste initiatief was het aanleggen van groene daken op de gebouwen en ledverlichting in het kantoorgebouw. Het uitgangspunt bij GreenPark was een licht gewichtsysteem vanwege de beperkte capaciteit die we aan de gevel kunnen aanbrengen. Het moest relatief eenvoudig te monteren zijn. Het mooie is nu dat het effect van de gevelbegroeing op de omgeving gelijk is aan het plaatsen van maar liefst 200 volwassen bomen.” Het systeem van GreenPark is werkelijk uniek en nooit eerder in ons land toegepast. Pilot-project De gevel van de parkeergarage is voorzien van het architectonische groensysteem ‘Greenface’. Het systeem bestaat uit een constructie van gaaskorfelementen, voorzien van plantenbakken, met daarin klimplanten die middels een irrigatiesysteem worden gevoed. Verschillende soorten beplanting, kunnen een gevarieerd beeld bieden en de verschillende dieptes van de elementen geven de mogelijkheid vorm te geven aan het groen. Bij GreenPark is een geabstraheerde boomstructuur in de gevel verwerkt. “GreenPark is in alle opzichten een pilot-project. Ook qua onderhoud zitten we de komende jaren op het pilot-niveau. Nu draait alles om het juist leiden van de klimplanten, zodat ze de juiste vorm krijgen. Over drie jaar komen we in een beheersituatie, dan moe-

Weet wat er leeft

6


6

ten we ervoor zorgen dat de lijnen constant te zien zullen zijn. Best spannend nog”, aldus Bouwens. Gemeente Rotterdam De voordelen die GreenPark biedt hebben ertoe geleid dat de gemeente Rotterdam financieel aan het project heeft bijgedragen. Dit gebeurde in navolging van de reeds aanwezige groene daken subsidie. Rotterdam beschouwt GreenPark als een nieuwe stap in het verder verduurzamen van de stad. Bovendien sluit GreenPark naadloos aan op de klimaatdoelstellingen van het Rotterdam Climate Initiative, (RCI), dat zich richt op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025. Begin september werd GreenPark officieel geopend. De feestelijke opening werd verricht door wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) en initiatiefnemer en eigenaar Christian Sadil. De persaandacht was groots. “Van de Telegraaf tot de Volkskrant en van TV-Rijnmond tot radiozender BNR. We hebben alle aandacht gehad die we ons maar konden wensen”, blikt Bouwens tevreden terug. Duurzaam en commercieel Met GreenPark wil Bouwens ook uitdragen dat duurzaamheid en commercie makkelijk hand in hand kunnen gaan. “Met dit project willen we tevens laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Men hoeft niet achterover te leunen en te wachten op de overheid.” Vergroening kan volgens hem ook dienen als een marketingtool: “De investering in GreenPark is niet binnen 5 jaar terugverdiend. Daar gaat het ook niet

PARTNER IN DYNAMIS

om. We hopen dat het aangezicht aantrekkelijk blijft voor de buitenwacht en dat sorteert weer effect op het gebruik en verhuur van de gebouwen.” De relatief oude staat van de gebouwen doet niets af aan de eisen die vandaag de dag aan moderne kantoorgebouwen worden gesteld. “Ons beleid richt zich op het plegen van hoogwaardig structureel onderhoud. Het gebouw beschikt op dit moment over de modernste installatiesystemen die geheel up to date zijn. In de basis is er dus sprake van kwalitatief hoogwaardige gebouwen. Dit combineren we met een uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Het Westblaak Gebouw Het Westblaak Gebouw is compleet gerenoveerd en gerestyled. Alle kantoren zijn voorzien van hoogwaardige akoestische plafonds, airconditioning, zonwerend glas, moderne liften en in de meeste gevallen telecom/databekabeling. Het gebouw beschikt over een centrale receptie met cameratoezicht en videobewaking. Het Westblaak Gebouw is 24 uur per dag en zeven dagen in de week toegankelijk. Uiteraard staan alle voorzieningen tot de beschikking. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ooms Makelaars.

Weet wat er leeft

7


KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

TEAM ROTTERDAM V.l.n.r. Thomas Nieuwendijk, Paul de Wit, Frank Hordijk, Maaike Verspeek, Richard van der Maas, Marcel den Adel, Ilona van Kooten, Marco Schol, Caroline Sanders, Jeroen van der Meer, Marloes Ruijgrok, Peter van Nederpelt

Telefoon 010 - 424 88 88

BIJDORP-OOST 26-32

ZUIDEINDE 57-77

Modern bedrijventerrein Bijdorp te Barendrecht is gelegen aan het Vaanplein, de kruising van de A29 en A15. Het is derhalve uitstekend bereikbaar. Rotterdam, Europoort, Dordrecht en Den Haag liggen nagenoeg om de hoek. • Totaal ca. 857 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: Nr. 26: ca. 184 m² Nr. 28: ca. 538 m² Nr. 32: ca. 135 m² • Voldoende parkeerplaatsen aanwezig • Het object is o.a. voorzien van: een representatieve entree, lift, topkoeling, pantry en toiletgroep • Oplevering: per direct

In het kantoorgebouw Klaverblad II, III en IV aan het Zuideinde te Barendrecht is kantoorruimte te huur. Het kantorencomplex is op een gunstige locatie gelegen. De bereikbaarheid per auto is door de directe aansluiting op de snelwegen naar Rotterdam-Den Haag-Dordrecht-Breda, Gorinchem en de Hoeksche Waard zeer goed. Het station met vele bus- en treinverbindingen ligt op minder dan 1 minuut loopafstand. • Voor de verhuur is momenteel het volgende beschikbaar: • Klaverblad II: Nummer 59b: ca.155 m² kantoorruimte • Klaverblad III: Nummer 65: ca. 264 m² Nummer 67: ca. 285 m² Nummer 71: ca. 285 m² • Klaverblad IV Nummer 75: ca. 274 m² Nummer 77: ca. 274 m² • Uitstekende parkeerfaciliteiten op eigen parkeerterrein, norm 1:35 • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 120,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Barendrecht

Barendrecht

Rotterdam e.o.

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 400,- per plaats per jaar

Weet wat er leeft

8


8

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Berkel en Rodenrijs

Capelle aan den IJssel

! Nu ook te koop

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 450,- per plaats per jaar

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar Koopsom: op aanvraag

Capelle aan den IJssel

BURGEMEESTER SCHALIJLAAN 66-84 Het object is gelegen in de wijk Schollevaar te Capelle aan den IJssel. De ligging ten opzichte van de A20 (Utrecht-Rotterdam) is goed. Afstand tot luchthaven Rotterdam Airport ca. 15 km, luchthaven Schiphol ca. 55 km en metrostation De Tochten ca. 1,3 km. • Totaal ca. 2.200 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: Ca. 440 m² gelegen op de begane grond Ca. 440 m² gelegen op de 1e verdieping Ca. 440 m² gelegen op de 2e verdieping Ca. 440 m² gelegen op de 3e verdieping Ca. 440 m² gelegen op de 4e verdieping • Deelverhuur vanaf ca. 220 m² • Totaal zijn er 51 parkeerplaatsen op eigen terrein • Oplevering: 1 maart 2011

Capelle aan den IJssel

SPOORHAVEN 62-72 In totaal zijn op het park Spoorhaven 6 kantoorvilla’s gerealiseerd. Deze kantoorvilla’s zijn herkenbaar gesitueerd langs de provinciale weg N20 gescheiden door een groenstrook en een waterpartij. De kantoorvilla’s beschikken elk over een eigen parkeerterrein. • Totaal ca. 394 m² kantoorruimte beschikbaar, gelegen op de tweede verdieping • Tevens zijn er 6 parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar • Het object is o.a. voorzien van: een hoogwaardige entree voorzien van natuursteen, lift, zonwerende en isolerende beglazing, pantry, dames- en herentoilet, centrale verwarming, topkoeling en drievoudige mechanische ventilatie • Oplevering: per direct

vanaf € 80,Netto huurprijs reekbaar per m² is besp

FASCINATIO BOULEVARD 562

RIVIUM QUADRANT 58-74

Kantoorgebouw Imagine Het betreft een representatief kantoorgebouw gelegen op een prominente zichtlocatie ten opzichte van de Abram van Rijckevorselweg alsmede rijksweg A16. Het gebouw kenmerkt zich door haar markante vormgeving alsmede het gehanteerde hoogwaardige opleveringsniveau. Met de ligging direct aan de autosnelweg A 16 is de locatie goed bereikbaar met het eigen vervoer. Via de ring is er een goede verbinding met het Rotterdam The Hague Airport. Ook per openbaar vervoer is de bereikbaarheid goed. • Totaal ca. 332 m² turn-keykantoorruimte gelegen op de 4e verdieping • Parkeernorm 1:50 m² • Het object is o.a. voorzien van: een representatieve entree, pantryaansluiting, toiletruimten, isolerende beglazing, liften en topkoeling • Oplevering: in overleg

Het bedrijvenpark Rivium bevindt zich in de agglomeratie Rotterdam, direct aan de A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda) aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Diverse bedrijven van naam hebben zich hier gevestigd, waaronder Eneco, Mazars, Oranjewoud, Sodexo, Shell verkoop, Hago en Heijmans IBC Groep. • Totaal ca. 725 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: Ca. 359 m² gelegen op de begane grond Ca. 366 m² gelegen op de 1e verdieping • Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 180 m² • Parkeren op eigen terrein • Het object is o.a. voorzien van: een pantry, vloerbedekking, toiletgroep, balie en topkoeling • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 130,- per m² jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 625,- per plaats per jaar

Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

9


Gouda

Rotterdam-Albrandswaard

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

MARCONISTRAAT 68 Keurig gelegen kantoorruimte, het pand maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling op het bedrijventerrein Gouwestroom. • Totaal ca. 280 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en eerste verdieping • Parkeren op eigen terrein • De bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer is goed te noemen • Oplevering: in overleg

ABEL TASMANSTRAAT 81 Een functioneel kantoorpand gelegen op het bedrijventerrein ‘Distripark Eemhaven’. Het object is uitstekend gelegen langs de rijksweg A15. • Totaal ca. 124 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping • Tevens zijn er 4 parkeerplaatsen beschikbaar • Het object is o.a. voorzien van een systeemplafond met verlichtingsarmaturen, centrale verwarming, topkoeling, toiletten en een lift • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

Rotterdam

Rotterdam

Huurprijs: € 36.000,- per jaar

BOTERSLOOT 23-27

HOOFDWEG 84-86

Een gebouw waar toonaangevende architectuur uit de jaren dertig verweven wordt met hedendaagse architectuur. In dit gebouw waar reeds verschillende gerenommeerde, aan architectuur gerelateerde ondernemingen zijn gevestigd is momenteel een bijzondere kantoorruimte beschikbaar. • Totaal 1.026,1 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: 3e verdieping (unit 3.1): 140,5 m² 3e verdieping (unit 3.2): 430,7 m² 4e verdieping (unit 4.1): 454,9 m² • Parkeernorm 1:55 m² • Oplevering: per direct

Het kantorengebouw maakt deel uit van de kantoorontwikkeling ‘Het Lage Land’, omvattende 4 kantoorvilla’s, destijds ontworpen door architect Henk Klunder. Het gebouw is in 2001 opgeleverd en kent een hoogwaardig afwerkingsniveau. • Totaal ca. 1.052 m² kantoorruimte als volgt verdeeld: 2e verdieping ca. 526 m² 3e verdieping ca. 526 m² • Tevens zijn er 16 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar • De bereikbaarheid per auto is uitstekend door de ligging bij de afrit van de A16 en per openbaar vervoer goed • Het gebouw is o.a. voorzien van: centrale entree middels automatische schuifdeuren, kabelgoten ten behoeve van elektra, data en telefoon, lift, pantry per verdieping, toiletgroep op de verdieping. • Oplevering: in overleg

€ 130,- per m² per jaar Huurprijs kantoorruimte: Huurprijs Parkeerplaatsen: € 1.400,- per plaats per jaar

Huurprijs kantoorruimte: vanaf € 125,- per m² per jaar € 540,- per plaats per jaar Huurprijs parkeerplaatsen:

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

10


0

Rotterdam

Rotterdam

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

JACOB VAN AKENSTRAAT 82

NIEUW TRAPEZIUM

De kantoorruimte ligt in de deelgemeente Prins Alexander in de wijk ‘Het Lage Land’. Nabij het winkelcentrum ‘Lageland’ en tussen de Prinsenlaan en Hoofdweg, één van de twee grote ontsluitingswegen in de wijk. • Totaal ca. 139 m² kantoorruimte op de eerste verdieping • Ruim voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving • Goed bereikbaar per auto middels de rijkswegen A16 en A20 en per openbaar vervoer via het intercitystation Alexander • Het object is o.a. voorzien van een centrale entree en trappenhuis, pantry, dubbele toiletgroep, C.V. installatie, radiatoren, airconditioning en zonwering • Oplevering: per direct

Nieuw Trapezium, gelegen op een zichtlocatie aan de rand van het centrum in hartje Crooswijk, is uitstekend bereikbaar met zowel auto als het openbaar vervoer. Het gebouw ligt pal aan de Boezemlaan, de onsluitingsweg richting het centrum en de ring Rotterdam (A16 & A20). Met andere woorden: dagelijks veel passanten, prominente zichtbaarheid en altijd middenin de dynamiek van de stad. • Paradijslaan 2 : ca. 170 m² commerciële ruimte op de begane grond • Nieuwe Crooswijkseweg 1 : ca. 195 m² commerciële ruimte op de begane grond • Catharina van Zoelenstraat : ca. 100 m² commerciële ruimte op de begane grond : ca. 100 m², 3 kamer hoekappartement • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 90,- per m² per jaar

Koopsom: vanaf € 275.000,- v.o.n.

Spijkenisse

Rotterdam

chG virtueel bezi U kunt het GH uw computer! r tigen vanachte ww.groothanw Bezoek de site uw.nl delsgebo

STATIONSPLEIN 45 Het Groot Handelsgebouw is het grootste kantorenverzamelgebouw van Nederland. Momenteel huisvest dit kantorenverzamelgebouw ca. 160 bedrijven uit allerlei sectoren. • De kleinst verhuurde ruimten hebben een oppervlakte van 50 m², het grootst verhuurde oppervlakte aan één huurder bedraagt 12.000 m². • Parkeernorm 1:150 • Oplevering: per direct

Huurprijs standaard kantoorruimte: vanaf € 149,- tot € 199,- per m² per jaar € 64,- per m² per jaar Huurprijs archiefruimte: vanaf € 1.450,- per plaats per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: vanaf:

PARTNER IN DYNAMIS

UITSTRAAT In het nieuwe stadscentrum van Spijkenisse is op de 2e verdieping kantoorruimte beschikbaar. Het winkelcentrum heeft een directe verbinding met het bestaande winkelcentrum Stadhuispassage. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. • Totaal ca. 638 m² kantoorruimte als volgt verdeeld: Unit 1 ca. 162 m² Unit 3 ca. 476 m² • Het object is o.a. voorzien van: een C.V. installatie, kabelgoten voorzien van ingebouwde wandcontactdozen per 1,80 m1, toiletten en een lift • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaar

Weet wat er leeft

11


Rotterdam

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

BOOMPJES 60-68

Rotterdam

Dit unieke kantoorgebouw, gelegen aan de Boompjes op een absolute A1-locatie, is thans volledig beschikbaar. De flexibel in te delen verdiepingen bieden u een prachtig uitzicht over enerzijds de Maas en anderzijds het centrum van Rotterdam. Vanwege de centrale ligging van het gebouw is de bereikbaarheid optimaal te noemen. Het gebouw kan worden gehuurd worden in de huidige staat, maar kan ook in nader overleg worden aangepast aan specifieke gebruikerswensen. • Totaal ca. 9.310 m² kantoorruimte beschikbaar • Deelverhuur mogelijk • Voldoende parkeerplaatsen beschikbaar • Het object is o.a. voorzien van: een natuurstenen buitengevel, topkoeling, sanitaire voorzieningen per verdieping, zonwering en een pantryaansluiting per verdieping • Oplevering: in overleg Huurprijs parkeerplaatsen: € 2.000,- per plaats per jaar Huurprijs kantoorruimte huidige staat: € 135,- per m² per jaar

PITTSBURGHSTRAAT 31-37 Het Bedrijvenpark Rotterdam Noord-West is een modern bedrijvengebied nabij de Spaansepolder en Rotterdam Airport. Het bedrijvenpark wordt aan twee zijden ontsloten. Aan de noordzijde door een directe aansluiting op de A13 Rotterdam -Den Haag. Aan de Zuidzijde geeft de Matlingeweg via de Spaanse Polder een uitstekende verbinding met de A20. Daardoor zijn de luchthaven, het havengebied, het Westland en Hoek van Holland snel bereikbaar. Door middel van busverbindingen is het terrein ook met openbaar vervoer bereikbaar. • Totaal ca. 1.430 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: Ca. 668 m² kantoor- / showroomruimte gelegen op de begane grond Ca. 378 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping Ca. 385 m² kantoorruimte gelegen op de 2e verdieping • Tevens zijn er diverse parkeerplaaten beschikbaar of gratis parkeergelegenheid op de openbare weg • Oplevering: in overleg Huurprijs: € 75,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

12


2

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Rotterdam

Bezoek de site l huis.n www.minerva

RODEZAND 34 Minervahuis I, II en III zijn drie aan elkaar grenzende beeldbepalende, kleinschalige, kantoorgebouwen gebouwd in de periode 1937-1949 gesitueerd midden in het hart van Rotterdam in het Laurenskwartier aan de Meent, Rodezand, Leeuwenstraat en Westewagenstraat. • In Minervahuis III zijn de navolgende ruimten beschikbaar: • Unit 1: ca. 68 m² kantoorruimte bestaande uit 2 kamers met 4 grote ramen • Unit 2: ca. 66 m² kantoorruimte bestaande uit 2 kamers met 4 grote ramen • Tevens is het mogelijk vanaf ca. 10m² additionele archief- en kluisruimten van diversen afmetingen te huren in Minervahuis I en Minervahuis II • Betaald parkeren in de directe omgeving of in de vele (openbare) parkeergarages • Oplevering: per direct

Rotterdam

Huurprijs unit 1: € 1.025,- per maand Huurprijs unit 2: € 975,- per maand

VAN OLDENBARNEVELTPLAATS 432-442 Het object is gesitueerd in het centrum van Rotterdam, nabij de koopgoot en op de hoek van de Karel Doormanstraat. De bereikbaarheid per auto is uitstekend en ook met het openbaar vervoer is het object meer dan goed te bereiken. Diverse tramlijnen stoppen direct voor de ingang van het complex, Metrostation Beurs ligt op 2 minuten lopen. • Totaal ca. 912 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping, als volgt verdeelt: • Van Oldebarneveltplaats 432 - ca. 547 m² • Van Oldebarneveltplaats 442 - ca. 365 m² • Parkeernorm 1:100 • Het object is o.a. voorzien van een hoogwaardige entree, lift, pantryvoorziening, gescheiden toiletten, topkoeling en een systeemplafond met inbouwarmaturen • Oplevering: per direct

€ 120,- per m² per jaar Huurprijs kantoorruimte: Huurprijs parkeerplaatsen: ca. € 1.860,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

13


KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Rotterdam

vanaf € 75,Netto huurprijs reekbaar sp be per m² is

VARESEWEG 41-47 De Vareseweg is gelegen aan de rand van het moderne bedrijvenpark Noord-West. Uitstekend bereikbaar met de auto vanaf Rijksweg A-13 (Rotterdam-Den Haag) alsmede vanaf Rijksweg A-20 (UtrechtRotterdam). Tevens zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer. De aanwezigheid van het vliegveld Rotterdam Airport in de directe omgeving is ook een pre. • Totaal ca. 1.302 m² kantoorruimte als volgt verdeeld: Vareseweg 41: ca. 575 m² gelegen op de begane grond Vareseweg 43: ca. 245 m² gelegen op de begane grond Vareseweg 47: ca. 482 m² gelegen op de 1e verdieping • Tevens zijn er diverse parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar • Het object is o.a. voorzien van: systeemplafond met verlichtingsarmaturen, diverse toiletgroepen, airconditioning, pantryvoorzieningen en vloerbedekking • Oplevering: in overleg Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 250,- per plaats per jaar

Rotterdam

www. Bezoek de site uw.nl bo ge westblaak

WESTBLAAK 88-110 Representatieve en tevens aantrekkelijk geprijsde kantoorruimte gelegen in het centrum van Rotterdam, tussen de Westersingel en de Coolsingel. Alle centrumvoorzieningen, waaronder winkel- en horecagelegenheden, zijn in de directe omgeving gelegen. Veel van onderhavige kantoorruimte zijn recent gerenoveerd en in veel gevallen voorzien van diverse inrichtingscomponenten. • Totaal ca. 3.617 m² beschikbaar • Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 60 m² • De parkeergarage krijgt de grootste groene gevel van Europa! • Het gebouw is 24 uur per dag toegankelijk • Het object is o.a. voorzien van: zonwerende beglazing, liften, airconditioning, toiletgroepen, akoestisch plafond met tl-inbouw verlichtingsarmaturen en een moderne representatieve entree met portier. • Oplevering: in overleg Huurprijs: vanaf € 120,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

14


4

ekbaar Koop is bespre

Delft

Rotterdam

Ridderkerk

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

EZELSVELDLAAN 49-51-53

HANDELSWEG 142

VARESEWEG 21-73

Zeer representatieve kantoorruimte gelegen aan de Handelsweg te Ridderkerk. De Handelsweg is de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein Veren Ambacht. Het bedrijventerrein is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de A15/A16. Tevens ligt het NS-station Barendrecht op loopafstand. • Totaal ca. 700 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping • Parkeernorm 1:50 • Het object is o.a. voorzien van: vloerverwarming, topkoeling, toiletgroep, doucheruimte, pantry en alarmvoorziening. • Oplevering: in overleg

Dit moderne project in het ‘Businesspark Gateway’ te Rotterdam Noord-West, bestaat uit vijf gebouwen. • Totaal ca. 574 m² beschikbaar, als volgt verdeeld: Ca. 434 m² kantoor-/bedrijfsruimte op de begane grond Ca. 140 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 50 m² • Parkeernorm 1:50 • Oplevering: per direct

3 nieuwbouw units gelegen in hartje centrum Delft, tegenover winkelcentrum ‘De Veste’. De units zijn uitermate geschikt voor zakelijke dienstverlening en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. • Nr. 49: Ca. 170 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen • Nr. 51: Ca. 139 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen • Nr. 53: Ca. 104 m² begane grond, alsmede 2 parkeeplaatsen • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 400,- per plaats per jaar

Huurprijs kantoorruimte: vanaf € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 250,- per plaats per jaar

Ezelsveldlaan 49: Ezelsveldlaan 51: Ezelsveldlaan 53: Parkeerplaats:

Rotterdam-Europoort

Rotterdam

A. PLESMANWEG 35 De multifunctionele kantoorruimte is gelegen in het Waalhavengebied. Het bedrijvengebied Waalhaven is uitstekend gesitueerd en centraal gelegen aan de in- en uitvalswegen. • Thans beschikbaar: Unit 37B: ca. 56 m² Unit 37C: ca. 61 m² Unit 37G: ca. 61 m² Unit 39S: ca. 61 m² Unit 41F: ca. 43 m² Unit 41J: ca. 73 m² Unit 43L: ca. 130 m² • Gratis parkeren in de directe omgeving, van het vrijstaande pand • Flexibele huurperiodes mogelijk • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 135,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

€ 34.000,- per jaar € 25.715,- per jaar € 19.240,- per jaar € 2.400,- per plaats per jaar

MOEZELWEG 206 Een functioneel bedrijfscomplex, gelegen op een zichtlocatie langs de Rijksweg A15 in het Europoort gebied. Alle bestemmingen in het havengebied zijn uitstekend bereikbaar. • Ca. 1.195 m² bedrijfsruimte • Ca. 182 m² kantoorruimte • Ca. 4.000 m² buitenterrein • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 165.000,- per jaar Koopsom: € 1.125.000,- k.k.

Weet wat er leeft

15


BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

BRUGGE-LONDEN

Bergschenhoek

Barendrecht

Barendrecht

Barendrecht

VERHUURD

DEVENTERSEWEG 37

Een zeer representatief nieuwbouw bedrijven verzamelcentrum, voorzien van eigen parkeergelegenheid, op een uitstekend bereikbare locatie op Bedrijvenpark Vaanpark I te Barendrecht, direct onder de rook van Rotterdam. Londen 18: • Ca. 294 m² showroom • Ca. 78 m² kantoorruimte • 4 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Zeer representatieve bedrijfsruimte met kantoor gelegen op Bedrijvenpark Vaanpark IV te Barendrecht, direct onder de rook van Rotterdam. • Ca. 55 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 35 m² bedrijfsruimte op de tussenverdieping • Ca. 55 m² kantoorruimte • 3 eigen parkeerplaatsen. • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 39.000,- per maand

Koopsom: € 194.500,- k.k. 1.300,- per maand Huurprijs: €

LUBECK 3A- 5A

WEG EN BOS 117

Zeer representatieve nieuwbouwunits in een bedrijven verzamelgebouw, voorzien van eigen parkeergelegenheid. De bedrijfsruimten zijn is gelegen op een uitstekend bereikbare locatie op bedrijvenpark Vaanpark II te Barendrecht, nabij de op- en afritten van Rijksweg A29. • Ca. 122 m² bedrijfsruimte • Ca. 80 m² kantoorruimte, verdeeld over twee bouwlagen • Ca. 53 m² entresolvloer • 3 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Representatieve en functionele bedrijfsunit, gelegen op een zichtlocatie op het Bedrijfsterrein Weg en Bos te Bergschenhoek. • Ca. 218 m² bedrijfsruimte • Ca. 28 m² kantoorruimte • Ca. 160 m² entresol • 5 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 1.825,- per maand

Huurprijs: € 2.150,- per maand

RRUIMTE

WEG EN BOS 16

Capelle aan den IJssel

Berkel en Rodenrijs

Bergschenhoek

Bergschenhoek

ALS KANTOO OOK GEHEEL IN TE DELEN

WEG EN LAND 22

MORSESTRAAT

RADARSTRAAT 10

Zeer representatief en goed onderhouden bedrijfscomplex op eigen grond, gelegen op het bedrijfsterrein Weg en Land te Bergschenhoek. Het complex is uitstekend geschikt voor een automobielbedrijf. Het complex bestaat uit 4 units, met als totale oppervlakte: • Ca. 400 m² showroom • Ca. 740 m² bedrijfsruimte • Ca. 55 m² kantoorruimte • Ca. 100 m² buitenterrein • 3 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

Functionele bedrijfsruimte gelegen op het Bedrijfsterrein Weg en Land/Weg en Bos. • Ca. 250 m² bedrijfsruimte • Ca. 100 m² kantoorruimte • Ca. 80 m² entresolvloer • Oplevering: per direct

Aan de Morsestraat in Berkel en Rodenrijs worden twee multifunctionele bedrijfspaviljoens ontwikkeld, bestaande uit werkplaats/ magazijn, showroom, kantoren en parkeerplaatsen op eigen terrein. In basis is de indeling als volgt: • Ca. 95 m² magazijn/werkplaats op de begane grond • Ca. 107 m² showroom • Ca. 65 m² entreegebied • Ca. 326 m² kantoorruimte op 1e en 2e etage. • 12 parkeerplaatsen • Oplevering: nader te bepalen

Functionele en geheel opgeknapte bedrijfsruimte gelegen aan de Radarstraat 10 op het Bedrijventerrein Capelle - West. Het object is via de Rivium Boulevard en de IJsseldijk goed bereikbaar vanaf de A16. • Ca. 350 m² bedrijfsruimte • Ca. 12 m² kelderruimte • Ca. 12 m² kantoorruimte • Parkeerruimte voor het pand • Oplevering: per direct

Koopsom: € 1.245.000,- k.k.

Huurprijs: € 2.710,- per maand

Koopsom/huurprijs: op aanvraag

Huurprijs: € 2.300,- per maand

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

16


6

HAVENKADE 2

BOEZEMWEG 5

Koopsom: vanaf € 225.000,- v.o.n.

Scherpe huurprijzen!

Huurprijs: Bedrijfsruimte: € 35,- per m² per jaar Kantoorruimte: € 75,- per m² per jaar Buitenterrein: € 15,- per m² per jaar

Rotterdam

Rotterdam

Multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw. • Diverse units beschikbaar • Vanaf 1.014 m² bedrijfsruimte • Oplevering: per direct

Rotterdam

Bedrijfscomplex met buitenterrein, gelegen nabij het centrum van Numansdorp. • Er is ca. 3.000 m² bedrijfsruimte en ca. 20.000 m² buitenterrein beschikbaar voor opslag van diverse goederen voor een korte termijn • Oplevering: in overleg • Korte huurtermijnen • Huurbaar vanaf 500 m²

A.KUIJLSTRAAT 55

FLIGHTPARK

GEYSSENDORFFERWEG 73

Zeer representatieve bedrijfsunit gelegen op een uitstekende locatie op het bedrijvenpark Prinsenland te Rotterdam. De locatie is direct gelegen aan de A16. • Ca. 120 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 25 m² entresolvloer • Ca. 60 m² kantoorruimte op de verdieping • 2 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Het bedrijfsverzamelgebouw ‘Flightpark’ is thans in aanbouw op het terrein van Rotterdam Airport. Flightpark kent diverse bedrijfsruimten met verschillende afmetingen. Zo zijn er de kopunits met grote glasvlakken uitgevoerd en zijn er kleinschalige tussenunits. Alle units zijn voorzien van een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer. • Units van 91 m² tot 356 m² • Oplevering: eind 2010

Het multifunctionele bedrijfsverzamelgebouw ‘Plesmanplein’ is gelegen in het Waalhavengebied. Het bedrijvengebied Waalhaven is uitstekend gesitueerd en centraal gelegen aan de in- en uitvalswegen. • Ca. 247 m² bedrijfsruimte • Ca. 64 m² kantoorruimte • 3 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Koopsom: € 225.000,- k.k.

Huurprijs: vanaf € 855,- per maand

Huurprijs € 2.400,- per maand

PARTNER IN DYNAMIS

A. PLESMANPLEIN 6 Deze multifuntionele bedrijfsruimte is gelegen in het Waalhavengebied. De unit maakt deel uit van een verzamelcomplex. Het gehele Rotterdamse havengebied, de distriparken en elke stedelijk bestemming in Groot Rotterdam zijn uitstekend bereikbaar. • Ca. 90 m² bedrijfsruimte • Ca. 30 m² kantoorruimte gelegen op de begane grond • Ca. 94 m² entresolvloer • 2 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

1.600,- per maand Huurprijs: € Koopsom: € 197.500,- k.k.

Rotterdam

EDISONSTRAAT 1-6 Nieuwbouw bedrijfscomplex bestaande uit 6 representatieve eenheden gelegen op het bedrijfsterrein Middelsluis te Numansdorp. De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf rijksweg A29. • Ca. 95 m² begane grond • Ca. 95 m² verdieping • Ca. 56 m² entresol (3 units) • 2 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Rotterdam

Oude-Tonge

Numansdorp

Numansdorp

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

KIOTOWEG 407 Van de Tempel Vastgoed b.v. te Schiedam ontwikkelt op bedrijventerrein Noord-West te Rotterdam twee eigentijdse en functionele bedrijfsobjecten, welke gunstig zijn gelegen ten opzichte van het havengebied van Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport en de rijkswegen. • Ca. 973 m² bedrijfsruimte • Ca. 230 m² kantoorruimte (nog vrij in te delen) • Ca. 500 m² buitenterrein • 18 parkeerplaatsen • Mogelijkheid om bedrijfsruimte en/of de kantoorruimte uit te breiden • Oplevering: per direct mogelijk

Huurprijs: € 129.000,- per jaar Koopsom: € 1.625.000,- v.o.n.

Weet wat er leeft

17


V. BERCKENRODESTRAAT 13

Rotterdam

Zuidland

Spijkenisse

Rotterdam

BEDRIJFSPANDEN/WINKELPANDEN • ROTTERDAM E.O.

CURIEWEG 2

HARREGATPLEIN 5M

BERGWEG 283

Multifunctionele bedrijfsruimte gelegen op het bedrijventerrein Nieuwe Maas, op de grens van Rotterdam en Schiedam. • Ca. 610 m² bedrijfsruimte • Ca. 45 m² kantoorruimte, grotendeels op de verdieping • Oplevering: in overleg

Hoogwaardige bedrijfsruimte met kantoor gelegen op het bedrijventerrein Halfweg II. • Ca. 1.760 m² bedrijfsruimte • Ca. 540 m² kantoorruimte (2 verdiepingen) • 15 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct

Functionele nieuwbouwbedrijfsruimte, gelegen op het bedrijventerrein Harregat te Zuidland, gemeente Bernisse, op 5 à 10 autominuten van zowel Spijkenisse als Hellevoetsluis. • Ca. 60 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 60 m² bedrijfs-/kantoorruimte op de verdieping • Oplevering: per direct

In Rotterdam Noord gelegen winkelruimte, nabij uitvalswegen (A13 / A20). Openbaar vervoervoorzieningen op loopafstand (tramlijn 4, 20 & 25 ). Parkeren (betaald) voor de deur en in nabij gelegen parkeergarage (onder deelgemeentehuis en Eudokiapassage). • Totaal ca. 190 m² winkelruimte gelegen op de begane grond • Oplevering: in overleg

Huurprijs 1e jaar € 3.000,- per maand Huurprijs 2e jaar € 3.400,- per maand Huurprijs 3e jaar € 3.750,- per maand

Huurprijs: € 180.000,- per jaar

Koopsom: € 97.500,- k.k.

Huurprijs: € 27.000,- per jaar

Barendrecht

Barendrecht

VERHUURD

DEVENTERSEWEG Dit nieuwbouwproject op Bedrijventerrein Vaanpark IV te Barendrecht is gelegen aan de Deventerseweg en omvat in totaal 14 bedrijfsunits. Aan de voorzijde van het project bevinden zich 6 straatgerichte units met een zeer luxe uitstraling en een totale oppervlakte van circa 198 m2 tot circa 232 m2, gelijk verdeeld over begane grond en 1e verdieping. Een gedeelte van deze 1e verdieping kan als kantoorruimte worden gebruikt (zie tekening). Deze units beschikken standaard over een elektrische en op afstand bedienbare overheaddeur van 3,75 meter breed en 4,00 meter hoog alsmede een afzonderlijke loopdeur. De 1e verdieping is geheel uitgevoerd met een afgewerkte betonvloer. De raamkozijnen bevinden zich over vrijwel de gehele verdiepingshoogte, waardoor een zeer lichte (kantoor)ruimte ontstaat.

Koopsom: vanaf 224.500,- v.o.n.

PARTNER IN DYNAMIS

DEVENTERSEWEG 31 Op Vaanpark IV, nabij Carnisselande gelegen nieuw gerealiseerd bedrijfsverzamelgebouw. De units zijn gelegen aan de Tielseweg en Arnhemseweg. Aan de Rijksweg A29 en op een steenworp afstand van de Rijksweg A15 en A16. De locatie kenmerkt zich door zijn ruime opzet en uitstekende bereikbaarheid. Op het bedrijventerrein Vaanpark zijn o.a. gevestigd Rabobank, Zuiderster, Buva en IKEA. • Ca. 71 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 71 m² kantoorruimte op de verdieping

Huurprijs: € 995,- per maand

Weet wat er leeft

18


8

Oud-Beijerland

Bergen op Zoom

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Huurprijs bedrijfsruimte: € 49,50 per m² per jaar Huurprijs mezzaninevloer: € 25,00 per m² per jaar

Huurprijs: nader overeen te komen

Ridderkerk

JAN VAN DER HEIJDENSTR 26 Multifunctioneel bedrijfscomplex met buitenterrein gelegen op een prachtige locatie op het bedrijventerrein ‘De Bosschen’. Het object is binnen enkele minuten te bereiken vanaf rijksweg A-29 (Rotterdam-Zierikzee) en biedt uitstekende aansluitingen op onder andere rijksweg A-15 (EuropoortRotterdam-Gorinchem) en A-16 (Dordrecht-Rotterdam-Breda). Busverbindingen voor de deur aanwezig. • Ca. 135 m² kantoorruimte • Ca. 890 m² bedrijfsruimte • Ca. 1.150 m² buitenterrein (ingezaaid met gras) • 12 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

Ridderkerk

CONRADWEG 12-14 Op bedrijventerrein Noordland is in aanbouw twee te schakelen moderne logistieke objecten. Dit logistieke object is totaal circa 17.500 m² groot er is nog beschikbaar ca. 8.953 m² welke worden aangeboden in units vanaf circa 4.475 m². Dit biedt de mogelijkheid om een uniek en multifunctioneel warehouse te betrekken. Conradweg 12 • Ca. 1.226 m² expeditieruimte • Ca. 3.268 m² magazijnruimte • Ca. 751 m² mezzanine • Er bestaat de mogelijkheid kantoorruimte te realiseren. • Oplevering: december 2010 Conradweg 14 • Ca. 1.217 m² expeditieruimte • Ca. 3.242 m² magazijnruimte • Ca. 751 m² mezzanine • Er bestaat de mogelijkheid kantoorruimte te realiseren. • Oplevering: december 2010

BROUWERSTRAAT 32A-L Gelegen op bedrijventerrein ‘Donkersloot’, zijn twaalf nieuwbouw bedrijfsunits met kantoorruimte gerealiseerd. • Bedrijfsruimte vanaf ca. 83 m² • Kantoorruimte vanaf ca. 90 m² • Oplevering: per direct

Huurprijs: vanaf € 22.300,- per jaar Koopsom: vanaf € 279.000,- per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

KEURMEESTERSTRAAT 25 Functionele bedrijfs-opslagruimte met bijbehorend buitenterrein, gelegen op het bedrijventerrein Donkersloot-Noord te Ridderkerk. Het object is uitstekend bereikbaar vanaf de rijkswegen A15 en A16. • Ca. 1.200 m² bedrijfs-opslagruimte • Ca. 450 m² buitenterrein • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 67.500,- per jaar

Weet wat er leeft

19


BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Rotterdam

Rotterdam

S! LAATSTE UNIT

Huurprijs: € 1.500,- per maand

Koopsom: vanaf € 125.000,- v.o.n.

Rotterdam

FLIGHTPARK Het bedrijfsverzamelgebouw ‘Flightpark’ is thans in aanbouw op het terrein van Rotterdam Airport. Flightpark kent diverse bedrijfsruimten met verschillende afmetingen. Zo zijn er de kopunits met grote glasvlakken uitgevoerd en zijn er kleinschalige tussenunits. Alle units zijn voorzien van een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer. • Units van 91 m² tot 356 m² • Oplevering: eind 2010

Rotterdam

DROOGBLOEM 43 Het object is gelegen op het Bedrijvenpark te Rotterdam-Ommoord en is uitstekend bereikbaar via de President Rooseveltweg en de Terbregseweg. Hierdoor is zowel de A20 als de A16 uitstekend bereikbaar. Het metrostation Ommoord-Binnenhof ligt op loopafstand. • Ca. 147 m² bedrijfsruimte • Ca. 50 m² kantoorruimte • Oplevering: per direct

KIOTOWEG 201-215 Half vrijstaand, multifunctioneel bedrijfsobject met uitstekende los- en laadfaciliteiten, moderne kantoorruimte en parkeerplaatsen op het eigen voorterrein op bedrijvenpark Noord-West te Rotterdam. Kiotoweg 201-205 • Ca. 2.050 m² bedrijfsruimte • Ca. 592 m² kantoorruimte • 26 parkeerplaatsen • Oplevering: per direct Kiotoweg 211-215 • Ca. 1.958 m² bedrijfsruimte • Ca. 597 m² kantoorruimte • 26 parkeerplaatsen • Oplevering: maart 2011 Bovengenoemde units zijn te schakelen

Huurprijs Kiotoweg 201-205: € 219.000,- per jaar Huurprijs Kiotoweg 211-215: € 213.000,- per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

RIDDERKERKSTRAAT 20 Bedrijfscomplex gelegen aan de Ridderkerkstraat 20 te Rotterdam-IJsselmonde. Het complex ligt op het bedrijventerrein Hordijk-West in de deelgemeente IJsselmonde. De ligging ten opzichte van de Ring rond Rotterdam/ A15 is goed. Openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand. • Ca. 1.000 m² bedrijfsruimte/entree • Ca. 365 m² kantoorruimte • Ca. 280 m² entresol • Ca. 180 m² overdekt en afgesloten terrein • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 98.000,- per jaar

Weet wat er leeft

20


0

Rotterdam

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

TRADEPARC MATLINGE Het object maakt deel uit van het bedrijvencomplex Tradeparc Matlinge, direct aan de Matlingeweg, op het bedrijventerrein Rotterdam Noord-West. Het gebied wordt ontsloten door de Matlingeweg die de A13 met de A20 verbindt. Rotterdam The Hague Airport ligt aan de andere zijde van de A13. De units zijn uitermate geschikt voor industrieel gerelateerde bedrijven en handelsbedrijven. De unieke mogelijkheid doet zich voor om op deze uitzonderlijke locatie een nieuwe bedrijfsruimte te betrekken. • Vanaf ca. 332 m² tot ca. 1.200 m² • Nabij Rotterdam The Hague Airport en de Rotterdamse havens • Oplevering: per direct

Huurprijs vanaf € 57.000,- per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

21


Rotterdam

‘s-Gravendeel

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

VLAARDINGWEG 85

MIJLWEG 92

Functionele opslag- en showroomruimte gelegen op een uitstekende locatie in de Spaanse Polder op het kruispunt van de Matlingeweg en de Vlaardingweg. Het pand is zeer goed bereikbaar via de A20 en A13, terwijl het centrum van de stad en Rotterdam Airport op korte afstand is gelegen. • Ca. 2.100 m² bedrijfs-/opslagruimte • Ca. 1.780 m² showroomruimte • Ca. 40 m² archief • 12 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

9.500,- per maand Huurprijs: € Koopsom: € 1.295.000,- k.k.

Huurprijs: € 198.000,- per jaar Koopsom: € 1.595.000,- k.k.

Schiedam

Vlaardingen

Dit geheel vrijstaande bedrijfscomplex met buitenterrein is gelegen op bedrijventerrein Mijlpolder, ten westen van de kern van ‘s-Gravendeel. Via de Provinciale weg N217 is er een goede ontsluiting naar Rijksweg A16 (Rotterdam/Antwerpen via de Kiltunnel) en naar Rijksweg A29 (Rotterdam/Roosendaal). • Ca. 340 m² kantoorruimte • Ca. 1.353 m² bedrijfsruimte • Ca. 600 m² buitenterrein

ADMIRAAL DE RUYTERSTRAAT 18C Representatieve nieuwbouw bedrijfsunit gelegen aan de Admiraal de Ruyterstraat te Schiedam op bedrijventerrein Vijfsluizen. De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf Rijksweg A4. Deze Rijksweg verbindt de A20 met de A15, waardoor iedere bestemming in de regio moeiteloos bereikbaar is. Het centrum van de stad is eveneens uitstekend bereikbaar. • Ca. 110 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 110 m² bedrijfs-/kantoorruimte op de verdieping • 2 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg

1.695,- per maand Huurprijs: € Koopsom: € 189.000,- v.o.n.

PARTNER IN DYNAMIS

DELTAWEG Aan de Deltaweg in Vlaardingen wordt een bedrijvencomplex ontwikkeld, bestaande uit drie geschakelde units, welke geheel compleet worden opgeleverd. Het complex is gelegen in de Rivierzone van het Vlaardingse havengebied. Unit 1 & 2 • Ca. 1.016 m² bedrijfsruimte • Ca. 99 m² kantoorruimte op de begane grond • Ca. 118 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • 12 parkeerplaatsen Unit 3 • Ca. 1.016 m² bedrijfsruimte • Ca. 178 m² kantoorruimte op de begane grond • Ca. 193 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • 18 parkeerplaatsen

Huurprijs unit 1: € 99.075,- per jaar Huurprijs unit 2: € 105.240,- per jaar Huurprijs unit 3: € 134.010,- per jaar

Koopsom Unit 1: € 1.325.000,- v.o.n. Koopsom Unit 2: € 1.410.000,- v.o.n. Koopsom Unit 3: € 1.795.000,- v.o.n.

Weet wat er leeft

22


2

BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Bleiswijk

verhuurd! Reeds 50%

AMB BLEISWIJK DISTRIBUTION CENTER TE BLEISWIJK Het betreft een nieuw gerealiseerd distributiecentrum gelegen op het bedrijvenpark Prisma te Bleiswijk (Gemeente Lansingerland) nabij Zoetermeer. Prisma wordt ontwikkeld tot een logistieke ‘hotspot’ direct gelegen aan de rijksweg A-12, strategisch tussen de havens van Rotterdam en internationale luchthaven van Amsterdam. Vloeroppervlak Totale verhuurbaar vloeroppervlak van het gebouw bedraagt ca. 41.496 m² v.v.o. Thans is er nog 20.548 m² v.v.o. beschikbaar. Deelverhuur is bespreekbaar in units vanaf ca. 9.654 m² v.v.o, Gebruiksmogelijkheden Het object is uitermate geschikt ten behoeve van logistieke gebruikers. Huurprijs (prijzen exclusief BTW en servicekosten (nader te bepalen) Bedrijfsruimte: € 64,50 per m² per jaar v.v.o per jaar. € 135,- per m² per jaar v.v.o per jaar. Kantoorruimte: Mezzanine kantoorruimte: € 120,- per m² per jaar v.v.o per jaar.

Parkeerplaatsen: € 275,- per plaats per jaar. Trailerparking: € 1.350,- per plaats per jaar.

DISTRIPARK EEMHAVEN

ProLogis Park Maasvlakte bestaat uit 3 ultramoderne distributiecentra, meer dan 20.000 m² elk inclusief kantoren en mezzanines, met een totaal oppervlakte van ca. 66.802 m², gevestigd op ProLogis Park Maasvlakte. De gebouwen zijn uitermate geschikt voor de vestiging van een groot distributiecentrum, maar het is ook mogelijk per unit te huren.

Dit complex op ProLogis Park Eemhaven welke is gelegen op het Distripark Eemhaven, nabij Waalhaven en de Eemhaven in de Rotterdamse haven. Ongeveer 40% van de kadelengte van de haven is gecentreerd in dit gebied en ongeveer één derde van de containers worden hier behandeld. Vanwege de directe aansluiting op de A-15 zijn de verbindingen met het achterland uitstekend.

DC I – Bosporusstraat 32-50 te Rotterdam Te huur in units van ca. 4.043 m² (DC 1 & 2) en ca. 7.975 m² (DC 3). De units hebben een vrije hoogte van 10 meter en beschikken ieder over 5 laaddeuren en 1 elektrische overheaddeur.

Willem Barentszstraat 11-19 te Rotterdam • Ca. 8.500 m² opslag- en distributieruimte • Flexibele huurtermijnen bespreekbaar

Te huur tegen zeer scherpe huurcondities!

Huurprijs: op aanvraag Bedrijfsruimte: € 55,-- per m² per jaar

DC III – Hainanstraat 1 te Rotterdam Te huur in units van ca. 7.128 m² (gebouw B), ca. 8.008 m² (gebouw C) en ca. 9.054 m² (gebouw A) te huren. De units hebben een vrije hoogte van 10 meter en beschikken ieder over 5 laaddeuren en 1 elektrische overheaddeur.

Willem Barentszstraat 41-49 te Rotterdam • Ca.11.750 m² opslag-distributieruimte (ca. 13.200 europalletplaatsen). • Ca. 1.100 m² kantoorruimte

Te huur tegen zeer scherpe huurcondities!

PARTNER IN DYNAMIS

Rotterdam

Rotterdam

DISTRIBUTIECENTRUM MAASVLAKTE

Huurprijs: Bedrijfsruimte: € 58,- per m² per jaar Kantoorruimte: € 100,- per m² per jaar

Weet wat er leeft

23


Rotterdam

schikbaar Nog 3 units be

Delfgauw

Schiedam

WINKELPANDEN • ROTTERDAM E.O.

BOTERSLOOT 173

Goed gesitueerde commerciële ruimte gelegen in winkelcentrum ‘Emerald’. Dit winkelcentrum ligt midden in de wijk Emerald en heeft uitstekende verbindingen van en naar de rijksweg A13 (richting Rotterdam en Den Haag). • Totaal ca. 229 m² winkelruimte gelegen op de begane grond • Er is ruime parkeergelegenheid (gratis) in de omgeving van het winkelcentrum • Oplevering: in overleg

Commerciële ruimte gelegen direct aan het centrum van Rotterdam. Automobilisten bereiken via omliggende doorgaande wegen de ring van snelwegen rondom Rotterdam, NS- en metrostation Blaak is op loopafstand. • Totaal ca. 328 m² commerciële ruimte gelegen op de begane grond • Parkeren op de openbare weg (betaald) • Het object is o.a. voorzien van: een toilet, NUTS-aansluitingen tot in de meterkast en een CV-installatie • Oplevering: in overleg

Huurprijs vanaf € 12.348,- per jaar

Huurprijs: een ingroeihuur vanaf € 109,- per m² per jaar

Huurprijs: € 65.600,- per jaar

VIJF MOLENS

Delft

ekbaar Koop is bespre

EZELSVELDLAAN 49-51-53 3 nieuwbouw units gelegen in hartje centrum Delft, tegenover winkelcentrum ‘De Veste’. De units zijn uitermate geschikt voor zakelijke dienstverlening en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. • Nr. 49: Ca. 170 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen • Nr. 51: Ca. 139 m² begane grond, alsmede 3 parkeerplaatsen • Nr. 53: Ca. 104 m² begane grond, alsmede 2 parkeeplaatsen • Oplevering: per direct

Ezelsveldlaan 49: Ezelsveldlaan 51: Ezelsveldlaan 53: Parkeerplaats:

€ 34.000,- per jaar € 25.715,- per jaar € 19.240,- per jaar € 2.400,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Rotterdam

GOUDEN RIJDERPLEIN 10

Mulltifunctioneel centrum, gelegen in de wijk Nieuwland. De units zijn uitermate geschikt voor dienstverlenende bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Uitstekend bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (bus/metro). Parkeren (betaald) in directe omgeving. • Unit 2 ca. 139 m² • Unit 3 ca. 103 m² • Unit 4 ca. 127 m² • Oplevering: in overleg

WEISSENBRUCHLAAN 166 Representatieve winkelruimte in kernwinkelgebied van Deelgemeente Hillegersberg. De winkel is uitstekend bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. • Totaal ca. 125 m² winkelruimte gelegen op de begane grond, alsmede ca. 50 m² kelder • Voldoende parkeergelegenheid, 2-zijdig, direct voor de deur • De winkel heeft een mooie front-/diepte verhouding, ca. 8 meter front en ca. 16 meter diepte • Het object is o.a. voorzien van: een rolluik, airco, CV-installatie, toilet en pantry • Oplevering: in overleg, op korte termijn mogelijk

Huurprijs: € 57.500,- per jaar

Weet wat er leeft

24


4

KANTOOR-/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

Rotterdam The Hague Airport Business Park Rotterdam The Hague Airport Business Park ligt op het luchthaventerrein en is verdeeld over 4 deelgebieden: • het Entreegebied met kleinschalige kantoorpaviljoens • het Airportplein met ruimte voor grootschaliger kantoorontwikkelingen • het Bedrijvencluster met ruimte voor overige bedrijvigheid • Airside met recreatieve voorzieningen, faciliteiten voor kleine luchtvaart en hangars • Op Rotterdam The Hague Airport Business Park zijn kavels beschikbaar voor eigen ontwikkeling en aanhuur

Rotterdam The Hague Airport Business Park Gerealiseerd

Kantoor paviljoen Sitecom

Kantoor paviljoen Culimer

In ontwikkeling

In aanbouw

Rotterdam The Hague Airport Business Park

Cornerstone • • • • • •

Kantoorpaviljoen Parterre

Object type: Multi-tenant kantoor Oppervlakte: ca. 12.000m² vvo Parkeren: 380 parkeerplaatsen onder het gebouw Nog circa 6.000m² vvo beschikbaar Huurniveau € 185,-- per m² per jaar Oplevering eind 2012

• Object type: Multi-tenant kantoor • Oppervlakte: ca. 2.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak • Units te huur vanaf circa 160m² vvo • Parkeren: 44 parkeerplaatsen onder en voor het gebouw • Huurniveau € 175,-- per m² per jaar • Oplevering 12 maanden na start bouw bij 50% voor verhuurd (bouwvergunning verkregen).

In ontwikkeling

Rotterdam The Hague Airport Business Park

• Object type: Vrachtgebouw • Oppervlakte: ca. 1.450 m² vvo kantoor en ca 5.000 m² vvo bedrijfsruimte • Parkeren: ca 70 parkeerplaatsen op eigen terrein • Nog ca. 500 m² vvo kantoor en ca 1.500 m² vvo m² vvo bedrijfsruimte beschikbaar • Huurniveau in overleg • Oplevering eind 2011

Vrachtgebouw

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

25


Rotterdam

Rotterdam

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

DROOGDOKWEG 71

REITDIEP 1

Op een markante locatie in de Waalhaven gelegen kantoorgebouw bestaande uit 6 verdiepingen met uitzicht over de Waalhaven.

Multifunctionele bedrijfsunit, gelegen op eigen grond met inpandig kantoor gelegen aan de zuidzijde van Rotterdam nabij stadion de Kuip.

Deze locatie heeft een goede verbinding met de rijksweg A15 en aan de noordzijde een goede verbinding met de Maastunnel, zodat zowel het centrum van Rotterdam als de rijksweg A20 goed bereikbaar zijn.

Ca. 950 m² bedrijfsruimte Ca. 50 m² receptie annex showroom Ca. 160 m² kantoorruimte op de 1e verdieping Voldoende parkeergelegenheid op openbaar terrein.

Op de 2e verdieping is ca. 416 m² kantoorruimte beschikbaar. Tevens zijn er 17 parkeerplaatsen beschikbaar op eigen ‘afgesloten’ terrein. • • • • •

Entreepartij met gezamenlijke balie; Sanitaire voorzieningen; Personenliften; Luchtbehandelinginstallatie met topkoeling; Dubbele beglazing en te openen ramen.

Opleveringsniveau kantoor o.a.: • Systeemplafonds met inbouwverlichting; • Airco units; • Kabelgoten.

Huurprijs € 69.000,- per jaar

Rotterdam

• Oplevering: In onderling overleg op korte termijn mogelijk.

Huurprijs kantoorruimte: € 125,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 325,- per plaats per jaar

Rotterdam

• Oplevering: per direct.

Opleveringsniveau bedrijfsruimte o.a.: • Glad afgewerkte betonvloer; • 2 elektrisch bedienbare overheaddeuren (afm. 4,80 m1 breed en 4,20 m1 hoog); • 1 elektrisch bedienbare overheaddeur (afm. 4,80 m1 breed en 2,40 m1 hoog).

GLASHAVEN 16-70

WAALHAVEN O.Z. 77

Scherp geprijsde gerenoveerde kantoorruimte in het kantoorgebouw ‘Glashavenflat’. Het kantoor ligt op loopafstand van het stadscentrum en in de directe omgeving bevinden zicht diverse voorzieningen.

Op één van de markantere locaties van de Waalhaven is het meest moderne eigentijds kantorencomplex van de Rotterdamse haven gerealiseerd. DockWorks IV bevindt zich ter hoogte van Pier 3.

Momenteel zijn de volgende ruimten beschikbaar: Ca. 459 m² archiefruimte Ca. 300 m² kantoorruimte op de begane grond Ca. 491 m² kantoorruimte op de 4e verdieping Ca. 190 m² kantoorruimte op de 5e verdieping Ca. 525 m² kantoorruimte op de 5e verdieping

Totaal ca. 4.610 m² kantoorruimte, als volgt verdeeld: Ca. 81 m² op de begane grond Ca. 903 m² op de 1e verdieping Ca. 974 m² op de 2e verdieping Ca. 974 m² op de 3e verdieping Ca. 974 m² op de 4e verdieping Ca. 674 m² op de 5e verdieping

Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 150 m². Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 250 m². Aan de overzijde van het object is een parkeergarage gelegen waar parkeerplaatsen kunnen worden gehuurd.

Er zijn ca. 100 parkeerplaatsen te huur op het parkeerterrein rondom het gebouw.

Oplevering: op korte termijn mogelijk.

Oplevering: per direct.

Huurprijs kantoorruimte: vanaf € 90,- per m² per jaar € 50,- per m² per jaar Huurprijs archiefruimte:

Huurprijs kantoorruimte: € 155,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 950,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

26


6

Zoetermeer

Hellevoetsluis

KANTOOR-/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

PLATINASTRAAT 95-109

CHRISTAAN HUYGENSWEG 4-8

Showroom-/bedrijfsunits gelegen op het bedrijventerrein Lansinghage. Volgens het bestemmingsplan is in de units onder andere grootschalige detailhandel toegestaan.

Hoogwaardig afgewerkte bedrijfsunits met kantoor (en uitbreidingsmogelijkheden van kantoorruimte) gelegen op het bedrijventerrein Kickersbloem II.

Platinastraat 95 – 101 • Ca. 700 m² VVO op de begane grond • Ca. 545 m² VVO op de 1e verdieping Huurprijs nummer 95-101: € 70.000,- per jaar

• Oplevering: per direct

Platinastraat 103 – 109 • Ca. 625 m² VVO op de begane grond • Ca. 760 m² VVO op de 1e verdieping Huurprijs nummer 103-109: € 90.000,- per jaar

Christiaan Huygensweg 4A, Ca. 116 m² bedrijfsruimte, Ca. 34 m² kantoorruimte Huurprijs € 1.200,- per maand Christiaan Huygensweg 6A, Ca. 116 m² bedrijfsruimte, Ca. 34 m² kantoorruimte Huurprijs € 1.200,- per maand Christiaan Huygensweg 8A, Ca. 116 m² bedrijfsruimte, Ca. 34 m² kantoorruimte Huurprijs € 920,- per maand

Zwijndrecht

Capelle a.d. IJssel

Christiaan Huygensweg 8B, Ca. 116 m² bedrijfsruimte, Ca. 34 m² kantoorruimte Huurprijs € 920,- per maand

VLIERBAAN 20-70 Het kantoorpand “De Tweebaan” is gelegen op het Hoofdweggebied te Capelle aan den IJssel. De lokatie is zeer goed bereikbaar met de auto. Tevens is er een directe verbinding met het openbaar vervoer. Vlierbaan Vlierbaan Vlierbaan Vlierbaan Vlierbaan Vlierbaan

28: 38: 64: 24: 56: 48:

Ca. Ca. Ca. Ca. Ca. Ca.

97 m² op de 1e verdieping 76 m² op de 1e verdieping 178 m² op de 1e verdieping 74 m² op de 2e verdieping 72 m² op de 3e verdieping 38 m² op de 3e verdieping

ZOUTVERKOPERSSTRAAT 8 Het object is centraal gesitueerd op het grote bedrijventerrein ‘De Geer’ aan de zuidzijde van Zwijndrecht. • Ca. 331 m² kantoor op de begane grond • Ca. 240 m² specifieke ruimte, verkeersruimte, installatieruimte • Ca. 147 m² kantoor op de 1e verdieping • Ca. 330 m² showroom op de 1e verdieping • Ca. 2.100 m² bedrijfs-/opslagruimte op begane grond • Oplevering: in overleg, kan direct

• Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 350,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Huurprijs: € 175.000,- per jaar

Weet wat er leeft

27


VIERLINGHSTRAAT 16-18 Dit bedrijfscomplex is gesitueerd op een zichtlocatie langs de rijksweg A16 en is zowel geschikt voor opslag- en productiedoeleinden Nummer 16 • Ca. 567 m² bedrijfs- / opslagruimte op de begane grond • Ca. 162 m² kantoorruimte op de begane grond en 1e verdieping Nummer 18 • Ca. 567 m² bedrijfs- / opslagruimte op de begane grond • Ca. 162 m² kantoorruimte op de begane grond en 1e verdieping

Spijkenisse

Dordrecht

Papendrecht

KANTOOR-/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

KETELWEG 57-63 De bedrijfsruimten met kantoor zijn gunstig gesitueerd aan de Ketelweg nabij de op- en afrit van de Randweg N3 welke op zijn beurt de Rijkswegen A16 (Rotterdam/ Antwerpen) en A15 (Rotterdam/Nijmegen) verbindt. Unit 63 B • Ca. 840 m² bedrijfs- / opslagruimte op de begane grond • Ca. 110 m² kantoorruimte • Oplevering: in overleg

NEWTONWEG 14-16-18 Functioneel en representatieve kantoorruimte op het bedrijfsterrein Halfweg II te Spijkenisse. • Newtonweg 16: Ca. 185 m² showroom-/kantoorruimte op de begane grond • Newtonweg 18: Ca. 185 m² showroom-/kantoorruimte op de begane grond • Newtonweg 14: Ca. 200 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • Oplevering: per direct

Unit 63 F • Ca. 574 m² bedrijfs- / opslagruimte op de begane grond • Ca. 82 m² kantoorruimte in twee lagen • Oplevering: in overleg

• Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 3.250,- per maand

Huurprijs € 95,- per m² per jaar

Brielle

Hellevoetsluis

Huurprijs nummer 16: € 39.500,- per jaar Huurprijs nummer 18: € 39.500,- per jaar

BEDRIJVENCOMPLEX KICKERSBLOEM I Bedrijfsruimte gelegen op het bedrijventerrein Kickersbloem I. Het bedrijventerrein Kickersbloem I is vanaf de provinciale weg N57 (Rotterdam-Rozenburg) via de Nieuweweg goed bereikbaar. De Nieuweweg loopt vanaf de N57 rechtstreeks tot aan bedrijventerrein Kickersbloem I.

’t Woud 21 • Ca. 180 m² bedrijfsruimte • Ca. 20 m² kantoorruimte ’t Woud 27 • Ca. 80 m² bedrijfsruimte • Ca. 20 m² kantoorruimte

Daltonweg 12 Ca. 435 m² bedrijfsruimte Huurprijs: € 2.750,- per maand

• Oplevering: per direct

Daltonweg 14 Ca. 435 m² bedrijfsruimte, Ca. 20 m² kantoorruimte, Ca. 260 m² buitenterrein Huurprijs: € 2.900,- per maand

Marconiweg 37-59 Ca. 100 m² bedrijfsruimte Ca. 120 m² Ca. 40 m² entresolvloer Huurprijs: € 1.500,- per maand

Marconiweg 27 Ca. 100 m² bedrijfsruimte Huurprijs: € 625,- per maand

Nijverheidsweg 33 Ca. 200 m² bedrijfsruimte Huurprijs: € 1.250,- per maand

PARTNER IN DYNAMIS

’T WOUD 21-27 De bedrijfsruimte is gelegen op het bedrijventerrein ’t Woud. De verbindingen met zowel de regio als de Rotterdamse agglomeratie zijn goed.

Huurprijs nummer 21: € 1.475,- per maand Huurprijs nummer 27: € 750,- per maand

Weet wat er leeft

28


8

HUYGENSSTRAAT 19

Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

KANTOOR-/BEDRIJFSPANDEN • ROTTERDAM E.O.

LEEUWENHOEKSTRAAT 70

LEEUWENHOEKSTRAAT 80

• Ca. 117 m² bedrijfsruimte • Ca. 31 m² entresolvloer • 2 parkeerplaatsen

• Ca. 238 m² bedrijfsruimte • Ca. 62 m² entresolvloer • 4 parkeerplaatsen

• Ca. 225 m² bedrijfsruimte • Ca. 112 m² entresolvloer • 6 parkeerplaatsen

• Oplevering: per direct

• Oplevering: per direct

• Oplevering: per direct

Koopsom: € 185.000,- v.o.n. exclusief BTW

Koopsom: € 337.500,- v.o.n. exclusief BTW

Koopsom: € 395.000,- v.o.n. exclusief BTW

Bedrijvencentrum B2B Oudeland te Berkel en Rodenrijs Bedrijvencentrum B2B Oudeland is een multifunctioneel complex waar inmiddels tientallen regionale bedrijven naar volle tevredenheid zijn gehuisvest. Dit markante bedrijvencentrum biedt bedrijven van klein tot groot een optimale werkomgeving en de mogelijkheid zich professioneel en zakelijk te presenteren. In dit bedrijvig hart van de regio worden zowel bedrijfsruimten als kantoorruimten aangeboden en zijn per direct beschikbaar. Bedrijfsruimten

Kantoren

• • • • •

• • • • •

Vloerbelasting 1.500 kg/m² Vrije hoogte van ca. 6 m Parkeren voor de deur Eigen grond Vaste verdiepingsvloer

Zowel te koop als te huur Veel daglicht toetreding Eigen parkeerplaatsen op afgesloten en beveiligd parkeerdek Representatieve entree met intercom Casco opleveringsniveau

LEEUWENHOEKSTRAAT 126 • Ca. 106 m² kantoorruimte • 3 parkeerplaatsen

Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

www.B2B-oudeland.nl

LEEUWENHOEKSTRAAT 132

LEEUWENHOEKSTRAAT 134

• Ca. 147 m² kantoorruimte • Ca. 43 m² terras • 4 parkeerplaatsen

• Ca. 221 m² kantoorruimte • Ca. 80 m² terras • 7 parkeerplaatsen

• Oplevering: per direct

• Oplevering: per direct

Koopsom: € 202.500,- v.o.n. exclusief BTW

Koopsom: € 307.500,- v.o.n. exclusief BTW

• Oplevering: per direct Koopsom: € 137.500,- v.o.n. exclusief BTW

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

29


Rotterdam

KANTOORPANDEN • ROTTERDAM E.O.

ROZENLAAN 115 Dit pand is gebouwd in de bouwstijl jaren ‘30 en heeft een stijlvol interieur met o.a monumentale entreehal met natuurstenen halfrond trappenhuis. In 1997/1998 is het gebouw compleet gerestaureerd - met een prijswinnend ontwerp - door instandhouding van de vele authentieke elementen in combinatie met de eisen die kantoorgebruikers van vandaag stellen. • Totaal ca. 255 m² kantoorruimte gelegen op de begane grond, alsmede ca. 45 m² archiefruimte in de kelder Wijze van oplevering De kantoorruimte zal worden opgeleverd in de huidige zo goed als nieuwe staat, o.a. voorzien van: • Brede trappartij; • Gestuukte plafonds, deels systeemplafond met PL-downlights, geen TL bakken; • Glad gestuukte wanden; • Dubbele toiletvoorziening; • Elektra en databekabeling in 3-vaks kabelgoten;

• C.V.-verwarmingsinstallatie; • Isolerende beglazing; • Vloerbedekking; • Alarminstallatie; • Pantry. De kantoren zijn, desgewenst, volledig en direct gebruiksklaar ingericht met werkplekken van hoge kwaliteit zoals KEMBO bureaus, ergonomische stoelen, complete ICT configuratie inclusief computers met beeldschermen, printers, servers, vergaderfaciliteiten, vloerbedekking, zonwering etc. Plug in and Work. Tevens is er een MAC-netwerkomgeving aanwezig. Oplevering: per direct

Huurprijs: € 37.500,- per jaar

Bezoek de site www.rozenlaan.nl PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

30


0

Objectief Flightpark ideale locatie voor luchthaven en luchtvaart gerelateerde bedrijven Direct naast de regionale luchthaven Rotterdam The Hague Airport realiseert MEAC Vastgoed in samenwerking met Heembouw Ontwikkeling en Rotterdam The Hague Airport Vastgoed bedrijvencentrum Flightpark. In de eerste fase worden er 28 bedrijfsruimten gerealiseerd. De bedrijfsruimten zijn beschikbaar vanaf 90 m² en zijn bij voorkeur bestemd voor luchthaven en luchtvaart gerelateerde bedrijven. Bedrijvencentrum Flightpark is vanwege haar ligging direct naast de luchthaven en nabij de A13, het centrum van Rotterdam en de steden Delft en Den Haag, uitstekend bereikbaar. De verkoop van bedrijfsruimten is in handen van Ooms. Bel voor informatie 010 – 424 8888 en vraag naar Jeroen van der Meer.

Bouwkennis Jaarrapport Ook u kijkt elk jaar kritisch naar uw plannen voor de middellange termijn. Speciaal voor dit moment is het BouwKennis Jaarrapport. Het BouwKennis Jaarrapport is opgebouwd als een business- en marketingplan en geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse bouwketen. Hierbij wordt er teruggekeken, maar worden vooral de kansen voor de toekomst in kaart gebracht. Dankzij zijn inhoud en opbouw kunt u het BouwKennis Jaarrapport perfect gebruiken voor uw businessplannen. Aan de hand van de hoofdstukken Product, Prijs, Plaats, Promotie, Personeel en Trends & Ontwikkelingen heeft u namelijk u een blauwdruk voor uw plannen in handen. Dit maakt het BouwKennis Jaarrapport een overzichtelijk en zeer praktisch rapport. Het BouwKennis Jaarrapport geeft u gemakkelijke en concrete handvatten om uw beleid uit te stippelen. Hierdoor is dit jaarrapport al jarenlang een vaste hulp van menig commercieel beleidsmaker. Voor meer informatie over het BouwKennis Jaarrapport belt u 010-2066996.

OOMS MAKELAARS TAXATIES B.V. GESPECIALISEERD

IN

COMMERCIEEL

VASTGOED

Het taxeren van bedrijfshuisvesting is vandaag de dag bijzonder uiteenlopend en gecompliceerd. Om u adequaat te kunnen adviseren hebben wij onze taxatieactiviteiten opgesplitst in vier specialismen: bedrijfsruimten, kantoren, retail en non-profit. Binnen deze specialismen garanderen wij kennis en ervaring. We weten precies wat er speelt. Maak kennis met onze taxateurs en bel voor informatie of opdrachten naar:

OOMS MAKELAARS TAXATIES B.V. MAASKADE 113 POSTBUS 24040 3007 DA ROTTERDAM TEL.: 010 - 424 88 49 FAX: 010 - 424 88 54 E-MAIL:

KWALITEIT

ZIT IN ONZE GENEN

NIETS PARTNER IN DYNAMIS

TAXATIES@OOMS.COM

BLIJFT ONDERBELICHT

Weet wat er leeft

Weet wat er leeft

31


Jeffrey Blair van ROM Drechtsteden:

“We weten dat we een goed product hebben, we moeten het alleen nog bekend maken.” Jeffrey Blair is per 1 januari aangetreden als manager promotie en acquisitie bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden. Hij houdt zich bezig met het bekend maken van de regio Drechtsteden als vestigingslocatie voor bedrijven. Zijn grootste probleem is de onbekendheid in de markt. ,,We hebben bedrijven van wereldnaam in de regio, maar dat ze híer zitten weet niemand.”

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

32


2

Hij spreekt Nederlands met een licht Amerikaans accent. Af en toe is er een Engels woord te horen. Maar na vele jaren wonen en werken in ons land, kan hij zich uitstekend duidelijk maken in het Nederlands. Blair is verantwoordelijk voor de promotie en acquisitie binnen ROM-D. In oktober vorig jaar werd door de Drechtraad, het hoogste bestuursorgaan binnen de regio Drechtsteden, besloten dat deze functie professioneel moest worden ingevuld. Blair:,,Vóór die tijd had ROM-D wel de verantwoordelijkheid voor promotie, maar lagen de prioriteiten elders en ontbraken de mankracht en de middelen. Nu is daarvoor de expliciete opdracht gegeven.”

Vindt hij dat de regio goed te verkopen is? ,,Ja, qua ruimte, faciliteiten en locatie. Maar slecht qua naam. Ze kennen ons niet en wat ze weten, klopt niet. Het is hetzelfde probleem als ik had toen ik in Moerdijk werkte. “Die stinkpijpen”, werd dan gezegd. Nee, het is meer dan dat, zei ik dan. Als een bedrijf geïnteresseerd was in Rotterdam, en daar was geen ruimte, was de volgende stap Breda. Ze wisten niet wat er tussen zat. Drechtsteden was een zwart gat. Terwijl we hier in onze kernsectoren (water- en deltatechnologie, transport en logistiek, maritiem) bedrijven van wereldnaam hebben. Die zijn wel bekend in hun markt, maar men weet niet dat ze hier zitten.”

Met Blair heeft ROM-D een expert op het gebied van regiopromotie binnengehaald. Hij is zijn carrière op dit gebied begonnen in 1994, als internationaal acquisiteur bij het Havenschap Moerdijk. Daarna heeft hij een aantal jaar in New York gewerkt, als regiodirecteur Oostkust bij het NFIA (Netherlands Foreign Investments Agency), een afdeling van het ministerie van Economische Zaken. In die functie bracht hij Nederland als vestigingslocatie onder de aandacht van Amerikaanse bedrijven. Voordat hij bij ROM-D kwam, werkte hij als strategisch adviseur acquisitie bij de gemeente Dordrecht.

Er ligt dus een belangrijke taak voor Blair op het gebied van promotie en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Maar zijn focus ligt vooral op het behoud van de bedrijven die al in de regio zijn gevestigd. ,,Zij zijn enorm belangrijk voor de werkgelegenheid. We proberen in te spelen op hun behoeften. Zitten ze nog goed, willen ze expansie plegen of misschien verhuizen naar een andere locatie binnen de regio. Als dat goed gedekt is, kunt je naar buiten gaan kijken.”

Hij kent dus de vragen die bedrijven hebben op het gebied van vestigingslocatie. ,,Mijn toegevoegde waarde voor ROM-D is dat ik kennis heb van vastgoed in combinatie met economische ontwikkeling.” En dat sluit precies aan op de nieuwe doelstelling van ROMD. Hield ROM-D zich tot voor kort uitsluitend bezig met gebiedsontwikkeling, nu heeft de organisatie ook een economisch ontwikkelingsdoel meegekregen vanuit de Drechtraad, namelijk het versterken van de regionale economie door banenretentie en banencreatie. Blair:,,Concreet betekent dat dat we niet alleen grond ontwikkelen en verkopen, maar dat we ook naar de consequenties voor de werkgelegenheid kijken. Dat geldt niet alleen voor nieuwe bedrijven, maar ook voor bedrijven die al in de regio gevestigd zijn. Als zij een huisvestingsprobleem hebben, gaan we bekijken hoe we dat voor hen kunnen oplossen. Want we willen de bedrijven en daarmee de banen die we hebben niet kwijtraken.” De promotie van de regio vindt op twee niveaus plaats: (boven)regionaal en internationaal. Blair:,,Op regionaal niveau positioneren we onszelf als de schakel tussen Rotterdam en Breda. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er veel bedrijven zijn met een consolidatievraagstuk. Ze hebben bijvoorbeeld kantoren in Noord-Brabant en in Rotterdam, en willen die graag samenvoegen. Wij kunnen hen een oplossing bieden. Op internationaal niveau doen wij de promotie samen met Rotterdam, als Greater Rotterdam Area. Dat is veel efficienter dan geld en moeite steken in het bekend maken van de Drechtsteden als regio. Het werpt zijn vruchten af: van de bedrijven die zich de laatste drie jaar in onze regio hebben gevestigd, komt 70% uit het Rotterdamse. Vanwege ruimtegebrek in Rotterdam, en wij hebben de ruimte.”

PARTNER IN DYNAMIS

Het is bij locatievraagstukken altijd een afweging maken tussen verschillende belangen stelt Blair. ,,Ons motto is: het juiste bedrijf op de juiste locatie. Daarbij kijken we naar de sector, de activiteit, de beschikbaarheid van ruimte en de economische impact. Vervolgens toetst ROM-D een huisvestingsvraag bij de zes gemeenten in de regio en brengt hen in contact met de juiste mensen. Dan komt ook de makelaar in beeld. Op onze nieuwe website hebben we links naar makelaars, waaronder ook Ooms. Maar we willen graag zelf weten wie er aan het rondkijken is, zodat we de slaagkans kunnen verhogen. Want we weten dat we een goed product hebben, we moeten het alleen nog bekend maken.”

Weet wat er leeft

33


KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

TEAM DORDRECHT V.l.n.r. Ted Rommelse, Evelien Ravesteijn, Dennis Dekker

art Renovatie gest

PIETER ZEEMANWEG 146

Telefoon 078 - 614 43 33

Aan de rand van het moderne bedrijventerrein Dordtse Kil II treft u deze zeer representatieve bedrijfsgebonden kantoorruimte (nagenoeg turn-key) aan. De locatie is optimaal gesitueerd ten opzichte van de op- en afritten van de A16 (Rotterdam - Antwerpen). • Ca. 209 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping • 2 parkeerplaatsen op het voorterrein • Oplevering: in overleg

Huurprijs € 105,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

PIETER ZEEMANWEG 155B Aan de rand van het moderne bedrijventerrein ‘Dordtse Kil II’ treft u deze bijzondere combinatie van kantoren aan. • Unit 1 Ca. 128 m² kantoor op de begane grond Ca. 128 m² kantoor op de 1e verdieping 5 gemarkeerde parkeerplaatsen op eigen terrein • Unit 2 Ca. 20 m² kantoorruimte op de begane grond Ca. 135 m² kantoorruimte op de 1e verdieping 3 gemarkeerde parkeerplaatsen op eigen terrein • Oplevering: per direct Huurprijs Unit 1: € 2.500,- per maand Huurprijs Unit 2: € 1.600,- per maand

Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht

Drechtsteden

V.GODEWIJCKSTRAAT 17-33 Dit representatieve kantoorgebouw is gelegen in het centrum van Dordrecht aan het sfeervolle Beverwijcksplein op loopafstand van het station. • De totale oppervlakte conform NEN 2580 bedraagt 2.871 m² vvo, als volgt verdeeld: • 616 m² archiefruimte in de kelder • 658 m² kantoorruimte op de begane grond • 594 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • 579 m² kantoorruimte op de 2e verdieping • 424 m² kantoorruimte op de 3e verdieping • 40 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

Weet wat er leeft

34


4

WEIZIGTWEG 11-69 Het complex is gerealiseerd aan de achterzijde van Dordrecht CS. Indien noodzakelijk bevindt u zich binnen 5 minuten zowel op de snelweg A16 als de A15. • Totaal ca. 3.452 m² kantoorruimte gelegen op diverse verdiepingen • Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 503 m² • Tevens zijn er 40 parkeerplaatsen beschikbaar • Oplevering: per direct

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 600,- per plaats per jaar

STEPHENSONWEG 14 Business Centre Gorinchem Het Business Centre is gesitueerd op het industrieterrein Gorinchem Oost en is centraal gelegen aan in- en uitvalswegen. Op een zichtlocatie langs de rijksweg A15. • Kantoorunits op diverse bouwlagen • Verhuur in units vanaf ca. 26 m², uit te breiden tot 300 m² aaneengesloten • Flexibele huurtermijn behoren tot de mogelijkheden • oplevering: in overleg

Huurprijs: vanaf € 115,- per m² per jaar

Papendrecht

Dordrecht

Gorinchem

Papendrecht

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

KATTESTAART 23-25 De kantoorruimte is gesitueerd op een zichtlocatie aan de hoofdontsluiting van Papendrecht, de Burg. de Keyzerweg • Totaal ca. 350 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • Tevens zijn er 6 parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 3.250,- per maand

POLDERMOLEN 4 Deze moderne representatieve kantoorruimte is gesitueerd op een zichtlocatie aan de hoofdontsluiting van Papendrecht, de Burg. de Keijzerweg • Ca. 177 m² kantoorruimte op de begane grond • Ca. 133 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • Ca. 140 m² kantooruimte op de 2e verdieping • Voldoende parkeerplaatsen aanwezig • Oplevering: in overleg

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 230,- per plaats per jaar

‘s-Gravendeel

Dordrecht

Zwijndrecht

oorunits Turn-key kant m² vanaf ca. 30

AMERWEG 4

BURG DE RAADTSINGEL 49-71

MIJLWEG 9-11

Unieke kans om een kleinschalige kantoorunit te huren in het moderne Bedrijvencentrum ‘Amerweg’ te Zwijndrecht. Het complex bevindt zich aan één van de hoofdontsluitingen van Zwijndrecht tussen het centrum en bedrijventerrein ‘De Geer’. • Totaal ca. 93,4 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping • Voor het complex zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig (kantoorapp.) • De ruimte is voorzien van een eigen pantry en toiletgroep • Oplevering: per direct

Burgraadt Vier markant vormgegeven gebouwen, gegroepeerd rond een privé plein, ieder met hun eigen identiteit in elkaar overlopend tot een uniek geheel. • Totaal ca. 2.907 m² kantoorruimte over diverse bouwlagen • Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 30 m² • Ruim 100 parkeeplaatsen op eigen terrein • Tegenover Centraal Station • Op 3 minuten lopen van het centrum • Receptie op begane grond • Representatieve uitstraling en moderne faciliteiten • Oplevering: in overleg

De Mijlweg is gunstig gesitueerd aan de rand van bedrijventerrein Mijlpolder te ‘s-Gravendeel. Via de Provinciale weg is er een goede ontsluiting naar Rijksweg A16 (Rotterdam/Antwerpen via Kiltunnel) en naar Rijksweg A29 (Rotterdam/Roosendaal). • Ca. 975 m² bedrijfs-/opslagruimte • Ca. 3.000 m² verhard buitenterrein • Huurtermijn in overleg • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 100,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Huurprijs kantoorruimte: € 135,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 565,- per plaats per jaar

Huurprijs bedrijfsruimte: € 35,- per m² per jaar Huurprijs buitenterrein: € 10,- per m² per jaar

Weet wat er leeft

35


Dordrecht

Dordrecht

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

Huurprijs kantoorruimte: € 130,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

€ 120,- per m² per jaar Huurprijs kantoor: Huurprijs parkeerplaatsen: € 690,- per plaats per jaar

Groot Ammers

LAAN DER VERENIGDE NATIES 325 Markant vrijstaand kantoorgebouw op een prominente zichtlocatie aan de verbindingsweg N-3, direct naast de op en afrit. • Totaal ca. 2.364 m² kantoorruimte als volgt verdeld: • Ca. 470 m² op de begane grond • Ca. 474 m² op de 1e verdieping • Ca. 475 m² op de 2e verdieping • Ca. 475 m² op de 3e verdieping • Ca. 470 m² op de 4e verdieping • 68 parkeerplaatsen op het buitenterrein • Oplevering: in overleg

Dordrecht

KORTE PARALLELWEG 1 Representatief kantoorgebouw ‘Terra’ gelegen in het centrum van Dordrecht, naast winkelcentrum ‘Maasplaza’. Goed bereikbaar vanaf de A16 en A15, via de N3. Het NS-station bevindt zich in directe nabijheid. Het object bestaat uit ca. 2.010 m² kantoorruimte, verdeeld over 7 lagen. Beschikbaar voor verhuur: • Ca. 172 m² kantoorruimte begane grond • Ca. 302 m² kantoorruimte 1e verdieping • Ca. 359 m² kantoorruimte 2e verdieping • 10 gemarkeerde parkeerplaatsen • Extra parkeerplaatsen op aanvraag beschikbaar • Oplevering: in overleg

ROZENHOF 33

VOORSTRAAT 88

Monumentale kantoorvilla, gelegen aan de rand van het historisch centrum van Dordrecht en nabij openbaar vervoer en uitvalswegen (A16 en N3). Diverse kleinschalige kantoorunits vanaf ca. 30 m² te huur, zoals bijvoorbeeld: • Unit 108: ca. 48 m² op de begane grond • Unit 214: ca. 30 m² op de 1e verdieping • Unit 211: ca. 47 m² op de 1e verdieping • Unit 301: ca. 59 m² op de 2e verdieping • Unit 303: ca. 37 m² op de 2e verdieping • Unit 305a/b: ca. 71 m² op de 2e verdieping • Unit 306: ca. 55 m² op de 2e verdieping • Flexibele huurtermijnen mogelijk • Oplevering: in overleg

Het object is in 1989 gebouwd als gemeentehuis voor de gemeente Liesveld. Het gemeentehuis heeft een zeer centrale ligging in de dorpskern van Groot-Ammers. • Ca. 216 m² opslagruimte op nivo 0 • Ca. 295 m² kantoorruimte op nivo 1 • Ca. 345 m² ruimte op nivo 1 • Ca. 39 m² ruimte op nivo 1 • Ca. 609 m² kantoorruimte op nivo 2 • Ca. 556 m² kantoorruimte op nivo 3 • Ca. 510 m² kantoorruimte op nivo 4 • Ca. 149 m² kantine op nivo 5 • Ca. 172 m² bergruimte op nivo 5 • Ca. 4.000 m² toerekenbaar buitenterrein ten behoeve van parkeren. • Oplevering: in overleg

Huurprijs: vanaf € 310,- per maand

Koopsom: € 2.950.000,- k.k.

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

36


6

Zwijndrecht

Hendrik Ido Ambacht

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

GILDENWEG 16/SCHEEPMAKERSTRAAT 4 De kantoor- / showroomruimte is gesitueerd in het bedrijfscomplex op de hoek van de Scheepmakersstraat en de Gildenweg, de centrale as op bedrijventerrein ‘De Geer’. Het complex is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (via Munnikensteeg) en het centrum van Zwijndrecht (via de Lindtsedijk). • Gildenweg 16 Ca. 163 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond; Ca. 112 m² Showroom- / archiefruimte gelegen op de begane grond; 3 Parkeerplaatsen • Scheepmakerstraat 4 Ca. 203 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond; Ca. 173 m² Kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping; 3 Parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg • Het object is eventueel te huur i.c.m. de naastgelegen bedrijfsruimte. De bedrijfsruimte omvat ca. 764 m²

Huurprijs: € 120.000,- per jaar Koopsom: € 1.450.000,- v.o.n.

€ 69,- per m² per jaar Huurprijs kantoorruimte: Huurprijs showroom-/ archiefruimte: € 49,- per m² per jaar

Dordrecht

KERKSTRAAT 77 Unieke mogelijkheid om kantoor te houden in een karakteristiek, doch nieuw gebouw met een bijzonder ruime parkeernorm. Het complex is binnen de gemeente Hendrik Ido Ambacht bekend als de voormalige meubelwinkel van Kauling en wordt binnenkort volledig gerenoveerd tot modern kantoorgebouw. • Ca. 288 m² kantoorruimte op de begane grond • Ca. 204 m² kantoorruimte op de 1e verdieping • Ca. 135 m² kantoorruimte op de 2e verdieping • 19 gemarkeerde parkeerplaatsen op eigen terrein • Oplevering: in overleg

KORTE PARALLELWEG 179 Maasplaza Het complex is gelegen aan de rand van het stadshart van de nostalgische binnenstad van Dordrecht. De locatie is met recht zeer prominent te noemen en kan worden aangemerkt als een uitstekende zichtlocatie. Het complex onderscheidt zich van andere kantoorruimten vanwege de flexibele indeelbaarheid van het gebouw. • Ca. 248 m² kantooruimte gelegen op de 3e verdieping • Ca. 357 m² kantooruimte gelegen op de 4e verdieping • Ca. 907 m² kantoorruimte gelegen op de 4e verdieping • Het object beschikt over een zeer gunstige parkeernorm en gratis parkeergelegenheid is op loopafstand. • Oplevering: in overleg Huurprijs kantoorruimte: € 120,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 750,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

37


Dordrecht

KANTOORPANDEN • DRECHTSTEDEN

LAAN DER VERENIGDE NATIES 9

Dordrecht

Markant trendy kantoorgebouw op een prominente zichtlocatie bovenop de tunnel van de A16, direct naast de op- en afrit en aan de Oude Maas gelegen aan de Laan der Verenigde Naties te Dordrecht. • Totaal ca. 3.190 m² kantoorruimte als volgt verdeeld: • Ca. 629 m² op de begane grond • Ca. 631 m² op de 1e verdieping • Ca. 645 m² op de 2e verdieping • Ca. 645 m² op de 3e verdieping • Ca. 640 m² op de 4e verdieping • 67 gemarkeerde parkeerplaatsen • Topkoeling • Oplevering: in overleg € 129,- per m² per jaar Huurprijs kantooruimte: Huurprijs parkeerplaatsen: € 850,- per plaats per jaar

SPUIBOULEVARD 314-372 Crown Point In het centrum van Dordrecht gesitueerd kantoorgebouw, bij uitstek geschikt voor zakelijke dienstverlening. In dit mulitfunctionele kantorencomplex bestaande uit 3 bouwdelen zijn o.a. gevestigd: Rijksgebouwendienst, Gemeente Dordrecht, Arbodiensten, advocatenkantoren en gezondheidsdiensten. • Ca. 4.847 m² kantooruimte verdeeld over diverse verdiepingen: Ca. 641 m² op de 1e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 2e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 3e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 4e verdieping in bouwdeel A Ca. 641 m² op de 5e verdieping in bouwdeel A Ca. 737 m² op de begane grond in bouwdeel B Ca. 372 m² op de 1e verdieping in bouwdeel B Ca. 533 m² op de 4e verdieping in bouwdeel C • Tevens zijn er diverse parkeerplaatsen op eigen terrein en in de naastgelegen parkeergarage beschikbaar • Het complex is goed bereikbaar per auto en per openbaar vervoer • Oplevering: in overleg. • Eigenaar is voornemens om de 5e verdieping in vleugel A in te richten in turn-key kantoorunits voorzien van eigen pantry, huurbaar vanaf ca. 150 m² Huurprijs kantoorruimte: € 127,50 per m² per jaar Huurprijs turn-key kantoorunits: € 130,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: vanaf € 699,- per plaats per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

38


8

Zwijndrecht

KANTOORPANDEN/BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

STATIONSPLEIN 4 Vierdrecht I De kantoorruimte is centraal gelegen binnen de Gemeente Zwijndrecht aan de Stationsweg, naast het NS-Station, in de onmiddellijke nabijheid van de in- en uitvalswegen van de A16 (Breda/Rotterdam). Alle voorzieningen van hoofdwinkelcentrum Walburg zijn op loopafstand. • Totaal ca. 492 m² kantoorruimte als volgt verdeeld: Ca. 255 m² op de 2e verdieping Ca. 237 m² op de 3e verdieping • Tevens zijn er diverse parkeerplaatsen beschikbaar • Oplevering: in overleg Huurprijs kantoorruimte: € 110,- per m² per jaar Huurprijs parkeerplaatsen: € 450,- per plaats per jaar

Zwijndrecht

NESS NIEUW - BUSI HT II’ C RE CENTRE ‘VIERD

STATIONSWEG 41 Direct tegenover het NS-station en in de directe nabijheid van de op- en afritten van de A16 (Rotterdam - Breda - Antwerpen), treft u dit moderne kantoorgebouw aan. Het hoofdwinkelcentrum Walburg is op loopafstand en het gebouw heeft een gunstige parkeernorm. Op de eerste verdieping van het gebouw is een business center concept gelanceerd waar een gebruiker van de unieke mogelijkheid gebruik kan maken, om een turn-key kantoorunit te huren tegen zeer gunstige voorwaarden. Dit is mogelijk vanaf ca. 22 m² en is uit te breiden tot ca. 400 m². De ruimten zijn voorzien van moderne transparantie scheidingswanden, vloerbedekking en hebben ieder een eigen intercom. • Ca. 315 m² kantoorruimte 1e verdieping • Ca. 684 m² kantoorruimte 2e verdieping • Ca. 684 m² kantoorruimte 3e verdieping • Ca. 440 m² kantoorruimte 4e verdieping • 34 parkeerplaatsen • Oplevering: in overleg € 110,- per m² per jaar Huurprijs kantooruimte: Huurprijs turn-key kantoorunits: € 130,- per m² per jaar € 450,- per plaats per jaar Huurprijs parkeerplaatsen:

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

39


EGSTRAAT 60

GALVANISTRAAT 7-15

Dordrecht

Koopsom: € 1.250.000,- k.k.

Huurprijs Galvanistraat 7A: € 1.125,- per maand Huurprijs Galvanistraat 15A: € 1.300,- per maand

Dordrecht

HAASWIJKWEG WEST 108 Indeling A • Ca. 490 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 430 m² bedrijfsruimte op de entresol, de oude hooizolder • Ca. 270 m² buitenterrein, toegerekend aan de bereikbaarheid van de zij- en achterkant • Het voorterrein is als gebonden grond buitenbeschouwing gelaten. Indeling B • Ca. 266 m² bedrijfswoning (ca. 800 m3), met hoofdentree, vestibule, woonkamer, werkkamer, keuken, hal met toilet, trap naar verdieping met 4 slaapkamers en badkamer * Ca. 400 m² tuin, toegerekend aan de woning * Oplevering: per direct Koopsom: € 935.000,- k.k

Ridderkerk

Bedrijfscomplex gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil I, zeer gunstig gelegen ten opzicthe van de A16 en de N3. het complex beschikt over een afgesloten buitenterrein Galvanistraat 7A • Ca. 124 m² kantoorruimte 1e verdieping • Ca. 105 m² entresol • Oplevering: in overleg Galvanistraat 15A • Ca. 200 m² bedrijfsruimte begane grond • Ca. 130 m² entresol • Oplevering: in overleg

Dordrecht

Dit moderne bedrijfscomplex is gunstig gesitueerd op een zichtbare prominente hoek van het kleinschalige bedrijventerrein Egstraat / Ploegstraat. • Ca. 575 m² bedrijfsruimte op de begane grond in opslagloods 1 • Ca. 540 m² bedrijfsruimte op de begane grond in opslagloods 2 • Ca. 80 m² bedrijfsruimte op de begane grond in het verbindingsdeel tussen loods 1 en 2 • Ca. 164 m² kantoorruimte op de begane grond • Ca. 180 m² kantoorruimte annex dienstwoning op de eerste verdieping • Ca. 185 m² toerekenbaar verhard buitenterrein aan de zijgevel van loods 2 • Oplevering: in overleg

Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht

BEDRIJFSPANDEN • DRECHTSTEDEN

TOERMALIJNRING 1108 Unieke kans voor startende of doorstartende bedrijven om zich representatief en milieuverantwoord te presenteren in dit energie-0bedrijvencentrum • Ca. 60 m² bedrijfsruimte begane grond • Ca. 60 m² kantoorruimte 1e verdieping • Alsmede 4 parkeerplaatsen • Turn-key • Oplevering: in overleg

Huurprijs: € 1.140,- per maand

PARTNER IN DYNAMIS

SCHEEPMAKERSTRAAT 23 Het object betreft een kantoorruimte met bedrijfsruimte en buitenterrein en is gelegen op bedrijventerrein Donkersloot Noord. • Ca. 235 m² kantoorruimte gelegen in de rechter vleugel op de 1e verdieping • Ca. 315 m² kantoorruimte gelegen in de linker vleugel op de 1e verdieping • Ca. 285 m² bedrijfsopslagruimte voorzien van een overheaddeur • Ca. 660 m² halfverhard buitenterrein • 10 gemarkeerde parkeerplaatsen • Oplevering: per direct Huurprijs kantoorruimte: € 90,- per m² per jaar Huurprijs bedrijfsruimte: € 45,- per m² per jaar Huurprijs buitenterrein: € 15,- per m² per jaar

PIETER ZEEMANWEG 155 Aan de rand van het moderne bedrijventerrein ‘Dordtse Kil II’ treft u dit zeer functionele bedrijfscomplex aan. • Ca. 373 m² bedrijfsruimte • Ca. 59 m² entresol • Ca. 105 m² kantoorruimte • Ca. 86 m² secundaire ruimte • Ca. 85 m² entresol • Ca. 688 m² toerekenbaar verhard en beveiligd buitenterrein • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 5.000,- per maand

JACOBUS LIPSWEG 46 Het bedrijventerrein Krabbepolder is gelegen in het havengebied van Dordrecht, waar voornamelijk transport en distributiebedrijven zijn gevestigd. Het object is gunstig gelegen langs de A16 (Rotterdam/Breda/Antwerpen). Het object beschikt over een grote hoeveelheid buitenterrein en biedt daardoor eventueel nog uitbreidingsmogelijkheden. • Ca. 2.050 m² bedrijfsruimte op de begane grond • Ca. 685 m² kantoorruimte op de begane grond, 1e en 2e verdieping • Ca. 2.500 m² verhard toerekenbaar buitenterrein gelegen rondom het object • Oplevering: augustus 2011

Huurprijs kantoorruimte: € 115,- per m² per jaar Huurprijs bedrijfsruimte: € 60,- per m² per jaar Huurpijs buitenterrein: € 17,50 per m² per jaar

Weet wat er leeft

40


0

BEDRIJFSPANDEN/WINKELPANDEN • DRECHTSTEDEN

an aanwezig

Dordrecht

Zwijndrecht

Bovenloopkra

MOLENVLIET 51-53

KAREL LOTSYWEG

Huurprijs: € 87.500,- per jaar

Dordrecht

Huurprijs: € 300,- per m² per jaar

Dordrecht

In het hart van de ‘ziekenhuiszone’ komt een nieuw gebouw te staan langs de verbinding tussen het huidige Ziekenhuis en de Sportboulevard. In dit gebouw komen op de begane grond winkels, poliklinieken en kantoren. • Totaal ca. 306 m² casco winkelruimte op de begane grond • Er is volop parkeergelegenheid aanwezig • Oplevering: omstreeks 1e kwartaal 2011

Modern bedrijfscomplex met kantoor op centraal bereikbaar bedrijventerrein. • Ca. 763 m² bedrijfs-/productieruimte • Ca. 120 m² kantoorruimte begane grond • Ca. 105 m² kantoorruimte 1e verdieping • Ca. 120 m² kantooruimte 2e verdieping • Ca. 60 m² entresolvloer in het middendeel van de hal • 8 parkeerplaatsen • Kantoorruimte voorzien van airco en screens • 2 bovenloopkranen met een hijsvermogen van 3,2 ton

VAN NEURENBURGPAD

VOORSTRAAT 234-242 Gelegen in het centrum van Dordrecht, op een steenworp afstand van de V&D, ligt dit prachtige winkelpand. Door de aanlegplaats van de veerpont is de Voorstraat een veelgebruikte route van voetgangers en fietsers richting het centrum. • Ca. 362 m² winkel-/opslagruimte • De frontbreedte van de winkelruimte is circa 10 meter • Oplevering: per direct

Huurprijs: € 207,- per m² per jaar

PARTNER IN DYNAMIS

In de Binnenstad van Dordrecht, op een strategische locatie ten opzichte van de uitvalswegen naar de N3, worden 20 kleinschalige multifunctionele bedrijfs- en opslagunits ontwikkeld. • Bedrijfsunit type A: • In totaal 6 units • Variërend in afmeting van 94,9 m² tot 112,7 m² • Optie voor uitbreiding met een entresol of kantoor van 25,6 m² • Standaard 1 eigen parkeerplaats • Mogelijkheid tot koop/huur van extra parkeerplaats • Ideaal voor gebruik als bedrijfsunit • Bedrijfsunit type B • In totaal 14 units • Variërend in afmeting van 43,8 m² tot 81,5 m²; • Standaard 1 eigen parkeerplaats • Mogelijkheid tot koop/huur van extra parkeerplaats • Ideaal voor stalling van caravan, boot en dergelijke

Koopsom: vanaf € 61.500,- v.o.n. Huurprijs: vanaf € 5.228,- per jaar

Weet wat er leeft

41


TRANSACTIES

diverse Voorzien van rs te el docksh

Moerdijk

NoordBrabant

GRAANWEG 15

Telefoon 078 - 614 43 33

Dit moderne bedrijfscomplex is gelegen binnen het Industrie- en havenschap Moerdijk en is goed bereikbaar vanaf de afrit van de A17 (Moerdijk/Roosendaal), via de Zuidelijke en Oostelijke Randweg. • Ca. 120 m² kantoorruimte • Ca. 1.750 m² bedrijfs-/opslagruimte in loods I, welke is voorzien van 1 dockshelter en 1 overheadeur op maaiveld niveau • Ca. 1.000 m² bedrijfs- / opslagruimte in loods IV • Ca. 5.450 m² onverhard en onbebouwd terrein • Ca. 2.200 m² koelruimte in loods III • De overige onbebouwde perceelsgedeelten zijn toegerekend aan de bereikbaarheid van de gebouwen • Oplevering: in overleg Huurprijs kantoorruimte: € 90,- per m² per jaar Huurprijs bedrijfsruimte: € 45,- per m² per jaar Huurprijs buitenterrein: € 10,- per m² per jaar

Dordrecht

NIEUWE BINNENWEG 236-238

BURG. DE RAADTSINGEL 49-71

De nieuwe Binnenweg maakt de laatste jaren een revitalisatie door, met de komst van EkoPlaza is er weer een grote trekker in het winkelgebied bij.

Key2Work huurt per 1 oktober 2010 ca. 558 m² kantoorruimte, alsmede 5 parkeerplaatsen op de Burgemeester de Raadtsingel 49-71 te Dordrecht. Ooms trad op namens de verhuurder Burgraadt Gebouwen B.V..

De verbouwing van de winkel zal enkele maanden in beslag nemen. EkoPlaza verwacht in het tweede kwartaal 2011 haar deuren te openen.

Dordrecht

Rotterdam

Transacties

KORTE PARALLELWEG 179 Stichting de Kijvelanden huurt per 1 juli 2010 ca. 906 m² kantoorruimte, alsmede 10 parkeerplaatsen op het voorterrein en 2 parkeerplaatsen op het parkeerdek, aan de Korte Parallelweg 179 te Dordrecht. Ooms trad op namens de verhuurder Bouwinvest Dutch International Office Fund N.V..

Ooms trad op namens verhuurder

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

42


2

Rotterdam Rhenus Ocean B.V. gaat per 1 november 2010 ca. 6.438 m² bedrijfsruimte, ca. 1.202 m² kantoorruimte en 38 parkeerplaatsen huren aan de Seattleweg 3 te Rotterdam, onderdeel van Distributiecentrum A15 in Rotterdam-Eemhaven. Ooms trad op namens verhuurder A15 Logistics B.V.

Rotterdam

SEATTLEWEG 3

Dolmans Vastgoed B.V. is per 1 september 2010 eigenaar van een bedrijfsobject gelegen aan de Anthonetta Kuijlstraat 41 te Rotterdam. Het complex bestaat uit ca. 1.320 m² bedrijfsruimte, ca. 200 m² kantoorruimte op de begane grond, ca. 220 m²0 kantoorruimte op de eerste verdieping, ca. 95 m² bordeskantoor en 20 parkeerplaatsen. Ooms trad op namens de verkoper Regiband C.V.

Rotterdam

ANTONETTA KUIJLSTRAAT 41

Schutter Rotterdam B.V. gaat per 1 januari 2011 ca. 1.310,40 m² vvo kantoorruimte huren gelegen op de begane grond (439,7 m²), 1e verdieping (440,8 m²), 2e verdieping (411,8 m²) en 3e verdieping (18,1 m²), inclusief een aandeel in de algemene ruimte van het kantoorgebouw “Ceder” op Victoria Park Kralingen, gelegen aan de Kralingseweg 219-221-223 te Rotterdam. Ooms trad op namens de verhuurder Chestnut International B.V..

Rotterdam

KRALINGSEWEG 219-221-223

A.R.S. Steigerbouw B.V. huurt per 1 september 2010 ca. 1.000 m² bedrijfs-/opslagruimte, ca. 206 m² kantoorruimte en ca. 1.000 m² buitenterrein, alsmede 3 parkeerplaatsen aan de Wattstraat 2 te Alblasserdam. Ooms trad op namens de verhuurder Nationaal Grondbezit B.V..

Spijkenisse

WATTSTRAAT 2

Rotterdam

Rotterdam

Alblasserdam

TRANSACTIES

NEWTONWEG 15 Reikon Properties B.V. is per 1 oktober 2010 eigenaar van de Newtonweg 15 te Spijkenisse, een bedrijfscomplex gelegen op bedrijventerrein Halfweg. Het complex omvat ca. 1.005 m² bedrijfsruimte, ca. 190 m² entresol, ca. 390 m² kantoorruimte op de begane grond, ca. 130 m² kantoorruimte op de verdieping en ca. 2.000 m² buitenterrein. Ooms trad op namens verkoper Spreeuwenberg.

BINNENROTTE 105-111 Binnenkort opent Sumo, een Japans Sushi & Grill restaurant met 6 vestigingen, een 7e restaurant aan de Binnenrotte 105-111. Het betreft hier ca. 300 m² op de begane grond. Het aantal horecagelegenheden in ‘de Hofdame’ komt hiermee op 3. Litlle V werd vorig jaar geopend en Humpfreys opende eerder dit jaar al haar deuren.

DRIEMANSSTEEWEG 250 Securitas Beveiliging B.V.. gaat per 1 januari 2011 ca. 807 m² kantoorruimte huren gelegen op de begane grond en 2e verdieping aan de Driemanssteeweg 250 te Rotterdam, alsmede 27 parkeerplaatsen. Ooms trad op namens de verhuurder Beleggingsmaatschappij Linquenda B.V..

COOLSINGEL 141 Ooms heeft ca. 215 m² winkel-/horecaruimte aangehuurd aan de Coolsingel 141 te Rotterdam ten behoeve van haar cliënt New Fork B.V. Het concept van New Fork biedt ontbijt, brunch, lunch en snacks en draait om eerlijk, gezond en lekker eten.

Het marktplein aan de Binnenrotte heeft de laatste jaren een enorme verandering doorgemaakt. Deze zomer opende Vapiano haar deuren in City Building. Iets verderop het plein in de Laurenstoren openden DE, Delifrance en EazieSalads. Ooms trad op namens de verhuurder.

PARTNER IN DYNAMIS

Weet wat er leeft

43


oo r t n a k y c n a t n Accou buren als boven

Binnenten 15 minuelweg op de sn

238 m 2 kantoorruimte

Openbaar verv op 50 meter oer

Dag e n n beveilig acht parkeerg de arage

Te huur Op zoek naar bedrijfsmatig onroerend goed? Dan bent u bij Ooms aan het juiste adres. Vanaf onze vestigingen in Rotterdam en Dordrecht bedienen wij de zakelijke markt in de regio’s Groot Rijnmond, Drechtsteden en Noord-West Brabant. Ruim 80 jaar aan ervaring, de hoogste mate van deskundigheid, diepgaande kennis van de regionale vastgoedmarkt en haar toekomstige ontwikkelingen: Ooms weet wat er leeft! Vestiging Rotterdam 010-4248888 I bog@ooms.com Vestiging Dordrecht 078-6144333 I dordrecht@ooms.com

Object  

Magazine voor commercieel onroerend goed

Object  

Magazine voor commercieel onroerend goed

Advertisement