Page 1

Η ευτυχία και γενικά το πόσο ευτυχισμένη μπορεί να νιώθει μια γυναίκα είναι μία πολύπλευρη κατάσταση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο κυριότερος είναι η ψυχολογία της. Έτσι, υπάρχουν γυναίκες που έχουν σχεδόν τα πάντα και όμως μέσα τους υπάρχει ένα κενό που δεν λέει με τίποτα να γεμίσει. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν γυναίκες που επιβιώνουν με ελάχιστα πράγματα έως καθόλου, παρόλα αυτά μέσα τους νιώθουν γαλήνιες, ήρεμες και ευτυχισμένες. Αυτές βέβαια είναι δύο ακραίες περιπτώσεις. Οι πιο πολλές γυναίκες βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση στην οποία άλλες αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένες και άλλες λίγο περισσότερο ευτυχισμένες. Από τι εξαρτάται όμως το πόσο ευτυχισμένη είναι μια γυναίκα και πώς μπορούμε να δούμε πόσο ευτυχισμένη είναι πραγματικά; Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία της γυναίκας. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Κατ' αρχήν η ευτυχία μιας γυναίκας θα μπορούσαμε να πούμε ότι μία εντελώς προσωπική κατάσταση, η οποία όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Άλλοι παράγοντες εντοπίζονται στον εσωτερικό κόσμο της κάθε γυναίκας, ενώ άλλοι παράγοντες οφείλονται σε εξωγενή αίτια. Στο blog Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε τους σημαντικότερους παράγοντες καθώς και τρόπους βελτίωσης της ψυχολογίας και της ευτυχίας της γυναίκας.

Ψυχολογία της γυναίκας Η ψυχολογία της γυναίκας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά την ευτυχία της γυναίκας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν όλα τα πράγματα πηγαίνουν καλά η γυναίκα μπορεί να μην μπορεί να αισθανθεί ευτυχισμένη. Η κακή ψυχολογία μιας γυναίκας εξαρτάται και αυτή με τη σειρά της από πολλούς παράγοντες (παιδικά βιώματα, τρόπος σκέψης, κ.τ.λ.). Το να έχει μια γυναίκα καλή ψυχολογία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κατ' αρχήν καλή ψυχολογία δεν σημαίνει ότι δεν θα στεναχωρηθεί ποτέ. Απλά ότι η ψυχολογία της δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα καλής και κακής διάθεσης και ταυτόχρονα θα τείνει να σταθεροποιείται προς την καλή διάθεση. Για να βελτιώσει μια γυναίκα την ψυχολογία της θα πρέπει να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του. Αρχικά θα πρέπει να προσπαθήσει να αναθεωρήσει εντελώς τον τρόπο σκέψης της έτσι ώστε να μην βλέπει πάντα την αρνητική πλευρά μιας κατάστασης. Το να αντιμετωπίζει τη ζωή από τη θετική πλευρά είναι τέχνη και θέλει απλά λίγη εκπαίδευση και προσπάθεια. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να διακοπούν όλες οι κακές συνήθειες (πολύ βασικός παράγοντας αρνητικής ψυχολογίας). Το υπερβολικό βάρος, το αλκοόλ, το κάπνισμα και η έλλειψη γυμναστικής επηρεάζουν πολύ αρνητικά την ψυχολογία της γυναίκας. Αν μια γυναίκα κόψει όλες τις κακές συνήθειες, αρχίσει υγιεινή διατροφή και κάνει σχεδόν καθημερινά γυμναστική τότε η ψυχολογία της μετά από ένα διάστημα δύο με τρεις μήνες θα εκτοξευθεί στα ύψη. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό ωστόσο πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο. Αρχικά η ψυχολογία θα αποκτήσει μια σταθερότητα (δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα) και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται ραγδαία. Από ένα σημείο και μετά θα αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος. Αρκεί βέβαια να διακόψεις όλες τις κακές συνήθειες, να κάνεις αρκετή γυμναστική και να τρως σωστά. Και το σημαντικότερο... κάνε υπομονή μέχρι τρεις μήνες. Μετά θα αρχίσεις να βλέπεις την διαφορά.

Η τέχνη της ευτυχίας Η εσωτερική γαλήνη έρχεται μόνο όταν η γυναίκα καταφέρει να σταθεροποιήσει την ψυχολογία της σε θετικά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση είναι τέχνη. Κατά κάποιο τρόπο, η ευτυχία έχει να κάνει με το κατά πόσο η γυναίκα αποδέχεται τον εαυτό της, τον τρόπο σκέψης της και κατά πόσο ψηλά έχει θέσει τον πήχη στη ζωή της. Ας δούμε λοιπόν αυτές τις τρεις παραμέτρους:


● αποδοχή του εαυτού: Όσο πιο πολύ καταφέρει να αποδεχτεί τα λάθη του και τις αποτυχίες του ένας άνθρωπος τόσο πιο ολοκληρωμένος θα νιώθει. Σκέψεις όπως κόπηκα στις εξετάσεις άρα είμαι άχρηστη, με απολύσανε από τη δουλεία άρα δεν είμαι ικανή, φλερτάρουν μόνο τη φίλη μου άρα είμαι άσχημη, κ.τ.λ. δεν βοηθούν καθόλου. Γενικά είναι μεγάλο λάθος η σκέψη να βαδίζει από το ειδικό προς το γενικό. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα δεν τα καταφέρει σε κάτι, δεν πρέπει με τίποτα να γενικολογήσει και να θεωρήσει ότι στον τομέα αυτό δεν θα τα καταφέρνει ποτέ. ● τρόπος σκέψης: Όπως είπαμε και πριν, ο τρόπος σκέψης και γενικά η οπτική που βλέπουμε μία κατάσταση ή ένα γεγονός είναι ένα εντελώς υποκειμενικό φαινόμενο. Η κάθε μία βλέπει τα ίδια πράγματα εντελώς διαφορετικά. Γενικά σε οποιαδήποτε κατάσταση υπάρχει πάντα η θετική και η αρνητική πλευρά. Κάποιες γυναίκες τείνουν να βλέπουν συνεχώς μόνο την αρνητική πλευρά με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται ποτέ και με τίποτα. Το να βλέπει μια γυναίκα τη θετική πλευρά μιας κατάστασης είναι τέχνη και μπορεί με τον καιρό να εκπαιδευτεί. ● Ο πήχης: Αν θέσεις πολύ ψηλά τον πήχη της ζωής, τότε μπορεί ποτέ μα ποτέ να μην μπορέσεις να αισθανθείς ολοκλήρωση δεδομένου ότι θα είναι τρομερά δύσκολο να τον περάσεις. Πολλές γυναίκες θέτουν πολύ μεγάλους στόχους νομίζοντας ότι έτσι θα βρουν την ευτυχία (ολοκληρώνοντας μεγάλους στόχους). Όταν όμως ο πήχης είναι πολύ ψηλά, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην μπορέσουν να τον περάσουν. Το καλύτερο είναι η κάθε γυναίκα να θέτει μικρούς εφικτούς στόχους ένα ή δύο κάθε φορά και να προσπαθεί να τους εκπληρώσει. Έτσι θα αισθάνεται πολύ πιο ολοκληρωμένη. Γενικά, η κακή ψυχολογία και τα χαμηλά επίπεδα ευτυχίας είναι δύο καταστάσεις που μπορούν να αλλάξουν. Με το να κάθεται όμως μια γυναίκα και μόνο να κλαίγεται με τα στραβά που έτυχαν στη ζωή της δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Κατά τη δική μας εκτίμηση, ένας άνθρωπος που βρίσκει "παρηγοριά" σε καταχρήσεις όπως υπερβολικό φαγητό, τσιγάρο, αλκοόλ, κ.τ.λ. απλά επιδεινώνει την κατάσταση. Η απραγία (κάθομαι και κλαίω για αυτά που μου έτυχαν αλλά ουσιαστικά δεν κάνω τίποτα για να αλλάξω την κατάσταση) είναι άλλο ένα αρνητικό φαινόμενο που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η επιμονή, η υγιεινή διατροφή, η γυμναστική, η υπομονή και η εκπαίδευση του τρόπου σκέψης του μυαλού (θετική σκέψη) είναι το κλειδί για μια σταθερή και βελτιωμένη ψυχολογία και μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης και ευτυχίας. πηγές: http://dynamikhgynaika.blogspot.com/

Η γυναικεία ψυχολογία και η τέχνη της ευτυχίας  

Η καλή ψυχολογία και η ευτυχία είναι τέχνη