Page 1

FUR BRYGHUS AVIS 2014

10 ÅR

VELKOMMEN 2014 står i jubilæets tegn på FUR Bryghus. Det er 10 år siden dørene blev slået op for brygningen af øl her på stedet. Når man kigger på billederne her på siden, så er det jo en voldsom forhandling det gamle molerværk har taget fra en start i 1926, og så til et moderne mikrobryggeri anno 2014. Da Mogens Fog i 2003 fremførte tankerne omkring etablering af et mikrobryggeri på den nordvestlige del af Fur, var der ikke mange der troede på ideen. Ideen var at skabe 5-6 arbejdspladser – gøre Fur kendt i hele Danmark, og sidst men ikke mindst være en turistattraktion. I al beskedenhed er det ikke gået så ringe endda – vi er 17 ansatte – vi sælger vores

øl i hele Danmark via egne depoter på Fur, i Odder og København, og vores øl sælges i specialforretninger, hoteller, restauranter, caféer og dagligvarebutikker i hele landet. I 2013 havde vi 40.000 gæster. Da vi startede var der 26 bryghuse i Danmark, i dag er der 120. I 2013 kom der over 800 nye øl til. Jubilæumsåret byder på en række arrangementer og aktiviteter, som fremgår af årets program. Programmet kan ses på vores hjemmeside www.furbryghus.dk, og findes i en papirudgave i restauranten, lige til at tage med hjem.

Velkommen til - vi håber I/du vil nyde dit besøg hos os!

Vi holder Fur øl kolde...

Fører hele ølsortimentet

Tlf. 9759 3003 Sundvej 3 · 7884 Fur

Besøg vores hjemmeside eller mød os på facebook – vi er mere end en almindelig bondegård! www.ausumgaard.dk

R

www.vibocold.dk

Fur Br yghus ApS Knudevej 3 DK-7884 Fur Tel 9759 3060 Fax 9759 3048 info@furbr yghus.dk w w w.furbr yghus.dk


6 SEKS NYHEDER

» KO N G E R E T T E R « A F G LY N G Ø R E S H E L L F I S H O G DA N N I B OYS E N , KO K O G R E S TAU R AT I O N C H E F - F U R B RY G H U S

kongeretter stille og stjerneklart. Det dufter af saltvand...

F U R GlynGøre ShellfiSh danishshellfish.com

kongeretter Det handler om de bedste råvarer fra og omkring Limfjorden. Hvordan de forskellige unikke produkter, som naturen giver os, sættes sammen med noget historie og gode råd. Bogen “Kongeretter” er en nøje udvalgt sammensætning af råvarerens smagsnuancer og konsistens. Bogen giver muligheden for at lave dine Kongeretter hjemme.

DEN STORE FEST Den store fest, eller dit livs fest – betegnelsen kan være mange. Men hvorom alting er, så er FUR Bryghus også i stand til at kunne danne rammen om livets store fester, runde fødselsdage, bryllup, sølvbryllup mv. Se vores store flotte selskabskort på vores hjemmeside, eller spørg tjeneren om at få et eksemplar med hjem. Det samme gælder mad ud af huset – her er vi også leveringsdygtige i stort set alt, hvad der måtte kunne tænkes. Kontakt vores restaurant for yderligere, og få en uforpligtende snak om dine muligheder.

OPSKRIFTSBOG

”KONGERETTER” Den 16. maj 2013 blev Salling Aqua Park i Glyngøre indviet. Her havde vores køkkenchef Danni Boysen en meget central rolle, sammen med ejeren af Glyngøre Shellfish, Svend Bonde.

God fornøjelse og god appetit!

Samarbejdet bestod i, at lave en frokost – Herrefrokost – for en lille udvalgt forsamling med Kronprins Frederik i spidsen.

ISBN 978-87-996615-0-3

9 788799 661503

P R I S 9 9 ,Det handler om de bedste råvarer fra og omkring Limfjorden. Hvordan de forskellige unikke produkter, som naturen giver os, sættes sammen med noget historie og gode råd. Bogen “Kongeretter” er en nøje udvalgt sammensætning af råvarerens smagsnuancer og konsistens. Bogen giver muligheden for at lave dine Kongeretter hjemme. God fornøjelse og god appetit!

Frokosten bestod af ALT det bedste fra og omkring Limfjorden. Det er der kommet en rigtig flot bog ud af – KONGERETTER – som kan købes her på FUR Bryghus. Der er tale om en virkelig flot bog med flotte fotos og lækre opskrifter.

KNUDEN

– ET HELT UNIKT OMRÅDE VED FUR BRYGHUS Området lige bag ved Bryghuset, byder på en af Limfjordens flotteste vandringsmulig­ heder. Den ca. 30 meter høje klint viser et imponerende snit gennem randmorænen, hvor moler fra askelag -39 til +130 er blottet i et knap 600 meter langt kystprofil. Her kan man se næsten hele molerserien, og derfor er Fur Knudeklint typelokaliteten for moleret, som officielt hedder ”Fur Formationen”. Knudeklint blev fredet i 1969 og man må ikke grave i den eller kløve sten. Udsigtspunktet giver mulighed for at se den spektakulære fold i Knudeklint, samt skue langs Furs nordkyst til de supplerende molerklinter ved Stolleklint og Østklinten. Området er forbundet af et netværk af afmærkede stier. Fra udsigtspunktet er der et fint kig udover Limfjorden i alle retninger, samt over Livø bredning. Spørg tjenerne og få information om vejen til dette unikke og fantastiske sted – som ikke finder sit lige i Danmark.


SOMMERKONCERTEN 2014

JUBILÆUMSKONCERT

Det er MEGET stort for os, at kunne præsentere så store navne til vores jubilæums­koncert. Vi er rigtig stolte af, at det er lykkedes at fastlægge et så flot program. Vi øvede os sidste år i at holde sådanne arrangementer, og det gik meget fint, med enkelte justeringer, som vi selvfølgelig får foretaget i år. Rammerne herude er faktisk rigtig gode til koncerter, så vi håber vejret viser sig fra sin bedste side. Billetter kan købes hos os eller hos de forretninger der fremgår af plakaterne. Vi ses til jubilæums­koncerten den 2. august!

FAKTABOKS

JUBILÆUMSØL Den 22. maj kommer vi med en Jubilæums­øl. Der bliver tale om en Tripel Ale som ­vores Brygmester Flemming Asmussen har brygget helt speciel til jubilæums­ året.

F U R B R YG H U S

SPE CIA

RY LB

RO GH U

TRIPEL ALE

KE

10-års jubilæumsøl Limited Edition

F

VA

ND

M FRA F U R , B YG

RS

ET

A

UK

2014

GG

Første gang det præsenteres er på De Danske Ølentusiasters Ølfestival den 22. - 24. maj 2014 i TAP1 i København. Øllet vil derefter være i handelen i hele landet.

MLE

FUR

Øllet vil KUN være i sortimentet i 2014.

AL

T,

netto to 50 50 ccl l

T3 NATURAL På FUR Bryghus arbejder vi hele tiden med at være så bæredygtige som overhovedet muligt. Vi vil gerne tage hensyn. Vi bor midt i noget af det skønneste område i Danmark, midt i skoven, med engen og fjorden som nærmeste nabo. Det forpligter, og vi vil gerne sikre at også de næste generationer får glæde af det. Vi har vores eget nedsivningsanlæg, hvor spildevandet fra bryggeri og restauranten nedsives i. Vi giver vores restprodukt fra bryggeriprocessen til en lokal landmand der anvender det som et supplement til fodring af fedekvæg. En del af masken anvendes i vores hjemmebagte brød der serveres i restauranten. Fra årsskiftet 2014 skifter vi alle vores papirmaterialer ud med T3 Natural - papiret der udelukkende er fremstillet af genanvendte mælkekartoner, eller tilsvarende Tetra Pak emballage. Fra de rene fibre inden i emballagen opnås en hidtil uset kvalitet af genbrugspapir, der kun matches af ny fiberprodukter. T3 Natural er desuden miljø­ mærket med EU-blomsten for din og naturens sikkerhed. Vi er stykke af vejen – og vi kommer længere ad den hver dag.

• 400.000 liter øl/800.000 flasker om året • 40.000 gæster om året • 17 ansatte – fordelt på fuld-/deltid. • 4 sælgere • 3 kokke • 4 bryggere • 1 tjener • Løst ansatte tjenere • 2 kontorassistenter • 2 eksterne depoter et i Odder og et i København • Privat ejet af Mildred Fog.


Det sker på FUR BRYGHUS i 2014... Lørdag den 2. august kl. 14 - 24

STOR 10 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT på pladsen foran FUR Bryghus... Lørdag den 29. marts kl. 18.00

BUBBER Foredrag om positi­vitet og livsglæde... Serveret med en lækker tapaz samt et glas champagne ved ankomst. Pris pr. person 349,Begrænset antal pladser!

Lørdag den 21. juni kl. 18.00 Intimkoncert med

PETER AG Showbuffet og diner musik samt intim­ koncert med Peter AG. Pris pr. person 398,-

KL. 14.00: RASMUS SEEBACH JAM KL. 16.00: ZIDIDADA KL. 18.00: HIGH VOLTAGE KL. 20.00: DODO AND THE DODOS KL. 22.00: MICHAEL LEARNS TO ROCK

Lørdag den 20. sept. kl. 18.00

KÆMPE OKTOBERFEST med tyroler­ stemning og musik af SÆBY TYROLERNE.

Forsalg: Strøgets Vinhandel i Skive - SuperBrugsen i Roslev Dagli’ Brugsen på Fur - Prebens Vinhandel i Nykøbing FUR Bryghus. Pris i forsalg kr. 200,- + gebyr. Børn u/10 år ifølge med voksen kr. 100,- + gebyr Pris ved indgang kr. 375,- + gebyr.

VIP BIL

LETTER

425,-

m/frok os aftens t og buffet

Pris pr. person, inkl. bustransport, 3 retters tyroler middag samt 1 liter oktoberfest­ beer Kr. 425,-

Se meget mere på www.furbryghus.dk

Fur Br yghus ApS Knudevej 3 DK-7884 Fur Tel 9759 3060 Fax 9759 3048 info@furbr yghus.dk w w w.furbr yghus.dk

Thorvig Tryk . 97524544

Køb varer med hjem fra FUR Shoppen – se vort store udvalg i Pejsestuen og indgangspartiet

FUR Bryghus - Avis 2014  

2014 udgaven af avisen fra FUR Bryghus.