Page 1

v o e t b a l v e r e n i g i n g D VV d u i v e n • s e i z o e n 1 0 - 1 1 • n u m m e r 6

DVV 6 post Van de redactie Van de bestuurstafel Van de sponsorcommissie Van het eerste Jeugdcorner Ingezonden stukken Pupillen van de week Eregalerij der kampioenen Club van 100

• • • • • • • • •

n

DVV

ne e o i p m Ka

Voetbalvereniging

Door Vriendschap Vooruit


Schakel ons in voor het te laat is! Een alarminstallatie vermindert de kans op inbraak met 90%! Bij 1 op de 5 Nederlandse huishoudens wordt tegenwoordig ingebroken! Een inbraak is een trieste en ingrijpende gebeurtenis. Nog triester is dat het aantal inbraken toeneemt en geweld daarbij niet meer wordt geschuwd. Uiteraard worden vele zaken gedekt door de inboedelverzekering, een doekje voor het bloeden. Het leed en de angst achtervolgt slachtoffers namelijk nog jaren. Na een inbraak schaft 70% van de slachtoffers direct een alarminstallatie aan. De kosten voor een dergelijke installatie zullen u reuze meevallen evenals de te verrichten werkzaamheden.

Postbus 11 6920 AA Duiven www.vandepavert.nl

Telefoon: 026 - 32 10 510 Telefax: 026 - 32 10 710 info@vandepavert.nl

Het plaatsen van een (gecerticeerd) alarmsysteem houdt vaak in dat uw inboedelverzekeraar een korting kan geven op uw premie (informeer hiernaar bij uw assuradeur). Bel voor een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Die kan u precies vertellen wat de kwetsbare en risicovolle punten van uw woning zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Bel: 026 - 32 10 510

• Particulieren en bedrijven • Alarmsystemen met certicaat • Meldkamer en alarmopvolgingsdienst • Contractovername • TOP Onderhoud & Service - 24 uur • Brandbeveiliging • Kluizen en sleutelkasten • Camerabewaking • Zware rolluiken en traliehekwerken • Hang- en sluitwerk • Bemiddeling naar verzekeraars


pagina 3

i n h o u d Van de redactie Van de bestuurstafel Van de sponsorcommissie Van het eerste Jeugdcorner Ingezonden stukken Pupillen van de week Eregalerij der kampioenen Club van 100

3 5 7 9 13 21 26 27 35

DVV Post is een uitgave van voetbalvereniging DVV “Door Vriendschap Vooruit”. DVV Post verschijnt 6 maal per jaar. Hoofdredactie: John van der Meer 0316 26 39 90 Eindredactie: Geert Roelofs 0316 26 62 91 Sven Meijer 06 50 83 85 88 Peter Smits 0316 84 07 51 Werner de Geest 0316 26 75 87 E-mail: DVVpost@hotmail.com Kopij-bus: Sportpark “Horsterpark” Duiven Druk: JP Offset, Duiven • www.jp.nl Vormgeving: Sven Meijer 1100 exemplaren Oplage:

Van de redactie Door: John van der Meer, redactielid

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Sportvrienden, Al weer een competitiejaar afgesloten: het seizoen 2010-2011 zit er weer op. De schoenen in het vet, de spiertjes even rust…genieten van de vakantie die er aan zit te komen. Wij hopen dat jullie een sportief en prettig seizoen gehad hebben met, als het even kan, goede resultaten maar vooral: met een goede teamgeest! We bedanken de trouwe schrijvers van dit seizoen en hopen op veel kopij in de nieuwe jaargang.

Enkele zakelijke gegevens: Bewaarnummer: • Deadline aanleveren gegevens 27 juni • Verspreiding om en nabij 12 juli (geven de bezorgers even aan bij Geert Roelofs als ze op vakantie zijn?). Blad 1 seizoen 2011-2012 • Deadline aanleveren kopij 6 september • Verspreiding blad 1 om en nabij 24 september Tot slot wensen we jullie weer veel leesplezier en een prettige vakantie!


Als u iets bezorgd wilt hebben... Voor het vervoer van al uw zendingen, groot of klein, bent u bij Willems Post en Pakket aan het juiste adres. Of het nu gaat om het bezorgen van een uiterst vertrouwelijk document of een pallet vol met apparatuur, wij bezorgen het zoals U dat wilt. Wij bieden diverse vervoersdiensten, ieder met een eigen tijdsplanning. U kunt zelf aangeven hoe snel u wilt dat uw zending wordt afgeleverd.

Advertentie

Post- en Pakketservice

www.willemsverspreidingen.nl Advertentie

Advertentie Advertentie

Koeriersdiensten

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

‘t Holland 10a I 6921 GW Duiven Telefoon (0316) 284 018I Fax (0316) 283 756 E-mail info@willemsverspreidingen.nl

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

32

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

32

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

O N A F H A N K E L I J K

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

O O R V R I E N D S C H A P DVV Post• • Djuli 2006 • nr. 6

C L U B B L A D

32

V O O R U I T

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

32

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5


Van de bestuurstafel

pagina 5

Nieuwe spelerspassen in nieuwe seizoen. Door: Geert Tijssen, administratie spelerspassen. De spelerspassen verliezen na 5 jaar hun geldigheid en moeten dus vernieuwd worden. Dat geldt nu dus voor alle passen die uitgegeven zijn in 2006. Al enige maanden is via de elftalleiders en coĂśrdinatoren aangegeven dat de spelers, waarvan de geldigheid van de spelerspas de komende maanden afloopt, een nieuwe recente pasfoto moeten inleveren voor de nieuwe spelerspas. De pasfoto met achterop de naam en geboortedatum kan worden ingeleverd bij de elftalleider of in het oranje correspondentiekastje van de ledenadministratie in de hal van het clubhuis.

Is het clubhuis gesloten, dan kan men de pasfoto inleveren bij:

Geert Tijssen Steenstraat 39 6921 LA DUIVEN. Er zijn echter nog weinig pasfoto’s ingeleverd! Heeft men in juli a.s. geen pasfoto ingeleverd. Dan heb je in augustus geen geldige Spelerspas en kan je als speler niet meer aan Wedstrijden deelnemen. E en F pupillen hoeven geen foto in te leveren, zij hebben geen spelerspassen.

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Van de voorzitter Wat een fantastisch einde van het seizoen. KNVB bekerfinales, jeugdtoernooien, kampioenen en nacompetitie met het 1e elftal. Zaterdag 21 mei waren de KNVB bekerfinales voor de A t/m F jeugd bij DVV. Een aantal vrijwilligers hebben daar de schouders onder gezet en er een super happening van gemaakt. Alle deelnemende teams waren lovend over de begeleiding en aankleding. Een mooi podium voor onze clubscheidsrechters om wedstrijden te fluiten. Uit handen van onze wethouder Sjef van Groningen ontvingen onze clubscheidsrechters en de finalisten een medaille. Spannend bleef het voor de meeste elftallen tot het einde, kampioen of net niet, nacompetitie wel of niet. Voor het bestuur mooi om al die passie en gedrevenheid te zien. Bovenal straalde het plezier er vanaf, alhoewel vlak voor de wedstrijd stonden de gezichten vaak iets strakker.

Het einde van het seizoen betekent ook afscheid nemen van spelers en vrijwilligers. Soms tijdelijk soms voor altijd. Mooi om te zien dat er ook elftallen zijn die aan de beheerders denken en hun dankbaarheid tonen met een cadeau. Na afloop van de nacompetitiewedstrijd tegen Epe hebben we in een schitterende ambiance afscheid

Peter Smits en Daan van de Ven nemen afscheid van DVV1.


Creatieve bruidsreportages/portretfotografie IndustriĂŤle en bedrijfskundige reportages

Net even anders... Fotografie Jacques Kok

Scheefkelk 12 - 6922 HH Duiven 0316-267579 - 06-51721179 info@fotokok.nl - www.fotokok.nl


Van de bestuurstafel genomen van Peter Smits en Daan van der Ven. Beide spelers zijn groot geworden in de jeugd van DVV en zijn jarenlang gezichtsbepalend geweest in het 1e elftal. Hier zijn we als DVV trots op! Naast het afronden van het lopende seizoen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. 11 en 18 juni zijn de onderhoudsdagen bij DVV waarbij alle leden samen onderhoud plegen. Je hoeft je niet aan te melden en DVV zorgt voor een hapje en een drankje tijdens en na het onderhoud.

pagina 7

De zomerstop is nu echt begonnen, een periode waarin iedereen de accu kan opladen voor het nieuwe seizoen. Nog ĂŠĂŠn laatste voetbalactiviteit in de eerste week van de vakantie, het 1e DVV zomervoetbalkamp voor de jeugd van 7 t/m 13 jaar. Check of er nog plaatsen zijn om ook in de eerste week van de vakantie nog lekker te kunnen sporten en bewegen. Voor meer info zie DVV website menu: maatschappelijk, zomervoetbalweek. Tot slot wenst het bestuur u een hele fijne vakantie.

van de sponsorcommissie

Q8 / DVV Ballenactie

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

DVV het nieuwe seizoen in met 100 nieuwe ballen! De Q8/DVV Ballenactie is een groot succes geworden! Op 1 mei jl. stopte de Q8/DVV Ballenactie en konden de volle spaarkaarten in de kantine worden ingeleverd. Aan het eind van de actie liep het nog storm, velen van u hadden nog meerdere volle spaarkaarten in de portemonnee zitten. We zijn dan ook tot het mooie resultaat van maar liefst 720 volle spaarkaarten gekomen. Daarmee heeft DVV het gestelde doel voor 100 nieuwe ballen ruimschoots gehaald. Bijna 100 DVV leden en hun ouders die het belangrijk vinden om met goed materiaal te kunnen voetballen en trainen deden actief mee met de actie.

Zij kwamen uit 33 teams die ook nog eens meededen voor de beste teamprestatie. Het team dat de meeste kaarten heeft ingeleverd krijgt namelijk voor iedere speler een leren voetbal voor thuis. Het was spannend tussen de F1, F6, B3 en de C2, maar de 4 actieve spaarders van de C2 haalden uiteindelijk met 82 volle spaarkaarten de winst binnen. Zij krijgen binnenkort de ballen uitgereikt. De E3 leverde ook een goede prestatie door met de meeste deelnemers, namelijk 7, mee te doen. Zij waren goed voor 49 volle spaarkaarten. Wij bedanken iedereen die heeft meegedaan om van deze actie een succes te maken en hopen dat bij een eventueel vervolg op de Q8/DVV Ballenactie nog meer leden en ouders meedoen.

Kastanjelaan 20 of Oostsingel 15


AUTOBEDRIJF

MARC REESING ’T HOLLAND 51 DUIVEN TEL: 0316-261442

Bij uw interkreatief-kapper zit u goed!

Interkreatief-kapper • Nieuwe knip- en kleurtechnieken • Speciale high- en lowlighttechnieken • Sunglitz, bioglitz en ultraglitz • Great lenghts 100% human extentions • Shi-iron technieken (speciale shi-iron-tang) • Elumen haircolor technology • Veel voordeel akties in de kapsalon • Bonus-card spaarsysteem • Kom langs, of bel voor een afspraak Doetinchem Duiven Kilder Wehl Wehl Zevenaar

• Winkelcentrum de Bongerd 55 • Winkelcentrum ’t Eilandplein 490 • Broekstraat 25 (nabij Dichteren) • Kapsalon Charme, Didamseweg 6 • Keppelseweg 7 • Tortonaplein 3

• tel. 0314 - 34 34 36 • tel. 0316 – 28 12 00 • tel. 0314 – 68 15 89 • Tel. 0314 – 68 35 43 • tel. 0314-68 47 57 • tel. 0316 – 34 11 91

Kapsalons in Doetinchem, Duiven en Wehl zijn ’s maandags ook de gehele dag geopend!


pagina 9

v a n h e t e e r s t e

Afscheid technische staf

Grensrechter Henk Kemper nam afscheid als ­grensrechter bij het eerste herenteam..

Afscheid nemen is nooit leuk

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer nummer 6 6

(Zeker niet van een club die na 15 jaar voetballen toch onderdeel van je is geworden. Deze zomer verruil ik DVV voor Quick 1888 uit Nijmegen.) Door: Daan van de Ven, 28-05-2011 Op tienjarige leeftijd ben ik gaan voetballen bij DVV. Daarvoor woonde ik in Zevenaar en heb ik twee jaar bij DCS gespeeld. Aangezien ik nieuw was bij de club werd ik geplaatst in de D8 en vervolgens de D6. Het blijkt dus dat je niet alle vertegenwoordigende elftallen hoeft te doorlopen om het eerste halen, zeker als je bedenkt dat ik de twee seizoenen daarop in de C2 mocht acteren. Na mijn tweede seizoen in de C2 kwam ik eindelijk in een eerste elftal terecht: de C1. Vanaf dat seizoen heb ik alle ‘eerste’ elftallen doorlopen, eindigend in DVV 1. In 2003 mocht ik als, ik meen, 16 jarig jochie voor het eerst meedoen met het eerste. Op zaterdag ballen in de A1 en zondag soms op de bank. Rini Kromdijk, destijds trainer van het eerste, zag het in me zitten en haalde me het seizoen erop definitief bij 1. Mijn band met hem is altijd goed geweest al heeft de buitenwacht dat niet altijd in de gaten gehad. Wat ik namelijk ook deed, Kromdijk coachte altijd precies het tegenovergestelde: als ik diep ging, moest ik terug; liep ik naar links, moest ik naar rechts. Je kunt dus rustig stellen dat hij veel met me bezig was.

Keeperstrainer Erik Span verruilt het eerste z­ ondagteam voor het eerste zaterdagteam. Helaas degradeerden we dat jaar op dramatische wijze op doelsaldo en penalties uit de derde klasse. Kromdijk werd geslachtofferd en opgevolgd door de gezelligste trainer aller tijden: Henk Pieneman. Onder Pieneman hebben we er als groep meer uitgehaald dan er eigenlijk inzat. Twee keer kampioen en één keer nacompetitie voor promotie gehaald. Met Henk zijn we dus van de vierde naar de tweede klasse gepromoveerd. Dat lag niet zozeer aan de tactische voetbalkennis van Henk, maar aan zijn gave om van een team jongens een gezellig en hecht collectief te smeden. Plezier maken was het toverwoord. Er viel om en met Henk dan ook veel te lachen. Zo stelde hij weleens iemand twee keer op in de basisopstelling, wist hij soms zelf ook niet precies wie er nou zouden gaan spelen op zondag en zijn zijn rekenkundige kwaliteiten nu nog onderwerp van gesprek. Maar wat is blijven hangen is: geweldige vent.

Typerende actie van Daan in een wedstrijd tegen Vorden


DE EERSTE DE BESTE...

Schuif- en kastenwanden op maat, verfmengen, raamdecoratie, behang, elektra, ijzerwaren, gereedschappen, hout, tuin, bouwmaterialen, zagen, bezorgen, enz.

’t Holland 1 - Duiven • Telefoon (0316) 26 15 83 Ruime parkeergelegenheid

Adv. Maassen 1_3 L.indd 1

Telefoon

10/16/2005 11:00:21 AM

(0316) 262 609 (0316) 261 803

Mobiel

0610 923 585

Autorijles Theorieles op DVD 1 daags cursus Aanhangwagen E bij B Spoedcursus mogelijk

Adv Kinkelder 1_3 L.indd 1

Als kwaliteit u iets zegt, komt U vanzelf bij ons terecht. Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

10/9/2005 7:18:04 PM


pagina 11

van het eerste Nadat we op miraculeuze wijze op de laatste speeldag promoveerden naar de tweede klasse werd het stokje overgenomen door Bram van Aken. Henks contract liep af en er ging een nieuwe wind waaien. Helaas heeft dat seizoen niet gebracht wat we hoopten. Tamelijk kansloos degradeerden we weer net zo hard uit die tweede klasse. Van Aken besloot zijn heil elders te zoeken en werd opgevolgd door onze huidige trainer Wil Beijer. De afgelopen twee seizoenen onder Wil zijn succesvol te noemen. Na afgelopen seizoen gepromoveerd te zijn via een slopende nacompetitie, zijn we wederom in de tweede klasse beland. Dit jaar hebben we het lang moeilijk gehad.

begon me steeds meer tegen te staan. Ik wilde eigenlijk weer lekker op de fiets naar het voetballen kunnen. Nu fiets ik weleens naar Duiven toe wanneer het mooi weer is en ik moet werken op het Candea. Dan ben je ongeveer 40 tot 50 minuten aan het fietsen en dan moet je ook nog terug. Dat was dus een beetje te veel van het goede. Tijdens de winterstop heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten te vertrekken. Na enkele goede gesprekken met de technische commissie van Quick 1888 en de nieuwe trainer daar, was de kogel door de kerk. Ik sta nu voor een heel nieuw avontuur. Bij DVV wist ik wat ik had en lag ik in een gespreid bedje. Bij Quick zal ik mezelf weer opnieuw moeten bewijzen. Dat zie ik echter niet als iets negatiefs. Eerder als een uitdaging. Het mooie is ook nog eens dat ik volgend jaar twee keer tegen DVV mag gaan spelen. Hoewel me al wel verzekerd is dat ik minuut vijf van die wedstrijden niet zal gaan halen‌

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

We zullen de voorzetten vanaf rechts, zoals hier tegen SML, node missen. Tijdens de winterstop stonden we er zelfs ronduit slecht voor. Gelukkig liep het na de winterstop vele malen beter doordat we ons oude spelletje weer op pakten: druk zetten en in de omschakeling proberen te scoren. Dat lukte steeds beter en ook achterin werd beter verdedigd. Gevolg: zes overwinningen op rij en zowaar een plek in nacompetitie om te promoveren naar de eerste klasse. Uiteindelijk is dat tegen Epe niet gelukt. Blijft overeind dat we de laatste twee seizoenen onder Beijer goed gepresteerd hebben. Er ligt kortom een goede basis om op verder te bouwen voor de club. Dit zal wel gebeuren zonder mij. Na zeven jaar in DVV 1 en acht jaar in de jeugd stopt het voor mij. De laatste zes jaar woon (en studeerde) ik in Nijmegen. Sinds een paar jaar woon ik daar ook samen met Carolien (zij heeft bij de dames van DVV1 gevoetbald en speelt tegenwoordig ook in Nijmegen). Het ’s avonds terugrijden naar Nijmegen

Nu mijn vertrek aanstaande is en ook Peter Smits een stapje terug doet, blijft er van de harde kern van spelers van zeven jaar terug maar weinig over. Paul van der Meer, Jan-Willem Boschker en Dennis Aerts waren al de cultuurbewakers en zullen dat nu nog meer worden. Een taak die bij hen overigens in goede handen is. De afgelopen wedstrijden is ook gebleken dat mijn natuurlijke opvolgers al klaar staan: Ian Hengeveld en Tim Steffen. Ik kan wat dat betreft de deur met een gerust hart achter me dicht trekken. Dan rest mij alleen iedereen nog te bedanken die de afgelopen 15 jaar iets voor mij, het eerste en de club heeft betekend. Van mijn medespelers tot bestuur, van Janny tot Riet. Bedankt. Voor alles. (Naschrift redactie: Daan, wij wensen je veel succes en voetbalplezier in Nijmegen!)


pagina 13

van het eerste

DVV-Epe

speeld onder een De wedstrijd werd ge t ons veel goeds oranje zonnetje en laa t komend seizoen. verwachten voor he

le hachelijke Eén van de ve n Epe. or het doel va momenten vo

De promotiewedstrijd DVV-Epe op 25 mei trok veel publiek.

DVV was zeker niet de mindere, maa r moest helaas genoegen nemen met een 2-2gelijkspel.

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

jeugdcorner

De Pen Van... Naam: Leeftijd: Elftal: Positie: Hobby’s: School: Idool: Beste Club: Kampioen: Beste Trainer:

Mohammed Ali Al-Jaboury 12 jaar D1 Spits Voetballen-zwemmen en gamen Candea College David Villa PSV Ajax Mohammed Ali-Jaboury

Hekel aan: Verliezen Favoriete eten: Friet en Kip Mohammed Ali is Mooiste /Leukste Fit for the Future. wedstrijd: Vorig jaar in de D1 in Denemarken in de laatste poulewedstrijd. Ik werd geïrriteerd en geslagen maar ik scoorde in die wedstrijd wel twee keer. We hebben er allemaal voor geknokt en werden kampioen in Denemarken.


KWALITEITSSLAGERIJ

EEG-erkenning nr. 3521

Voor ouderwets lekkere kwaliteit en fijne vleeswaren uit eigen worstkeuken Heiliglandsestraat 23 - 6923 BA Groessen Tel/Fax (0316) 523077

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

38

Winkelcentrum de Elshofpassage Duiven (0316) 280 555 WWW.BLOKKER.NL


pagina 15

jeugdcorner

C3 neemt deel aan internationaal toernooi bij Pax Hengelo Door: Elroy van het Hof, “F*CKKING LINESMAN” of the C3 from Holland.

Het was echter lekker weer en de koppies van de supporters waren aan het einde van de dag dan ook lekker gebruind. We startten de wedstrijden telkens goed, maar merkten snel dat persoonlijke fouten op dat niveau genadeloos worden afgeslacht: 4 gespeeld en 0 punten, 15 doelpunten tegen en 2 voor. Desondanks konden de begeleiders (Huib, Rene, Frans en Elroy) en supporters terugkijken op leerzame wedstrijden. Steevast was na elke wedstrijd het credo: “Wat hebben we nu geleerd?” Gelukkig werd de animo om lekker te spelen er niet minder door, maar het doel om voor de 1e plaats te gaan lieten we na de 1e dag toch maar varen. Bijkomende doelen zoals de Engelse taal leren beheersen en verzamelen van buitenlandse vaantjes kwamen er voor in de plaats; sommige jongens hadden

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Een professioneel rondootje als voorbereiding Op zaterdag 23 en zondag 24 april heeft de C3 deelgenomen aan het internationale toernooi van Pax in Hengelo. De jongens waren gebrand op een goede prestatie, maar merkten tijdens de 1e wedstrijd al dat het internationale niveau ietsje hoger lag dan die van ons elftal. Wij waren het enige team dat niet een selectieteam was, we speelden tegen Pax, Arundel FC, Heathwaite Youth FC en Havant & Waterlooville Youth FC. De eerste 2 wedstrijden waren op zaterdag en de laatste 2 op zondag. Nadeel van het uitsmeren van de 4 wedstrijden over 2 dagen is dat er tussen de wedstrijden (2 x 20 minuten) wel lang gewacht moest worden, totdat ze de wei weer in konden.

Enthousiaste supporters voor de C3

Tussen de wedstrijden... zich thuis al voorbereid op de Engelsen en de F**K’s en SH*T’s vlogen al snel over het veld. Ook de grensrechter (ondergetekende) merkte al snel dat de waardering bij de overzeese buren niet altijd erg hoog was, vooral in buitenspelsituaties werd deze nogal eens aangesproken met F*CKKING LINESMAN! Een vriendelijk glimlach en bijbehorende opgestoken duim was dan telkens het antwoord, waardoor de sfeer op het veld toch gezellig bleef. De ontvangen vaantjes van de tegenstanders werden aan het einde van de 2e dag met hulp van de supportersvrouwen verloot, waardoor deze nu boven een aantal voetballersbedjes aan de muur hangen en elke avond met trots worden bekeken. (tip voor onszelf; zorgen dat we clubvaantjes hebben om weg te geven bij toernooien; het wordt erg


pagina 17

eugdcorner J j

DVV F7 EINDIGT SEIZOEN OP KNAPPE DERDE PLAATS Door: Frank van Huet, leider. Samen met AVW’66 F3 en AVW’66 F4 streden de mannen van DVV F7 tot de laatste speeldag om het kampioenschap. Dat de kleine oranjehemden net naast de titel grepen, doet niets af aan het geweldige seizoen dat de jongens achter de rug hebben! Niet alleen de jongens verdienen een groot compliment, ook de ouders mogen trots op zichzelf zijn. De jongens hebben de afgelopen twee seizoenen in alle rust en vrijheid kennis kunnen maken met het fantastische spel dat voetbal heet. Onder de vleugels van Joop Gemmink hebben de spelers iedere woensdagmiddag hun trainingsuurtjes kunnen draaien. Geen geschreeuw, geen gebulder, maar een fijne voetbalomgeving met ruimte voor plezier èn

EM1

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Toernooi Eldenia meiden EM1 Door: Marcelle Hermsen

Op 21 mei vertrekt in de middag het EM1 team met supporters richting Elden voor een meiden E-toernooi bij Eldenia. Enkele speelsters waren verhinderd vanwege een feestje, maar het team kreeg versterking van enkele topmeiden uit het EM2 team. Zo konden we vast een beetje kennismaken, aangezien deze meiden na de zomer weer bij enkele EM1 meiden in het team komen. De eerste wedstrijd werd tegen Eldenia ME11 gespeeld, die met 0-0 eindigde. De DVV meiden raakten steeds beter op elkaar ingespeeld en wisten door goed samenspel te winnen van SKV Wageningen en Eldenia ME12. Hoewel DVV goede kansen had, bleek Malden een te sterke tegenstander, die uiteindelijk met de eindstand van 2-0 won.

ontwikkeling. Ik heb ervan genoten en wil iedereen langs deze weg bedanken voor zijn of haar betrokkenheid bij de kanjers van DVV F7! Op bijgevoegde foto: Staand van links naar rechts: Leon Hoegen, Koen van Huet, Dayen Ensing, Sander Bomhof. Gehurkt van links naar rechts: Tim Frederiks, Quentin Garot, Alwin Hermsen, Daan van Dijck, Tom Hartjes en Rick van Helden.

De dappere knapen van DVV F7 2010-2011

Daarna was het even bijkomen in de schaduw, want de warmte en de vermoeidheid sloegen toe bij onze meiden. Door de goede prestatie van de competitie mochten de meiden van DVV uiteindelijk strijden voor de 3e en 4e plaats tegen Eldenia EM11. De meiden pepten zichzelf weer op en gingen volop de strijd aan, want die 3e plek moest het worden. Door een mooi doelpunt van Fanne wisten we uiteindelijk met 1-0 te winnen. We gingen naar huis met een mooie beker en een voldaan gevoel na een erg leuke wedstrijddag. Complimenten voor de organisatie, want Eldenia had het prima geregeld. Foto’s van het toernooi zijn te bekijken via www.voetbal-clubs.nl/voetbal/eldenia.

Trots tonen de meiden E1 van DVV de gewonnen beker.


pagina 19

jeugdcorner

Afscheid van DVV

Meeste doelpunten in een seizoen:

Door Niek van den Berg

2009/2010: 43 competitiedoelpunten

Vanwege mijn vertrek aankomend seizoen naar Vitesse C1 is mij de gelegenheid geboden om een stukje te schrijven.

Mijn sterke punten:

Ik ben geboren op 23 april 1997 in Arnhem en heb daar tot mijn zevende gewoond. Het sporten zit bij ons in de genen, zo heb ik een moeder die groot is geworden in de sprint en een vader op de judomat. Ik heb ook nog een zusje (Sanne) die ook bij DVV voetbalt en met judo al aardig wat prijzen in de wacht heeft gesleept. Mijn voetbalcarrière is begonnen in 2003 bij voetbalvereniging Eendracht te Arnhem, in de F2 en kreeg daar training van Ceriel Seedorf (neef van). In 2004 zijn wij verhuisd naar Duiven en ben ik overgeschreven naar DVV en begon hier in de F5. De elftallen waar ik voor heb mogen uitkomen zijn: F5, F1, E2, E1, D1 (2 jaar) en dit seizoen voor de C1. Tevens heb ik als pupillenscheidsrechter de nodige wedstrijden mogen fluiten, wat ik met veel plezier heb gedaan.

Balvast op volle snelheid, passing, overzicht en scorend vermogen. Beste trainer: Mohammed Al Jabouri Andere sporten die ik heb gedaan: Judo en Taekwondo Voetbal is mijn passie, ik sta ermee op en ga ermee naar bed en zelfs in bed kijk ik nog naar voetbal. “Een dag niet gevoetbald, is een dag niet geleefd”. Ik wil DVV bedanken voor alles wat ze voor mij hebben betekend en mogelijk hebben gemaakt en wens iedereen een mooie zomer toe en heel veel succes aankomend seizoen. En vergeet niet om te genieten van het spelletje en plezier te hebben in de sport.

Mijn mooiste herinnering:

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

2009/2010: Toernooi in Aalborg Denemarken met de D1, in de finale winnen van de Duitsers met 1-0. Mijn dieptepunt: 2008-2009: Uitwedstrijd tegen Quick 1888, na een overtreding op mij, ga ik van het veld met een verbrijzelt sleutelbeen.

Afscheid van de D5 Door: Harrie, Jeroen, Jasper, Werner De D5 heeft het afgelopen seizoen geen makkelijk seizoen gedraaid. De tegenstand was zwaar en hevig en de boys moesten vol aan de bak. Wel was het een leerzaam seizoen. Stuk voor stuk zijn ze gegroeid. In hun voetbalkunnen dan wel, niet in lengte. We bleven het kleinste team van de competitie. Fysiek legden we het regelmatig af tegen onze ‘vrienden’ die uit de klei getrokken leken te zijn. Vaak misten we spelers omdat ze in de schaduw van de tegenstander stonden. We waren zelfs bang dat als een tegenstander op een van onze jongens zou vallen we onze

Niek...DVV wenst je veel succes bij Vitesse

speler zouden moeten uitgraven. Nu is het seizoen voorbij en kijken we vooruit. Een aantal van ons gaan naar de C.

Bert, bedankt


pagina 20

jeugdcorner We wensen Nick B, Davey, Luuk M. en Nick J daar veel plezier. De anderen Ramon, Chris, Luuk S. Tygo, Lars, Mats, Joey, Justin, Bjorn, Steven, Jordy en Michiel blijven in de D en grotendeels bij elkaar. De laatste training werd gebruikt voor de afsluiting van het seizoen. De ouders tegen de kinderen! Iedere D5 speler keek er het hele seizoen naar uit, waarbij de meeste ouders het hele seizoen smoesjes en uitvluchten verzonnen om maar niet actief mee te hoeven doen. Met nadruk op actief, iedereen wilde immers wel voor koffie en zelfs voetmassages zorgen. Natuurlijk waren de getrainde en op en top gemotiveerde D spelers de ouders de baas. Natuurlijk hadden vele vaders nog een ‘rest’ techniek en een basis conditie in huis. Alleen was de basis conditie voldoende om zonder hijgen de weg van kleedkamer naar veld af te leggen daarna waren kramp en uitputting aan de orde van de dag. Maar goed voorbereid

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

C2

C2 kampioen!!

Door: trainers/leiders C2

Hierbij het vervolg van het seizoen van onze C2 na de winterstop. Onze C2 kwam voor het tweede opvolgende jaar uit in de 1e klasse. Na een eerste seizoenshelft met heel veel pech, moest er na de winterstop maar eens flink revanche worden genomen. De eerste twee wedstrijden begonnen we voortvarend met goed voetbal, maar we behaalden twee gelijke spelen, waarin 6 punten verdiend was geweest. Het vervolg van het seizoen bracht verder redelijk tot goed voetbal, waarin we alleen tegen de kampioen zijn

ZOMAAR Door: een anonieme ooggetuige (Antoine van de Bemt) Zomaar een woensdagmiddag in april. Het is een stralende, zonnige en warme dag. De temperatuur stijgt tot over de 25 graden Celsius. Dit weerhoudt onze jongste jeugd er niet van om gewoon te gaan trainen.

waren natuurlijk verlofdagen gepland voor de dag na de wedstrijd. Als afsluiting was er nog een kleinigheidje voor Bert, de accommodatie medewerker, die ons op de dinsdag en vrijdag vaak van koffie en een goed gesprek voorzag. Ook een schouder om op uit te huilen als het weer eens een keer niet lekker ging. Op naar de vakantie en een volgend seizoen.

Generatiekloof overbrugd bij DVV D5

weggespeeld en hebben laten zien dat we met de C2 in deze klasse thuishoren. Helaas werden er te weinig punten bij elkaar gesprokkeld en zullen we het volgend seizoen een stapje lager moeten doen. Aan het eind van dit seizoen kwam er toch nog een fantastisch bericht binnen. De C2 is kampioen geworden en wel van de Q8 ballenactie. We hopen dat we DVV hiermee een goede dienst hebben bewezen en zijn er trots op dat we toch nog bovenaan zijn geëindigd. Tot slot willen we nog de volgende mensen bedanken: • De terreinbeheerders voor de goede zorg dit seizoen • De ouders die ons het hele seizoen gesteund hebben • Onze sponsor HILUX 5 • Alle spelers van de C2 en heel veel succes in het nieuwe seizoen 2011 - 2012 • Iedereen die wij vergeten zijn Iedereen een fijne vakantie toegewenst.

Zoals iedere woensdagmiddag lopen er al veel jeugdspelers uit iedere leeftijdscategorie een balletje te trappen op ons kunstgrasveld veld 7. Onder deze jeugdspelers lopen ook een drietal spelers uit de A1, waaronder …piep…. Rond 13.55 uur (de training begint immers om 14.00 uur) komen diverse F-spelers van de F14 het veld oprennen. Onder hen bevindt zich Jordy van den Bemt (6 jaar), die nog


jeugdcorner speler is van de mini’s, maar al sinds februari meetraint met de F14. Deze F-spelers zien de drie A1 spelers een balletje trappen en proberen de bal af te pakken. Dit is voor … piep…en zijn vrienden een mooi moment om deze kinderen te dollen. Dit gaat ongeveer 3 minuten goed, totdat er een bal tekort wordt ingespeeld op onze…piep…. Jordy sprint naar de bal, is er eerder, en speelt de bal tussen de benen van …piep… door. …piep…wist niet zo snel wat hem overkwam. Jammer genoeg voor hem waren bij deze actie diverse getuigen aanwezig.

pagina 21 Tot slot nog even een reactie: …piep…, ik wil je hierbij nog even van harte feliciteren. Jij bent de enige speler bij DVV die in één seizoen zijn hoogtepunt en zijn dieptepunt heeft behaald. Hoogtepunt: het kampioenschap met de A1. Dieptepunt: gepoort worden door een speler van de mini’s. Voor volgend seizoen veel succes met meer hoogte- dan dieptepunten. (opmerking red: de redactie heeft in de tekst piepjes ingevoegd. Op de plaats van de piepjes hoort Theo Weijs te staan. De anonieme ooggetuige verzekerde ons dat het niet erg was om dit bekend te maken!)

ingezonden stukken

DE BEROERING VAN HET ZATERDAG TEAM, onderkant (o) of bovenkant (b)…..

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Door: E.R., coach. Zoals de titel doet vermoeden zou het kunnen gaan over wat er omgaat in een bepaald zaterdag team. Wie zijn het nou toch? Dat zaterdag elftal dat geen enkele zaterdag overslaat om de kantine te bezoeken (b). Want daar kennen de meesten ons van. Verlies na verlies(o) blijven ze toch vrolijk komen (b). Dit noodzaakt toch enige uitleg. Bijna elke week qua uitslag lopen ze als verliezer(o) het veld af maar gedragen ze zich als winnaars(b). Hoe komt dat? Dit team heeft in een aantal jaar elkaar zo weten te waarderen(b) dat de tekortkomingen van een ieder wordt geaccepteerd(b). Of je nou als aanvoerder Esca (wie noemt zichzelf nou trouwens zo?) het allemaal niet meer kan bij benen of als spits die niet kan scoren! Noem geen naam (A.L.E.X.) is een afkorting voor iets? Iedereen probeert elkaar zo goed mogelijk door de 90 (meestal, er zijn elftallen die geven het eerder op bij ons, Rik) minuten heen te slepen(b). Dat is pas een team. Een gemiddelde trainingsopkomst van bijna 70% (b),zelfs zonder een jaar Pim, Kevin. Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat iedereen eigenlijk naar zichzelf wel verplicht is om te komen trainen. Ze missen natuurlijk wel wat voetballend kwaliteit(o). Ja het had gekund, maar nee, deze mensen houden van het spelletje en de samenhorigheid(b). Ik nodig u dan ook allen uit om eens een keer te komen kijken, u zult

verbaasd staan wat mentaliteit betekent. Als je nu de (b’s) optelt en hier de (o’s) van aftrekt zult u zien dat u een positief getal hebt. Voor de liefhebbers, er is een grafiekje. Ons elftal behoort dus toch aan de bovenkant. Natuurlijk wist de penningmeester allang dat wij aan de bovenkant acteerden. Nu de rest van de vereniging/bestuur nog. Als u van effectief maar bovenal van mooi voetbal houdt, kom dan ook eens bij ons kijken. U zult versteld staan met welke gebreken wij toch elke keer weer een spektakel realiseren.

DVV ZAT probeert zijn naam eer aan te doen...


pagina 22

ingezonden stukken

Een dagje DVV Van onze verslaggever Zaterdag 14 mei was voor velen de laatste wedstrijddag. Uw verslaggever was al vroeg in de weer om alle activiteiten op de gevoelige plaat vast te leggen. Iedereen was aanwezig van F tot senioren om er een mooie dag van te maken. De zon scheen en de velden lagen er perfect bij, nou ja veld 7 dan. Diverse teams konden nog kampioen worden, ook diverse tegenstanders vierden hun kampioensfeest bij DVV. Een korte impressie van de dag.

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

. g even penalties De E12 neemt no . Ze moeten er in

aar druk mee

nze Riet is er m

Sloten koffie...o

t DVV fietspad over he Aanleg van een men... no overweging ge terrein wordt in

De tas is gepakt en met fris se moed naar DVV, we hoeven alleen nog maar even te parkeren...

a van de VI, de middenpagin ... F3 poseert voor V van de DV Post of was het toch

echter Ben Ervaren scheidsr g even iets uit legt de grens no

or overspannen Een rustruimte vo kcounter... een nieuwe snac ... coordinatoren of en or ndensp Pas op voor de ba

...ehh wellic

gen van Senioren 3 verzor ilo Niet eveel ranja, M

Yell D5 Gaan w alleen

Nieuw s numm on fo Tele


pagina 23

ingezonden stukken

t, hoog aan de mas De vlag wappert ld worden. er kan gevoetba

e Duiven is er hhh gemeent rprobleem... cht een parkee

ie en limonade. ndaag accomodat ze te zoet... o, anders worden

...nu nog een strijdsecretariaat nnies... Het nieuwe wed heelt een hoop Re sc , ne hi ac em ffi nieuwe ko

n...

we winne we winnen, gaan et... vandaag even ni

lent bij DVV. scheidsrechterta . j de verslaggever bi mer op te vragen

En wie ruimt de

doeltjes op na de

ld op, ctie. Vreet het ve F1 laatste instru el w taai... is het kunstgras mannen. Alleen

E en F... Juist

niets n de C3...als er De harde kern va ts... vinden ze wel ie te mopperen is,

Het negende

je... ark test een shirt sluit de dag af. M

t zich aan

htertalent kondig

Jong scheidsrec

vrouwen, maar Geen Gooische ... voetbalmoeders wel Duivensche

t foam mega blas C team test ultra de en ik ru s fri er ze resulteert in een n voor Jannie he ne an m en im ru Op

De scheids moet even wat kwijt... luistere manne.


pagina 24

ingezonden stukken

Terugkijk op seizoen 2010-2011 DVV 2

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Door: Roy Jansen, trainer Bij het schrijven van de vorige stukjes voor de DVV post, was het nog de grote vraag of de nacompetitie gehaald kon worden in de reserve eerste klasse. Helaas heeft het tweede elftal de laatste wedstrijd tegen Juliana uit Malden onder het toeziend oog van de voorzitter (bedankt voor je komst!) verloren, waardoor de nacompetitie naar onze tegenstander ging. Vooraf heerste er al een dubbel gevoel, want in de nacompetitie moesten we dan op een doordeweekse dag aantreden in de buurt van Enschede. Dit bleek al vooraf niet haalbaar te zijn voor veel spelers en stafleden, mede door werk en studie. Dan is het ook maar goed dat we niet halfbakken aan hebben moeten treden. Maar als de mogelijkheid van een prijs zo dicht bij is wil je als sportman deze dan ook wel pakken. Het heeft niet zo mogen zijn. Na een seizoen vol ups en downs eindig je altijd op de positie die je verdient: de zesde plaats. Als ik terug kijk op het afgelopen seizoen, dan houd ik er een dubbel gevoel aan over. Ik denk dat we als tweede elftal ons belang voor de vereniging hebben laten zien door spelers in de groep op te nemen die tijdelijk bij het eerste buiten de basis vallen. En als zij dan de opgedane vorm weer meenemen naar het eerste en daar weer prima spelen, geeft dat voldoening. Tevens hebben wij in de één na hoogste afdeling vele mooie wedstrijden gewonnen op basis van teamgeest en samenspel. Een aantal jonge voetballers is doorgebroken. Het deed mij als trainer ook goed om tijdens de wedstrijden

veel toeschouwers te mogen begroeten. Maar er zijn ook situaties geweest waar ik mij heb gestoord aan een gebrek aan discipline en respect naar de tegenstander, medespelers en staf. Als dit volgend seizoen minder kan worden dan staat het er goed voor met DVV 2. Zeker ook omdat er veel goede jeugd vanuit de A1 door komt. Gelukkig is er ondertussen al een goede nieuwe trainer gevonden in de persoon van Richard Jansen. Hij zal met hulp van Guido en Wilco met de talentvolle jeugd vast weer mooie wedstrijden gaan spelen. Alvast succes.

Roy Jansen en Niels Roseboom Graag bedank ik mijn volledige staf van het afgelopen jaar: Niels, Ben, Frans, Rob, Michiel en Hans voor hun samenwerking. Ik heb dit als erg prettig ervaren. Bij de nacompetitie wedstrijd van DVV 1 tegen EPE 1 hebben wij van de vereniging een attentie gekregen als blijk van dank. Dit is bijzonder gewaardeerd door de staf. Geniet allemaal van de zomerstop!

Het nieuwe Zaterdag Eén!

dochter weer woonachtig in de buurt van Duiven, en wel in Nijmegen.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om ons ‘nieuwe’ eerste zaterdagelftal van DVV alvast op de Duivense kaart te zetten. Mijn naam is Koen Jansen, oud DVV-lid (waarvan zo’n vijf jaar als speler van het eerste elftal, met overigens wisselend succes...) en sinds vorige week op papier weer terug binnen de DVV-gelederen. Via omzwervingen (Leiden, Amsterdam en Curaçao) ben ik na 12 jaar samen met mijn vriendin en aanstaande zoon/

Het was medio vorig jaar, geïnspireerd door de Antilliaanse zon en allebei liggend in een hangmat, dat Peter Smits en ondergetekende tot een treffend idee kwamen; ‘een elftal bestaande uit de F1 van 1987 (Harald Berendsen, Peter Smits, Jeroen de Bos, broer Wouter Jansen en ik) aangevuld met een aantal goede Duivense vrienden, DVV-ers en oud-DVV-ers’. Je kent ze wel, het type jongens dat inmiddels kwaliteit tekort komt voor het echte vlaggenschip, maar zich nog te goed voelt voor


ingezonden stukken een bierelftal. Ja, zulke gasten, maar dan wel met de nodige realiteitszin en een energieke insteek. Het idee was dus gelanceerd, het enthousiasme nam met de maanden toe en uiteindelijk, met dank aan voorzitter Erik van der Laan en Frank Campman, is het inmiddels de realiteit; vanaf augustus maken wij onze opwachting in de zaterdag 4e klasse voor standaardelftallen. We hebben nog geen idee wat ons te wachten staat, maar spektakel is nu al gegarandeerd en successen worden verwacht, ‘al blijft het natuurlijk gewoon rommelen in de marge’... Het plezier staat voorop en hopelijk kunnen wij de hele vereniging hierin mee laten delen. En natuurlijk, onze drang om ook voetballend iets voor te stellen, is nog altijd aanwezig. Daarvoor zullen er trouwens bij sommigen eerst nog wat kilootjes af moeten. Om vooral bij de oudere leden toch een concreter beeld op te roepen van ‘deze jonge ouderen’ die komend seizoen het zaterdagteam van DVV vormen, zal ik de selectie niet langer geheim houden: De keepers zijn Gerwin Staring en Erik Span, de spelers zijn Arjen Krouwel, Arjan van Brakel, Gerben Koekoek,

Van het zeuvende.

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Door: de vliegende kiep.

Het seizoen 2010-2011 zit er weer op. Tegenstellingen…: het was een seizoen met toppertjes, maar ook met enkele (gelukkig niet veel) vrij desastreuze nederlagen. Het was ook een seizoen met vijf à zes reserves op de bank, maar ook met 10 man in het veld zonder grensrechter. Het was een seizoen van echt gras, maar ook van matig tot goed kunstgras. Het was een seizoen met goede scheidsrechters, maar het was ook een seizoen met “iets mindere” (maar dat geldt ook voor onze prestaties!). Het was een seizoen onder leiding van de coach Barry, maar ook van Johnny. We speelden in een leuke klasse met veel ploegen uit de buurt en… bijna allemaal voetballende ploegen. Dit kwam de sfeer in het veld ten goede (op een enkele uitzondering na) en dat droeg toch wel bij tot de spelvreugde. De balans opmakend kun je stellen dat alleen VVO en De Bataven er boven uit staken en dat we van de andere ploegen òf gewonnen hebben òf eigenlijk hadden moeten winnen.

pagina 25 Jens Bouwmeester, Erik Timmer, Jeroen van Leeuwen, Stijn Hoogland, Roy Jansen, Bjorne Tillman, Sven Hoogeveen, Bjorn Rijgersberg, Peter Smits, Koen en Wouter Jansen, Harald Berendsen, Jeroen de Bos. Leider is Frank Hoogeveen, grensrechter is Niels Roseboom en de opstelling klussen we wekelijks zelf in elkaar. Naast de wedstrijden op zaterdagmiddag zullen we op de donderdagavonden onder de bezielende leiding van onze huistuin en –keuken- analyticus Björn Rijgersberg iets doen dat wellicht soms op een training zal lijken. Verder zijn er tal van concrete ideeën om op verschillende manieren iets terug te doen voor de vereniging; dit op het terrein van jeugdvoetbal, op commercieel vlak, maar ook gewoon voor de gezelligheid. Hierover volgend seizoen meer. Bij deze wil ik benadrukken dat wij er in ieder geval enorm veel zin in hebben en blij zijn weer terug te zijn op het oude nest. Tot na de zomer als wij gaan proberen het ouwe bekende zaterdaggevoel vanuit onze jeugdjaren te herbeleven!

We begonnen met een man of 17, verloren er door omstandigheden een stuk of 3, kregen er vervolgens weer 3 bij waarvan er inmiddels weer één afgehaakt is en één twijfelgeval. Het leeftijdsverschil is opzienbarend: er zit een kleine 40 jaar verschil tussen de oudste en de jongste. Leeftijd zegt echter niets: talent verloochent zich nooit, haha! Voor volgend jaar rekenen we op een enkele versterking, zodat we in de breedte nog iets sterker worden. We zien de toekomst dus zonnig tegemoet! Nog even moet de trouwerij van Richard gememoreerd worden. Een zeer gezellige avond met een lekker biertje en een goed stukje muziek. Verwonderlijk is wel dat zowel de aanloop naar het feest als de terugreis per fiets naar Duiven gelardeerd moest worden met de nodige alcoholische versnaperingen èn dat in het Duivense Broek met man en macht geroepen en gezocht werd naar een niet nader te noemen teamlid (PD), die we kwijt waren en die achteraf met vreemde mensen was meegereden. Jongens, het was een leuk seizoen en we maken er volgend jaar weer wat van!


pagina 26

Pupillen van de week

Pupillen van de week

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Alle aanwezige kampioensteams vormden een erehaag bij de promotiewedstrijd DVV-Epe

ij de aftrap ens de F8 b

Lianne van Scha ik verrichtte de aftra uit DM9 p bij DVV-Epe

F8 vormt een erehaag bij DVV-DVC

Ivano nam

F10 pupillenelftal van de week bij DVV-Silvolde

Het eerste is wel

sterk aan het ve

rjongen


pagina 27

Eregalerij der Kampioenen

komen kijken op een woensdagavond, gaf onze meiden een daverend applaus voor het spel dat ze hebben laten zien. Een uniek moment om mee te maken.

DM1

DVV D-Meiden 1 Door: Chiraag Lodhia en Marco van Schaik

De DM1 heeft een fantastisch seizoen 2010-2011 meegemaakt. In de winterperiode zijn wij zaalkampioen geworden na een serie spannende wedstrijden. Voor deze mooie prestatie zijn wij onlangs bij DVV gehuldigd. Het team heeft fantastisch voetbal gespeeld in de jongenscompetitie. Als hoogtepunt van het competitie seizoen hebben wij de ongeslagen kampioen DZC (87 dpt voor en 5 tegen) voetballend weggespeeld maar helaas met slechts 3-1 verloren. Het publiek dat massaal was

Als toetje op het vooral leuke seizoen hebben wij zaterdag 28 mei bij het meisjes voetbaltoernooi van Eldenia de 1e plaats gehaald. Hoe? Ongeslagen en 0 tegen goals, zelfs bij het nemen van penalty’s in de finale (0-0) onze goal leeg gehouden. Hierbij willen wij alle DM1 speelsters, speelsters die met ons meegedaan hebben, ouders en betrokkenen bedanken voor alle hulp & steun en de fantastische gezelligheid.

De damestoekomst van voetballend Duiven... DVV DM1 2010-2011.

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

F1


Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Eregalerij der Kampioenen pagina 29

C6

E10


Stichting Vrienden van DVV Heren 1 bedankt al haar sponsoren Hoofdsponsoren

Echte bakker Koenen

Personeel-Direkt Payroll Services

Administratie- en Belastingadviesburo

H.Elsinga

Pronto Print Drukkerij

Europe Seals

Grand café Remigius

Dienstverlening & Rioolontstopping

Gerressen

SplashR Sport

Holland Info

Van Essen banden

Intratuin Duiven

De Reus’ Communicatie & Publiciteit Wedstrijddagsponsoren

ATH Schadeherstel

Spiegel & Reflex

Hooyman Levensmiddelen

Acces Computer Centre

Uitvaartverzorging De Wit

Check Infra

Blokker Duiven

Wassink Duiven

Drukkerij van Eijden

Ensing Transport

Zaal Gieling Groessen

Autobedrijf Marc Reesing

Faunaland XL Sascha

David & Neil Laughlin

Fotografie Jacques Kok

Hotel Gieling

Stef & Barry Beijer

Tuincentrum & sierbestrating Peer

Keurslager Kersten

Hendriks Hoveniers

BAS Safety & Gifts

Minox

Velocitas Logistieke Dienstverlening

Schildersbedrijf Wim Janssen

Cafetaria Mondriaan

IJssalon La Calamita

Willems Drukwerkverspreiding

Grieks restaurant Mytilini

J.E.V. Bedrijfshypotheken

Kenneth Smit

R&D Telemarketing

Kwaliteitsslagerij Theo en Ria Scholten

Splendid Professional

Ree-Zo Electro World

Gelderse Vlaggenhandel

Aannemingsbedrijf Mans

Rosbag Beletteringen

Impeco Sport & Event Logistics/Couriers

Eén club, één team, één missie


Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Eregalerij der Kampioenen

D7

pagina 31

C3


U KOMT ONS OVERAL TEGEN. Wie kijkt naar mobiliteit en de wensen op het gebied van wonen en werken, ziet dat het anders moet. Wat Heijmans betreft kán het anders. We beschouwen ontwerp, bouw en onderhoud als één geheel. En naar behoefte bundelen we onze kennis van bouw, vastgoed, infra en techniek. Een frisse aanpak waarmee we de vragen van vandaag ombouwen naar de oplossingen voor morgen. Dat ziet u. Overal waar u de gele helmen en bouwketen van Heijmans tegenkomt.

www.heijmans.nl


pagina 33

Eregalerij der Kampioenen

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

E2

D1

D1 kampioen in de zaal Door: Karin te Winkel

Tijdens de winterstop speelde de D1 in de zaal een kleine competitie met Westervoort D1 (2 teams), AVW D1 en DCS D1. Ook de D1 van DVV speelde met 2 teams. Iedereen speelde 5 wedstrijden. DVV D1-1 won met 2-0 van Westervoort D11, met 3-0 van Westervoort D1-2 en met 4-0 van AVW D1.

Er werd gelijk gespeeld tegen DCS D1 (1-1) en de onderlinge wedstrijd eindigde onbeslist, 2-2. DVV D1-2 won met 2-0 van AVW D1, 1-0 van Westervoort D1-1 en 4-0 van Westervoort D1-2. Er werd gelijk gespeeld tegen DCS D1 (3-3) en DVV D1-1 (2-2). Beide ploegen haalden 11 punten uit 5 wedstrijden en werden daarmee overtuigend eerste!


Adv Gebr van Huet 1_3 L.indd 1

10/9/2005 10:44:21 PM

HĂŠt adres voor... lijstenmakerij posters designartikelen horloges sieraden gimmicks kaarten

Elshof Passage 41 Duiven (0316) 26 21 21 Dillenburg 6 Elst (0481) 35 10 11


pagina 35

Eregalerij der Kampioenen

E11

club van 100

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Geslaagd jaarlijks uitstapje van de leden van de Club van 100 ! Door: Frank Dellemann

De PSV-gids weet de DVV-ers te boeien


Advertentie

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

O P G E R I C H T

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

10

Ondernemers zijn net sporters, ze gaan maar voor één doel: het doel. Gelukkig is er een adviseur die net zo gedreven is: Grip. Met een team van accountants, belastingadviseurs en juristen, willen we onze cliënten elke dag het beste advies geven. Want Grip

gedreven, resultaat, inventief en persoonlijk . Een naam die staat voor grip:

dus ook meteen staat voor hoe we ons onderscheiden. Maak kennis met Grip op www.gripadviseurs.nl.

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5


pagina 37

club van 100

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Duivenaren op de eretribune bij PSV Vrijdag 20 mei jl. stond bij veel leden van de club van 100 al geruime tijd in de agenda genoteerd als het ‘jaarlijkse dagje uit’. Dit keer was Brabant de bestemming en wel een rondleiding in het PSV stadion in combinatie met een lunch en na de middag een bezoek aan de Bavaria brouwerijen in Lieshout om tot slot nog een uurtje of wat de binnenstad van Eindhoven te gaan verkennen.. Even voor negenen meldden zich die dag uiteindelijk 35 leden om in te stappen in de gereedstaande touringcar met dit jaar chauffeur Gerrit aan het stuur! Klokslag negen uur startte hij de motoren en konden we met mooi weer de dag beginnen en richting Eindhoven gaan.

te zijn bij de uiteindelijke nummer drie (!) van de eredivisie… Dat hebben we geweten want als een rode draad liep door de tour de rivaliteit tussen de twee clubs maar dan op een zeer leuke en spitsvondige manier in elkaar

Eindhovense kampioensschalen voor Club van 100 gepraat door onze Timo. Wat een heerlijke humor en wat een enthousiasme. Complimenten! Het moment suprême was denk ik voor iedereen het bezoek aan de kleedkamers en dan met name het verschil tussen de

DVV-Club van 100 waardeert PSV-kunst Eenmaal bij het stadion aangekomen was het wel even zoeken om de juiste ingang te vinden maar na wat extra loopwerk rond het mooie Philips stadion konden we uiteindelijk bij de hoofdingang Timo Klein ontmoeten, hij begeleidde ons als gastheer door de catacomben etc. 20 mei 2011..Vijf hele dagen na het behaalde kampioenschap door onze hoofdstedelingen: wat een timing om dan te gast

Een hele toer... PSV kleedkamer (ronde rode concept bedacht door Guus Hiddink hemzelf) en de kleedkamer van de ‘vijand’ sober en best wel klein eigenlijk.. Ook het belletje van de scheids


bedrijfsassurantiĂŤn | pensioenen | hypotheken

verzekeren is vooruitzien t. (026) 370 16 50 | www.gelderschpakhuys.nl Registeradviseurs in AssurantiĂŤn

Registerpensioenadviseurs


pagina 39

club van 100

Tsja...dat zijn luxere kleedkamers dan op het Horsterpark ontbrak niet..Frappant, beide kleedkamers hebben geen bad… De businessclub, het ereterras, het hoofdveld, de sponsorruimten, de gang naar het veld met het verleden (foto’s van alle spelers die voor PSV uitkwamen en komen), de hommage aan Coen Dillen, topscorer aller tijden van de eredivisie, de kampioensschalen en de europa cup en UEFA beker, een mooi eerbetoon aan Frits Philips, attributen uit het

zeggen dat de naam Blackie misschien iets te maken heeft met de gretigheid en snelheid van speler van de Kerkhof ?? Voor de afsluitende geste in Eurovorm nog hartelijke dank!! Mijn tante zaliger zei altijd als ze heel vroeger een Gulden gaf en ik zei “dat hoeft toch niet Tante”, och jongen geef het dan maar terug” Sedert die tijd heb ik dat dus nooit meer gezegd!! (ha ha)

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

Een groet van PSV aan Duiven en omgeving en altijd welkom in het PSV stadion. Groet Timo Klein, PSV gids

Vrouwelijk Bavaria-schoon voor Club van 100... dan luisteren ze wel. roemruchte verleden, kortom alles wat maar met het PSV van heden en verleden te maken heeft, kwam welbespraakt langs tijdens de rondleiding omlijst door mooie anekdotes en verhalen van Timo. Toen we ’s avonds thuiskwamen stond er de volgende mail van hem al in de mailbox : Geachte Club van 100 uit Duiven Wat een groep, wat een kwaliteit! “”Jammer”” dat er ook supporters waren van een andere club maar daar leer je als rondleider mee leven (ha ha). Ik hoop in ieder geval dat het PSV enthousiasme is overgekomen en dat het een plezierige tijd is geweest in het PSV stadion. Voor doelman Nijhuis in het gezelschap aanwezig kan ik nog

Waar zijn de Babes... Tegen twaalf uur zat de rondleiding erop en konden we ons te goed gaan doen aan een heerlijke lunch in eetcafé de Verlenging in het stadion met zicht op de grasmat en omlijst door oude beelden uit vervlogen voetbaltijden en heel veel relikwieën uit het roemruchte PSV verleden! Even na één uur kwam er een eind aan ‘PSV’ en zochten we de bus op om richting Lieshout te gaan, een mooi pittoresk


Advertentie

Advertentie

O N A F H A N K E L I J K

C L U B B L A D

D O O R

V R I E N D S C H A P

V O O R U I T

DVV Post • juli 2006 • nr. 6

10

O P G E R I C H T

1 5

S E P T E M B E R

1 9 4 5


pagina 41

Door Vriendschap Vooruit - DVV Post - juni 2011 - nummer 6

club van 100 plaatsje in het Brabantse land met als centraal middelpunt natuurlijk de brouwerij van “Bavaria”! Gerrit besloot om de extra tijd voor twee uur te benutten door nog een keer extra het centrum van Lieshout te bekijken of was het toch om een extra glimp op te vangen van de Brabantse Bavaria Babes in de cabrio die –toevallig- door het dorp toerden…? Goed om twee uur werden we hartelijk ontvangen door onze gastvrouw van de middag Jenny en kregen we op het terras van het Bavaria Brouwerij Café een eerste koud pilsje! Heerlijk! Twee gereed staande treintjes met chauffeur, netjes in het pak,stropdas net onder de kin en over de tachtig met alle respect, brachten ons richting de fabrieken en het indrukwekkend imperium van de familie Swinkels (1000 mensen zijn er werkzaam). Centraal in de tour stond het bierbrouwproces van ‘korrel tot borrel’ en Jenny vertelde ons met veel enthousiasme o.a. de historie van het concern. Het is een van de oudste brouwerijen van Nederland en het ontstaan gaat terug naar 1680 of 1719 en de brouwerij kwam in het jaar 1764 in bezit van de familie Swinkels. De naam Bavaria verwijst naar “Beiersch bier” (=Romeinse vertaling). Alle stappen bij het maken van de bekende Bavaria pilsener incl. het in eigen beheer produceren van het bronwater, het belangrijkste ingrediënt van pils, werden toegelicht! Aan de hand van het proces gingen we van kamer tot kamer (in hun termen), en we konden zelfs de voortgang van het brouwproces proeven en aan het eind belandden we met z’n allen op het hoogste punt –dak- van de fabrieken en konden we Brabant vanuit alle hoeken bekijken en uiteraard het “Bavaria dorp”! Om redenen van veiligheid konden we helaas geen kijkje nemen in het productieproces. Met de treintjes weer terug naar het Bavaria café om daar nog een paar heerlijke vers getapte pilsjes te gaan nuttigen op het terras omlijst door een paar heerlijke bitterballen van de gastvrouwen Jenny en Natalie ! Theo bedankte met name en veel enthousiasme Jenny voor haar spontaniteit en gastvrijheid en even na half vijf zaten we weer in de bus op weg naar de binnenstad van Eindhoven.

Twee mooie nieuwe glazen uit de collectie van de biermaker rijker! Eenmaal in de binnenstad van Eindhoven aangekomen werden links en rechts groepjes gevormd en gezelligheid stond voorop op de terrasjes waar we neerstreken en een goed glas bier konden nuttigen…frappant bij de meeste kroegen…Grolsch…tsja.!? Een hapje en een drankje gaan dan prima samen op, mooi weer, volle terrasjes en alom gezelligheid in Eindhoven! Maar aan alles komt een einde dus tegen half negen in de avond is het verzamelen om de terugreis naar Duiven te starten. (incl. het Duuvens kwartiertje wachten..) En natuurlijk ontbreekt op de terugweg de traditie niet want Theo opent zijn alom bekende boekje en zingt de nodige ‘fraaie’liedjes en limericks..(en dat voor een veearts…) Bennie laat zich ook niet onbetuigd, hij schudt de ene na de andere mop uit zijn mouw en met veel lol en plezier komen we tegen tienen weer aan in Duiven ! Een geslaagde dag achter ons latend gaan de meesten moe en voldaan richting huis, anderen nemen nog maar al te graag een afzakkertje in de plaatselijke horeca ! Op naar volgend jaar! Bestemming…? Suggesties zijn nu al welkom! (maar eerst maken we ons nog op voor het 25 jarig bestaan in het najaar van 2011!) In 2011 begroeten wij als nieuwe leden : Henk Gort – Jan Willemsen – Rob Bansberg – Huib Hesse – Bert van der Veen- Fred Zwaan en Adrie Kuijl !!

OOK DONATEUR WORDEN van DVV VOOR € 50,- PER SEIZOEN ??? Stuur een e-mail naar f.dellemann@chello.nl of bel 0316-262128


Dorpstraat 29 - 6923 AC Groessen - T 0316 52 39 48 - F 0316 52 46 17 E info@zaalgielinggroessen.nl - W www.zaalgielinggroessen.nl


GUIDO’S TRENDLINE HAIR & BEAUTY Bij Guido’s Trendline werken enthousiaste en trendy kappers die liefde hebben voor het vak. Wat hen voor ogen staat is jouw gezicht beter uit te laten komen. Daarom wordt in een adviesgesprek met jou gesproken over de gezichtsvormen en je huidskleur. De kappers weten welk model en kleur jouw mooie kanten kunnen versterken. Dus wacht niet langer, maak een afspraak en laat u door ons vakkundig informeren.

Op vertoon van uw DVV clubkaart, krijgt u bij ons 10% korting* * geldig op knipbehandelingen, op naam geregistreerd, niet geldig op aanbiedingen.

De leukste kapsels, kleuren en de allernieuwste modellen vind je bij

GUIDO’S TRENDLINE Rijksweg 42E Duiven Telefoon [0316] 28 03 04 www.guido-trendline.nl

C R E AT I E F DOOR I N S P I R AT I E

SEBASTIAN, FAROUK SYSTEM, KMS TRUCCO, GREAT LENGTHS, CHI, BALMAIN, TIGI, LANZA, SILK THERAPY, YELLOW, SASSOON


http://mvo.dvvduiven.nl/

DVV_seizoen_10_11_nr6 WEB2  

post Kampioen en Kampioen en DVV Door Vriendschap Vooruit Voetbalvereniging Van de redactie • Van de bestuurstafel • Van de sponsorcommissie...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you