Page 1

Opgave 1. Hvilke dyr er giftige? 1. Vandmændene er giftige, hvis de får fat i et sår. Ellers er de ikke. Skovflåten er giftig, hvis man bliver bidt og ikke får modgift. Den godartede malariamyg er ikke nær så farligt som den ondartede malariamyg, hvor giften bliver spredt hurtigere. Hugormen bider kun når den er forskrækket, eller er den ikke farlig, men hvis man f.eks. bliver bidt skal man hurtigst muligt skaffe lægehjælp. 2. Et giftigt dyr, er et dyr som man ikke kan få modgiften til eller hvis man bliver bidt dør man under 2 timer. (Det er min mening)

Opgave 2. 1. Giften fra dyr kan udvindes, hvis man blander det sammen med nogle kemikalier. 2. Giftige dyr kan være til gavn, fordi vi bruger deres gift til modgift. Som kan være til gavn hvis man f.eks. er blevet bidt af en slange.

Undersøg et dyr

Kobra Slangen

Cobra slangen er en meget giftig slange, kobraen kan blive mellem 1,5 og 6 m lang, kobra slangen spiser ofte andre slanger om de er giftige eller ej. Kobra slangen har familie i Afrika, men den giftige kobra slange opholder sig for det meste i de asiatiske regnskove. Den farligste af alle kobraslanger i Afrika er den sorte kobra. En normal hun sort kobraslange lægger mellem 8 og 25 æg i et hul, der går som regel omkring de 50-60 dage før æggende udklækkes. Når en kobra slange kommer ud er den ca. 25 cm lang. En sort kobraslanger spiser mange andre ting i forhold til andre kobraslanger som f.eks. gravere, fugle, æg, firben, fisk og frøer. Den har en stor mund som kan spise en hel kylling på en gang. Et bid fra en kobraslange er så giftigt at et fuldvoksent menneske kan dø under 6 timer, hvis man ikke når at


fĂĽ modgiften. Som f.eks. i de afrikanske lande er det svĂŚrt at blive transporteret, fordi der er sĂĽ langt til hospitalerne.

Kobraslangen