Page 1

Sponsorbrochure


Op 24 januari 2007 zag CV De Duumkes het levenslicht. Een stel Nijmeegse twintigers die al jaren met elkaar het Nijmeegse carnaval, De Vierdaagse en wedstrijden van NEC bezochten, vond dat het tijd werd voor iets nieuws. Carnaval was aan het vergrijzen en leeftijdsgenoten trokken massaal richting Brabant en Limburg terwijl onze mooie stad zo'n fantastische carnavalstraditie heeft en wij in Nijmegen zeker weten hoe we een feestje moeten bouwen.

Op 24 januari 2012 vierden wij met ruim 150 leden (waaronder jongeren, studenten en ouderen met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 30 jaar), ons 5-jarig bestaan tijdens de lustrum editie van Het Festival der Duumkes. Slechts vijf jaar na oprichting behoort CV De Duumkes inmiddels tot een van de grootste carnavalsverenigingen van Nijmegen.

In 5 jaar gegroeid van 20 naar ruim 150 leden en nog lang niet uitgegroeid • Carnaval 2.0 • De jongste vereniging van Knotsenburg

Geschiedenis

De doelstelling was vrij snel duidelijk: een alternatief bieden voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen Nijmeegs carnaval (meer) vierde en deze mensen te stimuleren de kiel weer uit de kast te halen en carnaval in Nijmegen te vieren.


Na een jaar als aspirant-lid van de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen werd begin juni 2008 besloten dat De Duumkes definitief mochten toetreden tot de SOCN.

De laatste jaren hebben we hier een loterij aan toegevoegd waardoor wij ook deze avond kunnen zorgen voor een schappelijke drankprijs en een hapje. Met de knotsgekke prijzen die er te winnen vallen (iedereen mag zelf iets meenemen, waar men vanaf moet bijvoorbeeld) zorgt deze toevoeging ook nog eens voor een hilarische avond die vaak tot in de late uurtjes doorgaat. Uiteraard zijn alle sponsoren en vrienden van harte welkom op deze borrels!

Prima borrel om met andere sponsoren kennis te maken • Verbind uw naam aan een prijs in de loterij • Gezellige feestavond in de zomer

Jaarlijkse Zomerborrel

Hiermee werden wij officiëel als carnavalsvereniging erkend en om dit te vieren besloten we een receptie te geven. Omdat dit zo’n succes bleek te zijn – het was immers mooi weer en leden, vrienden, sponsoren, en adverteerders leerden elkaar eens kennen zonder carnavalskleding aan – hebben we besloten elk carnavalsseizoen officiëel af te sluiten tijdens de jaarlijkse zomerborrel.


‘s Morgens vroeg zorgen de leden van De Senaat en andere vrijwilligers voor het opbouwen van verschillende partytenten, statafels, stoeltjes, versieringen, muziek, een tapinstallatie, verkoeling van de andere drankjes en voldoende hapjes om alle gasten die vanaf 10:30 uur welkom zijn een geweldige dag te bezorgen. Verkoop mag uiteraard niet, maar middels een fooienpot bij de tapinstallatie hopen wij elk jaar weer een lucratief bedrag op te halen zodat we dit grandioze evenement enigszins kunnen bekostigen.

Unieke overdekte locatie om de wandelaars aan te moedigen • Drank, hapjes en muziek wordt verzorgd • Gezelligheid ten top!

Duum omhoog voor de lopers

Als sinds de oprichting zijn De Duumkes tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van de partij. Het is immers niet voor niks dat de verenigingskleuren gelijk zijn aan het oranje/groen van de Vierdaagsevlag. Op ‘De dag van Groesbeek’, de derde dag van de Vierdaagse, nodigen De Duumkes al hun leden, vrienden, sponsoren en andere belangstellenden uit om onder het genot van een hapje en een drankje en onder de klanken van een dweilorkest de wandelaars aan te moedigen.


Voor menigeen is hét evenement van het jaar onze feestavond in de aanloop naar het carnavalsseizoen toe. Anders dan een traditionele pronkzitting hebben wij gekozen voor een opzet waarbij de bezoeker zoveel mogelijk wordt aangemoedigd aan een van de vele statafels te gaan staan wat de gezelligheid ten goede komt en het formele uit de avond haalt.

Deze avond is vrij toegankelijk voor leden, vrienden en sponsoren.

VIP arrangement inclusief een hapje en een drankje • Vermelding op groot scherm • Topavond met ruim 300 andere gasten

Het Festival der Duumkes

Vanaf het eerste jaar organiseren wij een avondvullend programma in Café-Zaal Elmeran waarbij optredens van dansgardes, tonpraters, bandparodisten, imitators, zangers en eigen inbreng wordt afgewisseld met interactie op het grote videoscherm en stukjes protocol, zoals de ontvangst van de Stadsprins en zijn Kabinet, de uitreiking van speciale onderscheidingen voor actieve leden en de installatie van nieuwe Senatoren. Tijdens de lustrum editie in 2012 waren ruim 300 gasten getuige van het slotoptreden van niemand minder dan Ronnie Ruysdael van De Sjonnies.


‘De Knotsenburgse Top 44’ is precies zoals de naam doet vermoeden. Op de website www.knotsenburgsetop44.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete carnavalsnummer allertijden. De digitale stembussen openen jaarlijks op 11-11 en sluiten een week voor carnaval.

Na afloop worden de felbegeerde uitslagflyers met de volledige stand uitgedeeld met uiteraard een hele kant beschikbaar voor sponsoren, zoals dit ook op de website het geval is!

Jaarlijks meer dan 500 uitgebrachte stemmen • Advertentie op 1500 uitslagflyers en de website • Gedeeld via social media en persberichten

De Knotsenburgse Top 44

Staat het nummer of favoriete artiest er niet bij, dan biedt de site de mogelijkheid om deze zelf toe te voegen. De redactie van de website doet haar uiterste best deze artiesten en nummers te voorzien van achtergrondinformatie, foto’s en video’s zodat het naast een stemsite ook een online naslagwerk van carnavalsmuziek wordt.

De stand blijft geheim tot aan carnaval. Tijdens een vier uur durend programma in de kroeg worden de 44 nummers met de meeste stemmen ten gehore gebracht en telt het publiek af naar de nummer 1 van het seizoen. Op een scherm zijn feiten en weetjes zoals bij ‘Top of the Pops’ te zien, afgewisseld met sponsoren, en omdat de nummers door het aanwezige publiek zelf gekozen zijn gaat het dak er deze avond altijd vanaf.


Op 11 november 2011, dé ultieme carnavalsdatum van deze eeuw, was het tijd om uit te pakken met een evenement dat al vanaf de oprichting gewenst was: Duumkes on Tour. En uiteraard gingen we niet naar Den Bosch of Maastricht.

Niet alleen Duumkes leden; ook vrienden, studenten, horeca ondernemers, sponsoren en carrnavalisten elders uit het land hebben dit evenement met zó veel plezier beleefd dat we hebben besloten hier een jaarlijks uitstapje van te maken. Sponsoren gaan uiteraard gratis mee!

Gratis mee naar dé opening van het carnavalsseizoen in Keulen • Eerste jaar al meer dan 90 deelnemers • Ontvang een unieke seizoenssjaal

Duumkes on Tour: Keulen

Want waar anders dien je je als carnavalist op 11-11-11 te melden dan in het Mekka van het carnaval, het Duitse Keulen? Om 7:00 uur ‘s ochtends vertrok er een bus met 90 personen inclusief dweilorkest naar onze oosterburen. Tijdens de 2,5 uur durende busreis zorgden De Duumkes ook voor gratis drank op zowel de heen- als terugreis. Rond 20:30 uur was het gehele gezelschap weer terug in Nijmegen.


Communiceren met onze achterban is van grote waarde voor CV De Duumkes. Middels verschillende kanalen houden wij leden, vrienden, sponsoren en andere sympathisanten op de hoogte van het wel en wee van onze verenigning.

Ook wordt er online gecommuniceerd met een digitale nieuwsbrief, verschillende social media kanalen (Facebook, Twitter) en natuurlijk onze eigen website. Sponsoren en vrienden worden op de website en in de nieuwsbrief getoond. Voor Knotsenburg helpen wij de SOCN met het juist inzetten van social media om de aandacht voor het carnaval te vergroten. Daarnaast faciliteren wij ieder jaar een Twitter ‘stream’ waar men tweets naartoe kan sturen welke dan op verschillende schermen in Knotsenburg verschijnen.

Advertentie in verenigingsblad ‘De Duum’ (oplage ca 500) • Vermelding in de nieuwsbrief (ca 6x per jaar) • Vermelding op de website

Communicatie

’De Duum' is de naam van het boekje welke vier keer per seizoen bij onze leden op de deurmat valt. Naast columns en nieuws bevat het ook advertenties wat dit boekje een belangrijke inkomstenbron maakt.


Hoewel De Duumkes het gehele seizoen actief zijn is het hoogtepunt natuurlijk het Groot Carnaval. Vanaf de vrijdagavond voor het Carnaval tot en met het haringhappen op aswoensdag zijn wij te vinden in Café Brink op het mooiste plein van Nijmegen: de Grote Markt.

Sinds het begin maakt onze vereniging ook furore tijdens de kroegentocht op maandagmiddag. Met ruim 20 dorstige Duumkes dweilen wij, getooid in het oranje-groen en gewapend met een megafoon, van café naar café en ontmoeten zo vele andere carnavalisten en collega verenigingen. Uiteraard prijken tijdens deze dagen ook continu de logo’s van onze sponsoren op een groot scherm in het café.

Vermelding op groot scherm in ‘Duumkes Café’ Brink • Zes dagen feest op een bomvolle Grote Markt • Knotsenburg Alaaf!

Groot Carnaval

Vanuit dit 'Duumkes Café' bekijken we onder andere de optocht, presenteren wij de Knotsenburgse Top 44 en ontvangen wij Prins Carnaval en zijn gevolg tijdens één van onze feestavonden in dit etablissement.


Premium sponsor

€ 333,-

• • • • • • • • •

Sponsor

• •

€ 222,-

Adverteerder A5

€ 100,Adverteerder A6

€ 60,-

• •

• •

Vermelding op groot scherm tijdens activiteiten Vermelding op Duumkes website en digitale nieuwsbrief Zwart/wit advertentie (A5) in De Duum en programmaboekje Festival der Duumkes Toegang tot alle activiteiten (incl. Keulenreis) Unieke seizoenssjaal Jaaronderscheiding Abonnement op verenigingsblad De Duum Zwart/wit advertentie (A5) in De Duum en programmaboekje Festival der Duumkes Abonnement op verenigingsblad De Duum

Zwart/wit advertentie (A6) in De Duum en programmaboekje Festival der Duumkes Abonnement op verenigingsblad De Duum

Bovenstaande prijzen gelden per kalenderjaar • Afwijkende pakketten zijn in overleg mogelijk

Tarieven

• • • •

Vermelding op groot scherm tijdens activiteiten Vermelding op www.knotsenburgsetop44.nl en bijbehorend e-mailverkeer Vermelding op Top 44 uitslagflyers (1500 stuks) Vermelding op Duumkes website en digitale nieuwsbrief Zwart/wit advertentie (A5) in De Duum en programmaboekje Festival der Duumkes Toegang tot alle activiteiten (incl. Keulenreis) Unieke seizoenssjaal Jaaronderscheiding Abonnement op verenigingsblad De Duum


CV De Duumkes Dukaatstraat 60 6532 RH Nijmegen

Website

http://duumk.es

Facebook

http://facebook.com/duumkes

Twitter

http://twitter.com/duumkes

KvK nummer

09167669

ABN Amro bank

53.87.60.036

Oprichtingsdatum

24 januari 2007

Verenigingskleuren

Oranje/Groen

Sponsoring

Darren Besselink sponsoring@duumk.es 06-21987906

Voorzitter

Dimitri van Hees voorzitter@duumk.es 06-41011744

Penningmeester

Tim van der Weyden penningmeester@duumk.es 06-25064234

Secretaris

Bart Molleman secretaris@duumk.es 06-83339531

Carnavalslocatie

CafĂŠ Brink Grote Markt 32 6511 KB Nijmegen http://www.cafebrink.nl

Algemene informatie

Secretariaat

Sponsor brochure  
Sponsor brochure  

Brochure met achtergrondinformatie over CV De Duumkes en alle sponsor- en advertentiemogelijkheden op een rijtje.

Advertisement