Page 1

PROGRAM SUSRETA 8.008.00-10.00 Dolazak učesnika u esnika i ulazak u kasarnu

10.00 Predaja raporta Komandantu Saobraćajne Saobra ajne jedince

10.15 Obilazak kasarne

11.00 Kolektivni foto trenutak

11.45 Polaganje venca kod spomenika u centru grada

12.00 Pozdrav gradonačelnika gradona elnika Kraljeva

13.00 Obilazak manastira Žiča Ži a

22.9.2018 SUSRET SAOBRAĆAJACA Zašto se sastajemo ?

13.45 Obilazak Obilazak autodroma Beranovac

14.30 Ručak Ru ak i druženje u restoranu “Sunce”

Prošlo je nekoliko decenija od kako se većina ve ina bivš bivših pripadnika Centra nije sastajala. Rodila se je ili je naprosto sazrela ideja o ostvarenju želja, da smo ponovo zajedno - i to u Kraljevu. Kraljevu. Želja da obnovimo stara poznanstva,

TRADICIJA SAOBRAĆAJNOG SAOBRA AJNOG NASTAVNO ŠKOLSKOG CENTRA RIJEKARIJEKA-PODGORICAPODGORICA-

druženja, uspomene i sećanja se anja na lepe dane naš naše mladosti. mladosti.

KRALJEVO 19571957-2018


Odbor za susret od početka ideje širio je krila prema svima, koji su povezani sa našim Centrom, od 1957 do današnjih dana i tako su nam se javljali stanovnici kasarne Ribnica različitih godišta, iz različitih krajeva i iskustava života. Nešto manje su se javljali iz Centra dok je bio na Rijeci i u Podgorici. Na susret dolaze bivši vojnici saobraćajci, vojnici vozači instruktori vožnje automobila i motocikla, vojnici vozači, komandiri odelenja saobraćajnih i drugih jedinica, vojnici pozadinskih jedinica,vojnici na obuci specijalističkih znanja i veština za integralni transport i druge vojne potrebe, pitomci Škole rezervnih oficira, starešine i pitomci vojnih škola raznih država na obuci iz saobraćaja i veštine vožnje motornih vozila, starešine na školama i tečajevima usavršavanja u saobraćajnoj struci, starešne različitih profila i dužnosti, građanska lica različitih specijalnosti za vojne potrebe.

22. 9. 2018 KRALJEVO


O Saobraćajnom Saobra ajnom nastavnom i školskom centru, centru značenju i glavnim zadacima od osnivanja 1957.godine pisaćemo u sledećem, puno opširnijem Biltenu, u kojemu će biti prikazani i opisani događaji našeg prvog susreta. U kasarni Ribnica od 1964.godine bio je Automobilski nastavni centar, koji je vršio obuku vojnika vozača, vojnika instruktora vožnje motornih vozila i komandira odelenja za potrebe automobilskih jedinica.Tako je bilo do 16.aprila 1979 kada Saobraćajni školski i nastavni Centar dolazi iz Podgorice u Kraljevo, a Centar iz Kraljeva se premešta u Belu Crkvu. Danas je u Kraljevu savremena saobraćajna jedinica za obučavanje svih potreba znanja i veština u upravljanju vozilima, motociklima, te drugim znanjima iz oblasti Saobraćaja i Transporta za potrebe svih struktura u Vojsci Srbije. Centar je od prvog dana postojanja i delovanja bio povezan saobraćajnom strukturom regija i države, te sa drugim saobraćajnim organima zemlje. Smisao urednog saobraćaja i kvalitetno izvršavanje zadataka u javnom saobraćaju za Centar je predstavljalo potrebu odlične saradnje sa okolinom. Tradicija saradnje sa gradom i širom regijom razvijala se od prvoga dana, što je značajno doprinosilo ugledu vojske u javnosti i ugledu javnosti i javnih organa u vojsci.U Centru je posebna zadaća bila pružanje pomoći u raznim prilikama domaćem stanovništvu i javnosti, te u zajedničkim radnim akcijama i proslavama istoriskih događaja. Mnogim učesnicima ovoga skupa u Kraljevu je ovaj grad bio i grad njihove mladosti i lepih uspomena. Kraljevo je i grad naše budućnosti, koju sve više prepuštamo mlađim generacijama, ali sve što je postignuto u Kraljevu ostaje kao baza stvaranja te budućnosti.


Pred nama je susret u subotu 22.9.2018 i o svemu ćemu govoriti u slikama i tekstu kroz puno opširniji Bilten broj 2. Biće to poziv na naše nove susrete i oplođivanje ideja saradnje grada Kraljeva i naših krajeva odakle dolazimo sa zajedničkom željom, da svi živimo bolje i da budemo trajno povezani saobraćajem savremene kvalitete i standarda.

22. 9. 2018 2018 KRALJEVO

Urednički odbor: Djuradj Milinković, Dragoljub Petrović, Ivan Botteri, Dušan Stojanovič

Bilten br. 1, Kraljevo 2018  
Bilten br. 1, Kraljevo 2018  
Advertisement