LLAVORS

Page 1

L’ HORT ESCOLAR ECOLÒGIC ¨Hem d’aprendre a tenir cura de la terra , dels seus recursos naturals i esforçar-nos a conservar el seu equilibri ecològic¨ L’hort escolar és un instrument eficaç en el procés d’educació integral dels alumnes que ens servira de gran ajuda a conservar la natura i el medi ambient a través del contacte amb la natura conreada.

APORTACIONS DE L’HORT ESCOLAR • Ens apropa amb major curiositat i interès a problemàtiques mediambientals. • Descobrim i assimilem un conjunt de valors : respecte al medi i als companys, responsabilitat i col.laboració. • Ens genera actiuds positives cap a la natura i el medi.

Es converteix en instrument multifuncional: residus orgànics, problemes de l’aigua, producció d’aliments ........


QUINS OBJECTIUS PRETENEM....... *Integrar l’hort dins la programació escolar. *L’ hort pot ser una bona eina per assolir uns coneixements, uns valors i unes normes d'una manera lúdica ,motivadora i engrescadora. *Apropar els infants al coneixement de la natura. *Desitjar que els alumnes vegin que es pot crear un espai verd integrat a l’escola i gaudir d’ell. *Conèixer les plantes que el nostres alumnes poden cultivar i la importància que tenen en la nostra dieta.


OBSERVEM LES LLAVORS

Els alumnes de 5è observen les llavors de raves i pastanagues que sembraran a l’hort • Llavors petites : de pastanagues. • Llavors rodones : de raves.

ESCAROLA I BRÒQUIL Comencem el curs; és l’època de plantar escarola i bròquil


Avui a classe hem portat plantes d’escarola i bròquil . Anem a plantar-les a l’hort …


Sembrem raves i pastanagues. Pel novembre si tot va bĂŠ ,el professor ens ha dit que ja podrem collir els fruits.