Page 1

Дуна Компјутери | бул Октомвриска Револуција бр 18 | 1000 Скопје Македонија | тел +389 2 3104 500 | contact@duna.mk | www.duna.mk

РОДЕНДЕНСКИ ПОПУСТИ ВО ДУНА!


Искористете ги новите можности Оптимизирани процеси ЗАГУБА

64.9 %

Незадоволство на купувачите со процесите поврзани со документи

63.9 % Правни

63.1%

Влада

%

62.3 % Здравство

Образование

ПОБРЗ ПЛАСМАН

62.7%

ПОГОЛЕМА КОНКУРЕНТНОСТ

65%

ПОДОБАР ОДГОВОР НА БАРАЊА

77.6%

СРЕЌНИ КУПУВАЧИ

% од испитаници *

Ре чи

си

4/5

од бизнисите имаат најнова технологија, но се ограничени од старите позадински системи.

70% од бизнисите пристапуваат до документи преку облакот,

но се поделени

50:50

кога станува збор дали ова го прави управувањето со документи полесно.

*IDC White Paper sponsored by Ricoh, "Organizational Blind Spot: The Role of Document-Driven Business Processes in Driving Top-Line Growth", September 2012.

Симнете го истражувањето и дознајте повеќе: www.ricoh-europe.com/ thoughtleadership Следете ги Ricoh и Дуна на facebook www.facebook.com/ricoheurope www.facebook.com/DunaComputers Следете ги Ricoh и Дуна на twitter www.twitter.com/ricoheurope twitter.com/DunaComputers

53%

ја оценуваат технологијата која што се користи за управување со процесите за документи барем еднаш годишно,

во споредба со

2/5

78.4%

ги советуваат своите колеги да го максимизираат хардверот и софтверот што веќе го поседуваат

78%

Се поголемиот јаз коj постои меѓу технологиите кои се користат во "front-office" и "back-office" придонесува кон препреки за бизнисот, бидејќи информациите не можат ефективно да се споделат низ целиот бизнис.

но инвестираат во нови технологии без да ги искористат функционалностите на постоечките средства во целост.

¼

препорачуваат да се вклучат вработените во управувањето со промени за да се подобрат процесите поврзани со документи.

кои ги оценуваат нивните процеси барем еднаш годишно, што значи дека двете работи не се прегледуваат заедно за да се донесе единствен заклучок во однос на процесите. Ricoh Document Governance Index 2012


100% попуст на футрола со секој купен iPod touch 8GB*

100% попуст за футрола Cygnett Workbook со секој купен iPаd*

100% попуст за футрола по избор со секој купен iPоd classic*

10% попуст за два купени iPоd touch

цена на iPod: 13,800.00 ден.

цени од: 27,000.00 ден.

цена на iPod: 15,800.00 ден.

цена на iPod: 13,800.00 ден.

100% попуст за sleeve со секој купен Mac notebook*

100% попуст на iPod shuffle со секој купен MacBook Pro Retina*

100% попуст на iPod shuffle со секој купен iMac*

100% попуст на OKI B410 печатар со секое купено Mac mini*

цени од: 60,000.00 ден.

цени од: 128,000 .00 ден.

цени од: 60,000.00 ден.

цени од: 36,200.00 ден.

40% попуст на футрола за iPhone 4 Cygnett Paparazzi*

40% попуст на футрола за iPhone 4 Cygnet Skin*

15% попуст на звучници Philips Fidelio DS3880W/10*

15% попуст на звучници Philips Fidelio DS8800W/10*

цена: 1,700.00 ден.

цена: 1,400.00 ден.

цена: 22,900.00 ден.

цена: 23,300.00 ден.

100% попуст на 3 месечни закупнини за наем на Ricoh MFP*

30% попуст за Ricoh SPC220n печатар во боја*

15% попуст на Overboard водоотпорни ранци*

10% попуст на Midland акциони камери*

цена: 9,900.00 ден.

цени од 3,600.00 ден.

цени од 11,700.00 ден.

од 2,470.00 ден.

*Jавете се во Duna на 02 3104 500 за повеќе информации. Понудите важат до крајот на ноември додека има расположливи количини. Цените се без пресметан попуст. Не може да се комбинира со други попусти и понуди.


10% попуст на Garmin Forerunner 70 спортски часовник*

10% попуст на Garmin nuvi 30 GPS со инсталирани Адриа мапи*

10% попуст на Garmin nuvi 40 GPS со инсталирани Адриа мапи*

10% попуст на Garmin nuvi 50 GPS со инсталирани Адриа мапи*

цена: 9,000.00 ден.

цена: 6,190.00 ден.

цена: 7,590.00 ден.

цена: 9,290.00 ден.

50% попуст на ULTIMA POS софтвер во пакет со фискална каса*

80% попуст на ULTIMA POPIS софтвер во пакет со рачен компјутер Psion NEO*

70% попуст на ULTIMA POS софтвер во пакет со фискална каса и PC*

10% попуст на ULTIMA Distribution и 2 гратис лиценци во вредност од 19,380.00 ден.*

цена на ULTIMA: 9,690.00 ден.

цена на ULTIMA: 12,900.00 ден.

цена на ULTIMA: 9,690.00 ден.

цена на ULTIMA: 64,580.00 ден.

10% попуст на ULTIMA Restoraunt софтвер за нарачки*

50 рати за ULTIMA Records Management софтвер за архива со одржување*

18 рати за ULTIMA Standard и 12 месеци гратис одржување во вредност од 29,200.00 ден. *

50 рати за ULTIMA Professional и 12 месеци гратис одржување во вредност од 29,200.00 ден. *

цена: 32,390.00 ден.

цена на рата од: 4,260.00 ден.

цена на ULTIMA: 129,570.00 ден.

јавете се во Дуна за цена

16,600,00 ден. попуст на пакет за интерактивна табла: - Clasus интерактивна табла - Benq проектор - веб камера и звучници - 2 електронски пенкала - Clasus лифт за подесување на висината - Clasus потпорен држач цена на пакет: 184,450 .00 ден.

30% попуст на изнајмување на конференциска сала & 50% попуст на изнајмување на опрема за симултан превод & 10% попуст на пијалоци за организирање на настан во Клуб на новинари или во конференциската сала во рамките на Хипериум *


Откријте го новиот iPad во Duna iStore. Неверојатен е во секоја смисла на зборот. Новиот iPad се карактеризира со извонреден Retina дисплеј, A5X процесор со четри јадрена графика, iSight камера со 5 мегапиксели и неверојатно брза мрежа. Отсега можете да направите многу повеќе нешта отколку што сте замислувале.

Купете го новиот iPad на рати со 0% камата.

Посетете нѐ во Duna iStore. Вашиот локален експерт за Apple. www.duna.mk | T 02 3223 470 | E istore@duna.mk | ГТЦ приземје, 1000 Скопје

TM и © 2012 Apple Inc. Сите права се задржани. Промоцијата се однесува на купување на 6 рати без камата со кредитни картички од Тутунска банка, Стопанска банка, Комерцијална банка, Халк банка и Дајнерс Клуб картичка.

Duna newsletter no. 4  

Втор број на корпоаративниот весник на Дуна за сите промоции и вести за компанијата и брендовите Apple, RICOH, OKI, Psion, Clasus Interactiv...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you