Page 53

3/10/2012

53

CROATIA OPEN U SOLINU

Zlato za Lonzu i Kristića ČLANOVI Judo Kluba 1966. na 21. Međunarodnom judo turniru „Croatia Open“ za seniore i seniorke, koji se u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije proteklog vikenda održao u sportskoj dvorani Bilankuša u Solinu, ostvarili su zapažene rezultate.

U konkurenciji seniora do 100 kilograma Pero Kristić osvojio je zlatnu medalju, čime je potvrdio status mlađeseniorskog prvaka Hrvatske. Mara Lonza zlatno odličje osvojila je u kategoriji do 78 kilograma. Osim dva zlata, u Dubrovnik su otišle i dvije bronce, Paula Buterina u kategoriji

EUROPSKA LIGA PRVAKA

do 60 kilograma i Stjepana Dominkovića u kategoriji do 73 kilograma. Vrijedi naglasiti kako je riječ o najstarijem seniorskom turniru u Hrvatskoj, čiji počeci datiraju još od 1992. godine. Na turniru se redovito natječe veći broj zemalja iz regije, od Slovenije, BiH i Mađarske do Au-

strije, Slovačke i Albanije. - Ovi rezultati sjajna su najava nastupa na 15. Međunarodnom Judo kupu Dubrovnika, koji se idući vikend održava u sportskoj dvorani u Gospinom polju – rekao je Ivan Vuković, tajnik Judo kluba Dubrovnik 1966.

Jugaši protutnjali Beogradom SJAJNOM predstavom protiv Crvene Zvezde na bazenu „11. April“ u Beogradu pred 1300 gledatelja Jugaši su potvrdili status favorita i upisali prva tri boda u ovogodišnjem izdanju Europske lige prvaka. Krajnji rezultat 10:6 (po četvrtinama 1:0, 3:2, 3:2, 3:2) najbolje opisuje dominaciju Dubrovčana u bazenu, a vrijedi istaknuti kako su ‘crveno-beli’ svoj prvi gol postigli tek u 13. minuti utakmice. Kod Juga najprecizniji bio je Bošković s tri gola, Joković je dodao dva, dok su jednom precizni bili Azevedo, Karač, Ivović, Dobud i Janović. Kod domaćih tri gola dao je Vapenski, dvaput je bio precizan Prlainović, a Pjetlović je jednom. Jugov vratar Bijač bio je vrlo raspoložen upisavši 12 obrana, s druge strane Šefik je uspio zaustaviti osam udaraca Jugovih igrača. U 2. kolu 6. listopada Jug je slobodan, dok u 3. kolu 20. listopada igra prvu ovogodišnju euroligašku utakmicu kod kuće protiv švicarskog Kreuzlingena.

duList #53  
duList #53  

Dubrovački tjednik, 3. listopada 2012.

Advertisement