Page 30

30

CRNA KRONIKA

3/10/2012

Tjedni izvještaj o prometu retvanske sankcionirali su 617 sudionika u prometu, od čega 245 zbog prekoračenja brzine i 21 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 26 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te devet vozila zbog tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,05 promila, izmjerena u subotu, 29.rujna, oko 1.30 sati, kod 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Ivana Gundulića u Metkoviću. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije,

Uhićen s 2,05 promila alkohola Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evi-

dentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Dovršeno istraživanje nad 63-godišnjakinjom

S ukradene kartice potrošila 5 234 kune

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-ne-

a potom je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Metkoviću.

Osumnjičen za preprodaju droge

Uhićen 39-godišnjak

s marihuanom Utvrđena je sumnja kako je 63-godišnjakinja iz Velike Gorice počinila kazneno djelo krađe kreditne kartice u vlasništvu 70-godišnjaka iz Konavala. U Policijskoj postaji Gruda dovršeno je kriminalističko istraživanje u kojem se 63-godišnjakinju sumnjiči kako je u periodu od 5. do 19. rujna kupovala raznu robu u iznosu od 5 234 kuna karticom 70-godišnjaka. Protiv nje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije uhitili su 39-godišnjaka zbog sumnje u preprodaju droge. Prilikom uhićenja kod njega je pronađeno dva grama marihuane, dok su policajci u njegovom stanu pronašli još dvadeset grama. S obzirom na okolnosti 18.rujna, kada su uhićene četiri osobe kojima je zapljenjeno 1 500 grama marihuane, sumnjiči ga se kako je s njima sudjelovao u nabavi veće količine. Osumnjičenom slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje za počinjenje kaznenog djela zlouporabe obojnih droga.

duList #53  
duList #53  

Dubrovački tjednik, 3. listopada 2012.

Advertisement