Page 1

DUINENGORDEL?

BEZOEKERSONTHAAL

Duinengordel is een verborgen landschap van goud. Een heuvelachtig en onstuimig gebied van 3.000 ha, waar je topnatuur avontuurlijk belééft. Wandelaar, fietser, ruiter of mountainbiker? Leef je uit op 200 kilometer aan bewegwijzerde routes.

Alle onthaalpunten beschikken over parking en een fietsoplaadpunt. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje, toeristische informatie en routekaarten.

Meer info? Bezoek www.duinengordel.be of bestel via de site de ‘Ontdekkingsgids Duinengordel’.

Orshof Kempische boerderij met hotel en restaurant Heymansweg 2, 3670 Neerglabbeek www.orshof.be

OP EXPEDITIE, ONTDEK DUINENGORDEL MET GIDS Wil je alle vennen verkennen in één wandeling? Een fietstocht maken over de historische Geuzenbaan? De Oudsberg bekijken vanuit alle mogelijke hoeken? Boek dan nu jouw expeditie op maat! Of kies voor een thematische expeditie:

De Kastelein/Dienst toerisme Fietscafé De Kastelein en gemeentelijke Dienst toerisme Phil Bosmansplein 1, 3670 Gruitrode www.facebook.com/dekasteleingruitrode toerisme.meeuwen-gruitrode.be

Bierexpeditie Hou je van bier, fietsen en topnatuur? Met een gids fiets je langs prachtige landschappen, bezoek je familiebrouwerij Cornelissen en proef je 4 lekkere streekbiertjes. Proost!

Sentower Park Hippisch centrum met horeca Leemkuilstraat 21, 3660 Opglabbeek www.sentowerpark.com

Expeditie ‘eet het landschap’ De meest smaakvolle vruchten pluk je in de natuur! Onze gids schotelt je een reeks delicatessen voor, recht uit het landschap of op basis van natuurlijke ingrediënten. Smullen geblazen!

’t Dorpshuys Charmant verblijf met fietscafé Schoolstraat 13, 3680 Opoeteren www.hetdorpshuys.be

Het volledige aanbod aan expedities vind je op www.duinengordel.be > Actief beleven > Expedities.

Camping Zavelbos Camping aan de Oudsberg met brasserie Kattebeekstraat 1, 3680 Opoeteren www.zavelbos.be Bezoek www.duinengordel.be > ‘Plan je trip’ voor tips om te overnachten, iets te drinken of een hapje te eten. Laat heerlijke streekproducten als boekweitpannenkoek, blauwe bessen, knapkoek of ambachtelijk ijs je smaakpapillen strelen.

KOM WANDELEN, MOUNTAINBIKEN, PAARDRIJDEN, PAALKAMPEREN, GEOCACHEN, FIETSEN, …


FIETSEN Fiets over de Geuzenbaan waar Willem van Oranje met zijn geuzen passeerde tijdens de Spaanse overheersing. Of langs de natuurrijke regenwatervennen waar libellen je zoemend begroeten.

MOUNTAINBIKEN Het zand in Duinengordel laat je kuitspieren samentrekken. 40 km routes leiden je langs de Oudsberg en de steilrand van het Kempisch Plateau waar je conditie op de proef wordt gesteld.

WANDELEN Na een klim door mul zand bereik je de top van de Oudsberg, de hoogste landduin van het land. Hier word je getrakteerd op een prachtig panorama. Je kan er genieten van een heerlijke picknick.

PAALKAMPEREN Paalkamperen is dĂŠ ultieme natuurbeleving waarbij je in het bos gratis je tent opslaat. Geniet in alle rust en word wakker met fluitende vogels om je heen.

PAARDRIJDEN Kilometers routes voor ruiters en menners staan garant voor uren pret door bossen en overweldigende duinendecors. Of draaf met je paard door de halve-meter-hoge plassen aan de doorwaadplaats.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.