Page 3

3

MAART 2017 | NR. 29 Kijk voor het laatste Utrechtse nieuws op DUIC.nl

INHOUD Iets gemist?

4 Verkiezingen Utrechtse politici op de kieslijst

H

et was vorige week code oranje in de stad en deze keer was de waarschuwing terecht. Wie niet op de weg hoefde, werd aangeraden thuis te blijven. Fotograaf Robert Oosterbroek ging wel de weg op en met hem veel fietsers die nou eenmaal nog niet thuis waren. Het leverde DUIC een schitterende fotoreportage op van Utrechters die zich ploeterend door de storm verplaatsen. Je kon de foto’s met leedvermaak bekijken (en natuurlijk deed ik dat ook) maar het beeld had ook iets ontroerends.

8 Column Tom Staal De burgemeester van de Mariastraat

8 Dat is de vraag Wat moet er gebeuren met Wolvenplein

Michaël Kroonbergs

9 Culturele Zondag

Hoofdredacteur michael@duic.nl

Uitgesproken Utrecht

Mensen zijn even in hun eigen cocon, bijna afgesloten van de buitenwereld, de natuur trotserend. Je kunt natuurlijk afstappen, of gewoon doorgaan. Nederlanders gaan ook bij code oranje gewoon door. 70.000 mensen bekeken dit eerbetoon aan deze helden van de lage landen. Utrecht Fietsstad? Op die barre donderdagmiddag zeker. Bekijk de fotoreportage op DUIC.nl/gemist, waar voortaan alle hoogtepunten uit het nieuws van de afgelopen twee weken te vinden zijn. Hieronder een voorproefje.

9 Allemaal Utrechters Martin Boisen uit Denemarken

10 Uittips o.a. Leve De Stijl, Watdajel Festival, Melonfest

10 Kenners Tippen

GEMIST

Marcel Gieling & Danae Bos

11 Bier & Appelsap

NIEUWS

5x boswandeling

• Winkelcentrum Kanaleneiland is het eerste winkelcentrum in Nederland dat gaat werken met een collectief winkelverbod. Het winkelverbod is een maatregel om overlastgevers aan te pakken. • De Stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt gaat na ruim 155 jaar sluiten. Eigenaar John Hamman: “Het dagelijkse praatje met de klanten ga ik het meeste missen.” • De Utrechtse Germaine de Randamie werd als eerste Nederlandse vrouw wereld­kampioen op een UFC-toernooi mixed martial arts (MMA). De powervrouw werd gehuldigd in de Galgen­waard. • Hudson’s Bay komt naar Utrecht op de plek waar voorheen de V&D zat aan de Rijnkade. Er was veel te doen over de komst van het warenhuis.

12 Utrecht Volgens Muziekkomiek Hans Liberg

12 Interview Lenny Kuhr Terug in het Schiller Theater

14 Onder de mensen Tafeltennissen met een dwarslaesie

Ploeteren, harken, zuchten, steunen, maar niet vooruit komen. Fietsers hadden het moeilijk op het drukste fietspad van Nederland voor de Vredenburg nadat een storm over het land trok.

14 Baasje van Gina: Hanneke Roelofsen

15 Herinnering van Harry Vandevliet: de Sjorsklanten

Een nieuwe rubriek op DUIC.nl over het verleden en heden. Door oude foto’s van Het Utrechts Archief na te bootsen is goed te zien hoe sommige plekken in de stad zich ontwikkelen.

• De Frietwinkel gaat verder onder de naam Dapp Frietwinkel. Reden: copycats in andere steden, doen de zaak in de Vinken­ burgstraat geen goed. “Onze naam is een woord geworden.”• De mannelijke strippers van The Chippendales komen naar Utrecht. Met dans, zang en theater zijn de mannen naar eigen zeggen al 35 jaar de ultieme girls night out.• Het hardcore-feest Thunderdome keert terug naar Utrecht. Het 25-jarig bestaan wordt gevierd in de Jaarbeurs. De avond is een ‘ode aan hardcore’. • IJssalon Robert Gelato schenkt elk jaar een paasei van tien kilo voor een loting aan de Jenaplanschool Wittevrouwen. Het ei dat uit Italië komt is kapotgegaan tijdens het vervoer.

Een wildgroei?

18 Utrechtse Affiches Een ‘Stijl’-breuk

19 Op bezoek bij Coffeeshop Andersom

Een opmerkelijke tweet van een PVVraadslid uit Almere leverde nogal wat kritiek op. Annette Raijer postte een afbeelding van het Arabische woord ‘welkom’ op een flatgebouw aan de Marshalllaan en liet weten dat het ‘Arabisch schrift hier niet thuishoort’. Aan de Marshalllaan staan meer­dere gebouwen waarop in verschillende talen de tekst welkom staat geschreven.

KIJK VOOR HET LAATSTE UTRECHTSE NIEUWS OP DUIC.NL

REDACTIE Michaël Kroonbergs (hoofdredacteur), Fenna Riethof (eindredacteur), Annabel van Heesbeen, Jesse Holweg, Hidde Zwiers, Merel Blom en Robert Oosterbroek BEELDREDACTIE Robert Oosterbroek en Marlot van den Berg CONTACT REDACTIE redactie@duic.nl

De wereldberoemde, Utrechtse grafisch ontwerper en illustrator Dick Bruna overleed op 16 februari in zijn geboortestad. De geeste­lijk vader van nijntje werd 89 jaar oud. Hij schreef en tekende in totaal meer dan 120 prentenboeken en was wereldberoemd. Dat bleek ook wel uit de vele steunbetuigingen vanuit de hele wereld na het overlijden.

OPMERKELIJK

16 Festivals in Utrecht

Colofon

DUIC.nl voorziet dagelijks zo’n 20.000 Utrechters van het laatste nieuws uit de stad. Dit zijn de nieuwtjes die je moet weten de afgelopen twee weken.

AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Annelies Hoelen, Yontie Helders, Tom Staal, Tim de Hullu, Danae Bos, Marcel Gieling en Arjan den Boer ART DIRECTION EN VORMGEVING ddk.nl, Nathan Roos en Tessa Valk UITGEVERS Joris Daalhuisen en Martijn Rademakers

SALES Wouter Jacobs via wouter@duic.nl ADVERTEREN 030 - 633 18 90 Helling 12, 3523 CC Utrecht adverteren@duic.nl

WEBSITE DUIC.nl

FACEBOOK DUIC

TWITTER @duicnl

INSTAGRAM duic.nl

Profile for DUIC

DUIC krant NR. 029 maart 2017  

DUIC krant NR. 029 maart 2017  

Profile for duic
Advertisement