Page 13

13

UIT MET DUIC

Advertorial

COLUMN STEEF SCHINKEL

Om nooit te vergeten

Vrijdag 3 maart, 20.30 uur Margriet Bolding met Zo zijn we niet getrouwd Margriet Bolding, geroemd om haar eigenzinnige humor en mooie liedjes, snijdt in haar theaterwerk zeer herkenbare thema’s aan. Een relatie – voor je het weet heb je er weer een. De medemens ligt continu op de loer om een relatie met je aan te gaan. Net getrouwd, net moeder, hup, weer twee relaties erbij. Een keertje naar de drogist, ja hoor: een klantrelatie. En je had ook al werkrelaties, vriendschapsrelaties, familie en andere zinvolle relaties. Met telkens weer andere, soms ongeschreven, regels. Hoog tijd om die eens onder de loep te nemen!

in gedachten verzonken wandelen we deze nacht door ons Utrecht er hangt een dichte sluier in de natte straten van mijn stad horen steeds vanuit de nevel uit hoeken en gaten Utrechts gelach

“Verrassend, ontroerend, inspirerend en vooruit… een beetje nostalgisch.”

Zaterdag 4 maart, 20.30 uur Astrid Seriese en Erwin van Ligten met SCHATTEN! (try-out)

flarden van woorden komen tot ons voetstappen klinken hol vanuit de grond al dromend genieten we van haar oude huizen hier liggen de wortels van mijn leven het is als liefde tussen kind en ouders

Zangeres Astrid Seriese heeft haar sporen in het theater verdiend. Met de befaamde trompettist Nedly Elstak en saxofonist Willem Breuker bespeelde ze alle jazzpodia in binnen- en buitenland en met Mathilde Santing en Julya Lo’ko won ze de eerste prijs op het Knokke Songfestival. In gitarist en sparring partner Erwin van Ligten heeft ze haar muzikale evenknie gevonden. Als duo weten Astrid en Erwin avond aan avond hun luisteraars in vervoering te brengen. Na het

succes van hun theaterconcert Blues&Poetry zetten zij

hun samenwerking voort in SCHATTEN! en duikelen zij wederom de mooiste juweeltjes aan songs op uit hun gezamenlijke muzikale schatkist. Songs en poëzie van onder anderen Elvis Costello, Billie Holiday, Maya Angelou en Tom Waits in een gloednieuw muzikaal jasje, maar ook eigen werk van het duo staat op de agenda.

deze wereld is ons toegenegen Zaterdag 11 maart, 20.30 uur Lenny Kuhr met Gekust door de eeuwigheid

het is in deze donkere nacht in gedachten verzonken wandelen we in de mist door de natte straten van mijn stad dat het nooit in mij opkwam om je te vergeten

“In mijn voorstelling staat de diepe heimwee, die ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult. Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten

DIVERSEN

FESTIVALS

THEATER

Za 11 + Zo 12 mrt

Za 11 + Zo 12 mrt

Vr 17 t/m 19 apr

DIVERSE LOCATIES

STADSSCHOUWBURG UTRECHT

culturelezondag.nl

ssbu.nl

In deze tijd van digitalisering en mobiele technologie lijkt het gesproken woord, de dialoog en de fysieke ontmoeting weer aan een opmars bezig. Face-to-face gesprekken zijn essentieel om intimiteit met anderen te creëren, om ons standpunt duidelijk te maken en anderen te begrijpen. Uitgesproken Utrecht laat de diversiteit aan stemmen en meningen horen met o.a. poëzie, stand-up comedy, debatten en rapbattles.

Een weekend lang staat het Nationale Toneel centraal in Stadsschouwburg Utrecht met twee voorstellingen: Jeanne d’Arc en Tasso. Beide toneelteksten komen uit de Romantiek (ca. 1800-1850) en gaan over typisch romantische vragen als: Hoe kan ik van betekenis zijn, of Hoe red ik de wereld? Met een zwaard, zoals Jeanne d’Arc? Of met kunst, zoals Tasso? En wat moet ik daar voor opgeven?

Een tuin vol leven BOTANISCHE TUINEN [10.00]

uu.nl/botanischetuinen Wie wil dat nou niet, een tuin vol leven? Tijdens het voorjaarsweekend krijg je allerlei tips om van je tuin, of balkon, een waar dierenparadijs te maken waar je zelf ook volop kunt genieten. Met lezingen van o.a bijenexpert Arie Koster en Vogelbescherming Nederland, rondleidingen en een overdekte markt met planten, zaden, bollen en ander tuinmateriaal.

The Family

Julian Maiwald

THEATER

Van maart tot juni 2017 neemt The Family haar intrek in De Paardenkathedraal. The Family, naar de beruchte theaterserie The Family van Lodewijk de Boer uit 1973, is een meeslepende, hilarische, schokkende en ontroerende reeks voorstellingen over een familie die elkaar lief heeft, elkaar soms haat, maar bovenal voor het leven verbonden is. The Family schetst een liefdevol en soms onthutsend portret van de hechte relatie tussen de broers Doc en Kil, hun stomme zusje Gina en de nieuwe vriendin van Doc, Branka, die samenleven in een afbraakpand. De familieleden haten elkaar en hebben elkaar lief, ze schelden, vechten en verleiden, maar bovenal zijn ze met elkaar verbonden. Door een zelfverkozen lot. Of misschien uit noodzaak om elke volgende dag weer door te komen. Samen met een team acteurs, gastacteurs, ontwerpers, een componist, technici en producenten maakt regisseur Casper Vandeputte in gierende vaart elke paar weken een nieuwe aflevering, die je los van elkaar, per twee, vier of zelfs als marathon kan gaan zien.

Vr 17 mrt t/m ma 5 jun [diverse dagen en tijden]

The Family Theater Utrecht

DE PAARDENKATHADRAAL

theaterutrecht.nl

en meevoeren. Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn en waar je, als je je ervoor openstelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid.”

KIDS

Culturele Zondag: Uitgesproken Utrecht

Het Nationale Toneel weekend

Zo 19 mrt

Trollenjong (4+) Het Filiaal theater makers CEREOLFABRIEK [11.00 + 14.00]

hetfiliaal.nl

Joris van Bennekom

Een poëtische kleutervoorstelling over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf. Trol Nom Nom wil graag dansen, maar zijn vader mag daar niets van weten. Trollen horen immers niet te dansen. Trollen stinken, wonen in het donker onder de grond en eten levende wormen. Maar Nom Nom is anders.

The Royal Hillbilly Club Utrecht is een stad vol muziek. Je kunt onder andere naar deze concerten en optredens:

Za 4, 11 + 18 mrt

Zaterdagmiddagmuziek DOMKERK [15.30]

Wo 8 mrt

U Jazz WessieSessie Met jazz-trio Utrecht Centraal PARNASSOS [21.00]

Do 9 mrt

Stravinsky’s Vuurvogel Uitgelegd TIVOLIVREDENBURG [20.15]

UITACTIE

Win 2 X 2 vrijkaarten voor Exhibition on Screen

Vr 10 mrt

Onder de noemer Exhibition on Screen vertoond Filmtheater ’t Hoogt films gebaseerd op populaire tentoonstellingen. Dinsdag 21 maart is dat ‘The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement, 1887–1920’. The American Impressionism Movement onthult over een periode van dertig jaar veel over Amerika als natie en over haar kunst. In de film door Phil Grabsky zie je het Florence Griswold Museum, diverse tuinen en beroemde locaties in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. We geven kaarten weg. Reageren kan tot en met 15 maart.

Roodhapje (8+)

Voort! - Alex Roeka PODIUM HOGE WOERD [20.30]

Zo 12 mrt Jeugdopera door Holland Opera TIVOLIVREDENBURG [15.00]

Wo 15 mrt

Wereldwijd – Stef Bos STADSSCHOUWBURG UTRECHT [20.00]

Do 16 mrt

St. Patrick’s day: The Royal Hillbilly Club CAFÉ HOFMAN [17.00]

Vr 17 mrt

Amsterdam Sinfonietta TIVOLIVREDEBURG [20.15]

Kijk nu op uitagendautrecht.nl/acties

Meer tips? Neem het magazine UITagenda Utrecht o.a. bij

mee of kijk op

Profile for DUIC

DUIC krant NR. 029 maart 2017  

DUIC krant NR. 029 maart 2017  

Profile for duic
Advertisement