Page 1

Az Oxygen Wellness Központok ingyenes magazinja

A MAGYAR HIPERMARKET

Hiper választék diszkont áron! Több mint 13.000 termékünk között mindent megtalálsz, amit egy hipermarketben keresel, sőt, ezen felül

2000

2013. jan.-márc. www.oxygencity.hu

TÖBB MINT

egészséges életmód termékkel várunk!

XIII. Váci út 168. Reno Udvar BIO - Élelmiszer, Ital, Reform táplálkozás, Illóolaj, füstölő, Baba termék, Tisztítószer Higiénia és egészségügy, Fogkrém, szájápoló, Krém, masszázsolaj, Sampon, hajápolás, Szappan, folyékony szappan, Testápoló, tusfürdő, lábápoló, diabetikus termékek, gluténmentes terméke

OXYGEN’S HEROES Egy fotózás története

JUST A PERFECT DAY Egy tökéletes nap krónikája

Országos házhoz szállítás: www.hiper.hu Rendelj teljes kínálatunkból és használd remek szállítási ajánlatainkat!

A MAGYAR HIPERMARKET

Megéri itt vásárolni

OXYGEN ity

c


prológ

ÉLETMÓD

Kedves városlakó!

Talán felesleges méltatni mit is jelentenek Budapest életében az OXYGEN Központok. Az immár több éve, három helyen működő fitness-wellness komplexumok méltán vívták ki a főváros lakóinak elismerését. Sokan úgy vélik,­ hogy Magyarországon a maguk méreteivel és kínálatával egyedülállóak. Ez vitathatatlan. De ezen felül sokkal többről is szólnak. Ami elsőre nem ennyi­ re­­látványos. Az OXYGEN-nek van egy olyan oldala is, amit te, Kedves Olvasó, talán nem ismersz. Nem lehet kívülről talál­ kozni vele. ­­­ Nem lehet csak futtában megismerni. Ez pedig nem más, mint az központok varázslatos lüktetése, hangulata. Város a városban. Amit mi tömören úgy neveztünk el, hogy az OXYGEN City.

Kíváncsi vagy, mi a Spinning®? EGYSZERŰEN KÜLÖNLEGES

Akárhogy is szépítjük a dolgot, a spinning® manapság divatkorát éli. Hogy miért, és pontosan mi is lehet a jelenség oka - azon felül, hogy tekerni kell egy álló biciklin többed magunkkal egy teremben, mindezt zenére - Posch Gabinál, az Oxygen wellness egyik vezető spinning oktatójánál érdeklődtünk. - Bringával érkeztél? - Nem, egy kis séta mindig jót tesz.

- És miért kell mindehhez a zene? - Máshol a zene arra szolgál, hogy aláfestés legyen, vagy csak egyszerűen ritmusként szolgál. A spinning órákon azonban egy kifejezetten fontos ”kulcs”, hiszen arra épül fel maga a tekerés. Általában nem populáris, inkább instrumentális zenét hallgatunk, hogy érzelmeket csalogassunk ki a tekerőből. A jó oktató az egyben Dj is. Sohasem gyári CD-vel dolgozik. A zenei összeállítása tükrözi, hogyan akarja felépíteni a spinning órát.

- Ha már biciklizés: teremben tekerés vagy szabadtéri bringázás? - A kettőt nem szabad, és nem is kell összehasonlítani. Tudom, számos bringás, aki nem próbálta még a spinninget, arra esküszik: csak egyfajta biciklizés létezik, amit a szabadban végeznek, a természet lágy ölén. De hangsúlyozom, nem lehet párhuzamot vonni, csak egy dologban közös a kettő, itt is a pedált kell tekerni. Italian Fusion Puskás Pancho 220 Éves - Mondhatjuk, hogy olyan, mint egy Restaurant Sport Pubtömegpszihózis: Pinceétterem sok ember, monoton - Mégis, mi lehet vonzó abban,Öcsi hogy állónevével A tradicionális olasz Bácsi mozgás, hangosImpozáns zene? belső helyzetben tekerünk? ételkülönlegességek fémjelzett egységben kialakításával, több -Aa monoton mozgás stimulálja az agyat, ezt -mellett A tekerés maga egy ciklikus focihangulat mozgás, azazgarantált: a fuziós konyha mint 200 féle borral az állapotot csak tovább erősíti, ha sokan egy ismétlődő mozgásforma, mint például további gyöngyszemei értékes relikviák, és pálinkával várja teker­nek együtt. A zene ráerősít az érzelmi és aközül futás,választhatnak az evezés. Eza a sajátosság segít ab- padló, bőrborítású a tradicionális ételek motivációs vonulatra, mindez pedig elősegíti, ban, hogy az emberek rákattanjanak Vendégek. valamint és 30faLCD kijelző kedvelőit. Étlapján a régi hogy örömhormonok szabaduljanak fel. A natizálódjanak. A folyamatos, biztosítja ritmikusa és Fatüzelésű kemencékben szurkolást. magyar, sváb és zsidó kellemes mámor pozitív bódulata és a vidám e­ ghagyományos yen­ letes mozgás testi-lelki olasz különleges Eközben pedig Öcsi ételkülönlegességek is kedélyállapot legyűri a stresszhatásokat. Az harmo­ nizálósülnek. folyamatokat indít meg. A tu-és spanyol pizzák bácsi magyar megtalálhatóak. oktató mentálisan is ösztönzi az embereket: datállapot módosulásával az kedvenceit érzelmi tudat kóstolhatjuk. kihozza a rejtett tartalékokat. aktivitása is fokozódik. INFO: +36 1 333 5656 | SYMBOL BUDAPEST | 1036 BUDAPEST, BÉCSI ÚT 56. | WWW.SYMBOLBUDAPEST.HU

OXYGEN ity

c

Magazin készítő: Középpont Stúdió Kft. Szerkesztő: Makarész Rita Bencze Áron Grafika és tördelés:

A célunk, hogy e magazinnal hasábjain keresztül átadjuk, megismertessük mindazt, amit mi sokadmagunkkal nap, mint nap átélünk a falakon belül. Mondhatom, magával ragadó. Aki részese lesz, annak beépül a mindennapjaiba, az élete részévé válik. A mostani első számban nagyrészt arra törekedtünk, hogy bemutassuk, mi mindent jelent az OXYGEN. Mindezt könnyedén, olyan „city-sen”. A következő számtól kezdve elindítanánk a „belső hangot” . Szeretnénk részesévé tenni téged is, hogy OXYGEN City lakóvá válj. Éppen ezért várjuk a véleményedet, hogy együtt formálhassuk­ a városunkat! Fogadjátok tehát szeretettel az OXYGEN City-t!

Középpont Stúdió Kft. Fotó:

Vida Attila

Lékó Tamás Kiadja: Felelős kiadó: Vida Attila Nyomda:

hu

city. n e g y x o @ eny

Középpont Stúdió Kft.

velem

DEMAX művek nyomdaipari Kft. Hirdetés felvétel: Középpont Stúdió Kft. 1139 Frangepán u.46. sales@kozep.com

OXYGEN ity

c


ÉLETMÓD

Kíváncsi vagy, mi a Spinning®? Akárhogy is szépítjük a dolgot, a spinning® manapság divatkorát éli. Hogy miért, és pontosan mi is lehet a jelenség oka - azon felül, hogy tekerni kell egy álló biciklin többed magunkkal egy teremben, mindezt zenére - Posch Gabinál, az Oxygen wellness egyik vezető spinning oktatójánál érdeklődtünk. - Bringával érkeztél? - Nem, egy kis séta mindig jót tesz. - Ha már biciklizés: teremben tekerés vagy szabadtéri bringázás? - A kettőt nem szabad, és nem is kell összehasonlítani. Tudom, számos bringás, aki nem próbálta még a spinninget, arra esküszik: csak egyfajta biciklizés létezik, amit a szabadban végeznek, a természet lágy ölén. De hangsúlyozom, nem lehet párhuzamot vonni, csak egy dologban közös a kettő, itt is a pedált kell tekerni. - Mégis, mi lehet vonzó abban, hogy álló helyzetben tekerünk? - A tekerés maga egy ciklikus mozgás, azaz egy ismétlődő mozgásforma, mint például a futás, az evezés. Ez a sajátosság segít abban, hogy az emberek rákattanjanak és fanatizálódjanak. A folyamatos, ritmikus és e­ gyen­ letes mozgás különleges testi-lelki harmo­nizáló folyamatokat indít meg. A tudatállapot módosulásával az érzelmi tudat aktivitása is fokozódik.

OXYGEN ity

c

- És miért kell mindehhez a zene? - Máshol a zene arra szolgál, hogy aláfestés legyen, vagy csak egyszerűen ritmusként szolgál. A spinning órákon azonban egy kifejezetten fontos ”kulcs”, hiszen arra épül fel maga a tekerés. Általában nem populáris, inkább instrumentális zenét hallgatunk, hogy érzelmeket csalogassunk ki a tekerőből. A jó oktató az egyben Dj is. Sohasem gyári CD-vel dolgozik. A zenei összeállítása tükrözi, hogyan akarja felépíteni a spinning órát. - Mondhatjuk, hogy olyan, mint egy tömegpszihózis: sok ember, monoton mozgás, hangos zene? - A monoton mozgás stimulálja az agyat, ezt az állapotot csak tovább erősíti, ha sokan teker­nek együtt. A zene ráerősít az érzelmi és motivációs vonulatra, mindez pedig elősegíti, hogy örömhormonok szabaduljanak fel. A kellemes mámor pozitív bódulata és a vidám kedélyállapot legyűri a stresszhatásokat. Az oktató mentálisan is ösztönzi az embereket: kihozza a rejtett tartalékokat.

OXYGEN ity

c


Egy fotózás

kulisszatitkai Ugye láttad már a férfias és kidolgozott izomzatú „hősöket” ábrázoló Oxygen-plakátokat? Most megtudhatod, hogyan bírták ezek a kemény fiúk a fotózás hosszú óráit, hogy mi zajlott a kulisszák mögött.

Hosszú hetek előkészítő munkája előzte meg azt a nagyszabású fotózást, amely az Oxygen Wellness és az edzők életében is egyedállónak számított, és amelynek eredményével ma már találkozhatunk az utcán, a belső plakátokon és akár rózsaszín leányszobák falain is … Az úgynevezett „Hősök” plakátról van szó, amelyen öt igazán jóképű, sármos edző, Borsos Péter, Czanik Balázs, Darabos Balázs, Dobrovszki Dániel és Szívós Zoltán villantják meg jól definiált izomzatukat. De hogyan is készült ez az ütős fotó? - Soha nem vettem még részt ennyire profi fotózáson, ahol tényleg mindenki azért dolgozik, hogy igazán nagyszerű végeredmény szülessen. Őszintén szólva, nem is gondoltam, hogy egy egész éjszakát igény­ be vesz a munka, amit nyilván nem könnyű frissen, fitten végigcsinálni. Még szerencse, hogy a sport valamennyiünket fegyelemre és kitartásra szoktatott, meg aztán hogy néztek volna ki a „hisztiző hősök”? Ma már, ha elsétálok a plakát mellett, azt gondolom, hogy bőven megérte minden egyes perc, amit ezért dolgoztunk – lelkesedik Szívós Zoltán. Nem csak az edzők bírták jól a megpróbáltatásokat, de a stáb minden tagja legjobb tudása szerint dolgozott. A stylist külföldről érkezett haza a fotózás miatt, a sminkes, a fodrász, a fotós, az Oxygen Wellness munkatársai mind professzionálisan tették a dolgukat. A koncepció szerint a plakátok az ókorba, az antik hősök korába repítenek vissza, teret adva a fiúk harciasabb oldalának – amelyet eddig csak az óráikon részt vevő vendégek ismerhettek. - Különös érzés volt magunkra venni ezeket a ruhákat, nem is szólva a lábbelikről – meséli Borsos Péter. Mivel cipőnek nem igazán lehetett nevezni a saruszerűségeket, egy idő után egyszerűen lépőnek tituláltuk őket. Csak arra nem jöttünk rá, mégis hogyan lehet bennük valójában lépni.

04

- Egy férfi maradjon férfias, legalábbis szerintem – vélekedik Darabos Balázs. – Ebbe a kategóriába nekem civilben nem fér bele a sminkelés, ezért aztán a fotózás során is

idegenkedtem tőle eleinte. Persze nem gondoltam, hogy hosszú szempillát vagy kipirosított arcot „varázsolnak nekem”, de már a púderezés is furcsán hatott rám. Attól azért jobban éreztem magam, hogy a többieket is sminkelték, és a végeredményt látva, azt hiszem, egyikünk sem lett túlzottan nőies. - A mai napig zavarba ejtő, mennyire pozitív visszajelzéseket kapunk a plakát kapcsán. Különösen a hozzánk járó hölgyektől. Most már csak arra kell ügyelni, nehogy leromboljuk ezt a kegyetlen, férfias képet. – nevet Dobrovszki Dániel. - Mindig úgy képzeltem, hogy az ilyen fotózások során tulajdonképpen csak váz­ latok készülnek, amelyeket az utómunkák során olyanra alakítanak, amilyenre akarnak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a szakembereknek rajtunk nem is kellett dolgoznia, csak a ruhák árnyékolása, a megfelelő háttér kialakítása igényelt retusálást. – meséli Czanik Balázs. Bizony, a képen a fiúk valamennyi izma valódi! Az edzőket külön felkészítették arra is, hogy a korabeli öltözetet idéző ruhák alá fekete alsónadrágot kell venniük, hiszen azt lehet utólag könnyen kiretusálni. Az egyik fiú azonban – személyét fedje jótékony homály – mégis egy trendi, színes alsóban érkezett, ami kissé bonyolította a helyzetet. Mivel a tógaszerű öltözék alatt nem villanhatott ki egy jól szabott boxer, nem volt más meg­ oldás, mint megszabadulni a feltűnő ruha­ darabtól. Érdemes tehát a továbbiakban alaposan szemügyre venni a plakátot, hátha kiderül, melyik edző viseli az Ádámkosztümöt...

05


életmód

Nyugalom. Minden úton. Az új GL megérkezett.

Just a perfect day… Odakint havas eső esett, szürke volt a város, és én valami másra vágy­tam. Fényre, hangulatra, relaxációra – kiszakadásra a latyakos mindennapokból.

Ahogy beléptem az épületbe, tágas tér, egyfajta belső zsongás és mosolygós recepciósok fogadtak. Mivel először jártam itt, elmagyarázták, milyen lehetőségeim vannak, így végül az egynapos belépést választottam – „majd meglátjuk” alapon. Először mindenképpen edzeni szerettem volna (essünk túl rajta!), de 15 perc futógépezés után rájöttem, hogy szükségem van egy olyan közegre, ahol inspirálnak, és nem hagynak a dugámba dőlni. Bementem tehát egy csoportos órára. Már tíz perc múlva dőlt rólam a víz, de az oktató és a többiek olyan lelkesek voltak, hogy engem is vitt a lendület. Kissé remegő lábbal értem vissza a fitness-terembe, de úgy döntöttem, majd később kipróbálom a csodamasinákat, és esetleg egy kíméletlen személyi edzőre bízom magam. Csak lazulni vágytam és erre a wellness részlegen ezernyi lehetőségem nyílt. Imádok szaunázni, úszni, élvezni a fényfürdőt – úgy repült el két óra, hogy észre sem vettem. 06

OXYGEN ity

c

Ekkor azonban már vérszemet kaptam, és tovább kényeztettem magam. Legyen ’all in’. Beültem az étterembe egy vegetáriánus fogásra, majd bejelentkeztem a szépségszalonba is. Melyik nőnek ne jönne jól egy felfrissített frizura és egy profi arckezelés? Miután így bebiztosítottam a visszatérésem, utánanéztem, mire lesz még lehetőségem az OXYGEN -ben. Kiderült, hogy nem csak profi masszőrökhöz, de egy egész szakorvosi gárdához is kérhetek időpontot. Olyasmivel is találkoztam, amiről eddig nem is hallottam: életmód orvoslás, hidegterápia, szaunaestek, Spinning jóga – csak el ne felejt­ sem majd mindet kipróbálni. De a legjobb a végére maradt, miközben egy capuccinót kortyolva kibámultam a cukrászda ablakán (de klassz, hogy ez is van!) és hagytam, hogy elhatalmasodjon rajtam az érzés, ez a nap csak rólam szólt!

k j á l g Bi

GL-osztály kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,4–12,3 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 192–288 g/km.

Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest Kárpát u. 21. Tel.: (06 1) 451 2200 Fax: (06 1) 451 2209

1117 Budapest Hunyadi János út 6. Tel.: (06 1) 463 7400 Fax: (06 1) 463 7406

6725 Szeged Vásárhelyi Pál u. 15. Tel.: (06 62) 553 999 Fax: (06 62) 553 991

8000 Székesfehérvár Seregélyesi út 131. Tel.: (06 22) 889 180 Fax: (06 22) 889 189

4002 Debrecen Mikepércsi út 73/B Tel.: (06 52) 525 360 Fax: (06 52) 525 363

7630 Pécs Koksz u. 125. Tel.: (06 72) 539 539 Fax: (06 72) 539 540 www.pappas.hu

OXYGEN ity

c


Vinopolis stílus-, bor & gasztró életmód

Az Oxygén új étterme, a Naphegy tetején!

2012. szeptember 6-án megnyílt az ország legnagyobb borválasztékával rendelkező étterem, 600 hazai és külföldi bor közül választhat a folyamatosan változó étlap mellé, és ami még ennél is rendhagyóbb: mind ezt bolti áron teheti meg! Az étteremben üzemelő borszaküzlet polcairól választ­ hatunk, ha a sommelierek étterembe válogatott tételei között nem találunk az ízlésünknek megfelelőt. Ez nem több mint 500 Ft „dugó pénz” megfizetésébe kerül, majd a kiválasztott palack tartalmát az elfogyaszthatjuk az ­étteremben.

borkereskedőként, étteremkén és borbárként, hanem okta­tási intézményként is működik a Vinopolis. Ezen kívül az étterem nyitásával egy időben elkezdődött a szaküz­ lethálózat építése is, mely üzletág első pillére az ALLEE bevásárló központ földszintjén található borszaküzlet amelyet az egyedi stílus és az óriási választékhoz párosuló nagyáruházi árfekvés jellemez. A Vinopolis konyhája a modern és stílusosan egyszerű tálalás mellett, a legjobb minőségű alapanyagokból elkészített ételek filozófiáját vallja. - Kollégáimmal minden tudásunkat beleadjuk, hogy csapatunk megfeleljen minden követelményeknek - ismerteti Palotai Csaba michelin guide ajánlással rendelkező chef. Az egyedülálló étterem és borbár koncepcióhoz elengedhetetlen az éttermi cukrászat magas fokon való művelése, ehhez a feladathoz az ország egyik legfiatalabb és legtehetségesebb cukrász chefjét választotta az étterem vezetése. - Óriási kihívás és egyúttal motiváció egy ilyen újszerű koncepció építésében közreműködni. Lehetőségem tárháza végtelen, de olyan desszerteket kell az asztalra tennünk, melyek egyediek ugyanakkor harmonizálnak az étterem küldetésével - meséli Varga Gábor cukrász chef.

A Vinopolis fő látványossága a 14 méter hosszú, 7,5 tonnát számláló borfal, mely acélváz erősítésű csak, hogy elviselje a mintegy 600 különböző fajtájú bort, melyekből több mint 3000 palack fér a polcokra! - Olyan éttermet álmodtam meg ahol a bor és ételpárosítás természetes vele járója az étkezésnek. Óriási borválasztékunkból vendégeink ­biztosan találnak megfelelőt bármely fogashoz. Nagyon fontosnak tartom a szakmai megalapozottságot, ezért a borok vagy párlatok komoly szakmai ellenőrzésen mennek keresztül, mielőtt bekerülhetnek polcainkra – mondja Szente Zsolt alapító. A Vinopolis nem áll meg a naphegyi Oxygénben ­ elyet kapó étteremnél és borszaküzletnél. A Vinopolis­ h koncepció egy összetett rendszer. A vállalkozásunk ­Magyarországon a legtöbb nemzetközi akkreditációval rendelkező a WSET borértő képző iskola. Tehát nem csak 08

OXYGEN ity

c

OXYGEN it09 y

c


Felugrott néhány kiló?

OXYGEN

INDIA

www.oxygenindia.hu

nk n! tu be ot en yit yg g n i Ox Me est ú jp az

életmód

Segítenek a dietetikus tanácsai Felmérések szerint az ünnepek alatt akár háromszorosát is fogyasztjuk az ajánlott kalóriamennyiségnek. Ezért év végén akár 2 kilót is felszedhetünk 7-10 nap alatt. Sokakon ez rajta is marad, így 5 év alatt akár 10 kilóval is többet nyomhatunk. Lázár Sára, az Oxygen Wellness dietetikusa apró lépéseket ajánl ahhoz, hogy ledolgozzuk az „ünnepi súlygyarapodást”. zésre koncentrálnánk. ta terített asztalnál csakis az étke sokkal többet fogyasztunk, min így t mer en, közb s nézé tévé • Ne együnk kevesebbet szedjünk! az adagokat, kisebb tányérra • Főétkezéseknél csökkentsük l egészítjük ki. táva salá inek tűnő adagot altól. Az agynak legalább Becsap­hatjuk magunkat, ha kics az ételt, jobb, ha felállunk az aszt nja” kívá k mün „sze a csak már ha seit: lehet, hogy már nem is jelzé it, ünk kics • Figyeljük a test ét, tehát ha várunk egy y feldolgozza a jóllakot­tság­ érzés hog oz, ahh sége szük van re 15 perc es élelmisze­ érezzük az evési vágyat. a kosarunkba, de olyan fölösleg kor nem csak többet pakolunk ilyen t mer i, roln vásá al hass • Ne menjünk üres től máskor tartózkodnánk. a nagy diéták-hatalmas evések reket is hazaviszünk, amelyek ális étkezési ritmust, és könnyen norm a rja zava meg en hisz t, • A koplalás is veszélyes lehe unkat. ük ördögi körében találhatjuk mag perces, tempós sétát. Igyekezz tuk magunkat, tegyünk egy 15 túlit y vag , ttük túle zük, érez • Amikor úgy v pihenést is - bevitelünket, választhatunk aktí kompenzálni emelkedett energia családi sétát, korcsolyázást.

- Az általános szabályokon kívül mindenkinél a személyre szabott étrend és edzésterv vezet a legjobb eredményhez. Hiszen különbözőek vagyunk, van, akinek jóval kevesebbet kell ennie, másnak csak az étrend összetételén szükséges változtatnia. – ismerteti Lázár Sára. – A személyes tanács­adáson ­olyan ismereteket és útravalót kaphatnak a vendégek, amelyek nem csak a céljuk eléréséig segíthetnek,­de akár egy életen át követendő mintát adhatnak. 10

OXYGEN ity

c

Étterem a keleti ízek kedvelőinek. levesek I előételek I csirke ételek I bárány ételek I vega saláták I indiai kenyerek I édességek I italok

Házhozszállítás: +36 (20) 355-1555

OXYGEN ity

c


wellness

Többrészes sorozatunkban betekintést nyerhetünk a szaunák varázslatos­ világába. Hogyan törekedjünk, a testi és lelki harmóniára. Ebben segítünk eligazodni néhány kérdés és fogalom tisztázásával.

Szauna világa

Infra vagy hagyományos? Az évnek ebben az időszakában a szaunázás nem csak a testnek, de léleknek is valódi gyógyírt jelent. Faragó Zoltán, az Oxygen Wellness szaunamestere tanácsai az infra- és a finn szauna használatához.

Mi a közös bennük? A finn szauna és az infrakabin közös pontja­ a thermohatás (lásd szauna fogalomtár), ami pozitívan hat közérzetre és egészségre egyaránt. Mindkét szaunatípus igazi tréning az erek számára is. Amikor ugyanis a forró kabinból kilépve a hideg tus alá állunk vagy kipróbáljuk a merülőmedencét, a kitágult véredények villámgyorsan összehúzódnak.­ A szív egyre keményebben dolgozik, hogy megfeleljen a megnövekedett szükségle­ teknek. Ráadásul a felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így beindul a méregtelenítés. A stressz oldására is kiváló ez a módszer, egy-egy szertartás után lélekben megújulva térhetünk vissza a mindennapokba.

12

OXYGEN ity

c

Mi a különbség? Az egyik fő különbség a kabinok felmelegítésében és a hőfokban rejlik. Az infrakabinban a test melegszik fel, az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, és hőenergiává alakulva a szerveket is stimulálják. Ugyanakkor a levegő csak 30-60°C. A finn szaunában a szaunakályha a levegőt melegíti fel, és a hőmérséklet 70–100°C. Épp ezért másképp is kell használni a kabinokat, az infrában egyszer­fél óra ajánlott, míg a finn szaunát igény szerint használhatjuk egymást követő 2–3 alkalommal, 10–15 percre, szünetek közbe­iktatásával. - Az infrakabin működéséhez nincs szükség vízre, míg a finn szaunában azonban a víznek alapvető szerepe van. Aki megtapasztalta már az ún. szaunafelöntéseket, akár rabjává is válhat a testi-lelki élménynek. – ismerteti Faragó Zoltán. - A felöntések köré épülő szaunaestek igazi közösségi események is, amelyek­gyakran órákon át tartanak, és felejt­ hetetlen élményt nyújtanak.

OXYGEN it13 y

c


wellness

Szauna Estek 2013.

Thermohatás:

A szaunában uralkodó meleg és páratartalom, amelyre élénken reagál az egész szervezetünk: az ereinktől a bőrünkig. A bőr anyagcseréje például a for­ róság hatására két-háromszorosára foko­ zódik. A felső hámréteg megduzzad, az elszarusodott bőrsejtek fellazulnak és a zuhany alatt könnyen lemoshatók.

Értréning:

A szaunázás igazi tréning az erek számára is. Amikor ugyanis a forró kabinból kilépve a hideg tus alá állunk, a kitágult véredények villámgyorsan összehúzódnak. A szív egyre keményebben dolgozik, hogy megfeleljen a megnövekedett szükségle­ tek­nek. Tehát a szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a például futás a lábizmoknak.

Felöntések:

A szaunamester különböző illatú felöntővizet a lávakövekre öntve meg­ eme­li a páratartalmat és egy zászló segítségével elteríti a kellemes aromát a helyiségben.­ Az intenzív izzadással járó harmadik szakasz felöntése után egy széles legye­ zővel sok gyors, apró mozdulattal „sokkolja” a vendé­ geket, majd véget ér a szeánsz. Ezután a szívtől legtávolabbi ponttól kell elkezdeni a tusolást, a jobb láb kisujjától a bal lábon át fokozatosan a fej felé, és csak ezután jöhet a merülőmedence. A pihenőidőnek ugyanannyi­nak kell lennie, mint amennyit a szaunában töltöttünk.

Tepidárium:

Tulajdonképpen melegedésre, regenerálódásra szolgáló szoba. Használata szauna előtt vagy után ajánlott. Itt a falakat, a padlót és a padokat fűtik, amit kővel, csempével vagy márvánnyal burkolnak.­A 37-40 C fokos hőmérséklet optimális arra, hogy a test kiizzadja a káros anyagokat. Stresszoldó és nyugtató hatású, valamint erősíti a szívet és a vérkeringést. Hosszabb benntartózkodás javasolt a kisebb megterhelés ­miatt.

14

OXYGEN ity

c

Oxygen Naphegy 2013. 01. 12. 2013. 01. 26.

Szauna fogalomtár

2013. 02. 9. 2013. 02. 23. 2013. 03. 9. 2013. 03. 23. Oxygen Újpest 2013. 01. 05. 2013. 01. 19.

Jeges felöntés:

A kiszellőztetés és a felfűtés után a szaunamester kis jéglabdákat helyez el a forró lávaköveken, ame­ lyeket a szertartás során mentol-eukaliptusz illatú felöntővízzel locsol. Az első három ciklusban ezt az aromát teríti szét a helységben zászlóval, majd a negyedik felöntés előtt friss jeget kínál körbe, amellyel a szaunázók felforrósodott testüket bedörzsölve hűsölhetnek. Ezután még két intenzív­ felöntés következik, a szaunázóknak végül valódi felfrissülést jelent a hideg vizes dézsában vagy a jégkamrában történő borzongás.

2013. 02. 02. 2013. 02. 16. 2013. 03. 02. 2013. 03. 16.

20:00-24:00h Különleges szaunafelöntések, korlátlan wellnes használat.


t s e p j Ú

VivienBerni

Fanni Anita

t t e n A Maya Be i k t i ty Dóri V

Naphegy

Fáy

OXYGEN

city

Enikő

a r u a L

Kata

Éva

Kármen

Renáta


trend Egyszerű eszköz – látványos eredmények A nemzetközi fitness piacon elért hatalmas­siker után az Oxygénben is beindult­a Gymstic muscle™    edzés­ program. Ez mozgásfajta egyidejűleg alkalmas az izom­­ formálásra, tónusfokozásra, az egyen­súly és koordináció fejlesztésére, a törzs stabilizáló izmainak edzésére és az állóképesség fejlesztésre - méghozzá rendkívül változatosan és kreatívan. Az edzés egyetlen eszköze egy textillel­ bevont rúd, amelynek két végéhez rugalmas gumiszalag csatlakozik. A gumi feszes­ ségének szabályozásával enyhíteni, illetve nehezíteni lehet a gyakor­ latokat. Ezzel az egyszerű eszközzel­gyakorlatilag minden izom­ csoport­megmozgatható, a lábiz­moktól a karokon át a mélyizomzatig. A koncep­ ción belül speciálisan összeállított zenei­ blokkokban folyik az edzésmunka, úgyne­vezett triók alkalmazásával. A gya­ kor­­latok fokozódó terhelést nyújtanak a résztvevőknek, miközben a legelhanya­ goltabb izmok is formálódnak. A szórakoztató is lehet hatékony - A Gymstick™  egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé, ráadásul nagyon szórakoztatóan és motiválóan – hangsúlyozza Lóránth Kata, az Oxygen Wellness aerobik­szakmai vezetője. - Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízületi és gerincstabilizálás, egyen­súly és koordinációfejlesztés történik minden egyes edzésen. Izmaink tónusa rohamosan javulni fog, amely az egész megjelenésünket energikussá és esztétikussá varázsolja már néhány hét alatt.

18

OXYGEN ity

c

A Gymstick muscle™ a világ számos országában a legsikeresebb edzésmódszerek közé tartozik.

Itt az új őrület: a Gymstick muscle™!

A virtuális személyi edző Egyre többen élnek a lehetőséggel, és veszik igénybe a TGS-kulcsot az OXYGEN edzőtermeiben. Egy vendég és egy edző segítségével mutatjuk be, milyen előnyökkel is jár ez a szolgáltatás.

Első alkalommal egyik barátnőmmel együtt jöttem edzeni a terembe. Ő m ­ utatta meg, hogy miképp működik a TGS-kulcs – eleveníti fel első edzését Erika. Mint mondja, ­a k k o r i b a n e g y­á l­t a l á n nem mozgott ­túl­ otthonosan sem a súlyzók, sem a különböző gépek világában. - Nem akartam ­ minden gyakorlat után mások segítségét kérni, a kulcs ­pedig egyfajta biztonságérzetet nyújtott. Mintha egy virtuális­ személyi­edző követné az edzésemet! A TGS, azaz a TechnoGym Key System egy személyre szabott ”kulcs”, memóriakártyája elképesztő mennyiségű információt képes tárolni, beleértve személyes edzéstervünket és egészségügyi

­értékeinket is – avat be a részletekbe Füredi Gábor, az újpesti Oxygen Wellness személyi edzője. A program képes a számunkra legoptimálisabb szintre előre beállítani az általunk használt gépeket. A virtuális személyi edző nemcsak azt méri mennyi kalóriát égettünk a gyakorlatok alatt, mennyivel növeltük erőnlétünket, de még azt is mutatja, mely izomcsoportokat használtuk. A TGS a fitness-edzőknek is nagy segítséget jelent – ismeri el Gábor, hiszen segítségével nagyon

pontosan adhatunk tanács­ o­ kat, új gyakorlatokat állíthatunk össze és természetesen nyomon követhetjük az eredményeket is. - A TGS kulcsról érkező eddigi vissza­ jelzések maximálisan pozitívak, a vendégek szerint a program folya­ matos motivációt jelent, s az edzések sokkal élvezetesebbekké váltak, mint korábban.   A TGS működtetése valóban egyszerű: a géphez való csatlakoztatás után a kulcs ­ emlékeztet személyes programunkra, a korábban beállított sebességre és távra, sőt, még a ­gépet is elindítja helyettünk. ­­A programot a kezdőktől a profi sportolókig bárki használhatja.

OXYGEN it19 y

c


ÉLETMÓD

NEKIFE SZÜLTÜ NK!

Kíváncsi vagy, mi a Spinning®? Akárhogy is szépítjük a dolgot, a spinning® manapság divatkorát éli. Hogy miért, és pontosan mi is lehet a jelenség oka - azon felül, hogy tekerni kell egy álló biciklin többed magunkkal egy teremben, mindezt zenére - Posch Gabinál, az Oxygen wellness egyik vezető spinning oktatójánál érdeklődtünk. - Bringával érkeztél? - Nem, egy kis séta mindig jót tesz. - Ha már biciklizés: teremben tekerés vagy szabadtéri bringázás? - A kettőt nem szabad, és nem is kell összehasonlítani. Tudom, számos bringás, aki nem próbálta még a spinninget, arra esküszik: csak egyfajta biciklizés létezik, amit a szabadban végeznek, a természet lágy ölén. De hangsúlyozom, nem lehet párhuzamot vonni, csak egy dologban közös a kettő, itt is a pedált kell tekerni. - Mégis, mi lehet vonzó abban, hogy álló helyzetben tekerünk? - A tekerés maga egy ciklikus mozgás, azaz egy ismétlődő mozgásforma, mint például a futás, az evezés. Ez a sajátosság segít abban, hogy az emberek rákattanjanak és fanatizálódjanak. A folyamatos, ritmikus és e­ gyen­ letes mozgás különleges testi-lelki harmo­nizáló folyamatokat indít meg. A tudatállapot módosulásával az érzelmi tudat aktivitása is fokozódik.

- És miért kell mindehhez a zene? - Máshol a zene arra szolgál, hogy aláfestés legyen, vagy csak egyszerűen ritmusként szolgál. A spinning órákon azonban egy kifejezetten fontos ”kulcs”, hiszen arra épül fel maga a tekerés. Általában nem populáris, inkább instrumentális zenét hallgatunk, hogy érzelmeket csalogassunk ki a tekerőből. A jó oktató az egyben Dj is. Sohasem gyári CD-vel dolgozik. A zenei összeállítása tükrözi, hogyan akarja felépíteni a spinning órát. - Mondhatjuk, hogy olyan, mint egy tömegpszihózis: sok ember, monoton mozgás, hangos zene? - A monoton mozgás stimulálja az agyat, ezt az állapotot csak tovább erősíti, ha sokan teker­nek együtt. A zene ráerősít az érzelmi és motivációs vonulatra, mindez pedig elősegíti, hogy örömhormonok szabaduljanak fel. A kellemes mámor pozitív bódulata és a vidám kedélyállapot legyűri a stresszhatásokat. Az oktató mentálisan is ösztönzi az embereket: kihozza a rejtett tartalékokat.

BELÜLRŐL KIFELÉ A NIKE ELŐADÁSÁBAN.

OXYGEN ity

c

10 kemén 10 gyors y kérdés, v álasz.

Kirschner Éva Oxygen Újpest

Egy sikeres női edző. Mi a titkod? Nem hiszem, hogy létezik bármilyen titok. A szakmám szerelmese vagyok, nagy odaadással csinálom, és ezt megérzik az emberek. A vendégeid komoly hányada férfi. Tudod őket kezelni? Minden vendégemmel - így a férfiakkal is komoly edzésmunkát folytatok, amikor háttérbe szorul az a tény, hogy nő vagyok. Természetesen nőkent is tisztelnek, de elsősorban az edzői szakértelmet respektálják. A fakanál helyett miért ezt a pályát választottad? Nem értem a kérdést..! Viccet félre téve, ­gyermekkorom óta sportolok, és felnőttként magától értetődő volt számomra, hogy a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. Apropó, milyen sportmúlttal rendelkezel? Óvodás koromban kezdtem úszni, 6 évig folytattam versenyszerűen, majd 15 évet lovagoltam, díjugratóként. Az amatőr hosszútávfutás pedig szinte mindig jelen volt az életemben.

Hány éves a legidősebb vendéged? Elmúlt már 70 éves, és az edzéseknek köszön­ hetően már alig kell gyógyszert szednie.­ Nagyon büszke vagyok rá! Kerestek már meg szokatlan célokkal? A nyáron két fiatal kajakos arra kért meg, készítsem fel őket arra, hogy páros kajakkal átevezhessék az Atlanti-óceánt. Nos, ez nem éppen rutinfeladat, komoly kihívást jelent! Most komolyan, mekkora szerepe van az edzésnek, és mekkora a helyes táplálkozásnak? Sokkal több kalóriát vagyunk képesek el­ fogyasztani, mint amennyit edzéssel eléget­ hetünk. Ezért még óvatos becsléssel is azt mondhatom: 40% múlik az edzésen, és 60% a táplálkozáson. Mit tartasz eddigi legnagyobb szakmai sikerednek? Nehéz lenne kiemelni egyet: volt, aki 45 kilót fogyott, egy másik tanítványom megúszott egy gerincműtétet, és volt, aki megszaba­ dult minden gyógyszerétől az edzettségnek köszönhetően.

És végül, melyik készség vagy izomcsoport fejlesztése a kedvenced? Folyamatosan képzed magad? Nincs olyan, hogy kedvenc. Legfeljebb olyan Természetesen, mivel a folyamatos képzés­ létezik, melyet mindenkinek ajánlhatok: a minden szakmában elengedhetetlen.­gerinc tartóizomzata, a mélyhátizmok edzése. Új sporteszközök jelennek meg, és az edzésmódszerek is fejlődnek, tökéletesednek. ­A szakma mindig változik, nekem pedig lépést kell tartanom.

OXYGEN it21 y

c


trend

Jégpálya az Oxygen Naphegyen

!

ÜK J T E R E Z S S É R E K E T , ZENE, EXTÁZIS Tekerj velünk!

Húsz éve indult hódító útjára Amerikában, Magyarországon pedig tíz éve van jelen a Spinning® Program, a világ legnépszerűbb teremkerékpáros edzésmódszere. Ha bekukkant valaki a terembe, férfiakat és nőket, idősebbeket és fiatalabbakat lát, akik teljes átszellemültségben nyomják együtt a pedálokat. Sikerének titka: egyszerű és nagyszerű, magával ragadó és energiát adó, közösségformáló és testet-lelket melengető. 22

OXYGEN ity

c

A Spinning® rövid idő elteltével az egyik legnépszerűbb mozgásforma lett az edző­ termekben, hiszen az egyik legkiválóbb állóképességi és súlycsökkentő edzésmódszer, amelyet kortól és fittségi szinttől függetlenül bárki űzhet. A Spinner® kerékpáron található ellenállás gomb segítségével­ mindenki saját tempójában és erőnléte szerint teker, miközben a csoportos edzés motiváló hangulata és a különleges zene magával ragad, a stressz és a feszültség pedig a kövér izzadtságcseppekkel együtt távozik. A Spinnig® Program hazai fellegváraként ismert Oxygen Wellness 3 teremben várja a Spinning® rajongókat, a Spinner® bringák Porschéinek számító NXT kerékpárokkal, hazai és nemzetközi prezenterek, valamint Spinning® mesteroktatók óráin. A szokásos napi órákon túl hétről ­ hétre exkluzív tekerésekre is sor kerül, ahol különleges zenei összeállításokra szárnyalhat szabadon a fantázia, miközben a ritmusos mozgás teljes extázisba repíti az embert.

Spinning® & Jóga: próbálj ki egy exkluzív óratípust! December közepétől minden kedd és csütörtök 19:40-től az Oxygen Fáyban várja a különlegességek kedvelőit a Spinning® & Jóga óra. Ez az óratípus nem más, mint a S­ pinning® érzés és a jóga világának összekapcsolása. Tarts velünk, és tapasztald meg a test és elme kapcsolatának semmi máshoz nem fogható erejét. A negyven perces tekerés és az azt követő hosszabb, jóga ászánákra épülő nyújtás során fókuszban a légzés, az ellazítás, a belső egyensúly valamint a tudatosság. Az órát vezeti: Farkas András.

Korizz

Velünk! A jégpálya hétköznaponként 16.00 és 20.00 óra, szombaton 10.00 és 20.00 óra, míg vasárnap 10.00 és 18.00 óra között látogatható. OXYGEN it23 y

c


beauty

Több, mint egy

hagyományos

sminktetoválás

Minden nő álma,

hogy éppoly szép, üde arccal ébredjen, mint ahogyan tizennyolc évesen megszokta. ALong-Time-Liner Conture Make-up technológia segítségével még a szaunát is olyan­külsővel hagyhatjuk el, mint akit frissen sminkeltek egy elegáns kozmetikában. A sminktetoválással készített tartóssmink teljesen természetes hatást gyakorol: éppen csak kiemeli az arc szépségét, és odavonzza a figyelmet az előnyös részletekre. Miért ne ”csaljunk egy picit”, ha adott a lehetőség? Szépség fájdalom nélkül 

Bőrfiatalító orvos-kozmetológiai arckeze lések, Long Time-Liner® sminktetoválás, fodrászat, INOA ammóniamentes hajfestés, tartós hajegyenesítés wellness manikűr és pedikűr, műköröm építés.

w w w . o x yg e n s z e ps e g s z a l o n . h u

A kezelőfejbe épített automatika érzékeli, hogy a tű milyen­ mélységben jár, ezért nem engedi csak a hámréteg­aljáig, ahonnan visszahúzza. Ennek azért van nagy jelentősége, mert így a festék csak a legfelső bőrrétegbe kerül be, ahonnan a festék valóban ki tud kopni. A sminktetoválás során a kezelőegység egy vékony, akupunktúrás tűt mozgat,­amely más módszerekkel összehasonlítva lénye­ gesen kíméletesebb a bőrhöz:nincs vérzés, nincs fájdalom, egyenletes, tökéletes festékbevitelt biztosít még az ajak területén is, ahol a legvékonyabb és a legérzékenyebb a bőr. A színrendszer kialakítása feleslegessé teszi a festékek keverését, így a festék színe az idő múlásával is tartós marad.  Az eljárás egy nagyon diszkrét nappali sminket kölcsönös viselőjének. A kezelés után már másnap mehetünk sportolni,­uszodába vagy wellnessezni, cserében képtelenség vele izzadni és elmaszatolni sem lehet. Ráadásul egy felmérés szerint a sminktetoválással annyi időt lehet­ megtakarítani a tükör előtt, ami egy évben egy két­ hetes szabadságnak felel meg. Ugye, lenne ötletetek a felszabaduló szabadidőt másképp is eltölteni?

OXYGEN it25 y

c


beauty

A mikrodermabrázió napjaink legeredményesebb kezelési eljárása: a bőr felszínéről gyengéden, gyorsan és kíméletesen távolítják el az elhalt, durva tapintású és megvastagodott felső réteget. A bőrcsiszolás teljesen fájdalommentes. Fiatal korban a zsíros bőrnek, idővel pedig az öregedési folyamatnak köszönhetően vastag­szik meg a bőr felső rétege. Ez az elszarusodott felszín gátolja a kozmetikumok­ jótékony összetevőinek bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, lassítja a regeneráló­ dást. A mikrodermabráziós kezelés során a bőrnek a felső elhalt hámrétegét csiszolja le, így biztosítva az alatta lévő réteg fellélegzését. A folyamat működési elve a kezelt terület fokozatos hámlasztásán alapszik, melyet az erős vákuumpumpa által okozott erőteljes vérbőség egészít ki. A bőrkép megváltozik: az apró ráncok eltűnnek, a bőr feszesebbé, üdébbé válik, a hatóanyagok és krémek sokkal intenzívebben hatolnak be a mélyebb rétegekbe. A bőrcsiszolás nemcsak arcon végezhető el, komoly sikereket érhetünk el általa a nyakon, a dekoltázson, és a háton is. A kezelés hossza alkalmanként körülbelül fél óra a testrésztől és a bőrfelület minőségétől függően. Általában már az első alkalom után érezhető a változás, azonban 4-6 kezelés hoz valóban látványos eredményeket. A bőrcsiszolás gyakoriságától és intenzitásától függően bizonyos ideig kerülni kell a szoláriumozást, napozást.

s e t n e m Fájdalom s bőrfiatalítá

26

OXYGEN ity

c

A kezelés nem javasolt a bőr gyulladásos állapotai esetén, lázzal járó betegségek idején és cukorbetegeknél. Nem kizáró ok, azonban fokozott odafigyelést igényel a nyári hónapok idején, ilyenkor gondoskodni kell az UV-sugárzásnak megfelelő (30-50 faktoros) fényvédő készítmény alkalmazásáról.

s á l o p á b á l s é Kéz télen is

A hideg időjárás, a zárt cipő nem kedvez végtagjaink érzékeny bőrének, és a körmünknek. A mindennapos óvintézkedések, mint kesztyű viselés, vagy kézkrém használat mellett érdemes egy-egy mélyhidratáló vagy élénkítő wellness kezeléssel­ elősegíteni bőrünk megújulását, hidratálását – hangsúlyozza a legfontosabb teendőket Károlyi Rita esztétikai pedikűrös. A fagy, a hőingás és a fűtés okozta száraz levegő mind fokozzák a bőr vízleadását, így hozzájárulnak annak kiszáradásához, kipirosodás­ ához. A száraz bőr egyik legjobb elleneszere a meleg paraffinos kezelés, melynek­eredményeként már az első alkalom után érezhetően puhább, selymesebb lesz a bőr. A súlyosan kiszáradt, repedezett bőr esetén­az érintett területet célzó mélyhidratáló kezelés javasolt, ahol az intenzív hidratálásért felelős vitaminok bevitelét egy kellemes masszázs is segíti. Problémát jelent­ het a bőr zsírutánpótlásának lelassulása is, amelyet­leggyorsabban a bőr „feltöltése” orvosol­hat. Ez a kollagén és E-vitamin pótlásáért felelős hatóanyagok bevitelét jelenti. Az ápolt, egészséges lábak nem csupán a nyárnak szólnak! Télen a zárt cipők miatt­ gyorsabban alakulhatnak ki lábunkon gombás eredetű megbetegedések, amelyek­ megelőzését, illetve a sikeres kezelést nagyban elősegítheti a pedikűrösnél tett havi egyszeri látogatás is. Télen gyakori probléma a lábizzadás, amelyet könnyen orvosolni lehet­ egy pórusfrissítő tengeri sós lábradírozás is!

OXYGEN it27 y

c


medical

Mi állhat a rejtélyes tünetek mögött? Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A három leggyakoribb panasz, melyek eredetében kulcsszerepet játszanak a hormonok és a PCOS nevű betegség. Zavar a rendszerben A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma. Bár az elnevezés csupán a petefészek (ovarium) betegségére utal, mégis számos egyéb eltérés is áll hátterében. Ez a rejtélyes kór ma a nők közel 5-10 százalékát érintheti. A hormonrendszerben keletkező zavar jellemzően nem egyik pillanatról a másikra jelentkezik, a problémák legtöbbször hosszú idő alatt alakulnak ki. Milyen tünetek esetén gyanakodhatunk?

• • • • • • • •

Rendszertelen vagy hiányzó peteérés és menzesz Meddőség Sok, apró ciszta a petefészekben Aknés, pattanásos bőr Emelkedett inzulinszint a vérben Megnövekedett szőrzet az arcon és a testen Hajhullás, esetleg férfias jellegű kopaszodás Súlyproblémák, elhízás

Az elhízás ugyanakkor nem csak a PCOS következménye, de egyben kiváltó oka is lehet. Az elhízás gyakran jár együtt a metabolikus szindrómának nevezett kórképpel.

Az Ön magán-szakrendelője!

Megoldás: pontos diagnózis és kezelés Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza szerint a pontos diagnózis felállításához endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálat egyaránt szükséges. Ha fény derül a PCOS-re, a kezelés első lépése a hormonszintek normalizálása. A gyógyszeres terápia mellett az életmódi kezelés is fontos szerepet játszik a gyógyulásban, hiszen a megfelelő diéta és rendszeres mozgás segíti az optimális inzulinszint elérését. A kezelés nem csak a tünetek megszüntetésére irányul, de megelőzheti a gyakori szövődmények kialakulását, vagyis a diabéteszét, a szív-és érrendszeri betegségekét, vagy a méhnyálkahártya daganatét.

Az Oxygen Medical ma Budapest egyik legnagyobb magán-szakrendelője, összesen 16 rendelővel, 40 orvossal, 35 szakterülettel és 2 telephellyel. Ha kiváló szakorvosokat keres, ha fontos Önnek az ügyfélközpontú kiszolgálás, ha egészsége megőrzése érdekében egyedülálló szűréseken, kivizsgálásokon szeretne részt venni - nálunk megtalálja a gyógyuláshoz vezető utat.

OXYGEN Újpest

28

OXYGEN ity

c

1042 Budapest, Árpád út 47-49. 06 (1) 799 7986, 06 (20) 554 1498

OXYGEN Naphegy

1016 Budapest, Naphegy utca 67 06 (1) 780 0459, 06 (20) 359 4216

info@oxygenmedical.hu www.oxygenmedical.hu


medical

A ragyogó bőr nem álom A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és ötven felett egyre gyor­ sabbá válik. A folyamat azonban minden életkorban lassítható. Az esztétikai bőrgyógyásszal való konzultáción dől el, mi válhat be leginkább.

Ki gondolná, hogy egy -180 Celsius fokos kabinban nem csak a fájdalmat lehet csökkenteni, a teljesítményt fokozni és a bőrt megújítani, de – szinte mellékhatásként – akár fogyni is?

• Érettebb bőrre

Hidegterápia a krioszaunában

Tartós és biztonságos eredményt hozhat az úgy­ nevezett ELOS technológia, amely egyesíti a lézer és a rádiófrekvencia hatásait. A rádiófrekvencia a bőr mélyebb rétegeit felmele­ gítve megsokszorozza a lézer terápiás hatását és a bőr saját kollagén termelését indítja be. Néhány kezelés után az egész kollagénszerkezet átépül, vagyis feszesedik az arc és a nyak bőre. A havonta egyszeri kezelések teljes eredménye kb. fél év múlva látható.

A hidegterápia olyan gyógyászati módszer, amely során a test felszínének nagy részét extrém alacsony hőmérsékletű gáznemű közegben hűtik le. Az 1 és 3 perc közötti keze­ lések alkalmával egy -120 °C és -180 °C közé hűtött kabinban tartózkodunk. Nem kell megijedni, a sokkhatás nem azonnal következik be, hiszen a kabint előzetesen -60 °C-ra hűtik, majd rövid akklimatizálódás után csökkentik tovább a hőmérsékletet. A kezelés során az arc felülete nincs kitéve a szélsőséges hatásnak, mivel csupán vállmagasságig tartózko­dunk a hidegben. Már egyetlen kezelés alatt jelentős biokémiai és hormonális változások mennek végbe a szervezetben, amelynek eredményeként megszűnhet a fáradtságérzet és az álmatlanság,­ a túlterhelt izmok ellazulnak, felgyorsul a bőr és a belső szervek vérkeringése.

• Problémás bőrre A dermaroller jó választás ez kitágult pórusok, aknés bőr, illetve aknés hegek, pigmentfoltok és fokozott faggyútermelés­esetén. Az apró tűket tartalmazó henger a bőr mélyebb rétegeibe hatol. - Ez a kezelés kissé megterheli a bőrt, ezért 3-4 hetente ajánlható az ismétlés – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza. – Az apró tűszúrások önmagukban is fokozzák a kollagénszintézist, de a hatékonyságot tovább növeli, ha közben különféle mezoterápiás szereket kenünk a bőrre. A kezelés után egyből javul a bőr állaga, a hosszú távú hatás kb. két hónap múlva jelentkezik. • Kialakult ráncokra A Botox relaxálja az izmot, vagyis hatására egyszerűen nem lehet összehúzni azokat. Éppen ezért elsősorban kialakult ráncok eltüntetésére alkalmas, jellemzően a szemöldökök közt, a homlokon, a szem körül. A folyékony állagú készítményt egy vékony tűvel, kis szúrásokkal juttatják az izomba. A hatás általában 5-10 nappal a kezelés után látható és 4-6 hónapig tart. A hialuronsavas feltöltéssel elsősorban az orrajak barázdát, homlokráncokat, száj körüli ráncokat lehet kezelni. A hatás fél-egy évig is eltarthat és a kezelés után azonnal látható az eredmény. 30

Gyógyulás és szépülés 180 fokos hidegben

OXYGEN ity

c

Mire jó az extrém hideg? - Fájdalomcsillapításra A hidegterápia során az extrém hideg hatására fájdalom­ csillapító és gyulladáscsökkentő hormonok szabadulnak fel. - Reumatológiai panaszok csökkentésére A reumatológiai megbetegedésekben szenvedő betegeknél nem csupán a fájdalom csökkenhet, de az ízületi funkciók is jelentősen javulhatnak. - Regenerálódásra, teljesítményfokozásra és alakformálásra Az extrém hideg gyorsítja az izomregenerációt, növeli az izmok teljesítőképességét, javítja a keringést, aminek következtében hatékonyabbá válik a szervezet energiafelhasználása. A testsúly és a kabin hőmérsékletétől függően a páciens 1000-3000 kcal-át veszíthet egy kezelés alatt. - Kozmetológiai problémák kezelésére Általános egészségjavító hatása révén a krioszauna akut és krónikus bőrbetegségek tünetmentesítését is elősegíti.

OXYGEN it31 y

c


testtekercseléses cellulit kezelés, tengeri algás kezelés, LPG kezelés. Páros masszázsok: borkrém masszázs pezsgőfürdővel, oxygen spa, malibu spa, csokoládé spa. Önkiszolgáló étterem és cukrászműhely, büfé. Gyöngyszem Szépségszalon: fodrászat, kozmetika, kéz- és lábápolás. Szolárium, játszóház, parkoló, internet. Medical orvosi Központ.

Computer tV HIFI VIdeo Fotó mobIl Cd, dVd Háztartás

egy kattintást mindig elbír...

Oxygen Fáy Cim: 1139 Bp, Fáy u. 45. Recepció: +36 (1) 888-3210 2600 m2 (4 szint + mélygarázs). Fitness és cardio rész: 500 m2 edzőterem, kinesis fal, bemelegítőés stretching terület. Személyi edző és egyéni edzésterv. Hypoxi trainer. Spinning® terem, csoportos aerobic órák két teremben: 20 féle óra, alakformálás, erősítés, táncos órák, body&mind órák, családi órák. Wellness részleg: pezsgőfürdő, infra- és finn szauna, gőzkamra, fényés hangterápiás szauna, fűtött kőágyak. Masszázsok: sport, vitalizáló, relax, manager, talp, borkrém, alakformáló, méregtelenítő masszázsok. Büfé és kávézó. Szépségszalon: fodrászat és kozmetika. Szolárium, játszóház, ingyenes parkolás, internet.

Oxygen Újpest Cim: 1042 Bp, Árpád út 47-49. Recepció: +36 (1) 799-7990 Medical: +36 (1) 799 7986, +36 (20) 554 1498 10 000 m2 (4 szint + mélygarázs). 1000 m2 edzőterem: érintőképernyős, TV-vel, ellátott, I-Pod kompatibilis cardio gépek, erősítő gépek, kinesis fal, bemelegítő- és stretching terület. Személyi edző és egyéni edzésterv, Oxygen edző kulcs (TGS). Spinning® terem, csoportos aerobic órák két teremben. 800 m2 wellness részleg: úszómedence, pezsgőfürdő, szabadtéri napozó terasz, infraszaunák, finn szaunák, aromaterápiás gőzkamrák, fény- és hangterápiás szauna, tepidárium, tengeri klímakabin, jégkamra, fűtött kőágyak. Szauna felöntések, szauna estek. Masszázsok: sport, vitalizáló, relax, managermasszázs, talpmasszázs, cellulitmasszázs, thai masszázs. Speciális masszázsok és testkezelések: borkrém, csokoládés, mézes masszázs, kávés, tengeri sós peeling, nádcukrosforró olajos peeling,

az üzlet

Oxygen Naphegy Cim: 1016 Bp. Naphegy utca 67. Recepció: +36 20 393-4219 Oxygen Szepsegszalon: +36 (1) 799 - 0403, +36 (70) 383 9962 Medical: +36 (1) 780 0459, +36 (20) 359 4216 8800 m2 (3 szint + mélygarázs). 1000 m2 edzőterem: érintőképernyős, TV-vel, internettel ellátott, I-Pod kompatibilis cardio gépek, erősítő gépek, kinesis fal, bemelegítő- és stretching terület. Személyi edző és egyéni edzésterv, Oxygen edző kulcs (TGS) Spinning® terem, csoportos aerobic órák. Wellness részleg: feszített víztükrű medence, pezsgőfürdő 14 szauna, aromaterápiás gőzkabinok, tepidárium, fény- és hangterápiás szauna, sókabin, infra szaunák és finnszaunák, panoráma szauna – kilátással a Budai várra -, külön textilmentes szauna részleg, merülő medence, szauna felöntések, szauna estek. Masszázs: Thai masszázs, sport, vitalizáló, relax, manager, talpmasszázs, cellulit masszázs, csokoládés, mézes. Peelingek és testkezelések: kávés, tengeri sós, nádcukros-forró olajos peeling, testtekercseléses cellulit kezelés, tengeri algás kezelés. Páros masszázsok: borkrém masszázs pezsgőfürdővel, oxygen spa, malibu spa, csokoládé spa. Vinopolis étterem és borbár, büfé. Szépségszalon: fodrászat, kozmetika, kéz- és lábápolás, sminktetoválás. Korcsolyapálya, teniszpálya, szolárium, játszóház, parkoló, internet. Medical orvosi Központ.

PROGRAMAJÁNLÓ 2013.01.19. 2013.01.21. 2013.02.09. 2013.02.15. 2013.03.08.

IWI nyílt nap Yin-Yang Ride Hannibal Ride Spinning Elements Team Ride Nőnapi meglepetés Aerobik

a házimunka

az anyu a főnök

a jövő

az egészség

a smink

Több ezer féle termék raktárról. A weben 16.00 óráig megrendelt termékeket a következő munkanapon kiszállítjuk, vagy ingyenesen átveheted közel 100 üzletünk egyikében.

Újpest Újpest Fáy Újpest Fáy

a meló

BESTBYTE.HU

info@bestbyte.hu

Oxygen City magayin 2013. január  

Oxygen City Magazin 2013 január. Oxygen Wellness Budapest.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you