Page 1

BIKING THE ATLANTIC

exploring inspiring revisiting RECOVERY WINTER 2013-14


BIKING THE ATLANTIC

exploring inspiring revisiting RECOVERY WINTER 2013-14

• Én mand – og hans specialkonstruerede vandcykel • En rejse over Atlanten, til kanten af det mulige • En udforskning af menneskets indre styrke – om hvordan kroppen påvirker sindet, og hvordan sindet påvirker individet • En rejse ind i sindet – for at bevæge folks fordomme og for at flytte vores opfattelse af mental kontrol • En 4.800 km krydsning af Atlanterhavet – kun drevet af benkraft og rå vilje • En to måneders kamp mod isolation, stormvejr og bagende sol • Et eventyr for at inspirere til troen på sig selv


INDHOLDSFORTEGNELSE

Indledning 2 Introduktion - et moderne eventyr

3

Om Mads Fabricius 4 Baggrunden for Biking the Atlantic

6

Ekspeditionen 8 WiTHiN 10 Sikkerhed 11 Til gavn for psykiatrien

12

Forskning 13 Dokumentarfilm

14

Vi støtter Mads 14 Bliv partner 16 Vores bud på PR

17


Indledning ved Mads Fabricius - initiativtager til Biking the Atlantic

“Som barn drømte jeg om at blive opdagelsesrejsende. Jeg ville udforske verden. Men da jeg startede i skolen, fik jeg at vide, at ‘hele verden skam allerede var opdaget.’ Alle lande var kortlagte, alle grænser var krydset. En stor skuffelse, der med årene puffede drømmen i glemmebogen. Men lidet vidste jeg, at min brændende videbegærlighed - min higen efter at udforske - en dag ville blive altafgørende for mit liv. Som 16-årig blev jeg ramt af skizofreni. Det var som om, verden gik i stå, og i adskillige år var jeg isoleret i en diffus og uvirkelig verden. Jeg var fanget i tanker så verdensfjerne, at forståelsen syntes umulig at genvinde. Så jeg begav mig ud på en søgen efter indsigt i mig selv og min sygdom. Og her blev sporten helt central, for med den lærte jeg at tæmme mine tanker. Sporten fik mig vidt omkring, og jeg tilbagelagde tusindvis af kilometer på landevejene. Og jeg blev rask. Rejsen endte imidlertid ikke der. Skizofrenien var overvundet, men jeg fortsatte behandlingen, så at sige - jeg fortsatte nemlig med at udfordre mig selv, med at søge større indsigt i min krop og psyke. For sporten var ikke kun behandling - den var personlig udvikling. Og det er den stadig i dag som et omdrejningspunkt i alt, hvad jeg foretager mig. Hele verden er opdaget og kortlagt, ja - men sindets vidder aner vi knap nok konturerne af, trods al vores forskning og refleksion. Vi har endnu så meget at lære om os selv, vores grænser, vores potentiale, vores styrker. Derfor er sindet destinationen for min videre udforskning, og derfor er Biking the Atlantic det projekt, der realiserer barndomsdrømmen om at blive opdagelsesrejsende.” Mads Fabricius


Introduktion - et moderne eventyr Biking the Atlantic er et ekstremsportseventyr båret af ét klart budskab: at ingen kan og skal reduceres til en diagnose. At vi aldrig er en sygdom, men os selv. Biking the Atlantic er således en rejse og en fortælling, der søger at inspirere den enkelte til at forfølge sin egen idé om et meningsfuldt liv – psykisk sårbar eller ej. Hovedpersonen er Mads Fabricius, en ung mand med en unik historie, der turde tage opgøret med passiviteten og stigmatiseringen som hjælpeløs, og som nu i dag, efter at have gennemlevet sin egen recovery-proces, brænder for at videregive det håb, der i sin tid drev ham til aldrig at opgive sig selv. Biking the Atlantic er dermed også en personlig beretning – en beretning om en tidligere skizofrenipatient, som trodser samfundets forestilling om, hvordan psykisk sygdom behandles, og om de fordomme der ofte følger med en sådan diagnose.

Rammen for fortællingen er ét af verden mest fascinerende, naturskønne og barske områder. Biking the Atlantic vil tage Mads 4.800 kilometer tværs over Atlanterhavet fra La Gomera, Gran Canaria, til Antigua i Det Caribiske Hav. Helt alene – og kun drevet af pedaler. I to måneder bliver den specialkonstruerede vandcykel WiTHiN hans hjem og vil være hans eneste beskyttelse mod storm, hajer og bagende sol. Ekspeditionen bliver et usædvanligt sports-adventure, som Danmark får rig mulighed for at følge tæt via sociale medier, blogs, radio – og siden opleve i den efterfølgende dokumentarfilm. Og endelig er Biking the Atlantic et psykologisk eksperiment. Rejsen giver nemlig rig mulighed for at indsamle data og kan derved være med til at afdække, hvordan mennesket tænker, handler og forvalter sine mentale ressourcer i ekstreme miljøer.

3


Om Mads Fabricius

Highlights fra karrieren

Mads Fabricius gjorde lynkarriere inden for ekstremsporten. Han debuterede i sportsverdenen ved Hawaii Ironman i 2008, verdensmesterskaberne i Ironman, og i de følgende år deltog han i konkurrencer over hele verden, indtil han i 2010 besluttede sig for at fokusere på ultracykling.

• Debut ved Hawaii Ironman 2008, Verdensmesterskaberne i Ironman • Ironman Florida 2008 • Ironman 70.3 World Championships 2009, VM i halvironman • Xterra World Championships 2010, VM i off-road triathlon • Ultraman Canada 2010, kvalificeret til VM i Ultraman, Hawaii • Dobbelt dansk rekord i hurtigste krydsning af Danmark på cykel, certificeret af Ultra Marathon Cycling Association USA • Vinder af Europa Cuppen i ultracykling 2010

I det første 24-timers cykelløb kørte han 663 kilometer og satte samme år sin første rekord i hurtigste krydsning af Danmark på en cykel. Det gav point nok til at sikre ham titlen som vinder af Europa Cuppen, og han blev dermed europamester i ultracykling allerede i første sæson. Han er dén dansker med størst erfaring med verdens mest ekstreme cykelløb Race Across America, hvor han har deltaget som crew adskillige gange. Han er den yngste nogensinde til at gennemføre Ultraman Canada, en tre dage lang triatlonkonkurrence i Rocky Mountains. Turen over Atlanten bliver Mads’ hidtil længste, hårdeste og mest spektakulære kamp med pedalerne.

”Tanken om menneskets yderste præstation fascinerer mig. Ikke mindst den mentale præstation. Efterhånden som grænser bliver rykket, sættes der ubevidst et nyt mål, og derfor er jeg hele tiden på jagt efter nye udfordringer. At krydse Atlanterhavet giver for mig ikke mening som et mål i sig selv. Kampen med bølgerne, ligesom kampen på asfalten, er en mulighed for personlig udvikling. De ydre omstændigheder er blot redskaber – de store resultater kommer indefra.” Mads Fabricius

4


Baggrunden for Biking the Atlantic Mads’ recovery

Foredragsvirksomhed

Mads’ personlige motivation for Biking the Atlantic – ja, for hele hans ekstremsportskarriere – har en usædvanlig baggrund.

Mads Fabricius er en efterspurgt foredragsholder, der med sin historie spreder inspiration og håb for tusindvis af unge med psykiske lidelser, deres pårørende og professionelle i psykiatrien. Med 40-50 foredrag om året kommer Mads rundt i hele Danmark – og til udlandet, hvor historien om Mads’ recovery igennem ultrasport også er nået ud.

I 2002, som 16-årig, blev Mads pludseligt hårdt ramt af skizofreni. Den alvorlige psykiske lidelse medførte en hverdag med psykoser, tvangstanker, tankemylder og angst. Han indlægges ad to omgange og tilbydes allerede som 18-årig livslang invalidepension. Hans liv går praktisk talt i stå, livsglæden forsvinder, uddannelse og venskaber går i opløsning, og i de følgende fem år lever Mads et liv i isolation. I 2007, efter år med nytteløs behandling, vover Mads sig udenfor for at forsøge sig med motion. Meget hurtigt oplever han noget nyt - en følelse af velbehag, større styrke og kontrol over tankerne - og den driver ham så stærkt, at han blot 10 uger senere løber sit første maraton. Herefter bliver idrætten fuldtidsbeskæftigelse med løbeture på op til 70 kilometer, og allerede et år senere gennemfører han med tre ugers mellemrum Ironman World Championship på Hawaii og Ironman Florida. Det udvikler sig til en lang række ultra-sportsbegivenheder, og Mads får det løbende bedre og bedre. I 2010 skrives der “komplet remission” i lægejournalen: han var erklæret rask, og medicinen var fortid. Mads opdagede, at det mentale arbejde, sporten krævede af ham, hjalp ham med at tæmme sine tanker og tage kontrol over sin sygdom og dermed sit liv. Han opdagede, at han ikke var sin diagnose – men at han var sig selv.

6

Mads har bl.a. holdt foredrag for Psykiatrifonden, Psykiatrisk Center Skt. Hans Hospital, Rigshospitalet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Helse Bergen og Haukeland Universitetssjukehuset i Norge, samt for en lang række lokalafdelinger af Sind og Bedre Psykiatri, mange bosteder og ved utallige seminarer og konferencer. Psykisk sårbares vilkår er hjerteblod for Mads. Han har gjort det til sin mærkesag at komme myterne om sindet og tabuet om psykisk sygdom til livs og har bl.a. samarbejdet med PsykInfo, Det Sociale Netværk og været aktiv i afstigmatiserings-kampagnen EN AF OS, ligesom han har søsat sin egen kampagne, Retten til at være rask. Han har endvidere startet et cykeltilbud for psykisk sårbare i samarbejde med Odense Kommune og er engageret i flere ressource- og styregrupper rundt om i landet.

”At leve livet og forme sig selv som menneske er en kontinuerlig proces, som aldrig må gå i stå. Man må blive ved med at rykke grænserne, lære, erfare og udvikle sig.” Mads Fabricius


Mads i medierne Ud over foredragene har Mads ogsĂĽ fortalt om sin historie i DR Aftenshowet, TV2 Nyhederne, TV2 Fyn, Radio 24/7, P4 Fyn, en lang rĂŚkke skrevne medier og medvirker i flere online informationsportaler bl.a. www.ungmedskizofreni.dk.

7


Ekspeditionen Krydsningen af Atlanterhavet vil ske via den mest anerkendte sejlskibsrute fra De Kanariske Øer til Det Caribiske Hav.

• Flere mennesker har været i rummet, stået på Sydpolen eller besteget Mount Everest end solokrydset Atlanterhavet ved egen kraft.

Mads stævner ud i starten af december 2014 fra havnebyen San Sebastián de La Gomera. Dermed sejler han efter orkansæsonen og kan følges med de private sejlbåde, som også skal krydse Atlanterhavet.

• Ekspeditionens længde på ca. 2.600 sømil slår en Tour de France med 1.600 kilometer.

Efter at have tilbagelagt 2600 sømil, vil Mads gå i land på den Caribiske tropeø Antigua, som han forventer at ramme engang i februar 2015 efter at have tilbragt 60-90 dage på havet. Ekspeditionen er planlagt i samarbejde med erfarne atlanterhavsroere, som har prøvet en lignende tur i robåd, og derfor kan vejlede og forberede detaljerne på den mest betryggende måde.

• Under turen risikerer Mads bølger på op til 25 meter. Stormstyrken kan endog nå 40 meter i sekundet – langt fra Danmarks gennemsnitlige vindhastighed på ca. 6 meter i sekundet. • Turens hårde fysiske arbejde kræver, at Mads indtager 10.000 kalorier - svarende til ca. 41 Mars chokoladebarer - hver eneste dag. • Atlanterhavets høje temperatur og luftfugtighed forvandler båden til en motionscykel i en sauna. Mads må derfor indtage 15 liter væske om dagen for ikke at dehydrere. • En gang om ugen er Mads nødt til at hoppe i havet for at rengøre bådens underside. Og han må se sig for, for hajer er nysgerrige dyr...

8


9


WiTHiN WiTHiN er verdens mest moderne og avancerede vandcykel – et specialdesignet pedaldrevet fartøj på 30 fod, nøje udviklet til det åbne ocean. Hun er forarbejdet i stærke kulfibermaterialer, er strømlinet og hurtig, lukket som en redningskapsel og konstrueret til at selvoprette i tilfælde af kæntring. Hun er udstyret med alt moderne udstyr inden for sikkerhed, navigation og kommunikation.

10

Forsyning

Konstruktion

Navigation

• • • •

• • • •

• • • •

Afsaltningsanlæg til drikkevand Proviant i op til 100 dage Specialfremstillede solceller 2 stk. 80 Amp. batterier

Cockpit med sæde, pedaler og navigationsinstrumenter Vandtætte rum til mad, vand, værktøj og reservedele Teknikrum med batterier og elektronik Sovekabine

Autopilot Navigationslys Kortplotter Onboard PC med internet

Sikkerhed

Fremdrift

Design

• • • • • •

• •

VHF skibsradio Satellittelefon AIS (automatic identification system) EPIRB-nødsender Satellit-sporings system Selvoppustelig redningsflåde

Drevet udelukkende ved pedalkraft Pedalerne trækker en to-bladet skrue med udvekslingen 4:1 Hastighed: 3.0 knob v. 80 rpm og 100-130 watt

WiTHiN er designet af Skibsarkitekt Stuart Bloomfield & Ingeniør Rick Willoughby


Sikkerhed Mads Fabricius’ lukkede, selvoprettelige båd yder optimal beskyttelse mod elementernes rasen sammenlignet med de øvrige deltageres åbne, almindelige robåde. Han gør sig dog ingen illusioner om, at Atlantic Challenge er risikofrit. Hensynet til sikkerhed er derfor afgørende i forberedelserne, og WiTHiN er ikke alene udstyret med alt relevant teknologi, redningsudstyr og navigationsmidler. Hun modificeres sågar til en såkaldt trimaran, der med sine ydre skum-pontoner bliver nær usynkelig; så selv om skroget gennemhulles, forbliver hun flydende. Ombygningen sker på baggrund af CAD-beregninger, computersimulering og krængningstest i samarbejde med skibsarkitekter og ingeniører - og båden skal endelig godkendes af de spanske havnemyndigheder. Mads har endvidere allieret sig med Marstal Navigationsskole, der stiller ekspertise og teknisk know-how til rådighed, og han gennemfører fire udvidede maritime kurser, herunder navigation og sikkerhedskurser – alle betydeligt mere omfattende end et almindeligt dansk duelighedsbevis. Det er i den forbindelse også vigtigt at understrege, at Mads ganske vist er alene i båden, men ikke alene på havet. Skibstrafikken er i vinterperioden på sit højeste. Der er i øvrigt tegnet alle nødvendige forsikringer for både Mads og WiTHiN, herunder redningsforsikring, og der arrangeres følgeskab med andre sejlbåde.


Til gavn for psykiatrien En rejse over Atlanterhavet indeholder en lang række elementer, som er sammenlignelige med dét at leve med en skizofreni-sygdom. Nøgleordene for ekspeditionen er isolation, monotoni og uoverkommelighed – netop de samme udfordringer, man står over for i kampen mod en psykisk lidelse. Og derfor er projektet en unik mulighed for at gøre os klogere på, hvilke processer og teknikker et menneske er nødt til at mønstre for at håndtere et ugunstigt miljø. Motion blev Mads’ redning væk fra skizofrenien, og derfor er fysisk aktivitet en væsentlig del af projektet. Projektets forskningsafsnit skal klarlægge, hvilken indvirkning fysisk træning har på evnen til at bevare den mentale kontrol. Ved at tæmme den mentale kontrol og ved gennem forskningen at udbrede resultatet til psykiatrien, kan der opnås en afgørende forskel for psykiatriske patienter.

Biking the Atlantic har endvidere til formål at motivere psykisk sårbare til at dyrke mere motion og inspirere dem til selv at komme i gang med at leve et ubegrænset, meningsfyldt liv. Mads ønsker igennem dette projekt at skabe ringe i vandet, som kan brede sig og sætte fokus på, hvor langt man kan nå ved at have viljestyrke og være passioneret nok til ikke at lade sig slå ud. Samtidig er Biking the Atlantic en unik mulighed for at vise, at psykisk sårbarhed ikke nødvendigvis er en begrænsning, og at personer med en diagnose ikke bør sættes i bås på grund af deres sygdom, men i stedet bør opfattes gennem deres personlighed, præstationer og passioner – præcis som alle andre.

”For at forstå og overvinde et problem, er man nødt til at konfrontere det. Det nytter ikke at stikke af. Man må angribe, og se det i øjnene - for kun derigennem opnår man indsigt til at komme videre.” Mads Fabricius

12


Forskning Center for Handicap og Bevægelsesfremme ved Syddansk Universitet i Odense udfører det videnskabelige arbejde i forbindelse med Biking the Atlantic.

undersøger hvilken udvikling Mads tidligere har gennemlevet for at nå dertil, hvor Biking the Atlantic er realiserbart, og ikke mindst hvordan ekspeditionen påvirker ham i den videre eksistentielle udvikling.

Forskning er en central del af projektet og har til formål at belyse, hvilken indflydelse de ydre omstændigheder har på Mads, og klarlægge, hvilke psykologiske processer han er nødt til at anvende for at kunne håndtere situationen, både før, under og efter selve sejladsen.

Forskningsarbejdet tilstræber at klarlægge, hvilken betydning selvrealisering og ydre rammer har på et individ med en psykisk sygdom, og hvordan eksistentiel opfattelse påvirkes heraf. Det kan påvise, hvilke problemer stigmatisering skaber og underbygge vigtigheden af, at en ubegrænset tro på fortsat personlig mental udvikling er essentiel for at øge chancen for bedring.

Der lægges især vægt på den subjektive vinkel af projektet, og med en fænomenologisk tilgang udfærdiges der en videnskabelig publikation, der

”Mads Fabricius fremstår som et unikt eksempel på recovery gennem kroppen, og vi har aftalt et samarbejde med hovedvægt på hans sygdomsforløb, samt hans (selv)helbredelse ved idrætsog fysisk aktivitetsdeltagelse.” Ejgil Jespersen, centerleder og lektor, cand. psych. Center for Handikap og Bevægelsesfremme Institut for Idræt og Biomekanik Syddansk Universitet

13


Dokumentarfilm Biking the Atlantic er siden idéen opstod blevet filmet af dokumentaristen Jeppe Gaardboe, der følger projektet hele vejen. Filmen går tæt på processen bag, både Mads’ udfordringer med at få projektet op at stå, de mange overvejelser, og naturligvis selve turen over Atlanterhavet. Da Biking the Atlantic handler om at gennemføre den 4.800 kilometer lange tur over Atlanterhavet i isolation, er kameraholdet naturligvis ikke med på den del af den lange rejse. Når Jeppe Gaardboe vinker farvel til Mads ud for De Kanariske Øer, fortsætter Mads selv via de mange overvågningskameraer, der er installeret i båden. En væsentlig del af dokumentationen vil bestå i Mads’ video-logbog om alt det, han oplever undervejs, både fysisk og mentalt. Desuden vil han blive interviewet undervejs via radio og telefon. Filmen klippes løbende, så den kan udsendes kort tid efter at Mads lægger til i Antigua. Formatet er af 60-90 minutters længde og bliver vist på dansk TV og tilrettelægges ligeledes til visning ved konferencer i og uden for Danmark.

Jeppe Gaardboe er uddannet journalist og har arbejdet en årrække som reporter, tilrettelægger og dokumentarist for DR. 14

Vi støtter Mads “Mads er et godt eksempel på at en psykiatrisk diagnose ikke for eftertiden definerer hvem man er, og hvilken type liv man kan leve. Mads’ spektakulære historie nedbryder fordomme og give håb til mennesker med psykisk sygdom. Det er en historie om stor sårbarhed men mest af alt er det en historie om personlig styrke og modstandskraft, som kan inspirere mange.” Vibe Klarup Voetmann Direktør, Psykiatrifonden


“Med projektet dykker Mads Fabricius ned i sin egen recoveryproces, og giver os dermed et sjældent indblik i og mulighed for at indhente værdifuld viden om det enkelte menneskes recovery-proces, bedringsperspektiver og -muligheder. Viden, der kan komme andre mennesker med psykiske lidelser til gavn, og som kan være med til at pege på nye behandlings-strategier.

“Jeg kan varmt bifalde Mads Fabricius’ atlanterhavssejlads. Dels for hans sigte med turen - at skabe en fortælling, der kan være med til at motivere og inspirere psykisk sårbare til et mere engageret og indholdsrigt liv – dels fordi projektet er spændende og anderledes, og det utvivlsomt vil vække opsigt bredt og medvirke til at løfte psykiatridebatten.

Derfor giver Landskampagnen EN AF OS sin fulde støtte og opbakning til Mads Fabricius og Projekt Biking the Atlantic. Vi ser frem til at følge projektet og at samarbejde med projektets partnere om at formidle resultaterne af Mads Fabricius’ recovery-studie.”

Jeg har mødt Mads gennem mit arbejde for psykisk sårbares rettigheder og ved, at han er en ildsjæl, der brænder for kampen for recovery. Med sin egen personlige historie er han i en unik position til at styrke troen på, at man kan komme tilbage på sporet af sit liv. Det Sociale Netværk ser frem til at følge Mads’ ekspedition over Atlanten.”

Johanne Bratbo Psykolog og projektleder Afstigmatiseringskampagnen EN AF OS

Poul Nyrup Rasmussen Tidligere statsminister og formand for Det Sociale Netværk

“Mads er ikke blot inspirerende og et stort forbillede for alle. Han har en sjælden tilgang til alt hvad han laver – en ægthed som gør at han altid bliver hørt og skal høres. Et engagement og tro på, at retfærdighed skal ske fyldest, og dette giver da også stor genklang i kampen for officielt at få fjernet sin diagnose.” Else Amdi Kirk Leder PIO Psyk Info Odense

15


Bliv partner Et unikt oplysningsprojekt. Et spektakulært sports adventure. Og en inspirerende personlig beretning. Mads Fabricius’ rejse over Atlanten rummer alt i en god fortælling – og som partner bliver I en central del af den. Biking the Atlantic giver jeres virksomhed mange muligheder for eksponering i pressen. Med den unikke baggrundshistorie forventes der massiv international opmærksomhed med masser af mulighed for eksponering, ikke mindst for et hjemligt publikum. Som partner vil I være med til at fortælle historien. Vi vil gøre vores til, at projektet kan integreres i jeres branding-strategier, f.eks. med skræddersyet mediemateriale, photo opportunities med WiTHiN eller koordinering af jeres tilstedeværelse på de sociale medier med Mads Fabricius’ online kommunikation under rejsen. Eller noget helt fjerde – vi lytter gerne til jeres ønsker og idéer. Vi søger ikke kun én stærk partner til Biking the Atlantic. Der er rig mulighed for samarbejde i alle størrelsesklasser, og selv de mindste sponsorater tilbydes en fordelagtig modydelse tilpasset jeres individuelle behov.

Et udvalg af de muligheder en samarbejdspartner tilbydes • • • • • • • • • • • • •

16

Omdøbe båden efter jeres ønske Prominent logo på båden Logo på alt promotional clothing Fri brug af alle offentliggjorte fotos og videomateriale til markedsføringsbrug Egen partnerside på BikingTheAtlantic.com Prominent logo på forsidemenu, på alle sidefødder samt logo med tekst på sitets sponsorside Logo på sitets downloadable promotional material samt presseinformation Tekst og logo på båden under alle udstillinger, herunder udstilling på Marstal Søfartsmuseum Photo opportunities, herunder fantasifulde optrædener med båden Udstilling af båden efter ekspeditionen, et sted efter jeres ønske Fri brug af eksklusiv promotionvideo med klip fra dokumentarfilmen ved Jeppe Gaardboe Omtale i projektets eksklusive internationale pressemeddelelse. Omtale i projektets kontakt med pressen, herunder i TV-interviews

• Fri brug af Mads Fabricius’ historie, citater og udtalelser til pressemeddelelser • Eksklusivt foredrag for jeres virksomheds ansatte om projektet og dets baggrund i psykiatrien, de mange forberedelser og kampen på havet • Og naturligvis en hjertelig invitation til fejringen på Antigua!


Vores bud på PR Facebook, Twitter og blog på BikingTheAtlantic.com

Biking the Atlantic er to måneder med ekstreme, følelsesmættede, naturskønne, larger-than-life oplevelser – og det er billeder og videoer, der stortrives i den virale kommunikation. Det er Mads fuldt ud bevidst om, og under hele turen vil han filme og fortælle om hverdagens sejre og udfordringer på de sociale medier.

Jul på Atlanten

Hvad giver man manden, der sidder mutters alene i en båd på størrelse med en telefonboks - og midt ude på Atlanterhavet? Spørgsmålet stiller vi Mads Fabricius’ Facebook-followers til oktober, og det bedste, sjoveste eller mest betænksomme svar finder Mads ud af, når han åbner pakken den 24. december.

Mediedækningen til søs

Under hele ekspeditionen bliver projektet aggressivt pitchet til danske nyhedsstationer, aviser og specialmagasiner, der via radio får rig mulighed for interviews. I samarbejde med Jeppe Gaardboe vil danske medier desuden forsynes med lyd, billeder og film til features om alt fra Mads’ forberedelser, hans træning og samarbejde med jer.

Copenhagen Maritime Festival

Medieomtale genereret under TALISKER Whisky Atlantic Challenge i 2011, der er et tilsvarende event:

Skanderborg Festival

• Løbet og dets 17 deltagere gav 726 individuelle reportager i 27 lande, hvilket betød i omegnen af 1 mia. opportunities to see gennem tv, radio, i trykte medier og på internettets nyhedstjenester.

Danmark er en søfartsnation, og der skal meget til at overrumple virkelige kendere af sporten – de danske bådentusiaster – men det gør Mads stensikkert med WiTHiN ved festivalen.

En kold dukkert i Skanderborg Sø er en ren publikumsfavorit for de 50.000 gæster til Danmarks Smukkeste Festival – og samtidig den perfekte location for en vandcykel med et varmt budskab. Mads deltager i samarbejde med En Af Os-kampagnen.

Blog på enafos.dk

Under ekspeditionen blogger Mads desuden på enafos.dk, der er del af En Af Os-kampagnens indsats mod stigmatisering, om sine oplevelser på havet og tanker om ensomhed, isolation og tæmningen af sindet.

Forskning

Mads Fabricius’ atlanterhavssejlads vil nå bredt ud – også til forskningstidsskrifterne. Alle data, prøver og videodagbøger videregives til Syddansk Universitet, til gavn for deres forskere, undervisere og studerende i idræt og psykiatri.

• Især sportsnyhederne dækkede flittigt løbet, herunder af BBC News, ITV News og Sky Sport, og Eurosport sendte en 30 minutters temaudsendelse i primetime. • Løbet genererede over 37 mio. website-hits fra 350.000 besøgende fra mere end 100 lande. • Over 4.000 Synes Godt Om-kliks til løbssitet på Facebook, hvis rækkevidde rundede mere end 12 mio. mennesker.

17


Kontaktinfo Simon Boas Jensen Projektleder Mail: sbj@humanendurance.dk Tlf: 60 15 03 20 Mads Fabricius Initiativtager Mail: mf@humanendurance.dk Tlf: 24 61 38 31 www.bikingtheatlantic.com

BIKING THE ATLANTIC

exploring inspiring revisiting RECOVERY prĂŚsenteresWINTER af 2013-14

HUMAN ENDURANCE

Biking the atlantic  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you